Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Legendaksi muodostuva Heinäluoman lausahdus!

Monille yllätyksenä tullut vuosituhannen ensimmäisen kymmenluvun kupla puhkesi, vaikka moni sitä jo pohti vuosia sitten - jopa niin, että arveli jotain jääneen huomaamatta ---

  

"Nythän maan hallitus puhuu niin hyvästä menestyksestä, että jotain on jäänyt huomaamatta (minist. Heinäluoma). Pankit julkistelevat tutkimuksia kotitalouksien peloista. Ehkä pankit ovat huomanneet kautta linjan lisääntyneet lainojen lyhennysvapaapyynnöt. Pankit elävät koroilla ja 'ikuinen" laina on varma asiakassuhde.

 

Kuinka käy, kun 'ikuisen asiakkaan' maksukyky romahtaa?

 

Linkki keskusteluun:---> Kopauta <--.

 

Tämä kirjoitettiin jo 09102006 ja tuolloin ei ääneen puhuttu tuhansien ihmisten ottamista asuntolainojen lyhennysvapaista - tieto tuli pankkien sisäpiiristä ja julkistettuamme asian ei media oivaltanut, eikä noteerannut.

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näinköhän itse Heinäluoma muistaa täysin oikeaan osunutta heittoaan?

Ilkka Luoma

Koetin selvittää mm. demaritoimistosta mistä heitto olisi saanut alkunsa - vastauksena vain syvä hiljaisuus. Todellisuudessa Eero Heinluoman todella osuva lausahdus saattoi olla sitä tyypillistä poliitikkojen sanahelinää, sitä sen kummemmin tarkkaan ajattelematta - eli Eero ei tajunnut sanomaansa!

Yhdistäminen asuntolainojen lyhennysvapaapyyntöihin oli taas kirjoittajan oma "liimaus" Eeron tokaisuun, lainalyhennysvapaapyynnöt olivat pienen piiirin tiedossa, mutta ei esillä julkisuudessa.

Ilkka Luoma

Lähetin tuon alkuperäisen kolumnin Eero Heinäluomalle jo vuonna 2006 - ei ole vastannut, vaikka moniin muihin kirjoituksiin on.

Toimituksen poiminnat