Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ilmasto muuttuu aina ihmisen kanssa ja ilman ihmistä

On havaittavissa innokkaita ihmistä puolustavia ahaa-ilmiöitä, ettei pienen ihmisen vaikute muutakkaan ilmastoa. Kädenvääntöä harjoittavat tutkijat, elinkeinoelämä ja kuluttajat. Ihminen on mestari antamaan itselleen positiivisia ja vapauttavia synninpäästöjä.

[17072006] Auringonottajat ovat tohkeissaan, kun paistaa niin kuumasti, että suojakertoimia pitää lisätä kesästä toiseen. Punaniskoja ja paahtuneita "kahvinpapuja" seilaa kaupunkien ja maaseutujen rannoille. Samaan aikaan eläin- ja kasvitieteilijät pongaavat uusia lajeja kotoperäisten joukosta. Säätieteilijä selostaa, että on niitä kuumempiakin kesiä ollut, ainakin viimeisen sadan vuoden aikana. Grönlannin jäätikötkin tuntuvat sulavan nopeammin.

Ihminen on lyhytnäköinen, jos hän todistelee itselleen kulutuksen mandraa ja sen vaikutetta kansantalouteen ja jatkuvaan kasvavan hyvinvoinnin autuaallisuuteen. Tosiasiassa merkittävin seikka on se, että ihminen käyttää apuvälineitä, jotka ovat tehdyt materiamuutoksilla käyttämällä ulkoista ihmisestä riippumatonta energiaa. Ihmisen hyvinvoinnintavoittelu ja kasvuhegemonia perustuvat juuri nimenomaan tähän kiihtyviin materiamuutoksiin ja ulkoisen, kierrossa olevan lainaenergian käyttöön.

Juuri nyt poltamme autojemme moottoreissa sitä kasvuenergiaa kierrosta, joka syntyi miljoonia vuosia sitten. Me porasimme sen esiin ja syydämme jätökset muusta eläinkunnasta riippumatta ilmakehään. Ihminen on mestari siirtelemään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, itseasiassa koko elämämme toinen kliimaksi on siinä. Ensimmäisen me tiedämmekin.

Eläinkunta ei käytä harmoniassaan apuvälineitä, ne saalistavat suoraan ja eliminoivat heikot ja huonokuntoiset pitäen populat elinvoimaisina ja lisääntymiskykyisinä kokonaistasapainon järkkymättä, tiedostamattaan. Ihminen haalii toimeentuloansa eliönaapurilta; muulta kokonaiskasvustolta siihen tahtiin, että riittävyyden rajat häämöttävät. Ihminen on onnistunut tuhoamaan jo menneisyydessä omia erillispopulaatioitaan mm. ryöstäviljelemällä tai omalla nahistelulla omistamisesta ja vallanhalusta. Ihmiselle ei riitä luontainen sille kuuluva reviiriys.

Ilmasto muuttuu oli ihmistä tai ei. Ihminen ei tiedä kaikkia muutosprosesseja eikä tapahtumajatkumoita, joita on nopeita ja äärimmäisen hitaita. Tiede selostaa aina enemmistöperiaatetta ja tiedeyhteisön hyväksyntää. Me vain unohdamme sen, että osuutemme ja tietomme syyn ja seurauksen laeista ovat tuntemukseltaan häviävän pieniä. Emme pelasta itseämme selittelemällä osallistumattomuuttamme ilmastomuutoksiin. Pitkässä skaalassa emme pelasta itseämme millään tutkimustuloksella tai uskomuksella.

On vastuuntunnotonta polemisoida vaikutetekijöitä ilmaston muutoksien osalta auringolle, taustasäteilylle, avaruuden hiukkasmyrskyille tai muille vetovoimaisille aiheuttajille niin ajatuksina kuin tieteellisenä "totuutena". Olisi mielekästä myös tutkia osuuttamme omiin ongelmiin, koska ne vaikuttavat säteilevästi myös muihin eliöryhmiin ja elämän edellytyksiin.

Ylihuomenna voimme varautua mm. yksityisautoilun loppumiseen, rusketus- ja uteliaisuusmatkailun päättymiseen, lisääntyvien apuvälineiden kehittelyn ja kasvattamisen vähenemiseen.

Ihminen voisi etsiä omaa luonnonrauhaansa sisältänsä hyväksyen tasapainon, joka menetettiin, kun huomattiin käden jatkeeksi nuija, kuokka ja itse-ehtoisesti tehty tuli. Elinpiiri- ja mukavuudenhaluevoluutio hoiti hommat tähän päivään, jossa 100 vuodessa poltimme taivaan tuuliin ilmastomuutoksien siemeniksi energiamäärän, jonka valmistamiseen muulta luonnolta meni esimerkiksi 30 miljoonaa vuotta.

Ihmiselossakin toisen ihmisen syyllisyys on todennäköisempi kuin oma, ...ainakin niin me itsellemme usein perustelemme. Ehkä me olemme antaneet sen pienen kiihdykkeen, joka nopeuttaa prosesseja havaitsemallamme tavalla.

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Voisimme tehdä Sinusta ympäristöministerin!

Vieras (nimimerkki)

Toinen vaihtoehto olisi työllisyys- ja elinkeinoministeri!

Vieras (nimimerkki)

Ilmaston muutos on totta saastumisen osalta, mutta se halutaan salata.

Kyseessä on tiedotus tai manipulaatio sota, jolla halutaan hämätä ja syyllistää meitä tavallisia ihmisiä ja tehdä rahaa.

Vieras (nimimerkki)

Olemme erinomaisia keksimään verukkeita, että juuri me emme ole syyllisiä mihinkään muutokseen. Vikahan on aina muualla, mutta ei ainakaan minussa. Näinhän se menee.

Vieras (nimimerkki)

Valitettavasti me ihmiset olemme kulutuksellamme suuressa osassa ympäristömuutoksia. Jos kaikki kiinalaiset kuluttaisivat kuten me suomalaiset, tarvitsisimme kolme maapalloa lisää. Onko näköpiirissä? Tai jos olisi vain yksi pallo, niin kiinalaisten jälkeen ei muille mitään jäisikään. Oletko valmis antamaan osuutesi?

Vieras (nimimerkki)

Tuo teksti on tylyä, mutta liian totta. Me emme sitä tule hyväksymään.

K Veikko

"Ylihuomenna voimme varautua mm. yksityisautoilun loppumiseen, rusketus- ja uteliaisuusmatkailun päättymiseen, lisääntyvien apuvälineiden kehittelyn ja kasvattamisen vähenemiseen."

Kun kuitenkin alitajuisesti tiedämme tämän totuuden niin mikä on vastaus: Jo tänään on otettava kaikki irti koska huomenna se ei ole enää mahdollista..

Jo ajatuksenakin on mahdotonta, että ihminen jättäisi jälkeläistensä elettäväksi sen, minkä voi elää jo tänään.

Ilkka Luoma

Oletpa Veikko oikeassa. Olemme kasvu-, helppous-, vaivattomuus- ja lisää - enemmän ja vielä kerran lisää hakuisia.

Vieras (nimimerkki)

Mitä muutakaan voi odottaa kansakunnalta ja kulttuurilta jonka ainoa tarkoitus on kuluttaa. Hengellisten arvojen puute on selkeä kansakuntaa ja yksilöä eläimellistävä piirre. Uskontoa tuskin saamme taottua takaisin ihmisten kalloon eikä ole tarviskaan, niin paljon pahaakin se on aiheuttanut, mutta miten saamme ihmiset tajuamaan että se televisio 50" plasmatelevisio ei ole elämän tarkoitus?

Vieras (nimimerkki)

Kulutuspuolitus valtaa alaa. Palkat - 30%, energia - 40% ja ytmpäristörasitteet - 60%

K Veikko

"27.11.2010 08:01 Vieras ... Hengellisten arvojen puute"

Yli 90%:lla ihmisistä ei oikeasti ole mitään hengellisiä arvoja.

Demokratia pitkään jatkuessaan luo valtion, jossa hallitsijan valta perustuu vihaan, kaunaan ja katkeruuteen. Tärkeimmäksi elinkeinoksi tulee toisilta ottaminen (niiltä, joilla on). Jne.

Vieras (nimimerkki)

ovatko yksityisautoilijat valmiit maksamaan kulutusveroissa kaikki ympäristöhaitat mitä autot ja niillä liikkuminen kaikkinensa aiheuttavat ympäristöllemme, uskompa ettei olla.

Ilkka Luoma

Eivät ole. Vain pakkoverolla ympäristön kuluttamisesta.

Vieras (nimimerkki)

Jokainen sukupolvi haluaa täyden ja itsensä koolla ylittävän kokemuksen omalle elämänkaarelle!

Vieras (nimimerkki)

Miksi meillä on leikkimökin kokoiset pihagrillit ja heinäladon kokoiset citymaasturit? Miksi meille pitää tehdä autoihin tuplapakoputket?

Ilkka Luoma

Olemme kilpailuhenkisessä markkinaherkässä näyttötaloudessa - jota myös kerskataloudeksi kutsutaan.

Vieras (nimimerkki)

Hmmm.... näyttötalous, osuva nimitys. Se liittyy lisääntymiseen ja parhaiden siemenien tarjontaan ja vastaanottoon. Ne naaraat ;)

juri g.

Pakkasta ja paksu lumipeite, ainakin nyt, siis jo marraskuussa.

Vieras (nimimerkki)

Sipeian sinänsä normaali kylmäpulssi tulee lännemmäksi kuin koskaan aiemmin ja tähän saattaa vaikuttaa yhä enemmän avoimena oleva Jäämeri...

Ilkka Luoma

Voikohan Jäämeren lisääntyvä jäättömyys hidastaa/muuttaa Golf -virtaa?

Vieras (nimimerkki)

Kuivat ja kuumat keväät sekä kesät, sateiset syksyt ja kovat pakkastalvet runsaslumisina.

Ilkka Luoma

Säät muuttavat, syntyy uusia alueita ihmisille enemmän asuinkelpoisiksi ja toisia taas asuinkelvottomiksi - kysymys onkin siinä, ketä asuu missäkin ja minne voi muuttaa. Tätä muuttoliikettä on ihmisen ja koko eläinkunnan historia täynnä!

Vieras (nimimerkki)

Avoin Jäämeri hidastaa Golf -virtaa, ja se jäähdyttää pohjoisia osia, erityisesti Englantia ja Norjan rannikkoa. Voimme varautua tosi kylmiin talviin!

Toimituksen poiminnat