Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

De facto Kataisen hallitus repi Suomen kahtia

[ ... nettimaailmassa nimettömät purnaajat kilvan ovat kirjoitelleet Kataisen olevan majavanmetsästäjä - niin tai näin. Kysymys oli kansalaisten taholta katsoen kuitenkin uskaliaasta ja ajattelemattomasta lausahduksesta jouluna 2007.

Tuore valtiovarainministeri ennusti metsästäjän/ linnustajan vaistoin amerikkalaisperäisen sub-primekriisin ajavan Suomen ohi - vahvojen pankkien ja vakaan valtiontalouden turvatessa Suomen kansaa. Kansa sittemmin on kokenut nahoissaan sub-primen "jälkeläiset" ja monille romahtaneen talouden ... ]

Miksi Jyrki Katainen ei noteerannut samaan aikaan jouluna 2007 Suomen Pankin selkeitä varoituksen sanoja? Oliko edellisen lamalähettilään Erkki "Bryssel" Liikasen pääjohtajuus Suomen Pankissa liikaa rahapuolueen puheenjohtajalle? Kansalaiset kysyvät nyt, kuinka kalliiksi onneton sub-primearvio tuli Suomen kansakunnalle - ehkä jäi tekemättä nopeita turvatoimia jo tuolloin, ja nyt maksamme velkaa...[OTE KIRJOITUKSESTA 24.12.2007]
(Eduskunnassa valtiovarainministeri antoi puutarhurin ohjeita kuinka vaalitaan kasvua, kysynnän kukintaa ja markkinoiden lannoitusta - Katainen asialla)

[ ... Suomen Pankki julkaisee juuri ennen Joulua erikoisnumeron talouden indikaattoreista - mukana on stressimittaria, kotitalouksien ylivelkaantumista ja kansantalouden pyörintää - mennäänkö yli- vai alikierroksilla ... Euro&Talous - rahoitusjärjestelmän vakaus, erikoisnumero 2007 ... ]

Suomen Pankki julkaisi poikkeuksellisesti varoituksen sanat kotoa ja maailmalta. USA:n asuntoroskalainat, ylivelkaantuneet suomalaiskodit, pienenevä vientiylijäämä ja työllisyyden hiljalleen romahdus bulkkituotannon siirtyessä kehittyviin uusiin halpatyövoiman maihin keskelle jättiläismarkkinoita - vaikka Suomessa nyt puhutaan jo työvoimapulasta!

Yllättäen suomalaisista kotitalouksista on täysin ilman velkaa 43%. Hälyttävää on se, että viidennes kotitalouksista kantaa 80% koko velkataakasta. Tutkimusten mukaan tuossa viidenneksessä on paljon paremmin toimeentulevia, siis hyväpalkkaisia kansalaisia. Meitä suorastaan opetetaan ottamaan lainaa.
[ ... kirjoitus jatkuu ... ]Jatkamme lähihistoriatarkastelua Kokoomuksen, Kataisen ja kansakunnan näkökulmasta ---

Kirjoitus vuodelta 2006, jolloin kansanedustaja Jyrki Katainen oli oppositiojohtaja maltilla ja varovaisuudella, päinvastoin kuin nyt oppositiossa oleva SDP:n uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen, joka koettaa kampittaa kaikilta nurkilta edustajakolleegaansa. Oppositiosta on helppo huutaa. Vuonna 2006 Jyrki valmistautui vaaleihin oppositiosta, kuten Jutta nyt.

Vastuun kahleet painavat Kataista ja Kokoomusta, sillä kansakunta arvio seuraavissa vaaleissa oliko elvytys, velanotto, veronalennukset ja ehkä kuitenkin toteutumattomat veronkorotukset oikeassa suhteessa. Varmaa oli se, että joku tai jotkut tekivät virheen - se vain ei ole paljastunut kuten vaalirahasotkut, joiden ikeessä näyttää miltei kaikki puolueet rämpivän.

...

[ORIG 28.09.2006]
Kataisen ikään osoittelu voi koitua kohtalokkaaksi spekuloijilleen

Kataisen vastustajat niin koppalakkikokoomuslaisina kuin eräinä mediavaikuttajina ovat sortuneet vaalivoiton siemenien antoon Kokoomukselle huomautellen Kokoomuksen puheenjohtajan iästä ja karisman puutteesta. Niinistö-kortilla peluu parantaa Kataisen mahdollisuuksia, vaikkei Jyrkin asialistassa ole mitään erilaista kolleegoihinsa nähden. Oppisopimuksien kannatus on ainuita merkittäviä eroja muihin. Suomi tarvitsee kädentaitoja maisteripapereiden edelle juuri nyt ja huomenna.

Linkki keskusteluun Kopauta
Kokoomus nousee gallupeissa. Pääministerin tuoli ja eduskunnan paikkajako ratkaistaan kuitenkin vaaliuurnilla. Puoluepolitiikka elää murrosvaihetta; ei kuitenkaan itse puolueissa, vaan kansalaisten keskuudessa. Kataisen etu on ikä ja selvästi rehellinen tapa puhua. Katainen ei ole vielä karismaattinen, mutta hänellä on aikaa.

Muistakaamme 1960-luvun alusta John F. Kennedy, yksi USA:n nuorimmista presidenteistä, jota kansalaiset rakastivat. Kennedyn ikä ei ollut haittana, kun hän tiukasti vastusti huomattavasti iäkkäämpää Neuvostoliiton johtajaa kääntäen Kuuban ohjukset takaisin Neuvostoliittoon. Kennedyn karisma kasvoi muutamissa viikoissa mittoihin, joka vieläkin muistetaan USA:ssa. Vertauskuva on turhan massiivinen, mutta käynee esimerkistä, ettei ikä ole este kansakunnan johtajan vastuunkannolle.

Koko maapallo on murroksessa ja Suomikin on joutunut maapallolliseen taisteluun työn uudelleen jaosta. Suomessa nuoret ovat vaaravyöhykkeessä; senhän jo teollisuuden ylipuhuja Shellin Jorma Ollila takaviisaasti totesi. Nuorissa elää laajasti epätietoisuus huomisen malleista - niin työnä, osallistumisena kuin politiikkanakin.

Nuoret eivät äänestä perinteellisellä tavalla, jos äänestävät lainkaan. Kataisen rehellisyys voi olla ratkaisu äänivyöryyn nuorilta. Jyrkin konservatiivisuus nähdä huomista voi taas viedä ratkaisevat äänet "räväkämmille puolueille".

Kokoomuksen linja on muuttaa verotusta kulutuksen suuntaan. He eivät halua kajota arvonlisäveroon mm. ruoassa. Kokoomus haluaa pienentää työnverotusta. Linja on oikea ja vastaa huomisen tarpeita. Veroja tarvitaan tulonjakoon, mutta kulutusta pitää säädellä, ja siihen välilliset verot ovat oiva porkkana ja keppi. Katainen on rehellinen työnteon kannattaja.

On rohkeaa olla alentamatta kulutuksen veroja, mutta on vastuullista nostaa työnarvostusta. Ahkerat tekevät mielellään motivoituneena työtä, kun saavat enemmän käteen työhön käytetystä ajasta. Kulutusveroista säädetään huomisen tulonjako ja sillä vaikutetaan ympäristöoloihin.

Kokoomus on oikeasti herännyt näkemään, että jatkuva kulutuksen kasvu tuottaa enemmän kokonaishaittaa kuin -hyötyä. Lisääntyvät palkkatulot voidaan myös ohjata henkiseen kasvuun, jossa elinympäristö tulee vastuullisemmin huomioiduksi.

Näyttää siltä, että Kataisen ikä ja karisman puute on vanhempien ihmisten ongelma. Nuoruus on vireyttä. Nuorempi ihminen jaksaa huolehtia ylihuomisestakin, mitä taas nykyvaltaapitävä polvi ei jaksa nähdä, koska oma intressi ei ulotu niin kauas, ehkä ainoastaan lapsenlapsien kautta.


Jokainen nuori on kiinnostunut ylihuomisesta,

... ja näin on turvallisempaa antaa ääni sellaiselle, jolla on omaa intressiä asiaan. Katainen huomioi myös nätisti iäkkäämmätkin tuoden kodin ja uskonnon uudelleen poliittiseen termistöön. Koti on koko yhteiskunnan ydin, ja uskonto monille se ainoa turva yksinäisyydessä.

Tunnetusti Suomen kansa antaa myötätunnon syyttään parjatuille ja ivatuille. Ei ole viisasta alentaa fiksua huomisen vaikuttajaa, sillä kansa on kerran neljässä vuodessa kuninkaan/ kuningattaren valitsija tehden omia päätöksiään. Kansalaiset päättävät mm. suosituimmat elokuvat... ja eduskunnan kokoonpanon (eniten katsottu elokuva 2006 on muuten Matti).

Kevät 2007 voi tuoda maallemme kokoomusvoiton vailla vertaa. Juuri nyt kannattaisi kaikkien poliitikkojen ja mediapäättäjien keskittyä omaan sanomaan, viestiin huomisesta, kuinka se tehdään kansakuntamme laajaksi eduksi. Kriittisyys on sananvapautta, mutta turha tökkiminen käy omaan nilkkaan. Vähättely ja parjaus nostavat kansan liikkeelle ja se voi tuoda vihdoin uutta osallistumista yhteisiin asioihin ja se alkaa lisääntyvästä kansalaisaktivismista äänestysuurnille.

[ ... ]Kokoomus Jyrki Kataisen johdolla on menestynyt voitosta voittoon,

...mutta se on koskenut Suomen kansasta noin 25 prosenttia. Palkkamaltti menetettiin, kun sairaanhoitajille luvattiin ansaitut merkittävät korotukset, toki tätä ennen Kataisen menestyksen takaajat - rahaosaiset, jotka ulosmittasivat ensin osingot, triplabonukset, yltiöoptiot ja merkittävät johtajasopimusten mukaiset palkankorotukset, olivat näyttäneet mallia, ovatkin olleet Kokoomuksen menestystakeina ja -rahoittajina.


Maailma on nyt muuttunut,

... ja paljon ehtii tapahtua ennen huhtikuuta 2011 - jolloin valitaan todellinen eduskunta, joka joutuu vaikeiden päätöksien eteen ja nuo päätökset eivät miellytä likikään kaikkia suomalaisia. Keskustan uusi puheenjohtaja ratkaisee suuresti työllään, onko Katainen vuonna 2011 pääministeri - voi ollakkin, jos talous kohentuu ja päästään säikähdyksellä ja Jyrkin onneton heittosammakko joululta 2007 Suomen ohittavasta sub-primekriisistä vaipuu lopullisesti unholaan. Toivottavasti kansa äänestää ahkerasti!


Kirjoituksia kokoomuslaisuudesta, tämän arvoista ja yleensä kokoomuspolitiikasta:
--- http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=katainen ---


Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
Kokoomuksen Toivo-illasta Helsingin Painobaarista (Sanomatalo), jossa vielä jaksettiin agitoida mm. Nato-autuutta ja -suojaa kolminkertaista haastetta vastaan:
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bphy+ilkka-luoma-ministeri.html ---


Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://www.facebook.com/first.ilkka

...
Sent:
Cc: raimo.sailas@vm.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; paavoi.arhinmaki@eduskunta.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; antti.kalliomaki@eduskunta.fi
Sent: Sunday, April 11, 2010 8:46 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Rahapuolueen arvot ja liperit ovat koetuksella 2011 - miten kansan enemmistö reagoi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Rankkaa tekstiä, mutta Kokoomus on silti vakaasti Suomen suurin puolue, jonka äänestäjät ovat varmimpia, uskaltaa sanoa, että Kokoomus saa varmasti yli 20 prosrntin osuuden!

Ilkka Luoma

Teksti on Kataisen joulu 2007 lausuntoa myöten faktaa. Kokoomus on siksi vakaa puolue kannattajiensa puolelta, koska Kokoomuksen Nato-uskovaisuus hyväilee sitä noin 25 prosentin kansan osaa, joka haluaa Natoon!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokoomuslaiset näykkivät raukkamaisesti persuja uhkailemalla paluusta 1950 -luvulle. Voidaan aiheellisesti kysyä, että olisiko tuo yhteenkuuluvuuden vuosikymmen sittenkin parempi kuin kokkareiden luoma materialistinen näyttö- ja kiihkotalousjuhla, jossa henkisyydestä korkeisiin arvoihin ei ole tänään jäljellä mitään. 50-luvulla saattoi olla vielä koko kansan yhteishenkeä, ei juostu niin kovaa materialismin perään kuin kokoomussuomessa nyt.

Ilkka Luoma

Saattoi olla, että 1950 -luvulla eli onellisempia ihmisiä, jotka olivat tyytyväisiä vähempään materiaaliseen elintasoon ja nauttivat vastaavasti korkeammasta elämisentasosta.

Kokoomus tavoittelee materiaalista hyvää, lisää tavaraa, enemmän hevosvoimia, suurempia pihagrillejä jne ... ehkä persujen tavoite on paremmassa ja onnellisemmassa elämässä ilman ympäristöä rasittavia turhakkeita, joita kokoomus taas haluaa kannattajilleen, jotteivat he eksy ajattelemaan omilla aivoilla ;)

Alexius Manfelt

Taas kiitokset Ilkalle, eli toksti täyttä asiaa. Käteisen olisi vain pitänyt osata sisälukua jos ei matematiikkaan osakkaan. Noista dokumenteistä, jotka jopa minullekin tulevat, olisi voinut ymmärtää asiat oikein.

Ilkka Luoma

Kiitos kannustuksesta!

Olisi mukava kuulla Jykän suusta vastaus kysymykseen - Miksi et kuunnellut Suomen Pankin varoituksia jouluna 2007?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niin, nythän Katainen ilmoitti, että Suomen Pankin Erkki Liikasta Suomi ei tule esittämään EKP:n johtoon! Kateus ja kostoko kyseessä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Aivan, Suomen Pankki julkaisi ilmaiseksi kenen tahansa käsiinsä saamassa katsauksessa nuo painavat varoitukset!

Ilkka Luoma

Suomen Pankista voi kuka tahansa tilata veloituksetta mm. sähköpostiinsa julkaisuja - http://www.bof.fi

Eno Le Nuija

Mutta ei vika tietänkään ollut Kataisen. Ei vvministeriltä voi vaatia edes sitä sisälukutaitoa. Kykupuolue jyllää omissa sfääreissään.

Ilmankos Katainen ei kannata Liikasta EKP: n johtoon. Tuntuu olevan tuo kosto enemmän sääntö kuin poikkeus.

"Teit minut naurettavaksi - on koston aika"

Ilkka Luoma

Katainen joutuu tuohon joulun 2007 onnettomaan lausuntoon ja siitä tekemiinsä johtopäätöksiin vastaamaan vielä monta kertaa vaalipäivän lähestyessä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Huomaakohan media edes tätä KataisJykä kuprua?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi VM:n Erkki Liikasen puoluetoveri Raimo Sailas ei edes puuttunut Jykän uutissammakkoon tuolloin jouluna 2007?

Ilkka Luoma

Ehkä Raimo halusi, että Jykä ajaa miinaan, ja ajoikin!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Katainen ei voi kannattaa ketään ulkopuolista ekp:n johtoon.Sinne tulee menemään joku pankkiiri/IMF:n johtajista.. katsokaa vain.Kataiselle on määritelty jo suoraan mitä tulee tehdä ja miten.

Se ettei Katainen kuunnellut 2007 Suomen pankin viestiä oli aivan suunniteltua,ohjeet on annettu ja tämä surkea kuva miehestä tottelee silmää räpäyttämättä.Siinä on teille sitä kokoomuslaisuutta..se on vain vallalle ja rahalle nöyristelyä.

Ilkka Luoma

Kuka ohjailee Jyrki Kataista, ei vaan Pia-Noora Kauppi ja Taru Tujunen yhdessä?

Eno Le Nuija

Nämä jatkuvat "sammakot" eivät voi olla pelkkiä sattumia - Kataisen kompetenssi ei vaan yksinkertaisesti riitä.

Energiaverojen suhteen Pekkarinen ja jopa Sinnemäki(????) veivät Kataista kuin litran mittaa.

Olisi hyvä saada vvm: stä jotain pikku sisäpiiritietoa, mikä se ymmärryksen taso on ?

Mutta vakavasti - tilannehan on suorastaan pelottava:

Suomen pääministerinä saattaa kohtapuoliin olla EK:n juoksupoikana toimiva hyväntahtoinen hölmö !!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Väittäisin että pankkiirit ja bilderbergin ryhmä..vai miksi luulet pojan soittelevan niin usein nallelle? muuten vaan kuulumisia kysyäkseen? :)

Jos keksit väittää että bilderbergin ryhmä on vain foorumi niin kannattaa oikeasti ottaa selvää.Todella vakavasti otettavat henkilöt jotka ovat siellä käyneet,ovat tunnustaneet ryhmän päättävän maailman politiikasta.

Ilkka Luoma

Mitähän Raimo Sailas tuumaisi, jos sanoisi kaiken mitä tietää?

Eno Le Nuija

Niinpä. Sailaksella on ollut varmasti mielenterveys koetuksella ;)

Ilkka Luoma

Virkamiesten kannattaa olla "lojaaleja" ja olla puuttumatta ministereidensä edesottamuksiin - ministereitä tulee ja menee, virkamiehet ilman virkarikosta pysyvät.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vetääköhän Sailas ja Liikanen samaa köyttä?

Ilkka Luoma

18.2.2011 21:35 Vellu Heino
VAST
Maailma on muuttumassa - kuluttajat voivat olla jo huomenna todellisia päättäjiä. Boikotin voima on markkintataloudessa se suurin voima.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Epäilemättä maailmanverkon ja sosiaalisen median kasvaessa kuluttajien valta kasvaa. Tätä vallankasvua estää vain ihmisten kateus.

Ilkka Luoma

Kansalaisten keskinäiskateus on kuin evoluutio, estää liiallisia ylösnousuja nousukkaiden taholta. Itsesäätelyjärjestelmä ;)

Ilkka Luoma

18.2.2011 16:53 Eno Le Nuija
VAST
Ryhmä voi päättää pääomasiirroista, mutta suurin päättäjä on jo tänään Kiina, joka taloudellaan ohjaa jo USA:takin. Kiinassa suurin pättäjä on kommunistinen puolue, jonka 45 miljoona jäsentä on pieni vähemmistö Kiinassa. Kiinalaisia ei kuulu b-ryhmään.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

BRIC -maiden vaikutusvalta kasvaa koko ajan, ovat suuria elintarvike-tuottajia!

Ilkka Luoma

Yleensäkin niiden valta kasvaa, jotka tuottavat itseensä nähden "ylijäämäisesti" ruokaa ja ruoan raaka-aineita.

Ilkka Luoma

18.2.2011 11:44 Nick Rigel
VAST
Kuka muu voisi olla ehdokas Suomesta EKP:n johtoon?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eikö suomalaisten kannattaisi seisoa yhtenä miehenä omansa takana, oli sitten kaunaa tai ei takana. Harvoin on tälläinen mahdollisuus käsillä!

Ilkka Luoma

Näin korkean EU-viran saaminen ei Suomelle mahdollisuutena toistu kuin kerran 20 vuodessa. Olisiko Kokoomuksenkin syytä niellä katkeruutensa vuoden 2007 mokasta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset