Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Rauhallista Joulua!

  • Savonlinna - Pääskylahden hautausmaan portti - Kohti Valoa.
    Savonlinna - Pääskylahden hautausmaan portti - Kohti Valoa.
  • Savonlinna - Piispanmäeltä Tuomiokirkko. Elämän majakka.
    Savonlinna - Piispanmäeltä Tuomiokirkko. Elämän majakka.
  • Savonlinna - Lypsyniemi. Kirkkain mielin!
    Savonlinna - Lypsyniemi. Kirkkain mielin!

 

                                  PerinJouluinen Tervehdys,

 Vuodessa koittaa kerran aika, jolloin ihmiset villiintyvät - kiire jo on, ... ostoksille, kinkun hankintaan, laatikot, viime hetken lahjat ... haudoillekkin pitäisi keritä - mummola, mökille, serkulle, lisää ruokaa ja juomaa + edelleen lahjoja ja näitä sähköisiä viestejä :-)Joulun sanoma ihmisten yhteenkuuluvuudesta, osallistumisesta, huomioimisesta ja huolehtimisesta olisivat ne perhettä ja sukua yhdistävä voima ilman kiireiden hankintaa ---

          Hymy  Lämminhenkistä inhimillisiä ajatuksia herättävää lähimmäisen Joulua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Missä on ihmisten yhteen kuuluvuus?

Siinäkö, että muistaa ne ihmiset, jotka voivat vaikuttaa omaan elämään?

Miksi eronneet suljetaan pois sukuyhteydestä, vaikka eron syynä olisi perheväkivalta?

Pois pois silmistä ja ajatuksista niinhän se menee tässä raadolllisessa maailmassa.

Vaikka sulkijaperheessä olisi huijareita niin ja siksi on syytä "eliminoida" ne ihmiset, jotka ovat uskaltaununeet irtautua perheväkivallan ikeestä.

Iloista Joulua kaikille myös itsensä huijaajille.

Yks yksin jätetty isoisoäiti.

Ja miksi minut on jätetty yksin? Syykin on aivan ilmiselvä en ole suostunut siihen muottiin, mihin minut haluttiin valaa.

Matti Koponen (nimimerkki)

Toivottavasti tänä Jouluna saat ystävän vierellesi, kuuntelijaksi ja kädestä kiinni pitäjäksi :-)

Matti

VierasLassi (nimimerkki)

Toivottavasti Me kaikki saisimme tosi ystävän, joka kuuntelisi ja opettaisi kuuntelemaan!

Ruune Krog. (nimimerkki)

Yhteenkuuluvuus on nyt muodostunut muotisanaksi monille poliitikoille, kun vaalitkin lähestyvät.

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Ilkka.
Rauhallista Joulua, kuten Sinulle myös

Mutta kuka suojelee meitä sairailta laeilta? Pakko kirjoittaa ennen Joulurauhan alkamista, on nimittäin niin paksua, esimerkiksi uusi Tupakkalaki! että HUH HUH, hysy-hysy-Suomessa ei uskalla kohta pierasta enää, kun joku BesserVisser-Täti-Loinen on kimpussa, ja pistää vankilaan, tai ainakin uhkaa tällä.

Kysymyksessähän on täydellinen Satiirin Paikka, mutta minua ainakin ahdistaa niin paljon, että luulen(ja tämä uskollinen luulevaisuuteni mittari on siis merkkinä ja yleensä oikeassa) että ei kerkeä edes kirjoittamaan mitään satiiria tästä idioottisesta ilmiöstä, jonka keskelle me suomalaiset olemme joutumassa, ja nämä Pimeät Voimat ottavat meistä kaikista niskalenkin, ja että me tukehdumme!

Edellinen kirjoittamani on tosiasia, ja vauhti kiihtyy.

Ilkka. nyt on totinen paikka. tarvittaisiin nopeasti joku Kansalaisliike, joka kokoaisi voimat, ja ryhtyisi töihin. Ennustan että Muutos2011 ei kerkeä, vaan ehkä joudumme turvautumaan USARIN sivuihin. Niin hulluksi on homma NYT paisumassa. Minua ei nyt enää naurata, vaikka olen nauranut vielä jonkin verran, ei, ei naurata nyt aamulla, kun Jouluaattona aamulla tässä kirjoitan koneelta tätä tekstiä.

Jos Ilkka saat tämän kirjoituksen nostoihin Usarin sivuille ylös, meinaan kansan ihmeteltäväksi, niin siunaan sinua, ja kiitän, ja lupaan, että en tule jatkossa vaatimaan mitään oikeutta tälle kirjoitukselleni, koska NYT KIRJOITETTAVA ASIA ON TÄRKEÄMPI KUIN HENKILÖ, JOKA KIRJOITTAA. Uskon sinulla olevan järkeä sen verran, että ymmärrät tämän asian vakavuuden.
Joka tapauksessa ainakin kiitos, että sana on edelleenkin vapaa, ja ehkä yrititkin, ja ymmärsitkin mistä on kysymys.

Terveisin Anonyymi Suomen kansalainen.

Ps. ylläoleva tekstipurkauskin kertoo Ilkka samasta vieraantumisen ilmiöstä. Me aletaan kaikki kohta olemaan Real Lifesta pihalla kuin lumiukko.

Ilkka Luoma

Perustuslaki määrittää yksilön oikeudet. Suomalainen on lähihistorialtaan hyvin itsenäinen - oli sitten aikoinaan torppari tai isäntä - duunari tai patruuna. Holhous oli laajimmillaan kieltolain aikana (aikalainen ilmiö muuallakin, esim. USA) - viinaa saa nyt vapaasti, ja saa ryypätä miltei mielin määrin ja seurauksethan siitä ovat syntyneet.

Tupakoimaton naapuri valitti, kun savu kiuruaa hänen olohuoneeseensa - loppui parveketupakointi. Passiivisen tupakoinnin vaarat ovat ilmeiset. Itsemme saamme tuhota, mutta emme osatonta naapuria tai läheistä muutoin.

Tupakka tappaa - tiedän sen omakohtaisesti. Itse lopetin tiukan taistelun jälkeen kuusi vuotta sitten - seuraukset näkyvät, +15 kiloa. Mikä sitten on hyvä?

Huumeet tullaan vapauttamaan monissa maissa, koska taistelu sitä vastaan on hävitty - ihminen on usein itsetuohinen ja käy nautintojen kimppuun aina kun se on mahdollista, muutoinhan asia mielletään itseruoskinnaksi!

Huomiotalous voisi korvata meneillään olevan näyttötalouden kerskakulutuksen. Yhteenkuuluvuus on välttämätön - yksin eläminenkin on sallittua, mutta se vaatii jo poikkeavia taitoja, sillä olemme miltei kaikki koukussa yhteiskuntaan ja sen osto - ja käyttövoimaa tasaaviin elementteihin.

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Mutta missä kohtaa Perustuslaissa kohta, jossa säädetään kielto hyysäämisestä kuoliaaksi? Onko sellaista kohtaa perustuslaissa edes olemassa? Yliholhous, varsinkin Suomenmaassa on mielestäni vaarallisempaa, kuin koskaan aikaisemmin.

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Vaikka viinaa ryypätäänkin, niin mielestäni aikuiset ihmiset(ja tässä tarkoitan jo reippaasti päälle 30kymppisiä)osaavat kyllä kastaa kielensä jumalten juomaan, joten en kyllä näe varttuneemman väen keskuudessa ongelmia. Toinen juttu(ja se on omansa sitten) ovat nuoret, eihän niitä pidäkään suitsia älyttömämmin, kuolevat vielä. Yliholhoukseen kuolee kuka tahansa. Nuoret, ja varsinkin me vanhemmat[tässä on metsään menty! Ja reilusti!]!

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Uskomaton on mielestäni laki, joka on nyt säädetty tupakan ostoa varten- siinä piilotetaan tupakkatuotteet ostajan näkyviltä, hintoineen päivineen.. en ole varma onko laki voimassa, mutta farssilta alkoi koko juttu tuntua. Kaiken sukupuolineutraalin viher(harmaa)varusmaisen hyysäyksen jäljiltä minä mies olen kyllä aika yliherkistynyt Kaikenlaiselle hys-hys-hyysäämiselle. Missä helevetissä vapaus? Onko ruma sanakin kohta täällä kirjoitettuna viharikos? Jos aivopierukin kielletään sen varsinaisen pärinän kera, niin koska hengittäminenkin tulee rangaistavaksi teoksi(kunnes toisin saat(oho)ana todistetaan)?

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Paperinpyörittäjät, ja byrokraatit menestyvät Hyysärien Kuningattarien Paratiisissa, Suomessa.

Matti Koponen (nimimerkki)

Oletan, että Ilkka Luoma on itse ottanut nuo hienot kuvat, ovat Savonlinnasta ja tämä kommentointi tulee Savonlinnan Kasinolta. Joulu vietetään täällä lihapatojen äärellä, venäläisten ympäröimänä ja lumihangessa telmien.

PS.
Lounaalle pelmahti 50 -päinen honkongilaislauma, jatkoi matkaa syötyään Vesilepppikseen!

Vieras (nimimerkki)

Muistelen paria viimeistä Joulupäivää, jolloin yksinäinen läheinen sukulainen eli minut viimeksi armosta kutsuttiin akateemiseen perheeseen joululounaalle.

Molemmat akateemisia turvallisissa viroissa.

Söin aivan normaaliin tahtiin hidastelematta, mutta toinen akateemisista meni katsomaan telkkaria ja toinen rupesi raivaamaan pöytää minun vielä syödessä.

Kyllä nämä akateemiset sitten ovat niin pirun sivistyneitä ja fiksuja ihmisiä.

Minut kutsuttiin vain nolattavaksi ei muuta ja mukavaa Joulua kaikille.

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Hyvää Joulua Sinulle Vieras! En ole akateeminen paljon paskaakaan(eikö tämäkin sana sen jo todista) ja ymmärrän totaalisen hyvin vieraantumisesi.

Mitäs jos keskusteltaisiin, Isäntä Ilkka sallii sen varmaan?

Käyn hakemassa kahvetta

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)
Ilkka Luoma

Kahden ja useamman kerroksen väkeä mahtuu korkeisiin kerrostaloihin. Hgin Merihaka on oiva esimerkki:

Demereiden linnake Merihaka sijoitti koko yhteiskunnan samaan taloon - pohjalla oli sosiaalihuollon ensisuoja, sitten oli itse sosiaalihuolto - oli viinakauppa ja selviämisasema (oli yhteen aikaan myös apteekki ja hautaustoimisto) - oli välikerroksissa duunarit ja toverit sekä ylimpänä asui edesmennyt demarilinnakkeen pääpomo Kalevi Sorsa (Rauha hänen muistolleen) ... näin yhden talon kerroksiin saatiin ahdettua koko yhteiskunta...

[mukaillen]

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Nyt tajuan, jälleen uudelta kantilta, kahden kerroksen väen Voiman- jos homma toimii, niin kuinka antavaa, tällainen yhdessäasuminen voikaan olla, kyllä!

Matti Koponen (nimimerkki)

Kun ei ole estoja, lienee kommentointi vapaata, kunhan pysyy alustuksen asiassa.

Ilkka Luoma

Mikäli tuo noin meni piirulleen, oli kyseessä moukkamaisuus, tai sitten mielenosoitus jostain. Miksi sitten kutsuivat kylään, armosta vai säälistä. Ja miksi sitä "armoa" kesti vain siihen saakka, kun olivat itse syöneet. Loukkaavaa käytöstä. Voin vain arvailla mielentilasi ruokapöydässä, kun kipot ja lautaset lähtivät tiskiin.

Onnistuu loukkaava käytös kyllä vähemmänkin koulutetuilta, olisi voinut odottaa "paremmalta väeltä" enemmän hienotunteisuutta, mutta nyt Rauhallista Joulua ja ihmisyyttä, huomioimalla toisetkin - ainakin lähimmäiset.

Matti Koponen (nimimerkki)

Toivottavasti nyt kukaan ei nolaa Sinua - Hyvää Joulua!!

Ilkka Luoma

Tämän blog-alueen tekniikan omistava/hallinnoiva taho kehottaa keskusteluun ja debattiin - sääntöjensä puitteissa (valmistellaan uutta lakia, joka vastuullistaa nämäkin blogit ylläpitäjänsä näkökulmasta - panee suitsia kirjoittajille, siis sisällöntuottajille, elämme vastuuyhteiskunnassa!?)

Itse olen vain sisällöntuottaja tänne ...

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Huomenta Ilkka, käyn hakeen uutta kahavetta... ...

Vieras (nimimerkki)

joinpa juuri kupposet, täälläkin. Taitaa kohta mennä netti kiinni ja keskitytään Jouluun - Rauhallista Joulua Sinulle ja läheisillesi!

Anonyymi Suomen kansalainen (nimimerkki)

Tekeekö tämä Vastuullisuus, mitään rajoitteellisuutta, varsinaiseen sanalliseen vapauden käyttämiseen? Toivottavasti ei. Sananvapaus on upea asia, kun se, sen, sitä, sillälailla, silleen, osaapi käytellä.

Matti Koponen (nimimerkki)

Sananvapautta tärkeämpää on rauha olla oma itsensä.

Ruune Krog. (nimimerkki)

Taitaa sanavapaus olla pikemminkin pelkkää sanahelinää, todellisuudessa.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Joulurauha on julistettu, mutta kai sitä saa netissä diskuteerata. Uusista nettilaista on viitteitä. Eduskunnan ihmelapsi täräyttää fiilikset julki:

- Uhkailu, solvailu ja panettelu tapahtuivat ne sitten suusanallisesti tai paperilla tai modernisti verkossa katsotaan rangaistavaksi, Kiljunen kirjoittaa.

Pian sitä ihan oikeasti istutaan linnassa, valtaosa US blogien keskustelulijoista. Seppo Lehto saa kavereita.

Mutta joulua vaan:
http://haapavaara.wordpress.com/2010/12/23/hyvaa-j...

Vieras (nimimerkki)

Kinkun sulattelua. Ei saanut unta. Löysin arvoisen keskusteluketjun. Yksinkertaisesti Onnellista Joulua kaikille hiljentyjille!

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Hyvää joulua ja ohituskulkutien valmistumista sinne oopperakaupunki Savonlinnaan!

Vieras (nimimerkki)

Olikohan tuo ohikulkuväylä niin tarpeellinen? Pakkanen on kova, ja aamulla varhain kirkkoon kuuntelemaan Joulun sanaa :)

Vieras (nimimerkki)

Lämmintä Joulua palstan parhaalle kirjoittajalle. Tsemppiä ensi vuodelle!

Lukijasi alusta alkaen,

Kirsti

Ilkka Luoma

Parhaasta en tiedä, mutta kiitos. Hyvää Tapanin päivän loppuiltaa!

Matti Koponen (nimimerkki)

Hyvää ja Tosirauhallista Joulua kaikille!

Ruune Krog. (nimimerkki)

Täällä on villiinnytty syömään, liikaa. Yltäkylläinen Joulu ja yltäkylläinen vatsa. Kuinka linee terveellisyys? Hyvää Joulua!

VierasLassi (nimimerkki)

Ja eikun kinkkujen ääreen! Hyvää Joulupäivää koko kansalle. Pakkasta -29!, että näin.

Toimituksen poiminnat