Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

[U] Nokia avasi historiallisen ohjelmisto-oven!

Uutisia ravisteli negatiivisuuden aalto, kun Nokia teki ainutlaatuisen hienon sopimuksen toisen maailman suurimman, Microsoftin kanssa - yhteiset resurssit ovat vailla vertaa, vain kiinalaisten suurallianssit voivat kilpailla Nokia-Microsoftin kanssa! 1] ~ uusi "nokia" on synnytyssalissa!

 

[ ... surulliset ja hätääntyneet ohjelmisto-osaajat, jotka osaltansa loivat Nokian alallansa maailman suurimmaksi, pohdiskelevat huomista, mitä tehdään ja kenelle. Syntyy oivallus vailla vertaa: "Perustetaan Ohjelmisto-osuuskunta 2] - saamme kasaan yhden maailman parhaista keskittymistä, jolla on näyttöä, eikä vain puheita" ... ]

 

Nokia on kantanut yhteiskuntavastuuta 3] Suomessa ylivertaisena veronmaksajana, optioiden jakajana, palkkioiden suuntaajana, yhteisöveron tilittäjänä ja työnantajana, joka nosti Suomea maailman maineeseen suomalaisesta sisusta, jolla lohkesi paikka maailman huipulta, jossa ollaan edelleen.

 

Nokia kantaa edelleen yhteiskuntavastuuta. Nokialla tiedetään, että maapallolla on menossa maailman laajuinen työn ja ohjelmoinnin uudelleen jaon taistelu. Palkkakustannnuksiltaan halvemmat toverit napsivat enenevässä määrin työtehtäviä Intiassa ja Kiinasssa - Pakistanissa ja Marokossa. Silti meillä on aina osuutemme - juuri se suomalaisen insinöörin ja humanistin mentävä kolo maailman kysynnästä.

 

 

Nokia ojentaa kättä - tarttukaa siihen!

 

Nyt Nokia ojentaa hädän hetkellä kättä - tulee maksamaan merkittäviä irtautumispalkkoja osaajilleen, jotka loivat Nokiaa maailman kartalle. Nyt Te ohjelmisto-osaajat, systeemisuunnittelijat ja tuotekehittäjät voitte yhdistää voimanne ja Nokia ostaa Teiltä palveluksia laskua vastaan. Pääsette alihankintasuhteeseen ja yrittäjiksi. Maailma on täynnä informaatio-logistiikkaa!

 

 

Osuuskunta on perisuomalainen tapa huolehtia yhteisestä osaamisesta

 

Turvallisin ja yhteenkuuluvin tapa tarjota ohjelmistopalveluita on osuuskuntamuotoinen malli verkottua. Eikä vain uudistuva Nokia 4] osta Teiltä palveluita, vaan moni muukin - sillä osaamisenne tiedetään ja tunnustetaan! Nyt on uuden ohjelmistoaikakauden vallankumous, kuten Nokia teki omansa. Verkottukaa ja lyökää hynttyyt yhteen - osaamisklusterinne on ainutlaatuinen!

 

 

Suomalainen yhteiskunta haluaa pitää Teidät Suomessa!

 

Valitkaa edusmiehenne ja kääntykää joukkona Mauri Pekkarisen puoleen, jo ennen vaaleja. Kääntykää Anni Sinnemäen puoleen, myös ennen vaaleja - kääntykää Jyrki Kataisen puoleen, sekin vielä ennen vaaleja - yhtykää ja täyttäkää maa vaateilla huomiosta maailman parhaita Nokia-osaajia kohtaan. Teille syntyy varmasti kysyntää - ainakin Kiinasta, josta Nokia on ammentanut suurimmat voittonsa. Ollilalla on intressi auttaa - onhan hän mm. Pekingin kunniakansalainen.

 

 

Maailma ei ole niin surkea kuin se nyt näyttää

 

Maailma ei ole niin surkea, kuin nyt aluksi tuhkan ripottelijat ovat mediasta maalanneet. Osaamiskyky ja -taito eivät ole kadonnut minnekään. Päin vastoin, nyt voitte yhdistyä, verkottua ja sektoroitua - kukin ryhmäänsä osaamiserikois-alueidenne mukaisesti.

 

 

Yhdistyneet Ohjelmisto-osuuskunnat 

 

Perustakaa katto-organisaatioksi Yhdistyneet Ohjelmisto-osuuskunnat ja olkaa ylpeitä osaamisestanne - maailman tarvitsee entistä enemmän systeemitekijöitä - maailman verkot tarvitsevat ohjelmisto-osaamista ja entisillä ja nykyisillä nokialaisilla on valtavat näyttöreservit kyvyistänsä. Kuten Nokia ja Microsoft tietävät - kaikki maailman peruskännykät 5] muuttuvat "köyhänkin" taskussa älykkäiksi, mitä se sitten merkitseekään.

 

Ei Nokia voinut niin huono 6] olla kuin rääpivä media antaa ymmärtää - Nokia takoi voittoja jo vuodesta 1995 lähtien, jakoi historialliset optiot, jakoi historialliset bonukset ja nosti osaltansa Suomen suosta - ja Te olitte osaltanne siellä työmyyrinä, jotka mahdollistivat sen muiden mukana. Työn laatu ja toimitusvarmuus ratkaisevat.

 

Lopuksi - Meillä suomalaisilla on nyt kansallinen talkoohanke - ja se on Nokian palauttaminen kotiin - nyt osake on pilkkahintainen. Tankataan Nokiaa kansalaisten osakesalkkuihin 5-10 vuoden sijoitushahlolla - on suuri todennäköisyys, että mukavia tuottoja odotettavissa!

 

 

Ilkka Luoma

Kiina-konsultti vuodesta 1999

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 


Tekstiin liittyvät viitteet:

 

1] ...   Kiinassa suunnitellaan maailman suurinta informaatiologistiikan superallianssia,

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61085-nokia-rajayttaa-pankin   ---

2] ...   Osuustoiminta toimii sinivalkoisen pääoman takuumiehenä,

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/09/osuustoiminta-toimii-sinivalkoisen.html   ---

3] ...   Nokia otti jo vuosia sitten yhteiskuntaroolin,

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/11/nokia-otti-itselleen-yhteiskuntaroolin.html   ---

4] ...   Avoin kirje entiselle toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuolle [2010],

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59646-nokia   ---

5] ...   Nokia täytti maailman peruskännyköillään - brändi vailla vertaa,

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61361-nokia-taytti-maailman-kannykoilla   ---

6] ...   Nokia oli jo vuosia sitten valmis "suureen harppaukseen",

---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/nokia-on-valmis-suureen-harppaukseen.html   ---


 

Sent:

Cc: Ni ; presidentti@tpk.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; jorma.ollila@nokia.com ; esko.aho@nokia.com ; Guangyun Li ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi

Sent: Thursday, February 17, 2011 10:03 AM

Subject: OHJELMISTOALAN AAMUNNOUSU - Nokialaiset! Perustakaa ohjelmisto-osuuskunta

...

 

Nokia avasi historiallisen oven kansakunnalle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Ilkka Luoma

Hpj. Jorma Ollila oli yllättävän epävarma eilisessä A-talk ohjelmassa!

Jukka-Pekka Vasara

Ollila on johtaja evp..

Yhtä kaikki uskon että irtisanottavat selviävät kyllä hyvin, tosin yleensä ilman Suomea tai edes niitä osuuskuntia..

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ovat huippukoulutettuja ja hyvällä joukon johtajalla he saavat erinomaisia työtehtäviä - yksityisyrittäjinä, tai osuuskuntalaisina!

Ilkka Luoma

Tuon ryhmän menestyksen ratkaisee koordinaatio ja keskitetty markkinointi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Samaa mieltä. Ollila tapaili liiaksi sanoja, on ollut aiemmin paljon varmempi. Tosin todellisuudessa tämä uusi liitto täysosuma, tulemme sen näkemään jo vuoden 2012 aikana.

Ilkka Luoma

Muistamme vuonna 1992 Ollilan hakeneen Lontoosta Nokian palkkarahat, kun tuolloiset suomalaiset pankit eivät enää lainaa antaneet. Nyt Nokia ei tarvitse suomalaisia pankkeja. Ehkä Ollila on jo väsynyt mies, ja elämäntyönsä tehnyt? Tai?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Pörssiyhtiön hall.pj.:n onkin oltava tarkka mitä kertoo ja miten!

Ilkka Luoma

Ollila on sanonut, ettei Suomen Nokialle synny mitään erityisen hankalaa muhin nähden - mitenhän tuon "erityisen" sanan merkitystä on tulkittava?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Joko Jorma Ollila vastasi? Ehdotuksesi on historiallinen!

Ilkka Luoma

Kiitos kannustuksesta. Ollila ei ole vielä vastannut. Jos nuo "uhan alaiset" ohjelmoitsijat tekevät osuuskunnan, on se silloin myös kilpailija Nokialle ja voi myydä palveluksia esim. Samsungille...

Muistakaamme, että mitään yt-lukuja ei ole edes vielä julkaistu!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomessa oli jo ensimmäinen nk. HighTech Pöyry-ilmiö: 400 ulos Suomesta ja Kiinaan 800 tilalle, keskelle maailman suurimpia markkinoita ja ei siinä vielä kaikki, vaan 20 prosenttia halvemmalla!

Alexius Manfelt

Noin se tulisi tehdä, se muutos! Kiitos hienosta bloggauksestasi!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Samaa mieltä. Ilkka Luoma oivalsi asian ytimen ja erinomaisen kannusteen. Kirjoituksena huippuluokkaa. Kommentoikohan presidentti, oli sinnekkin lähetetty!

Ilkka Luoma

Kiitos kannustuksesta. Nyt oli kirjoitettava tämä, koska median räkytys ylitti jo kaikki rajat. Nokian ja MS:n liitto poikii paljon, ja nyt he, jotka ostavat Nokiaa, ja pitävät ne salkussa 5-10 vuotta - tekevät mukavat tilit ;)

Ilkka Luoma

Kiitos kannustuksesta.

On harmittanut suuresti, kun omat tölvii omia. Muistamme, että Nokia on takonut yhtämittaisesti voitollisia vuosia aina vuodesta 1995 lähtien ja Nokian maksamat verot suoraan ja epäsuoraan ovat historiallisella tasolla, mikään yhtiö ei ole koskaan Suomen taloushistoriassa syöttänyt yhteiskunnallemme niin paljon tulontasausrahaa kuin Nokia!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nokialla on yli miljardi asiakasta, ja tämä himottaa Microsoftia, jolla itselläänkin on miljardi asiakasta! Mitä nuo kykenevätkään tekemään yhdessä?

Ilkka Luoma

Yllättävän harvat ovat pohtineet liittoa syvällisesti, vaan mieipide on räkäisty sen kummemmin ajattelematta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko tulossa Suomen suurin rakennemuutos?

Ilkka Luoma

Suomessa on alkamassa historian suurimmat palkka-aletalkoot kun nokialaisia siirtyy palkollisista yrittäjiksi, mutta tilalle tulee vapaus yrittää ja ottaa riskejä, joita palkannauttijalla ei ole ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuuluisa riskinotto, ja sen vuoksi yrittäjillä hyvin mennessään on parempi tulotaso kuin palkollisilla.

Ilkka Luoma

Kuinka paljon Microsoftilla on softanikkareita Intiassa?

Ilkka Luoma

17.2.2011 21:16 Nick Rigel
VAST
Tuohon ei ole täyttä näyttöä, mutta asiana looginen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eräs tieto - Suomessa inssiin palkka noin 7000/kk sivukuluineen, Kiinassa alueesta riippen noin 800-2000/kk sivukuluineen!

Ilkka Luoma

Globalisaatio tasaa hiljalleen palkkoja koko maailmassa, mutta etenemisvauhti on tuskaisen hidasta niin pienipalkkaisille kuin odottajille, että oikeudenmukaisuus toteutuu. Suurin uhka on materiaalien ja energian riittävyys - niinpä onkin toteutettava kulutuksen puolitus!

Nokia kamppailee tämän saman ongelman kimpussa - se tuottaa Suomessa tappioita, jotka pitää täyttää mm. rahakkailta Kiinan markkinoilta. Nokia menestys kumpusi pitkälti ahkerien ja edullisten kiinalaisten työntekijöiden niskanahasta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

17.2.2011 21:01 Ilkka Luoma
vastaus

Tuossa esiintyi sama ilmiö kuin hävityssä jääkiekkomatsissa, mitään hyvää ei nähdä, koska tuloksena oli juri sille hetkelle tappio, olemme huonoja häviäjiä, vaikka Nokia ei ole vielä hävinnyt juuri mitään. On edelleen maailman suurin alallaan!

Ilkka Luoma

Jälleen ripotellaan tuhkaa kuningaslippulaivamme päähän - Nokia on tuonut ennennäkemättömästi vaurautta koko Suomelle ja nyt sitä kannattaa ostaa kansallisessa hengessä - palautetaan "poika" kotiin idealla. Kiinalaisilla on jo valmiina "suuri harppaus" - suuri suunnitelma maailman jättiläisestä... palataan tähän vähän myöhemmin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Voisivat ainakin espoolaiset joskus edes kiittää Nokian muhkeista suorista ja epäsuorista veroista, joita on tilitetty kaupungille kahmalokaupalla.

Ilkka Luoma

Espoossa on 34 Nokia optioeuromiljonääriä.

Tuula Hölttä

Ilkka L. "Meillä suomalaisilla on nyt kansallinen talkoohanke - ja se on Nokian palauttaminen kotiin - nyt osake on pilkkahintainen."

Niinpä niin. Meillä suomalaisilla olisi muutama muukin hanke kvartaalikapitalismin alttarille uhrattujen ja aiemmin ilman erityistä taloudellista "tuottavuusvaatimusta" omakustannushintaan kaikille välttämättömiä hyödykkeitä tuottaneiden kansallisomaisuuksien palauttamisessa kotiin.

Valitettavasti taitaa olla kuitenkin niin, että ahne poliittinen valtaeliitti on onnistunut myymään edellisten sukupolvien työperinnön kaikenlaisille E[F]lopeille, ja nyt me sitten vain makselemme kiltisti esim. potenssiin x kohoavia energiaveroja, joista meiltä peritään myös arvonlisävero [vaikka veron perimisen verosta ei periaatteessa pitäisi olla sallittua].

Meillä suomalaisilla oli "kansallinen talkoohanke" myös 90-luvun lamassa. Muistan moraalifilosofi Airaksisen todenneen TV:ssa, että laman seurauksensa Suomessa tulee syntymään "menetetty sukupolvi" sodassa menettyjen sukupolvien tavoin. Kun lausunto koski omia lapsiamme, vastasin TV-ruudulle, että "kuule kundi, vain minun kuolleen ruumiini yli". Valitettavasti olin väärässä.

Ilkka Luoma

Suurin menetys tapahtui jo silloin, kun nykypoliitikot myivät Urho Kekkosen "valtio-omaisuusperinnön" - näinhän se menee, toiset valtiollistaa ja toiset yksityistää - kumpiko parempi?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tällä kohtaa tekee mieli verrata Uolevi Raadetta ja Mikael Liliusta, löydättekö edes pientä samanlaisuutta tai yhdistävää tekijää?

Tietämättömille tiedoksi, että Raade oli nk. Kekkosen vuorineuvoksia (Neste Oy), joka ei nähnyt edes unta optioista, mm...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

1990-luvun kansalliseen talkooeheytyshenkeen kuului voimallisesti Paavo Lipposen tahto jarruttaa SAK:n intoa nostella palkkoja. Näin syntyi historiallisen pitkä (vieläkin jatkuva) vientiylijäämien aikakausi.

Ilkka Luoma

Tuo palkkamaltti ulosmitattiin muutama vuosi sitten 10-25% korotuksilla.

Ilkka Luoma

Ennakkonäkemyksen vastaisesti Nokian osake lähti nousuun! Mutta onko huonompaa tulossa - vai olisiko tässä järjestetty tilanne suomalaisten ostaa "poika" ainakin osittain kotiin ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaisille on tarjoutunut täydellinen mahdollisuus tehdä pidemmällä juoksulla rahaa "omalla kotimaisella yhtiöllä", Nokialla. Aiotko ostaa, kurssi on historiallisen alhaalla!

Ilkka Luoma

Kyllä, kuten moni muukin :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nokia näyttää takovan voittoa vuodesta toiseen, jo 15 vuoden ajan. Kerrotko toisen mobiiliyhtiön, joka on tahkonnut rahaa omistajilleen tällä tavoin.

Ilkka Luoma

Toista samankaltaista yhtiötä ei ole koko maailmassa!

Rug Head

Ilkka kiitos erinomaisesta kirjoituksestasi!

Nyt ehdottoman tärkeää aktivoitua ja lähteä miettimään kansallisella
tasolla SUURIA, innovatiivisia ratkaisuja Nokian tilalle.
Pienyrittäjyyden tukeminen, koska Suomeen tulee nyt toivon mukaan
syntymään lukematon määrä pieniä softa-alan yrittäjiä. Valtio voisi
tulla mukaan talkoisiin, ei kauhomaan rahaa turhiin projekteihin, vaan
antamaan yhteiskunnan taholta tukea aloittaville yrityksille.

Ilkka Luoma

Osuuskunta hautomona voisi olla satojen pienien innovatiivisten softayhtiöiden kehto, jossa osuustoiminta koordinoisi kokonaisuutta ja markkinointia ... ?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olisiko Nokia juuri noin tekemässä, koska kannustaa ohjelmisto-osuuskuntia perustettavaksi. Näin se saa kumppanuudella kustannushyötyä ja riskinjakoa. Entiset Nokian työntekijät pääsevät taas tekemään yrittäjyyttä ja tavoittelemaan yrittäjävoittoja, itsestään selviä palkkoja ei ole enää olemassa. Kaikelle on mittarinsa, vain tuottava työ palkitaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaikille "potkittaville" nokialaisille löytyy hommia, ja nyt tarvitaan keskinäistä solidaarisuusvoimaa!

Ilkka Luoma

Palkollisten poistuessa "vapaaehtoisesti" yrittäjiksi, on tuo suurin solidaarisuusvoima keskinäisessä verkottunessa kilpailuasetelmassa, joka alussa alentaa työvoimakustannuksia myytävien alinhankintapalveluiden halventumisena ... tylyä, mutta tehokasta Nokialle.

Ilkka Luoma

Tuon alustuksen software-osuuskuntakonsepti on jo olemassa ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tarkoittanet yleistä osuustoimintakonseptia?

Ilkka Luoma

Nokia luo oma-aloitteisesti täysin uutta kilpailua luomalla "poispotkittavilleen" yksityisyrittäjämahdollisuuden entisten ja nykyisten alihankkijoiden "kiusaksi" ja kehittämiseksi - uudessa haastavassa verkostoitumisen Duopolissa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nokia tuulettaa uusilla yrittämisen innovaatioilla, koska liiketoiminnallisesti se on pakko! Nokiayhteisöstä tulee yrittäjävetoinen riskeineen ja yrittäjävoittoineen.

Ilkka Luoma

Huominen maailma on yrittäjyyden maailma. Eläinkunassa siivellä eläjiä ei ole. Kiinassa taas miltei kaikki nuoret haluavat yritäjiksi! Entä meillä?

Ilkka Luoma

17.2.2011 21:16 Nick Rigel
VAST
Syntyykö myös nyt Pöyryn kaltainen nokia-ilmentymä; 5000 ulos Suomesta ja 3500 + 3500 sisään Kiinassa ja Intiassa, säsätäen henkilöstökustannuksista noin 20 prosenttia !? Missä vika?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vika on siinä, että meillä Suomessa on liian kalliit palkka- ja sivukulut muihin kehittyviin maihin nähden.

Ilkka Luoma

Myyntimies Miikkulainen on provisiomies --- ei koskaan liian kallis, palkkaansa nähden, vaan aina ansiot kohdallaan!

Palkkapussin saatuaan myyntimies on todennut kauppojen tulleen maaliin; provisiot kilahtivat tilille. Tänä päivänä korkeiden palkkakustannnusten maassa Suomessa voivotellaan kustannuksiemme olevan 5-10 kertaiset kehittyviin maihin nähden. Työ on aina tehtävänsä väärtti. Normaalissa kuukausipalkassa on vaikea huomioida dynaamista tulosta. Yhtiöiden tilauskirjat eivät ole aina staattisia vaan vaihtelevia myyntikyvyistä riippuen. Kustannuksien tulisi elää tulojen myötä ylläpitäen yhtiön kykyä tarjota jatkuvasti ja dynaamisesti työtä tekijöillensä.

Entisten aikojen laukkuryssä, tuo nykypäivän myyntitykki eli kaupparatsu elää yrittäjämäisesti keräten oman ja perheensä toimeentulon myyntityöstä, joka tunnetusti ei ole vakaata, vaan vaihtelevaa kuten kauppamiehen palkkakin. Myyntimiehelle tarjotaan takuupalkan jälkeen tyypillisesti pieni pohjapalkka ja reipas provisio myyntikatteesta tai myynnistä laskettuna. Myyntimiehen palkan voidaan aina sanoa olevan kohdallaan ja tasokorotukset syntyvät omasta tahdosta ja innosta tehdä työtä, siis tulosta yhtiöllensä. On hyvä muistaa, että Suomen kuuluisin kyläkauppa Tuurissa on alkujaan syntynyt kunniakkaan kulkukauppiaan uutterasta työstä.

Myyntimies on käytännössä itsenäinen yrittäjä palkannauttijan sosiaaliturvalla. Myyjä saa aina ansionsa mukaan; hänellä ei ole vakiopalkkaa, vaan yrittäjämäinen korvaus tehdystä työstä, mutta ennen kaikkea tekemästään voitosta, mikä ylläpitää hänen edustamansa yhtiön toimeentuloa. Voidaan pelkistetysti ja hiukan raflaten sanoa, että myyjäkunta ylläpitää koko muun yhtiön kykyä pitää palkollisia tuotannossa, hallinnossa ja tuotekehityksessä. Myyjäparan pitää vieläpä maksaa esimiehensäkin palkka, ellei pomolla satu olemaan henkilökohtainen myyntitavoite.

Myyjä, tuo hotellien uskollinen asiakas, sairastaakin kitsaasti, sillä tunnetusti kauppoja ei sairaalan vuoteelta synny (sairauspoissaolojen listassa kaupanväki on vähiten poissa työtehtävistä, 2,9% työajasta, HS 20.3.2006/ Tilastokeskus). Myyjän voidaan sanoa olevan verottajan uskollinen kumppani ja hyvä ystävä, sillä keskimäärin tehokas ja säntillinen myyntineuvottelija saa keskiarvoa korkeampaa provisiovoittoista palkkaa, maksaen mukavat korvaukset valtiolle kuluttamistaan ajoteistä. Kaupparatsu, tuo huoltoasemien tiikeri ja leijona, kuluttaa menovettä leasingautossaan loputtomilla maakuntamatkoillaan verottajan iloksi ja vihreiden suruksi. Myyntimies innokkaana asiakaspalvelijana kuluttaa ravintoloiden ja muidenkin anniskelupaikkojen palveluita kerryttäen arvonlisä- ja muitakin valmisteveroja iloisesti valtiomme kassaan. Lisäksi innokkaana kaupantekijänä lomatkin jäävät minimiinsä, sillä vähemmän kauppaa syntyy lomalaitureilla ja -laitumilla. Ei taida myyntimiehemme paljon ehtiä sairastamaankaan, sillä tie ja asiakkaat kutsuvat.

Myyntimiehet eivät lakkoile, sillä tavoitteet ja provisiot jäävät näin saavuttamatta. Myyntikavereiden ainut lakko on tupakkalakko. Päivätyö päätetään eläkkeeseen, jolloin toivottavasti on riittävä provisiokertymä varallisuutena, jotta eläkepäivät soljuvat muistellessa värikästä ja ihmisläheistä työtä ja saavutuksia, jotka luotiin omalla rehellisellä työllä.

Myyjien ammattikunta on yrittämisen esimerkki. Myyjän perusasenne on iloinen hymyilijä, joka kuuntelee ostavan asiakkaansa toiveita aina sanomalla: kyllä onnistuu. Niin onnistui myös positiivisen elämänasenteen viljely pitkillä maakuntamatkoilla, joista jäi jäljelle legendaariset tarinat leijumaan hotellisaunojen löylyhuoneisiin, nuorempien myyntisukupolvien jatkaessa sitä maailman toiseksi vanhinta, vai olisiko vanhinta ammattia.

Kaupparatsu on virettä ylläpitävä perussuomalainen, joka ei vähästä hatkähdä, eikä pienestä kitise. On sanottu, että todellisen myyntimiehen ammatti on maailman vaikein, mutta myös arvostetuin. Myyjien kesken markkinat on aina suhdanteista riippumatta jaettu joka aamu uudelleen.

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kohtaako suurta joukkoa nokialaisia huomenna nk. Pöyry-kohtalo, ja tekevätkö nokialaiset ohjelmoijat alustajan ehdottaman "osuuskunta-meegon"?

Ilkka Luoma

On harvinaista, että yhtiö antaa poistamilleen lähtiäislahjaksi omia patentteja!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tulee Nokialle halvemmaksi ja imago nousee.

Ilkka Luoma

Oli aika, ja nyt kääntyy historian lehti!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Stephen Elopin filosofia on nyt aukeamassa epäluuloisille suomalaisille. Elopista tulee vielä hyvä kaveri suomalaisille ;)

Toimituksen poiminnat