Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lanka palaa...!

Arabimaissa kiehuu ja se sopii mm. islamilaiselle liikkeelle. Egyptin USA myönteinen hallitus kaatui ja niin kaatuu ikiaikainen presidentti Hosni Mubarak, myös. Tunisiassa kaikki alkoi pienestä – niin pienestä kuin joitain vuosia sitten Pariisissa, kun työttömät nuoret riehaantuivat poliisin tappamasta muslimipojasta.

 

Suomessa Makasiineilla paloi, olisiko se ollut esiharjoituksen pilotversio, vai sattumoinen nuorisoröyhistely – josta kehkeytyy lisääntyvän nuorisotyöttömyyden myötä uhka omaisuudellemme *] ja ”yhteiskuntarauhallemme”  – täällä lintukodossamme? ---

 

*]

Tarkoitushakuinen koroste omaisuuden suojasta, kun toiset taistelevat työstä, ruoasta ja huomioitumisesta

...

 

 

[03112005] Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.

...


KUVA

---   http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/DSC_1648.jpg   ---

 

KUVATEKSTI

Mellakointi ja vallankumous vaatii johtajansa, jotta se saisi pysyviä muotoja ja saavutuksia. Vallankumouksella haetaan nopeaa muutosta suurien kansanjoukkojen elinolojen ja yhteenkuuluvuuden tavoittelemiseksi. Kaikilla vallankumouksilla on epämääräiset tavoitteensa, joille ei ole juuri koskaan huolellisesti suunniteltua toimintasuunnitelmaa.

Kuubalainen Che Guevara oli idealisti, joka oli rauhaton oikeudenmukaisuuden etsijä vähempiosaisille. Hän taisteli yhtenä osana Fidel Castrolle vallan Kuubassa, kokien itse revolutionistina tyypillisen kohtalon, teloituksen. Che jäi elämään ihmisten mieliin, hänestä tuli marttyyri, jonka nimi hiljaisesti "näkyy" miljoonien huulilta.

Kuvassa venäläinen autonrähjä, jonka takaikkunassa näkyy Chen kuva. Televisio esitti dokumentin Che:stä ja hänen teloituksestaan Boliviassa, jossa muuten tätä kirjoitettaessa on presidenttinä vasemmistolainen alkuperäiskansaa edustava Uve Morales, joka on vannonut palauttavansa inkojen jälkeläisille heiltä ryövätyt maat ja omaisuudet. Aika näyttää onnistuuko talonpojan ja työläisen ystävän rauhanomainen revoluutio.

Kuvan auto oli kuvaushetkellä Helsingin keskustassa Eduskunta talon vieressä purettavien VR-makasiinien välissä odottamssa kierrätystä, mutta onnistuneesti juuri tämän kirjoituksen erinomaiseksi sopivuuskuvaksi kertomaan, missä hankaluuksissa niin laittomat kuin "laillisetkin"/ inhimilliset muutokset joutuvat, vallassa olevan puolustaessa maallista ja taloudellista asemaansa. DSC_11648.JPG. 1/500s, f3.5, 27mm. 2,71MB. Kuvattu 20. huhtikuuta 2006, klo 13:52. Photo by Ilu 2006. Nikon D70.

 

“Lanka palaa…” – Pelle Miljoona 1979:

---   http://www.youtube.com/watch?v=vH3JY_YJlMo   --- Youtube

 

 

 

 

Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskunnallisesti ottaen sangen lyhyt aika!,

 

... sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.

 

Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.

 

 

Länsi-Eurooppa halusi kolonnialisminsa jatkoksi entistä alusmaistaan halpaa työvoimaa

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.

 

Mm. Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu.Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava

 

Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.

 

Väkivalta on ilmiö, joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen.Maahanmuuttoryhmät,

... jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.

 

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.

 

 

Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla toimilla pois

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

 

Keskustelu jatkuu ja arabimaiden levottomuudet leviävät Eurooppaan – lintukotoomme.

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

http://ilkkaluoma.blogspot.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

vieras (nimimerkki)

Lanka palaa ... , Pelle Miljoona - täydellinen yhteensopivuus.

vieras (nimimerkki)

Nuoria oli jo liikaa petetty, valheita oli lueteltu jo riittävästi!

Ilkka Luoma

Nykyiset poliittiset päättäjät ovat olleet myös nuoria - Erkki Tuomiojakin oli yksi 'Vanhan valtaajista' 1960 -luvun lopulla - seurauksia Pariisin ylioppilasmellakoista.

vieras (nimimerkki)

Tuosta kohtauksesta on hyvä televisiointi, kun nuorta Erkkiä kannetaan sätkivänä ison poliisisedän hellässä kainalossa poliisimaijaan.

Ilkka Luoma

Samassa jengissä parveilivat myös Nalle Wahlroos ja toimittaja Leif Salmen.

eVa (nimimerkki)

Kansakunnat ovat aina "tarvinneet" sotansa. Tilanne kiristyy, mitä tekee uusi suurvalta Kiina?

Ilkka Luoma

Kiina ei puutu suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin - kiinalaiset ovat kauppakansaa.

Ilkka Luoma

Pellen sanat ovat liiankin toteenkäyviä tuossa Lanka palaa ... kappaleessa, kannattaa kuunnella (Youtube)

Ilkka Luoma

Mubarakia edeltävät presidentit Egyptissä - Anwar Sadat ja Gamal Abdel Nasser, ... murhattiin molemmat.

vieras (nimimerkki)

Murhat ovat arkipäivää Lähi-idässä. Viimeeksi juutalaiset murhasivat Gazan alueella tammikuussa 2009 350 lasta.

Ilkka Luoma

Vähän noista 350 tapetusta palestiinlaislapsesta puhutaan, luetaanko virhemarginaaliin tai ikäviin sattumiin?

vieras (nimimerkki)

Palestiinassa mediankin hyväksymä tapposuhde on 1 juutalainen ja 8 palestiinalaista, jos se ylittyy niin silloin ollaan lööpissä.

Ilkka Luoma

Raakaa peliä Gazan kaistaleella, ja Al-Jazeera heittäytyi vielä wikileaksiksi!

eVa (nimimerkki)

On olemassa suuri vaara, että arabimaat löytävät toisensa nujerrettaessa juutalaiset.

Heikki Ojala (nimimerkki)

Eikös Nasser kuollut sykäriin?

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - Wikipedian mukaan sydänkohtaus. Anteeksi virheeni.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gamal_Abdel_Nasser

vieras (nimimerkki)

Tärkeämpää olisi havaita nuorten todellinen hätä, joka lietsoo myös huliganismia!

Ilkka Luoma

On suuri vaara, että monet nuoret eivät opi lainkaan työrytmeihin.

vieras (nimimerkki)

Aivan, näin on jo käynyt ja mielenterveyseläkkeelle jäävien nuorien määrä kasvaa, missä vika?!

Ilkka Luoma

Olisiko työkyvyttömyyseläkkeelle?

vieras (nimimerkki)

Joo, noin se on. Mielenterveyseläkettä ei liene olemassa.

Ilkka Luoma

Aivan. Mutta saattaahan poliitikot senkin vielä keksiä, ennen kuin hoksaavat, että vanhempien tehtävä on lasten kasvattaminen, ei papin, poliisin, opettajan, kuraattorin eikä kotisairaanhoitajan...

eVa (nimimerkki)

Vanha sumerilainen sananlasku: "Kuka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee"

ESA VAA (nimimerkki)

Alle 30 vuotiaat ovat vaaravyöhykkeessä, kuka maksaa tuon laksun?

Ilkka Luoma

Ei pelkästään arabimaissa, vaan myös meillä Suomessa!

Ilkka Luoma

Mitä makasiineilla oikein tapahtui?
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/05/muutoksen-m...

Jo muinoin ihmisyhteisöt puhdistivat rituaalisesti tulella pahaa ja peloittavaa. Makasiinien poltto kuvastaa epätoivoa, kapinaa ja muutoshenkeä. Tapahtumassa voi oikeastaan kohdata vain kaksi vaihtoehtoa; päämäärätön huliganismi tai aatteellinen idealismi. Toinen on suoraan tuomittavaa mistä kulmasta tahansa. Nuoriso ei ole enää kiinnostunut nykykaltaisesta politiikan hoidosta. Markkinamekanismit ovat ottaneet vallan Arkadianmäeltä.

Vahingossa maamme kuvatuin tapahtuma ei syttynyt, se syttyi merkiksi jostain.VR-makasiineissa kuvastui vaihtoehtojen kasvualusta. Alueella järjestettiin miltei pelkästään nuorten ja vaihtoehtojen tapahtumia, musiikkia, kirppareita, vihreyttä ja muutossessioita. Ruohonjuuri oli kauppaa rehellisesti (toivottavasti). Makasiinit olivat vallan leikkausviivoilla, Eduskunnan, lain säädösvallan ja Sanomatalon mediavallan akseleiden keskipisteessä. Nuoret vaihtoehtoiset saivat makasiineilla olla omillaan ja pitkälti omin ehdoin; paikka oli nuorison omaa valtakuntaa, jonka päättäjät halusivat purkaa.

Jokin ryhmä otti vallan käsiinsä ja "lopetti" oman valtakuntansa itse muistomerkiksi ennen lopullista purkuaan. Makasiineissa ilmentyi uuden orastavaa alkua, kuten muinoisessa Lepakossa Ruoholahdessa, jonka tontille syntyi eläkkeiden ja suomalaisuuden tunnetuksi tekemisen monumentti toimistorakennuksena. Makasiinien poltto itse aiheutettuna ei ollut yllätys - oli sen takana sitten päätön huliganismi tai aatteen palo muutoksesta.

Palon jälkeisenä lauantai-aamuna ihmiset uteliaan hiljaisina edustivat mielipiteiltään transaktioanalyysin kolmea pilaria; vanhempaa, aikuista ja lasta. Moni oli passittamassa nimettömiä polttajia vankimielisairaalaan, poliisi uhkui 10 vuoden maksimirangaistuksia, joku saattoi katsojissa kysyä vaikuttimia tapahtuman takaa ja muutamat kuvasit innolla mustuneita "muureja". Muutamat hoksasivat, että tuhopolttajille oli tullut rankka erehdys; nimittäin monet linnut etsivät sinnikkäästi romahtaneiden kattojen alta pesiään - uusi alkava sukupolvi oli kokenut polttokuoleman ihmisten osoittaessa omaehtoisen itsekästä kapinaansa toisia ihmisiä kohtaan.

Nuoriso, joka saa perinnöksi meiltä maailman, joka on jälleen hiukan vaikeampi elää kuin aikaisempi. Uusi sukupolvi on ottamassa asemaansa ja tämä polttomuistomerkki jää mieliin keväästä, jolloin muutos alkoi. Voi arvata lauantai-iltana makasiinien Kiasman puoleisten nurmikkojen täyttyneen pussikalja- ja punaviiniuteliaista pohdiskeluryhmistä - mitä seuraavaksi.

Näinä päivinä sadat internetblogit uutisoivat asiaa suorina mielipiteinä ilman lehdistön suodatuksia. Keskustelupalstat täyttyvät väittelyistä puolesta ja vastaan. Tuhannet kuvat leviävät pitkin nettiverkostoja. Voisin väittää, että itse tekijätkin ovat äänessä palstoilla ja yhteenkuuluvuusryhmissään.

Tämän päivän valtakoneiston olisi syytä perehtyä tulen takaiseen elämään nähden, että tämä maailma ei ole vain rahan- ja ahneuden maailma. Uusi sukupolvi tekee itse muutoksensa, ellei vanhemmat sitä huomaa tehdä. Eräs nimetön mielipide verkkoaidan takaa oli arvoituksellinen: "Rebulia-valtakunta pitikin palaa "omistajiensa" toimesta, koska olisi ollut väärin antaa markkinamekanismin purkaa heiltä sen ainoan maamerkin, jossa vallitsi nuorten oma tulevaisuuden muutostuuli". Vai oliko tapahtuman takana sittenkin aatteeton ja päämäärätön huliganismi? Aatteellinen sytyttäjä tulee vapaaehtoisesti esille, huligaani ei.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/05/muutoksen-m...

vieras (nimimerkki)

Täyttä asiaa. Nuoret kyllä osaavat ajattelemattomina ja voiman tunnossaan tehdä ajattelemattomuuksia. 3 vuotias poika särkee jo 2,5 vuotiaan siskon hiekkakakun virne naamallaan!

Ilkka Luoma

Harvemmin hulinoitsijoissa on tyttöjä tai naisia - onko kaikki sittenkin kiinni testosteronista? ;)

vieras (nimimerkki)

Koetaanko mielenosoitukset reviireja koetteleviksi, silloinhan se on uroksen tehtäväkentän asioita :-)

Ilkka Luoma

Noinhan se voi olla, ja pienestä pitäen sitä on harjoiteltava, kuten voiman näyttöä.

eVa (nimimerkki)

Kivekset poistamalla uros rauhoittuu.

Ilkka Luoma

Jaaha, sekö on se oikea rauhoitusmenetelmä?

vieras (nimimerkki)

Suomessa kastruoitiin vielä 1930 -luvulla ja Ruotsissa 1950 -luvulla!

Ilkka Luoma

tiistai, syyskuu 19, 2006
Suomalainen poliisi harjoitteli rajojansa pikkukahakoinnissa

Suomi on järjestyksen ja poliisiarvostuksen maa. Kansalaiset haluavat järjestyksen säilyvän ja erityisesti rikollisen aineksen kuriin parantaakseen omaa turvallisuuttaan. Suomi on keskimäärin niin turvallinen, kuin mikä tahansa muu länsimaa. Oli jo selvää, että Helsinkiin kehittyi "mellakka" ja poliisi harjoitteli menetelmiään ja haki rajojaan.

Oli täysin selvää, että oikeusvalvonnan viranomaiset ottivat asiakseen tutkia ylittikö poliisi valtuutensa, koska tutkimus on osa kehityskulkua, myös tulevien vakavampien mellakoiden torjunnassa. Näin poliisi saa käytännön kautta toimintamallit. Mielenosoitukset ovat tulleet myös Suomeen ja yleisen suoran kansalaisvaikuttamisen lisääntymisen myötä lailliset ja jopa kannustettavat mielenosoitukset yleistyvät.

Poliisi on Suomessa hyvin koulutettua perinteellisiin tehtäviin. On selvää, että ensimmäisissä "kahakoissa" poliisin adrenaliini kiehahti, koska kaikki oli uutta ja ennalta kokematonta. Suomen poliisilla ei ole kokemusta Tukholman ja Pariisin kaltaisista mielenosoituksista. Suomen poliisi harjoittelee nyt hyväksyttävästi huomista varten. Poliisi ei voi olla opettelematta ja harjoittelematta uusia tilanteita, viittaukset yleiseen kansalaisturvallisuuteen ovat hyväksyttäviä.

USA:lla on maailman voimakkain armeija, vain sen takia, että heillä on rahaa, tahtoa ja jatkuva käytännön harjoittelu päällä. Samalla tavalla yhteiskuntarauhan turvaamiseksi suomalainen poliisi tarvitsee rahaa, tahtoa ja harjoitusta taatakseen kansan enemmistön vaatiman turvallisuuden tunteen.

Suomalainen poliisi voi opetella ja harjoitella menetelmiä, joissa laillinen, etukäteen ilmoitettu voimakaskin mielenosoitus ohjataan "isällisesti" puuttumatta pieniin nyrkinheilutuksiin. Poliisi ei saa provosoida, kuten Helsingissä kävi. Poliisimme on vielä kokematon, mutta oppivainen. Poliisijohto on myös epävarma ja hakee linjojaan; rambopäälliköitä ei tarvita. Poliisi voi tehdä exkursioita Pariisiin, Washingtoniin, Buenos Airesiin ja muualle, missä tapahtuu oikeasti.

Kansalaiset ovat yhä valveutuneempia ja ikiaikainen käsitys, ettei Suomen kansalainen ryhdy barrikaadeille, on murtumassa. Huomisen kansalaiset ottavat enemmän suoraan kantaa ja toimivat. Uudet ryhmät kehittyvät, he saavat määrätietoisia johtajia; osaajia, jotka ymmärtävät laillisuusnäkökulmat ja suoran toiminnan tehokkuuden ja tuloksen.

Maailma muuttuu myös Suomessa, poliisi sen mukana. Meidän on aina muistettava, että niin mielenosoittajat kuin poliisit ovat enemmistöltään suomalaisia. Yhteiskuntakehitys on murroksessa, esialku on nähty ja edustuslaitoksemme on myös kehityttävä ymmärtämään kansalaisten suorat toimintatavat. Viime kädessä yhteiskunnan voima on peruskansalaiset, jotka ylläpitävät tämän koko systeemin. Eilisen hiljainen enemmistö on huomenna aktiivisempi ja toimivampi.

Ilkka Luoma

vieras (nimimerkki)

Täytyyhän suomalaisen poliisin harjoitella tosikoitoksia varten.

Ilkka Luoma

Sen vuoksi se oli myöskin ylimitoitettu, ei otettu mitään epäonnistumisen riskiä.

eVa (nimimerkki)

Saivatkin arvokasta kokemusta + kyseessä oli kansainvälinen kokoussessio Helsingissä, homman piti onnistua kerrasta. Ei ollut varaa ryssimiseen.

Ilkka Luoma

Varmuus maksimoiden - kunnia kyseessä, sekä aito harjoitussessio.

Ilkka Luoma

Paljon on vielä harjoitustunteja tekemättä!

ESA VAA (nimimerkki)

Entä kun otetaan kyynelkaasut esille ja kumiluodit?

Ilkka Luoma

Oli otettu mallia jenkkipoliiseista - ekskursiolla Los Angelesissa tai Moskovassa?

vieras (nimimerkki)

Juutalaiset poliisit Jersusalemissa ovat paras ekskursiointipaikka.

Vieras (nimimerkki)

"työttömät nuoret riehaantuivat poliisin tappamasta muslimipojasta."

Kuulostaa rajulta. Sinun mielestäsi poliisi tappoi muslimin? Laitatko linkkiä.

Ilkka Luoma

Siis kyseessä joitain vuosia sitten tapahtuneet Ranskan mellakat. Linkkejä löytynee googlettamalla...

Vieras (nimimerkki)

No koitapa googlettaa sitten joku linkki sellaiseen tapaukseen, missä Ranskan poliisi tappoi muslimin.

vieras (nimimerkki)

Tuo jää epäselväksi. Oikeudessa poliisin sana vastaan arabipoikien sana, saatat arvata kumpaa pidetään uskottavampana.

Ilkka Luoma

Suomessa Korkein oikeus ratkaisi sana vastaan sana - Nordea voitti tanssitaiturin.

ESA VAA (nimimerkki)

Poliisi on vastuutoimija yhteiskunnassa, antaa erityisaseman uskottavuudessa, silti perälauta vuotaa.

eVa (nimimerkki)

Nuori poika ammuttiin sähköjakokaapin päältä.

Vieras (nimimerkki)

Niinkö?

Tässä ainoa tuohon viittaava tapaus, minkä minä löysin. Jos tästä haluaa vetää johtopäätöksen, että poliisi tappoi jonkun, niin siitä vain.
Itse en moista johtopäätöstä vetäisi.

"Väkivaltaisuudet alkoivat 27. lokakuuta Pariisin lähiöissä Île-de-Francen alueella, kun Clichy-sous-Bois'ssa siirtolaistaustaisten nuorten joukossa liikkui huhu, jonka mukaan kaksi nuorta poikaa oli kuollut sähköiskuihin paettuaan poliisia. Pojat olivat olleet muiden kanssa pelaamassa jalkapalloa, kun ryhmä poliiseja oli tullut tarkistamaan poikien henkilötodistuksia. Kaikki pojat lähtivät pakoon ja kolme pakeni sähkömuuntajaan ja kaksi heistä, 15-vuotias malilaistaustainen Bouma Traoré ja 17-vuotias tunisialaissukuinen Zyed Benna, kuolivat sähköiskuun. Kolmas poika, 17-vuotias turkinkurdilainen Muttin Altun, loukkaantui ja vietiin sairaalahoitoon.

Poliisin ilmoituksen mukaan heitä ei ajettu takaa, mutta virallinen tutkinta on vielä kesken. Poliisin ja vankilaviranomaisten toimintaa tutkiva valvontavirasto piti Muttin Altunin kuulusteluolosuhteita epäeettisinä lausunnossaan 10.7.2006. Poikien perheiden asianajaja on vaatinut syytettä Ranskan valtiota vastaan poliisin virkavirheestä. Kahta poliisia epäillään hengenvaarassa olevan auttamatta jättämisestä ja muiden hengen tahallisesta vaarantamisesta."

vieras (nimimerkki)

Murha, tappo vai kuolemantuottamus? Suoraan vai epäsuoraan?

Ilkka Luoma

Epäsuora kuolemantuottamus (tappo) ja virkavirhe. Sakkoja.

vieras (nimimerkki)

Siis arabipojan tappo Pariisissa?

Ilkka Luoma

Asiaa ei ole oikeudessa puitu loppuun.

Vieras (nimimerkki)

Siltikin sinä puhut tappamisesta. Voi elämän kevät.

Ilkka Luoma

On kaksi näkökulmaa: Poliisien ja mielenosoittajien. Länsimaalainen oikeuskäytäntö katsoo aihetodisteita, ja jos niitä ei ole, ratkaisee sanan uskottavuus ja tässä vastatusten ovat ranskalainen/-t poliisi/-t ja maahanmuuttajataustaiset muslimipojat.

Vieras (nimimerkki)

Ja sinä olet luonnollisesti muslimien puolta? Ovathan he aina uhreja, silloinkin kun idioottimaisuuttaan käräyttävät itsensä?

vieras (nimimerkki)

Minä en ainakaan ole kummankaan puolella. Muslimeilla oli syynsä ja valkoisilla ranskalaisilla omat syynsä. Tavoitellaan sitä kuuluisaa kliseetä - tasapuolinen tarkastelu, jota onkin heinäsuovasta vaikea nähdä ja huomata.

Ilkka Luoma

Siteeraan tuota alla olevaa - haetaan objektiivisuutta, vaikka se on perin vaikeaa. Kannatan reviiripuolustusta:

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Eläinkunnassa on miljoonia vuosia vaikuttaneet muuttumattomat reviirit. Reviireillä turvataan suvunjatkantaa, hallitsemista ja riittävästi niukan toimeentulon hankkimista. Rajat aitaavat reviirin lajikohtaisesti ruoan hankinta-alueeksi kuin geenistöllisen jatkumon turvaksi. Raja on este vieraan vaikutteen uhalle aina joltakin vallatulle alueelle, jolla halutaan yllläpitää sille jyvittynyttä valta- ja hallintajärjestelmää.

Välttääkseen yksipuolista geeniperimää, eläinkunnassa aika-ajoin käydään taistelu vallasta ja suvunjatkamisen oikeutuksesta. Vahvempi voittaa ja jatkaa perintökaarensa ominaisuuksia päämääränä puhdas itsekkyys oman vahvuuden jatkamiseksi. Eläinkunnassa harvoin reviirit sekoittuvat samalla lajilla - sotakin syttyyy vain rajoilla tai sen ylityksestä. Raja on periaatteessa rauhan takaaja ja turva omien geenien lisääntymiselle.

Rajat takasivat reviireinä erilaisuuden ja monet tavat, jotka värittävät ihmiskunnan alueellisia eroja niin tapoina, uskontoina kuin yhteiskuntamalleina. Kansakuntien monimuotoisuus on perua reviireistä ja rajoista. Rajoja on suljettu ja avattu, mutta aina meille on jäänyt vähintään henkilökohtaiset reviirit. Rajoja on valtiotkin täynnä - kunta, maakunta, suku, perhe ja lisääntymisreviirit. Samankaltaiset hakeutuvat yleensä yhteen, ja rajat tekevät erilaisuutta valintoihin.

Voimakas suku, laji tai eliö valtaa aina tilaa heikommalta. Passiton ja avoin raja helpottaa lisääntymisalttiimpia helpomman elämän alueille toteuttamaan omia tapojaan ja mallejaan. Osa sulautuu ja osa jakaantuu. Uskonnot pysyvät ja tavat leviävät uusille alueille. Sitkeimmät ja konservatiivisimmat maahanmuuttajat hiljalleen valtaavat heikomman jo alueella tai maassa olleen elintilan. Historia kertoo runsaasti degeneroituneista kansoista, jotka ovat hiljalleen hävinneet historian hämärään..

Avoimet rajat haastavat "alkuperäväestön". Luonnollinen sikiäminen sekaannuttaa ja monipuolistaa kulttuureja kuin tapoja ja uskontojakin. Syntyy suvaitsevuutta, mutta myös ristiriitoja - äärimmillään rasismia, jossa alkuperäinen vastustaa uusia virtauksia jo geenistöllistenkin syiden vuoksi. Eläinkunnassa vallitsee edelleen vahvat reviirirajat turvaten sopivasti geenistöllisen "puhtauden".

Eurooppa on ottanut vastaan runsaasti maahanmuuttajia, koska "valkoiselle markkinaihmiselle" eivät kelpaa "alimmat" suoritetyöt - näin tapahtuu myös Suomessa. Maamme saa kaivattua työvoimaa, koska ikääntymisemme, vähälapsisuutemme ja innoton suvunjatkanta eivät tuota riittävästi omaa "verta" omine tapoinemme ja malleinemme.

Schengen avaa rajoja myös rikollisuudelle, se haastaa poliisit huumeiden vastaisessa taistelussa, kuin järjestäytynyttä rikollisuuttakin vastaan. Ennen kaikkea rajojen avaus passittomuudelle avaa työvoiman mm. Latviasta, joka esimerkiksi voitti EY-tuomioistuimessa ratkaisevan työehtosopimuksiin liittyvän kiistan. Ruotsissa voidaan EY-päätöksen jälkeen tehdä työtä myös Latvian työehtosopimuksilla.

Latvialaiset, kuten puolalaisetkin voivat nyt tulla Suomeen tekemään samalla vapautuksella työtä huomattavasti pienemmillä palkoilla kuin omamme. Samalla ratkaisemme työvoimapulamme ja kilpailukykymme - palkkakustannukset pienenevät, mutta saamme lisääntyvästi uutta verta kansallisesti peri konservatiiviseen maahamme.

Suomi on perinteellisesti ollut varauksellinen maa maahanmuuttajille. Meillä on tapamme, mallimme ja luonteemme - me emme halua liiallista sekoitusta. Suomalaiset ovat itse sekoitusta pitkältä kansainvaellukselta, joka alkoi noin 12.000 vuotta sitten Aasiasta, haaraumaveljiemme esiintyessä Väli- ja Etelä-Amerikan alkuperäintiaaneina!

Viimeiset dna-tutkimukset kertovat heimoreviirillisen vaelluksemme alkaneen nykyisiltä Kiinan alueilta läpi Venäjän. Suomi on kaltaisensa kansa, joka sai paljon vaikutteita myös lännestä - olemme todella vedenjakajalla ainutlaatuisessa asemassa EU:n jäsenenä. Meille on ratkaisevasti erilainen identiteetti kuin esim. ruotsalaisilla.

Suomi pysyy parhaiten monimuotoisena ja omannäköisenään lisääntyen riittävän omaehtoisesti tukien piirteitämme kansojen kirjossa. Vaimon ja miehen hakumatkat ulkomaille/ulkomailta ottavat vastaan aika-ajoin vieraita geenejä reviiriemme ulkopuolelta turvaksi kehitykselle.

Eläinkunta on pärjännyt maailmassa reviiriajattelulla miljoonia vuosia muuttamatta elinympäristöään liiaksi. Rajojen avaamisella on puolensa ja ennustetaankin, että viimeinen suomalainen blondi kuolee yksinäisyyteen Pohjois-Karjalan korvessa noin 150 vuoden kuluttua. Elämme koko ajan hitaiden muuttujien maailmassa.

Ilkka Luoma

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/6782927 ---

Teksti
Avoin maahanmuuttopolitiikka on inhimillistä muuttajille - pääsevät Suomessa paremman sosiaaliturvan piiriin ja säästävät henkensä. Somalit osoittavat mieltään Suomessa heidän heimoveljiensä heikosta asemasta itse kotimaassaan Somaliassa. Olisiko parempi ja tehokkaampi tapa esittää mielenilmaus itse paikan päällä?

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/6782961 ---

Teksti
Suomi on sisältä kansallisesti rikas maa - meillä on mm. eteläpohojalaaset vängällä murteella ja ahkeralla, jurolla ja hiukan ylipiällä mielellä. Suomi kehittyy parhaiten omien siittoisuudella, tällöin säilyy omanlaisemme "melankolinen" tyyli ja tapa. Rajat aukaisemalla alkuperäinen väestö laimenee hitaasti, mutta varmasti.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/6782987 ---

Teksti
Kansallisesti Suomi on ominensa laaja, mutta eheä maa. Nuoret ikäluokkamme alkuperäisinä pienenevät - tässäkin Helsingin Vanhassa kirkossa Ressun abit saavat lakkinsa - kansainvälisenä kouluna lakin saajissa on myös muita kansallisuuksia kuin alkuperäsuomalaisia. Suomi on suomalaisten maa.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/6783007 ---

Teksti
Suomalainen on kristitty ja kuuluu kirkkoon käymättä siellä kuin Jouluna, häissä ja hautajaisissa. Olemme uskontojen suhteen ainakin itsellemme kovin suvaitsevaisia, mutta kuinka on maahan tulevat meille tuntemattomammat uskonnot, kuinka suvaitsevaisia ne ovat? Kuinka suvaitsevaisia sitten meidän tulee lopulta olla muita reviiriemme ulkopuolelta tulevia vaikutteita kohtaan?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/6783114 ---

Teksti
Rajojen auetessa saamme uutta työvomaa - se on mahdollisuus ja haaste [muotitermi]. Hiljalleen halvemmista maista tulleet laskevat palkkatasoamme, mutta toisaalta saamme työvoimaa sinne, missä emme itse enää viitsi työtä tehdä. Kierre on joka tapauksessa olemassa ja raksoilta se alkaa, kuin siivouksestakin - se työhän ei meille enää kelpaa.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/6783332 ---

Teksti
Me ikäännymme ja olemme loivaliikkeisiä siirtämään omia perinteellisiä geenejämme. Vanhukset ovat merkittävä osa väestöämme, ovat yksin ja osa pelaa. He tarvitsevat hoivaa, ja hoivaa tuleekin ulkomailta, kun omat loppuvat. --- Meillä ei ole kohta enää luonnonmukaista reviiriä.

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/6783416 ---

Teksti
Ahkerat kiinalaiset tuovat kauppojaan ja tapojaan meille. Kiinasta tavara maksaa murto-osan meillä tuotetuista. Kuinka on kulttuurimme, kun hyökyaalto tosissaan pääsee vauhtiin. Erilaisuus rikastuttaa, mutta hiljalleen väkevämpi valtaa heikomman alueet. Kerrotaankin, että 150 vuoden kuluttua viimeinen blondi kuolee Pohjois-Karjalan saloseuduilla - sukupuuttoon. Eläinkunnassa reviirit suojelevat lajikehitystä ja geenisiirtymää maltillisin muutosprosessein.

Tunnisteet:
BORDERS, EU, RAJAT, REVIIRIT, SCHENGEN, SCHENGEN SOPIMUS

ESA VAA (nimimerkki)

Ajettiin sinne, sai sähköiskun.

vieras (nimimerkki)

Se on el-Baradei.

Ilkka Luoma

Epäilemättä, ellei käy Sadatit...

ESA VAA (nimimerkki)

olisiko liian elitistinen maine?

vieras (nimimerkki)

enpä usko, se hikeennyttäisi suuren kansan lopullisesti. yleistyykö nämä kansalaisvallankumoukset myös Euroopassa?

Ilkka Luoma

Egyptiläiset elävät suuruttaan menneisyydestä:

perjantai, syyskuu 01, 2006
Suuri johtaja vaikuttaa kauan kasvaen myytiksi

Uutisointi kertoi harvinaisen laajasti kuinka egyptiläiset seurasivat hartaana ja suurina joukkoina heidän historiallisen faarao Ramses II:n patsaan siirtoa uuteen sijoituspaikkaan. Itse tapahtuma teknisesti ei ollut ihmeellinen, vaan tapahtuman symboliarvo ja muisto jostain menneestä oli väkevä voima, joka kokoonnutti tuhannet kansalaiset "yhtenä miehenä" seuraamaan tapahtumaa.

Kuva: clikkaa linkkiä kuva ------> KUVALINKKI ----- B0001872

Tänä päivänä ei ole enää Ramses II kaltaisia todellisia kansanjohtajia, joiden suvereniteetti olisi lähellekkään samaa tasoa. Nykypäivän mittaroinnissa Ramses II yltää 22.000.000 linkkiin internetistä.

Kairon tapahtuman takana on vahvoja kansallisia ja historiallisia vaikutteita vähintäänkin ylläpitämään muistoa suuruuden ajoilta, jolloin Egypti oli ehdoton tuolloinen suurvalta. Historiankirjoitus tuntee Ramses II:n ajan melko hyvin, jo senkin takia, että hän oli yksi pisimpään hallinneista faaraoista. Ramses II oli faarao, joka muisti kansaa oikeudenmukaisesti ja kävi tarvittaessa raskaitakin taisteluja (Kadesh, nykyisen Syyrian alueella) itse myös osallistuen ylläpitääkseen Egyptin suuruutta ja suvereeniutta, mm. nykyinen Israelin alue oli Ramseksen hallinta-aluetta.

Nykypäivän tapahtumana patsaan siirto oli historian paluuta muistutuksena suuruudesta. On myös havaittavissa, että mennyt maailma nostaa jalustalle myös henkilöitä, joiden teot ja tapahtumat eivät kestäisi kriittistä tarkastelua; aihe on inhimillinen ja monesti kansalaiset kaipaavat suuruutta, identiteettiä ja voiman tuntua yhteenkuuluvuudesta, välittämättä yksityiskohdista (mm. Stalin ja Mao).

Karismaattiset johtajat ovat aina ymmärtäneet kansalaisten tuntoja sekä kansan tarpeita ryhmänä ja joukkotoimijoina. Ihminen on kautta-aikojen ollut ryhmähenkinen ja suku- sekä kansallistuntoinen eläinkunnassa vallitsevien reviirikysymysten mukaisesti.

Ramses II on merkki tämän päivän egyptiläisille voimasta, osaamisesta, taidosta ja johtamisesta, jossa jokainen kansalainen tiesi paikkansa. Ongelmat olivat tuolloinkin perustaltaan osin samat kuin nyt, ongelmia avioliitossa, lapsettomuutta, riitaa sadosta, hautapaikasta ja vedestä. Ongelmia uskonnon kanssa, epäluuloa virkamiehistöä kohtaan ja kateutta naapurin hankkimista etuisuuksista, hautapaikasta ja suhteista.

Suurin ero oli siinä, että kaiken yläpuolella oli faarao, joka Ramses II:n aikana kulminoitui oikeudenmukaisuutena, ehdottomana karismana, jumaluutena ja kaiken herrana, jota ei silmiin saanut katsoa. Faarao merkitsi kaiken olevaisuutta, se oli merkki valtakunnasta ja sen hyvin- tai pahoinvoinnista. Ramses II oli rakentajafaarao, hän rakennutti enemmän mm. temppeleitä kuin kukaan toinen faarao; Ramses ymmärsi, että kansa tarvitsee työtä. Faarao toi kansalleen identiteetin, se toi ihmisilleen työn, turvan ja tiedon Niilin noususta hedelmöittämään pellot, nykyisinkin sille ohuen ohuelle vihernauhalle, joka tänäänkin elättää koko Egyptin kansan.

Patsasta siirrettäessä kansa kokoontui katsomaan historiaa, kaipaamaan alitajunnassaan voimaa, yhtenevyyttä, yhteenkuuluvuutta ja identiteettiä jostain sellaisesta, mitä ei enää ole. Faarao Ramses II muistutti egyptiläisiä menneestä, jolloin kansa oli vahvaa, yritteliästä, kurinlaista, mutta myös keskimäärin tyytyväistä, koska vaikeat ja monimutkaiset asiat ratkaisi kaiken ihmisyyden yläpuolella oleva faarao. Tätä egyptiläiset mielissään tietämättään muistelivat.

Meillä johtamismekanismit ja vaikutekanavat kansalaisiin ovat muuttuneet demokratian myötä kulutukselliseksi vauraustavoitteluksi, identiteetittömäksi käytännön toimintafilosofiaksi ja hajanaiseksi tuntemukseksi yhteisöllisyydestä, joka on tuottanut nykyiset mittavat ongelmat, joita mieluusti lakaistaan mattojen alle. Kansalaiset seuraavat tänä päivänäkin "lippua", mikäli sen kantajana on oikeudenmukaisuus ja johdonmukainen tapa nähdä tarpeet niin kansalais- kuin kansakuntakohtaisena. Karismaattisen johtajan on kyettävä tekemään päätöksiä, jotka ovat kansalaisten mielissä päätöshetkellä jopa vääriä. Suurta viisautta on nähdä metsää puilta.

Ramses II hallitsi oikeudenmukaisuudella kansaansa yli 66 vuotta, vaaleja ei koskaan järjestetty ja muistoksi hän sai mm. patsaan, joka nyt kansan saattelemana siirrettiin pois nykypäivän teknologiaongelmien ja liikakansoituksen tieltä uuteen arvoiseensa paikkaan ikuisten suurten pyramidien viereen. Ramses Suuri hallitsi kansaansa yli 3000 vuotta sitten.

Ilkka Luoma

kts:

Erinomainen vuoropuhelu Tiede-keskustelupalstalta, sieltä erottuu erityisesti nimimerkki Johan:

....................LINKKI Faaraoiden maailmaan (19th dynasty)

vieras (nimimerkki)

Linkit? Missä?

vieras (nimimerkki)

Samoin Tiede -palstan kirjoitus kommentteineen napsahti googlettamalla helposti, ponnahti ensimmäiseksi:

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Ilkka Luoma

Tuolta Tiede -palstalta (linkki) mainitusta Ramses kirjoituksesta kannattaa kalastaa nimimerkki Johanin tekstit - huippuasiantuntija!

ESA VAA (nimimerkki)

Tiedän tuon Johanin. Suomalainen, joka asuu Nigaraguassa.

vieras (nimimerkki)

Entinen YK-upseeri Siinailta.

vieras (nimimerkki)

Ramseksen kuva oli helppo googlata, tuli heti ensimmäiseksi, siis kuvan kamerakoodilla - B0001872

http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/250064978/

Ilkka Luoma

Egyptiläiset ovat heidän kanssa keskusteltaessa silmin nähden ylpeitä Ramses II Suuresta!

ESA VAA (nimimerkki)

Ramses II Suuri on googlauslistauksessa yksi haetuimpia henkilöitä koko maailmassa.

vieras (nimimerkki)

Onko tämä Ilkka Luoma joku freeenlancer toimittaja, kun ei ole aihetta mihin hän ei pystyisi antamaan varteenotettavia kirjoituksia?!

Ilkka Luoma

Ei ole, en tee rahaa kirjoituksillani, vaan teen sitä ilokseni kansalaisaktivistina. Kehitän samalla myös itseäni, jokainen kirjoitus on vaatinut paljon taustaselvitystä, kun se alun alkaen on kirjoitettu - monet jutut ovat jo vuosien takaa ja ne on vain päivitetty vastaamaan tätä hetkeä.

vieras (nimimerkki)

Hyvin olet onnistunut, lukijoita paljon. On vain joskus vaikea kommentoida, kun ei ole mitään kommentoitavaa. Tekstissä on kaikki, ja huvikseen liirum laarumia ei viitsi naputella.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Ei ole, en tee rahaa kirjoituksillani, vaan teen sitä ilokseni kansalaisaktivistina. Kehitän samalla myös itseäni, jokainen kirjoitus on vaatinut paljon taustaselvitystä, kun se alun alkaen on kirjoitettu - monet jutut ovat jo vuosien takaa ja ne on vain päivitetty vastaamaan tätä hetkeä.

ESA VAA (nimimerkki)

Olen löytänyt lähteesi ja tallennuspaikkasi,
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://ilkkaluoma.blogspot.com

2000 juttua!

Ilkka Luoma

Itseasiassa tämä US-Puheenvuoro pitää sisällään noin 1500 kirjoitusta myös. Blogialustana hyvä ja toimiva.

vieras (nimimerkki)

olen huomannut, ja valtavan määrän tägejä!

Ilkka Luoma

Mikä tätä vaivaa - tuplaa lähetyksiä! Ei ne aivan niin hyviä ole ;)

vieras (nimimerkki)

pidä nappulasormi tiukemmassa kurissa ;)

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Entä jos Egypti saa muslimiveljeskunnan johtoonsa, jota Mubarak on estellyt kaikin keinoin - hyvä USA:n kumppani, onko nytkin USA väärällä puolella? Muistamme USA:n tuen tapppamalleen Saddam Husseinille!

vieras (nimimerkki)

ovatkohan nuo jenkit kaksinaamaisia ja vain oman edun tavoittelijoita hymistellen demokratialla ja vapaudella?

Ilkka Luoma

Oletko tuota mieltä vapauden tyyssijan haltijoista, joille henkilökohtainen ase on tärkeämpi kuin lasten kasvatus (kärjistys tarkoituksella).

vieras (nimimerkki)

Ylivoimaisesti kuuluisin egyptiläinen ;)

Ilkka Luoma

Enemmän olemassa olevia jälkeläisiä kuin kenelläkään muulla egyptiläisellä ;)

Toimituksen poiminnat