Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

NOKIA

Nokiaa lyödään kuin vierasta sikaa, kuten tehtiin ennen simpukkapuhelimia. Nokia oli kuulemma jäljessä. Nyt Nokiaa ostetaan takaisin Suomeen ja hyvä niin, sillä Nokia on nyt ennätyshalpa. Nokialla on edelleen maailman suurimmat langattoman viestinnän tuotekehitysdivisioonat, kuten myös markkinoinnissa. Nokialla on vastaavista eniten patentteja, ja uusi yllätys näyttöteknologiaan, jo tälle vuodelle!

 

Aiemmin, vuosi sitten lähetetty kirje Olli-Pekka Kallasvuolle, olkaa hyvä:

 

Hyvä Olli-Pekka Kallasvuo,

Tulevaisuuskuva ~ ”Ihmisen ja Ympäristön kaukosäädin”

 

Julistitte innovaatiokilpailun - hyvä niin.

 

Idea kehitysmaiden (eikä vain kehitysmaiden) eduksi ja informaatiologistiikan menestykseksi - ympäristön ehdoin, on saavutettavissa järjestelyillä, joissa kulutus on piirun tarkkaan tiedettyä ja luetteloitua, siis maksamme ympäristöjäljestämme suhteutettuna kunkin maan taloudellisen kantokyvyn ja ympäristöjäljen suhteeseen per henkilö - kulutusveroja. Tämä tarvitsee yhteydet "kaikkeen".

 

Huomenna ja ylihuomenna kaikilla on informaatiologistiikka taskussaan ja näin tuo mahdollisuuden reaaliaikaiseen ja henkilökohtaiseen vero- ja ympäristötaseeseen. Asiasta kuten muustakin tarkemmin alla olevassa kansalaisen mielipidekirjoituksessa.

 

Hyvää Innovaatiovuotta 2010 - kympin vuotta, jolloin operaatio Nokia 10 räjäytti tajunnan kahlehtivat rajat,

 

Ilkka Luoma

 

----- Original Message -----

From: Ilkka Luoma

 

Sent: Thursday, January 07, 2010 12:10 PM

Subject: UUSINTAMIELIPIDE - Kansallisteko? - Osta Nokiaa - Ole Isänmaallinen

 

 

Cc: erkki.liikanen@bof.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; antti.kalliomaki@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; info@suomenporssimeklarit.fi ; jorma.ollila@nokia.com ; tomi.salo@osakeliitto.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; vesa.puttonen@hse.fi ; bjorn.wahlroos@sampo.com ; timo.rothowius@uwasa.fi

Sent: Thursday, January 07, 2010 11:49 AM

Subject: UUSINTAMIELIPIDE - Kansallisteko? - Osta Nokiaa - Ole Isänmaallinen

...

 

Conventum Oy:n entinen tj. Vesa Puttonen kannustaa valtiota ostamaan Nokiaa

(Talouselämä -lehti kirjoittaa nettilehdessään 7. tammikuuta professori Vesa Puttosen kannustaneen valtiota hankkimaan Nokia -yhtymän osakkeita, koska nyt ne ovat miltei pohjamudissa hinnaltaan)

 

Ajatus on hyvä - ideana olisi palauttaa merkittävästi Nokia Oyj:n omistusta kotimaahamme, josta Nokia aikoinaan metsäteollisuutena ja kumisaappaina ponnisteli Kiinan antamien mahdollisuuksien myötä maailman suurimmaksi nykyalallaan.

 

[TAUSTAA:  ... taloussympaattinen Vesa Puttonen oli Pohjola Oyj:lle osakeoperaatioilla junaillun Conventum Oy:n*/ toimitusjohtaja, joka teki rahaa mm. antikliimakseilla hulabaloo vuosituhannen vaihteessa - sittemmin Puttonen hakeutui yritysoppiensa opastamana opettamaan mm. sijoittamisen kompleksista maailmaa ---  

 

---  Mainittakoon, että samaan Puttonen-Conventum aikaan oli toinen personoitunut rahamagneetti, nykyinen Sampo Oyj:n sanavalmis hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos - Mandatum Oy -nimisessä rahanpyöritysyhtiössä. Molempien yhtiöiden toimistovalot kuulemma paloivat myöhään yöhön, kun piti keksiä toinen toistaan hienompia ja vetoavampia antiesitteitä ja huipputuottorahoitusinstrumentteja - tulokset ovat tänään mm. tavallisen kansan tiedossa ... ]

...

 

 

Ja itse asia

 

Vesa Puttosen idea on keskustelun arvoinen. Aihetta on kannustettu myös suoraan Suomen kansalaisille - kansalaistekona. Jokainen kynnelle sopivasti kykenevä suomalainen voisi ostaa sopivalla summalla Nokiaa nyt, kun se on laskennallisesti hyvin halpa [--- 7.1. - klo 11:41: 9,07€/osake]***/

 

On todennäköistä, että pitkällä jänteellä yleensä hyvin osinkoja maksava Nokia tuottaa omistajilleen mukavasti esimerkiksi noin 5-10 vuoden hahlossa. On muistettava, että Nokialla on alallansa maailman suurin tuote- ja palvelukehityskoneisto kuin myös markkinointikanava vailla vertaa. 

 

Kiina on Nokian voimapesä - muistettakoon, että nykymallinen Nokia teki vasta noin 25 vuotta sitten ensimmäisen kauppansa Kiinaan - ollen vain noin 400.000 USD. Onko nyt kansallistalkoiden aika, halutaanko kansalaisvarallisuutta ilman kummempaa hypetystä?

 

*/ - Conventum /Uutinen - Talouselämä---

---   http://www.talouselama.fi/uutiset/article166723.ece   ---

 

**/ - Mandatum - perustamishistoriasta löytyy myös kuuluisa Interbank ---

---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Mandatum   ---

---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Interbank   ---

 

***/ - Arvopaperi - noteeraukset/ Nokia Oyj OMXH

---   http://porssi.arvopaperi.fi/details/details.aspx?id=FISHNOK1V   ---

 

 

Ilkka Luoma

 

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...

 

Alla kansalaiskirjoitus, jossa mm. kannustetaan pohtimaan Nokian osaketta koko kansan osakkeena, tavoitteena kerätä tavallisille ihmisille pitkäjänteistä tuotto-omaisuutta ja tunnetta olla mukana "maailman suurimmassa" ~

 

 

Cc: info@suomenporssimeklarit.fi ; tomi.salo@osakeliitto.fi ; timo.rothowius@uwasa.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi

Sent: Thursday, September 17, 2009 9:34 PM

Subject: MIELIPIDE - Kansallinen verojensiirto, osta Nokiaa - ole Isänmaallinen

...

 

[C]
Kansallinen verojensiirto - tue Isänmaatasi ja osta Nokiaa

(Valtiovarainministeri Jyrki Katainen [kok.] kannustaa ja kehottaa olemaan isänmaallinen ja ryhtymään mm. pörssisijoittajaksi - tapahtuu verotuksen siirto myöhemmäksi - näin rohkaistaan kansalaisten säästö- ja sijoitushaluja)

 

[ ... pörssipelien ja antihulabaloojen aikana riemukkaalla "aina nousee" 1990 -luvun lopulla kahinakansa jonotti Jippiitä ja TJ-gruppia 1/ - tunnetuin seurauksin. Kansankapitalismi sai selkäänsä niin että roikui. Tänään monet kahinakansan edustajat jonottavat ruokajonoissa2/ kuponkeja, joiden osinkoarvo on vatsan pohjalla ... ]

 

Sijoittaminen on riskinottoa ja -kantoa. Helppoa rikastumista haikailevat kaikki - osa onnistuu ja suurin osa epäonnistuu, vaikka osakesijoittaminen pitkällä juoksulla on tasaisesti tuottavaa. Tänään Suomen kansallinen aarre Nokia on niin halpa, että isänmaallisempaa miltei hävettää.

 

Mobiilijätti Nokian omistavat3/ suurelta osin Karibialla cruisailevat amerikkalaiset eläkeläiset - suurien rahastojen välityksellä. Nokian omistajia edustavat tahot ovat kasvottomia ja ne peräävät vain suurta tuotto-odotusta sekä säännöllisiä osinkoja. Nokia on kyennyt vuodesta toiseen jakamaan mukavasti vuotuista korkoa sijoituksille.

 

Nokia oli mennä konkurssiin edellisen laman aikoihin - noin vuonna 1992 - edes suomalaiset pankit eivät eräänä tiukkana hetkenä palkkarahoja myöntäneet. Nyt Nokia on väkevä kuin suomalaisen saunapieru, joka lannistaa millaisen löylyhurjapään tahansa. Nokia ei tarvitse tänään paria olematonta suomalaista pankkia - vaikka sillä on edelleen uskomaton isänmaallisuus jo pääkonttorinkin osalta.

 

 

Arvellaan Nokian tehneen suurimmat voittonsa Kiinasta

 

Nokian paikka olisi Kiinassa. Nokia on tuottanut suurimmat voittonsa nimenomaan Kiinasta, jossa Nokia on jo kansallinen Suomi-instituutio. Nokian nykyinen hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila kerran Kiinassa ollessaan sanoi arvoituksellisesti, että joskus pääjohtaja voi olla oikeasti kiinalainen. Kiina on maailman suurin mobiilimarkkina ja Nokia on noilla markkinoilla jykevä kuin kiinalainen historia.

 

Fiktiona, mutta täysin mahdollisena ajatusleikkinä voidaan heittää, että maailmanhistorian suurin informaatiologistiikan suurallianssi rakentuu nimenomaan Kiinassa ja siihen liittyvät Nokia, BaiduHuawei ja Lenovo. Jos miettii rykelmää tarkasti - huomaa jotain, mutta tähän palataan myöhemmin. Nokia on nousemassa vaikuttavammaksi, mitä vielä kukaan juuri nyt uneksiikaan.

 

Nokian kyky tuote- ja palvelukehitykseen 4/ ja noiden integrointiin on miltei ylivoimainen tässä maailmassa. Nokia on takonut voittoa, myös huonoina aikoina - aina vuodesta 1995 lähtien. Se on ollut menoa se, ja nyt on aika hankkia Nokian osakkeita. Osake maksaa nyt noin 10 euroa kappale. Vielä pari hassua vuotta sitten se oli noin 27 euroa - eikä ole tyhmää ennustaa, että noin kolmen vuoden kuluttua ollaan jo yli noiden lukujen.

 

 

Liittymien määrä nousee yli koko maapallon väkiluvun!

 

Suurin uutinen on se, että mobiililiittymien lukumäärä ei pysähdy maapallon väkilukuun, vaan nk. teknologisten informaatiologistiikkaliittymien määrä ylittää moninkertaisesti koko pallomme väkimäärän. Mobiliteetti on vasta alkukynnyksillään. Nokian visionäärit tietävät tämän ja etsivät varmaankin kiihkeästi tuota edellä esitetyn kaltaista allianssia.

 

Tänään Kiinassa on maailman eniten käteistä, siis nopeasti sijoitettavaa rahaa. Kiina voisi ostaa koko Nokian, mutta sitä se ei halua tehdä, koska halutaan ylläpitää hyvät tuotekehitys- ja innovaatiosuhteen Suomeen.

 

Nokian edesmennyt vuorineuvos Kari Kairamo loi innokkuuden Kiinan korkeimpaan johtoon jo 1980 -luvun loppupuolella, ennen dramaattista loppuaan. Kairamo muistetaan edelleen Kiinassa. Muistettakoon, että nykyisen kaltaisen Nokian ensimmäinen "mobiliteettikauppa" tehtiin noin 25 vuotta sitten ja se oli vaatimattomasti vain noin 400.000 USD.

 

Myöhemmin Kiina ostaa Nokiasta noin 10-20% siivun, järjestelee allianssin ja ottaa haltuun ensimmäisenä ympäristötaseellisen jokaiseen ihmiseen liittyvän reaaliaikakulutusverotuksen 5/, jolloin jokaiselle meille syntyy ympäristötase haitallisuudestamme tai hyödyllisyydestämme.

 

 

Ympäristön täysreformi tarvitsee laajan informaatiologistiikan

 

Ympäristömme koko maapallolla pelastuu vain vähentämällä kulutusta maagiset 33 prosenttia 6/ ja tämän kehitystä on voitava valvoa ja verottaa yksilökohtaisesti. Näin aukeaa aivan uusi ajattelu ja aivan uusi mobiliteetti. Emme ole vielä nähneet suuren vaihteen päälle menoa, mutta pitkä marssi sinne ei kestä kuin 5-10 vuotta.

 

Suomalainen identiteetti lähtee omasta ajattelusta. Emme seuraile, emme liity Natoon, pidämme varusmiehemme ja yhden Euroopan suurimmista mieslukuarmeijoista. Saunomme, otamme viinaa, riitelemme, väännämme kättä - tappelemme ja halaamme, olemmehan inhimillisiä suomalaisia, joilla on oma reviiri 7/.

 

Suomalainen identiteetti, usko itseensä sekä yhtiöönsä ja kykyihin, loivat Nokian - yhtiön, jonka reviiri on maailman huipulla ja katolla. Nyt on aika hankkia Nokia kotiin 8/,  - ainakin osaksi. Jokainen suomalainen voi ostaa 20-1000 osaketta ja siitä se alkaa - kiinalaiset hoitavat arvonnousun ja meistä tulee kuin tuleekin kansankapitalisteja - ilman hulabaloomeininkiä.

 

 

Vakava loppukirjoitus

 

Nykyhallituksen veto kannustaa kansalaisia säästämään ja sijoittamaan on suora ilmaus siitä, että tyypillisin ja perinteellisin tavoin yhteiskunta ei voi kerätä riittävästi varoja nykykaltaisen tulontasauksen tarpeisiin enää huomenna. Vastuu siirtyy nyt meille yksilöille ja eräs keino maksaa mm. lisääntyvä vanhuusaika ja muukin inhimillinen hätä on kustantaa se itse päivä päivältä ja se tarvitsee säästöjä sekä tuottavia ja vakaita sijoituksia.

 

 

Tekstiin liittyvät alaviitteet:

1/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=tj

2/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/05/aurinko-voisi-paistaa-mys-varjoisalle.html

3/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/nokia-suomalaisten-johtama-ja.html

4/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nokia+luo+verkkoja+

5/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1265912/elovena-teki-sen-/

6/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230/ympariston-kestokyvyn-ylitys-maksetaan-nyt-talouden-shokkiaaltona/

7/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html

8/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/suurien-suomalaisten-yritysten-omistus.html

....

 

Ilkka Luoma

 

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...

 

Kirjoitukseen liittyvät kuvakansiot -

kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan artikkelin yhteydessä. Copyright by Ilkka Luoma 2007, 2008 ja 2009.

 

Kuvakansio 1 - Keilaniemen lasipalatsit - mm. Nokia

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h4n+ilkka-luoma-lasia--glasses.html   ---

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/295ea+ilkka-luoma-nokia-intellisync.html   ---  (Nokia Intellisync)

 

 

Kuvakansio 2 - Tulontasauksen ääripäät - Optionokialaiset ja ruokajonolaiset [kuvat]

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dec3+ilkka-luoma-mielenosoitus.html   ---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

vieras (nimimerkki)

Palstaprofessorin tyhjentävä Nokia selostus. Piste.

Ilkka Luoma
vieras (nimimerkki)

Saat lisää kannustusta

K Veikko

“Nokiaa ostetaan takaisin Suomeen ja hyvä niin”

Miksi on hyvä että kansallista omaisuuttamme sijoitetaan laskevan auringon osakkeisiin?

Ilkka Luoma

Nokia oli yksi merkittävistä toimijoista ja operaatioista, jotka nostivat Suomen suosta kavalalta 1990 -luvulta.

vieras (nimimerkki)

Joku voi laskea Nokian tuottaman suoran ja epäsuoran veromäärän yhteiskunnallemme.

K Veikko

Jos Nokia siirtää pääkonttorinsa Kanadaan, onko suosituksesi silloin: Myy.

Ilkka Luoma

Nokia ei siirrä pääkonttoriaan Kanadaan eikä vielä Kiinaankaan.

vieras (nimimerkki)

Ilmeisesti nyt ensin on liikkeellä yksityiset sijoittajat, halvan hinnan vuoksi. Kuinka niin laskevan auringon, muistammehan, kuten alustuksessa sanotaan, että Nokialla on mailman suurimmat alan tuotekehitysvarat, ... ja mitkä mahdollisuudet kiinalaisten kanssa. Alustaja oli heittänyt Kallasvuolle toteen menneen ennsuteen sekä idean vailla vertaa!

Valtiomme kannattaa juri satsata nyt tähän kansalliseen jalokiveemme!

Ilkka Luoma

Prof. Puttosen kehotuksella on ollut suotuisa vaikutus jopa tavallsiin kansalaisiin, jotka ovat laittaneet nyt rahojaan Nokian osakkeisiin pitkällä tuottotähtäyksellä.

vieras (nimimerkki)

Heikompi lahjainenkin ymmärtää, että halpaa ja hyvää kannattaa ostaa aina!

Ilkka Luoma

Mehän tiedämme, että Nokian kassa on 10 mrd € - se on muuten määrä minkä valtio tarvitsee tilkitäkseen budjettinsa.

Ilkka Luoma

Mehän tiedämme, että Nokian kassa on 10 mrd € - se on muuten määrä minkä valtio tarvitsee tilkitäkseen budjettinsa.

Ilkka Luoma

Tänään se sitten tapahtui - oliko Kallasvuon aikoinaan tehty valinta suuri virhe?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Virhe tapahtui silloin, kun tuotekehitysrahat supistettiin ja olisi kuitenkin sitä rahaa ollut todella reippaasti käytettävissä - kuka tämän päätöksen lopulta siunasi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset