Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

[U] Koppalakkikokoomus ja Nato-uskovaiset

Kokoomus on rehellinen - he haluavat viedä Suomen Natoon, kansa suurena enemmistönä taas ei, sekin rehellisesti. Ulkoministeri Stubb sanoi, että pitää käydä avointa keskustelua Natosta, no - kansa on käynyt tuota dialogia riittävästi - jatkuvasti suuri tavallisen kansan enemmistö sanoo jyrkän ein Natolle. Miksi Kokoomus leikkii kansakunnan tärkeillä asioilla? Suomi on liittoutumattomana erikoisasemassa ja Suomi on tuleva YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta.

 

Saksa puuhaa pinnan alla Euroopan omia EU-puolustusdirektiivejä yhdessä Venäjän kanssa. Nämä maat ymmärtävät mitä on sota ja mitä on väkivalta - Neuvostoliitto ja Saksa kävivät maailmanhistorian suurimman sodan - Itärintaman sodan, jossa kaatui 35 miljoonaa ihmistä, jo pelkästään Saksa menetti sotilaitaan enemmän kuin kaikki muut yhteensä, lukuunottamatta Neuvostoliittoa ja Japania.

...

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.


Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen. Nato ei ole pakkopulla, jota työnnetään väkisin mitä erilaisin perusteluin kansalaisille. Pääministeri Vanhanen totesi kaukoviisaasti, että viimeinen selvästi Nato-uskovaisten*) tilaama selvitys on tekninen, virkamiehen tekemä selvitys - päätös liittymättömyydestä tai liittymisestä on taas poliittinen ratkaisu. Vanhasenkin olisi muistettava, että päätös ei ole pelkkää politiikkaa, vaan kansallinen kysymys, jonka kansakunta äänestäjinä ratkaisee suoraan.

Viime koitoksessa kansakunta rajalla selvitti itse silloisen Saksan avustuksella ilman täyttä liittoutumattomuutta itsenäisyytensä - tuolloinkin äänestäjät itse tiesivät millä hinnalla asiat hoidettiin - laskun maksoi kansa. Myöhemmin suomettumisen aikana Suomi selvitti vedenjakajan vasemmalla virtauksella ilman suoraa liittoa itsenäisenä pysymisen minkään sotilasliiton kanssa. Meillä olikin vahva presidentti, millaisen muuten kansa haluaa nytkin olevan - ainakin seuraavan.

Nato ja siihen liittymättömyys on kansakunnalle enemmän kuin poliittinen asia, se on identiteettiosio, jossa meille on siunaantunut koko EU:ta ajatellen ainutlaatuinen asema - olla rajalla idän ja lännen välimaastossa. Venäjäkin tietää tämän, kuin myös sen, että Suomi on osa EU:ta - huomisen neljättä suurvaltaa - Kiinan, itsensä Venäjän ja USA:n lisäksi. Suurvallan kuin jäsenvaltionkaan kimppuun eivät venäläiset hyökkää, emmekä varmaan mekään .-)

Natoporkkanalla leikkiminen viittauksella turvallisuuteen on kansakunnaan mielipiteen aliarvostamista. Äänestäjät Suomessa ovat itseasiassa valveutuneempia kuin eräät politiikan ja median vaikuttajatahot. Natopublikaanit jenkaavat Natohattua sellaiseen päähän, jossa istuu jo omaan neuvottelu- ja kaupankäyntikykyynsä luottavan ihmisen päätös olla liittoutumattoman kypärän alla.

Nato ja siihen liittyen Suomen turvallisuus eivät ole pelkästään eduskunnan asia, se ei ole hallituksen asia - se on koko kansakunnan asia. Nato-kysymystä ei päätetä edustuksellisella valintademokratialla, se päätetään suoralla kansandemokratialla - siis suoralla kansanäänestyksellä,

Se puolue, joka uskaltaa ajaa Suomea Natoon ilman suoraa kansanäänestystä, on sen uhkapeliä myöhemmästä poliittisesta vallasta. Näin "vallatonta" puoluetta ei ole, ellei viimeinenkin itsesuojeluvaisto ole tyystin kadonnut. Kansakunnalla taas tämä itsesuojeluvaisto näkyy mielipidetutkimuksissa -- milloinkaan kansan enemmistö ei ole äänestänyt Natoon liittymisen puolesta. Suomen kansa on aina ymmärtänyt realiteetit - niin talvisodassakin.

*)
Mm. kansaneduataja Jaakko Laakso (vas.) käytti nimitystä "Nato-uskovaiset" YLE-radion haastattelussa vastaan Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola.

Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE
 

Tunnisteet:

 

, , , , , , ,

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kokoomuksen kantavana ja varmaankin salaisena filosofiana on vain saavuttaa näiden Nato-fanaatikon kannatus (noin 25-26 prosentin kansasta), jolla pääsisi Suomen suurimmaksi puolueeksi. Tältä mandaatilta voidaankin sitten sumeilematta viedä Suomi Natoon, vaikka 65 prosenttia sanoo topakan ein.

Kokoomukselle riittää Nato ja muusta ei sitten niin väliä olekkaan. Arvioikoon kansa tästä sitten äänestyksiensä kohteita! Kokoomus ajaa tosiaan rehellisesti omiensa näkökantoja ja se kuuluu demokratiaan, mutta eikö suuri enemmistö kykene torppaamaan koppalakkikokoomus-osastojen vähemmistödiktatuuria?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eipä jää Suomen kansalle epäselvyyksiä Nato -kysymyksistä.

Ilkka Luoma

Millonkaan nykyaikaisen vapaan keskustelun aikakautena tämä Nato kysymys ei ole ollut ongelma tai epäselvä muuttuja suuren kansan silmissä - olemme aina sanoneet selvästi ei. Vain Kokoomus junnaa, pitänee tavallista kansaa niin tyhmänä, ettei se parastaan ymmärrä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko se niin, että kansan aina todellisuudessa maksaessa kaikki laskut, niin parhaiten se tietää myös oman etunsa?

Peter Kreisler

Natoon liittymistä perustellaan turvallisuuspoliittisilla syillä, Naton ja Yhdysvaltojen välille voi vetää yhtäläisyysmerkin perustellusti. Siten väite turvallisuuspoliittisista syistä on outo, Suomen mukaantempaaminen Yhdysvaltojen uhitteluun ja öljysotaan ei tyo turvallisuutta. Nykyinen Yhdysvaltain presidentti ei ole syyllistynyt kovin pahoihin uhitteluihin, mutta entäpä jos seuraava on G. W. Bushin tai R. Reaganin kaltainen pölkkypää.

Ilkka Luoma

Koko maailman parhaat rauhantakuut syntyvät kiinalaisesta tavasta olla puuttumatta toisten suvereenien maiden sisäisiin asioihin. USA:lle on vimmattu tarve olla valvomassa omia ylimitoitettujen energian- ja raaka-aineiden saantojen tarvetta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi pitää puuttua toisten asioihin, jos ne eivät koske suoraan toisen suvereenin maan omia asioita, siis tilanteeseen puuttujan asioita.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Bushin oli pakko saada sotansa Irakiin, niin isän ja pojan - pojan laiton ja valehteluun perustunut hyökkäys maksoi tavallisille siviili-irakilaisille yli 100.000 kuollutta, miksi me seuraisimme USA:ta?

Ilkka Luoma

Englantilaiset hakevat nyt edesvastuuseen entistä pääministeriään Tony Blairia, kun vei valheiden perässä englantilaiset sotilaat jenkkien marionetteina Irakiin - montaka brittiä menetti henkensä, ja mitä voitettiin? Kuinka moni englantilainen siviili kuoli metropommi-hyökkäyksessä Lontoossa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitenhän Soini tämän perustelee, kun ei oikein tiedä liittyäkö vai ei, olisiko tämä soinilaisuus populismin merkki sen negatiivisessa merkityksessä?

Ilkka Luoma

Soini on kalluppimenestyksen tai -huijauksen vanki. Nyt on oltava tiukasti kieli poskessa mitä sanoo, kenellekin ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomen turvallisuustakuut täyttyvät parhaiten kytköksillä Saksaan - EU:n ylivoimaiseen nettomaksajaan ja talousveturiin, joka ymmärtää, että Venäjä on osa Eurooppaa!

Ilkka Luoma

Saksa on pelastanut Suomen useasti:
-1918
-1940
-1944
-1992

Milloin seuraavan kerran?

Tulikivenkatku ----

Saksa ei pelasta Suomea, jos Suomi ei ole NATO:n jäsen.

juri g.

Koppalakkikokoomuksesta tulee mieleen Stubbin ohella Tom Of Finland.:)

Ilkka Luoma

Edesmennyt kuuluisa pilapiirtäjä, prof. Kari Suomalainen piirsi kokoomuksen aina papin kaapuun ja saksalaiseen rautakypärään :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaiset ovat aina olleet aiheellisesti lähellä saksalaisten tapaa ajatella elämästä ja sen järjestelyistä, meillä on hyvin väkevät siteet Saksaan, olleet jo 1914 lähiten.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokoomuslaiset miehet lienevät enemmistöltään normaaleja heteromiehiä?

Ilkka Luoma

Hyväksyvät "sekasikiöavioliitot".

Ilkka Luoma

13.2.2011 17:54 Nick Rigel
VAST

1940 - Saksa "pakotti" Stalinin lopettamaan Talvisodan - aika oli tullut täyteen ja Hitler ilmoitti, että Suomi voidaan jättää rauhaan, Stalin "totteli".

1992 - Suomelta oli valuutat loppu, siis konkurssi häämötti. Saksan Pankki avasi limiitittömän ja korollisen valuuttatilin Suomelle - tilanne oli pelastettu. Suomi maksoi velkansa korkoineen sovitusti.

teuvo hyvönen

Ilkka, Saksa ilmoitti, että likviditeetti ei riitä ja Manu teki päätöxen, että pankkien likviditeettiä pitää Suomen Pankin johdolla vahvistaa niin, että riita-asiat tulee päättää pankkien hyväxi ja velkaisten tappioxi. Asiasta pidettiin palaveri pressanlinnassa toukokuussa 1992, missä KKO:n Presidentti ja KHO:n ylimmät virkamiehet olivat mm läsnä. KKO:n Presidentti Heinonen vastusti tätä ukaasia.
Palaverin asiakirjat julistettiin salaisixi 10 vuodexi ja heinäkuussa 2002 manu pyysi tarjaa salaamaan asiakirjat vielä 10 vuodexi.
Manun juristin poika kirjoitti blogin aiheesta 2009, missä hän väitti, että se toukokuun 1992 palaveri oli pelkkä kahvitilaisuus, mutta eikö meillä ole 19 vuoden jälkeen oikeus tietää juotiinko pressanlinnassa Juhla Mokkaa vai Presidenttiä.
Joka tapauxessa tämän ukaasin pohjalta suoritettiin suomalaisen yxityisomaisuuden kaikkien aikojen suurin puhallus, mistä seurasi 230,000 konkurssia ja runsaasti izemurhia!!!Koko kansan manu ja tarja...my behind!!

Ilkka Luoma

Hyvin olet jäljillä. Tuo Saksan apu limiitittömänä valuuttatilinä Suomen valtiolle (Suomen Pankille) pelasti Suomen (olimme selvitystilassa, de facto) - asiasta tiesivät hyvin pörssimeklarit, jotka ovat uskollisesti pitäneet suunsa kiinni asiasta! Suomi maksoi todellakin myöhemmin kaiken takaisin ja korkoineen - ajallansa. Venäjäkin Neuvostoliiton perillisenä maksoi Nliiton velat korkoineen Suomelle ja vieläpä etuajassa, joka suuresti harmittu suomalaisia velkojia!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jorma Tapio,

kenties kansa on tunnistanut Kokoomuksen koppalakkiluonteen antamalla sen napamiehille sellaisia lempinimiä kuin Vänrikki Nappula, Stubbenführer ja Häkäpönttömies ;)

Ilkka Luoma

Vänrikki Nappulasta tulee aina hersyvästi mieleen sarjakuva Masi Hesarista, jossa kapteeni Kaluuna ja kersantti Ärjylä ihmettelevät mikä kyhäelmä vänrikki Nappulan työpöydällä on - Siinä oli liimattuna kolme jäätelötikkua peräkkäin ja Ärjylä arveli sen olevan Nappulan komentosauva, heh ... heh...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Verrataankohan tuossa liian pintä poikaa liian suureen historian hahmoon?

Ilkka Luoma

pientä poikaa?

nyt ei kannata sotkea puuroja ja vellejä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nato-Suomi menettäisi viimeisenkin rippeen itsenäisyydestä, eikä meillä ole varaa Nato-liitokseen muutoinkaan. Aseet saamme Venäjältä parempina ja paljon halvemmalla.

Nato-kytköksellä kytkeydymme saman tien kansalinvälisen terrorismin temmellyskentäksi.

Kansa on mielipiteensä ilmaissut vuodesta toiseen.

Ilkka Luoma

Suomen armeijan on vaikea purkaa Nato-yhteensopivuutta, joka oli kokoomuksen kavala juoni vietäessä Suomea "salaa" niin lähelle Natoa, että ollaan melkein jo sisällä - kansan tahdon vastaisesti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jenkkejä harmitti, kun emme uskoneet terroristien hyökkäävän maahamme, uskomatonta!

Ilkka Luoma

Suomen pysyessä liittoutumattomana, saamme ympäri maailmaa aidosti arvostetun puolueettoman YK-rauhanturvaamismaan maineen, joka osaa hoitaa ilman eturistiriitoja vaikeitakin suvereenien maiden sisäisiä konflikteja.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tuossa voi olla meidän todellinen vientituote.

Ilkka Luoma

torstai, joulukuu 16, 2010
Suomella on luontainen mahdollisuus olla rauhanturvaamistehtävien suurvalta

(Keskustan puoluekokouksen 0/ valitsema ja eduskunnan hyväksymä pääministeri Mari Kiviniemi esitti rohkeasti ja ennakkoluulottomasti Suomea rauhanturvaamistehtävien suurvallaksi - Tasavallan presidentti Tarja Halonen toppuutteli Kiviniemeä suurista kustannuksista ja pitkistä sitoutumisaikatauluista)

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/12/suomella-on...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Uutisissa juuri kerrotaan kuinka karskisti jenkit ovat yrittäneet tunkea meidän asioihin. Juuri siksi, kun emme kuulu Natoon, ei terroristit ole maahamme hyökänneet!

Ilkka Luoma

Lienee perusteltu väite, ainakaan vielä terroristit eivät ole iskeneet, kuten eivät toiseen ei-Nato -maahan Ruotsiin, mutta Englanti ja Espanja kyllä.

Ilkka Luoma

Venäjän mm. hävittäjäkoneet Sukhoi, Mikoyjan ja suurempien sarjassa Tupolevit vetävät vertoja hinta-laatusuhteessa varsin ylivoimaisina. Mm. Kiina on valinnut seuraavaksi hävittäjäkoneekseen Flankerin uusimman "superversion", josta myös tukialusmalli.

Maailmalla on hävittäjälentäjiä, jotka ovat lentäneet niin Sukhoilla kuin jenkkien ensilinjan koneilla ja lausunnot ovat Sukhoin puolelle päin mm. käytettävyydessä. Yhdellä Hornetilla saa kaksi Flanker-S:ää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pari vuotta sitten uutisoitiin Kymmeniä MiG-hävittäjiä lentokieltoon Venäjällä ja Venäjähän tarjosi MiG-29 koneita Suomelle. Samoja tilaamiaan Migejä palautti Algeria 15 kpl syynä huono laatu.

http://www.armedforces-int.com/news/algeria-return...

Ilkka Luoma

Venäläisillä on parempia koneita, jotka ovat kansainvälisesti huippulentäjien toimesta tunnustettu eräiksi parhaista koneista - MiG 31 ja MiG-33 (35), ja erityisesti Sukhoit - SU-27:stä lähtien (Flanker).

Ilkka Luoma

13.2.2011 20:31 Nick Rigel
VAST
Väliäkö siitä, mutta siitä on väliä, että terroristit ovat jättäneet meidät rauhaan!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ovat jättäneet siksi rauhaan, koska emme ole Natossa, emmekä räkytä asioista, jotka eivät meille kuulu.

Ilkka Luoma

Missä on todisteet siitä, että Suomi on terroristien turvasatama?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA tappo- ja siviilien murhatilasto on tylyä luettavaa, pelkkä Vietnam yli miljoona siviiliä... tapettuina mm. massiivisilla matto-pommituksilla.

Ilkka Luoma

IRAKIN MOLEMMAT "isä ja poika" sodat noin 250.000 tapettua siviiliä suoraan ja epäsuoraan.

teuvo hyvönen

Cambridgen professorin mukaan edellinen vastaava verilöyly Bagdadissa oli 1350-luvulla.

USA:n hyökkäyksiin voidaan lisätä 2xIrak, Grenada, Somalia, Zagreb,Panama, melkein kaikki E-Ameriikan maat...

Ilkka Luoma

Heh, heh ...
HT:
Nato tietää itsekkin, että Gruusian sodan aloitti kukonpoika Shaakasvili, jenkit ovat jopa tunnustaneet, että "livahti lapasesta", eli tarkkailusta ;)

Jenkkien listaan pitää lisätä toinen Irak, Bosnia, Grenada, Somalia, Panama, Afganistan, Kambodzha, Laos ... no, vaikka nyt nämä.

Tulikivenkatku ----

Luoma se jaksaa aina vaan potkia tutkainta vastaan. Lähes koko EU on jo NATO:ssa eikä se siitä pois lähde. Ainostaan Venäjän rajanaapurit=alusmaat: Ukraina, Georgia, Kazahstan, valko-Venäjä vai mitä nitä on, ja Suomi eivät ole NATO:ssa.

Halosen, maamme surkeimman ja mitättömimmän presidenttimme siirryttyä sivuun, menee Suomi NATOon.

NATO on Euroopassa vain ja ainoastaan suojaamassa sitä Venäjän laajentumispyrkumyksiltä, uudelta N:liitolta ja itäblokilta.

Ja se ei ole Gruusia, vaan Georgia tai Sakartvelo ko. omalla kielellä. Gruusian neuvostotasavaltaa ei enää ole.

Georgia EI hyökännyt Venäjän federaation alueelle, mutta Venäjä hyökkäsi Georgian tasvallan alueelle.

Ilkka Luoma

Natossa eivät myöskään ole sellaiset eurooppalaiset valtiot kuin Ruotsi, Sveitsi ja Itävalta. Suomessa Nato vastustajana sattuu olemaan kansan suuri enemmistö - niinkö meinaat kokkareiden tavoin, noin 19 prosentin kannatuksella, viedä Suomen Natoon - pienenä vähemmistönä. Mitähän suuri tavallinen kansa tuohon sanoo? Kokoomuksen avoimesti Nato myönteisyys on sananvapautta, kuten kansa uurnilla kutsuu omaa sananvapauttaan äänestys-vapaudeksi ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Amerikkalaisten tavoite on rikkoa poikkeuksellinen heidän hallinnan ulottumattomissa oleva kahdenkeskinen suhde Suomen ja Venäjän väliltä.

Tulikivenkatku ----

Älä nyt esitä, Luoma. Kai tajuat, että noilla ko.valtioilla EI OLE yhteistä rajaa epävakaan Venäjän kanssa. Onko suomettuminen tosiaan sumentanut ajattelykykysi?

Ilkka Luoma

Nykyinen Neuvostoliitosta erkaannutettu Georgia on suurelta osin gruusien etnistä aluetta. Ossetia on eri asia, kuten saamelaiset Ylä-Lapissa. Venäjä ei hyökännyt gruusien etniselle alueelle, vaan puolustivat osseettien etnistä aluetta heidän pyynnöstään, kun Shaakasvili, gruusina hyökkäsi heidän kimppuunsa - Nato ja USA tietävät tämän - ja että me tiedämme sen varmasti, niin siitä kiitos tupla W:lle ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nato ei olisi itse kertonut tietämäänsä totuutta, ellei Wikileaks olisi sitä paljastanut!

Ilkka Luoma

Kummalla on näitä laajentumispyrkimyksiä? USA johteisella Natolla vai Venäjällä? Näyttää vahvasti siltä, että Venäjä on helisemässä, kun Nato lähestyy sitä kaikilta rintamilta - taisteluohjuksineen. Nato tekee tällä hetkellä nk. "kuubat" - sijoittaa atomiohjuksia Venäjän rajojen välittömään läheisyyteen, kuten Nliitto 1960 -luvulla ohjuskriisi Kuuban aikoina Kuubaan. Muistamme seuraukset.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mutta, mutta. Sehän on ohjuskilpi suojelemaan euroopplaisia ja amerikklaisia iranilaisten atomiohjuksilta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Gruusit eivät ole kadonneet minnekkään, jopa heidän suurhaamu Stalin gruusialaisena elää voimakkaasti itse Venäjällä.

Ilkka Luoma

14.2.2011 17:54 Tulikivenkatku ----
VAST

Suomea ei uhkaa mikään maa sotilaallisesti - korkeintaan uhkaa sellaisten ihmisten maahanmuutto, jotka rikkovat luontaista oikeuttamme omaan reviiripuolustukseen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tulihan se mielipide sieltä, joko ehdokkuus on valittu ja milloin julkistetaan?

Ilkka Luoma

On. Vihdoin, julkistus noin viikon kuluessa. Voit olla varma, että pidän Nato vastaisen linjani, perustellen, huolellisesti perustellen! :)

Ilkka Luoma

btw. kiitän asiantuntevista repliikeistä kirjoituksiini, samoilla linjoilla ollaan - tuletko tukijoukkoihin? Onko kytköksiä Nokiaan ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Odotan julkistustasi. Mutta itse asia. On arvostettavaa, että Kokoomus on rehdisti tuonut oman mielipiteensä esille, vaikka se on kansanenemmistöä vastaan, niin se saa rehtiytenä kansalaisten arvostuksen!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

15.2.2011 09:00 teuvo hyvönen - Hienomekaniikan ja elektroniikan pahin vihollinen on pöly, jota kertyy aina joka paikassa lisää. Kansantahto on toinen asia, muistamme Vietnamin.

Ilkka Luoma

Jenkit tarvitsivat kuukivien hakuun ihmisiä - venäläiset hakivat kivensä kauko-ohjatusti - hienomekaniikka näytti toimivan ;)

teuvo hyvönen

Nigel, olen sissikorpraali -77, koirankusettaja ja tiedän asuttuani 1992-95 Venäjällä, että ryssä pelkää ja exyy skutsissa. Mä olen Stadin kundeja, entäs sitten, kun me heitetään kehiin porukkaa Kehä3 ulkopuolelta.
Venäläiset SAM-ohjuxet eivät sisällä rikkimenevää elektroniikkaa, eli nyt shoppailemaan...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Venäläiset eivät tule testaamaan aseitaan suomalaisia vastaan!

Ilkka Luoma

Mitä he hakisivat meiltä tai yrittäisivät väkisin ottaa?

teuvo hyvönen

Hannu Tanskanen, voin vakuuttaa, että olen koko ikäni ollut anti-kekkoslainen,anti-neuvostoliitto ja kaikki mitä se sisältää Suomessa ja pro-usalainen.
Lapsuudesta eli vuodesta 1962 asti olen ollut politiikasta kiinnostunut, omat luokkatoverini ja opettajani ovat pitäneet minua häirikkönä.
Olitko muuten tietoinen, että 1918 koko Suomen "suurteollisuus" oli vastaan Suomen itsenäistymistä, heillä oli markkinat ainoastaan Venäjällä.
Voisitko vastata kuinka paljon Hornettien vastaostoita on todellisuudessa toteutunut, minun tietoni on 10% eli ei yhtikäs mitään.
Ehkä Microsoft lähettää nyt Nokialle parilla miljardilla softaa, mutta siltikin saldo on kaukana 100%.

Ilkka Luoma

Teuvo,

nyt niin Nokia ja Microsoft tarvitsivat toisensa ja tässä onneksemme ei ole kysymys Nato-liitosta ;)

Ilkka Luoma

Venäjä-Nliitto-Venäjä on ollut yhteensä Suomen, Suomen suurruhtinaskunnan ja Ruotsin vallan alaisen Suomenniemen suurin kauppakumppani - suuntaan ja toiseen, sitten Ruotsi ja Saksa.

Ilkka Luoma

Voimme arvailla kuinka monta suomalaista olisi jo kuollut Afganistanissa, jos vielä kuuluisimme Natoon.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Nyt vain sattui käymään näin - kolumni julkaistiin eilen ja kuolema niitti satoaan suomalaisleiristä heti tänään!

Ilkka Luoma

Laskemme Suomen lipun puolitankoon ja osoitamme kunniaa menehtyneelle! Jokainen voi tahollaan miettiä - henkensä antaneella on mahdollisesti vaimo ja lapset, on isä ja äiti, ehkä veli ja sisko - isovanhemmat...

Vastuun kantaa sotilaan Afganistaniin lähettäneet.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kansallinen velvollisuus kutsuu - kutsukaamme kaikki sotilaamme pois Yhdysvaltain ja Naton johtamasta Afganistan operaatiosta:

http://www.adressit.com/veri_afganistanissa

Ilkka Luoma

Ei ole unohtunut. Uuden maailman terve ja kiihkoton filosofia on puuttumattomuus suvereenin maan sisäisiin asioihin ja jos laineet loiskivat ulkomaille, niin tutkittakoot, mistä ne johtuvat - olisiko historiasta jotain löydettävää?!

Kiina ei puutu muiden asioihin, eikä halua, että heidänkään omiin sisäisiin asioihin puututaan. Me suomalaisetkin hoidamme omat asiat itse.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

YK:n asema on palautettava uudelleen ylimmäksi, kun järjestellään rauhanturvaamisoperaatioita.

Ilkka Luoma

Maailmassa on aina konflikteja, aina löytyy eripuraa kuinka öljy, vesi tai ruoka jaetaan. Suomalaiset ovat YK-tehtävissä hyvin arvostettuja ja heidän palveluksiaan pyydetään enemmän mitä voidaan antaa. Suomi on antanut Euroopassa asukaslukuunsa nähden suurimman panoksen kansainvälisiin rauhantehtäviin ja huomattavasti enemmän kuin Ruotsi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Konfliktit alkoivat, kun Eeva ilmestyi Aatamin viereen - omena, ja päättyvät, kun Aatami poistuu Eevan viereltä.

Ilkka Luoma

YK:lle pitää järjestää näin paljon suuremmat resurssit!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kukin maa, joka kansan enemmistön kautta tilaa palveluita, maksavat myös todellisuuden mukaan!

Ilkka Luoma

Ei taida monilla konfliktimailla olla yksinkertaisesti rahaa tuon operaation maksamiseen, vaikka aseita on ollut vara hankkia!

Ilkka Luoma

sunnuntai, helmikuu 19, 2006
Suomi on aina turvannut omaan armeijaan

YLE haastatteli sunnuntaina puolustusvoimien komentajaa, amiraali Kaskealaa saadakseen selville mikä erottaa Suomen ja Ruotsin erilaiset näkemykset mm. itäisestä uhasta. Suomen mies auttoi jo Ruotsin vallan aikana kuninkaan joukkoja antamalla silloisiin suurvaltasotiin hakkepeliittoja, jotka tunnettiin sitkeinä ja uskollisina taistelijoina. Ruotsi otti 1939-44 hoitoonsa sotalapsiamme pois vihollisen lentopommien alta.

Amiraali Kaskeala hyvin perustellusti selosti Suomen tarvitsevan ensinnäkin varusmiesarmeijan, kuin myös osallistumisen rauhaan saattamistehtäviin ulkomaille. Suomessa ei pakote ketään turvaamaan rauhaa tai myöhemmin ammattisotilaina ratkomaan konflikteja. Suomi on jo nyt tunnettu ja luotettava kumppani, lisäksi sotilaamme nauttivat suurta luottamusta eri osapuolien taholta.

Nuorisomme ei kaihda armeijaan menoa, se on sukupolvien ajan ollut kunniakysymys ja velvollisuus niin tätä päivää kuin historiaammekin kohtaan. Ruotsi käyttää runsaammin rahaa armeijaansa, vaikkei se pysty mobilisoimaan kriisin hetkellä yhtä merkittävää miesvoimaa. Suomen on luotettava omiin kykyihinsä ja kansalaisemme laajasti kannattavat varusmiespalvelusta sekä riittäviä määrärahoja pitääksemme uskottavaa puolustuskykyä yllä. Suomi on jäänyt aiemmin yksin ja me emme voi luottaa kuin itseemme. Edesmennyt Isänmaamme sinivalkoinen omantunnon ääni jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristin Adolf Enhrnrooth kertoi vain suomalaisten itse puolustavan parhaiten maatansa. Hän tiesi mistä puhui.

Maailmassa on aina konflikteja, aina löytyy eripuraa kuinka öljy, vesi tai ruoka jaetaan. Suomalaiset ovat YK-tehtävissä hyvin arvostettuja ja heidän palveluksiaan pyydetään enemmän mitä voidaan antaa. Suomi on antanut Euroopassa asukaslukuunsa nähden suurimman panoksen kansainvälisiin rauhantehtäviin ja huomattavasti enemmän kuin Ruotsi.

Tulevaisuudessa hyvin koulutetut sotilaamme voisivat olla kaikkien arvostamia oikeudenmukaisia sotilaita apuna niin luonnon katastrofeissa kuin ihmistenkin välisissä konflikteissa. Turvaamisoperaatiot ovat vapaaehtoisia ja maastamme löytyy kansallista henkeä lähteä hoitamaan näitä uhrejakin vaativia tehtäviä. Huomenna upseerimme ja sotilaamme voivat olla arvokas vientituote; rauhanturvaaminen voisi olla tavaramerkkimme maailmalla ja se vaatii uskottavaa taistelu-, koulutus-, ylläpito-, kalusto- sekä varusteoninaisuuksia.

Amiraali Kaskeala puhui Suomen kansan enemmistön kannatuksella. Suomen on syytä pitää varuusmiesarmeija myös idealla: armeija tekee pojista miehiä. Armeijamme potee jatkuvaa rahanpuutetta, vaikka kansalaisilta kysyttäessä he antaisivat suuremman tukensa uskottavan puolustuksen kohentamiseksi. Toivomme amiraali Kaskealalle voimia ylläpitää keskustelua yllä. Suomi tarvitsee vahvan armeijan, emme tarvitse Nato-kytköstä, nykyinen yhteensopivuus riittää.

Suomen armeijalle on hankittava heidän tarvitsemat aseet, ylläpitokyky, huolto sekä koulutus, myös reservin osalta. Suomen on saatava omat erikoisjoukot nykypäivän nopeatempoiseen konfliktihallintaan sekä kaikki kyvyt vastata myös tietotekniikan mukanaan tuomiin haasteisiin. Eduskuntavaaleissa kansa voi sanoa sanansa mielipiteenään Suomen puolustusvoimista. Todenhetkellä me voimme luottaa vain itseemme ja kykyihimme.

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Amiraali Kaskeala ymmärsi mikä on asian laita, yleinen asevelvollisuus, ei Natoa eikä muuta kuin YK-tehtäviä, suoraan.

Ilkka Luoma

Kaskeala kuului koulukuntaan, jossa oli maatiaisjärki ja elämän arkirealismi.

Ilkka Luoma

Otamme osaa Afganistanissa palvelleen suomalaisen rauhanturvaajasotilaan - ylil. Jukka Kansosen poismenon johdosta. Suru on nyt suurinta omaisille.

Voimme kantaa kansallista vastuuta kutsumalla pois Afganistanista kaikki suomalaiset sotilaat - me tarvitsemme jokaisen suomalaisen oman maamme rajojen sisäpuolella - meillä ei ole varaa menettää yhtään lähimmäistä maassa, minne meillä ei ole mitään asiaa. Meidän tehtävät ovat kotona Suomessa.

Kutsukaamme omat sotilaat pois Afganistanista - se on nyt kansallinen velvollisuus ja kunnianosoitus menehtyneelle ja hänen omaisilleen.

http://www.adressit.com/veri_afganistanissa

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomen valtion velvollisuus on huolehtia nyt kaikesta protokollaan liittyvästä!

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Afganistanin vaalit eivät kestäneet puolueetonta tarkkailua. USA meni pienen vähemmistön puolelle omien intressiensa vuoksi. Tätä asia olemme siellä puolustamassa.

Ilkka Luoma
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ilkeämieliset huhut kysyvät Stubbilta: "Olitko kouluaikoina koulukiusaaja?"

Ilkka Luoma

Olemme monessa asiassa samaa mieltä, mutta jättäisin Stubbin tämän osan arvioinnin pois. Voisimme keskittyä nimenomaan Stubbin eduskunta-lausuntoihin mm. Natosta, kun hän hikeentyi demareiden suuren salin pojille ;)

Ilkka Luoma

Eräs tuttavani teki mielenkiintoisen ilmiövertailun - Alex. Stubbilla ja nuorella Muammar Gaddafilla on samanlainen leveä hammasrivihymy! Katsokaahan vanhoja televisiointeja ajalta, jolloin Gaddafi kaappasi vallan Libyassa :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokoomus on tullut kuorestaan natottamaan pienenä vähemmistönä koko kansaa. Kokoomus halveksii tavallista kansan suurta enemmistöä selittäen, että kansa ei ymmärrä omaa parastaan!

Ilkka Luoma

Tämä piti uusia [U], koska Nato pomppaa aina itsepintaisesti koppalakkikokoomuslaisten taholta uusintoina tänne Puheenvuoroon ;)

... Tiedän, että uusinnot riipovat joitain täällä kirjoittavia, mutta senkin uhalla pitää näin tehdä.

Nato asia on vakava, ja on suurella syyllä oletettava, että olemme säästyneet siviilejä kohtaan tapahtuvilta terrorihyökkäyksiltä juuri sen vuoksi, ettemme ole Natossa.

Käydään nyt sitten sitä Kokoomuksen Stubbin vaatimaa keskustelua, jossa suurella tavallisella kansalla on selvä enemmistömielipide:

Emme mene Natoon!

Ilkka Luoma

15.2.2011 09:06 teuvo hyvönen
VAST
USA on käyttänyt enemmän tappamis- ja särkemisenergiaa kuin kaikki muut yhteensä viimeisten 70 vuoden aikana - ja nyt tämä USA johtaa Afganistanissa Nato-operaatiota, jossa kuolee joka päivä afganistanilaisia siviilejä. Näinkö sen pitää mennä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nythän USA suunnittelee, houkutellen EU:takin, ristiretkisotaa Libyan pahaa poikaa Gaddafia vastaan. Onko USA:lle myönnetty maailmanpoliisin virka? Entä jos kiinalaiset alkaisivat vaatimaan Amerikan intiaaneille omaa itsellistä valtiota, heidän historiallisen "maanomistusfaktan" pohjalta?

Ilkka Luoma

13.2.2011 17:53 Nick Rigel
VAST
Valkoisen miehen rotuun ominaisuutena kuuluu aktiivinen puuttuminen toisten itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin, inhimillisyyden ja ihmisoikeuksien vuoksi, vaikka näytää siltä, etteivät nämä asiat ole valkoisellakaan rodulla kunnossa - mikä on oikea kunnossa olo?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

DG Onko oikein, että puututaan toisten itsenäisten valtioiden asioihin; on nk. kiinalainen tapa olla puuttumatta ja on nk. amerikkalainen tapa rytistellä mukaan aseineen, yleensä aikaansaaden paljon siviilikuolemaa, vrt. Irak 2., jossa puttumispelin syyt olivat suoranaista valehtelua.

Ilkka Luoma

13.2.2011 17:52 Nick Rigel
VAST
Miksi Kokoomus ajaa hyvin arveluttavin keinoin Suomea Natoon - käykö kansalaisten aliarvioiminen vielä pahasti omaan kokoomusnilkkaan? Mitä merkitseekään äänestävälle Suomen kansalle nuo Wikileaks paljastukset?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Komediaalisesti (tanskalainen kerrosvoileipätauti) tuon esille näkemyksen Kokoomuksen intoon ajaa Suomea Naton pyssyihin, jossa kokkareita painaa vanha kekkosviha ja henkinen depressioloukkaantuminen, kun Kokoomus oli sivuraiteella vuosikymmenet ja pojat näpräilivät omia Moskovan nuoleskelujaan, mm. Ilkka Kanervan taholta :)

Ilkka Luoma

Kaima Kanervalla on kokoomuslaisista tervein näkemys Neuvostoliitto-Venäjästä, ymmärtää reaalipolitiikan ja rahatalouden. Kaima voisi opastaa nuorempaa veljeään Alexia ymmärtämään Moskovan porttien merkityksen :)

Ilkka Luoma

1.3.2011 06:53 Tulikivenkatku ----
VAST
Ei ole mitään suomettumista, on vain suomalaisuus, joka valvoo tiukasti etujamme, johon kuuluu mm. liittoutumattomuus uskottavuuden nimissä ja hyvät kaupalliset suhteet Venäjään, sillä voit kuvitella tilanteen, jos energia- ja rahahanat menevät kiinni Venäjältä Suomeen - venäläisten ei ole mikään pakko myydä Suomeen energiaa eikä tuottaa sadoin tuhansin venäläisiä turisteja mälläämään rahojaan kituvaan Itä-Suomeen. Miten perustelet rajaamme Venäjää vasten rauhattomaksi?

Toimituksen poiminnat