Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Max - ääni menneiltä ajoilta, kansa käveli jo Naton ohi ...

Max Jacobson patistaa Suomea Natoon. Kansalaiset laajoissa tutkimuksissa eivät mielly eivätkä kannusta liittymään USA:n johtamaan toistaiseksi maailman suvereeneimpaan sotilasliittoon. Suomalaisen poliitikon olisi hyvä kuunnella kansalaisen ääntä; kansalaiset kannattavat pysyttäytymistä erossa Natosta, kuten kannattavat asevelvollisuusarmeijaa samoin kuin poliisien vapaiden vakanssien pikaista täyttöä. Välistä huuto Naton puolesta on moniarvoisuutta ja Suomessa on aina sijansa keskusteluille ja vastaväitteille.

[22092005] Jos leikitään hiukan ajatuksilla; niin mikä maa hyökkää Suomeen? Ruotsi ja Norja ne eivät ole. Viro kuuluu EU:hun. Puola on liian kaukana. Jäljelle jää maaottelukumppanimme Venäjä. Venäjä ei enää hyökkää Suomeen, koska taloudellinen hyöty vilkkaassa kauppavaihdossa on huomattavasti järkevämpää Venäjän koko ajan kohenevalle talouskasvulle.

Venäjä on meille nyt aivan uusi kumppani. Suomen nuorison myötämielisyyden kohde Karjala ja sen kohtalo on ilman Natoa todennäköisempi historialliselle sopimiselle kuin Venäjän hyökkäys Suomeen. Samassa operaatiossa voisimme tunnustaa rehdisti aseveljeyden Saksan kanssa aikoinaan jatkosodassa; Venäjällä arvostetaan suoraa puhetta tässä tilanteessa.

Jacobson puhui puuttuvista turvatakuista. Kansainvälinen terrorismi on suurin uhka. Terrorismille ei toistaiseksi ole olemassa mitään turvatakuita. Itse olemme itsellemme myös merkittävä uhka, mikäli emme pura osin kulutusvoimaamme uudessa kansainvälisessä työnjaossa. Pienennämme tulevaa massatyöttömyyttä luopumalla tasapuolisesti osasta etuisuuksista, joita olemme vuosikymmenien saatossa hankkineet ja näin turvaamme osan muutoin muualle siirtyvistä työtehtävistä.

Suurin ulkoinen uhka, terroristit, eivät ole Suomesta todennäköisesti kiinnostuneita, koska emme ole mukana miehittämässä suvereeneja valtioita. Suomi on neutraali maa, ja paras turvatakuumme on oma itsemme. Innovatiivisuus, halu oppia ja olla utelias löytämään ratkaisuja niin itsellemme kuin kauppakumppaneillemme ovat takeita pysymisellemme erossa konflikteista.

Ruotsin ei tarvinnut hötkyillä II-maailmansodassa, koska sillä oli riittävän vahva armeija ja Ruotsin puolueettomuudella oli kaupallista silmää antaa molemmin puolin taistelurintamaa mm. erinomaisia kuulalaakereita sekä omaisuudenhoitopalveluita. Sinänsä vertailut nykyajan ja menneen osalta ovat hankalia, koska poliittinen asetelma on nyt aivan erilainen. Nyt ratkaisevat energian saanti, raaka-aineet, puhdas vesi sekä kulutuksen tuoman saastekuorman käsittely.

Kansalaismielipide Nato-kysymyksessä on viisas ja ajantasainen, kun taas eräät arviot edustavat mennyttä maailmaa. On jopa todennäköistä, että kaupalliset suhteemme Venäjän suuntaan paranevat, kun pysyttäydymme poissa Natosta. Nato on aina Venäjälle yhtä kuin USA. USA on Naton takuumies.

Suomi voi hakea yhtenäisyyttä EU-tasolta. EU on nouseva tähti; sillä on luontevat suhteet Venäjään ja maailman tuleva supervalta Kiina on lämmin EU:n suuntaan. Kiina tuli Venäjän ohella Ranskan taakse, kun päätettiin maailman suurimman taloudellisen projektin, fuusiokoereaktorin sijoitusmaasta.

Suomi on jo nyt osa EU:ta. EU tulee kehittämään itselleen omat turvajärjestelyt, tosin siihen mennee vuosikymmen tai kaksi. Suomelle on tärkeintä työllisyys, kansalaisten yhtenäisyys ja laaja yhteisymmärrys näistä asioista. Seuraavissa vaaleissa ehdokkaitten kannattaa kuunnella äänestäjiään ja luvata oikeasti niitä asioita, joita kansa haluaa.

Suomi voi rauhassa käydä Nato-keskustelua, vähintäänkin seuraaviin eduskuntavaaleihin ja mielipidevaihdon kestäessä voimme rakentaa syvempiä kauppasuhteita niin Venäjälle kuin Kiinaan sekä samalla ylläpitää pitkäaikaisia kauppakumppaneitamme Saksaa ja Ruotsia painopistealueina Euroopassa. Suomen ei myöskään tule purkaa millään lailla puolustuskykyään.

Paras tulevaisuuden turvatakuu on koulutus ja oppiminen. Innovaatiot energia-, logistiikka-, tietoliikenne- ja jätteidenkierrätysalueilla voisivat tuottaa kaikkia hyödyttäviä keksintöjä ja ratkaisuja globaaleihin ongelmiin, missä poliittiset tekijät ovat voimattomia. Osaavina ja taitavina kauppiaina olisimme haluttavia kumppaneita. Suomi on sanonut "tahdon" EU:lle, se riittää. Suomi voi olla nyt vihdoin se puolueeton toimija, kuten se olisi halunnut olla talvisodan alla. Nyt ei ole näköpiirissä "talvisotaa".

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Suomen ei ole mitään syytä ryhtyä amerikkalaisten maksu- tai takuumiehiksi.

Edellinen petos, minkä USA 1945 teki Suomelle, on riittävästi mielissämme.

NATO on kaikenlisäksi haalimassa esim. aasialaista despoottivaltio SARKATVELOa (harh.nim. Georgia) täysjäseneksi.

Ilkka Luoma

Odotamme ensimmäistä suomalaista ruumista Afganistanista - amerikkalaisten Naton johtamasta sotilasoperaatiosta ...

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Rukoilkaamme yhdessä, ettei sinne yksikään Suomen kansasta jäisi.

Visitor (nimimerkki)

Eikös sieltä jo ensimmäinen tullut 2007.

"Petri Tapio Immonen kuoli pommi-iskussa Maimanassa Pohjois-Afganistanissa varhain keskiviikko­aamuna. Iskussa kuoli myös paikallinen asukas."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomalainen+rau...

impivaaralaiset (nimimerkki)

Aivan. Saldo on yksi, ja sekin oli liikaa. Me puolustamme omaa maatamme, emme sotkeudu muiden sisäisiin asioihin. Rauha menehtyneen muistolle.

Vieras (nimimerkki)

Amerikkalaiset vapauden airueet ovat eniten sotineet ja vieraita kansoja tappaneet yksilökulutusihmiset maailmassa viimeisen 100 vuoden aikana.

Ilkka Luoma

Kuka vastaa käsi sydämellä, miksi me liittyisimme Natoon? Mitä me siitä hyötyisimme? Kuka on meille hyökkäävä kansakunta, mitä se siitä hyötyisi? Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? Mitä Venäjä hyötyisi Suomen valloituksesta? Mitä Venäjä saisi meiltä?

Nyt sana on kerrankin vapaa myös Nato -kiimailijoille ja Nato -uskovaisille, antakaa nyt palaa, ja kertokaa vastaukset noihin ylläoleviin kysymyksiin. Jos teillä on antaa niihin selkeät, uskottavat ja ymmärrettävät Nato- kannusteiset vastaukset - niin olen varma, että kansa hyväksyy Natoon menon, mutta nyt kansakunta jää odottamaan vastauksia :)

Ilkka Luoma

Pelkästään vietnamilaisia tapettiin yli miljoona.

Vieras (nimimerkki)

Irakilaisia tapaettiin yhteensä kahdessa sodassa noin 250.000 ... lista jatkuu.

Vesa Nieminen (nimimerkki)

Kuinka paljon tapettiin Japanissa siviilejä atomipommeilla?

impivaaralaiset (nimimerkki)

Samoin amerikkalaiset ovat tuhonneet ylivoimaisesti eniten luontoa sodissaan ja omassa kulutuksessaan. Näin se vapa maailma, jossa tuetaan sananvapautta mailman tarkimmin valvotussa maassa, USA:ssa.

impivaaralaiset (nimimerkki)

Kuinka paljon tapettiin ent. Jugoslaviassa, kaikkinensa.

Vesa Nieminen (nimimerkki)

Miksi tietyt poliitikot aina aika-ajoin nostavat tämän aiheen otsikoihin, ja kansa sanoo aina yhtä topakasti 60 prosentin enemmistöllä, että EI NATOlle!

Tähän on adressikin:
http://www.adressit.com/nato_ei

impivaaralaiset (nimimerkki)

Nämä poliitikot viisveisaavat kansan enemmistöstä, ovat itsepäisiä, mutta ehkä josain vaaleissa kansa laittaa heidät ojennukseen?

impivaaralaiset (nimimerkki)

Katosikohan ed. tähän liittyvä kommentti bittien afgaanitaivaaseen - kuin suomalainen natosoturi erämaan pölyyn?

Ilkka Luoma

Kertoo noiden vähemmistöpoliitikkojen välinpitämättömyydesta kansakunnan omia enemmistöajatuksia kohtaan - "eihän kansa voi ymmärtää, mikä on heille parasta, vain me valistuneet poliitikot voimme sen ymmärryksen valon havaita omissa valikoiduissa aivoissamme"

Ilkka Luoma

Suomen puolustus on koko kansan asia!

(Uutisointi hersyttää puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) sanailua maamme puolustuksesta ja sen kehittämisen suunnattavan mm. seuraavaan hallitusohjelmaan)

[ ... kansakunta seuraa mielenkiinnolla marssivaa armeijamme Itsenäisyyspäivän paraatia. Tavalliset kansalaiset pitävät puolustusta meidän kaikkien asiana - armeijasta ollaan ylpeitä, ja armeijaan luotetaan - kuten poliisiin. Tavallinen ihminen on järjestystä kaipaava ja pitää tiukasti kiinni sotilaallisesta liittoutumattomuudesta kuin myös yleisestä asevelvollisuudesta ~ kansalaiset pohdiskelevat keskenään: "Antaa teflonpoikien puhua, me pidämme hevosta" ... ]

KUVALINKKI
http://4.bp.blogspot.com/_Rhj4s31C5j4/TLLPYjpdetI/...

KUVATEKSTI: Kansan valitsemia edustajia ja ministereitä - osa jo poistunut parrasvaloista, kuka minkäkin syyn vuoksi. Kokoomus mielellään jopa 'nyrkkeilee' Suomea Natoon - kolminkertaisella haastehuudolla ja suuren kansan enemmistön vastaisesti, ainakin toistaiseksi. Kokoomuksenkin tulisi ymmärtää, että Suomen armeija ja puolustuspolitiikka on aina vaaliteema - niin nytkin.

...
Jyri Häkämies haluaa sanattomasti poissulkea vaalikamppailusta kansalle erinomaisen tutun Nato-keskustelun. Kokoomus, mm. ulkoministeri Alexander Stubbin suulla kehottaa kansakuntaa keskusteluun, jonka kansa on jo käynyt useaan kertaan, jopa väsyksiin saakka - "Natoon emme halua mennä", kuuluu vastaus.

Pelkääkö Häkämies, että vaalikamppailussa kansan epäsuosiossa oleva Nato-jäsenyys tuhrii ja tahraa Kokoomuksen teflonpintaa? Olisikohan se epämieluisaa, jos Kokoomus joutuisi vaalikamppailussa liputtamaan voimakkaasti kannattamaansa Nato -jäsenyyttä? Kokoomus ainoana puolueena on kansan enemmistöä vastaan Nato -kysymyksessä. Pelkääkö Häkämies valtiovarainministeri Jyrki Kataisen käskystä tuomasta vaalikamppailuun Nato -keskustelua?

Suomessa armeija on koko kansan asia

Suomen puolustusvoimat - kansanomaisesti armeija, on koko kansan asia, ei pelkästään kansanedustajien, ei hallituksen saati sitten Kokoomuksen vaalikeskusteluestolistan ja sen kielletyn aiheen. Suunnitteleeko Kokoomus salaa hilaavansa Suomen Natoon suotuisan vaalituloksensa myötä?

Kokoomuksella on realistinen mahdollisuus vaalivoittoon ja pääministeripuolueeksi, niin kauan kuin hätää kärsiviä kansalaisia on vähemmän kuin 25 prosenttia kansasta ja hehän eivät tunnetusti uurnille eksy - ellei sitten perussuomalaiset saa aikaiseksi todellista kansainvaellusta*/.

Olisiko maanpuolustus- ja armeijakeskustelusta demareille vaalioljenkorsi?

Demarit ovat oikeassa puolustuspolitiikan ja armeijan kehityskeskustelun avaamisesta nyt heti - sillä kansalaisten on hyvä tietää ennen äänestystä, mikä on minkäkin puolueen kanta seuraavalle vaalikaudelle - ettei kansalta "salaa" Suomea yritetä ujuttaa ja ängetä Natoon. Kokoomus on rehdisti ja kirkkaasti Natoon liittymisen kannalla - kansasta taas noin 27 prosenttia haluaa Natoon ja Natoon ei halua - kallupista toiseen - selkeä ja yksinkertainen suuri kansakunnan enemmistö.

Häkämiehen, Stubbin ja Kataisen aikomukset salata vaalikeskustelusta natokysymys, verhottuna hallitusohjelmaan jengatusta armeijaselonteosta kehitysoptioineen on estettävä kansalaisten toimesta jo vaaliuurnilla. Hallitusohjelmaa ei voida tehdä ennen kuin kansa on päättänyt ketkä Arkadianmäelle kiipeävät päättämään hallituksesta ja sen ohjelmasta.

Suomi elää omasta identiteetistä, omasta omintakeisesta luonteenlaadusta ja omasta puolustuksesta. Meillä ei ole varaa jättää armeijaamme ja sen kehitystä pelinappuloiksi vänrikki nappuloille. Armeija on väkevä kansallinen kysymys ja kansakunta kokonaisuudessaan sen kulut maksava rahanlähde. Puolustuksemme ydin on armeija sekä siihen liittyvät rakenteet ja nämä ovat koko kansan asioita!

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.kuvat.fi/
http://www.facebook.com/first.ilkka

*/
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u... ---
...
Puolustukseen liittyvä NRF-kuvakansio eduskunnasta -

--- http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Eduskunta%20p%E4%... ---
(Kansion jokaista kuvaa on käynyt katsomassa ~ 400 henkilöä)

Kiinnostuneille Nato -asiaa kansalaisten näkökulmasta 'tuutin täydeltä':

--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/NATO ---

Sent:
Cc: liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; heidi.haavisto@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; haavisto@fin.la

Sent: Friday, October 08, 2010 10:08 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Puolustus on koko kansakunnan asia - ei vain hallitusohjelman tai edes hallituksen

impivaaralaiset (nimimerkki)

Johan kirjoittaja menee eduskuntaan noilla kuvia katsoneiden äänimäärällä! :)

Vieras (nimimerkki)

Eipä' jää Ilkka Luoman kirjoitusten jälkeen Nato-kiimailijoille juuri sanan sijaa, suvereeenia polhjentoa torvet tötteröllään!

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ahtisaari on ruokaillut monen suomalaisen hengen.

Täytyy oikein nostaa Martti Manniselle ja Anneli Jäätteenmäelle hattua kun eivät lähettäneet Suomen poikia tapettavaksi!

ISO KIITOS!

Ilkka Luoma

Martti vanhana, jo ajastaan kauaksi Nato asiassa jälkeen jääneenä - ajaa Suomea Natoon kuin käärmettä pyssyyn!

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Natoa kannattaisi pitää samanlaisena kuin Saksan kanssa liittouminen oli.

Suomi voi olla "yhteensopiva" Naton kanssa, jos Portugalin sopimuksen mukaan tarvitsisimme sotilaallista apua kysyäksemme Euroopan Unionin muilta valtiolta, joilla asevoimat ovat Nato-perusteisia.

Nato ei muuten sääntöjensä mujaan ota jäsenekseen valtioita, joissa ei ole kansalaismielipide enemmistöllä aj vahvasti Naton kannalla ja sellaisena pysynyt useita vuosia. Suomi ei voisi missään tapauksessa (vaikka joku j. veljeni Max Jacobson näin sanoisikin) liittyä Natoon tämän Naton oman sääntönsä perusteella.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ahtisaari on karjalainen, minkä vuoksi hänet voisi palauttaa synnyinkaupunkiinsa Viipuriin. Ulpu Iivarin voisi palauttaa Sallan Naruskaan ja Paavo Lipposen Pelloon.

Vesa Nieminen (nimimerkki)

Miksikähän Martti obelsaajana ei ymmärrä, että Nato tuo sotaa ...

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kalevi Sorsa, Ulpu Iivari ym. demarit näyttävät Otto-Ville Kuusiselta.

Ettei vaan Kominterin puitteissa spermaa purkitettu?

impivaaralaiset (nimimerkki)

Namibia toi Martille Nobelin, mutta Namibiassa oli yli sata vuotta sitten toinenkin Martti, joka tunnetaan vieläkin, olisiko hänelle kuulunut osa palkinnosta?

impivaaralaiset (nimimerkki)

Herää kysymys Jäätteenmäen "yllättäen ja pyytämättä" ...

Ilkka Luoma

Jaakko Laakso (vas. kansanedustaja) keksi tuon Nato -uskovaiset ilmineerauksen.

Vesa Nieminen (nimimerkki)

Liisa Jaakonsaari keksi tuon natokiimailijat sanan demareista, Brysselistä. Ehkä hän huomasi Naton mahdottomuuden Suomelle?

impivaaralaiset (nimimerkki)

Ketkä ovat aktiivisimmat natokiimailijat?

impivaaralaiset (nimimerkki)

on totta, että äänessä olevat natointoilijat saavat enemmän meteliä kuin hiljainen suuri enemmistö, olisiko se niin, että "puhu sinä, minä pidän hevosta" :)

Reijo Tossavainen

Katainen, Häkämies, Stubb, Jacobsson ja muutaman muu natouskovainen on näköjään istunut iltaa ja sopinut, että nyt on hyvä hetki lähteä hyökkäyksen. En ole tämän päivän Hesaria nähnyt, mutta arvaan että perinteiseen tapaan lehti lähtenee antamaan sivustatukea.

Olen melko varma, että natopuheet ammutaan alas viimeistään siinä vaiheessa, kun ensimmäiset suomalaiset palaavat sinkkiarkuissa Afganistanista.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Emme toivo näitä uhreja. He ovat tärkeitä ihmisiä läheisilleen.

Nato ei sitäpaitsi ota jäsenekseen valtiota, jossa on vastustusta jäsenyydelle.

Ilkka Luoma

Näin muodoin Suomi ei 'ikinä' liity Natoon, "kurki kuolee, ennen kuin suo sulaa..."

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ai niin. En mä sitä sun Espanjan mökkiäsi ole mihinkään lahjoittanut! Se oli härskiä huumoria, mutta journalistina varmaan ymmärsit! :)

(Pitäähän perskutarallojen saada hieman kritiikkiäkin, että noste olisi uskottavaa!)

Ilkka Luoma

Hesarin vapaa kolumnisti Olli Kivinen oli ylpeä, kun hän sanojensa mukaan sai Hesarin linjan käännettyä Nato-myönteiseksi. Mistä näitä Nato -kiimailijoita oikein tulee?

impivaaralaiset (nimimerkki)

Kuulemma Soini on innokas Naton kannattaja ja abortin vastustaja, nuo ovat jykeviä arvoja Suomessa!

impivaaralaiset (nimimerkki)

Mitä Reijo tuumaa Timo Soinin Natomyönteisyyteen?

Pertti Sakari (nimimerkki)

Suomen pitäisi ehdottomasti liittyä Natoon. Saisimme todelliset turvatakuut. Jäsenyyden mahdolliset kustannukset saisimme helposti maksettua rajoittamalla kehitysapua ja kansallisia maataloustukia.

Suomi tarvitsee Natoa vahvistaakseen ilma- ja ohjuspuolustusta. Nato pystyy tarjoamaan Suomelle todellisen suojan kaikkia Venäjän luomia sotilallisia uhkia vastaan.

Suomesta löytynee helposti yhden tai kahden komppanian verran sotahulluja, jotka voisi lähettää sotimaan jenkkien sotia maailmalle. Kun kyseessä olisivat vapaaehoiset palkkasotilaat niin niistä sinkkiarkuista ei olisi niin paljoa väliä.

Ilkka Luoma

Ketähän vastaan Suomi tarvitsee lisää ohjustorjuntavoimaa? Jos Suomi haluaa varmuutta omaan itärajaansa - niin tilatkoon venäläiset torjuntaohjukset ja venäläiset uusimmat Sukhoi torjunta- ja/tai hävittäjäpommittajat ...

Pertti Sakari (nimimerkki)

Pitkän päälle ryssälle ei kelpaa kiltti Suomi naapuriksi, vaan Suomi joka on tavallinen Venäjän Federaation oblasti. Kun tämä aika koittaa on Suomella oltava kyky torjua mahdolliset Venäjän ohjushyökkäykset pääkaupunkiseudulle, joita Venäjä tulee käyttämään kiristyskeinona. Ohjuksiahan Venäjällä piisaa.

Liitymällä Natoon takaamme Suomelle mahdollisuuden puolustaa koko aluettaan, koska Nato pystyy takaamaan Suomelle ilmaherruuden Suomen ilmatilassa, jolloin Suomen armeijan maavoimat voivat vaapasti toimien torjua idän rosvojoukot. Käytän termiä "rosvojoukot", koska Venäjän asevoimien kintereillä saapuu valloitettavaan Suomeen myös Venäjän mafia ja puolifasistiset kansanliikkeet rosvoamaan ja tekemään puhdistuksia.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

NATO:sta seuraisi maavoimien lakkauttaminen Ruotsin malliin ja maapuolustuksen vaihtamiseen kansainväliseksi toiminnaksi.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Nato jäsenyys ei sulje pois nykyistä Suopmen puolustuslaitosta. Onhan Nato maa Kreíkassakin jäljellä yleinen asevelvollisuus.

impivaaralaiset (nimimerkki)

Juonikas impivaaralainen Suomen kansa ottaa rajulla irtiotolla etäisyyttä Natoon!

Visitor (nimimerkki)

"maapuolustuksen vaihtamiseen kansainväliseksi toiminnaksi."

Sehän se on ollut tarkoitus jo aikaa sitten...

"Halukkaille tulee
lisää koalitioita

Kaikki maailman maat pyritään integroimaan tähän Yhdysvaltain johtamaan rakennelmaan. Ja millään ulkomaisella voimalla ei ole asiaa sanella sitä, mitä kuuluu alueelliseen tai maailmanlaajuiseen turvallisuuspolitiikkaan. Myöskään kilpailevia sotilaallisia voimia Yhdysvallat ei tule hyväksymään."(EU:n omat puolustusvoimat)

http://hirvasnoro.blogspot.com/2006/02/kynniss-on-...

Ilkka Luoma

Niin kauan kuin Suomessa on omilla aivoillaan ajatteleva kansakunta (poliitikoiden ajattelemattomuudesta huolimatta) ei Suomesta maavoimat katoa, eikä muukaan oleellinen osa armeijaa ... eikä myöskään valtiona liity Natoon.

Vesa Nieminen (nimimerkki)

Suomen pitää olla ehdottomasti liittymättä Natoon, kuten kansan suuri enemmistö kallupista toiseen ja vuodesta toiseen vaatii.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Nyt kun vielä oppisi kirjoittamaan Max Jakobson oikein. Luojan lykky, ettei käydä keskustelua Nietzschestä.

Eipä silti. Tuskin kukaan ajatteleva ihminen ottaa Jakobsonia tosissaan. Joskus itseoppineet ovat kovan koulun käyneitä selviytymistaistelijoita, jotka todella ovat ottaneet asioista selvää enemmän kuin niistä koulukirjoissa kerrotaan. Esimerkiksi Erno Paasilinna oli tällainen.

Joskus taas he ovat näitä, jotka ovat omaksuneet vain sen mitä tarvitaan kabineteissa hyväksytyksi tulemiseen. Se ei ole paljon, ja se vähäkin on väärin.

Ilkka Luoma

Kitos oikaisusta. Korjattu alempana, pahoittelun kera. 'Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä' :)

Tulikivenkatku ----

Ilkka Luoma se jatkaa NATO:n vastaista ristiretkeään uskollisesti. Mitä ihmeen haittaa Norjalle on ollut NATO:sta? Tai Tanskalle? Lähes koko EU on jo NATO:ssa ja mitä kauhean pahaa siinä on?

Vesa Nieminen (nimimerkki)

Heh, I Luoma näyttää pesevän koko nato-kiimailijoiden natopöhistelyt, lakaisten nato-roippeet pöydältä kerta sivalluksella.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Luoma ei pese ketäänn, vaan hän on jäänyt pysäkiltä joskus 1970-luvun pimeimpään kekkoslovakkian aikaan. Suomen tulisi lopettaa impivaaralisuus ja liittyä turvallisuusjärjestö Natoon.

Visitor (nimimerkki)

NATO on ehkäissyt tehokkaasti demokratiaa Euroopassa, vaihtoi Italian demokraattisesti vaaleissa valitun hallituksenkin, tehnyt kaikenlaista pientä jäynää ympäri Eurooppaa.

"Pommi-isku rautatieasemalla ruuhka-aikaan, pääministerin sieppaus ja murha. Näyttää terrorismilta.

Jotkut Euroopassa tehdyt iskut kuitenkin vain näyttävät terroristien tekemiltä. Ne on lavastettu. Oikea syyllinen on Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun CIA:n johtama Naton maanalainen armeija."

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2009/elokuu/naton-t...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Gladio

Ilkka Luoma

Nato auttoi vuosia sitten juutalaisten murhamiehiä Norjassa, kun tappoivat viattomia siviilejä, vieraalla maalla suvereenin kansakunnan kansalaisia - luulleen heitä aivan eri ihmisiksi. Kuka teki tämän jälkeen ja mitä? Ei kukaan mitään.

evgenia (nimimerkki)

In reality, NATO is anything but a powerful and well-organized politico-military force. It is a purely bureaucratic structure, which has lost its raison d’etre and, what’s more important, its military potential. That’s why it doesn’t pose any threat, but neither can it be a good ally.

http://evgeniahj.blogspot.com/2010/11/future-of-ru...

http://fi.netlog.com/evgeniahilden/blog

Vieras (nimimerkki)

uomen kansa on Impivaarasta, kun ei sitten millään suurena enemmistönä halua Natoon, haluaa pysyä liittoutumattomana ja kaukana Nato tappo-operaatioista. Kuinka paljon afgaanisiviilejä on tapettu Nato-joukkojen toimesta? Onko meidänkin oltava A:ssa, vain sen takia, että saamme joukoollemme harjootusta tappamisehe...

Vieras (nimimerkki)

Katainen ja Stubb haluaa pyllistää NATO:n suuntaan - kuvittelevatko kyseiset herrat että rauhanturvaajiemme riski joutua hyökkäyksen kohteeksi tämän jälkeen - Katainen ja Stubb valitkaa seuraavista vaihtoehdoista:
a) lisääntyy
b) kasvaa
c) minua ei kiinosta kuinka moni Suomalainen rauhanturvaaja kuolee (ei rauhanturvaajat kokoomusta kuitenkaan äänestä)

impivaaralaiset (nimimerkki)

Emme saa unohtaa niitä yli miljoonaa korealaissiviiliä, jotka tapattiin 1950 -luvulla Korean niemimaalla.

Ilkka Luoma

Noilta ajoilta juontuvat myös pohjois-korealaisten syöpyneet 'epäluulot', ja tunteehan koko maailma myöhemmän Vietnamin ja Irakin ...

Ilkka Luoma

Max Jakobson - alustuksessani oli Maxin sukunimi kirjoitettu väärin. Pahoitteluni.

Vieras (nimimerkki)

On se niin mielenkiintoista, kun aika-ajoin 'randomina' napsahtaa natokiimaisten jenkkiuskovaisten epistola natomaniasta kansakunnalle. Kansa on asian tutkinut tarkoin ja sanoo topakan ein. "Puhu sinä, Me pidämme hevosta".

Toimituksen poiminnat