Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Koko kansa oli kulutusverolle pantava

  • VTT teki 'tietämättään' teknologisen vallankumouksen - välineet verotuksen yksilöllistämiseksi
    VTT teki 'tietämättään' teknologisen vallankumouksen - välineet verotuksen yksilöllistämiseksi
  • "Jokainen kantaa taskussaan henkilökohtaista reaaliaikaverottajaa..."
    "Jokainen kantaa taskussaan henkilökohtaista reaaliaikaverottajaa..."
  • Tuosta itc-pohjasta syntyy maailman ensimmäinen täsmäverotuksn työkalu!
    Tuosta itc-pohjasta syntyy maailman ensimmäinen täsmäverotuksn työkalu!

Vihdoin maamme kokoomusjohteinen yritelmähallitus ymmärsi kulutusveron perusfilosofian, joka on se yksilöllinen ja todellinen vastuunkanto (itsestä, lähimmäisestä ja ympäristöstä - tätä yksityiskohtaa ei edes "vastuunkanto" -sanaa ahkerasti  viljelevä pääministeri Jyrki Katainenkaan ole vielä täysin sisäistänyt?  ---

 

Plussakortista sai tiedot, ketkä olivat ostaneet oliiveja. Massiivinen kansalaistiedonkeruu on ollut käytössä jo vuosikausia - vain häveliäisyys on estänyt niiden tarkkuusmarkkinointikäytön. Valtion pitäisi kerätä enemmän veroja, mutta miten? Meille jää vain täsmäverotus kulutuspohjamme mukaisesti! Mitä enemmän kulutat vahingollisesti itseäsi ja ympäristöäsi - sen enemmän maksat. Johan verojuorukalenterit muuttavat muotoaan.

 

Tänään tulee tarjolle uusia tuulia verotuksen suuntaamiseksi kulutuspainotteiseksi. Ministeri Jyrki Kataisen harvoja oikeaan osuneita päätöksiä on ollut verotuksen suuntaaminen kulutukseen - näin kannamme enemmän vastuuta ympäristöjäljestä, minkä aiheutamme Suomessa yhtenä maailman suurimmista ...

--

[otsikko vapaasti mukailtuna historiaa lainaten ajoilta, jolloin ihmisen kulutus oli murto-osa nykyisestä ja vallalla oli henkisyyden aalto vastustaen maallista näyttämisen kiihkoa - synnyttäen perustat monille nykyajan uskonnoille]

[21012007] Perustoimeentulo on - elintoiminnoille välttämätön - ravinto ja perimänsä eteenpäin viennin evolutiivisena tarpeena - suvunjatkanta. Kaikki muu kuluttaminen on lisähöystettä ihmiskunnalla helpotteeksi ansaitessa työn kautta ruokaa, asumista, vapaa-aikaa sekä itsensä ja tavaroiden siirtelyä paikasta toiseen.

 

Kulutus on suurin syy, miksi ympäristömme muuttuu. Kulutuksesta on maksettava siihen täsmällisesti kohdistuva juuri ympäristörasituksensa kokoinen kulutusvero kertaa 1,26 -- 1) .

Vallanpitäjä on oivaltanut jo kauan sitten kuinka verotuksella ylläpidetään valtaa, kykyä ja mahtia alamaisiin; luoden myös yhteistä turvallisuutta reviirirajojen vartioinnissa ja puolustuksessa. Moderni länsitalous on kehittänyt verotuksen huippuunsa monimutkaisuutena mm. tulontasauksen ajamana. Rikkaat eivät saa vapaasti rikastua ja köyhät köyhtyä [mukaelma toisesta samantyyppisestä sloganista, - pienellä kyynisyydellä].

Verotuksella säädetään tunnetusti mahdollisuuksia - siis säädetään valtakoneiston tahtomalla tavalla yhteiskuntarauhaa tai päämääriä ylläpitääkseen tarpeita ja kansallista itsetuntoa. Verot säätävät tasapuolisuutta - ainakin mahdollisuutena - saada riittävästi oppia ymmärtämään huomisen ongelmia ja ylläpitämään ja lisäämään saavutettua taloudellista elintasoa maapalloistuvassa kilpailussa - näinhän me julistamme kasvutaloutemme pääteeseissä.

Kulutus on globalisoitunut. Kaikki haluavat muotivirtauksena aina vain suurempaa, kauniimpaa, arvokkaampaa, erinomaisempaa ja viihdykkeellisempää. Tämä kulutus on tuhoamassa ympäristöämme siitä luonnontilaisesta vakaudesta, mitä luonto kehityskaaressaan olisi omanaan itsellisesti ohjannut.

Ihmisen kulutusinto on noussut taloudellisten kasvupyrkimyksien myötä suuremmaksi kuin ympäröivän luonnon luontainen kyky olisi resursseiltaan sallinut. Näitä resursseja säästääksemme ihmiskunnan on säädettävä verotuksensa takaisin sinne yksinkertaisimpaan muotoonsa, joka säätääkin itse luonnonedellytysten valintaa, eikä pelkästään ihmiskunnan omia itsellisiä päämääriään.

Ihmisen ei tarvitse maksaa tuloveroa, omaisuusveroa, liikevaihtoveroa eikä muitakaan veroja. Tilalle on säädettävä tavara-, palvelu- ja kulutuskohtainen kuluttamisen vero. Siinä jokaisella tuotteella ja palvelulla on oma "ympäristömerkki" säätämässä sen verovaikutusta kuluttajallensa. Ympäristömerkki kertoo haitallisuusasteen, niin ko. tuotteen/palvelun tuotantoprosessista, käyttötilanteista kuin myös sen uudelleen kiertoon saattamisesta. Jokainen tuote on merkitty kansainväliseen ympäristöhaittojen tuote- ja palvelurekisteriin - tämän ylläpidosta vastaisi YK.

Ihminen on kulutuksessaan aina valintatilanteissa: Kuinka paljon, kuinka suurta, miten kallista ja lopulta kuinka tarpeellista, pitäisi olla myös - kuinka ympäristöhaitallista. Jokainen saa edelleen valita vapaaehtoisesti. Nyt ratkaisuksi tulee valinnan hinta. Ympäristölleen rasitteellinen tuote maksaa aina sen verran, mitä se haittana ympäristölleen tuottaa ja kertaa 1,26 -- 1) .

Kulutusverot ovat suunnattuja. Jokainen kulutusveron kohde tuotteena on yksilöity ja verokertymät suuntautuvat tämän tuotteen verotuloluokkaan. Periaate on, että jokainen tuote "kuittaa" omat ympäristöjälkensä kaikkinensa koko sen elinkaaren ajalta. Verotus on muuttumassa täsmäohjatuksi; näin myös aikaansaadut ympäristöhaitat "täsmäkorjautuvat" sillä rahalla, mistä ne kulutushaittaverotulona tulevatkin.

Yhteiskunta ei tarvitse mitään muuta verotusta kuin kulutusveron. Jokainen voi vapaalla valinnan tahdollaan suunnata mielihalujaan, tarvesuuntauksiaan, määriä ja ympäristöhaitallisuusasteita omalla verottomilla tuloillaan ottaen aina osaa kulutusverollaan ko. tuotteen/ palvelun aikaansaamiin ympäristöhaittoihin.

Mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat. Luonnonvalinta ihmistoteutuksina tapahtuu mahdollisuuksina ja mahdottomuuksina itse luontoa ajatellen. Tässäkin kysynnän ja tarjonnan lait ratkaisevat, sitä ostetaan, mihin on mahdollisuus ja mihin ansaitut varat riittävät.

Kulutusverolla säädetään ympäristöhaitat minimiin. Kulutusveron tueksi itse luonto on jo järjestänyt oman "ajattelemisen aiheensa". Valveutuneisuuden kasvun myötä valinnat ympäristöystävällistyvät.

Huomisen verotuksessa "maailman tietoverkon" ollessa yhteydessä joka kuluttajaan, savuun ja notkelmaan, ovat kulutusverokertymät reaaliaikaisia ja ne rekisteröityvät jo ostohetkellä - näin ko. tavaran kulutusvero suuntaa kulkunsa heti ostajan pankkitililtä valtion ao. kulutusveroluokan, - kohteen ja tuotteen "tilille" ostajamerkinnöin; näin meille jokaiselle muodostuu oma yksilöllinen ympäristöstatus.

Edullisesta ympäristöstatuksesta saa ostohelpotuksia vähän haitallisuutta sisältäviin tuotteisiin ja palveluihin - näitä ansaittuja bonuspisteitä voi sitten suunnata esim. ympäristöteknologian sijoituskohteisiin.

Uudessa verotusmenettelyssä verottajalle jää siten edelleen "keppi ja porkkana" periaate käytettäväkseen ja lisäksi jokainen kuluttaja näkee omasta tilastostaan ympäristöarvonsa.

Ympäristömuutokset - jotka "säätelevät" voimakkaasti ihmiseloa kaikkialla maapallolla - vaativat tehokkaita, riuskoja ja konkreettisia toimia ihmisiltä, siis kuluttajilta, jotta elinympäristömme voisi jatkua siedettävänä luontoystävällisemmille elintavoillemme, huomioiden myös meitä ympäröivän luontokokonaisuuden.

Ilkka Luoma

KESKUSTELU ----- TIEDE [orig. -- 7.1.2007] //
 
1)
Kerroin 1,26 on kulutusveron päälle pantava ns. tulontasausosa, koska kuitenkin aina ja kaikkialla eivät yksilölliset edellytykset ole samalla tasolla kaikilla, muodostettaessa kohtuullista elämisentasoa. Ihmiskunta on inhimillinen ja toisistaan "huolehtiva" - kuitenkin, ja tämä kerroin 1,26 tarkoittaa 26% lisää koko kulutusverokertymästä. 26% pitää riittää tulontasaukseen ja liki yhteisten edellytysten ylläpitoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (203 kommenttia)

Ilkka Luoma

SuomiExpress on kansanläheinen foorumi tavallisille ihmisille, jotka tätä maata rahoittavat (kuluttavat ja maksavat siitä veroa) ja hoitavat, ... niin ja valitsevat meille myös eduskunnan :)

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Tavallisten ihmisten kansanlähetysfoorumi näyttää olevan nyt jumissa pääkaupungin nietoksissa, jotta siellä voi vain lukea, mutta ei kommentoida.
Forumilla jaetaan kuitenkin etujärjestöistä ja alivaltiosihteereistä riippumatonta ajattelua.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Expressin korvannut uusi nettiohjelma on ollut ainakin tähän mennessä, täysi floppi.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Vaihtoehtoinen kommentti:

http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/keskustele

Kianderin ja Pirttilän verouudistusehdotus ***

Vieras (nimimerkki)

Luonnon lain mukainen vahvempi voittaa, jos poistamme koko verotuksen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eläinkunta verottaa vain uskollisuutta ja saalista.

Ilkka Luoma

[Orig. torstai, lokakuu 13, 2005]
Tasaverotus vai progressiivinen entä amerikkalainen hyväntekeväisyys

Verokeskustelu rönsyää tasamallista hyvin tienaavia kurittavaan progressioon. Tasamalli tasa-arvoistaa kaikki ihmiset ja luontaisesti aktivoi ja kannustaa ihmisiä ansaitsemaan korkeampaa palkkaan kulutusvoiman tällöin lisääntyessä.

Amerikkalaiset, vähintäänkin hyvin ansaitsevat, suosivat verohelpotuksia tuovia vapaaehtoisia lahjoituksia, ikäänkuin aneina tai laupeudun osoituksina humaanista ajattelusta.

Verotuksen perusasia Suomessa on uudelleen arvointi mitä verotetaan; lisätäänkö porrasteisiin arvonlisäveroihin kulutusveroa kustantamaan ostovoiman käytön aikaansaamia yhteiskuntahaittoja esimerkiksi kohdistamalla jokaiseen kulutus- tai ostotapahtumaan yksilöllinen kulutusvero riippuen ympäristölleen aikaansaamasta "saastejäljestä".

Kulutusverollisessa tuotteessa tai palvelussa voisi olla alentavana elementtinä sen työllistämisvaikutus, kuitenkin siten, että "aikaansaatu ympäristöjälki" olisi painotuksessa ylimpänä.

Tuloveron pienentäminen taas kannustaisi palkkatyöläisiä ahkerampaan ponnistukseen käteen jäävän osuuden kasvaessa. Omaisuuden verotushan on poistumassa, mutta kohtuuttomien optio- yms. tulojen verotus voidaan säätää 80 prosenttiin.

USA:ssa on veroetuuksiensa myötä suosittuja tulontasauselementtejä lahjoitukset niin yksityishenkilöiltä kuin säätiöiltä ja yhtiöiltä. Viimeisin hyväntekeväisyys tai yhteiskuntakelpoisuuden ja vastuuntunnon ilmaisu syntyi Google-hakumoottoriyhtiöltä, joka ilmoitti lahjoittavansa yhden (1) prosentin omaisuudesta ja vuosituloksesta.

Yhdysvalloissa myös Microsoftin perustaja Bill Gates on ilmoittanut lahjoittavansa omaisuudestaan yli puolet, siis hänelle, vaimollensa ja lapsille on riittämässä henkilökohtaisiin menoihin noin 30 miljardin dollarin käyttövara ja ostovoima, edellyttäen että kurssitaso Microsoft osakkeilla säilyy; tämä on eräs amerikkalainen näkemys tulontasauksesta.

Suomessa kannusteellisuutta jaetaan mm. optioina joka ansaittuna on erinomainen tapa motivoida ja nostaa yhtiötä menestykseen. Viime aikaisissa keskuteluissa lähes täysin kohtuuttomat ja ansaitsemattomat optiot rapauttavat yleistä kansalaisluottamusta ja nostavat vastarintaa kuluttajien taholta, sillä viime kädessä kaikki rikkaus on lähtöisin peruskuluttajan ostopäätöksistä.

Vero on ihmiselämän keksintö turvaamaan yhteiskunnan perusarvoja sekä mahdollistamaan kansalaisilleen paremmat opiskelun, yrittämisen, työnteon ja kilpailukyvyn edellytykset. Tulontasaus turvaa myös hädänhetkellä, johon aika-ajoin lähes jokainen kansalainen joutuu.

Kansakunnan uskottavuus lepää kyvyssä olla kilpailukykyinen, osaava, innovatiivinen, työteliäs ja systemaattinen; kaikki tämä vaatii yhteiskuntapanosta pärjätäksemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaossa.

Niin kauan kuin ihminen enemmän kuin yksin; hän tarvitsee yhteistoimintaa ja yksi yhteenkuuluvuuden elementti on oikeudenmukainen tulontasaus. Oikeudenmukaisuutta eivät ole järjestelyt, joissa liian harvat saavat ansaitsemattomasti liian suuren osuuden palkkioista, joiden olisi pitänyt jakaantua laajemmalle.

Vastikkeeton ostovoiman saanti mm. kohtuuttomina optioina hiertää luottamusyhteiskunnan perusarvoja ja vaikeuttaa yhteisten ponnistelujen päämääriä saavuttaaksemme kokonaiskilpailukykyä koko yhteiskunnallemme.

Ilkka Luoma

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Verotus ei muutu oikeudenmukaiseksi sillä, että sekä ay-liike että rahanomistajat sanelevat omat porsaanreikänsä verolakeihin. Verotus pitää olla perusteiltaan sama kaikille ja pääomatulorälssi poistaa. Vuoden 1993 verouudistus oli pahin moka mitä on tehty. Siitä Kannuksen Kennedy on ristiinnaulittava pääsiäisenä.

Perustulo verottamaksi ja sen ylittävästä tulosta sama veroprosentti kaikille, tulolajista riippumatta. Ruoka kokonaan alv-vapaaksi.
Tässä kolme tärkeintä pointtia. Verovähennykset tietysti poistettava, koska ne ovat jäänne etupiirien porsaanrei'istä.

Joku "hullu" kokoomuslainen ehdottaa jopa taidehankintojen vähentämistä verotuksessa. Kyllä näitä anekauppiaita riittää, jos ei porttia lyödä kiinni.

ventovieras (nimimerkki)

Oikeilla jäljillä ollaan!

Vieras (nimimerkki)

Poijjaat, tänä vuonna korskeassa konahtelukiihkossamme kerskakulutimme kokonaisympäristömme biokasvuston koko vuoden tuotoksen jo elokuun 15. päivän täyttyessä, loppuvuosi meneekin velaksi luonnolta, että näin poijjaat. Hyvin menee.

Vieras (nimimerkki)

USA:ssa saa vähentää lahjoitukset hyväntekeväisyyteen, olisiko se meille myös hyvä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tarkoittanet artikkelikuvassasi reaaliaikaista yksilöllistämistä - siis verotuksen osalta!?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Microsoft Gates maksaa "veroja" 70 prosenttia koko voitostaan!

Hannu Rainesto

Verotus on sitä, kun elää kapitalismissa jossa työläinen laitetaan maksamaan yhteiskunnan ja riistäjien viulut.

Sosialismi on sitä, kun tuotettu arvo menee kokonaisuudessaan yhteiskunnalle, jossa tuotetaan tarpeillemme tyydystys ja josta potista jaetaan tarpeidemme mukainen tulos panoksemme mukaan.

Kukaan ei siis vie kuormasta mitään, eikä ketään jätetä heittelle kuten kapitalismissa on tehty koko sen 500-vuotinen eliaika.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tämän Luoman mallin mukaan ihminen ei ole ihminen, vaan kuluttaja.

Ja köyhät jätetään tietysti ilman.

Eipä uskalla kirjoittaja ajatella, että rikkailta olisi hyvä ottaa vähän enemmän ja antaa köyhemmille.

Köyhille tässä mallissa annetaan vain sen verran, että yhteiskuntarauha säilyy. Just joo.

ventovieras (nimimerkki)

Jos ymmärsin oikein Ilkka Luoman suunnitelmaa, niin siinä rikkaat kulutettuaan enemmän, maksavat myös enemmän kulutusveroa ja tuota 33 prosentin tasaerää. Hyvin pienellä kulutuksella maksetaan siis hyvin vähän veroa, näin ymmärsin lukemani.

Ilkka Luoma

Jokaiselle tuotteelle ja ainekselle tulee oma ympäristörasitejälki ja -seloste, joka säätää kulutusverotusta. Toiset ovat luontoystävällisempiä tuotteita kuin toiset ...
---

[Mielipidekirjoitus 7. tammikuuta 2007]
Kirjoitukseen liittyvä nettikeskustelu ---
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=13618

Turhuus- ja haittatarrat jokaiseen tuotteeseen

Ihmisen elo on liikkumista paikasta toiseen tavaroineen. Toinen harrasteemme on käyttää energiaa näyttämiseen, käyttämiseen ja lopulta myös tarpeeseenkin. Olemme ansioituneita niin materia- kuin ilmastomuuttajinakin. Olipa ilmiöiden takana ihminen tai ei, niin kaikki kuluttamamme tuotteet ja palvelut voidaan merkata asianmukaisilla turhuus- ja haittatarroilla.

Ulkona ei ole lunta, emmekä saa unta taistellessamme syistä syvistä; auringon pilkut, taustasäteilyn muutokset ja ihmisen oma toiminta saavat kukin osansa. On perin selvää, että yhtenä keskipisteenä on meidän oma kulutus. Ihminen on koko maapallon historiassa kaikista eliöistä eniten muuttanut maapallon pintaa materiamuutoksina.

Olemme ainut eläinlaji, joka tietoisesti käyttää ulkopuolista energiaa täyttääkseen mielihalujansa. Me kulutamme enemmän biomassaa ja raaka-aineita elokiloa kohden, kuin mikään muu eläin- tai eliölaji. Me muutamme ympäristöämme omien mielihalujemme, tarpeidemme ja kuviteltujen oikeuksiemme myötä kiihtyvällä tahdilla.

Jokainen käyttämämme tavara, palvelu tai muu kulutuksen kohde on ympäristömerkittävä selvällä haitta- ja turhuustarralla ja kirjattava "maailman kulutusviraston" tietokantaan, kuten kemikalioviraston suunnitelmissa on tallentaa jokaisen käyttökemikaalin sisältö ja vaikutus.

Tavaroille ja palveluille pitää syntyä haittaverotuksen peruslähtökohta: mitä haitallisempi tuote, tai mitä vahingollisempi tuotantoprosessi, niin sen tylympi tuoteseloste. Tarra kertoo käyttäjälle, kuinka paljon hiilidioksidia sen valmistus on aikaansaanut, samoin tarra mm. kertoo, kuinka kauan tuotteen biologinen haitallisuuselinkaari jatkuu.

Jokaiselle tuotteelle pitää olla kierrätysseloste, jossa kuvataan tuotteen synty sen alkumateriaaleista lähtien päätyen sen takaisin paluuseen luonnon kiertoon ilman mitään haittavaikutuksia. Kuluttajien tulee tietää tarkoin mitä hän ostaa, sillä haitallisuus tulee verolle. Ihmisen on tiedettävä, mitä hän elossaan käyttää, jotta ymmärtää, mitä hän ympäristölleen suoraan tai epäsuorasti aiheuttaa.

Jokaisella ihmisellä pitää olla vapaus omaehtoiseen vastuuvalintaan. Vastuiden kasvaessa jokainen ihminen on huomenna suoravaikuttaja ympäristönsä laatuun, omaan terveyteen ja lastensa ylihuomiseen elinolosuhdepuhtauteen. Tuotteellinen haitta- ja turhuustarra on luettavissa myös tarran lähelle viedyllä monitoimikännykällä, jolloin avautuu tietoväylä maailman tuotetietovarastoon ja tietokantaan. Haittatieto pitää olla myös hinnoiteltu - kuluttajalla on oltava tieto, kuinka paljon haittaveroa tuotteessa on tai mikä on kulutusverotuksellinen turhuusmarginaali.

Valveutuneisuuden kasvaessa ja lumen vähetessä huoli ympäristöstä kasvaa. Me emme voi kuluttaa tätä palloa puhki, me emme voi kuluttaa tämän pallon biokerrosta kasvun köyhyysrajalle pölyäväksi aavikoksi, kuten USA:n riistoviljely oli tehdä jo 1930-luvulla. Massiivinen kulutuskasvu patoutuu haittamerkeillä, turhuusverotuksella ja tiedon saannin helppoudella niistä vahingoista, mitä kuluttamamme tuote ja palvelu aikaansaavat.

Nyt jo luemme kilokaloreja, rasva-arvoja ja vitamiinisisältöjä tuoteselostetarroista huolissamme itsestämme; rasva-arvoista tosin emme vielä 1960-luvulla juuri mitään tienneet - tosin elintasokumpumme vatsanseuduilla eivät olleet niin koholla kuin nykyiset verenpainearvot. Seuraavaksi vastuurajapinta ulottuu jo nenänvartemme verran enemmän luonnon ja ympäristön suuntaan. Tiedonhalu kasvaa ympäristöhaitoista kasvaen lämpökäyrien mukana, vaikka helmikuun pakkasaalto on vielä kokematta.

Muutos tapahtuu vapaaehtoisesti ja siihen oman apunsa tuo haitta- ja turhuustarrat jokaisessa tuotteessa sekä palvelussa. Yhden ihmisen suomalainen ekoympäristöjalanjälki on noin 6,6 biohehtaaria, niin paljon tarvitsemme ollaksemme keskiarvokulutussuomalaisia. Ekojalanjälkemme on yksi maailman suurimmista. Kaikkien kiinalaisten kuluttaessa kuten me, talven lumi sulaa käsivarresta ja Utsjoen pään kuhmusta viimeisen kerran ja eteläisin Eurooppa kuivuu hiljalleen aro-aavikoksi.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

Kuva:
B0001174.JPG. 15. tammikuuta 2006. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan tekstin yhteydessä. Linkki kuvaan: http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/347250127/

Kuvateksti:
Jo vuosi sitten Etelä-Suomessa oli lumetonta vielä tammikuussakin. Nurmikko viheriöi kauniisti Mannerheim-kotimuseon vieressä (tarkkaan ottaen tämän pihalla). Marsalkan ollessa talossaan, Suomessa oli runsaasti kovia pakkastalvia runsaine lumivaroineen. Pelastipa osaltansa tulipalopakkaset ja valkoinen lumipeite Suomen itsenäisyyden huippukylmänä talvena 1939-1940, jolloin suomalaiset olivat 70% maalla, nyt nuo 70% ovat kaupungeissa.

Vieras (nimimerkki)

Olemme kaikki kuluttajia, vain ja ainoastaan kuluttajia.

VierasLassi (nimimerkki)

Eläminen perustuu kuluttamiseen, mutta mikä on kohtuullista kuluttamista ja mikä ahnehtimista, niin ...?

Vieras (nimimerkki)

Voiko tulevaisuuden kone olla inhimillinen?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaija, emmekö ole sitten kuluttajia? Sanoisin, että kyllä ja vieläpä isolla K:lla. Kulutamme jokainen joka hetki mm. ympäristöämme.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Joku Hodo****ski yritti viedä koko syömättömän kuorman, mutta jäi kiinni rysän päältä.
Jyrkiltä sekin onnistuisi.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Juuri näin tapahtuu koko ajan. Olipa veron nimi mikä tahansa. Köyhiltä kerätään tasaverolla suhteellisesti paljon enemmän kuin rikkailta ja hyvin toimeentulevilta. Pienistä puroista syntyvät suuret joet. Ja koko ajan leikataan palveluista, niin etteivät köyhät kuitenkaan saa mitään vastiketta enää verorahoilleen. Tämä on sinivihreää politiikka. Ja sitten keksitään vielä pyhittää tämä ryövääminen jollain ympäristöideologialla ja rahat menevät sinne missä sitä on ennestäänkin ollut. Ja paljon.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Veroja kerätään sieltä, missä ovat massat. Huippurikkailta saatu saalis ei edes riitä "köyhien" asumistukiin!

Vieras (nimimerkki)

purot muodostavat virtoja, niinkuin on tehnyt valtameren Bill Gatesin taskuun ja sukanvarteen.

Ilkka Luoma

Miltei jokaisen ihmisen tietokoneessa on se pieni tulovirran alkulähde Bili pojalle :)

VierasLassi (nimimerkki)

Valtavat ja kysytyt valmistusvirrat taaavat pienienkin yksikköhintojen vallitessa jättiläismäiset voitot. Henry Ford sen aloitti, liukuhihnat.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jakaa 90 miljardia dollaria, itselle ja perheelle näyttää riittävän 5000 miljoonaa dollaria, ikäänkuin lapsille siemenrahoiksi.

Vieras (nimimerkki)

Duunari tekee hommat, ja kapitalisti sanoo mitä hommia tehdään.

Ilkka Luoma

Tuossahan tuo on sanottu napakasti!

Vieras (nimimerkki)

Mutta missä asuu kansanviisaus?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kapitalistia ei ole ilman duunaria, eikä duunaria ilman kapitalistia! Mitähän tämä tarkoittaisi yhteistyönä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Massat ovat aina maksaneet miltei kaikki kustannukset ja päättäjien erehdykset, niin tänäänkin!

ventovieras (nimimerkki)

YLE Aamutelkassa talouden viisaat julistavat Ilkka Luoman oppeja nyt, kun Luoma kirjoitti ne ulos julkisuuteen jo vuosia sitten. Yllä oleva avaus historiasta on hyvä esimerkki tästä.

Ilkka Luoma

Noh..., tavallinen aikaansa seuraava kansalainen on tiennyt nämä 'teesit' jo kauan :)

Vieras (nimimerkki)

Entä nykyiset hallituskipeävihreät?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tulontasaus tapahtuu nyt myös kapitalistin toimesta ruokakaupoissa, punaisten lappujen mahdollisuus köyhälle ja tarkaavaiselle.

Vieras (nimimerkki)

Tämä aloituskirjoitus on kirjoitettu jo kolme vuotta sitten! Herätkää pahvit...

Ilkka Luoma
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nousi jälleen hyvin ajankohtaiseksi!

ventovieras (nimimerkki)

Nuo kuvat VTT:n keksinnöstä ovat yllättäviä! Saikohan ne julkaista?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Kulutusveromallihan näyttää olevan sitä, että köyhällä kansalla on "Sailaksen pallo tai panta" jalassa ja rikkaat käyvät tyydyttämässä tarpeensa ulkomailla.

Suomalaisista tehdään siis kaleeriorjia kapitalistien Caribian risteilyille. Paljonko on jo tähän mennessä maksettu tukiaisia ja valtiontakuita loistoristeilijöistä. Sen tiennee vain Tsaarikangas.

Ilkka Luoma

Ongelma ja kansakunnan kahtiajako syntyivät Kataisen verolinjauksista alkaen joululta 2007, jolloin hän päästeli onnettomimmat sammakot, kun arvioi jenkkien sub-primekriisin ohittavan Suomen - toisin kävi.

Katainen muutti verotuksen väärin, hän vähensi työn verotusta ja näin säästyneet veroeurot menivät osin ulkomaille varakkaampien sijoituksina ja matkoina.

Köyhä kansa pääsi yt:n jälkeen työttömäksi ja heille nimenomaan olisi pitänyt nuo veroalet suunnata työllisyystöinä. Dramaattinen virhe, jonka hintaa maksamme kauan, tosi kauan - kansa repesi kahtia - voidaan sanoa, että Katainen epäsuorasti raastoi Suomen kahteen leiriin.

ventovieras (nimimerkki)

Kuinka hyvin tuottavat teollisuuden ja yritysten saamat yritystuet, joskus jopa ilman takaisinmaksua!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Katainen muotoilee nyt paljon varovaisemmin ennustuksiaan, koska on näemmä oppinut raskaasta virheellisestä vakuutteluviestistään alkuvuosiltaan, ollessaan valtiovarainministeri- mutta mitä se maksoi kansakunnalle?!

Ilkka Luoma

Kyllä sai - sain luvan julkistaa tilaisuudesta osan sen kuvista - samassa tilaisuudessa olleita metsien inventointiin liittyviä ohjelmisto- ja mittauskeksintöjä en saa julkistaa - toki kuvat otin - omaan käyttöön :)

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Espoolaisen orjaseurakunnan malli lienee jo kopioitu VTT:stä KEPU:n tulevaisuusohjelmaan, koska Pekkarinen on ollut evankelistojen asiakkaana.
Pian julkaistanee varmaan uudet "Mooseksen ja Pekkarisen" Kymmenen käskyä, joita myydään savitauluina vaalirahoituksen kattamiseksi.

Ilkka Luoma

Ei aivan kymmentä käskyä - mutta visio ylihuomiselle:

[Mielipidekirjoitus vuodelta 2006]
NETTIKESKUSTELU ---
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=61...
Visiona kannusteellisin työ on veroton ansainta

Kehittymättömien seuranta- ja tietojärjestelmien takia ihmiset ovat hoitaneet yhteiskunnallisen tulontasauksen verottamalla työtä. Kaikki eivät tee tai halua tehdä työtä, näin ei kerry täysin oikeudenmukaisesti tuloveroakaan.

Kaikki ihmiset kuluttavat ja tästä on maksettava. Langaton maailmanlaajuinen tietoverkko ja mahdollisuus reaaliaikaiseen yhteyteen mahdollistaa visiona kulutusveron säätämisen henkilökohtaiseksi. Palkka- ja kaikki muukin työ vapautetaan kokonaan verosta.

Ihmiset saavat tehdä kukin kykynsä ja taitonsa mukaan työtä maksamatta siitä mitään tulontasaukseen. Kansalaispalkka on syntymähetkellä annettava kaikille samansuuruinen elämisen perustase, joka täydentyy myöhemmin työllä ja vähentyy kulutuksella.

Maapallo on rajallinen luonnonvara ja elomme keskipiste. Tunnetusti on vaikeaa harjoittaa lisääntymistä ja valtapyyteitä ilman vettä, hengitettävää ilmaa ja energiaa kehollemme. Ihmiselo tarvitsee myös kukin kohtuullisen henkilökohtaisen ja dynaamisen reviirin. Evoluutio itsessään pyrkii kasvattamaan eliönsä yli reviirirajojensa. Mikäli kasvulle ei ole mitään luontaista vihollista, seurauksena on kaaos ja harmonian tuhoutuminen. Ihmisen on syytä oppia kannustamaan maapalloistunutta yhteisyyttä, jossa ylettömälle kulutukselle on laitettava suitset suuhun.

Yhteiskunta siirtyy kokonaisuudessaan varojen keräyksessä pelkkään kulutuksen verottamiseen reaaliajassa. On ajan kysymys, jolloin kaikilla ihmisillä on jatkuvasti maailmanverkkoon oleva tietoyhteys. Kaikki kulutustapahtumat kirjautuvat reaaliaikaisesti verottajan keskusjärjestelmiin kuitaten jokaisen henkilökohtaisesta kertymätaseesta kulutuksensa verran yleiseen tulonjakoon ja yhteiskunnan menojen ja inhimillisen sosiaalitoimen kattamiseen.

Kaikilla ihmisillä on syntyhetkelle määritetty kohtuullinen ympäristön huomioiva kertymätase, jonka määrä on laskettu hyvän elämisentason kulutuskäyttäytymisestä. Tämä tase elää kulutuksemme mukaan. Saamme kaiken ansaitsemamme ostovoiman käyttöömme lyhentämättömänä. Jokainen voi näin toteuttaa säästämisen tai kuluttamisen politiikkaa halunsa mukaan. Kulutus on sen sijaan tarkasti sen ympäristörasittavuuden mukaan jaettu haittaluokkiin. Haittaluokituksen määrää kansallisesti edustuksellinen 75% enemmistö ja kansainväliset normit määrää YK.

Veroa eli jokaisen henkilökohtaista kertymätasetta vähennetään jokaisessa kulutustapahtumassa. Kaikki muodostunut tulo kirjautuu samaiselle tilille, missä kertymätase on. Eurot ja markat ovat numeroita tietojärjestelmissä henkilökohtaisella ja verottomalla ansaintatilillä ja tuo rahamäärä pienenee aina kulutustapahtumassa. Yhteiskunnan rasitteellistajat ja luonnon materian ja energian käyttäjät maksavat juuri sen verran kuin kuluttavat. Ken haluaa ostaa ja käyttää, maksaa myös siitä. Kaikilla on vapaus omiin päätöksiin, ainoastaan yhteiskunta määrää sen, mikä on luonnolle ja yhteisölle rasitteellisinta, joka määrää kulutustapahtumille rasitepisteytyksen, jolla on hintansa.

Tietotekniikan kutistuessa taskuihimme, ja laitteiden sisältäessä paikannuksen, on jokaisella oma yksilöllinen laitteensa nimikoidusti kuten nytkin. Kaikista taskukännyköistä on yhteys keskusjärjestelmiin, jotka kirjaavat tekniikan tarkasti kaikki kulutustapahtumat ja verottavat sitä. Työtä ei voi tehdä ilman jokapäivästä kuittautumista ilman omaa taskukännykkää. Kännykkä kerää työsuoritteet ja välittää tiedot kulutusjuhlistamme tai jakaen säästämisestä lisäkertymää henkilökohtaiseen kertymätaseeseemme. Kulutuksen haittataulukot luovat pisteytyksen, jossa plusbonuksia saa erityisestä työllistämisestä sekä energiaa säästävästä kierrätyksestä ja tasemenetyksiä miinusbonuksina taas saa erityisen haittavaikutuksensa vuoksi.

Hengittämämme ilma on kulutusseurannasta vapaa, mutta ilmakehän rasittaminen mm. auton käytöllä on verotettavaa. Kävelemisestä ei veroteta, vaan henkilökohtaisen taskukännykkämme laskiessä riittävän määrän kävelyä, antaa keskusjärjestelmä kävelijälleen plusbonuksia. Kaikki kulutus- ja ansaintatapahtumat kirjautuvat henkilökohtaiseen kulutushistoriaamme ja näin meille muodostuu elämisen kulutustase. Jokainen tietää, mikä on ollut oma osuus yhteiskuntamme tulonjaossa ja luonnonrasitteessa.

Jokainen on yksinkertaisesti oikeudenmukaisessa asemassa ansaitsemassa kukin työhalujensa ja -kykyjensä mukaisesti ja jokainen saa aina tietää oman osuutensa olemuksestansa luonnon rasitteena. Langaton tietoinfrastruktuuri, suuret suojatut massamuistit, oppivat ohjelmistot ja henkilökohtaiset sensorit mahdollistavat reaaliaikaisen työ- ja kulutushistorian muodostumisen käyttöoikeuksien puitteissa kertyvälle henkilökohtaiselle blogille.

Blogissa sijaitsevat myös kaikki muukin tallentamamme tietomateriaali niin tekstinä, kuvina, videoina kuin asiakirjamerkintöinä kaikesta siitä, mitä nyt teemme mm. virastoissa paperin ja lomakkeiden avulla. Maapalloistuva yhteiskunta kehittyy ja tasa-arvoisempi maapallomme kuluttaminen tulee vääjäämättä osaksemme. Enää ei voida hyväksyä toisen eloa toisen kustannuksella.

Ilkka Luoma

Kirjoitus samasta aiheesta - 7. tammikuuta 2007 -
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=13...

Vieras (nimimerkki)

Saisikos loputkin kuvat jakeluun ;)

Ilkka Luoma

Osaa kuvista ei voi julkaista, koska patentoimisprosessi kesken ja ne paljastaisivat liikaa asioita. Lupasin olla julkistamatta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Itseasiassa tuo keksintö on historiallinen, mutta VTT ei ole oivaltanut sitä! Kannattaa googlata tuo aihe.

Ilkka Luoma

...
Ihmisille ei ole tärkeintä itse rahamäärä, vaan palkalla saatava ostovoima. Kulutustottumukset ovat vapaaehtoisia ja niitä voidaan yhteiskunnan taholta verotuksella säätää. Ehkä lähitulevaisuuden tavaksi muotoutuu kulutuksen verotus tuote- ja palveluryhmittäin suoranaisen tuloverotuksen pienentyessä huomattavasti. Näin jokainen itse päättää, mihin osallistuu ja mitä kuluttaa. Kulutuksella ja ympäristöongelmilla on suora syy-yhteys.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/09/palkkatason...

[24092005]

ventovieras (nimimerkki)

Esitetyt palkka-alennukset ovat edessämme, näin parannamme omaa kansainvälistä kilpailukykyämme.

Vieras (nimimerkki)

Kuinkakohan paljon nuo alennukset ovat, portautettu varmaan, mutta miten. Entä eläkeläiset ja työttömät jne ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Palkkojen alennus on jo alkanut, poliitikot eivät vain uskalla sitä mainita - voisivat pudottaa omiansa, noin mallin vuoksi! :)

ventovieras (nimimerkki)

Olemme näin saaneet täydet oppitunnit verotuksen mahdollisuuksista ja tulevaisuuden päämääristä :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Verotus mahdollistaa tuottamattoman "työn".

Vieras (nimimerkki)

2,8 miljardia teollisuudelle verojen alennuksia, kansalaisille lisää veroja. Paitsi varakkaimmalle kansanosalle. Tuosta 2,8 miljardista iso osa valuu heidän liiveihinsä. Levottomuuksia linjataan!

Vieras (nimimerkki)

Ellei teollisuutta, ei työpaikkoja. jos ei työntekijöitä, ei teollisuutta. Munat kanassa, vai kanat munassa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaikki riippuu lopulta kuluttajasta! Tämän vuoksi oivallus yksilökeskeisestä kulutuksen verotuksesta on ainoa oikeudenmukainen verotusmuoto.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Pureeko muodollisesti ja esimerkillisesti Jutan solidaarisuusvero?

Vieras II (nimimerkki)

Lapsellista ja lyhyttä ajattelua Luomalta kulutusverosta jopa ainoana verona.
Tarkoittaa: licence to kill. Ja raha on vain keksintö.

Ainoa mahdollisuus selvitä, on saada ihmispopulaation määrä rajattua 10 miljoonaan. Muuten kaikki on täälläkin vain energiaa kuluttavaa lässytystä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Millä vähennät tuo populaatiomme juuri tuohon lukuun ja miksi tuo luku?

Vieras II (nimimerkki)

Lapsellista ja lyhyttä ajattelua Luomalta kulutusverosta jopa ainoana verona.
Tarkoittaa: licence to kill. Ja raha on vain keksintö.

Ainoa mahdollisuus selvitä, on saada ihmispopulaation määrä rajattua 10 miljoonaan. Muuten kaikki on täälläkin vain energiaa kuluttavaa lässytystä.

Vieras (nimimerkki)

Totta ====== Linkolan perillset

ventovieras (nimimerkki)

Totta, Eero Paloheimo, Susi Pulliainen, Ode Soikkuvaara ja itse Linkola.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ode ei oivaltamattomana kuulu joukkoon (ympäristöviisaiden?) ;)

Vieraantunut, viimeistään nyt ! (nimimerkki)

Kyllä tehdään ihmisestä todellakin pelkkä kuluttaja. Olemme 1.33 tarralla varustettuja kulutusyksiköitä, pakko-ostokoneita viivakoodit perseessä.

Pari kohtaa:

Reaaliaikaisen verotusseurannan takia olemme(ko) pakotettuja hankkimaan mobiililaitteet x 1.33 plus ALV, jotta systeemi olisi edes mahdollinen.

Tasavero ei ole oikeudenmukainen, leipä maksaa köyhälle enemmän.

Kuka suuressa viisaudessaan hiilijalanjäljen laskee ? Ja hinnoittelee ?

Kulutus EI itse asiassa ole globalisoitunut, tuotteet tulevat mistä tulevat, mutta valtaosan me hankimme kuitenkin paikallisesti. Kuka on tilannut ruokaa netistä, viime aikoina. Mutta Luoman suomalainen tasavero-hiilijälki-verotus johtaa, ainakin toivon mukaan, kulutuksen globalisoitumiseen, ostetaan elektroniikka suoraan Kiinasta, se onnistuu jo nyt (ilman postikuluja suoraan postilaatikkoon).

Mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat. Ihan niinkuin nytkin.

"Huomisen verotuksessa "maailman tietoverkon" ollessa yhteydessä joka kuluttajaan, savuun ja notkelmaan, ovat kulutusverokertymät reaaliaikaisia ja ne rekisteröityvät jo ostohetkellä - näin ko. tavaran kulutusvero suuntaa kulkunsa heti ostajan pankkitililtä valtion ao. kulutusveroluokan, - kohteen ja tuotteen "tilille" ostajamerkinnöin; näin meille jokaiselle muodostuu oma yksilöllinen ympäristöstatus."

Näin siirrymme totalitarismiin, jokainen pierummekin tulee rekisteröityä. Sähkökatkoksen sattuessa, kulutusveroa ei peritä (?). Tai leipää ei saa kaupasta. Tilit tyhjenevät, eikä meillä ole hajuakaan kuka vie ja mistä. Joka kapitalistin toiveuni.

Entäs jos vaan jättää sen kännykän/mobiililaitteen/seuranta-aparaatin hankkimatta, joutuuko linnaan ? Vai pakottaako yhteiskunta ostamaan laitteen, jonka se hinnoittelee teoreettisella hiilijalanjälkilaskelmalla, jonka suuret visionäärit ovat virheettömasti kalkyloineet.

Vieras (nimimerkki)

Ei varmaan linnaan, mutta joutuu maksamaan nk. tunnuksettoman hinnan, joka on luonnollisesti kallein hinta. Ehkä saa jälkikäteen anelemalla helpotuksia? Heh, heh.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olisiko tässä tarkoitettu yksilöllistä kulutusmääräistä "tasa"veroa ja haittataulukkoa kustakin tuotteesta ja palvelusta, joista määrittyy yksilöllinen tuote- ja palvelukoodiverotus?!

Vieras (nimimerkki)

Hienoa että on vielä ihmisiä, jotka ajattelevat kulutustaan pitemälle. Tässä nähdään, että Luomakin on höynäyttty ja vieraantumassa realismistä.

Luoma, miten ne viertuaalikulutusveroeurot laitetaan takaisin luonnon kiertokulkuun, vai piiskataanko kansalaisten selkänahkoja samalla kun systeemi antaa verorahat herra Markkinavoimalle?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Miten paljon he kuvittelevat huijaavansa, ennen kuin ihmiset huomaavat, millainen nyhtäminen on käynnissä. Eliitti kerää kaiken ja maksajat nuolevat näppejään.

VV = Vieraantunut, viimeistään nyt ! (nimimerkki)

Kaija,

Mielestäni esität juuri oikean, oleellisen kysymyksen. Koska odotettavissa ei ole mitään muutosta (tai korkeintaan huonompaan suuntaan), olen omalta osaltani päättänyt ryhtyä huijaamaan heitä. Lähiaikoina tulen tekemään itselleni listan kaikesta omaan kulutukseen liittyvästä ja etsin väylät madaltaa omaa "tasaveroani" (ts. ALV ja muut vastaavat). Lyhyesti, siirrän oman verotukseni painopisteen kulutuksen verottamisesta kuluttamisen minimoimiseen, käytetyn tavaran lisääntyvään hyödyntämiseen, energiaveroissa siirryn vielä enemmän omavaraisuuteen (kesämökin sähkö on ollut 100% aurinkosähköä jo vuodesta 1995, nyt tulee paneeleita myös kotiin). Jne.

Kulutuselektroniikan ja kaiken mahdollisen muun, mitä en käytettynä tai muuten saa, tilaan suoraan ulkomailta, pitäen huolen, että hinnat ovat alle tullausrajan, maalla kun asun, haen vielä suuremman osan ruoasta suoraan maatiloilta.

Joe ne alentavat tuloveroani, minä nostan sitä (niinkuin olen tehnyt jo vuosia, eipähän ole tarvinnut mätkyjä maksella :).

Minikapina !

Ilkka Luoma

Kataisen masinoima veromuutostyöryhmä katsoi nimenomaan Kokoomuksen äänestäjien edut. Kuinka ollakaan.

Ruune Krog. (nimimerkki)

Eikö Kaija ole huomannut, että meissä kaikissa asuu pieni ahnehtija?

Vieras (nimimerkki)

Ympäristöajattelu nousee ykköseksi näillä parametreilla, ja niin pitääkin. On aika maksaa velat, jotka otimme luonnolta ja kehitysmailta. Vastuuta pojat peliin, vai onko se tuntematon ilmiö, siis se vastuu?

Vieraantunut, viimeistään nyt ! (nimimerkki)

Todellakin, että ympäristöajattelu nousee näillä parametreilla ykköseksi ? Pieleen menee, kulutus nousee ykköseksi, valtiolla olisi kuitenkin velvoitteensa, rahaa pitäisi kassaan kertyä, eli valtion tulisi suosia kulutusta. Yksilöinä tekisimme vapaita valintoja, 1.33 plus ALV plus hiilijalanjälki pitäisi huolen kulutuksen romahtamisesta ja tekisi siitä rikkaiden etuoikeuden. Köyhä söisi pienihiilijalanjälkistä leipää, joka olisi tuotettu Kiinassa, maatalous ei tietenkään kannattaisi.

Hyperautomaatiolla vastuu olisi yksilöiltä kokonaan pois, ellei sitten pidä vastuunottona maksukykyä. Minä en pidä, minusta vastuu tarkoittaa jo nyt sitä, että teen valintani huomioiden kaikki mahdolliset tekijät, minä kierrätän niin paljon kuin mahdollista, lähes kaikki (varsinkin tietotekniikkaan liittyvä) on käytettynä ostettua, mitätön vaihtuvuus, vain ilmaisohjelmia (ilman pakkauksia jne). Vastuunottoa on ollut myös lasteni kasvattaminen ja elättäminen, kannustaminen opiskeluun, niin henkisesti kuin taloudellisesti.

Sen sijaan automaattinen kulutusverotus (x 1.33) on yhtä absurdi ajatus kuin päästökauppa: pelkkää bisnestä, uusi johdannainen johdannaisten maailmaan, mitä tekemistä rahankeruulla on vastuun kanssa, mitä tekemistä päästökaupalla on puhtaan ilman tai luonnon kestokyvyn kanssa, ei euroja voi luontoon palauttaa niinkuin joku jo aiemmin totesi, taskuihin ne menevät, rikkaiden porsaiden muutenkin jo täyteensurvottujen lompakoiden ja virtuaalitilien pohjattoman ahneisiin kitoihin.

Jos pitäisi valita, ensimmäinen, ihan ensimmäinen luontoasäästävä toimenpide (luopuminen) omalla kohdallani olisi kännykkä. Joka tapauksessa.

ventovieras (nimimerkki)

ilmeisesti kirjoittaja tarkoitti, että alvia ei ole enää.

Vieraantunut, viimeistään nyt ! (nimimerkki)

Jep, voi hyvinkin olla, kulutusvero korvaisi ALVin, muuten ei mikään muutu, uusi nimi, jäljellä näennäinen vapaus valita, ja eurot palaavat takaisin luontoon, muuttaen saasteet puhtaaksi hapeksi ja palauttaen nikkelin takaisin maaperään.

Täydellinen kiertokulku, vapaus valita, kaiken takaa valtion ja tulevaisuuden EK:n absoluuttinen kontrolli. Lehmilläkin on omat kännykät metaanipäästöjä mittaamassa :=).

Ilkka Luoma

Eläinkunta ei näitä keinotekoisia järjestelmiä tarvitse, koska ne eivät muutoinkaan käytä ulkoista lisäenergiaa omaan elämiseensä. Eivätkä aikaansaa muuta kuin ravintokiertoon liittyviä materiaalimuutosvirtoja.

Vieras (nimimerkki)

Ympäristön kannalta onkin parempi, jos eurot menevät rikkaiden tai vähemmän rikkaiden taskuihin, siitä ei synny ympäristöjälkeä, jälki syntyy kulutuksesta. Mitä enemmän euroja sukanvarressa sen vähemmän ympäristöjälkiä jättäviä toimenpiteitä. Säästäkää, niin pelastatte luontonne!

Ruune Krog. (nimimerkki)

Kulutusvero erottelee jyvät akanoista ja saat silti päättää itse mitä maksat. Kuka tekee tuotetutkimukset ja säätää veron tekniset parametrit?

Ilkka Luoma

Sehän oli siinä todettuna!

Ilkka Luoma

Läntisten maiden näyttötalous kulutusjuhlijoilla on kaksi velan kohdetta:

-ympäristövelka
-velka kehitysmaille

Hyvää Joulua!

Ilkka Luoma

Läntisten maiden näyttötalous kulutusjuhlijoilla on kaksi velan kohdetta:

-ympäristövelka
-velka kehitysmaille

Hyvää Joulua!

Ruune Krog. (nimimerkki)

"Huomenna maksamme velkaa"

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onkin pakko, jos haluamme noin niin kuin yleisesti ottaen selvitä täällä!

Vieras (nimimerkki)

Meneekö se näin?

Tavaranhinta on esim. 100 euroa, siihen kohdistuu tarkasti vaikkapa 30 euron ympäristövero, ja sitten tuo 33% eli kolmasosa päälle eli 10 euroa laskettuna 30 eurosta (?) Veroja olisi yhteensä siis 30+10 eli 40 euroa, kokonaisveroprosentti on näin 40%...

Ilkka Luoma

Voisi olla, että kokonaisverotus jää noin 40 prosenttiin, koska suurimpien ostovoimien käyttö vaikeutuu hyvin korkean kulutusveron takia. Näin voimme pienentää palkkoja suhteellisesti ja aloittaa materiaalien ja energian käytön reipas alentaminen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä korkeampi materiaalinen elintaso, sen korkeampi verotus, koska tuloerot repeävät ja köyhimmät jäävät kustannus-, syrjäytymis- ja työttömyysloukkuun ja heidät on sosiaalisen yhteiskuntamallin mukaan myös huolehdittava!

ventovieras (nimimerkki)

Tähän pitää säätää kolme kulutusverojen kiihdytyskomponenttia määrien mukaan:
-asuinneliöt kohtuullisuusrajan jälkeen (huomioidaan 2. asunnot)
-ajetut kilometrit tietyn perumäärän jälkeen (huomioidaan autojen lkm.)
-ruokatarvikkeet, kuljetusmatka - mitä kauempaa, sen kalliimpaa

Ilkka Luoma

Täällä ollaan myös jäljillä :)

Pyritään rajoittamaan 'vapaaehtoisin' kulutusverokeinoin kaikki "turha", mitä ne sitten todellisuudessa ovatkaan!?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaikki kulutus maksaa veroja valtiolle, joka näillä varoilla peittoaa mm. ympäristölle aiheutuneet jäljet - takaisin alkuperäiseen tilaan, tai mahdollisimman lähelle sitä!

VV (nimimerkki)

Kukapa osaisi vastata, pajonko kulutusvero olisi.

Esimerkki:

1. Yhden bensiini litran tuottaminen kuluttaa energiaa 34.6 MJ ja tuottaa hiilidioksidipäästöjä 2.32 kg.

2. Yhden kännykän tuottaminen kuluttaa energiaa 1390 MJ ja tuottaa 60 kg hiilidioksidia päästöinä.

3. Yhden kännykän käyttäminen vuoden ajan ("keskiverto") käyttää 4221 MJ energiaa (vastaa 120 litraa bensaa) ja tuottaa hiilidioksidipäästöjä 112 kg (vastaa 48 litraa bensiiniä).

Tämän esimerkin mukaan, bensiiniä taidetaan nykyään verottaa hiukan liikaa.

Siitä vaan kulutusverojaa laskemaan.

VV (nimimerkki)

En saa tähän lähteitä liitettyä, kun US käyttöliittymä/suodatin tulkitsee linkit ilmeisesti roskapostiksi. Sinänsä erinomainen esimerkki, miten hyvin automatiikka pelaa....

VV = Vieraantunut, viimeistään nyt ! (nimimerkki)

Ei tuu linkki millään läpi, yritetään tätä, edes toinen:

http://tinyurl.com/yfq5at8

Toivottavasti se mobiilitekniikkaan pohjautuva veronke(j)uu-systeemi toimii yhtä huonosti :).

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Automatiikka on vain sarja toistuvia toimenpiteitä - onko elektronin kierto atomin ytimen ympärillä automatiikkaa?!

Ilkka Luoma

VV!

Olet oikeilla jäljllä - lisätään MIPS kaaviot ja ollaan jo miltei perillä (MIPS = Material Input Per Service unit).

Vieras (nimimerkki)

MIPS -laskennassa otetaan huomioon vielä käytetty ilma ja vesi. Yhden kännykän tekoon tarvitan vettä noin muutamia tuhansia litroja.

Ilkka Luoma

Johtolause:

"minkä luonnosta otat, palautat sen samanlaisena (samankaltaisena) takaisin", joko eroteltuna tai jakeina. Erityisesti vesi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tähän johtolauseeseen ei koskaan kykene kaikki.

Ilkka Luoma

Ventovieraalle:
Alvia ei olisi tässä skenaariossa.

VV = Vieraantunut, viimeistään nyt ! (nimimerkki)

Lehmillä viittaan maatalouteen...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Lehmä on hyödyke ihmiselle, kuten antilooppi leijonalle.

Vieras (nimimerkki)

Täällä on opiskeltu veropolitiikan pitkä ammattikurssi :)

Vieras (nimimerkki)

onko tulokseksi saatu pitkä oppijakso :-)

Ilkka Luoma

Katainen ja pojat vasta opettelevat ;)

VierasLassi (nimimerkki)

Verotuksen pitkä kehityskurssi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jospa veroja ei makseta lainkaan - muodostuuko siitä vahvemmanoikeusyhteiskunta?

Vieras (nimimerkki)

Ruttasivat Hetemäen julistukset, Katainen oli vaivautuneena. Menikö nyt jotkin asiat liian pitkälle? Alkaako nyt alamäki nykyiselle veropolitiikalle, vaikka kulutus on oikea kohde.

Ilkka Luoma

Katainen oli räätälöinyt veroajatukset vain oman kannattajapiirin mukaan, unohdettiin Suomen kansa enemmistö.

Ainut oikea asia on suuntautuminen kulutuksen verottamiseen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ja siinähän se kansa juuri unohtuu.

Kaikki verot ja muut hintojen korotukset saavat aikaan sen, että yhä usempi ihminen tippuu köyhyyteen eikä jäljelle jää kuin hännätön nahkavuota.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Noilla veroilla juuri maksetaan vähiten ansaitsevien elämismenot!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko Katainen tehnyt maallemme mitään todellista hyvää!? Kuka kertoo, ...Jutta(kin) sai takauksissakin "p*skat silmille" - teki jotain todellista.

Hannu Rainesto

Voi teitä, kun ette ymmärrä yhtään mitään tastä yhteiskuntateoriasta/filosofista vaan teette mitä teille sanotaan ja mesotte sitten kuralammikossanne!

Ilkka Luoma

Hyvä Hannu,

kerrotko tuon yhteiskuntateorian, joka ei tavallisille avaudu? ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tälläinen kommentti kertoo kommentoijan pienen ymmärryskyvyn! :)

Hannu Rainesto

Ilkka; Avautuu hyvinkin, vaikka yksinkertaisin on yleensä sitä vaikeinta ja siksi luovuuskin on niin vaikeaa.

Annapa sinun ensin itse arvailla, mutta sitten, kyllä kerron! Metodiavuksi annan todellisuuden abstrahoinnin, sillä selviää ainakin kaikki ne tekijät joista voi johtaa uusia ajatuksia. Menetelmä sopii myös todellisuuden oikein selitettävän rakenteen paljastamiseen. Josta voi sitten johtaa uutta ajattelua jopa yleiseen ja yksityiseen malliin asti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Berija,

saako käännöksen kansankielisesti? :)

Hannu Rainesto

Kaikki lähtee todellisuuden oikein tiedostamisesta!

Vieras (nimimerkki)

Eli katsotaan vähän ympärilleen ja koetetaan nähdä mitä siellä oikeasti on. Ei sitä, mitä halutaan nähdä Ja että tämän jollain tavalla voi tehdä on oikeasti katsottava peiliin ja nähtävä kuka sieltä katsoo takaisin, ei sitä kenen sieltä haluaisi katsovan takaisin. Yhteiskunta on yksilöiden summa. Ja jokaisella meistä on väärä kuvitelma itsestämme mitä me olemme ja edustamme niin kauan kun emme tunne itseämme läpikotaisin. Miksi ajattelen näin, miksi tunnen näin, miksi "teen" näin?

Ilkka Luoma

Hyvä Veli,

nyt meni pelkäksi poliittiseksi sanahelinäksi - mitä oikeasti tarkoitat lauseellasi? ;)

Vieras (nimimerkki)

Olipa kerran neljä miestä. He päättivät rakentaa yhteisen talon ja tehdä sen itse. Yksi heistä oli sokea, toinen kuuro, kolmas mykkä ja neljäs jalaton joka istui rullatuolissa. Sokea oli taitava käytännön toimissa Hän oli kehittänyt sormenpäänsä niin herkiksi että hän tunnustelemalla esineitä "näki" ja oli hanslankarina raknnuksilla hankkinut monenlaiset tiedot ja taidot. Kuuro oli kouluttautunut sähkömieheksi ja osasi lukea huulilta osaten myös viittomakielen. Mykkä taas osasi kirjoittaa ja lukea ja oli osaava putkialan ammattilainen.
Rullatuolissa istuva mies taas oli rakennusmestari. Hän oli myöskin opetellut sokeainkirjoituksen sekä viittomakielen.
Kun he tutkivat talon piirrustuksia täytyi heidän tehdä niihin tarpeellisia muutoksia, niin että he kaikki voisivat asua siellä niin että heidän ruumilliset vajavaisuutensa eivät tuottaisi mitään ongelmia. Tarkoittaen sitä että jos he jäisivät kukin vuorollaan yksin taloon, he pärjäisivät siellä yksinkin ilman ulkopuolista apua.
Tämä oli mahdollista vain jos he ottaisivat huomioon toistensa tarpeet ja kuuntelisvat ja ymmärtäisivät toisiaan. Toisaalta tämä oli heille helppoa sillä he kaikki tiedostivat omansa ja toistensa vammaisuuden ja olivat elämänsä aikana tajunneet omat rajalliset kykynsä. He tiesivät että talo valmistuisi vain yhteistoimin.
He jakoivat työtehtävät kykyjensä mukaan ja saivat talonsa.
Siellä he elävät onnelisina vielä tänäkinpäivänä jos eivät ole vielä kuolleet.

Ruune Krog. (nimimerkki)

Noinhan nuo poliitikot puhuvat, eivät siis mitään.

Ilkka Luoma

Poliitikot muuttuvat yhä vähäsisältöisemmiksi vaalien lähestyessä - kaikille hyvinvointia, terveyttä ja töitä - nämä ovat taattua puheliturgiaa ennen vaaleja. Pitääköhön nuo poliitikot kansaa tyhmänä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hannu, kerrotko mitä on todellisuus mielestäsi?

Vieras (nimimerkki)

Tuolla toisaalla Bjarne omassa blogissaan selittelee kuinka Budabestissä syömiseen menee 50% tuloista kun taas Helsingissä 20%.
Hän unohtaa kuitenkin selvyyden ja rehellisyyden nimessä mainita kuinka monta % Budabestissä/Helsingissä menee asumiseen ja muihin pakollisiin kuluihin. Näin niitä asioita yksinkertaistetaan yksinkertaiselle vaalikarjalle.

Ruune Krog. (nimimerkki)

Pitäisikö ottaa huomioon tulotaso, verot ja yhteiskunnan tulonsiirrot sekä verovähennykset?

Ilkka Luoma

Bjarne oli hiukan suurpiirteinen ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomessa menee ravintoon noin 14 prosenttia (ka.) tuloista.

Vieras (nimimerkki)

Tuolla toisaalla Bjarne omassa blogissaan selittelee kuinka Budabestissä syömiseen menee 50% tuloista kun taas Helsingissä 20%.
Hän unohtaa kuitenkin selvyyden ja rehellisyyden nimessä mainita kuinka monta % Budabestissä/Helsingissä menee asumiseen ja muihin pakollisiin kuluihin. Näin niitä asioita yksinkertaistetaan yksinkertaiselle vaalikarjalle.

Hannu Rainesto

Ilkka; Tätä minä tarkoitin tuolla "kun ette ymmärrä yhtään mitään tastä yhteiskuntateoriasta/filosofista" Silti esitätte vaikka mitä selityksiä!

Tämä "vieras 10:49" Kuvittelee, että yksilö luo itse itsensä, vaan eipä luo. Siksi vastausta maailman muuttamiseen tulee nimenomaan etsiä yhteiskunnallisista suhteista, tuotantotavasta eikä itsestämme. Meidän osuus itsemme muodostamisessa on mitättömän pieni. Emme olisi Ihmisenä edes olemassa ilman yhteiskuntaa!!

Otappa nyt Ilkaa ja korjaa kysymyksesi vastaukseksi!

Ilkka Luoma

Tuota kutsutaan yksilöiden väliseksi vuorovaikutussuhteeksi. Yksilöt yhteiskunnassa muodostavat byrokratioita valvoessaan yhdessä päätettyjä lakeja ja määräyksiä. Täältä syntyvät ne yhteentörmäykset yksilön ja yhteiskunnan välillä, sillä jokainen on kuitenkin itsessään yksilö.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä ihminen omalla motivoitumisellaan ja kiinnostuksen herätessä itse opettelee tiedot ja taidot selviytyäkseen yhteiskunnassa.
"Emme ihmisenä edes olisi olemassa ilman yhteiskuntaa".
Jos joku putoaa veneestä veteen, niin selviääkö hän yhteiskunnan ansiosta?. Jos tämä henkilö on hankkinut itselleen uimataidon niin hänellä on selviytymisen mahdollisuudet, jos on uimataidoton uppoaa kuin kivi.
Ja mistä yhteiskunnallisista suhteista? Yksilöidenkö vaiko ryhmien? Ryhmät muodostuvat yksilöistä. Tuotantotavasta: yksilöt tuottavat kykyjensä mukaan jos luonnonvarat lasketaan pois.
"Meidän osuus itsemme muodastamisessa on mitättätömän pieni"
No yhteiskuntahan se siellä kirjoittelee ja esittelee muodostamiaan mielipiteitä vai oletko sittenkin yksilö joka kuuluu yhteiskuntaan?.

Ilkka Luoma

Mediheli on oiva esimerkki yhteiskunnan palveluista, kuten rautatiet ja synnytyslaitokset - ei yksilö tulisi toimeen ilman toisten panoksia, jotka kuitenkin antaa aina yksilö yksin tai ryhmänä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vaikuttimet imetään jo äidinmaidosta ja loput "kaduilta" -kärjistäen.

Hannu Rainesto

Kuten jo sanoin, olette ulkona kuin lumiukot yhteiskunnallisista teorioista ja filosofioista. Te elätte vain kuvitelmianne, kulissielämää kuten joku osuvasti asian on ilmaissut.

"Vieras", tutustuhan nyt hieman asioihin ennen kuin löyt mielipiteesi täysin lukkoon!

Ruune Krog. (nimimerkki)

Kerrotko tarkemmin teoriastasi? Kiinnostaa lumiukkona :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Kertomus katoaa kuin lumiukko keväällä"

Esko Kastinen

Hmm.

Ongelma kaiken maailman päästökaupoissa ja ympäristöveroissa on se, etteivät ne pudota kokonaiskulutusta yhtään mihinkään. Rahavirtojen reitti ainoastaan muuttuu.

Turha kuvitella että ne peruskuluttajan selkänahasta raavitut kulutus- ja ympäristöveroeurot poltettaisiin roviolla kuten monia viisaita kirjoja poltettiin aikoinaan... ei, ne jatkavat kulkuaan ja koska jokainen valuutankappaleen liike aiheuttaa luontokuormitusta, ei lopputulos ole järin ekologinen.

Globaali BKT:n alasajokilpailu olisi kaikkein toimivin ympäristöteko, mutta jos joku päättäjistä tuon ehkä tajuaakin, hän on siitä hiljaa. Varsinkin näin vaalien alla. Varsinkin viherjät.

E.K.

www.viisastenkivi.com

Ilkka Luoma

Kulutus säätyy ympäristöpainotteisella kulutusverolla - on varmaa, kun tuote ja palvelu, joka jättää suuren haittajäljen ja saa sen mukaisen kulutusveron -> kulutus pienenee. Perusidea on:

"Sen minkä otat luonnosta, palautat sen takaisin alkuperäisenä".

Tuo alkuperäiseksi tai vastaavaksi (mahdollisimman liki vastaavaksi) maksaa, ja siitä muodostuu kulutusvero! Kulutusveron vähentäjäksi saadaan työllistämisantivero - tästä myöhemmin lisää.

VierasLassi (nimimerkki)

Kulutus laskee riittävän kovalla hankintahinnalla ostovoimaan nähden.

Ilkka Luoma

Verot ovat sitä varten, että niillä säädellään ja ohjataan kysyntää - pohdi vaikkapa tupakka- ja viinaveroa.

Esko Kastinen

Ajatelkaa syvemmin, kokonaisemmin. Teen työtäni, kulutan luonnonvaroja kaikella mitä teen. Mittaan kulutustani rahalla, mutta planeettamme kannalta kyse on paremminkin liikevaihdosta, minkä saan aktiivisuudellani aikaiseksi. Se, mitä itse saan vastineeksi, ei ole oleellista elonkehän hyvinvoinnin kannalta. Eikä sekään, paljonko maksan veroja siitä saannostani, oli verot kuinka vihreitä hyvänsä. Tietty voin pitää itseäni tyhmänä jos teen paljon ja saan vähän, mutta se on jo eri tarina.

On työni hyötysyhdetta huonontava tekijä sitten markkinoiden välistävetäjä tai verottaja niin minin rasitteeni luonnolle pysyy vakiona; vain liikuttamani rahan reitti muuttuu. Ei kukaan polta seteleitä missään. Niinpä ekologisesti ajatellen ei ole muuta mahdollisuutta kuin ajaa liikevaihto alas, karsia kaikki turha pois ja siirtyä mahdollisimman omavaraiseen elämänmuotoon, jossa hyötysuhde on ihan eri luokkaa kuin palkkatöissä.

Ekologisesti vastuullisin tietämäni tyyppi on Roope Ankka. Hän kun kerää markkinoilta rahaa pois pahaa aiheuttamasta ja jäädyttää sen pankkiholviinsa. Ja elää hyvin tarkasti.

Joulun jatkoa kaikille.

E.K.

www.viisastenkivi.com

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Roope-Ankka keräsi ostovoimat pois köyhätaskuilta ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kulutuspuolitus on lääke ympäristökatastrofiin, aloitatko Sinä vai Minä?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Näennäisdemokratian suuri harhaoppi on yritys hallita suurten ihmismassojen käyttäytymistä veroilla, jotta voitaisiin elättää siivellä ja kuormasta syöjinä suuret byrokraattiarmeijat.
Ei tule onnistumaan. Demokratia on häviävä hallintomuoto. Siitä on tullut isännättömän rahan kasvoton byrokratialinnake, joka on nyt murtumassa valtioliittokokeiluihin.

Kansa odottaa jo Jeesusta tai uutta UKK:ta pelastajaksi. Markkinavoimille uhrattu kansantalous herää siihen todellisuuteen, että se ei voi toimia ilman markkinoita, kun ns. kuluttajiksi uskotuilta ihmisiltä on imetty kaikki ostovoima pois raharuhtinaiden taskuihin.

Laskekaa te vaan hiilijalanjälkiänne lumessa - 30 asteen pakkasessa.
Todelliset ongelmat tulevat vastaan vasta siinä vaiheessa, kun hakkuutähteet ja kaskinauriit loppuvat. MasteCardit on poltettu jo paljon ennen sitä.

Ilkka Luoma

Maapallon seuraavassa supervallassa Kiinassa ajetaan muunlaista yhteiskuntapöhinää kuin meillä lännessä - kiinalaiset eivät edes kaipaa näköistämme demokratiaa, jossa on paljon lumetta ja poliittista jargoniaa.

VierasLassi (nimimerkki)

Nyt EU osdottaa vesi kielellä kun kiinalaiset lupaavat "maksaa" meidän velkamme, jotta ostaisimme heiltä lisää krääsää. Me olemme kuluttajakansaa, siksi "pakollinen" määriin sidottu kulutusvero on meille suitsiksi. Hyvää Joulupäivää!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

DEmokratia on ja oli vain eräs kehitysvaihe yhteiskuntaoppimisessamme. Muurahaisten yhteiskunta on ollut jo miljoonia vuosia.

Hannu Rainesto

Kalle Kaniini on päässyt jutun juonesta kiinni. Hyvä näin, sillä vasta, kun herää todellisuuteen alkaa olemana hyödyksi sen paranemiselle!

Jos ei hyvällä niin sitten pahalla, sanoo vanha asioita korjaava sananlasku! Muutos tulee tehdä silloin, kun siihen on vielä aikaa, muuten se tulee ja kävelee jaruttajien ylitse!
Väitän, että jälkeensä jättämä jälki ei ole tällöin kovin puhdas!

Kapitalismin moottori on työvoiman kuluttaminen tavaratuotannossa, josta syntyy se polttoaine jolla kapitalismi elää. Tämä tavara vuori tulee voida vaihdossa kuluttaa tai tämä polttoaine tuotanto loppuu, kone yskii ja lopuksi pysähtyy. Uudet mekanismit astuvat tällöin kuvaan, ja montakohan mallia on niiksi esitetty?

Kapitalistisen yhteiskunnan ainut mahdollisuus on siis kulutuksessa, ja jos tätä ei ole on edessä kapitalismin kuolema!

VierasLassi (nimimerkki)

Kapitalisti järjestelee työtilanteita saadakseen uusia sijoitus- ja voitontekomahdollisuuksia.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kapitalismi on materialismia kuin kommunismikin, virallinen jakoperiaate on vain erilainen, tai pyrkimys jakamiseen.

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Eksyin Ilkka tällekin sivullesi, ja sinullahan on Aivovientiä täällä ihan kunnolla, mutta tärkein asia on se, minkä kävin kirjoittamassa Rauhallista Joulua- sivullesi. Eipä mutaa. Toivottavasti ymmärrät sinä myös yskän..

Ilkka Luoma

Kävin tutustumassa. Kiitos mielenkiinnostasi. Jatkamme debattia... Hyvää Joulua.

Ruune Krog. (nimimerkki)

Mihinkäs Luoman aivoja ollaan viemessä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Einsteininkin aivot irroitettiin. Olivat kadoksissa pitkän aikaa, kuin tieto elämästä.

Vieras (nimimerkki)

Täälläkin enemmän kommentteja kuin toimituksen nostamissa samanlaisissa jutuissa. Aika radikaali ehdotus. Ehkä liian aikaisin ja liian nopeasti.

Kirsti

Vieras (nimimerkki)

Täälläkin enemmän kommentteja kuin toimituksen nostamissa samanlaisissa jutuissa. Aika radikaali ehdotus. Ehkä liian aikaisin ja liian nopeasti.

Kirsti

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jeps, näistä voisi muodostaa jo ideologian ja elämäntapaselosteen! ;)

Vieras (nimimerkki)

Täälläkin enemmän kommentteja kuin toimituksen nostamissa samanlaisissa jutuissa. Aika radikaali ehdotus. Ehkä liian aikaisin ja liian nopeasti.

Kirsti

VierasLassi (nimimerkki)

Mitähän tuolla tarkoitit? Ehdotus on toki radikaali ja sinänsä oikeansuuntainen, mutta jalostuuhan verotuskin, mutta hitaasti, koska luonto itsessään vierastaa liian nopeita muutoksia.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Joku on sanonut:
"elämme hitaiden muuttujien maailmassa"

Ruune Krog. (nimimerkki)

Aikaansa edellä oleva teksti. Menee aikaa, mutta maalissa se on noin 50 vuoden kuluttua, kun se on yksinkertainen pakko! Kaukokatseisuutta jutussa.

Hannu Rainesto

Vääjäämätön muutos alkaa anarkialla ja sen vastustamien kertoo jo puolustaistelun alkamisesta. Kuten olemme havaineet, tämä taistelu on menossa ja joukot ovat kaikkialla ryhmittymässä . Lopputoloksesta ei voi olla kuin varma, kun anarkistit lähtevät massoina liikkeelle saaden voimansa kusetetun kansan raivosta.

Tällöin päädymme tilanteeseen, joka on valtatyhjiö sikäli, että ei ole tiedossa kuin yksi esitetty tie minne jatkaa, ja samalla tämä tie sekä valaisee polun että täyttää kansan tarpeet!
Kansan tiedostavaa joukkoa vielä kutsutaan sitä johtamaan ja kaiki alkaa ruohonjuuritasolta, korttelikomiteoista ja kaupunginosa valvonnasta!

On siis sekä raivo, että uusi tapa tuottaa tarvittavat välttämättömät tarpeidemme tyydytykset jotta elämä voi jatkua! Nykyinen hallinto on roskajoukkoa joka pötkii karkuun jos pääsee. Mitä suurempi on sen käyttämä väkivalta muutosta vastaan, sitä suurempi on päälukujensa menetys!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Anarkia tuhoaa järjestelmät, ja mikään eläin- tai kasvilaji ei elä ilman järjestelmää!

VierasLassi (nimimerkki)

Kun vetovoima syntyi, syntyi tie kohti jäsenneltyä yhteiskuntaa. Tarina on pitkä ja täynnä evoluutiokokeiluja, kuten koko verotuskin.

Ilkka Luoma

nyt kutittaa päälakihilsettä - yli meni!?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kannettu ja jaettu vero on heikkouden merkki, mutta osa sosiaalista inhimillisyysyhteiskuntaa!

Vieras (nimimerkki)

Yksilökohtaisesta kulutusverosta ei ole pitkä matka henkilökohtaiseen yhteiskuntataseeseen, siis siihen mit' me maksamme ja mitä tuotamme yhteiskunnalle. On varmaa, että osa on reippaasti suuri kuluerä muille ja osa maksaa reippaasti oamnsa yli. Tylyä, mutta inhimillistä.

VierasLassi (nimimerkki)

Olisiko se inhimillistä, jos kävelisimme torilla ja kaulassamme roikkuisi lappu, jossa lukee: Olen yhteiskunnalle 120.000 euroa velkaa, koska olin sydänleikkauksessa... tuotin veroja 65.000 euroa ikävuosina 18-52, kunnes jäin lopullisesti työkyvyttömyyseläkkeelle!

VierasLassi (nimimerkki)

Tai viranomaisten aina näkemä tasusamme oleva kännykkälukema on tässä tapauksessa:

-120.000€/65.000€ - indeksimme olisi siis -1,87

Ilkka Luoma

Nyt näytämme kykyämme kulutusreliikeillä - autot, pihagrillit ja ulkomaanmatkat, mikä kullakin. Eläinkunnassakin on näyttötarpeensa, jotta pääsee jatkamaan sukua! :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jos olisi noin, niin missä ne plus -merkkiset ihmiset olisivat - jutunhan pitää olla (velanotto mukana) 0 -summapeli!

Ilkka Luoma

Raakaa elämää, mutta eläinkunnallista - saatko olemassaolollesi oikeutuspisteet! Näinkö se menee?!

Vv.vV (nimimerkki)

Jos suvun jatkaminen perustuu kähmintään, voiko se kestää? Voiko suvun esihistorialliset kähminnät lakaista maton alle, ja jatkaa muina miehinä elämäänsä, voiko tällaisesta suvusta syntyä jatkossa mitään hyvää?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

On puna- ja vihervaloisia ihmisiä.

VierasLassi (nimimerkki)

Kerrotko tarkemmin yhteiskuntataseesta? siis paljon maksamme veroa, ja paljonko kulutamme yhteisiä varoja? Joillekkin tympeää.

Hannu Rainesto

Sitä sanotaan luonnonhistoriaksi, kun tulevaisuus tulee ajelehtimalla kuten tähän asti. Sitä sanotaan suunnitelmaksi, oikeaksi historiaksi, kun tulevaisuus tehdään!

Kommunismi on ensimäinen kerta, kun Ihmien astuu luonnonvoimaisen evoluution rinnall ja tekee omaa suunnitelmaansa. Tulee muistaa, että yhteikuntaa ei ole ilman ihmistä ja Ihmisen mukana se myös katoaa.

Kommunismi on aitoa tulevaisuuden suunnittelua ja siksi se niin harvaa kiinostaa, koska tulevaisuuden tutkimen vaatii enemmän kuin menneen kertaamien.

VierasLassi (nimimerkki)

Kaikki on lopultakin vain ja ainoastaan sattumaa. Muutosajanhetket ovat niin lyhyitä, ettei sinne suunnitelmallisuutta mahdu!

Ilkka Luoma

Nuo virkkeet jäävät historiaan - menee kauan ennen kuin niistä hoksataan sisältö! Mennään komeasti fysiikan puolelle, sellaisiin hetkiin joilla ei ole alkua eikä loppua, mitään...??

Vieras (nimimerkki)

Kommunismi oli ideaalinen aatesuunta, joka ei sovi kilpailevalle ja ahneelle ihmiselle.

Hannu Rainesto

Kommunismia edellyttää siirtymäkausi sosialismi, joka sopeuttaa Ihmisen kommunismiin. Kyse ei siis ole enää kommunismissa, sopeutuuko joku vai ei. Ei meiltä kysytty sitäkään kuka sopeutui kapitalismiin, kun sopeuduimme siihen jo feodalismin ja kapitalismin välisessä siirtymäkaudessa.

Kommunismia edeltäneet tuotantotavat ovat aina olleet luonnonvoimaisia, vasta kommunismissa Ihminen astuu oikean historian luomisen aikaan. On siis melkoista takapajuisuutta vastustaa kommunismiin siirtymistä!

Ilkka Luoma

Marxin teorioita on vaikea kumota - ainoa seikka on se, että ihmisluonto ei sovi kommunismiin (aidosti) - muistamme Nliiton johtajien persouden läntisiin turhakkeisiin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Historia on vain ihmiskohtainen haave tietää jotain tapahtuneeksi. Eläinkunnassa on vain evoluution ohjaama tämä päivä ja tämä hetki.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kommunismi kaatui johtajiensa yksilöihmisinä ahneuteen ja mahdollisuuteen ahnehtia, jakamisen epäonnistuminen.

Vieras (nimimerkki)

Jouluevankeliumi.

Ilkka Luoma

Verotuksen tasaistamisevankeliumi.

Vv.vV (nimimerkki)

Ihan hyvä uusiosana Ilkka. Ja koko kansa oli sitten verolle pantavaksi lähetetty..Ja kansa meni, ja lähti vaeltamahan, Keisaria kohti, Herraa pakoon?

Hannu Rainesto

Ilkka, tapasi kumota kommunismi on todella naurettava. Kerrot; Jos teoriaa ei voi kumota niin sitten sitä vastaan tulee asettaa ihmisluonto? Mitä sekoa tämä on?

Teoria kumotaan vastateorialla, ei kumoajan ominaisuuksilla, saati että nämä ominaisuudet ovat kuviteltuja, kuten sinä esität!

Kommunismia ei voi kumota Neuvostoliitolla, ei vaikka päällään seisoisi. Kommunismi tulee kumota vastateorioilla ja niitä minä tässä odotan ja etsin itse. Sillä aidon tiedemiehen tuntee ja tietää siitä, että hän pyrkii kumoamaan itse omaa tai tutkimaansa teoriaa, koska vain siten hän voi sitä vahvistaa. Tiedemiestä ei pelota teoriansa kaatumien, sillä hän tietää, että siten saadaan esiin parempi teoria ja kehitys ottaa jälleen yhden askeleen eteenpäin.

Ilkka Luoma

Kommunistisen järjestelmän pahin vastustaja ja sen mahdottomaksi tekijä on ihminen itse - ahneudessaan ja kilpailuhenkisyydessään. Kommunismi on tasaistamista, ja se ei koskaan missään onnistunut - vain siellä, missä on YKSI ihminen - tuolloin toteutuu täydellinen kommunismi :)

Hannu Rainesto

Ilkka, koska kommunismia ei ole vielä koskaan ollut missään ei päättelysi siitä ole pätevää. Jos taasen katsotaan kirjasta mitä kommunismi on niin kertoisitko mistä kohtaa voi päätellä kommunismin olevan sitä mitä sanot sen olevan?!

Niin kauan kuin ette opi ajatteleen tieteellisesti eli loogisesti, olette altavastaajana kommunismi väitteinenne, hyvät porvarit. Tässä kohtaa "mikä Ihminen oi" auttaisi nyt heijastusteorian tunteminen, mutta kun ei, sehän on teiltä kielletty!

Ilkka Luoma

Kommunismi kuoli tällä kertaa yksilöllisen (yksilökeskeisen) ihmisen omaehtoiseen ahneuteen.

Ilkka Luoma

Kommunismi kuoli tällä kertaa yksilöllisen (yksilökeskeisen) ihmisen omaehtoiseen ahneuteen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Osuva nosto, milloin nostat pankkiirien vastuun framille?

Ilkka Luoma

Nyt ei tarvitse, ovat jo - kaikkien euroeurooppalaisten huulilla :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

EKP on puskenut nyt muutamien kuukausien aikana 1000 mrd euroa puhdasta bittirahaa verkkoihin ja pankeille yhden prosentin korolla! Tälle rahamäärälle ei ole mitään vastinetta, kuten oli aikoinaan kultakanta ... saksalaisten pelkäämät 1000 miljoonan Reich markan postimerkit kummittelevat monen mielissä!

Ilkka Luoma

Nousu kerrasta hyvin ajankohtaiseksi aiheeksi - nyt ensimäisen kerran jopa kokoomusmaterialistit hoksasivat täyden vastuunkannon ja vieläpä individualistisella tavalla ;)

Ilkka Luoma

Eilinen verotusriihi oli kylpyveden lämmittelyä, ennen poisheittoa. Verotus kaikkinensa pitää laittaa täysremonttiin. On aloitettava todellinen vastuunkanto - myös ympäristöstä, sillä se sattuu meidät kaikki elättämään ja nyt me "yliverotamme sitä kohti sellaista ravintotuottamattomuutta", joka ei missään nimessä elätä näin suuria väestömassoja!

Toimituksen poiminnat