Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ylivoimainen leikkuri -virukset

Virukset olivat täällä miltei ensimmäisinä. Virukset ovat nyt kaikkialla, ja niiden massa on ylivertaisesti suurempi kuin meidän ihmispopulaation. Virus on heikko, se kuolee lähes heti ilman otollista kasvualustaa. Ihminen on eräs viruksien kasvualusta. Mikä ohjaa viruksia, ja mikä tehtävä niillä on – luonto ei ole tarkoitukseton, vaan kaikilla on tehtävänsä, vai onko kaikki pelkkää puhdasta sattumaa?

 

Kaikki alkoi pienen pienestä häiriöstä täydellisessä harmoniassa. Lähes olematon painovoimahäiriö synnytti alun maailmalle, jossa jatkamme luonnon ja evoluution muutostaistelua elosta, tasapainosta ja sen järkyttämisestä.

Lintu- ja sikainfluenssa ovat saaneet valtavat mittasuhteet sen muunnosvoimaan nähden. Likainen vesi ja siinä elävät mikrobit tappavat miljoonia ihmisiä. H5N1 sai ja saa suhteettoman palstamäärän, koska se lähestyi lintukotoamme ja uhkasi mielenrauhaammme. Joka päivä kuolee maailmalla 4300 lasta likaisen veden bakteereihin ja viruksiin, jo kymmenien vuosien ajan – tämä aihe ei ole mediaa kiinnostanut.

 

 

Virus on arvoitus ja sen tehtävä on meille mysteeri

Virus on pienin muuntumiskykyinen reagoiva kohde, jolle voidaan tehdä vastatoimenpiteitä. Virukset ilmestyivät ennen monisoluisia eliöitä; virukset ovat harjoitelleet evoluutiota ja ohjailleet tasapainoa vuosituhansien ajan tappaen ympäriltään ollen itse yleensä kaikkein haavoittuvin.

Viruksista on tehty elokuvia, se mystisoi, se laitattaa pelkoa, koska emme näe vihollistamme. Millainen vihollinen on elollisen ja elottomuuden rajamailla vaikuttava yksinkertaisen tehokas eliminoija, jota esiintyy joka paikassa.

 

 

Virologia

Aiheesta on syntynyt oma tieteenhaara, jossa koulukunnat jakautuvat laidasta laitaan julistaen loputonta sotaa tai hyväksyen taipuneena lopullisen häviön näille olemattoman pienille systemaattiseen työhön kykeneville itsensä säilyttäjille.

Maailmassa malariaan kuolee miljoonia, mutta riittävän etäällä meidän markkinamekanistisesta kulutusyhteiskunnastamme. Ripuli, mikä kuivattaa lapsia kuolemaan myöskin miljoonittain, on ongelma, jota ei kohdata sen kaukaisen etäisyyden vuoksi.

Kuolevat joutsenet herättivät meidät täällä pohjolassa; emme olekaan turvassa. Viruksilla lienee myöskin tehtävä, kuten luulemme meillä olevan. Maailmanlopun maalarit ovat ristineet virukset luonnon lähettiläiksi palauttamaan tasapainon, jonka ihminen on kiistatta tuhonnut.

 

 

Populaatioiden harmonia

Verratkaamme esimerkiksi muurahaispopulaatioiden aikaansaannoksia luonnon tasapainoon versus ihminen. Muurahaisia on biomassaltaan noin saman verran kuin ihmisiä; ne ovat asemoituneet taidokkaasti eläen osana kokonaisuutta aiheuttamatta ’ylimääräistä’ kuormaa ympäristölleen.

Virukset tekivät omaa "eloansa" soveltuvaksi ja lisääntymiskykyiseksi eilen, ne tekevät sitä tänään ja vielä huomennakin, kun moni nykyinen eliö on poistunut mahdottomana osasena kokonaisjärjestelmästä. Virus evoloituu kaikin keinoin kuten muutkin:

Viruksien tehtävä on jatkaa omaa eloansa sopeutuen ympäristöön. Ihminen on elon väkevyydessään tuhonnut ympäriltään huomattavat määrät elinkelpoisuutta apuvälineillään ja jumalallisella siunauksella lisääntyä ja täyttää maa 1]

 

 

Harmonian suuri väkivalta – taistelu paikasta auringossa

On luonnonmukaista, että ympäristö toimii samankaltaisesti ottaen omaa osuuttaan kasvunvarannoista, joita kierroksi kutsutaan. Ihmiset keskenäänkin ottavat kansallisuuksittain osuutensa. Aika, jossa länsimaat - USA etunenässä, käyttävät, jopa tuhlaavat suurimman osan varannoista on kestämätön. Kehittyvät uudet maat tulevat ottamaan osuutensa yhteisestä elonvarannosta.

On kuuluisa uuden aallon suhdeluku: kansallinen populaatio/maapallon kokonaispopulaatio – voidaan laskea ihmiskuntana ja myös biosfäärimassana – meidän suomalaisten osuus on 0,00534/6,21.

 

 

Virukset jatkavat, kun me olemme jo poistuneet olemattomiin

Viruksetkaan eivät tule häviämään, ne ottavat osansa ja leviävät sekä kehittyvät. Virus ei ole uhka ihmisyydelle, se on vain uhka hallitsemattomalle kasvullemme. Ihmisen valtakauden päättyessä virukset jatkavat, kuten muurahaisetkin.

Kaikilla oli sijansa ja aikansa. Pandemia voi olla varoitus ja opastus arvostukseen, jossa tasapaino on hyväksytty luonnollisena yhtälönä elämän keskipisteessä. Mistä räjähtää seuraava supervirus – lanka palaa?

 

 

Ilkka Luoma

[ORIG 16022006]

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/02/virukset-kilpajuoksevat-kuten.html   ---

...

 

1] Mielissämme tunnistamme kauniin harmonian usein musiikissa – musiikki välittää tuntemuksia sisällä, siellä mistä on yhteys kaikkeen, jos vain avaamme sieluamme kahlehtivat ovet . Historia väittää itsepintaisesti, että jo kauan ennen valkoisen miehen väkivaltaista Etelä-Amerikan valloitusta kiinalaiset ja inkat kohtasivat ilman ristiä ja miekkaa – oli syntynyt toistaiseksi tuntematon yhteys, joka rakentuu hiljaa pinnnan alla - http://www.youtube.com/watch?v=BVMXEnL8liM&feature=related -

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Ilkka Luoma

Tieteen päivien 2011 vetonaula oli avajaisissa pidetty alustus viruksista ja bakteereista - uutta ennen julkaisematonta tietoa suomalaisen tutkimusmaailman huipulta - katso erityisesti kuvasarjan loppupuolen slidekuvat!

http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Tieteen+p%E4iv%E4...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tuo huippualustus oli prof. Tari Haahtelan mukaansa tempaava esitys "särkyneestä luontoyhteydestä sairauksien syntyyn"

Ilkka Luoma

Olitko tuolloin Hgin yliopiston juhlasalissa - avajaisissa? Huom! kts. kuvasarja:
http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Tieteen+p%E4iv%E4...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Klassikkokolumni. Saa nähdä minkä uutisen media tuo lähipäivinä, ei vain tietoa uudesta löydetystä superviruksesta!?

Ilkka Luoma

Olisi kohtalon ivaa, jos nytkin kolumni ja tuleva uutinen seuraisivat toisiaan! - kuten kävi rauhanturvaamistehtäväkolumnissa ja dramaattisessa uutisoinnissa!

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Heitetäänpä soppaan mukaan vielä prionit.

Ilkka Luoma

Herää kysymys minne vedetään elollisuuden ja elottumuuden rajaviiva!

Viliho Seppäin

"elotonta" ei sinäänsä ole. On vain raja fyysisen ja immateriaalisen (tiedon valtakunnan) välillä.

Näkemys vainen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

koetappa katsoa sitä elektronin "pinnalta".

Ilkka Luoma

Virukset kilpajuoksevat omassa evoluutiossaan, kuten me ihmisetkin [?]

LINK
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/02/virukset-ki...

Ilkka Luoma

Prionit ovat toistaiseksi vähän tutkittu aihealue, ei tunneta hyvin edes syntymekanismia, vaikka kyseessä ilmeisesti yksinkertaisin "eliö" kuoleman ja elämän rajamailla!

Viliho Seppäin

Retrovirukset ja ihmisen dna:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Endogeeninen_retrovir...

Jne. Ihminen on virus, pahimmillaan paha sellainen. HEh.

Eräät ainakin ovat loisia, se on varmaa:

# Loinen (biologia) kasvi- ja eläinkunnassa kasvia tai oliota, joka elää toisen kasvin tai olion ravinnonhankinnan tuloksena, esimerkiksi kihomato.

Hmmm...?

Ilkka Luoma

Onko ihminen kokeilu, joka testauksen jälkeen lopetetaan mahdottomana osasena ja ympäristöharmonisen sopeutumattomuuden esikuvana?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaikki evoluution alaisuudessa olevat eliöt ovat kokeiluja. Eräät ovat vain olleet jo niin pitkään (so. miltei täydellisiä konstruktioita), krokotiilit (noin 200 miljoonaa vuotta), hait (yli 100 miljoonaa vuotta) ja mm. torakat (uskomattomat yli 250 miljoonaa vuotta!), suorastaan luonnon huipputuotteita, jopa tunteettomia viruksille. Kastemadoillakaan ei ole tunnettuja tauteja!

Ilkka Luoma

Millainen kokeilu on ihminen, jolla on tunnettuja sairauksia eniten? Yllä oleva kastematovertaus on osuva, koska ILMAN ihmistä sillä ei ole mitään tunnettua sairautta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Loinen, joka imee suuremman määrän energioita, mitä sille koko lajina on jakoon tarkoitettu.

Ilkka Luoma

Tarkoittanet:

Loinen, joka imee suuremman määrän energioita, mitä sille koko lajina kuuluu, on muille hyötyjakoon tarkoitettu?

Ilkka Luoma

Tiedämme, että meillä jokaisella on vatsalaukussa noin kilon verran erilaista (ja paljon erilaisuutta!) bakteeri- ja virusmassaa - herää kysymys, ovatko ne siellä meitä varten vai olemmeko me niitä varten! Tiedeämme senkin, että ilman tuota vatsabakteerimassaa emme elä.

Miltei uskomaton huhutieto:
Viruksien ohjauksesta huolehtii avaruuden taustasäteilyssä oleva informaatiokomponentti!

Viliho Seppäin

Niin eikö kaiken toiminnan moottorina ole immateriaalinen TIETO ja pohjana matemaattinen järjestelmä.? Näin minä "uskon" tai paremminkin luulen tietäväni.

Ja tuosta musiikista: Siinähän on juuri kysymys matemaattisesti järjestäytyneistä(järjestetyistä) ääniaalloista. ELi siinä (näemme)kuulemme immateriaalisen informaation matemaattisen pohjan käytännössä helpoiten. Sama pohja on kuitenkin kaikessa, kasvien kasvussa (fraktaaligeometrian fyysinen ilmentymä) jne.

Ilkka Luoma

Onko ihminen kokeilu, joka testauksen jälkeen lopetetaan mahdottomana osasena ja ympäristöharmonisen sopeutumattomuuden esikuvana?

Viliho Seppäin

Prinssi Philipin sanomaa:

“If I were reincarnated, I would wish to be returned to Earth as a killer virus to lower human population levels.”

Oma versioni

"if I were reincarnated, I would wish to be returned to Earth as a killer virus to wipe monarkists and money popes off the Earth"

Ilkka Luoma
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuninkaalliset ovat aina haaveilleet ikuisesta elämästä, dynastioina he miltei luulevat olevansakin kuolemattomia!

Ilkka Luoma

Ihminen on valloittanut koko maapallon. Meillä ei ole luontaista vihollista. Lisäksi me lisääntymishalussamme yritämme estää kaikin tutkimus- yms. menetelmin luontaisten vihollisten esiintuloa.

Ihminen käy jatkuvaa taistelua mm. viruksia ja bakteereita kohtaan, jotka voisivat olla luontaisia vihollisiamme siltä osin kuin emme ole niitä eduntavoittelullamme epäsuorasti manipuloineet.

Aika näyttää, kuinka hyvin teknologiamme ja osaamisemme kykenee torjumaan viruksien ja bakteerien omien populalaumojen etenemisen. Onko luonto järjestämässä harvennusta toimenpiteistämme mutantoituneiden viruksien/ bakteerien mobilisoituessa laajaan yleishyökkäykseen epäluonnonmukaisena vihollisena ihmisen kimppuun?

Mikäli ihminen jostain syystä onnistuisi torjumaan loputtomassa kamppailussaan virukset ja bakteerit, jäisi meille ainoaksi luontaiseksi viholliseksi me itse; eri ihmispopulaatiot ovat kautta-aikojen vahtiessaan reviiriään, mielipidettään, uskontoaan ja suvunjatkantaansa tai muutoin kateudessaan tuhonneet toisiaan koettaen näin hillitä liiallista kokonaislisääntymistämme.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Valmistautuuko viruspopulaatio joukkokeskitykseen eliminoidakseen ihmiskunnan?

Ilkka Luoma

16.2.2011 10:03 Vilho Seppänen
VAST
Myöskin "näkemyspainajainen" ;)

- jos informaatio energiana ohjailee jostain - mutta kuka tai mikä luo tuon informaation?! Onhan jo näkemyksiä, että avaruuden taustasäteily kuljettaa mukanaan "kaikkeuden käyttöjärjestelmää - universaalia ohjeistusta olevaisuuden alusta sen viimeiseen lopullisuuteen".

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmic_microwave_back...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kosminen_taustas%C3%A...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Viliho Seppäin

"kuka tai mikä luo tuon informaation?!"

Me luomme sen. kaiken informaation sisältö luo sen. Ei mikään kaiken ulkopuolinen partaväinö. Informaatio lisääntyy ja pysyy, materiaali on vain hetken. Informaation "ulottuvuudessa" ei ole aikaa, ei määreitä, on vain kaikki tieto. Sitä ei voida mittanauhoilla tai vaaoilla mitata.

Siinäpä se onnookkii.

Uskonto, R=0, kaikkia on vain henkeä. ??

Tiede, R>0, vain materiaalinen konstruktio tai energia on. ??

Synteesi R=>0.

Materiaali syntyy tiedosta, joka on aikaa myöden kerääntynyt ja kiertänyt. Ikuinen kehityspyrkimys. Tieto ei katoa, kuolemassakaan, se kiertää. Siemenessä on tieto miksi tulla. Nämä kaksi pakollista domainia ovat loputtomassa vuorovaikutus-suhteessa, siitä tulee evoluutio.

Psyyke on välittäjä näiden välillä.

-----------------------------------------------------------------------

Ps. en katso televisiota enkä idoloi ketään naaman muodon, pyllyn herkullisuuden, tekojen, tai määräysten mukaan. Kenenkään ei tarvitse niin tehdä. Tieto on idolini ja ihmiset jotka vatkaavat tietoa mieluummin kuin porschen kansipeltiä.

Nyt hommiin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko tietoteoria liian ihmiskeskeinen? Miten matematiikka esiintyy luonnossa, ilman meitä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoteoria

Ilkka Luoma

Voimme vain kuvitella millaista täällä on, kun emme ole millään lailla havainnoimassa.

Ilkka Luoma

Tieto on heijaste sähköisistä impulsseista aivoistamme. Ellei ole mitään havaintoa ja kokemaa - ei ole myöskään tietoa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Impulssi on hetki aikaskaalassa, joka venyy ja kutistuu.

Viliho Seppäin

Ai mitenkö?

No ajatteleppa ite! :

On siemen --yksi

Siemen itää -- kaksi- juuri-itu , varsi-aihio

Sirkkalehdet aukeavat kahtena----> tulee lehtipari---->varsi kasvaa ja alkaa haaroa ensinnäkin melkolailla tarkkaan kultaisen leikkauksen sääntöä noudatellen. kasvattaessaan juuria ja yläpuolista massaa kaikki suhteet noudattelevat fraktaaligeometrian kaavaa. Ei suinkaan kaaosteoriaa. Siinä matematiikka.

Aaltoliike --->frekvenssit eivät ole kaaottisia vaan ominaispiirteisiä kullekin taajuudelle. Vähän hömelö selitys mutta nyt on hoppu hommiin.

Virusten jakautuminen jne. ------> kaikki noudattaa kaavaksi lyötävää, eihän viruskaan lisäänny tyyliin 1, 34, 76, 324, 98967 jne. vaan kaavan mukaan.

Symboliikassa haetaan monesti juuri numeropohjan ilmentymiä elämän ihmeissä. ------------> kolmio= isä,äiti,lapsi-hyvä,paha,neutraali-kylmä,kuuma,sopiva-syntymä,elämä,kuolema-jne. younameit.

Nosce Te Ipsum. siinä on riittävän haastava ja kattava ohje mennä eteenpäin.

Mahtavaa päivanjatkoa. Nyt meen kun kaipaavat.

Ilkka Luoma

Matematiikka on sopimusjärjestelmä, jossa on keinotekoinen määrään liittyvä näköharha. Pienimmissä olevaisuuksissa ei ole lukumääriä. Luonnossa analogia ei tunne "yhtä eikä kahta". Fil.

Ari Ojala

Prisman dokumenttien mukaan jokaisella elävällä on oma viruskanta ja elämän monimuotoisuus on itseasiassa viruksien luomia mutaatioita.
Hyvällä miroskoopilla voimme nähdä Jumalan, ei tarvitse tähyillä taivaalle:)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niin, mehän olemme yllä opitun mukaisesti vain kasvualusta viruksille ja bakteereille.

Ilkka Luoma

Joku on taas sanonut, että meissä jokaisessa asuu pieni jumala.

Viliho Seppäin

Joo. jos metsässä kaatuu puu ja sitä ei ole kukaan kuulemassa niin kuuluuko siitä ääni?

Kahvitauon lyhyttä kupintyhjennys pohdintaa.

Jos luonnossa on kaksi kiveä vierekkäin ja sitä ei ole ihminen havainnoimassa -ollenkaan missään- niin ovatko ne kivet olemassa vai eivät?Entä onko niitä kaksi silloinkin vai onko vain kivi vai eikö niitä ole.

Ihmisen havaintokulmasta katsoen matematiikka tai paremminkin numeropohja hallitsee kaikkea. Ja kaikkialla luonnossa. Myös nolla ja ääretön lasketaan tähän. Muuten jos ajattelet jotain tiettyä kokonaislukua, se on itsessään vain yksi, mutta kun jaat sen murtoluvuiksi saatkin siihen äkkiä äärettömän mukaan sinne väliin. esim 10/3 =3.333333333.............jne. Jännää.

Jos ihminen on havaintoineen on myös numeropohja ja sekvenssit kaikessa. Kiistaton asia.

"All is number."
~ Pythagoras

"But mathematics is the sister,
as well as the servant, of the arts
and is touched with the same
madness and genius."
~Harold Marston Morse

"The laws of nature are but the
mathematical thoughts of God."
~Euclid

"There was a young man from Trinity,
Who solved the square root of infinity.
While counting the digits,
He was seized by the fidgets,
Dropped science, and took up divinity."
~Author Unknown

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Sanotaanko, että on vähintään fantastista, ellei suorastaan surrealistista kuvitella kaiken ympärillämme "olevan olemassa" vain silloin, kun ihminen sattuu sitä katsomaan -- tai että vain ne fysikaaliset tapahtumaketjut ovat olemassa, jotka joskus tulevat havaituksi. Jatkokysymys on: riittääkö havaintoon mikä tahansa tietoisuuden taso?

Numerot eivät hallitse yhtään mitään. Niitä ei ole olemassa. Numerot ovat mentaaleja malleja, jotka palautuvat *yksikön* käsitteeseen. Luonnossa ei ole "ykköstä". Yksikkö sen sijaan on integraatio kaikista eksistenteistä, jotka ovat olemassa. Yksikkökäsite lienee ensimmäisiä korkeamman tason abstraktioita, jotka ihminen muodostaa. Yksiköille yhteistä on se, että jokainen yksikköä edustava konkreetti on olemassa ja että jokainen tällainen kappale on rajoitettu. Tiedämme mistä se alkaa ja mihin se päättyy.

Luonnossa ei ole neliöjuuri-kakkosta, eikä rationaalilukujakaan, eikä siellä ole myöskään kontinuumia, transkendentaalilukuja, eikä irrationaalilukuja. Nämäkin ovat vain mentaaleja malleja, joiden mahdollinen hyöty liittyy siihen, miten ne soveltuvat määrän mittaamiseen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokonaislukujen teoreettisuus näkyy hyvin piin (3,14...) arvossa, päättymätön desimaaliluku, ilman haivaittavaa sarjaominaisuutta! Kannattaa miettiä teoreettisen ympyrän ominaisuutta säteeseen, sillä se kätkee sisäänsä matematiikan mahdottomuuden.

Viliho Seppäin

No sittenhän voimme lopettaakin ja uskoa vahvasti kaiken ulkopuolisen parrakkaan mieshahmon luoneen kaiken huvikseen. NOt.

Jos sinä piirrät paperiin kaksi pistettä ja yhdistät ne viivalla on kyse äärellisestä.

Jos piirrät ympyrän ja alat sitä kehää seuraamaan voit sitä seurata vaikka lopun ikääsi. Ellet kyllästy osoittamaan äärettömän ilmenemää myös pienissä asioissa.

Jos kieltää matemaattisen pohjan, voi yhtä hyvin kieltää sen koneen jolla näitä tekstejä kirjoitetaan. Voi kieltää luonnonilmiöt ja niiden lait.
Voi kieltää olevansa ja havainnoivansa. Mitäpä sitä sitten miettimään. Eikun sohvaan oikoselleen ja BB-päälle.

Matematiikan mahdottomuus? ELi kaaos vallitsee? No eipä vallitse, jos siis oletetaan, että KUN nyt jokatapauksessa olemme täällä ja havainnoimme asioita.

Ilkka Luoma

Vettä myllyyn:
a)
millaisena koet ympäröivyyden, kun sinulla ei ole mitään aisteja ottamassa informaatiota vastaan?

b)
sama kysymys, mutta noita aisteja ei ole syntymästä lähtien ollut käytössä!

Ilkka Luoma

Kokonaislukujen problemaattisuus - kaksi autoa, selvä pyy, mutta kun tarkastelu on atomistiikan tasolta, ei ole autoja, ei ole kahta, ei ole metallia, ei muovia, ei käsitettä ajoneuvo, on vain valtaisa määrä atomeja ja rajapintakin on häilyvä "nk. auton" ja tämän viereismaailman kanssa!

Viliho Seppäin

Jos ei ole MITÄÄN aisteja niin silloin ei havainnoida. Se ei silti todista etteikö jokin muu havainnoisi sinua.Tai sitä etteikö tieto olisi ns. tykönä.

Jos olisit kuuro,sokea,hajuaistiton, tuntoaistiton ja makuaistiton ja syntynyt kuitenkin fyysiseen, ehkä juuri silloin olisit siinä immateriaalisessa ajatuksinesi. Aistien suodattamattomassa tilassa tiedon valtakunnassa, tosin kykenemättömänä ilmaisemaan niitä fyysiseen, koska ulkoinen ohjaava fyysinen vaikutus ei pääse sisään. Ei inputia fyysisen immateriaalisesta vaan immateriaalisen puhdas input. Ei outputia, koska output ei kuulu siihen.?????????????

Autojuttu:

yksittäisen atomin tasolta havainto(?) äärettömästä ympärillä---->ei aavistusta sen kyseisen äärettömyyden rajautumisesta ulkopuolisen havainnoijan "silmin" autoksi. Tuon kappale-auton ulkopuolella jatkuu äärettömyys rajallisine erityishavaintokohteineen, tästä voi olla aavistus mikrotasolla kuten on ihmisellä siitä että kuulumme "meidän" linnunrataamme, jonka ulkopuolella on jatkumo. Rajaukset tekee luonnonvoimiin ja matemaattisesti osoitettavaan sidottu kaava "autosta". Muuta rajaa ei kai olekaan kuin "kaavat" eriytettäville ilmiöille.

Jopahan männöö aatosteluksi, tosin nautin siitä. Mieluummin tätä kun bb:a, eiks jeh?

Loppuun mielenkiintoinen juttu muisti-ihme Daniel Tammetista. Hän on savantti-autisti, joka sasoo näkevänsä asiat lukuina, kannattaapi lukaista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Daniel_Tammet

Lopetan osaltani tähän , kiitän aiheesta ja siitä että joskus voi pohtia muutakin kuin politiikkaa ja mitä pitää kieltää seuraavaksi.

Päivän jatkoa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Molekyylieliölle ei ole noita autoja edes olemassa!

Ilkka Luoma

Jo pelkkä asioiden, tavaroiden ja merkitysten rajapinta on niin monimutkainen tekijä, ettei mitään rajapintaa edes ole!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jos voisimmekin protonina "katsella" tuota rajapintaa, niin emme sitä "näkisi".

Ilkka Luoma

Erinomaisen hienon keskusteluketjun päätteeksi harmikseni huomaan, ettei ketään kiinnostanut nuo joka päivä kuolevat 4300 lasta, jotka ovat altistuneet likaisen veden bakteereille ja viruksille :/

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niin kauan kuin nuo lapsikuolemat ovat tuhansien kilometrien päässä Suomesta, ei asia kiinnosta mediaa eikä suomalaisia, mutta kunnes se iskee tänne...

Ilkka Luoma
Ari Ojala

Pahus, luin kirjoituksesi ja se oli niin mielenkiintoinen et ne jo unohtui. Kohdassa " Virukset jatkavat, kun me olemme jo poistuneet olemattomiin "
tuli jo hyvä olo, ettei elämä niin helposti häviä vaikka ihmisellä tulisi ongelmia.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Elämä häviää siinä vaiheessa kun viimeinen muistikuva sanan merkityksestä katoaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Selasin aktiivisen ketjun läpi ja ilokseni laitan merkille hyvin korkean kirjoitustason. Helmi. Jätin luonnollisesti linnut omaan kategoriaan ;)

Viliho Seppäin

Hieno aivoisteluketju!

Mikä on kalamiehen lempifilmi??????????

No Bill Kill tietennii .

Ps. harvinaista ettei kimmastelua ilmennyt, seon hyvä. Hyväst tämän lenkkiliittimen osilta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

SAmaa mieltä, syntyi yksi parhaista Puheenvuoron keskusteluketjuista!

Ilkka Luoma

Näin se toimii yhteistyöllä!

Ilkka Luoma

Kiitos osallistujille - mukavaa, että saatiin kehittyvä jatkumo kirjoitusideoinnilla!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jeps. Joukossa tyhmyys tai viisaaus tiivistyvät.

Ilkka Luoma

Herää kysymys mikä tai kuka ohjaa viruksien, prionien ja bakteerien evoluutiota - vai ohjaako mikään? Ovatko virukset evoluution ja luontoharmonian 'tasapainopoliiseja' varustettuna luvalla tappaa, jota ei tapahtumana kemian pienimmissä osasissa edes ole!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Uskovaisille se on jumala ja pakanoille singulariteettien haihtuva energiasäteily.

Jaakko Tuononen

Todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä blogi, kiitos.

Olisi kuitenkin aina pidettävä mielessä se, että ihminenkään, vaikka muuta luulee, ei ole itseänsä halliseva laji. Ihmisen "älykkyys" ja se, että yksi laji pystyy analysoimaan omaa tilaansa ja muita lajeja, on vain osoitus elämän merkillisyydestä.

Jos ihminen vain nöyrästi hyväksyisi sen, että ihmisen aivojen kautta muukin elämä maapallolla saa merkityksen ja lopetettaisi oman yksilöllisen elänsä merkityksen korostaminen (mikä on länsimaisen kulttuurin pahin moka), niin voisimme rauhoittua ja antaa elämän vain virrata lävitsemme - eikö vain? Emmehän me kuitenkaan muutakaan voi. Minuuden kokemus on ihmisen suurin illuusio, sitä ei todellisuudessa ole olemassa.

Viruksen ja ihmisen olemassa olo on symbioosi, jota kaikki elämä maapallolla on. Se, että ihminen miettiin virusongelmaa, mutta virus tuskin miettii, ei tätä asiaa muuta.

Ilkka Luoma

"Mittakoetin tutkii itseään"

Millainen on avaruus, jos suurennuslasi on koko universumin kokoinen tai millainen on häivähdys matkasta, kun "säde" kiitää elektronin halkaisijan ohi ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jos suurennuslasi olisi hyvin homogeenista ainesta, romahtaisi koko universmi mustan aukon singulariteettiin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Länsimaalainen kulutusorientoitunut materiaalikulttuuri kasvuhokemassaa puuttuu herkästi muiden sisäisiin asioihin, huolehtimatta omista epäkohdistaan.

Ilkka Luoma

Millaisen itseanalyysin juuri hetkessä elävä eliö suorittaa, vai onko se reaalimaailmaa jatkumossaan?

Jaakko Tuononen

Juuri näin. Todella mielenkiintoista. Ja mikä on reaalimaailma?

Kvanttifysiikkahan todistaa, että alkeishiukkasella voi olla kaksi erilaista tilaa. Ja kun kaikki aine muodostuu näistä alkeishiukkasista (myös atomit) niin tavallaan, todellisuus joko on, tai ei ole.

Myös tuntemamme valo on sekä sinifunktiolla kuvattavaa aaltosäteilyä, että hiukkasia (fotoneja). Tiedämme, että se on varmasti energiaa kun iho palaa.

Ja mitä esim. lämpöenergia on? Se on vain molekyylien (atomisidosten) liikettä. Jos tätä liikettä ei tapahdu, niin sitä nimitetään apsoluuttiseksi nollapisteeksi. Ja miksi kaikki elämä vaatii tämän molekyylien liikkeen? Apsoluuttisessa nollapisteessä ei ole elämää.

Eikö olisi syytä tutkia, miten molekyylit saadaan liikkeeseen hajottamatta atomisidosta (fissio/ydinvoima) siten, ettei aineeseen tuoda ulkopuolelta energiaa? Ydinvoimassahan kysymys on juuri siitä, että aineeseen ei tuoda ulkopuolista energiaa, vaan vapautetaan aineen oma energia, jonka kaikki tunnemme Einsteinin suhteellisuusteoriana.

Taisi olla tyhmä kysymys :)

Ilkka Luoma

Kuinka fissio lähtee käyntiin?

Pohdintaa syvyyksistä ja rajattomista ulottuvuuksista:

[Orig. keskiviikko, kesäkuu 16, 2004]
Pohdintaa loputtomuudesta ja olemattomuudesta

Hyvä Veli,

... ajatuksesi on aivan oikein, jos lähestymistapana on juuri ihminen ja hänen käyttäyminen. Mikäli tarkastelukohtana on kaiken olevaisuus, ei siihen pelkkä ihmisen ominaisuus ja rajallinen "aistimus" riitä. Ihminen on samanlainen osa kokonaisuutta kuin mikä tahansa materiaalinen "möykky", siis viime kädessä ihminenkin on vain energiavärähtelyä eli kimppu erilaisia energiatihentymiä! Kuinka mittalaite tutkii mittalaitetta -syndrooma.

Meidän tulee muistaa tai "ymmärtää", että katsomus on ehdottomasti aina vain sen "katsojan" silmissä, kuka arvion antaa.

Olisi mielenkiintoista "havaita" kuinka "maailma" näyttäytyy koiran/ kissan silmin ja mitä siellä "aivokopassa" pyörii (sehän on siitä riippuvainen mitä aistinelimet ottavat vastaan; kuinka muuten ihminen, joka jo syntymästään lähtien on ollut sokea, kuuro ja ilman tuntoaisteja "ajattelee" tästä maailmasta).

Olisi vieläkin mielenkiintoisempaa "nähdä" miten muurahainen/torakka jne..."näkevät ja kokevat" maailmansa (ne tuskin havaitsevat ihmiselle mitään erityistä asemaa tai eivät saata havaita sitä ollenkaan!).

Mutta vieläkin mielenkiintoisempaa olisi havaita "ympäristöä" molekyylintasolta; millaiselta se "näyttäisi"? Uskoisin, että torakan ja muurahaisen ominaisuudet ovat kadonneet tyystin.

Mutta kuinka "näkymä" on bakteerin tai viruksen "silmin"; ne eivät varmaan tunnista muurahaista eikä torakkaa; ainoastaan sen informatiivisen "väreilyn", joka lähtee juuri heitä ympäröivästä maailmasta eli siis solutasolta, jossa ei enään ole mitään niitä aisteja, mitä meillä on.

Kuinkakohan "maailma" näyttäytyy atomitasolla ja erityisesti jos "istut" elektronin matkassa kiertoradalla, jota tänä päivänäkään ihminen ei osaa luonnehtia juuri millään tavoin (ihminen pystyy mittaamaan millä kuorikeroksella elektroni on, ei juuri muuta).

Elektronit voivat "kokea" toisiansa hyvin kummallisessa maailmassa meille, mutta "heille" se on jo huomattavan selkeä; jokainen elektroni on lähes täydellisessä tyhjyydessä ja lähes täydellisen yksin; on vain ominaisuus vuorovaikuttaa jonnekkin, mitä ei enään meidän tavoin näe, vaan se "aistitaan", siis elektroni "kokee" muut "kolleegat" gravitaationa (huom! ihminen ei ole löytänyt sitä ratkaisevaa hiukkasta eli gravitonia, joka ilmeisesti "liimaa" kasaan koko tämän systeemin atomeista galakseihin saakka).

Mutta kuinka kvarkit voivat kokea "elämän", väitän, että suuremmat kokonaisuudet kuin esimerkiksi neutroni, protoni, atomi, virus, bakteeri, muurahainen, torakka, koira ja kissa sekä siinä seassa ihminen ei tunnistaudu enään millään tavoin, koska kvarkit ovat "viimeiset" meidän jollain mitattavissa olevat "osaset", joilla on vain keskinäissynergia täydellisessä harmoniassa; järjestelyssä jonka evoluutio alkoi singulariteetista eli kaiken keskipisteestä, jolla ei ollut ulottuvuutta ja joka ei pääty ilmeisesti pääty milloinkaan!

Täydellisenä teoriana on kaiken pohjalla puhdas ja universaali värähtely, kun poikkipinta-alaton "kuminauha" päättömänä tai päällisenä, siis suljettuna värähtelyrenkaana tai "tilavuudettomana" hiuksena, joka täydellisesti vuorovaikuttaa kaikkeen, siis meidän näkökulmasta ei mihinkään! Tämän teoriatason "aistimus" ketjun "suuremmista" osasista on puhdasta filosofiaa, koska supersäie ei "näe enään mitään", vaan täydellisen "olemassaolokenttänsä" sisällä tai äärettömyydessä suorittaa vain värähtelyä, joka voi vain "hallita" kaikkea.

Kaikki muu supersäikeiden jälkeen "suurempaan" päin tai ajattelun osalta on illuusiota, joka havaitaan ainoastaan pienen pienellä ihmisen "järjellä" ja "mittalaitteilla", joilla ei ole mitään merkitystä supersäietasolla, koska nuo kvarkit, neutronit, atomit, molekyylit, virukset, bakteerit, muurahaiset, torakat, kissat, koirat ja lopulta ihminenkin on vain supersäikeiden värahtelysinfoniaa.

Uskoisin, että tämän ylläkuvatun "ketjun" olemuksesta ja lopullisesta syvyydestä mm. Hawkings on kiinnostunut ja hänen lopullinen yhtenäisteoria on juuri nuo energiatihentymät siellä loputtomuudessa mihin meillä ei ole koskaan asiaa, sillä olemme vain ja ainostaan niiden illusionäärinen ilmentymä maailmassa missä rajallinen aisti ja rajallinen äly koettaa selvittää asioita.

Tämä tapa "nähdä" maailmaa (siis näkemys energiatihentymistä) olemattomana ja täydellisenä ei saata olla kovinkaan väärässä, koska se antaa mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen harmoniaymmärrykseen siitä, mitä me todellisuudessa olemme eli emme siis mitään! (edelleen tulee muistaa, että tämäkin yllä kuvattu mielenpurkaus oli ihmisen aikaansaannos ja sen pelkästään ihmisten keskuudessa saama kannatus on enemmistöstä kiinni.

Me vain voimme yksittäisinä ihmisinä hiljaisesti uskoa siihen, mikä meille kullekin on soveliainta ja turvallisinta!

Ilkka Luoma

Jaakko Tuononen

Totta kai aineeseen myös (uraaniin) tuodaan energiaa ydinvoimalan ulkopuolelta, mutta vain sen takia, että aineen OMA energiantuotanto saadaan käynnistetyksi. Anteeksi taas tämä tyhmyyteni.

Kukaan ei kysynyt, mutta vastasin itse, ok?

Ilkka Luoma

Tyhmää kysymystä ei ole, joskus voi olla tyhmiä vastauksia ;) ... jos mietimme 'käynnistysenergiaa', niin mikä onkaan sen rooli energiajatkumossa, jossa on aina yhdiste massaan?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Uteliaat ylläpitävät maan tietotaidon kohoamista ja joskus vilpittömyydessään laukaisevat tiedollisen kehitysvibraation.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Jaakko Tuononen

Kiitos Ilkka kommentistasi. Todellakin arvostan sinun asennettasi täällä bloggaajana.

Sanoit "Me vain voimme yksittäisinä ihmisinä hiljaisesti uskoa siihen, mikä meille kullekin on soveliainta ja turvallisinta!" Mielestäni ihmisen ei pitäisi lainkaan uskoa. Kun emme tiedä, niin vain myönnämme sen. Ei se sen kummallisempaa ole. Me emme tiedä - oikeesti. Mutta jos yritämme ilman uskomuksia ymmärtää, niin minusta se on rehellistä.

Ilkka Luoma

Kiitos Jaakko, ... vilpittömän uteliailla silmillä ja innokkaalla mielellä saattaisi päästä hiukan lähemmäksi kokemaan jotain, mitä ei ihmismielelle ole "olemassa" :)

Ilkka Luoma

Kiitos Jaakko, ... vilpittömän uteliailla silmillä ja innokkaalla mielellä saattaisi päästä hiukan lähemmäksi kokemaan jotain, mitä ei ihmismielelle ole "olemassa" :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Uskomus on sovitettu todistamaton tieto hetkellä x.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Viimeinen virusjupakka on nyt esiintynyt salaisesta sotilastukikohdasta, ravintolasta, likaisesta vedestä, mutta varmaa on se, että se on mutaation huipputuote ja -saavutus, jolla on jokin jatkumon osatekijärooli.

Ilkka Luoma

Myös festareilta arvellaan sen lähteneen, vaikka lähtö on tapahtunut jo silloin, kun jatkumo sai alkunsa - siis kun painovoima teki ensimmäisen 'virheensä' ja yhdisti kaksi olematonta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olremmeko viruksia varten oleva kokeilukasvualusta?

Ilkka Luoma

Aiheellinen kysymys, tosin mikään ei ole mitään varten - vaan lomittuminen ja limittyminen syntyvät syyn ja seurauksen lakien mukaisesti...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miten limitytään, kun kaikkeus on 99,999999999% tyhjää!?

Ilkka Luoma

Oletko varma, että täällä meillä on jotain, jospa täällä ei ole mitään - ei yhtikäs mitään! ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Media vaikenee täysin EHEC´stä, joko se taltutettiin? Entä ne joka päivä kuolevat 4300 lasta, likaisen veden bakteereihin ja viruksiin, joko sekin on loppunut!?

Ilkka Luoma

Topicin ingressiin nähden ... [2013] " ... Pandemia pelottaa – sillä menyt historia osaa aikakirjoista todistaa mustansurman ja monen muun tapahtuma-ajalleen selittämättömän joukkosurman (vain Jumala tiesi – ja kirkkohan hyödynsi nämä Haadeksen tulet). Virukset, prionit 1] ja bakteerit ovat ”elollisen luonnon” ylivoimaisesti suurin esiintymisjoukko 2] – ja nekin kehittyvät evoluution 3] myötä ---

Nyt Kiinasta jäytää uusi virusuhka – H7N9 4] leviää maailman väkirikkaimmassa valtiossa, jossa siipikarjan, siis kanojen ja broilerien osuus on jättiläismäinen, ulottuen pienimpienkin kylien ”elävien ravintolähteiden markkinoille”.

SARS 5] oli epidemia, jonka pelättiin laajenevan pandemiaksi – mutta tuolloin Kiina suoritti hitaasti käynnistyneen mobilisaation, joka kiihtyi nopeasti ja selätti totaalisesti SARS´in, tai sitten … ? ... " ~

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/h7n9-odotamm... -

.

Toimituksen poiminnat