Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ilkka Kanervan puolustus

Ilkka Kanerva on nyt tapetilla – kaikki kateelliset huutavat Kanervaa paalun nokkaan. Syyte ei ole tuomio. Tuomion antaa Käräjäoikeus ja lainvoiman se saa, jos valitusta Hovioikeuteen ei tule (valitus yleensä hyväksytään käsittelyyn), jos tulee, lainvoima syntyy Hovin päätöksestä, joka onkin jo täytäntöön pantavissa – tosin pelikentäksi saattaa vielä jäädä Korkeinoikeus ... 50.000 euroa on suuri raha, mutta Kanerva on tehnyt hyviäkin asioita, oli mm. erinomainen ulkoministeri. Mutta nyt ensimmäisen vaiheen oikeusaste on puhunut ja valituskierre alkaa...

...

 

[U][ ORIG 19012008  ... Kanerva intoutui hellämieliseksi paatuneesta sydämestään huolimatta* ja muisteli elonsa kaarta nuoresta broilerpoliitikosta historian linjauksien kautta nykyaikaan, missä nuori broilerpoliitikko - Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ulkoministerin prenikat Kanervalle myönsi ... ]

Turuilla ja toreilla puhutaan, että Kanerva on mukava, välitön ja ystävällinen nice guy - kaikille, ei pelkästään lähipiirilleen. Arvio lienee totta - sympaattisen Kanervan kerrotaan ihastuttaneen USA kolleegansa, ulkoministeri neiti Gondoleezza Ricenkin - vierailun aikana Kanerva saattoi olla poikamainen mies :-)

Vakavasti ottaen case Kanerva on taustavaikuttaja, joka muistaa hyvin lupauksensa ja ymmärtää vastavuoroisuuden ystävilleen (puoluekolleegan kertomana). Ilkka Kanerva tosin käyttää tyypilliselle poliitikolle tunnusmerkillisesti kaikki julkisuussiteet ja -suhteet suoraviivaisesti hyväkseen. Osaapa läheltä seuranneet kertoa hänen olevan myös aidosti ystävällinen ja ymmärtävän silmäniskulliset huumorilauseet tilanteiden keventäjiksi.

Kanerva oli/on Kekkosen linjoilla linjaileva poliitikko. Hän kertoi ymmärtäneensä jo 1975, että Kekkonen tähtäsi suoraviivaisesti päämäärään, johon ei aina liittynyt hienotunteista "nykymallista poliittista ja poliitikkojen keskinäissumpuloinnin käyttötaitoa". Kekkosen aikana Suomi lännettyi - näin totesi Kanerva, eikä maininnut suomettumista.

Muinoin Kokoomuksen koppalakkiosasto ei aina pitänyt Kanervasta, kerrotaan Niinistönkin estäneen Kanervan ylenemisen. Lopulta kuitenkin Katainen junaili Turun omalle putinille - Kanervalle - ulkoministeriön avaimet. Kuriositeettinä mainittakoon, että pääministeri Vanhanen "kekkosenpuolueesta" järjesteli toisen veteraanipoliitikon "aina ylös ponnahtavan Kekkosen oman pojan" Paavo Väyrysen ulkomaankauppaministeriksi. Paavo ja Ilkka ovat tunteneet toisensa jo kauan, ja heillä on jotain perin salaista, joka liittyy Kekkoseen - uskotaan heidän tulevan hyvin juttuun keskenään.

Kanerva ei puolittaisena Nato-miehenä Natoa julkisesti äännä, ei äännä myöskään Venäjää kolmea kertaa haasteeksi, vaan aidosti mahdollisuudeksi. Kanerva ymmärtää ammattipoliitikkona, ettei kansalaisten suuren enemmistön mielipidettä vastaan kannata tutkailla - se veisi pitkän ja kaikesta huolimatta ansiokkaan eduskuntauran päätökseen. Turkulaiset ovat tosin vahvasti oman putininsa takana - oikea Vladimir Putinhan vaikutti Turussa KGB-aikoinaan ja solmi suhteita Turun vaikuttajamafiaan, johon Kanerva ilmiselvästi kuului ja kuuluu edelleen.

Kanerva ei osaa hyppiä seinille, kun venäläisten koneiden kompassit välillä sekoilevat ja koneet käväisevät piirun verran Suomen ilmatilassa. Kanervalla on aina ollut politiikan pelisilmää ymmärtää ihmisten olevan erehtyväisiä ja inhimillisiä - tässä lienee yksi syy, miksi hänet aina valitaan eduskuntaan. Kanervalla on myös tilannetajua keventää hauskalla sanankäytöllä tilanteen haudanvakavasta vapautuneeksi "poikien palaveriksi" - Turun lahja maailmalle, kuten Paasion Helikin.

Kanerva ei istuttanut koskaan Kokoomuksen rautakypärää päähänsä - hän ymmärsi Neuvostoliitto-kortin merkityksen aiemmin kuin papin puvun helmoihin laskostuneet puoluetoverinsa. Voidaan sanoa, että Ilkka Kanerva on juuri oikea mies ulkoministeriksi, hän tullee toimeen presidentinkin kanssa.

Kanerva osaa tasoitella äkkinäisiä itärintaman Kotkan pojan kolminkertaisesti painotettuja uhka- ja haastekuvia. Kanerva on sympaattinen, liian pitkään politiikan kakkosrivistössä ollut tavallista työtä tekemätön eduskunta-ammattilainen.

YLE:n Lauantai-seurassa 12. tammikuuta Kanerva esiintyi hyvällä maulla, kiinnostavasti sanoja valiten herkistyen ETYJ-puheenjohtajuudesta ja antaen harvinaisesti kokoomuspoliitikkona arvoa Kekkosen suurelle isänmaalliselle työlle, josta pienen pieni likatahra löydettiin kansanvallan hoidon puolelta. ---

Mainittakoon, että Kekkosen aikana itse kansa ei ihmeellistä kansanvaltaa kaipaillut, vaan oli pääsääntöisesti tyytyväinen väkevän vahvaan menoon ja otteisiin millä Kekkonen ojensi, myllytti ja järjesteli valtakuntaansa. Ilkka Kanerva on Kekkosen ajan mies - joka oivalsi Neuvostoliiton roolin Kekkosen pyrkimyksissä kohti länttä - tämä taito on nyt itäöljyäkin arvokkaampaa.

Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE [25961]


*)
Suora lainaus - YLE/ Lauantai-seura - 12.1.2008
...........................

Kuva, liittyen mielipidekirjoitukseen-
(saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, copyright by Ilkka Luoma 2007)

--- http://www.panoramio.com/photo/7060348 ---

Kuvateksti
Pääministeri Matti Vanhanen on vaipunut ajatuksiin, mutta hoksasi asettaa veteraani Väyrysen veteraani Kanervan "vahdiksi" Ulkoministeriöön, turvatan suopeat suhteet Venäjälle. Valtiovarainministeri Katainen kuuntelee mielissään uhka- haastekuvia Kotkan omalta pojalta, puolustusministeri Jyri Häkämiehen suulta ilmaistuna. --- Ulkoministeri Kanerva pohtii miksi tässä istun, kun rahkeet ja äly olisivat riittäneet Jykänkin pallille - vain tuo Keski-Suomen lahja Suomelle - kauppa- ja teollisuusministeri, "sanavirtuoosi - aina oikeassa" Pekkarinen olisi enää välissä.

 

Tunnisteet:

 

ILKKA KANERVA, KANERVA, TURUN MAFIA, ULKOMINISTERI

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/case-ilkka-kanerva.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

vieras (nimimerkki)

Jaaha, Luoma puolustaa kaimaansa, tunnetko paremminkin?

Ilkka Luoma

En sen paremmin, olen vain seurannut hänen poliittista toimintaa 30 vuotta ja tavannut henkilökohtaisesti pari kertaa Kiinan itsenäisyyspäivän juhlissa.

eVa (nimimerkki)

Mitä kerroit Kanervalle?

Ilkka Luoma

Keskustelimme median roolista ja tavallisen kansan reaktioista. Oli pinnalla tekstiviestiskandaali ;)

Marko Sihvonen

Joo, mielenkiintoinen on tilanne Ilkka pojalla... se mitä Gondoleezan hurmaamiseen sanoisin, se liene ei totta sillä Ile-poika ei saanut edes puhua kun Rice esitteli hänet kameroiden edessä, toisin kuin Hillary Clinton esitteli Stubin, oikean eliitin lempipojun...

Ilkka Luoma

Ricen suhtautuminen Kanervaan oli korrektia ja kahden keskiset neuvottelut kestivät selvästi normaalia pitempään.

eVa (nimimerkki)

ehkä Kanerva ei varsinainen ruudinkeksijä ole?

Ilkka Luoma

Nokkela ja kokenut tavallista työtä tekemätön poliitikko, jota turkulaiset rakastavat. Turun lahja muulle Suomelle, toiselta puolelta jokea.

eVa (nimimerkki)

Kanervaa ja Stubbia ei voi koskaan edes vertailla. Stubbilla ei ole sitä poliittista silmää, mitä tuossa asemassa välttämättä tarvitaan. Ei riitä että 1), 2) ja 3)...

Ilkka Luoma

Ovat aivan eri miehiä. Stubb on kirjanoppinut EU-eurooppafani, jolta puuttuu tilanneherkkyys ja poliittinen silmä, mutta hyvä kaveriote omassa ryhmässään. Kanerva on taas normaalia työtä tekemätön peluri, jolla on herkkä tilannetaju ja empaattinen asenne kansaaihmisiään kohtaan.

eVa (nimimerkki)

kaatuiko Kanerva omaan testosteroniin?

Ilkka Luoma

Miehillä on miehiset tarpeensa, joskus ylittää nk. hyvän virallisen maun.

Miten niin? (nimimerkki)

"....kaikki kateelliset huutavat..."
-------------------------------------
Miten niin kateelliset ja mistä syystä? Ainut porukka, joka pitää älämölöä on median edustajat siis toimittajat. Näistä erityisesti iltpäivälehdistö ja muu sensaatiotoimittajaporukka.

Tavallinen kansalainen ihmettelee menoa kulmat kurtussa, jos sitäkään.

Ilkka Luoma

Kateelliset ovat ne poliitikon alkiot, jotka eivät päässeet pelaamaan samalla tavalla pelejä koko iäkseen, kuten Ike. Kanervahan ei ole juuri koskaan nähnyt normaalin työn palkkanauhaa, on saanut jameloida juttuja harrasteeksi saakka :)

vieras (nimimerkki)

ketä esimerkkejä voisit mainita politiikan alkioiksi, siis ameeboiksi!

Ilkka Luoma

Erinomaisen hyvin puoluepolitiikassa menestynyt Jyrki Katainen ja hänen kanssasisarensa Jutta Urpilainen.

eVa (nimimerkki)

Mediahan pitää älämölöä kaikesta, mikä myy.

Ilkka Luoma

ja osoittaa, että juuri tämä media oli ensimmäisenä huulilla, vaikka virheellisilläkin.

Ilkka Luoma

Suora uusinta 15 kuukauden takaa - mitään lisäämättä, mitään poistamatta.

Voidaan todeta, että Kanervan tuomio tulee alenemaan reippaasti. Käräjätuomio oli kokeilu, johon haetaan hovista näkökulmaa. Oikeuslaitos mittaa nyt talousrötöskurituksen vaaitusta oikeisiin mittoihin verrattuna esim. tappoihin, raiskauksiin ja törkeisiin ryöstöihin.

Kyseessä on myös tunnustuksen haenta suurelta kansalta, sillä oikeuslaitoksen uskottavuus on rapautunut viime vuosina pahoin. On menossa nk. ryhtiliike :)

Toimituksen poiminnat