Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Oikeus ja velvollisuus työhön

Työ tekijäänsä kiittää ja työ vapauttaa. Työ on ihmisyyden mitta. Kaikilla pitää olla työtä – hyödyllistä työtä, jotka työtä voivat tehdä. Kaikki työ, tosissaan ja vastuullisesti tehtynä, on yhtä arvokasta. Tässä Kokoomus Jyrki Kataisen johdolla on täysin oikeassa; vain työ rakentaa ja ylläpitää sosiaalista yhteiskuntaa.

 

Liian moni on todellisuudessa ilman työtä ja liian suuri osa lopullisesti työstä erkaantuneena. Valtiolla on velvollisuus jäseniään kohtaan. Nyt pitää kerätä resurssit 200.000 työttömän työllistämiseksi, vaikka valtion hätäaputöillä. Lisäksi työttömyyttä helpotetaan järjestämällä osallistumismahdollisuus maakunnallisiin turva- ja suojajoukkoihin – Suojeluskuntaan, joka elvytetään uudestaan kansakuntaa yhdistäväksi tekijäksi.

 

Työ luo turvaa ja yhteenkuuluvuutta. Työ luo hyväksyntää ja tarpeelliseksi olon tuntemusta niin itselle kuin yhteiskunnalle. Presidentti Urho Kekkonen erotti hallituksia, ja hajotti jopa eduskunnan, kun hätätila oli päällä – oli ylitetty 80.000 työttömän raja. Kekkonen toimi ja nimitti hätätilahallituksen. Ja kansa hyrisi tyytyväisyyttään.

 

Jyrki Katainen on työn osalta oikeassa, työtä pitää olla kaikille. Herää vain kysymys miksi Katainen ei käyttänyt tilannetta kansakunnan eduksi jo jouluna 2007, kun Suomi syöksyi amerikkalaisen sub-primekriisin syövereihin – tosin Katainen oli sanonut, että ohi menee. Ei mennyt.

 

Suomen Pankki varoitti äänekkäästi ja julkisesti roskalainakriisin vaarasta, Katainen ei kuunnellut, vaan vähensi työn verotusta, jotta kulutus kasvaisi, mutta niin ei käynyt, eikä se luonut työpaikkoja.

 

Kataisen virhearvio varoituksista huolimatta oli kohtalokas, se syöksi kymmenia tuhansia työttömiksi. Tuolloin olisi pitänyt suunnata panokset valtion ja kuntien työllistämisohjelmiin, eikä veronalennuksiin, joiden hyöty valui pankkeihin, sukanvarteen ja sijoituksiin niin kotimaahan kuin ulkomaille. Virhe tapahtui, ja työttömiä syntyi entisestään lisää... materiaalisesti hyväosaisten kakku leveni ja ahdingossa olleiden kapeni.

 

Mutta mitä me kirjoitimme jo yli viisi vuotta sitten?

...

 

[20022005] Suomessa on lähes 100.000 työtöntä, jotka ovat olleet poissa työelämästä lopullisen kauan. Tähän vaikutti päätökset ja vastuuttomuus 80- ja 90 - lukujen taitteessa. Rahaa sai, ja omaisuuden arvo kasvoi kohisten, tuntui olo kuin miljonääriltä. Tehtiin virheitä niin päättäjinä kuin kuluttajina. Suomen Kansallisteatteri esittää mielenkiintoista talouspoliittista revyytä erinomaisen sykähdyttävänä ironiana:  Ihmisiä hyvinvointivaltiossa 1]Kuluttajasta oli kivaa saada rahaa ilman reaalivakuutta

 

Yritykset saivat ulkomailta rahaa mielin määrin ja korkokin tuntui sopivalta. Kierre oli valmis. Näitä tapahtumia ei kannata enempää kerrata. Tärkeämpää on nyt vihon viimeisenä hetkenä löytää ratkaisu heille, jotka ajautuivat yhteiskunnan kelkasta pois. Monet syyttään tai tietämättömyyttään, uskottiin pankinjohtajiin.

Yhteiskunta on eri rakenteissaan kiivaasti kehittynyt; atk, automaatio, logistiikka ja menettelytavat. Nyt tehdään tunnissa entisaikojen kaksituntinen. Pelisäännöt ovat koventuneet. Osa meistä jäi rannalle ja nyt meillä on velvollisuus vaikka poikkeuksellisilla keinoilla saattaa väliin pudonneet ihmiset takaisin elämään.

 

Tulee muistaa, että heillä kaikilla on myös äänioikeus; he voivat äänestää omana ryhmänään melkoisen puolueen eduskuntaa. Seuraavissa vaaleissa heillä voi olla tähän vaihtoehto. Tarvitaan vain voimakas johtaja, joka ymmärtää ihmisiä ja heidän pettymystään sekä osaa luoda luottamusta huomiseen puhumatta nykypoliitikkojen outoa näennäiskieltä.

 

 

Lopullisesti pudonneet – vai onko niin, pitääkö olla niin?

Suurimmalle osalle työnpelistä pudonneille ei yhteiskunta jakanut sitä oikeudenmukaisuutta, mitä he olisivat ansainneet. Suomi muodostuu meistä kaikista ja kaikki ovat tasa-arvoisia. Useat viranomaiset ovat tehneet parhaansa lainsäädännön puitteissa, erityisesti työvoimaviranomaiset ovat keksineet lähes kaikkea mitä voi olla saatavilla palauttaakseen ihmisiä takaisin työn ääreen. Valitettavasti nämä ponnistelut eivät kanna riittävästi tulosta.


Nyt tarvitaan vastuuta ja huolenpitoa

 

Nyt tarvitaan huolenpitoa, jossa kohtaa päämäärän löytyminen kaikille väliinpudonneille sellaisessa ohjauksessa, josta koetaan luottamusta ja uskoa huomiseen. Jokaisessa ihmisessä piilee voimavaroja, jotka voidaan valjastaa sisältöelämään, jossa on mahdollisuus kokea onnistumisen tunnetta.

 

Näihin toimenpiteisiin tarvitaan organisoitunut järjestö, joka yksinkertaisesti löytää mielekkyyttä ja päämäärähakuisuutta ihmisille. Systeemillä ei erotella ihmisiä vaan palautetaan yhteisöön takaisin. Ihmisillä on voimakkaita tarpeita kokea onnistumista, mutta riittävä epäonnen (ottamatta enään kantaa syihin) kierre lannistaa vahvimmankin.

 

Ihmisillä on myös voimakas auttamisen halu (tsunamionnettomuus osoitti sen), auttajat kokevat parhaimmillaan suurta riemua saavutetuista tuloksista.Kuinka tämä kaikki tehdään?

 

Suuria ikäluokkia jää runsaasti eläkkeelle; heistä vapaaehtoiset voisivat ottaa kokemuksensa ja osaamisensa puitteissa itselleen kummihenkilön operaatiossa, jossa palautetaan ihmisarvo takaisin heille, jotka ovat sen menettäneet.

 

Osa eläkkeelle siirtyvistä on hyvin energisiä ja heillä on kyky ja halu tehdä jotain merkittävää. Mikä on merkittävämpää kuin onnistua löytämään ihmiselle uusi elämä ja sille sisältö? Taloudellisesti tähän projektiin löytyy rahaa, kyseessä ei tarvita uutta lisärahaa vaan uudelleen kohdistamista.

 

Tähän "Elämä takaisin" -projektiin voivat osallistua kaikki vapaaehtoiset. Operaatio on hyvin hienotunteinen ja vaatii "pelisilmää" tekijöiltään; se on todellinen haaste. Varrantona tähän voidaan mainita vapaaehtoinen sovittelumenettely, yrityksenä välttää käräjät. Nämä vapaaehtoissovittelijat eivät nosta palkkaa, näin vaan yllättäväti on!

 

 

Suomalaiset kykenevät yhdessä uskomattomiin suorituksiin, kunhan löytyy se oikea johtaja!

Suomi on aikaisemminkin näyttänyt kykynsä vaikeissa tilanteissa; tämä on rauhanajan suurin inhimillinen teko, jolla tulee olemaan merkitystä laajasti kansalliseen identiteettiin. Alkavana eduskuntavaalitaistona jätetään turhat puheet väliin; on aika ryhtyä työhön. Vahva kansa huolehtii kaikista jäsenistään.

 

1] Ihmisiä hyvinvointivaltiossa ( Reko Lundan 1969-2006)

---   http://www.freeyourmind.fi/toimittajat/orolma/2003/teatterihyvinvointivaltio0412.php   ---  

Kannustaminen ja moraali ( Liisa Björklund)

---   https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/21648/kannusta.pdf?sequence=2   ---Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Nyt pitää kerätä resurssit 200.000 työttömän työllistämiseksi, vaikka valtion hätäaputöillä. Lisäksi työttömyyttä helpotetaan järjestämällä osallistumismahdollisuus maakunnallisiin turva- ja suojajoukkoihin – Suojeluskuntaan, joka elvytetään uudestaan kansakuntaa yhdistäväksi tekijäksi."

Ehdottaisin, että Ilkka Luoma kävisi lävitse esimerkiksi torjuntakomppanian tai torjuntapataljoona-B:n organisaation ja miettisi, mitä todellinen kodinturvaaminen esimerkiksi maahanlaskujoukkoja vastaan edellyttää kuntona, puhtina ja ampumataitona sekä johtamisena.

Poliittisesti toivoisin, että Luoma pyytäisi lausunnon Hakaniemestä, SAK:lta ja SDP:ltä, että voitaisiinko osa suojeluskunnista perustaa punkaarteina paikkaamaan SDP:n heikkoa mielipidetiedustelukannatusta.

Lisäksi on selvitettävä, voisivatko jotkut suojeluskunnat koostua siviilipalvelushenkilöiden taisteluosastosta, jossa olisi tasa-arvokysymyksistä huolehdittu esimerkiksi vähemmistösukupuolen 40%:n komentajakiintiöllä.

Ehdotan, että kaksi palkansaajaa pannaan lisäverolle, josta he voivat saada helpotuta löytämällä työnhakijan työpaikalleen töihin.

27%:n delvalvaatio vuoden 1967 malliin hoitaisi sen tai sitten se, että kaksi työntekijää työpaikalla löytävät sen kolmannen.

Suomen työaka on nyt työttömyys huomioon ottaen noin 5 tuntia työpäivässä.

Ilkka Luoma

Olet veli hyvä oikeassa, uusi Suojeluskunta vaatii seikkaperäisen esitutkimuksen nykypäivän tarpeineen, jotka ovat moninaiset:
-siviiliapu
-sotilasapu
-hätäapu
-yleishyödylliset ympäristö- yms. operaatiot
-valvonta-apu
-evakuointiapu jne...

Lisäksi organisoiminen ja harjoittaminen, menee 10 vuotta, ja sitten on olemassa runko pätevine upseereineen. Suojeluskunta olisi viime kädessä sotilasorganisaatio, joka hallitsee siviilikriisit ja esim. ympäristökatastrofien jälkikorjaukset ja suojatehtävät.

Uuden Suojeluskunnan alaisuuteen voidaan perustaa myös valtakunnallinen työpalvelu erilaisiin täsmäoperaatioihin esim. infran rakentamiseen...

Jostain täytyy aloittaa. Väitän, että aikaisin armeijasta eläköityneitä hyväkuntoisia ja innokkaita isänmaaihmisiä löytyy pilvin pimein tähän kunniakkaaseen tehtävään ;)

Voisin luetella joukon jo ylempiä upseereita, jotka ottaisivat esiorgnisoinnin ja perussuunnittelun jo hanskaansa nyt.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Sinulla on jo maakuntajoukot. Joissa on "upseereja" enemmän kuin tarpeeksi. Nyt sitten lopuille jotka jäivät yli, pitää perustaa suojeluskunta?

vieras (nimimerkki)

Vanha kunnon keino nuorille antaa paineiden purkumahdollisuuksia, torraka käteen ja metsään harjoittelemaan, syntyy yhteenkuuluvuutta.

vieras (nimimerkki)

Luoma järjestelee jotain ...

Ilkka Luoma

Kyllä - haluan (haluaisin) järjestellä töitä Suomen työttömille! ;)

vieras (nimimerkki)

jokaisen pitäisikin järjestellä töitä!

Ilkka Luoma
eVa (nimimerkki)

Työpalvelu on ratkaisu ja valtion hätäaputyöt, "osallistumispakko käskettäessä".

eVa (nimimerkki)

Hauskasti ja terävästi kirjoitettu!

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Mitä ME kirjoitimme viisi vuotta sitten.

Ilkka on alkanut kuninkaalliseksi ;) Sitä se liika online aika teettää.

Mutta kyllähän se tiedetään, miten työttömyys poistetaan.

http://haapavaara.wordpress.com/2011/01/25/9e-paiva/

On se hienoa, että tietää mitä lippua ME kannetaan.

Ilkka Luoma

Sopii hyvin tuo ME sanan käyttö ;)

vieras (nimimerkki)

Blogikuninkaallinen ;)

eVa (nimimerkki)

Kiusa tavallisille kirjoittajille :)

vieras (nimimerkki)

Lippu on itsenäisen ja yhtenäisen kansakunnan ikoni, jota seurataan, lippu liehuu.

Ilkka Luoma

Sodassa lippu piti saada turvaan, jopa häviön hetkellä.

vieras (nimimerkki)

Työttömyys poistetaan tekemällä töitä sopivalla liksalla.

Ilkka Luoma

Sopiva liksa = kaikille sopiva? Kenelle sopiva?

vieras (nimimerkki)

Myös työn teettäjälle!?

vieras (nimimerkki)

Sodassa lippu on yhtenäisyyden tunnus, sitä oli helpompi myöskin seurata.

Ilkka Luoma

Samppa Haapavaara:
Nuo joukot yhdistetään uuteen Suojeluskuntaan, jo senkin takia, että sillä on kansalaisia hyväilevä nimi sekä kunniakas ja kansakuntaa yhdistävä vaikutus.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

"An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur".

vieras (nimimerkki)

Samppa, saako käännöksen?

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Oxenstierna

Ilkka Luoma

Komppaan tuota alla olevaa - käännös ...

eVa (nimimerkki)

Vähällä järjellä, mutta älyttömällä voimalla.

vieras (nimimerkki)

Tuo ajatus tulee saamaan vaikuttavan kannatuksen.

eVa (nimimerkki)

Katainen omii Kekkosen vastuuta työstä ja sen järjestämisestä.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

On se niin maan hienoa, kun Ilkka yrittää tykittää, mutta tulikin kovasti kusta kintuille.

Isä Sauli kertoo:

-ja ennen kaikkea hintaa on nostanut se, että on käytetty suomalaista työvoimaa

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Miksi%20eduskunn...

Ilkka Luoma

En huomannut, ainakaan vielä. Valaisetko hiukan, että miltä kohdin?

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Keskity sinä nyt siihen suureen kiinalaiseen vihreään rakentamiseen.

vieras (nimimerkki)

Miltä kohdin meni kuset housuihin?

vieras (nimimerkki)

Luoman pitää keskittyä enemmän kotimaan asioihin, Kiinaan "hukkuu" ja panokset valuvat vieraille, kun niitä tarvitaan täälläkin.

Ilkka Luoma

Motivoitunut ihminen on tuottoisa, lojaali ja ylpeä osallisuudestaan ryhmäänsä. Ryhmä voi olla työ, harraste tai perhe ja suku. Tänä päivänä yrityksissä painopiste on keskittynyt tulokseen unohtaen merkittävimmän ihmisiä yhdistävän tekijän; yhteenkuuluvuuden ja tunteen osallistumisesta. Yhteiskunta on rakentunut alunperin ihmisen ympärille huolehtien sen jäsenistä ylhäältä alas. Tarvitsemme organisaation ja johdon, mutta johdon tulisi ymmärtää, kuinka ihmisyyttä ja lojaaliutta ylläpidetään. Aina ei tarvita lyhytnäköistä talousoppien leikkuria orientoimaan taloudenhoitoa pitkäjänteisyydestä qvartaalien tase- ja tuloskirjoihin.

Viime vuosisadalla muodostuivat ammattiyhdistykset valvomaan suoritetason etuja alentaen työajan suhteellisemmaksi päästäen työntekijät nauttimaan myös vapaa-ajasta. Samalla määrätietoisella tehdyn työn palkkaneuvottelulla myös työväestö sai tulotasonsa nousemaan, jolloin elintasokuiluja saatiin pienennettyä. Samalla saatiin laajempi kulutustaso käyntiin, jolloin generoitui lisää työpaikkoja. Työnantajapuoli keskitti omia palveluitaan työyhteisöissään asuntojen, terveydenhuollon jopa elintarviketuotannon ja urheilutoiminnan yhtiön "värien" alle. Viipymät työpaikoissa olivat pitkiä ja vaihtuvuus pientä. Vastakkainasettelusta huolimatta työpaikasta oltiin jopa ylpeitä ja toisaalta nykykaltaisia YT-neuvotteluja ei ollut.

Kaikkea vanhaa ei kannata purkaa. Säilyttämisen piiriin oltaisiin voitu jättää velvollisuus ylläpitää työyhteisöä ja turvata työpaikkoja kuin myös joustaa suhdanteissa yhtiön tuloksen mukaisesti mm. palkkakulurakenteissa. Yhteinen vastuu on kadonnut työpaikkojen yhtiöiden kokonaishoidossa. Johto tutkailee tilikirjoja neljästi vuodessa ja suoritetaso keskijohdon kera varautuu jatkuviin YT-kierroksiin. Nyt on muotia ulkoistaa ja siirtää; ennen oli velvollisuuksia säilyttää ja huolehtia. Tuotantokoneisto on ihmistä varten eikä päinvastoin. Nyt muodissa on palkita omistajia. Suurien yhtiöiden omistajat ovat kadottaneet otteen itse tuotannontekijöihin, vallalla on vain osinkokuittaus vuosittain. Suuret yhtiöt eivät ole enää suorassa toimintasuhteessa omistajien ja tekijöidensä välillä. Rahalle rahaa on muodostunut tavoitteeksi. Omistajaa ei kiinnosta itse yhtiö, vaan ainoastaan tuotto.

Ennen patruunat olivat omistajia ja ottivat kantaa lähes kaikkeen; heidän "ominaistuoksunsa" tuntui niin tehtaiden saleissa kuin työntekijöiden asunnoissa. Parhaimmillaan patruuna perusti väelleen jalkapallojoukkueen ja myi yhtiön tilalta maitoa ja elintarvikkeita. Ennen maistui osallistuminen ja yhteenkuuluvuus. Nyt vallitsee jatkuva pelko itse työstä, sen säilymisestä ja huomisesta. Ei ole suunnitelmallisuutta eikä yhteishenkeä. Omistaja on valtameren takana ja sitä ei kiinnosta olosuhteet tehtaissa, vain osingot ja sijoituksien tasearvot. Loputon kiihko jatkuvaan kasvuun on ajanut tuotantoyksiköt niin suuriksi, että entisaikojen patruunarahoitus ei riitä ja pääomaa on saatava laajasti; näin syntyivät pörssit ja maaton ja rajaton raha sai alkunsa.

Viime vuosisadan patruunat sijoittivat itse ja pitivät omistuksen tukevasti itsellä tai suvussa; näin säilyi ote itse toimintaan. Nyt omistajilla ei ole enää otetta lattiatasolle, yhtiöistä ei olla ylpeitä. Omistus ja työnteko sekä ansaintamallit kehittyvät. Kuinka haemme takaisin omistajavastuun, halun järjestää työtä, intohimon huolehtia työyhteisöllisyydestä? Kuinka saamme takaisin ylpeyden omasta työtehtävästä, halun olla osallisena yhtiön menestymisessä sekä kunniantunnon tehdä aina parhaansa laadun ja toimitusvarmuuden osalta? Kehittyvätpä tuotantomenetelmät, laskentakalkyylit ja markkinat kuinka tahansa, niin laatu, toimintavarmuus ja aikaansaadun tuotteen ja palvelun imago ratkaisevat menestyksen. Tuon menestyksen takuumiehinä ja -naisina ovat samalla viivalla ponnistelevat omistaja, johto ja tekijät.

On yhteiskunnallinen velvollisuus luoda työtä ja on yhteiskunnallinen kunnia sitä tehdä. Yhteisten asioiden hoito on politiikkaa. Onko puoluepolitiikka seuraillut liiaksi markkinatalouden mekanismeja marionetteina? Talous on hyvä renki, mutta huono isäntä. Isännän ääntä käyttäköön kuluttaja, siis kansalainen ja talous palvelkoot ihmistä huomioiden tasapainon ja ympäristön sekä rajallisuuden lait.

Parempi on pienempi palkka kuin osallistumattomuus ja yhteenkuulumattomuus. Parempi on vastuullisuus ja halu tehdä parhaansa huomioiden myös muut. Markkinatalouden aika ei ole loputon. On yhteiskuntakeskustelun aika, kuinka huomenna teemme yhdessä asioita ollen vahvempia kohtaamaan haasteet ja ympäristöongelmat. Tulevaisuus on yrittäjyydessä ja pienissä toimintayksiköissä, joiden verkot ulottuvat kaikkialle kuten hermoverkosto.

Ilkka Luoma

vieras (nimimerkki)

Tyhjentävä kirjoitus!

Ilkka Luoma

Ei se ollut - vaan keskustelun avaus!

Ilkka Luoma

Samppa:
Olin perustamassa http://www.ecocity.fi yhtiötä. Poikani on siellä nykyisin hallituksessa, yhtiönsä kautta. En ole siellä vaikuttamassa, teen muuta - ympäristöpoliittisella tasolla ;)

vieras (nimimerkki)

Eikö tuo yhtiö tehnyt jättiläiskaupat Kiinaan toukokuussa 2010? Professori Paloheimo hehkutti jopa 10 miljardia dollaria!!!

Ilkka Luoma

No, kyllä teki, mutta kaupan arvo ja saatava liikevaihto ovat kaksi eri asiaa :)

Tietty laskennallinen arvo noin 15 vuoden hahlossa on tuo 10 mrd US dollaria. Liikevaihtoa Suomeen kertyy myös ...

vieras (nimimerkki)

Eikö nuo ole liian suuria projekteja suomalaisille, riski?

Ilkka Luoma

Se vaara on olemassa, mutta on olemassa jv - yhtiö tai pieni vähemmistöosuus, sekin tuottaa noin suurilla volyymeilla mukavasti ;)

vieras (nimimerkki)

Oleellista olisi miettiä oikeasti mitä nuoret tekevät niin Suomessa kuin maailmalla. Nuoret maksavat joka paikassa sen laskun minkä vanhemmat ikäpolvet tyhmyyttään tai tietämättömyyttään jälkeensä jättävät.

Ilkka Luoma

Eläinkunnassa kaikki perilliset saatetaan täyteen valmiuteen kohdata elämän haasteet, entä ihmiset lapsilleen - unohtuuko jotain?

vieras (nimimerkki)

Laskemmeko me nuorukaisemme keskeneräisinä maailmalle?

vieras (nimimerkki)

Älä perke... syyllistä uhrautuvia vanhempia, syyt ovat papissa, palomiehessä, poliisissa ja terveyssisaressa sekä tietysti sossussa, kun ei anneta riittävästi rahaa!

Ilkka Luoma

Maapallo on ympäristöllinen ja biosfäärillinen nollasummapeli - meitä on liikaa, mitä tehdään? Tämä on se kysymys!

vieras (nimimerkki)

Yhteiskunnan suurin velvollisuus on järjestää työtä kansalaisilleen, siitä lähtee valtion todellinen hyvinvointi.

Ilkka Luoma

Niin. Täystyöllistetty kansakunta on voimakas ja kykenee kohtaamaan suurempia kriisejä - joita on vuorenvarmasti tulossa.

vieras (nimimerkki)

Todellista täystyöllisyyttä ei saavuteta koskaan, aina on jo työpaikanvaihdoksien takia "pois työvoimasta" 1 prosentti väestä.

Ilkka Luoma

< 4 prosentin työttömyys kestetään tulontasausyhteiskunnassa hyvin.

Ilkka Luoma

Näyttää siltä, että osalta vanhemmistä pääsee lapset lipsahtamaan maailmalle keskekasvatettuina, missä mättää?

vieras (nimimerkki)

Puhumaton ja tutkimaton fakta!

Ilkka Luoma

Haaste jollekkin hum. lisurille! ;)

eVa (nimimerkki)

Kuka koppaa pallon, aiheellinen väitöstyö!

Ilkka Luoma

Älä ... perke...

niin unohtui vielä kappalainen, kotihoitaja ja kuraattori, olisiko muita syyllisiä vielä tarjolla?

vieras (nimimerkki)

täytyyhän kaupunginjohtajassa ja presidentissäkin jotain kasvatukseen liittyvää vikaa olla!

Ilkka Luoma

Ymmärrän. Mutta eikö meissä vanhemmissa ole mitään vikaa!?

eVa (nimimerkki)

Eihän nyt vanhemmissa mitään vikaa voi olla.

Ilkka Luoma

Peilin eteen käy vastuullisen tie.

Pois kommunismista (nimimerkki)

Työ on työväkeä varten.

eVa (nimimerkki)

Miten määrität työväen?

Ilkka Luoma

Työväki on ihmisjoukko, joka tekee työtä toiselle / toisille ihmisille.

Ilkka Luoma

Työ on ihmistä varten. Ihminen on tehty työskentelemään, mutta mitä...?!

eVa (nimimerkki)

Kokoomuksen ainoat oikeat suunnat, tryö ja kulutusverotus. Ei muuta, mutta ovatkin merkittäviä, ehkä kaikkein tärkeimpiä.

Ilkka Luoma

Taloussanomat tänään:

Ovatko alle 30 -vuotiaat miehet luusereita?!

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/0...

Toimituksen poiminnat