Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Demarit huutavat tuskaansa!

Demarit ja SAK ovat rakentaneet Suomeen osaltansa vertaansa vailla olevan tulontasaus-koneiston. Suomessa on keskimäärin erinomainen elintaso, keskimäärin erinomaiset turva-järjestelmät ja toistaiseksi keskimäärin riittävästi rahaa jakava eläkejärjestelmäsysteemi.

 

Miksi aina tämä keskimäärin - yksinkertaista, koska hiljalleen niin lapsiperheissä, opiskelijoissa, yksineläjissä, työttömissä ja vihdoin myös eläkeläisissä muhii hiipivä tulotason lasku, osallistumattomuus, tietämättömyys huomisesta, luottamuspula ja syrjäytyminen sekä lopulta kansantaloudellinen mahdottomuusyhtälö:

 

17032007 - Valtiostamme loppuu raha viennin vaikeutuessa, kun kilpailukykymme murenee mm. korkeiden kustannusten ja kohdisteettomien koulutusjärjestelmien vuoksi.SAK perustettiin taisteluun patruunoita, tehtaanomistajia, ... siis työnantajia vastaan –

 

huolehtimaan hiukan enemmän rahaa myös duunarin massiin. Siinä tehtävässä työmarkkina-järjestöt, SAK etunenässä, onnistuivat hyvin. Meillä Suomessa oli pienimmät tulotasoerot vielä 1970 ja -80 luvuilla, kunnes viime vuosikymmenenä tulotasoerot ovat olleet jälleen kasvussa.

 

Lauantaiseurassa YLE-TV1:llä SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (nyk.ent. – myös SDP:n eduskunta-vaaliehdokas) osoitti valtiomiesmäistä taitoa selostaa epäsuorasti miksi SAK:lla oli oikeus raflaten valistaa katsojia hyllytetyllä tv-mässäilyllä ylipaisuneita osinkoja, optiojakoja ja työpaikkojen sekä pääomien karkailua – muistamme SAK vaalimainokset vuodelta 2007).

 

 

Niukkuuden torjunta ja näyttämisen halu on tehnyt ihmisestä keräilijän!

Ihminen on aina ollut ahne keksittyään minäkeskeisyytensä ja varastoi ylijäämäänsä varastoiksi rahana, omaisuutena ja ihonalaisena rasvana pahojen päivien varalle. Demarit, vasemmisto ja SAK ovat kamppailleet myös työväestölle "varastoja", omaisuutena, kulutusvoimana ja sijoituksina.

 

Ihminen on ns. kerääjä, joka mittaa arvoansa mm. "varastojensa" määrällä ja koolla. Jokainen varasto tavarana, omaisuutena ja ostovoimana on aina pois aktiivisesta luonnon kiertokulusta. Näin ihminen onkin varastoivin eläinlaji, joka hamuaa itselleen sellaista kasvu - ja elon-jatkamisvoimaa, joka on muilta pois. Kulutamme määräämme suuremman osuuden maapallollisista yhteisistä varannoista.Demarit ovat olleet vastavoima yliähkyoptioille,

 

suhteettomille osingoille ja ostovoiman jemmaamiselle liian harvojen taskuun. SAK halua jakaa sitä, mikä kuitenkin yhdessä tehdään. On kansantaloudellisesti sama kuka mahdollistaa, kuka suunnittelee ja kuka tekee - oleellista on se, kuka kuluttaa yhteiset tuotokset ja kuinka/ miten paljon niitä kulutetaan.

 

Kysymys on jakaantumisesta. Eero Heinäluoma oppi Helsingin Hakaniemessä jakamisen periaatteen, hän oppi myös mikä voima SAK:ssa piilee - kukahan vielä osaisi kanavoida tämän voiman kansankunnan eduksi?SAK:n ongelma on jäsenistön ikääntyminen ja luottamuksen rapautuminen omiinsa

 

Suomen ongelma on väestön ikääntyminen. Puolueiden ongelma on nuorten puute aktiivisista toimijoista. Nuoret eivät ole kiinnostuneita puolueista, ei ammattiyhdistysliikkeistä, eikä oikeastaan puoluepolitiikastakaan. Missä vika? Demarit, SAK ja Eero Heinäluoma ovat tosi paikan edessä.

 

Kuinka herätetään joukkoihin ymmärrys, ettei kaltaisemme meno voi jatkua - olisiko todellisuuden tunnustus keino sytyttää joukot, sytyttää nuoret osallistujiksi huolehtimaan huomisesta. Sytytys ei onnistu lupauksilla, joissa jaetaan sellaista, mitä ei ole olemassa. Paras sytytys on lupaus olla kuuntelija, olla kokoaja ja olla esille ottaja.Demarit toivat osaltansa elintasoa Suomeen,

 

SAK lyhensi työaikaa. SDP paransi työehtoja, SDP nosti palkkoja vastavoimaksi loputtoman ahneille osinko- ja spekulaatiokiipijöille. Duunarikin ansaitsi ostovoimaa helpommalla, nopeammin ja tehokkaammin.

 

Palkkiona meillä on osin tietyillä toimialoilla ulkomaisiin toimijoihin nähden kilpailukyvytön markkina-mekanismi. Emme pärjää puolta halvemmille työtovereillemme. Mitä me teemme? Tässä olisi SAK:n, demareiden ja Eero Heinäluoman mahdollisuus saada uutta sytykettä joukkoihin, osallistumiseen ja yhteenkuuluvuuteen.Niin duunari, suunnittelija kuin pääoma voisivat katsoa Suomemme etua,

 

jokainen meistä voi leikata sellaista, mitä meillä on liikaa - tilalle saisimme kilpailukykyä, kauppaa ja toimeliaisuutta. Me saisimme voimaa kohdata vieläkin suuremmat haasteet; ympäristömme korjaamisen, kohentamisen ja elinkelpoisuuden palauttamisen moni-muotoisuudelle ja harmonialle, jonka olemme kulutuskiihkossamme tuhoamassa.Aika ja vitsit ovat nyt loppuneet

 

On vain tekojen aika - leikkaamisen ja säästämisen aika. SAK ja demarit kantoivat vastuuta, kun liian itseriittoisilta patruunoilta neuvoteltiin ja lakkoiltiin tulonsiirtoa myös duunarien varastoihin. Nyt nämä varastot ovat täynnänsä sellaista, joka kuuluu muille. On aika purkaa se - se tulee palauttaa luonnon omaan kiertoon ja valinnoiksi myös muille.

 

On tasapainoittamisen aika - työtätekevä väestö suurempana massana voi ottaa vallan ja tehdä elämänsä suurimman ympäristöteon, luoda elämän edellytyksiä tuleville sukupolville.

 

 

Ilkka Luoma

http://edustajaehdokas.blogspot.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kerrasta kymppi! Demupolitrukkien kannattaisi lukea tämä, vaikkapa Erkki Tuomiojan johdolla. Tämä voisi auttaa Juttaa hänen ahdingossaan, juuri nyt. Luomalle 10 pistettä ja ensimmäinen porras eduskuntaan...

O. Taneli

Ensimmäinen ja ylin porras.

Ilkka Luoma

Askel kerrallaan, kuten armeijassa joka arvotaso kerrallansa. Viimeinen porras sitten vaalipäivän jälkeen ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kerralla ensikertalaistakapenkkiin suuressa salissa!

Ilkka Luoma

En ole demari, enkä sellaiseksi tule, mutta silti sanon, että Suomi tarvitsee nahkansa luoneen uuden demariliikkeen - voisikohan Erkki Tuomioja tehdä jotain ja yhdistää koko vasemmistoaatteen saman katon alle?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei-vasurina voisin todeta, että näin saadaan järkevä vastavoima kohkaaja-persuille ja koppaville kokkareille ;)

Ilkka Luoma

Tarkoitatko koppavilla kokkareilla "koppalakkikokoomuslaisia" ;)

Risto Koivula

" Ei-vasurina voisin todeta, että näin saadaan järkevä vastavoima kohkaaja-persuille ja koppaville kokkareille ;) "

Senkö helvetin JÄRKEÄ on HALONPERKELISMISSÄ!!!???

JUURI SE SIITÄ NIMENOMAAN TÄYDELLISESTI PUUTTUU!!!

http://www.helsinki.fi/~eisaksso/seta80.jpg

Risto Koivula

" En ole demari, enkä sellaiseksi tule, mutta silti sanon, että Suomi tarvitsee nahkansa luoneen uuden demariliikkeen - voisikohan Erkki Tuomioja tehdä jotain ja yhdistää koko vasemmistoaatteen saman katon alle? "

MIHIN Suomi mielestäsi sellaista tarvii? Tuomioja on varsinainen arkkiperusdemari ja Halosen 100%:nen aateveli, kuten Urpilainenkin...

Uutta halonperkelismia Suomi kaikkein vähiten maailmassa tarvitsee...!

Kyllähän porvaritkin voivat esimerkiksi harrastaa EUROPUOSKARIHAISTAPASKANTIEDETTÄ!

Ilkka Luoma

Vastapainoksi porvareille - Suomea on pitänyt tasapainossa hienolla tavalla vaihtelevat vasemmisto- ja oikeistojohteiset hallitukset. Toinen ottaa ja vie, sitten taas ensimmäinen vie ja toinen vikisee.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Halonperkelismi" ?! Halonkaasu?

Risto Koivula

Siitä voit kysellä Penalta...

Sosiobiologia on joka tapauksessa kumottu:

http://www.tiede.fi/keskustelut/post1439530.html#p...

Ilkka Luoma

Suomi tarvitsee monipuolisen hallituksen, jossa on riittävästi kansanääntä takana - mieluusti noin 120-140 edustajaa, siis laajapohjainen hallitus.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Persut saavat 11 prosentin kannatuksen (siis tuplaavat reilusti paikamääränsä), miten sijoitat heidät hallitukseen?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Demarit ovat olleet vastavoima yliähkyoptioille, suhteettomille osingoille ja ostovoiman jemmaamiselle liian harvojen taskuun. SAK halua jakaa sitä, mikä kuitenkin yhdessä tehdään. "

Tuo ei ainakaan valtionyhtiöiden osalta pidä paikkansa.

Demarit ovat

a) olleet ETURINTAMASSA kun valtion omistamien tai osaomistamien yritysten johtajille on lapioitu rahaa tai osakkeita bonusjärjestelmistä.

b) olleet ETURINTAMASSA myymässä suomalaisten kansallisomaisuutta ulkomaisille spekulanteille.

Tosin tässä ovat olleet mukana myös RKP ja muut hallitusvastuussa olleet puolueet.

Risto Koivula

Olet tasan oikeassa.

Demarit, erityisesti Manu, lakkauttivat myös tietoisesti osuustoiminnallisen sektorin.

Ilkka Luoma

Osuustoiminta voi olla uudelleen huomisen yritysmuoto vastuulla ja kohtuudella!

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Ilkka Luoma

Lähinnä Kokoomus on erikoistunut tuhoamaan Kekkosen perintöä myymällä liian hyvää liian halvalla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Viimeeksi Kemiran myynti Oras-Paasikiville oli kansallisesti rujo temppu.

Ilkka Luoma

Puhumattakaan Partekin Herlin-pilkkojista.

Ilkka Luoma

Puhumattakaan Partekin Herlin-pilkkojista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

24.2.2011 13:17 Heh, heh - hyvä ilmaus, puuttuu vain papin liperit ja rautakypärä!

Ilkka Luoma

Professori Kari piirsi demarit kukkakeppeinä donger-haalarit päällä ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kommunistit piirrettiin ruokkoamattomina ja pulskina resupekkoina ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

24.2.2011 13:34 Miten kävi Postipankille ja Enso-Gutzeitille?

Ilkka Luoma

... kuten niin monille muillekkin valtion yhtiöille - katosivat yksityisiin omistuksiin ja valtion tasapainoittava periaate sai väistyä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tältäkin osin Kokoomus on vienyt läpi määrätietoisen yksityistämisaallot sekä valtion velkaannuttamisen. Kokoomuksen oppien mukaan valtio ei saa omistaa, ja kaikki yritystoiminta pitä olla (hyvin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta) yksityisten hallussa. Kokoomus tuhosi Urho Kekkosen valtionyhtiöperinnön.

Ilkka Luoma

Pitäisikö Vasemmisto ja SDP yhdistää yhdeksi vasemmistoaatteiseksi liitoksi, jolloin siitä saattaisi tulla Suomen suurin puolue vastapainoksi koppalakkikokoomuslaisille?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kyllä. Nykyvasemmisto on hätää kärsimässä markkinatalousoppien puristuksessa. Kokoomus lähinnä on vienyt Suomea määrätietoisesti kulutusyhteiskunnaksi, jossa näyttötalous ja kerska ovat päällimmäiset mittarit. Henkisille arvoille ei ole ollut tilaa, nyt jyrää kulutus, kulutus ja lisää, lisää sekä vielä kerran lisää.

Ilkka Luoma

Vakavasti ehdotan Erkki Tuomiojaa ryhtymään yhtenäisen vasemmisto-allianssin selvitysmieheksi - muutoin vasurit jäävät markkinatalouden näyttö- ja kerskaosastojen puristuksiin.

Risto Koivula

Eks sää ookkan vaihtanu puoluetta?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

24.2.2011 13:34 - Partek kauppaa on ruodittu ajankohtaisohjelmissa, tosiasiaksi on saatu se, että valtio menetti voitot järjestelyistä Herlineille.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tähän voidaan kiteyttää kaksi teesiä:

Markkinatalouspuolueet: Valtio on vain ihmistä varten, ja yksityinen korjaa sadon ja valtio kantaa yhteiskuntavastuun.

Tulonjakopuolueet: Ihminen on valtiota varten, ja yhteiskunta jakaa vähempiosaisille paremmin pärjääviltä.

Ilkka Luoma

Niin. Ikuisuuskysymys, kumpiko toistaan varten? Yleensä voimakkaampi tukee yksityisyyttä ja heikompi kollektiivisuutta. Vahva tekee voittoja ja jakaa ne itselleen - heikko odottaa tukea päästäkseen vahvaksi tai päästäkseen helpolla. Miten Sinä ajattelet? Kaikki kuitenkin haluavat siirtää geenejään. Moniarvoinen yhteiskunta on aina ristiriitainen - muurahaisilla ei ole ongelmia, kaikki samasta "putkesta"!

Ilkka Luoma

Olisiko Partek kyennyt kilpailemaan valtiollisilla eväillä? Toisaalta Herlinit puivat mm. Partekin kautta omia perhesuhteitaan ja omistuksiaan, välillä haukkumalla Isä-Pekka Herlinin, omaisuuden luojan. Vanhin pojista on ollut asian osalta hiljaisin - ainakin julkisuudessa. Isänsä poika?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei olisi. Ja saivathan Herlinit soviteltua perheen sisäiset ahneusristiriidat valtion eli veronmaksajien kustannuksella! Tasan eivät käy onnen ja ahneuden lahjat! :)

Ilkka Luoma

25.2.2011 05:37 Nick Rigel
VAST
Kokoomus on vahvojen puolue, se ei siedä heikkoja. Kuten ei muuten vuosimiljoonainen luontokaan - heikot syödään. Valintasi?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Huomioimisen yhteiskunta näkee myös heikkouden inhimillisyytenä, koska jokainen voi joutua tilanteeseen, jossa "eläinkunta söisi". Siksi meitä on nyt niin paljon. Me vaikuttelemme liian paljon omaan evoluutioomme.

Ilkka Luoma

Nickname MD - osuvasti sanottu, se on siinä!

Niilo R., Nokialtako? ;)

Ilkka Luoma

25.2.2011 07:30 Nick Rigel
VAST
Herlinien siirroissa ei ollut mitään laitonta, kuten ei ollut Liliuksenkaan älyttömissä ja täysin vastaamattomissa optioöykkäröinneissäkään!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei laillisesti väärin, mutta MORAALISESTI! Entäpä näin, jos paljastuisi, että Nokian Jorma Ollilan "Seinäjokimafiasta" on rahoitettu jo pitkään Mari Kiviniemen vaalipyrkimyksiä, mukana myös Laari-tyhjänä Lapuansähkö jne ... Kiasma-kavereineen.

Ilkka Luoma

Kuka rakensi Kiasman!! Kuka keräsi Lapuan Sähkön osakkeita!! Loogista, mistä sait nuo tiedot?! Kannattaisiko kysyä Marilta, ollaanko jäljillä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niilo R, sukunimen kirjainarvaus on väärin. Jatkappa arvauksia? ;) Sanooko koodi NOK_344/f2 mitään!

Ilkka Luoma

Kyllä, tuolla koodilla tehtiin alkulaukaus Meegolle, jota ei muuten hyllytetä! Nykyinen Meego informaatio on kilpailijoiden hämäystä - voitte olla varmoja, etä MS on jo tutkinut pitkään Meegoa... ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tarkemmin: Koodi on Meegon esiselvitys sen soveltuuvuudesta pitkän tähtyksen suunnitelmiin älykännyköiden tutkituista käyttö-mahdollisuuksista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

25.2.2011 06:25: Filosofinen vastaus, joka ei liity politiikan arkirealismiin, viimeinenkin ideologi on jokaisesta puolueesta kadonnut manan majoille, nyt pelaa raha ja näyttö.

Ilkka Luoma

Viimeiset aidot ideologit poistuivat 1960-1970 lukujen myötä - nyt ollaan kuluttamisessa ja kasvussa kiinni, niin kauan kunnes luonto sanoo stop!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nimeätkö joitain suomalaisia uuden ajan (alkaen 1960-luvulta) poliittisia ideologeja, joille on kertynyt merkittäviä oivalluksia?

Ilkka Luoma

25.2.2011 09:25 Risto Koivula
VAST
En. Sitoutumaton muuttui toki IPU-sitoutumattomaksi.

Ilkka Luoma

Entä nyt - seitsemän vuoden jälkeen?

...
... Jälleen laatukirjoitus toimittajien aateliin kuuluvalta Unto Hämäläiseltä, joka oli muuten nuorena Kokoomus nuorissa vaikuttajana. Palaamme tähän "demariahdinkoon", joka voi vielä äityä suurvoitoksi punalippuisille. Punainen voimakkaan yhteisöllisyyden väri. Entä ehdokasasettelu ja nuoret?

...
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005659306.html -

.

Toimituksen poiminnat