Lapsien ja nuorien mielet sairastavat – miksi?

YLE A-talk [A-tuubi] vääntää kättä – lapsien ja nuorten mieli sairastaa. Pallotellaan, ministeri katsoo kaukaa todelliseen katumaailmaan. Syitä haetaan tarhoista, kouluista, terveyskeskuksista, poliisista, kirkosta jopa lääkäreistä kuin psykiatreista. Psykiatritkin sairastavat.

Mutta minne olemme unohtaneet lapsien ja nuorten vanhemmat? Eikö meillä vanhemmilla ole osuutta lapsiemme ja nuoriemme ongelmiin – missä mennään kulutusjuhlatalous, näyttötykitys ja verranto tehon ja mahtavuuden osoituskentällä, mikä meiltä pääsi unohtumaan?

(Ote …) Kasvu, kasvun hokema ja näyttötalous rusentavat mielet ja ajatukset. Ihminen vauhkoontuu, on kiire, kiireempi ja lopulta niin kiire, ettei ehdi enää huomata henkistä kaaosta hermostuneessa mielessä.

Kaaos näivettää tekemisen riemun, osallistumisen ja yhteenkuuluvuuden – ei ole tekemistä, mitään tekemistä, josta nauttii – on jo liikaa vapaa-aikaakin, eräillä. Ostaa ei voi loputtomiin, vaikka markkinatalous keskittää hyötysuhdetehokkaasti kaiken saman katon alle loputtomien kassakoneiden syleilyyn, jolloin raha saadaan pyörimään entistä liukkaammin.

Kierto on voimaa ja se synnyttää näyttötalouden vertailuikonit.

 

Lisälinkki koulukiusaamisen mailmasta – kuinka moni heistä jatkaa työpaikkakiusaajana?

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/11/kuinka-moni-koulukiusaaja.html

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/07/vastine-onnensa-huipulla-kirjoitus-hs.html

 

 

Ilkka Luoma

 

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu