Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Aseveljeys jatkosodassa Saksan kanssa puhuttaa yhä...

1944 puhuttaa yhä. Saksa pelasti Suomen osaltansa, kuten se teki jo helmikuussa 1940, kun Hitler ilmoitti Stalinille sodan Suomea vastaan riittävän. Stalin 'taipui", huijaus oli onnistunut ja Talvisota päättyi. Toukokuussa -40 Mannerheim järjesteli Stalinin ja Hitlerin tapaamisen Puolassa ja Hitler päätti aikaistaa Barbarossa suunnitelmaa. Näin Suomi vastaanpanemisitta sidottiin Jatkosotaan.

---

Helsingin Sanomat pääkirjoituksessaan haluaa kilpistää keskustelua jatkosodan loppuvaiheista ja niistä sitoumuksista mitä Suomi teki eri vaiheissaan säilyttäen itsenäisyytensä. Historian päätöksillä on myös vaikutusta nykypäivään ja erityisesti sen osalta kuinka yritämme itsellemme parhainpäin selitellä tapahtunutta.

Tosiasia oli se, että Saksa auttoi ratkaisevasti kesällä 1944. Yksityiskohtiin ei kannata enään mennä, koska kiistaton tietous on olemassa ja ne, jotka olivat läsnä ja kokivat itse tapahtumat, ovat jo faktat tunnustaneet.

Se yksityiskohta on otettava esille, jolla Saksa pelasti viljallansa kaupunkiväestöämme - ilman saamaamme saksalaista viljaa, emme olisi nälissämme edes kyenneet sotimaan Jatkosotaa, johon meidät johdateltiin suuremmitta vastustuksitta.

Kyse on tänään nykyhallintomme, virkamieskuntamme ja presidentti-instituution uskottavuudesta (presidentti Tarja Halosen lausunnot erillissodasta) sekä vakavasti otettavuudesta. Saksa teki sopimuksen*/ Suomen kanssa 1944 ja Suomi sai ratkaisevan avun; diili oli vaihtokauppa. Lähes heti Suomi vaihtoi presidentin ja 'rikkoi' tehdyn sopimuksen.

'Petos' oli inhimillinen ja se ymmärretään hiljaisesti. Asiaa ei kannata selitellä eikä kiemurrella. Kaikilla valtioilla on myös tietolähteensä ja he tietävät samalla tavalla tapahtumat kuin mekin, todellisuudessa. Hitler jätti tyypilliset kostotoimenpiteet Suomea vastaan tekemättä.

Venäjä on oikeassa Suomen aseveljeydestä Saksan kanssa jatkosodassa; Suomea ja Karjala-kysymystä ei missään nimessä edesauta venkoilu ja selittely. Suomi tunnastakoon reippaasti ja rehdisti Venäjälle asiat; venäläiset arvostavat suoraa puhetta ja se helpottaa yhteistyötämme monissa käytännön seikoissa.

Samalla nykyinen Saksa saa vihdoin tunnustuksen aikoinaan annetusta avusta ja aseveljeydestä. 65 vuotta on riittävän pitkä aika tunnustaa olleensa hävinneen osapuolen rinnalla. Suomi säilytti itsenäisyyden osin Stalinin hiljaisella suostumuksella.

Mannerheim oli saanut palkkionsa vuoden 1940 tapaamisjärjestelyistä ja niinpä 'huijauksensa' loppupisteeksi Stalin suuntasi valloitushaluisen katseensa Suomesta Berliiniin. Mannerheimista tehtiin presidentti ja Stalin 'neuvoi' vasallejaan, että Mannerheimiin ei kosketa ja näin kävi.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

[F]

*/ kuva sopimuksesta on julkaistu aiemmin IL-artikkeleissa täällä US-blogialueella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

repe (nimimerkki)

Talvisodan rauhan sai aikaan Hitler eli hän pelasti Suomen. Molotovin ja Ribbentropin sopimuksessa eiluvattu Suomen miehitystä saati bolshevisointia. Vain muuten intressipiiriin kuulumista ja rajantarkistuksia sekä tukikohtia rannikolta. Suomen antoi Neuvostoliitolle länsiliittouma:

http://www.promerit.net/talvisota2.phtml

http://www.promerit.net/talvisota3.phtml

http://www.promerit.net/talvisota.html

http://khiforum.fi/tapahtumat/talvisodan-ja-jatkos...

Mielenkiintoisia kysymyksiä ja kommenttejakin:

http://aiheet.blogspot.com/2010_04_01_archive.html

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Olen kuullut tuosta Puolan tapaamisesta, mutta järjestelijästä on ristiriitaisia tietoja. Venäjällä on aina ollut itsestään selvää, että Suomi kävi yhdessä Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan, ollen aseveljeydessä ilman suoranaista liittoutumissopimusta. Mutta käytäntö on käytäntö. Stalinin huijaus on kiistanalainen juttu, kuinka ja miten hän houkutteli Hitlerin hyökkäämään aikaisemmin?

Ilkka Luoma

Varusteiden, miesmäärän, sotateknologioiden ja koulutuksen suhteen Saksa olisi ollut valmis hyökkäämään vasta 1945-1946 - ilman Länsirintamasotaa. suuri huijaus alkoi Talvisodasta, jota ei ollut tarkoitus voitaakkaan, vaan olla heikkousviesti Hitlerille (?)

repe (nimimerkki)

Em. videosta ja Tavanaisen sekä hautamäen teoksista ilmenee, että kyseessä tosiaankin oli erillissota. Samoin selviää, että kyllä nämä suurvallat tasan tarkkaan tämän tietävät. Olisi jo korkea aika myöntää totuus kansalle ja se, että sotasyyllisyystuomiot ovat enemmän väärin, mitä kansalle on kerrottu jamyöskin korkea aika purkaa tuomiot.

Tietääkseni Mannerheim ei ole järjestänyt tuollaista tapaamista eivätkä Hitler ja Stalin ole tavanneet.

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Kremlissä on merkintöjä tuolloisesta Stalinin tarkastusmatkasta Puolan valloitetulle alueelle. Stalin kävi hyvin harvoin rintamilla, ja tämän matkan todellisia syitä on arveltu vuosikymmenet. Täyttä näyttöä ei ole. Se tiedetään, että yksi delegaation lentokoneista tippui surmaten kaikki mukana olleet! Putoamisen syytä ei ole dokumentoitu.

Komonen Urmas (nimimerkki)

Tuo tapaaminen on legenda, se on tapahtunut, mutta mitään todisteita ei toistaiseksi ole ilmaantunut. Neuvostoliiton delegaation yksi kone putosi, tuhottiinko näin todistajat, jää nähtäväksi.

Komonen Urmas (nimimerkki)

Kunniaamme ei käy toistaiseksi tunnustus petoksestamme Saksaa kohtaan 1944 kesällä, mutta näinhän siinä kävi. Luomalta erinomainen avaus ja tämähän täytyy käydä läpi, niin voimme vihdoin katsoa Saksaankin päin selkä suorassa!

Vieras (nimimerkki)

Jos Suomi olisi kieltäytynyt Talvisodasta tekemällä NeuvostoVenäjän kanssa aluevaihtokaupat, olisi Suomi automaation kautta tullut liittoutuneeksi Länsiliittoumaan.

Toisaalta Hitler olisi siinä tapauksessa saattanut kävellä Suomen yli, mutta tuskin tämä olisi muuttanut II-maaimansodan lopputulosta?

Komonen Urmas (nimimerkki)

Suomi olisi voittanut aluevaihdoilla alkuvuonna 1939 ja ehkä M-R sopimuksen salaista lisäpöytäkirjaa ei oltaisi koskaan tehty. Tosin Hitlerillä oli suunnitelma murskata bolshevismi jo 1920 -luvulla (Mein Kampf).

Ilkka Luoma

Kerrotaan Stalinin lukeneen väärin käännetyn version Mein Kampf ´sta jo vuonna 1933 - siis väärin käännetyn!

Komonen Urmas (nimimerkki)

Minkähän takia tuo repliikkini ei tullut näkyviin?

Ilkka Luoma

Toimituksen poiminnat