Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Marskin ritarit - sankaruutta ilman brändipuheita

  • Näitä Marskin ritariristejä [2.lk.] 1/ jaettiin 191 kappaletta - osa sai sen vasta sankarikuolemansa jälkeen
    Näitä Marskin ritariristejä [2.lk.] 1/ jaettiin 191 kappaletta - osa sai sen vasta sankarikuolemansa jälkeen
  • Mannerheim oivalsi suuren yhdistävän asian luodessaan kuuluisimman ja arvokkaimman kunnianosoituksen - Mannerheim ritariristin
    Mannerheim oivalsi suuren yhdistävän asian luodessaan kuuluisimman ja arvokkaimman kunnianosoituksen - Mannerheim ritariristin

(Suomi käy jokavuotiseen identiteettijuhlaansa ilman keksimällä keksittyä brändiä tänään  6. joulukuuta 2010 -  93. kertaa)

 

.....

[54129.  ... Presidentinlinnan ovesta käy arvokkaat askeleet, kun ne viimeiset Marskin ritarit lähestyvät presidenttiä, joka ja jotka ovat pitkään osoittaneet syvää kunnioitustaan ritareita kohtaan - he tulevat kättelyyn aina ensimmäisenä ... ]

 

191 tarinaa, joissa ei kuumota uho, eikä kehu. 191 tarinaa, joissa kansalaiset kautta linjan osoittivat jotain sellaista, mikä ei soveltunut kaikille. Me kaikki emme yllä näihin tekoihin. Usein on puhetta, mutta näissä 191 tarinassa on enemmän tekoja, joista kansakunta kiitti Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheimin myönnöllä - nämä 191 tarinaa saivat korkeimman kunnianosoituksen, mitä valtakunta pystyi sotilailleen ja kansalaisilleen antamaan.

 

Nyky-Suomi tarvitsi brändityöryhmän löytämään itsestäänselvyyksiä. Suuri kansa ja tavallinen ihminen ovat tienneet oman maansa 'brändin'. Tämä brändi kulminoituu huippuna noissa 191 tarinassa, joista monikertaistuu suomalainen identiteetti. Sotilaat ratkaisutaisteluissa, niin Talvisodassa kuin Jatkosodassa loivat ainutlaatuisen brändin, jota meidän, uusien sukupolvien olisi hyvä tunnistaa ja tiedostaa.

 

 

Kansakunta tarvitsee aina sankarinsa - heistä syntyy pohja identiteetille

 

Sodissamme saavutettu arvo, pelastus ja uhrautuvaisuus huipentuvat kaikkien muiden tarinoiden airueiksi näissä 191 kertomuksessa, joissa pelastettiin kansakuntaa yksilöllisinä tekoina kaikkien suomalaisten hyväksi. Nyt juhlimme 93. itsenäisyytemme juhlaa kylläisempinä, maallisesti vauraampina ja epätietoisempina kuin koskaan aiemmin.

 

Emme tiedä huomista, puhumattakaan ylihuomisesta. Olemme uudessa taistelussa. Olemme maailmanlaajuisessa työn uudellen jaon taistelussa, jossa kysytään jälleen kansallisia yksilötekoja. Nyt ei ole henki suoranaisesti kyseessä, kuten oli 1939-1940 ja 1944. Marskin ritarit olivat esimerkkeinä teoista, joilla rakennettiin puolustustahtoa pelastamaan oma isänmaa - Marskin ritarit edustivat koko kansaa, yhdistäen sitä.

 

 

Marskin ritarit yhdistivät armeijan - oli sotilas tai upseeri, rintamalla oltiin yhtä

 

Marsikin ritarit ansaitsevat kunnioituksen ja olisikin hyvä, jos voisimme tunnistaa itseämme, kukin tavallansa noista tarinoista, kun Isänmaata pelastettiin ja pelastetaan. Historia velvoittaa meitä, jotka saamme nauttia niiden töiden hedelmistä, mitä verenä rintamilla annettiin.

 

Vaikka todellinen kärsimys ja hätä ovat kaukaisia muistoja yhä harvempien mielissä - olisi syytä hiljentyä sankarihaudoille, joissa lepäävät suurimman uhrauksensa antaneet - meidän eteen, jotka nyt elämme maamme keskimääräisessä hyvinvoinnissa ja yltäkylläisyydessä - mutta liian usein yksin.

 

 

Kunnia ja asenne!

 

Kunnia ja arvostus jäljelle jääneille Marskin ritareille 2/ - tavallisille ihmisille, joille kunnia ja velvollisuus olivat pyhiä. Heille suosionosoitus, jotka antoivat itsensä peliin maansa hyväksi. Ritarit yhdistivät Suomea hädän hetkellä, kuten arvaan heidän jäljelle jääneiden toivovan nytkin, kun Suomea rakennetaan kohtaamaan uudet haasteet.

 

Ritarillisuutta ja sankaruutta tarvitaan nytkin, kun käymme ratkomaan yhdessä - niin toverit, virkaveljet, päätteiden ääressä istuvat, asentajat, maanviljelijät, päälliköt ja johtajat -  nykyisiä ongelmiamme ja erityisesti osuuttamme maailmanlaajuisessa yhteisössä, johon EU:na kuulumme - aikansa kutakin ... , mutta Suomi pysyy sen tavallisten ihmisten huolehdinnassa, joita kutsutaan Suomen kansalaisiksi, on aika yhdistää voimat!

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää meille kaikille aivan tavallisille ihmisille!

 

Ilkka Luoma

Suomen kansalaisena, kiittäen Itsenäisyytemme takuumiehiä ja -naisia

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

...

TEKSTIN VIITEKOHTIEN LINKIT

1/   Mannerheim risti,   ---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Mannerheim-risti   ---

2/   Mannerheim ristin ritarit,   ---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Mannerheim-ristin_ritarit   ---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kohta tänne ilmestyy kuvasarja Puolustusvoimien Itsenäisyyspäivän paraatista Kuopiosta ...

Vieras (nimimerkki)

Tämä kirjoitus kävisi Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän puheeksi, mutta meidän Tavja ei isänmaallisuudesta ymmärrä hölökäsenpöläystä! Sääli, ehkä seuraava presidentti, Soini tai Niinistö.

Ilkka Luoma

Kansalaiset tykkäävät Tarjasta, mutta ovat valinneet jo seuraajan - Ninistön, jos asettuu ehdokkaaksi. Tai ellei tapahdu jotain vallan käsittämätöntä.

Vieras (nimimerkki)

Juuri äsken YLE 2:lla päätyi nauhoitettu lähetys Kuopion paraatista, missä kuvat ;)

Ilkka Luoma

Vain yksi Mannerheim ristin ritari on presidentinlinnan juhlissa - Tuomas Gerdt.

Espoo Calls (nimimerkki)

Samaa mieltä kirjoituksesta. Yksi juttu vain, Suomi menetti itsenäisenä valtiona olemisen sillä hetkellä kun hallitus allekirjoitti Lissabonin sopimuksen.

Että silleen.

Ilkka Luoma

Globaali maailmantalous vei jo aiemmin "itsenäisyytemme" - nyt olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa!

Vieras (nimimerkki)

Voimme olla mallikas osavaltio, jolla on oma tahto.

Ilkka Luoma

EU:n oppivainen mallioppilas

Vieras (nimimerkki)

Täällä toisaalla "pellejuhlien" pellekirjoitaja voisi perehtyä historiaan ja oppia näkemään muutakin kuin sen katkeruuden, kun ei itse päässyt esittelemään omia "helyjään".

Ilkka Luoma

On kirjoittajan vapaus, mutta myös kirjoittajan etiikka.

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV (nimimerkki)

Ritariristejä ei enää voi saada, mutta oikeaa asiaa voi yrittää viestiä siitä huolimatta. Tänäänkin ja vähemmänkin sankarilliset arjensankarit. Kuulemma Suomen leijona on nykyisin joko nahkapääfasistien tai kukkahattuvihreitten merkki. Ehdotankin maltillisille ja rauhaarakastaville isänmaan ja naapurimaiden ystäville Kokonainen Suomi -tunnusta. Sellainen on esimerkiksi Rahapajan 925-hopeasta valmistama Res Cordis -pinssi ja riipus, ks.
http://rescordis.net/Ahtisaari.html

Vaikka Kokonainen Suomi -merkki viestii suvaitsevaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa kaikkia maita ja kansoja kohtaan, on se erityisesti Suomen ja Venäjän aidon ystävyyden pyrkimystä ilmentävä symboli. Kokonainen Suomi muistuttaa, ettei hyökkäyssodalla saa ryöstää minkaan kansan ja valtion laillisia alueita ja etnisten ryhmien asuinalueita, eikä uhkailla ja painostaa naapureita rauhankaan aikana.

Venäjähän on uhannut Suomea koko itsenäisyytemme ajan vuodesta 1917. Vapaussodassa itänaapuri aseisti ja yllytti kapinallisia vallankaappaukseen ja liittymiseen Neuvosto-Venäjään. Painostus jatkui 20- ja 30-luvun, vaikka 1932 tehtiinkin hyökkäämättömyyssopimus ja Stalin lupasi että Tarton rauhan 1920 rajat ovat ikuiset. N-liitto liittoutui Hitlerin kanssa ja hyökkäsi Puolan miehityksen jälkeen Suomeen marraskuussa 1939. Ja uudelleen kesäkuussa 1941. Ryösti Karjalan ja Petsamon ja muita alueitamme ja ryöstätti "sotakorvaukset", jotka yksipuolistivat ja taannuttivat teollisuutemme rakenteen. Vaaran vuosina ja kylmän sodan aikana uhka oli koko ajan läsnä. Jeltsin ja Putin hyökkäsivät mm. Tsetseniaan 90-luvulla ja presidentti Medvedev Putinin käskystä hyökkäsi kesällä 2008 ryöstämään neuvostoaikaiset ryöstösaaliinsa Georgian Etelä-Ossetian ja Abhasian takaisin maahantunkeutujaslaavien haltuun. - Uhkaileehan itänaapuri koko ajan myös läntisiä naapureitaan Viroa ja Puolaa ja Suomeakin edelleen.

Vihaa me suomalaiset emme juurikaan tunne, mutta toivomme ja vaadimme, että Venäjän viha naapureitaan ja omia vähemmistöjään ja toisinajattelijoitaan kohtaan laantuisi. Se tarkoittaisi mm. Karjalan palautusta. Itsenäisen Suomen alkuperäiset Karjala ja Petsamo on saatava takaisin ilman miehitysväkeä, minkä jälkeen Venäjää ei enää koeta uhkana Suomessa ja aito ystävyys ja vilpitön naapurisopu voi alkaa.

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

Vieras (nimimerkki)

Täällä ovat ne todelliset leijonat, joille suodaan koko kansakunnan nimissä leijonakruunu!

Ilkka Luoma

Tähän ei voi muuta kuin todeta tyytyväisyydellä kansalaisen terve ja arvostava näkemys! Hyvä!

Vieras (nimimerkki)

Hiljaisuus ja Kunnia!

Toimituksen poiminnat