Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ruoan hinta nousee - vatsan seutu laskee

Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila kertoi, että ruoasta tulee pula. Se on varmaakin varmempaa, koska siitä on kautta-aikojen ollut pula. Kalorit, hivenaineet ja vitamiinit jakaantuvat vain niin eri tavoin. Suomalaiset ovat yksiä maailman lihavimpia ja toisaalta on maita, joissa on jatkuva nälänhätä.

 

Kiinalaiset tulevat neuvottelemaan suomalaisten kanssa peltojemme vuokraamisesta – siinä tie kohti tuetonta maataloutta ... ja ruoan hinta saakin sitten nousta sen ansaitsemaan arvoonsa!

...

 

[ ... ihminen liikkuu entistä enemmän, mutta ulkoisella voimalla, ei omalla. Kilometrejä syntyy autoihimme, kaukomatkoihimme ja vesilläkin pitää mennä bensiinillä - maantiellä dieselillä ja muita kulkuvälineitä pusketaan markkinoille entisestään vähentämään omaehtoista liikuntaa ... ]

 

Suomalaiset, amerikkalaiset ja läntisen Euroopan kulutusjuhlanäyttötaloudet ovat osin fyysisesti maailman lihavimpia. Emme liiku tarpeeksi, siis itse - liikumme paljon, mutta tuon liike-energian me otamme maaperästä mm. öljynä ... ja nyt myös pelloilta välineisiimme, joilla on myös näyttösymboolinen arvo.

 

 

Ruoka tulee maaperästä, aina.

 

Ruoka tulee merestä, aina. Olemme lihottaneet itsemme markkinatalouden ohjeiden mukaisesti elintasosairaiksi ja kustannuspommeiksi, kun liika rasva ei sulanutkaan vyötäröiltä ja tarvitsemme lääkitystä, leikkauksia ja muuta hoitoa, kun makean ja suolaisen nälkä kasvoi yli äyräiden.

 

 

Ruoka on maksanut liian vähän

- olemme saaneet maallisen elinvoimamme tekemällä keskimäärin vain 15-25% työstämme ruokamme eteen. Ruoka on tarvehierarkiassa heti hengitettävän hapen ja juotavan veden jälkeen seuraava. Ruoan arvostus nouseekin nyt, kun huomaamme, että nälän yllättäessä, se lähteekin vain syömällä.

 

Länsimaissa näyttötalousihminen voi vähentää hyvin syömistään kaloreina ja euroina 20-30%. Tuon saman prosentin verran ruoka saa hinnaltaan nousta ja pitääkin - suoriudumme samalla eroon kaupunkiväestöä kaivertaneesta maataloustukipolitiikasta. Ruoka nousee siihen asemaan, missä se on ollut 99% ihmiskunnan esiintymisajasta.

 

 

Vähentämällä syömistämme, parannamme elämänlaatuamme!

Kun vähennämme syömistämme ja konevoimaista liikkumistamme lihasmoottorin eduksi, elämänlaatumme paranee ja kuntomme nousee. Säästämme itseämme terveemmiksi ja kyvykkäämmiksi ratkomaan muut miltei ylivoimaiset ähkykulutustaloutemme ongelmat.

 

Kalluppi kertoo, että suomalaiset ovat syömisemme hinnan noustessa valmiita tinkimään limonaadeista, shipseistä, makeisista ja leivoksista - tämä hyvä ja edistäähän se terveyttämme. Kertoopa kalluppi vielä iloksemme, että siirtyisimme enemmän edullisiin vihanneksiin, juureksiin, marjoihin ja hedelmiin - näitä kaikkiahan me voimme itse viljellä ja kasvattaa omassa maassamme. Omavaraisuus nousee jälleen arvoon ansaitsemaansa.

 

Pellonvuokraajat ovat jo liikkeellä – Suomen vuoro on ensi vuonna

Ruoka saa nousustaan myös lieveilmiönsä - sijoittajahait ja ahneusmetsästäjät iskevät kiinni sijoittajina odottaen monikertaisia voittoja. Ruoasta ja sen raaka-aineista tulee spekulointinappuloita - aiemmista sijoittakuplista ja röyhtäisyistä tulisi yhteiskuntien viisastua ja lopettaa välistäveto ja arvottoman työn tolkuttomat ostovoimanousut alkuunsa. Ainakaan Suomi ei enää ansaitse "Fortum-Lilius" kaltaisia syndroomia, joissa kaikki vain levittelivät käsiään, kun kiihkonäpit laillisesti iskivät kiinni limppuihin - ilman työnteon vastaavuutta.

 

"Ruoka miehen tiellä pitää" - niin se nyt tulee pitämään myös suomalaisen maatalouden ja nostaa mahdollisuudeksi, että pakettipellot avataan ja uutta verestä työvoimaa saadaan siirtymään muuallekin kuin vain kiihkeytyviin kaupunkikeskuksiin.

 

Saattaa olla, että skenaariot asutustihentymistä ja kasautumista menevät uusiin kaavoihin, kun ilmasto-, ympäristö-, kulutus- ja tarveparametrit muuttuvat. Luonnossa eläinkunta käyttää "työajastaan" ruoanhankintaan keskimäärin lähes 80%.

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 http://ilkkaluoma.blogspot.com

.................

 

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-

[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, copyright by Ilkka luoma 2008]

 

Kuvasarja

----   http://www.panoramio.com/user/500685/tags/sipoo   ---

Teksti on linkin alta tulevien kuvien yhteydessä.

Sent:

Ruoan hinta nousee - vatsan seutu laskee

19.05.2008 - 16:14  

Cc: sirkka-liisa.anttila@mmm.fi ; jari.leppa@eduskunta.fi ; pertti.hemmila@eduskunta.fi ; esa.lahtela@eduskunta.fi ; michael.hornborg@mtk.fi ; pirkko.haikkala@mtk.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi; jan.vapaavuori@ymparisto.fi ;

Sent: Wednesday, May 14, 2008 9:30 AM

Subject: MIELIPIDE --- Ruoan hinta nousee - vatsan seutu laskee

Ruoan hinta nousee - vatsan seutu laskee

(Uutisointi meuhkaa, kun ruoan hinta nousee sen arvon mittaiseen asemaan ---kirjoitus räväkästi, herättäen ja ei aina keskimääräistäen kuin yleistäenkään :-)

Kategoria:

MAATALOUS

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

"Kiinalaiset tulevat neuvottelemaan suomalaisten kanssa peltojemme vuokraamisesta – siinä tie kohti tuetonta maataloutta ... ja ruoan hinta saakin sitten nousta sen ansaitsemaan arvoonsa!"

Voin kuvitella kuinka innokkaasti kepu-suomessa tämä idea otetaan vastaan :)

Luomalle taas kerran tiedoksi että tiettyihin Rikkaampiin kulttuuripiireihin kuuluva nälkä EI POISTU suomalaisia laihduttamalla, "kehitys"avulla tai oikein millään muullakaan toimenpiteellä mitä ME voimme tehdä. Voisime tietysti ottaa esimerkkiä kiinalaisista ja alkaa käymään samanlaista reilua kaupppaa kuin hekin.

Kehitysapujärjestelmä pitäisi lakkauttaa ja viimeisenä toimena antaa kehitysmaiden lainat anteeksi, sekä samalla tyhjentää kehitysavulla rikastuneiden kehitysmaiden- ja länsipoliitikkojen tilit lainoja antaneiden eduksi.

Ilkka Luoma

Meidän suomalaisten kannattaa laihtua (kuulun joukkoon), koska mikään tulontasausjärjestelmä ei kykene liikalihavuudesta koituvia kuluja maksamaan.

Tuo sinun viimeinen kappale on todella tutkinnan arvoinen! On varmasti vaikea jyvittää, mutta idea on erinomaisen kehityskelpoinen...

Jukka-Pekka Vasara

Juu en ole laihtumisesta yhtään erimieltä. Joulu + flunssa ja ikävä ahmiminen sekä tämän scheissen työntäminen päätyönä nettiin :) takaa sen ettei viitsi huomenna kanttihousuja jalkaan laittaa :)

ylivelkaantunut on ylivelkaantunut oli kyseessä sitten ihminen tai valtio. Mitä nopeammin aletaan puhua realistisesti ratkaisusta, sen nopeammin on mahdollista rakentaa uutta. jos lamasuomessa olisi ollut mahdolllisuus tehdä hlö kohtainen konkurssi oli moneta traagiselta tapaukselta vältytty ja yrittäjiä olisi nykyistä enemmän työpaikkoja luomassa.

Ylivelkaantuneiden maiden ja monesti henkilöidenkin velat olisi alaskirjattava mahdollisimman nopeasti ja osakkeenomistajien nieltävä tappiot, oppisivat sitten vaatimaan vakuuksia, ne uudet pankinjohtajat.

Ilkka Luoma

Tulisi valtava asuntojen huutokauppa ja vuokramarkkinat repeäisivät, jos esim. tuo tehtäisiin Suomessa... vai pitäisikö ylivelkaantuneiden velat antaa anteeksi - entä säntillisesti maksaneet ja maksavat?

Jukka-Pekka Vasara

Täh häh? Mistä se "repeäminen" tulisi? meneehän ne myyntiin kämpät jos ei maksa velkojaan nytkin? Tarkoitin tietenkin niitä joilla ei ole mitään muuta kuin kymmenien tai jopa tuhansien prosenttien korolla pyöriviä hoitamattomia puhelinvippejä ja osamaksusoppareita ja lähes aina pikkumääriä..

olen lukemattomat kerrat kertonut kaikille täälläkin sen raadollisen tosiasian että liki puolet väestöstä ovat niin tyhmiä etteivät he osaa edes hoitaa omia pikkuruisia raha-asioitaan. Tähän kun yhdistetään koronkiskojat ja valtion väkivaltamonopoli on tuloksena näkemäämme hölmöilyä.

Mikäli ne vanhnisivat nopeasti ja pääomia voitaisiin periä niin sen jälkeen joka jeesuksn tissi-vippi lopettaisi toimintansa. Ja hyvä niin.

Ilkka Luoma

Kämpän mennessä alta, tulee marssi vuokramarkkinoille. Kun riittävästi kämppiä pakkolunastetaan yliveloista, niin tulee myyntipiikki, hinnat laskevat ja alkaa tunku vuokramarkkinoille.

Pankit eivät paljasti kuinka paljon on asiakkaita asuntolainaosastolla ilman lyhennyksiä - vain korot maksetaan...

Jukka-Pekka Vasara

Tuskimpa niitä on paljoakaan vielä nyt. Kämpät on helppo myydä vielä nyt ihan kovalla hintaa jos ollu tarvis eikä se työttömyyskään ihan tapissa ole sen porukan osalta jolla ihan omistusasuntoja on... tilanne voi tietenkinmuuttua rajusti ja nopeasti, esim Keilaniemi tyhjenee tms.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Eihän velkoja voi antaa anteeksi, kun ei saataviakaan anneta anteeksi.
Kyllä ne heikoimpien velallisten lainat saataisiin maksetuksi, jos Wahlroosin ja muiden kartanonomistajien lahjaksi saamat kartanot pantaisiin lainojen vakuudeksi ja RKP:n yllä pitämien säätiöiden rahat takavarikoitaisiin veronkierrolla saatuna mammonana. Samaa maata ovat nämä kaapatut varat kuin Jukosin Horodovskin öljykaappaukset.

Ilkka Luoma

Kokonaisuutena juuri nyt suuriksi paisuneet perinnöt ovat omaisuuksien ydin. Mihin perintö perustuu, esimerkiksi maan, tontin ja kiinteistön periminen - varsinkin maa-alueen. Mistä periminen pitäisi aloittaa - kuinka kauas historiaan pitää mennä?

Jukka-Pekka Vasara

Suomessa on erittäin laaja poliittinen konsensus siitä että vain peritty raha, mieluiten vielä bättretalande sellainen, on kunniallista. muu on tässä kateellisten kommunistien kyttäys ja holhous hölmölässä pahasta.

Ilkka Luoma

Mutta mistä aloitetaan maa-alueiden perintökaari - mennääkö aina 1600- vai peräti 1200 luvulle, vai olisiko niin, että pitää tutkia aina 500 -luvulle saakka? ;)

aiheeseen tutustunut (nimimerkki)

"Länsimaissa näyttötalousihminen voi vähentää hyvin syömistään kaloreina ja euroina 20-30%. Tuon saman prosentin verran ruoka saa hinnaltaan nousta ja pitääkin"

Tuossa ajatuksessa on muutama virhe.

Minä hoikahkona tyyppinä nimenomaan tarvitsen ruokaa. Mitä enemmän kuntoilee, sitä enemmän tarvitsee kaloreita (ylipäätään ravintoa.) Vaikka hoikahko tyyppi ei kuntoilisi, ei se tarkoita sitä, että pitäisi leikata kaloreita.

Suosittelen tutustumaan vaihtoehtoisiin näkemyksiin yksioikoisen kaloriajattelun sijaan. Moni on varmasti huomannut, että laihdutuksen asiantuntijat, kuten professori Pertti Mustajoki, ei vaivaudu tarkastelemaan asioita muista kuin yhdestä näkökulmasta. Varmasti hän on viisas mies muuten, mutta on kertakaikkisesti unohtanut huomioida joitakin kaloriajatteluun (ja virallisiin suosituksiin) liittyviä ongelmia.

Valtavirrasta poikkeava ravintoguru, tiedemies ja urheilija Christer Sundqvist pitää jättimäistä blogia. Lainaus sieltä:

------------
Minäkin kerron valistustyössäni rasvojen korkeasta energiamäärästä. Tiede ja varsinkin käytäntö on kuitenkin osoittanut, että proteiinien ja rasvojen nauttiminen pitää nälän tehokkaasti loitolla. Painonhallinnassa on keskeistä miten usein me syömme ruokaa tai välipaloja tyydyttääksemme nälkämme. Nälkää vastaan on turha pitemmän päälle kamppailla. Itsepetoksen tiellä on kulkenut moni suomalainenkin nälkää näkevä laihduttaja. Usko nyt tällä sanomisella, että nälkä ja laihdutus eivät kulje käsi kädessä kovinkaan pitkään.
-------

http://sundqvist.blogspot.com/2010/12/rasvassa-on-...

Sivuilla on valtava määrä tietoa jaossa ilmaiseksi sekä vierailevia asiantuntijakirjoittajia. Suosittelen blogistia tutustumaan.

Ilkka Luoma

Tosiasia on kuitenkin se, että syömme liikaa ja liikumme liian vähän omilla "moottoreilla" (keskimäärin). Kuulun joukkoon.

Suomessa on runsaasti ihmisiä, jotka elävät kehoonsa nähden terveellisesti, jopa henkiseen minäänsäkin nähden :)

aiheeseen tutustunut (nimimerkki)

"Tosiasia on kuitenkin se, että syömme liikaa ja liikumme liian vähän omilla "moottoreilla" (keskimäärin) "

Mielestäni suomalaiset suhtautuvat liikkumiseen aivan kuin se olisi uskonnollinen velvollisuus. Ajoittainenkin laiskuus ja mukavuudenhalu nähdään syntinä. "Pitäisi, pitäisi, pitäisi liikkua".

Liikkumisen pitäisi olla lähinnä virkistyksenomaista eikä pakkomielteenomaista.

Velvollisuuden tunne tekee stressaantuneeksi ja sitten iskee flunssa...

****

Mitä tarkasti ottaen on se, että "syömme liikaa"?

****

Laihtuminen tapahtuu nähdäkseni ennen kaikkea syömällä itsensä kylläiseksi ja välttelemällä välipaloja - ennen kaikkea kahviloiden viljatuotteita ja leivoksia ei kannata ottaa välipalaksi.

Kylläisyyden ja ravinteita sekä rakennusaineita tuo:
- liha ja rasva
- kala

(lisäksi kova rasva ja kolesteroli ovat mieshormonin rakennusaineita)

Ravinteita paljon mutta melko vähän hiilihydraatteja (kaloreita):
- juurekset, kasvikset, sienet
- kotimaiset marjat

(banaani/appelsiini on hiilihydraattipommi)

Polttoainetta lihastyöhön:
- vilja, sokeri, peruna, riisi

******

Parasta lienee totutella olemaan syömättä 2-3 tunnin välein, vaikka tällaista välipalateollisuus ja ravitsemustieteilijät kannattavatkin.

Itse olen usein 5 tuntia syömättä, enkä tunne nälkää tai väsymystä.

Yksilöllistä.

Toimituksen poiminnat