Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Joutuuko maailmanverkko yleishyökkäyksen kohteeksi?

(Wikileaks paljastukset mobilisoivat hakkereita ja verkkomanipulaattoreita vastaiskuihin kostoksi W-paljastuksien estäjille)

 

[ ...   verkkohyökkääjä lajittelee määrityksiä, joilla tukitaan portteja ja reitittimiä sekä muutetaan kellojaksoja epäsynkrooniseen tilaan. Maailmalla on seitsemän strategisesti tärkeää solmukohtaa, joiden kaato neljän osalta luhistaisi maailmanverkon - internetin. Verkkomanipulaattorit verkkopriovisoivat samalla itseään ja hyökkäysosoitearsenaaliaan muiden bittien sotaan liittyneiden kanssa - hakien massavirtaa hitaasti kiihtyvään romahduttamiseen? ... ]

Hakkerit samalla suorittaessaan massaoperaatiot luhistavat itseltään pelialustan, ellei suunnitelmiin kuulu vapaiden väylien käyttökunnossa pitäminen. Eiväthän hakkerit ole perinteellisesti Omenaakaan saattaneet sekasorron tilaan. Hyökkäykset PC -puolella ovat kulminoituneet miltei aina Microsoft - ja Windows ympäristöön. Alkaako luhistaminen tietyssä järjestyksessä - sen tietävät vain tämän fiktioidun bittien sodan organisaattorit.

 

Wikileaks saattoi monet valtiot ja niiden tiedustelupalvelut ja ulkopolitiikan noloon ja hävettävään olotilaan. Media ja tavalliset kansalaiset ympäri maailman ovat pääosin tyytyväisiä - vain paljastuksien kohteena olevat vastuuhenkilöt tuomitsevat tarkoitukselliset vuodot. Salaamista on perusteltu valtion turvallisuuteen vetoamalla.

 

Millaisia erioikeuksia sallitaan "valtion turvallisuudelle"? 

Näin on ilmaistu tappaminenkin sallituksi valvottaessa maan turvallisuutta ja tiedustelupalvelujen toimintaedellytyksiä. Samaan aikaan perinteelliset länsimaat käyvät Kiinan kimppuun, kun Kiinan rikoslakien mukaisesti Nobel -rauhanpalkinnonsaaja istuu vankilassa Kiinan säännöksien määräämällä tavalla. Missä mennään länsimaalainen pintamoraalisuus ja julkipuhkiähkytty rauhantahtoisuus?

 

Maaton ja rajaton suurpääoma etsii kaikin keinoin markkinoita ja voittoja

Wikileaks paljastukset ravistelevast myös talouselämää - Nigeriassa Shellin öljyyntyneet jauhot eivät saata olla niitä puhtaimpia. Suurpääoma ei kursaile rajojen suhteen, kun voitoista on kysymys. Talouden rattaita on vuosisadat öljytty erilaisin päivän valoa kestämättömin keinoin. Kasvua ja voittojen määrää on lisättävä - näin vaatii kasvoton, usein salassa pysyvä omistaja.

 

Toistaiseksi hakkerit ovat yksinäisiä individualisteja

Maapallolla on kymmeniä tuhansia hakkereita, alansa huippuosaajia, jotka olisi kannattanut värvätä laillisiin operaatioihin rakentamaan kestävää maailmanverkkoa. Nyt rintamalinja on selkeä ja suuri uhka ja/tai mahdollisuus on hakkereiden yhteenliittymä, kun heille on nyt annettu yhteinen motivaatio. Wikileaks´in puolustaminen, jota mm. länsimaalainen vapaa media kilvan puolustaa tai ainakin paljastaa innoissaan toinen toisiltaan kilpasilla - saattaa yhdistää hakkerit orgaaniseksi verkkokyberneetiksi?

Hakkereiden yhteenliittymä saattaisi alttiiksi koko maailmanverkon. Hakkereiden priorisoiva täsmähyökkäys mobilisoituna operaationa kulkee salaman lailla - ilman, että torjunta voi siihen vaikuttaa, vain yhdellä tavalla - yhteydet katkaistaan verkkoon, jolloin yksittäiset suljetut lähi- yms. verkot ja koneet säästyisivät. Toisaalta hakkerihyökkäys vääjäämättä vahvistaa verkkoja tuotekehityksen myötä kestävämmiksi.

 

Hakkeripopulaatio - kybersotilaat voivat saada johtajansa?

Hakkeripopulaatiot eivät tässä fiktiivisessä sodassa tuhoa omia reittejään, vaan täsmäiskevät amerikkalaisten Irak -operaatioiden tavoin hermokeskuksiin ja solmukohtiin, joissa virtaa antiwikileaks informaatiota. Pesäkkeet eliminoidaan ja uusille Wikileaks palvelimille luodaan tilaan ja toimintaedellytyksiä - ovatpa kehittäneet virtuaaliset jatkuvasti levytilapaikkaa vaihtavia hajautetun arkkitehtuurin palvelimia, joiden jäljitys on nykykeinoin aina viiveen verran jäljessä. Mistä tätä kuvitteellista operaatiota johdetaan?

 

Yhdysvaltojen puolustushallinto oivalsi ja kehitti internetin

Amerikkalainen DARPA 1/ kehitti internetin jo 1970 -luvun lopulla. DARPA askartelee samoilla osaamistasoilla kuin yhdistyneet kyberhakkerit - kuviteltu sota on kahden rintaman sissisota, jossa DARPA saa mittaamattomat Yhdysvaltain puolustushallinnon varat käytävään verkkojen sotaan. Sodasta on dramaattisia seurauksia, kun ohjausjärjestelmät halvautuvat ja maailmantalouden rahavirrat katkeavat - syntyy lisä- ja sivuvirtoja, jolloin valuuttamarkkinat romahtavat.

 

Kuinka käy, jos vesilaitoksien ohjausjärjestelmät harhautuvat?

Pahimmillaan atomivoimalat ja vesilaitokset saavat ohjausimpulsseja hallitsemattomista lähteistä sotkien systeemit, jopa räjäyttäen voimaloita - arvellaan, että Israelin verkkotiedustelupalvelu "S&G-net_secretservice" olisi Iranin atomivoimalan ohjausestohyökkäyksien takana ja onkin oletettavaa, että tässä kuvitellussa verkkojen sodassa Israelin laitokset saavat kostoiskuja, kuten Wikileaks (enemmän tai vähemmän todistamattomien tietopaljastusten lähde) lähteiden eliminoijat.

 

Kaiken takana on ihmisten tarve salata asioita 2/ 

Kaikki tieto ei ole sallittua kaikille. On häpeää, turvattomuutta ja jopa kuolemanvaaraa aiheuttavia tietoja, joiden paljastuminen on vaaraksi, joillekin. Elämme juuri siinä tiedon vedenjakajalla 3/, jossa ratkaistaan mikä on syytä tietää ja mikä ei. On päivän selvää, että minkään valtion tiedustelupalvelun teot ja toimenpiteet eivät kestä kaikin osin päivänvaloa - ja kaikkihan voidaan verhota valtion turvallisuuden taakse.

 

Mikä on ihmisten turvallisuutta?

Se ei useinkaan kohtaa valtion turvallisuuden edessä. Muistamme Israelin salaisen palvelun murhaiskut Norjassa - teko oli tuomittava ja se yritettiin salata kaikin keinoin, samoin kuin turhaan aloitetun Irakin sodan virheelliset lähtötiedot.

Ovatko kansalaiset oikeutettuja saamaan tietoonsa heidän rahoillaan masinoidut operaatiot? Onko kansalaisten syytä tietää tapot ja murhat, mitkä muun muassa salaisten palvelujen taakse kätkeytyvät? Pitääkö meidän tavallisten tietää enemmän - tietää se paljas totuus, joka sijaitsee aina jossain?

 

Kuinka valheellisessa tiedon maailmassa me oikein elämme - ilman Wikileaks´ia tai sen kanssa? Herää lopuksi kysymys, miksi Wikileaks on olemassa ja ketkä sen takana todellisuudessa ovat?


VIITTEET

1/ DARPA

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/09/amerikkalainen-tosivaikuttaja-kvi.html   ---

- [Photos] ---   http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/DARPA%2520-%2520mit%25E4%2520se%2520on/   ---

2/ Miksi me salaamme asioita?

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/11/kuinka-luonnollista-on-asioiden.html   ---

3/ Pitääkö laatia laki, joka pakottaa meidät julkisiksi verkoissa?

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/04/paineita-saada-ihmiset-julkisiksi-mys.html   ---

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

...

Cc: heidi.hautala@europarl.europa.eu ; alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; suvi.linden@intermin.fi

Sent: Saturday, December 11, 2010 11:45 AM

Subject: KANSALAISEN TIETÄMYSPISTE - Joutuuko maailmanverkko hyökkäyksien kohteeksi?

....

 

Joutuuko maailmanverkko hyökkäyksien kohteeksi?

(Wikileaks paljastukset mobilisoivat hakkereita ja verkkomanipulaattoreita vastaiskuihin kostoksi W-paljastuksien estäjille)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Maalasitpa tylyn fiktion, joka voi kääntyä todellisuudeksi. On aika selvää, että jos nuo hakkerit yhdistetään, saavat he verkon nurin, koska ovat yksittäin askaroineet jo melkein verkko-osoitteissa kuin osoitteissa! Massavoima toimii kaikissa operaatioissa. Tuo Darpa osuus oli mielenkiintoinen!

Ilkka Luoma

Vieläkin tylympi fiktio on se, että Darpan tietämys yksittäisten koneiden prosessoreitten ja keskusyksikköjen manipulointitaidosta istuttaa niihin ohjausmekanismeja, joilla vaikutetaan tietokoneiden sisäisiin operaatioihin - muuntaen esim. asiakirjojen sisältöä tai laskentataulukoiden parametreja.

Pahin skenaario on ohjausjärjestelmien hiuksen hienot säädöt, jolloin hitailla muutoksilla hivutetaan manipulaatiota "huomaamatta".

Vieras (nimimerkki)

Juuri nyt Hyppönen F-Securesta puhuu Anti-W -hyökkäyksistä YLE:n AamuTV:ssa!

Ilkka Luoma

Hyppönen ei tiedä mitä CIA askartelee. USA:ssa on suurempi ja tärkeämpi Kansallisen turvallisuuden virasto NSA, joka operoi mm. noissa verkkopuolen asioissa. NSA:n osasto C338 on erikoistunut internettiin, yhdessä Darpan asiantuntijoiden kanssa. Voisi olettaa, että juuri osasto C338 on nyt täysillä operoimassa anti-W -operaatioita.

Saattaa olla toki niin, että USA:n Kansallisen turvallisuuden viraston vastavakoilun verkkomediaosasto WEX_1A onkin koko Wikileaks vuotojen mahdollistaja, jonkin meille täysin mysteerisen syyn vuoksi!

Vieras (nimimerkki)

Pelottava skenaario, kirjoittaja tuntuu tietävän mistä kirjoittaa. Nuo Darpan kuvat olivat ajatuksia syvästi herättäviä! Aivojen yhdistäminen tietokoneisiin...

Ilkka Luoma

Wikileaks herättää intohimoa ja puolustusreaktiota heidän keskuudessa, joita valtiollinen informaatiovalvonta on estänyt toimimasta. Monia myös närästää tieto, että jotain sellaista tehdään, minkä kansa maksaa, mutta mitä kansa ei tiedä.

Vieras (nimimerkki)

Salaamisen maailma kohtaa kansalaisten tiedon janon.

Ilkka Luoma

Luontaisen evoluutiokehityksen tae on havainnoiva "uteliaisuus".

Toimituksen poiminnat