Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Stubb jenkaa Suomea Natoon

Hallitusneuvotteluissa brysselministeri Alex Stubb jenkaa jälleen Suomea Natoon - on kuulemma erityisiä syitä. Olisivatko Stubb ja vanhempi ulkoministeri Erkki Tuomioja ottaneet yhteen? Brysselisti Stubb vipuaa Suomea Natoon ja vanhempi peace-diplomaatti Tuomioja näkee maailmaa laveammin kuin vain brysselkortin takaa. Onko Stubb Suomen pahin uhka ja haaste?

Väitetään, etteivät kansalaiset ole keskustelleet Natosta. Väite on väärä – kansa on puhunut ja analysoinut kaikilta näkökulmilta Naton hyvät ja huonot puolet – ja kansantuomio on selvä: Emme liity Natoon – näin jyrisee kansan suuri enemmistö. Kansa on puhunut riittävästi. Sen sijaan pieni vähemmistö jenkaa suurta kansaa Natoon, viittaamalla turvallisuuteen. Nato maat houkuttelevat terroristeja siviilien kimppuun – fakta, joka on näkynyt uutisoinnissa.

...

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]


15012008 - Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

 

Kansalaistutkimukset puhuvat selvää kieltä – suuri tavallinen kansa ei halua Natoon

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä.

Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

 

Mistä pienen vähemmistön kiihkeä käännytysvimma oikein johtuu?

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi.

Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.


Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen. Nato ei ole pakkopulla, jota työnnetään väkisin mitä erilaisin perusteluin kansalaisille.

Pääministeri Vanhanen totesi aikoinaan kaukoviisaasti, että viimeinen selvästi Nato-uskovaisten*) tilaama selvitys on tekninen, virkamiehen tekemä selvitys - päätös liittymättömyydestä tai liittymisestä on taas poliittinen ratkaisu. Vanhasenkin olisi muistettava, että päätös ei ole pelkkää politiikkaa, vaan kansallinen kysymys, jonka kansakunta äänestäjinä ratkaisee suoraan.

 

Tavalliset kansalaiset ratkaisevat oman puolustusdoktriininsa – niin teimme viimeeksikin

Viime koitoksessa kansakunta rajalla selvitti itse silloisen Saksan avustuksella ilman täyttä liittoutumattomuutta itsenäisyytensä - tuolloinkin äänestäjät itse tiesivät millä hinnalla asiat hoidettiin - laskun maksoi kansa.

Myöhemmin suomettumisen aikana Suomi selvitti vedenjakajan vasemmalla virtauksella ilman suoraa liittoa itsenäisenä pysymisen minkään sotilasliiton kanssa. Meillä olikin vahva presidentti, millaisen muuten kansa haluaa nytkin olevan - ainakin seuraavan.

 

Nato on kansakunnalle epämieluisa asia

Nato ja siihen liittymättömyys on kansakunnalle enemmän kuin poliittinen asia, se on identiteettiosio, jossa meille on siunaantunut koko EU:ta ajatellen ainutlaatuinen asema - olla rajalla idän ja lännen välimaastossa. Venäjäkin tietää tämän, kuin myös sen, että Suomi on osa EU:ta - huomisen neljättä suurvaltaa (?) - Kiinan, itsensä Venäjän ja USA:n lisäksi. Suurvallan kuin jäsenvaltionkaan kimppuun eivät venäläiset hyökkää, emmekä varmaan mekään .-)

 

Miksi leikitään Nato-porkkanalla, tyhjin sisällöin?

Natoporkkanalla leikkiminen viittauksella turvallisuuteen on kansakunnaan mielipiteen aliarvostamista. Äänestäjät Suomessa ovat itseasiassa valveutuneempia kuin eräät politiikan ja median vaikuttajatahot. Natopublikaanit jenkaavat natohattua sellaiseen päähän, jossa istuu jo omaan neuvottelu- ja kaupankäyntikykyynsä luottavan ihmisen päätös olla liittoutumattoman kypärän alla.


Kansa sanoo viimeisen sanan!

Nato, ja siihen liittyen Suomen turvallisuus eivät ole pelkästään eduskunnan asia, se ei ole hallituksen asia - se on koko kansakunnan asia. Nato-kysymystä ei päätetä edustuksellisella valintademokratialla, se päätetään suoralla kansandemokratialla - siis suoralla kansanäänestyksellä.Se puolue, joka uskaltaa ajaa Suomea Natoon ilman suoraa kansanäänestystä, on sen uhkapeliä myöhemmästä poliittisesta vallasta. Näin "vallatonta" puoluetta ei ole, ellei viimeinenkin itsesuojeluvaisto ole tyystin kadonnut. Kansakunnalla taas tämä itsesuojeluvaisto näkyy mielipidetutkimuksissa -- milloinkaan kansan enemmistö ei ole äänestänyt Natoon liittymisen puolesta. Suomen kansa on aina ymmärtänyt realiteetit - niin talvisodassakin.

*)
Mm. kansaneduataja Jaakko Laakso (vas.) käytti nimitystä "Nato-uskovaiset" YLE-radion haastattelussa vastaan Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola.Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE 

 

http://edustajaehdokas.blogspot.com

http://www.facebook.com/first.ilkka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (174 kommenttia)

Tulikivenkatku ----

Kansa on vielä suureltä osaltaan päättäjiemme mukaisesti suomettunutta ja mitkään faktat ja järkevät perustelut eivät auta. Luoma on vielä aivan samassa tilassa. Paniikinomainen USA-kammo ja Venäjän uhan täydellinen aliarvioiminen ja samalla välinpitämättömyys Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta ja turvatakuista on vaarallista haihattelua. Montakohan NATO-vastaista kirjoitusta olet erilaisille keskustelupalstoille jo avannut? Stalinisti Laakson kommentitkin voi jättää täysin omaan arvoonsa. Häne ei ole oppinut mistään mitään.

Koko Eurooppa on lähes täysin NATO:ssa. Siitä ei ole sille minkäänlaista haittaa. Päinvastoin, se lujittaa ko. maiden yhteistä puolustusta turvatakuineen. Luoma ilmeisesti haluaa Suomen muun Euroopan ulkopuolelle Venäjän poliittiseksi alusmaaksi.

Ilkka Luoma

Suomalaisten kannattaa kuunnella tarkalla korvalla Saksaa, joka "elättää" muuta EU:ta - Saksalla ei ole ydinasetta, mutta sillä on erinomaiset Venäjä-suhteet ja suunnitteleekin Euroopan omaa puolustusliittoa, jossa Venäjä on mukana - näin Euroopan turvallisuus lukkiutuu mukavasti voima-akselille Saksa-Venäjä. Nato sen sijaan imee terroristeja siiilien kimppuun.

Tulikivenkatku ----

Saksa on NATO;ssa ja sillä on erinomaiset suhteet Venäjään. Miksi siis Suomi ei voisi olla NATO:ssa ja olla erinoamiset suhteet Venäjään. Logiikkasi pettää tältä osin, Luoma.

Ilkka Luoma

Saksalla ja Venäjällä ei ole yhteistä rajaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jeps, olen samaa mieltä, Suomessa kansakunta on tarkoituksenmukaisesti hyvin "suomettunut" hoitamaan oman valtionsa itsenäisyyttä pyllistelemättä kenellekään, vaan ylläpitämällä sotilaallista liittoutumattomuutta ja vapautta, jonka isämme ja isoisämme kalliilla hinnalla lunastivat.

Ilkka Luoma

Suometuimme irti luulosta olla Venäjään kallellaan, nythän Kokoomuksen johdolla ollaan rähmällään jenkkilään ;)

Risto Koivula
Ilkka Luoma

USA on viimeisen sadan vuoden aikana tappanut suoraan ja epäsuorasti enemmän siviilejä kuin Saksan Kolmas valtakunta kaikkiaan.

Jouko Koskinen

Se siitä suomibrändistä.
USA on toisella puolella pallukkaa.
Sinne yritetään myydä suomalaista työtä. Taitaa olla vaikeeta.
Jenkkifobia Suomessa on samaa luokkaa Gaddafin ja P-Korean Kimien
kanssa. Ei ihme että ollaan valikoivassa vientikiellossa.
Lentokielto sentään peruutettiin.

Suomalaisia yhdistää Kimin, Gaddyn etc. alamaisten kanssa sama
toive. Päästä pois pian, mieluummin Chigakoon kultaa vuolemaan.
Tai Floridan aurinkoon eläkepäivistä nauttimaan. Lääketieteellä
on ilmiölle oikein latinankielinen nimi ;)

Suomenkilellä JAKOMIELITAUTI.

Ilkka Luoma

Suomalaisille talousasiat ovat suuntautuneet EU:hun, erityisesti Saksaan ja Ruotsiin, sekä Venäjälle - Kiina nousee ja muut kaukoidän tiikerit - USA:n kanssa kaupankäynti on yllättävän pientä. Kiina, joka on seuraava maailman talousveturi, tähyilee kiinnostuneena Suomeen, josta rakentuu kauppa-akseli muualle EU:hun. Ehkä perustettava kokonainen ja täysin itsenäinen Karjalan Tasavalta voisi saada rahoituksen Kiinasta, ja siitä tulisi kiinalaisten 'vapaakauppasatama' liikennesolmuineen, kun Jäämerikin aukeaa kohta laivaliikenteelle ja raide jo tuleekin suoraan Siperian läpi. Kiinalaiset eivät paljon perusta Naton päälle - heillä on omat suunnitelmat. Nato on menneisyyttä uudessa maailmassa Suomelle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niin, tulivathan japanilaisetkin Eurooppaan autoineen Suomen kautta, mutta Kiina on jo joka paikassa Euroopassa, Venäjälläkin!

Ilkka Luoma

Kiinalaiset ovat nyt ostaneet ensimäiset peltohehtaarit Suomesta. 80 hehtaaria, läheltä Helsinkiä, luomuviljelylle. Mitä tästä seuraa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalainen "jakomielitauti" liittyy siihen, että pieni poliittinen vähemmistö yrittää painostaa suurta Nasto-vastaista enemmistöä jenkkien sotiin.

Ilkka Luoma

Tuo "jakomielitauti" liittyy lähinnä vain koppalakkikokoomuslaisiin ja "jaakonsaarilaisiin kuin ahtisaarilaisiinkin"!

Lasse Lehmusto

Luomalla on ihmeellinen taito, se taito vain on olla aina häviäjien puolella.

Luoman mielestä kansa vastustaa natoa, mistäpä tuon tietää kun koskaan ei ole järjestetty kansanäänestystä, ei naton kannatuksesta galluppien mukaan voi minkäänlaisia johtopäätöksiä vetää.

Luoma on ajatuksiltaan peräti vanhoillinen, yhtä vanhoillinen kuin Paavo Väyrynen, siksipä Luoma kampanjoi Väyrysen puolesta myös kepun puheenjohtajavaaleissa, kaikki tietävät kuinka siinä kävi.

Suomen pitää liittyä natoon niin kuin lähes kaikki euroopan demokraattiset maat ovat tehneet.

Keijo Koponen

Luoma on YYA-ajan kasvatti jonka on vaikea päivittää mielipiteitään.
Olet oikeassa siinä, että Natosta ei todellakaan ole järjestetty kansanäänestystä, joten todellista kansan mielipidettä ei tiedä kukaan. Mutta EU:n jäsenyydestä on ollut kansanäänestys. Ja kansa on jäsenyyden puolella. Joten eikö itsenäisyyspuolue voisi kunnioittaa kansan mielipidettä ja lopettaa toimintansa.

Ilkka Luoma

Naton osalta kansan suuren enemmistön päivitys on jo tapahtunut - aiheesta on käyty kiivastakin keskustelua ja kansalle on muodostunut selvä käsitys Naton ongelmista sotineen ja siviilien tappamisineen. Siksipä esim. Saksa on lämmin Euroopan omalle puolustusliitolle, jossa on Venäjä mukana - näin turvataan aidosti koko Euroopan turvallisuus ja saadaan Venäjä maailman suurimpana raaka-aineaittana ja energiasampona EU:n kumppaniksi ja käyttöön.

Muistamme, että Neuvostoliitto ja Saksa ovat käyneet maailmanhistorian suurimman sodan, verisimmän sodan ja näin he molemmat tietävät miksi kannattaa elää rauhassa ja käydä kauppaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kun kansa sai antamasi tiedon mukaan Suomessa EU-liittymisen kansanäänestyksensä, niin milloin se oli ja miten prosentit menivät millaisten vaihtoehtojen johdattelemana?

Ilkka Luoma

Jos unohdamme terveen järjen politiikan, ja sen, että kansan suuri enemmistö sanoo napakasti aina ein Natolle - niin vähemmälläkin järjenjuoksulla oivaltaa, että Nato-maat ovat olleet, ovat ja tulevat heidän politiikallaan olemaankin terroristien pääkohteita. Me emme halua siviiliemme kmppuun pommimiehiä.

Ehkä kuitenkin suurin syy pysyttäytyä Naton ulkopuolella on huomisen lisääntyvien YK-johteisten rauhanturvaamisoperaatioiden kysynnän kasvu, ja noihin osallistujiin halutaan nimenomaan sotilaallisesti liittoutumattomia maita ja Suomi voi näin kohota oikeasti rauhan-turvaamisen pieneksi suurvallaksi!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Uskotko oikeasti pääministerinkin markkinoimaan YK-rauhanturvatehtävien suurvalta-ajatukseen? Kuka maksaa kustannukset ja kuka antaa mandaatin ja kuka tilaa kohdemaasta YK-rauhanturvapalvelut?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää siltä, että häviäjien puolella ovat pienenä vähemmistönä tässä tapauksessa Natoon haluavat. Reaalipoliitikotkin kokkareissa ymmärtävät, ettei Nato jäsenyyttä voida hakea, koska kansa vastustaa sitä niin suurena enemmistönä. Olisi poliittinen itsemurha joltain hallitukselta hakea Nato-jäsenyyttä.

Ilkka Luoma

Miksi Alex Slubb ei tätä ymmärrä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomen ei pidä liittyä Natoon, jotta säilytämme uskottavan roolin todellisissa YK-johteisissa rauhanturvaamisoperaatioissa sotilaallisesti puolueettomana maana.

Ilkka Luoma

Suomi on suhteellisesti ottaen YK-operaatioiden suurvalta [kts.LAINAUS] . Suomalainen on kahlannut Siinailta Kyproksen kautta Libanonista Afganistaniin. Suomalainen on tunnustettu sotilaallisesti liittoutumaton maa ja kykenee operaatiosta toiseen lähettämään osaavia ja vastuuntuntoisia rauhanturvaajia eri puolille maapalloa.

Mari Kiviniemi teki ulosotollaan monta asiaa selväksi. Ollakseen rauhanturvaamistoimien ja neuvottelujen suurvalta - ei Suomi voi kuulua mihinkään sotilasliittoon 1/. Voidakseen tuottaa hyvää raaka-ainetta Niinisaloon koulutettaviksi YK-rauhanturvaamistehtäviin - on meillä oltava yleinen ja yhtäläinen asevelvollisuuslaki sekä varusmiespalvelusjärjestelmä 2/ - meillä pitää olla "suurvallan" armeija kooltaan - kuten onkin.

Suomalainen rauhanneuvottelija

Suomalainen neuvottelija, ollakseen uskottava kaikkia osapuolia ajatellen - ei voi neuvottelevana kansalaisena olla maasta, joka kuuluu johonkin etujärjestöön sotilaallisesti 3/. Suomalaisen neuvottelijan pitää olla lähtökohdiltaan puolueeton - se luo uskottavuutta ja neuvotteluvarmuutta.

Mari Kiviniemi teki rohkean vedon ja herätti samalla ulkopolitiikan johtajan, presidentin - Tarja Halonen toppuutteli Kiviniemeä, mutta ei voinut kieltää Kiviniemen ehdotusta, koska se on hyvä ja kaikki ovat siitä samaa mieltä, että rauha on erinomainen asia. Kiviniemi yllätti monet, sillä ehdotus ja ajatus on jämäkkä etelä-pohjalainen veto, jossa maistuu tekemisen meininki.

Sodan jälkeen on aina rauha

YK:n rauhanturvaamistehtävät kasvavat, koska maailma ja me tarvitsemme valitettavasti aina sotamme, jotta saamme miehiset testosteronihuurut purettua ja pyrkimyksemme elintilan ja reviirien hallinnasta järjestettyä. Sodan jälkeen on aina rauha. Sotilasliittoutumiin sitoutumaton maa on uskottava taho lyhentämään aina todellisuudessa tulevia sotia. Sodat eivät lopu, mutta ne voivat loppua aikaisemmin.

Hyvin hoidettu "järjestyksen palautus" luo myös puolueettomalle maalle hyvät edellytyksen järjestää itse rauhaan ohjaamisneuvottelut. Valtio, jolla ei ole rasitesidoksia mihinkään yksipuoliseen päämäärähakuiseen sotilastoimintaan - on haluttu osapuoli olemaan välissä ja rajalla.

Suomi on erinomainen maa olemaan rajalla, meillä on itsellämme väkevä kokemus rajalla olosta 4/ - olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Me tiedämme suurvallan näkökulmat ja me tiedämme kuinka pieni valtio ui virrassa omin käsin ilman muiden pelastusliivejä (poikkeuksina Saksan järjestämät avustustoimenpiteet vuosina 1918,1940 5/ ja 1944 5/ ).

(Kuvakansiot Keskustan Lahden 2010 puoluekokouksesta - copyright by Ilkka Luoma 2010)

0/ --- http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Keskusta+r.p/ ---

Viitteet tekstistä
1/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/02/nato-venj-j... ---
2/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/02/suomi-on-ai... ---
3/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/04/suomi-voi-r... ---
4/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2004/12/arvot-ovat-... ---
5/ --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/presidentti... ---

...

[LAINAUS 2006 --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/10/markkinoida... ---]

" ... Suomi voi saavuttaa itselleen rauhanturvaamis- ja konfliktien hallinnan 'suurvalta-aseman', pienuudestaan huolimatta. Arvostetuimmat rauhanturvaajat tulevat luonnollisesti puolueettomista maista. Maapallolla tulee aina olemaan hymistelyistä huolimatta sotia, taisteluja ja erimielisyyksiä.

Suomalainen YK-sotilas on uskottava, luotettava ja puolueeton huipputuote maailman erimielisyyskentille nyt ja huomenna. Valtion on huolehdittava tästä sotilaallisesta puolueettomuusstatuksesta. Suomen ei tarvitse liittyä Natoon. Nykyiset kytkökset riittävät hyvin. Valtion on turvattava riittävät varat uskottavan ja puolueettoman sotilaskykymme ylläpitämiseksi ..*. ]

...
Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Kirjoitimme Suomen roolista olla uskottava ja sotilaallisesti liittoutumaton YK-rauhanturvaamistehtävien, kriisinhallinnan ja siviiliongelmatarkkailun "suurvalta" jo muutamia vuosia sitten:

[ORIG 18092006]
Vapaaehtoinen suomalainen on rehti ja oikeudenmukainen YK-sotilas

Suomi EU:n puheenjohtajamaana näyttää esimerkkiä ja varustaa parhaat rauhanturvaajat rakentamaan muiden tuhoamia yhdyskuntatekniikkaan ja muita logistiikan tarvitsemia reittejä. Suomalaisilla on pitkä kokemus rauhanturvaamisesta ja suomalaisiin luotetaan kaikkialla, missä palveluksessa ollaan oltu.

[KUVA]

Suomalaista sotilas- ja kriisinhallintatekniikkaa parhaimmillaan; Pasin ympärille koottu "ambulanssi", esille Helsingin Messukeskuksessa 1. marraskuuta 2005, klo 17:59. Photo by Ilu 2006. DSC_9884.JPG. 1/60s, f3.5, 27mm. Nikon D70.

Suomalainen rauhanturvaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja aina on ollut riittävästi halukkaita tehtäviin, joissa myös hengenvaara on olemassa. Jokainen lähtijä tietää tämän; ketään ei ole pakotettu mukaan. Valtiovalta varmentaa kolmitasoisesti poliittisen päätöksen ja armeija hoitaa loput.

Suomalainen YK-sotilas on hyvin koulutettu ja osaa tehtävänsä. Suomalainen on myös rauhallinen, luottamusta herättävä ja oikeudenmukainen. Suomalainen ei myöskään vähästä hermostu, vaan jakaa rauhallisuudellaan tasoitetta kuumenneisiin tilanteisiin.

Suomi on sotilaallisesti pieni maa ja voimavaramme eivät kestä suuria konflikteja, mutta rauhanturvaaminen voi olla huomisen spesiaaliosaamista kaikkialla maailmassa. Suomella ei ole rasitteellisia sidoksia minnekään suuntaan. Emme ole Natossa, emmekä muussakaan sotilasliittoutumassa. Puolueettomuus on suomalainen etu, jota ei monilla EU-mailla ole. Suomen on viisasta pysyä erossa liittoutumista.

Maailmassa on aina välienselvittelyä, ja väsyttyään sotimiseen osapuolet haluavat erotuomareiksi puolueettomia joukkoja, joilla on silmää ihmisyyteen, osaamista auttamiseen ja jämäkkyyttä ohjaamiseen. Kaikkea tätä ovat suomalaiset rauhanturvaajat.

Sodat eivät lopu maailmasta, suomalaisia tarvitaan runsaasti eri kriisipesäkkeissä. Suomalaisuudesta voisi tulla käsite ammattijoukoista, joihin luotetaan. Vaativa työ vaatii aina uhrinsa. Jokainen suomalainen maailmalle lähtiessään tietää riskit.

YK-joukoille tulee antaa riittävät valtuudet puolustaa itseään ja heikompaa sekä syytöntä. Suurin vaikute onnistumiseen on luottamus, oikeudenmukaisuus ja suvaitsevaisuus ymmärtää molempia tai kaikkia osapuolia. Suomalainen YK-sotilas on erikoistuva resurssi, jonka työtehtävät eivät lopu. Suomalaisuus sopii kriisien selvittelijäksi, niin sotilaana kuin neuvottelijana 3/.

Suomalainen puolueettomuus voisi olla käsite maailmalla ja suomalaisen rauhanturvaajan pelisilmä sopii niin Libanoniin, Afganistaniin kuin Sudaniinkin.
...

Suomalainen YK-sotilas on pitkälle jalostettu yksilöllinen vientituote, joka osaa ajatella itse ja omaehtoisesti.
[-- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/09/vapaaehtoin... --]
3/
-- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/07/rauha-voida... - LINK -

Ilkka Luoma


Cc: timo.soini@europarl.europa.eu ; liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi ; ari.puheloinen@mil.fi

Sent: Sunday, September 05, 2010 10:13 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Suomi voisi ollakin YK-rauhanturvaamisoperaatioiden suurvalta...
Suomella on luontainen mahdollisuus olla rauhanturvaamistehtävien suurvalta

Ilkka Luoma

Ei persujen vaalimenestyskallupoinnistakaan voinut mitään päätellä ;)

Tulikivenkatku ----

--Muistamme, että Neuvostoliitto ja Saksa ovat käyneet maailmanhistorian suurimman sodan, verisimmän sodan ja näin he molemmat tietävät miksi kannattaa elää rauhassa ja käydä kauppaa--

Rauhantyötä se Venäjä varmaan teeke siellä Tsetseniassa ja Georgialta ryöstetyissä nykkevaltioissaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nato tiesi, että Georgia, ent. Gruusia, Stalinin kotivaltio, aloitti sodan ja hyökkäsi Etelä-Ossetiaan. Nato kertoi, että Shaakasvili karkasi lapasesta. Venäjä vastasi osseettien pyynnöstä ja kävi kurittamassa kurittomia gruuseja.

Tulikivenkatku ----

Pitäisikö siis myös Venäjää kurittaa NATO:N tai USA:n toimesta tsetseenien omasta pyynnöstä?

Vastaapas kysymykseeni, Nick Rigel.

Ilkka Luoma

Näyttää siltä, että Gruusian presidenttiä, Shaakasviliä jo omatkin vipuavat virheellisten johtopäätösten vuoksi uraltaan ...

Tulikivenkatku ----

Se, että haluaa Suonmelle mahdollisimman vahvan, uudenaikaisen aseistuksen, puolustuksen ja turvatakuut, ei merkitse sitä, että ihailee NATO:a. NATO nyt on vaan ainoa, joka pystyy nämä tarjoamaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomelle parhaan turvatakuun antaa Suomen kansa itse lujalla päättäväisyydellä puolustusaa omaan isänmaatansa sen kaikilta vihollisilta. Turvatakuiden paras työkalu on sotilaallinen liittoutumattomuus.

Ilkka Luoma

Turvatakuut pystyy tarjoamaan uskottavimmin Suomen oma armeija, joka pidetään tehokkaissa aseissa ja riittävän suurena. Paras puolustustahto löytyy omaa maata puolustavista kansalaisista, joilla on vahva verenperintö alueensa historiaan! Tiedämme reviiripuolustuksen identiteetin, osa vieläpä muistaa sen väkevästi.

Ilkka Luoma

Suomi saa rahalla vapailta markkinoilta kaiken sen aseistuksen, jolla mikä tahansa vihollinen pysyy rajojemme ulkopuolella.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Brainwash, toteaisi täällä Nato-intoilijanakin tunnettu "danish sandwish" ;)

Ilkka Luoma

[ ... maanpuolustus kallistuu, suomalaiset varusmiehet ovat entistä huonokuntoisempia - tekniikkaa on kehitettävä ja on lisäksi luotava vapaaehtoiset kodinturvajoukot ympäri Suomen - vastuitakin pitäisi kantaa kriisipesäkkeissä ... ]

Suomen kansalaiset eivät halua Natoon. Ruotsikaan ei sinne näytä haluavan. Norja siellä on, vaikka norjalaiset arvelevat jäävänsä yksin tositoimissa - eikö Norjan öljy kiinnostaisikaan amerikkalaisia? Pohjoismainen sotilasyhteistyö on tie kohti eurooppalaista puolustusyhteistyötä.

Suomen arvattavasti seuraava presidentti Sauli Niinistö on aktiivikeskustelija eurooppalaisesta puolustuksesta - EU-joukoista: Saksa, Ranska ja Englanti sen "keskusvaltioina". Nato voi olla huomisen rasite EU:n omille pyrkimyksille suhteissa Kiinaan ja Venäjälle. Saksa jakoi vastuuta kanssamme edellisen kerran, kun oli kysymys itsenäisyydestämme vuonna 1944.

Carl Bildt avasi keskustelun irti Nato keskeisestä vähemmistöjen ajattelusta - kohdistaen huomion pohjoismaiseen yhteistyöhön. Tässä on suomalaisten paikka - ruotsalainen vapaaehtoisjoukkue oli muuten viimeinen vetäytyvä joukko-osasto kesällä 1944, kun Karjalan kannaksella oli käynnissä hetkellisesti jopa kaaosmainen suomalaisvetäytyminen.

Suomalainen sisu voitti ja terästäytyminen tapahtui viime hetkellä. Joukkomme osoittivat Tali-Ihantalassa päättäväisyyttä selkä seinää vasten yhdessä mm. Saksasta pikapikaa lähetetyn Kuhlmeyn lento-osaston kanssa - Itsenäisyytemme oli näin pelastettu.

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kommari Jaakko Laakson mielestä Nato-uskovaiset vievät väkisin pienenä vähemmistönä Suomen Natoon!

Ilkka Luoma

Jaska tietää "s-listassa" olevana, että näin se todellisuudessa on aina ollut.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

1.3.2011 20:58 : Osseetit pyysvät venäläisiä apuun, kun gruusit hyökkäsivät heidän alueelleen, jossa osseetit muodostavat 80% väestöstä.

Ilkka Luoma

Ottamatta kantaa Wikileaksin täyteen todenmukaisuuteen, ... no, joka tapauksessa paljastus Naton näkökulmasta Gruusian kriisistä oli sangen kiusallista mm. amerikkalaisille, hehän tiesivät Shaakasvilin ensihyökkäyksen ja nokkapokan, vaikka toisin uutisoivat maailmalle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kävikö amerikkalaisten Delta-joukot eliminoimassa ikävästi yllätyksenä Libyaan kumouksellisten puolelle tulleet al-Qaidan sissit ja -terroristit? Kuinka paljon CIA on sormeillut asioita Libyassa?

Ilkka Luoma

Näyttää Libya ongelma edelleen jatkuvan - kuinka paljon pitää tappaa siviilejä, jotta Nato-USA on tyytyväinen?

Risto Koivula

Gorba täyttää tänään 80 v.

Ja ryssä makaa niin kuin petaa.

Ilkka Luoma

Yhä suurempi osa makaa mm. kylpylöissämme tuoden elintärkeää rahaa maahamme - erityisesti Itä-Suomeen, kysäisetkö vaikkapa lappeenrantalaisilta, mitä mieltä "ryssistä" ovat!

Tulikivenkatku ----

On kaksi eri asiaa, tilanne Venäjällä ja venäläiset turistit Suomessa, Luoma.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Luoma, sinähän ajat kokonaista ja itsenäistä Karjalan Tasavaltaa, mitkä Itä-Suomen kunnat mielestäsi kuuluisivat tuohon Karjalan Tasavaltaan?

Ilkka Luoma

Nuo venäläiset turistit ovat erityisessä asemassa, ainakin Itä-Suomessa, toivotetaan rahoineen maireasti tervetulleiksi :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Gorba tuhosi Neuvostoliiton, mutta kenen tai keiden eduksi?!

Risto Koivula

Gorban tärkeimmät liittolaiset olivat Pääministeri Eduard Shevardnadze ja kazahstanin puoluejohtja Nursultan Nazarbajev. He tietysti ajoivat maansa itsenäisyyttä "saamutetuin lyhdyin", ja heidän toimintansa on täysin ymmärrettävää. Ainoastaan Liettuan Algirdas Brazauskas ajoi avoimesti itsenäsyyttä laillisin keinoin. Ja se olikin "Lännelle", mm. Koiviston Manulle, kaikkein pahinta, mitä kuvitella saattaa...

Tulikivenkatku ----

---Turvatakuut pystyy tarjoamaan uskottavimmin Suomen oma armeija, joka pidetään tehokkaissa aseissa ja riittävän suurena. Paras puolustustahto löytyy omaa maata puolustavista kansalaisista, joilla on vahva verenperintö alueensa historiaan! Tiedämme reviiripuolustuksen identiteetin, osa vieläpä muistaa sen väkevästi--

Vain NATO toimii uskottavana pelotteena siihen, että maailman suurinta puolustusliittoa vastaan ei edes lähdetä hyökkäämään.

Ilkka Luoma

Näin vain valitettavasti ei ole - tiedät hyvin, että terroristit suosivat Nato-maita, kun siviili-iskujaan tekevät (Madrid ja Lontoo esimerkkeinä).

Tulikivenkatku ----

Päämotiivinahan näissä oli osallistuminen Irakin sotaan, johon NATO-mailla oli töäysi vapaus valita osallistuuko vai ei. Nythan Suomeenkin voitaisin tehdö terrori-iskuja, kun osallistui Afganistanin sotaan. Siis NATO-jäsenyys ole motiivina.

Risto Koivula

" Päämotiivinahan näissä oli osallistuminen Irakin sotaan, johon NATO-mailla oli töäysi vapaus valita osallistuuko vai ei. Nythan Suomeenkin voitaisin tehdö terrori-iskuja, kun osallistui Afganistanin sotaan. Siis NATO-jäsenyys ole motiivina. "

Kumpikaan Persianlahden sota ei ollut NATOn operaatio. Silloin kun on NATOn operaatio, jäseniltä ei kysytä, vaan niitä käsketään.

NATO:lla on kaksi kehitysvaihtoehtoa: joko se lakkautetaan, tai sille syntyy uudestaan vastakkainen sotilasliitto. Siellä vastakkaisella puolella olisivat melko varmaan sekä Kiina että Venäjä, eikä ole poissuljettua, että siellä olisi vielä Intiakin, ja tietysti Vietnam. Sitten ne liitot mm. jakavat muun maailman etupiireihin ja pitävät toistensa suostumuksella kuria omiensa joukossa vaikka voimakeinoin.

Kolmaskin, lakkauttamisen suuntaan kuitenkin vievä vaihtoehto on, että NATO jakaantuu riitaisasasti USA:n ja EU:n NATOon.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vain Nato kykenee orientoimaan terroristit jäsenmaihinsa, muistamme New Yorkin, Lontoon ja Madridin...

Ilkka Luoma

2.3.2011 07:39 Tulikivenkatku ----
VAST
Antaa velivenäläisten tehdä omassa maassaan omia juttujaan ja kokeilujaan, kunhan eivät puutu meidän asioihimme, kuten eivät teekkään.

Voimme vain kuvitella, jos venäläiset hylkäävät kaupallisesti Suomen, mihin heillä on täysi oikeus, eihän meidänkään tarvitse ostaa tavaroita ja palveluksia mistä tahansa, tai myydä minne tahansa. On myös kysymys hienotunteisuudesta, jolla muuten rakennetaan sitä parasta naapurisopua :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuinka paljon rahavirta Venäjältä kasvaisi maahamme, jos viisumit poistuisivat?

Tulikivenkatku ----

Toki, jos Venäjä poistaisi myös suomalaisilta viisumit, antaisi ostaa maata vastavuoroisesti pakkoluovutetusta Karjalasta, niin mikäs siinä sitten.

Tulikivenkatku ----

Miksi he hylkäisivät kaupallisesti Suomen, jos Suomi olisi NATO:ssa? Itse juuri totesit, NATO-Saksan ja Venäjän kauppa kukoistaa. Ja sitten se juuri Suomen kohdalla ihmeellisesti loppuisi, jos Suomi liittyisi NATO:on. Kyllä heikot ovat evääsi, Luoma.

Ilkka Luoma

Ei kukaan tiedä Venäjän reaktioita, jos Suomi liittyisi Natoon. Kauppa on vapaaehtoista ja me ainakin mieluusti myymme. Venäjällä on suurvallan intressit, vaikka se on suurvalta vain raaka-aineissa, toistaiseksi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Venäjä tietää, että Saksa suunnittelee eurooppalaista "natoa", jossa on elimellisesti mukana myös Venäjä.

Ilkka Luoma

1.3.2011 19:47 Tulikivenkatku ----
VAST
Koska olemme vedenjakajalla - emme ryhdy liittoutumaan kansalaisen näkökulmasta, koska olemme niin idästä kuin lännestä. Meille luontaisinta on olla sotilaallisesti liittoutumaton YK-rauhanturvaamisoperaatioiden pieni suurvalta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tuossa on looginen yhteys haluttomuuteen sitoutua sotilaallisesti puolustuksemme osalta johonkin, olemmehan sitoutuneet omaan maahamme ja oman suomalaisen kansan puolustamiseen, eikö se riitä?

Ilkka Luoma

Tavallinen kansa tietää, että se maksaa kaikki laskut, mitkä poliitikkomme mm. taitamattomuuttaan tekevät!

Ilkka Luoma

Suomen puolustus on koko kansan asia

Nyt katsotaan todellisuudessa Timo Soinin voima – kuinka käy Suomen armeijan – niistetäänkö puolustusvoimien märärahoja? Kansa hakee identiteettiä - myös armeijasta, omasta armeijasta – joka on aina se viimeinen lukko, niin ulkoisissa kuin sisäisissä kriiseissä.

Suomessa on yleinen asevelvollisuus ja suuri reserviarmeija, ja niistä täytyy pitää kiinni. Olemme erityisasemassa - Naton ulkopuolella, kansa tahdosta – meillä on velvollisuus turvata kaikki rajamme, kaikilta osilta. Meillä on myös oikeus reviiripuolustukseen.
....

11102010 - Suomen puolustusvoimat - kansanomaisesti armeija, on koko kansan asia, ei pelkästään kansanedustajien, ei hallituksen saati sitten Kokoomuksen vaalikeskusteluestolistan ja sen kielletyn aiheen. Suunnitteleeko Kokoomus salaa hilaavansa Suomen Natoon suotuisan vaalituloksensa myötä?

Kokoomuksella on realistinen mahdollisuus vaalivoittoon ja pääministeripuolueeksi, niin kauan kuin hätää kärsiviä kansalaisia on vähemmän kuin 25 prosenttia kansasta ja hehän eivät tunnetusti uurnille eksy - ellei sitten perussuomalaiset saa aikaiseksi todellista kansainvaellusta*/.

Olisiko maanpuolustus- ja armeijakeskustelusta demareille vaalioljenkorsi?

Demarit ovat oikeassa puolustuspolitiikan ja armeijan kehityskeskustelun avaamisesta nyt heti - sillä kansalaisten on hyvä tietää ennen äänestystä, mikä on minkäkin puolueen kanta seuraavalle vaalikaudelle - ettei kansalta "salaa" Suomea yritetä ujuttaa ja ängetä Natoon. Kokoomus on rehdisti ja kirkkaasti Natoon liittymisen kannalla - kansasta taas noin 27 prosenttia haluaa Natoon ja Natoon ei halua - kallupista toiseen - selkeä ja yksinkertainen suuri kansakunnan enemmistö.

Häkämiehen, Stubbin ja Kataisen aikomukset salata vaalikeskustelusta natokysymys, verhottuna hallitusohjelmaan jengatusta armeijaselonteosta kehitysoptioineen on estettävä kansalaisten toimesta jo vaaliuurnilla. Hallitusohjelmaa ei voida tehdä ennen kuin kansa on päättänyt ketkä Arkadianmäelle kiipeävät päättämään hallituksesta ja sen ohjelmasta.

Suomi elää omasta identiteetistä, omasta omintakeisesta luonteenlaadusta ja omasta puolustuksesta. Meillä ei ole varaa jättää armeijaamme ja sen kehitystä pelinappuloiksi vänrikki nappuloille. Armeija on väkevä kansallinen kysymys ja kansakunta kokonaisuudessaan sen kulut maksava rahanlähde. Puolustuksemme ydin on armeija sekä siihen liittyvät rakenteet ja nämä ovat koko kansan asioita!
...
20042011 - Tänään vaalit on käyty, ja vain persut olivat voittajia. Timo Soini on puhunut vahvasti armeijamme tarpeista ja kansakunnan odotuksista omaan armeijaan. Puolustusta ei ylläpidetä pelkillä puheilla – pitää olla ’rautaa’ ja rautaista tahtoa riittävästi, etteivät luulottelijat pääse pohtimaan turhia mietintöjä kyvyistämme.

Ilkka Luomahttp://ilkkaluoma.kuvat.fi/
http://www.facebook.com/first.ilkka
*/
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u... ---
...
Puolustukseen liittyvä NRF-kuvakansio eduskunnasta - --- http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Eduskunta%20p%E4%... ---
(Kansion jokaista kuvaa on käynyt katsomassa ~ 400 henkilöä)

Kiinnostuneille Nato -asiaa kansalaisten näkökulmasta 'tuutin täydeltä':--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/NATO ---

Sent: Cc: liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; heidi.haavisto@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; haavisto@fin.la
Sent: Friday, October 08, 2010 10:08 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Puolustus on koko kansakunnan asia - ei vain hallitusohjelman tai edes hallituksen

Ilkka Luoma

Tuossa oli kansantajuinen ja arkirealistinen näkemys natohaluttomuudestamme.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomessa on vapaa mielipideoikeus, hyvä. Mutta miksi eräät poliitikot väheksyvät ja aliarvioivat suuren kansanenemmistön mielipidettä selittelemällä, ettei Natosta ole keskusteltu, kun kansa on jo todellisuudessa asiasta jutellut, polemisoinut ja analysoinut itsensä väsyksiin!

Ilkka Luoma

Kullakin poliitikolla on sinänsä puhe- ja mielipideoikeus ja edustavathan he jotain ryhmittymää, esimerkiksi natomyönteisyyttä.

Tulikivenkatku ----

--Ei kukaan tiedä Venäjän reaktioita, jos Suomi liittyisi Natoon. Kauppa on vapaaehtoista ja me ainakin mieluusti myymme. Venäjällä on suurvallan intressit, vaikka se on suurvalta vain raaka-aineissa, toistaiseksi.-

Mistä sitten tiedät, että kauppa Venäjän loppuisi? Onko yhdenkään NATO:on liittyneen maan kauppa Venäjän kanssa loppunut tai kärsinyt? Ei varmasti. Miksi juuri Suomi olisi se poikkeus, Luoma?

Ilkka Luoma

En tiedäkään, esitin vain kysymyksen, jossa korostuu se tosiasia, että ratkaiseva määrä rahaa jo nyt tulee mm. Itä-Suomeen Venäjältä. Olen varma, että elinpiiriään mm. Pietarin kohdalta erityisesti suojeleva Venäjä huojentuu, jos se tietää, että Nato ei ole muutaman kymmenen kilometrin päässä...

- muistamme näistä likeisreviirivarjeluista Kuuban ohjuskriisin, jossa amerikkalaiset hikeentyivät, kun Neuvostoliiton ohjukset ilmestyivät Kuubaan - USA:n takapihalle.

Miksi muuten Yhdysvallat saa pitää Quantanamon, kuin Porkkala sen ollessa Neuvostoliiton vuokra-aluetta?

Tulikivenkatku ----

Höpöhöpö. Baltian NATO-maat ovat jo "muutaman kymmenen kilometrin päässä". Suomi ei siinä suhteessa muuta tilannetta enää pätkääkään mihinkään suuntaan. Älä sinä ala pelätä Venäjän puolesta. Ajattelpas aisoita joskus ihan vaan meidän suomalaisten ja Suomen kannalta, älä aina Venäjän kannalta ensimmäisenä.

NATO ei uhkaa Venäjää ja Venäjä tietää sen itsekin aivan. Se uhkaa ainoastaan sen laajenemista takaisin suurvalta-Neuvostoliiton mittoihin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

On ainakin varmaa, että Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus ei huononna suomalaista kaupankäyntiä Venäjän kanssa! :)

Ilkka Luoma

Katso uusin tieto Venäjän kauppapolitiikasta ja sen kansantaloudesta - Suomen Pankki:

BOFIT

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/Document...

Ilkka Luoma

2.3.2011 09:14 Tulikivenkatku ----
VAST
Suomalaiset ovat voineet ostaa miltei mistä tahansa Venäjältä maata ja kiinteistöjä ja saavat edelleen ostaa - nimittäin omistamansa Venäjälle rekisteröidyn yhtiön nimiin, kuten muuten monet venäläisetkin Suomessa tekevät - tosin heillä tuo omistava yhtiö on rekisteröity johonkin eksoottiseen maahan ;)

Tulikivenkatku ----

Ostaminen Venäjältä on tehty niin vaikeaksi, että se on käytännössä mahdotonta. Säännökset muuttuvat aina sitä mukaa kuin ostotapahtuma "etenee". Tästä oli eräällä tuttavallani karvaita kokemuksia, eikä siitä sitten tullut mitään. Tai sitten yhtäkkiä Venäjä ilmoittaa, että nyt otamme tuon tontin haltuumme ja piste. Kuten kävi eräälle suomalaisen yrityksen omistamalla tontille.

Miksi ihmeessä suomalaiset yksityiset ostaisivat muualta maata Venäjältä kuin entisiltä kotiseuduiltaan? Jos he haluavat ulkomailta muuten ostaa, kyllä he sitä yleensä lämpimistä, turvallisimmista paikoista ostavat: Espanja, Florida ym. "Yllättäen" Venäjä on ilmoittanut mm. Kannaksen ja Laatokan Karjalan olevan ns. "raja-aluetta", mistä ei voi suomalaiset ostaa tontteja...

Ilkka Luoma

Maan ostaminen Venäjältä on 'helppoa', täytyy tietää missä on se suomalainen konsultti, joka ymmärtää miten Venäjällä toimitaan, jotta löytyy se venäläinen henkilö, joka tietää mitä leimoja mihinkin paperiin tarvitaan - kun tämä ketju on kunnossa, voit ostaa Venäjälle rekisteröidyn täysin omistamasi yhtiön lukuun maata miltei mistä tahansa - ei sen kummempaa :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaiset voivat ostaa maata Venäjältä hyvin helposti, perusta yhtiö Venäjälle, voit omistaa sen kokonaan. Tämä Venäjälle perustettu yhtiö voi ostaa miltei mistä tahansa Venäjältä maata. Media ei vain heti viitsinyt tätä puolta asiassa selvittää.

Ilkka Luoma

Luottaako suomalainen venäläisen yhtiön pysyvyyteen ja sen omistusten säilymiseen? Vaikka yhtiö olisi 100 prosenttisesti sinun.

Ilkka Luoma

2.3.2011 07:39 Tulikivenkatku ----
VAST
On yksi täysin sama asia, ja se on venäläisten toimeentulo itse Venäjällä, koska se antaa mahdollisuuden olla venäläisenä turistina Suomessa kylvämässä rahaa palveluihimme, ja siitähän Itä-Suomi tykkää! ;)

Ilkka Luoma

3.3.2011 08:56 Tulikivenkatku ----
VAST
Venäläisten puolustusdoktriineissa on arvio, ettei Viroa tulla kummemmin auttamaan Naton näkökulmasta, kuuluu siis "olemattomiin uhkiin itse Venäjää kohtaan". Suomi on aivan eri kategoriassa, meidät tiedetään, ja Suomen armeijan kyky tiedetään ja historiakin osataan. Venäjä tietää jopa paremmin kuin eräät suomalaiset poliitikot, että meillä on erityissuhde Saksaan, ja Saksaa Venäjä kunnioittaa aidosti ja ystävällisesti.

Tulikivenkatku ----

Ja höpöhöpö, Luoma. Viroa tullaan puolustamaan.

http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/usa-korostaa-n...

Suomi on ihan samassa katerogoriassa Venäjän doktriinissa kuten muutkin sen natottomat naapurimaat. Niitä painostetaan AINA tarpeen vaatiessa ja kun silloin kuin siihen vain tilaisuus aina tulee. Emme todellakan ole missään erikoisasemassa siihen nähden. Emme olleet sitä myöskään vuonna 1939.

Aito ystävyyt ja kunnoitus Suomeakin kohtaa tulee silloin vasta, kun maamme on NATO:ssa. Aivan kuten tämä on Saksankin kohdalla. Vasta silloin ollaan tasavertaisia neuvottelukumppaneita.

Ilkka Luoma

Milloin nykyinen Venäjä on painostanut Suomea ja miten?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tiesikö Venäjä, että Saksa pelasti Suomen vuonna 1992?

Ilkka Luoma

Kyllä tiesi, kuten tiesi ja koki Kuhlmeyn lento-osastonkin mm. Tali-Ihantalassa kesällä 1944.

Tulikivenkatku ----

--Maan ostaminen Venäjältä on 'helppoa', täytyy tietää missä on se suomalainen konsultti, joka ymmärtää miten Venäjällä toimitaan, jotta löytyy se venäläinen henkilö, joka tietää mitä leimoja mihinkin paperiin tarvitaan - kun tämä ketju on kunnossa, voit ostaa Venäjälle rekisteröidyn täysin omistamasi yhtiön lukuun maata miltei mistä tahansa - ei sen kummempaa :)--

Olet väärässä, Luoma. Maan ostaminen on erittäin hankalaa ja ihan arpapeliä, johtuen olemattomasta ja epäjohdonmukaisesta lainsäädännöstä ko. asiassa Venäjällä ja pakkoluovutetulla alueella se on täysin mahdotonta.

Ilkka Luoma

Olemme olleet monissa maakaupoissa mukana, jo useita vuosia sitten - ei mitään ongelma (toistaiseksi), MUTTA piti tietää tarkoin virkamieskunnan, maan tavat ja ystävällisyyden sekä keinot, joilla pystyi tuomaan vastavuoroisuutta liiketoimiin.

Tulikivenkatku ----

Voitko kertoa esimerkin, missä suomalainen on ostanut maata pakkoluovutetusta Karjalasta?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Katsotko vastauksen ylempää?

Tulikivenkatku ----

Niin? Mitä siinä pitäisi olla liittyen Suomen NATO-jäsenyyteen?

Ilkka Luoma

Ei muuta kuin se, että kauppa Venäjän kanssa kasvaa koko ajan. Elämme viennistä ja elämme toistaiseksi ulkoa tuodusta energiasta, ja Venäjällä on molempiin merkittävä rooli. Miksi vaarantaisimme sitä turhaan, kun ei ole mitään sotilaallista uhkaakaan. Keskitytään ylläpitämään tehokas asevelvollisuusarmeija ja riittävän suuri reservi maakuntajoukkoineen, jossa voi piillä myös ratkaisu nuorten miesten tekemättömyyteen ja työttömyyteen!

Tulikivenkatku ----

--Milloin nykyinen Venäjä on painostanut Suomea ja miten?--

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/55092-%E2%80%9Dsu...

Mitä muuta tuo on kuin puuttumista toisen valtion oikeuteen päättää itse omista puolustusratkaisuista?

Ilkka Luoma

Mielipide ja puuttuminen on kaksi eri asiaa.

Ilkka Luoma

4.3.2011 08:32 Tulikivenkatku ----
VAST
Yksittäisten kauppojen paljastaminen ei käy, koska asiassa sitoo ostajan määräämä vaitiolo. Kauppoja, joiden tiedän onnistuneen ja omistuksn säilyneen täysin ilman mitään ongelmia - on 12 kpl. Kaikki ostetut kiinteistöt sijaitsevat nk. luovutetun Karjalan alueilla + kaksi 'oikeassa käsivarressa'!!

tapio oksanen

Ilkka Luoma on keksinyt aikakoneen. Onko se myös patentoitu?

Ilkka Luoma

Toivottavasti Nato-jenkaamista ei ole aikapatentoitu ;)

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Venäjä pelkää huomaavansa olevan hampaaton Naton edessä.
Irakissa ja Libyassa Venäjän lentokoneilla ollut mitään asiaa ilmaan, tai ne välittömästi alasammuttiin. Samaten venäläiset panssarivaunut, oli täysin avuttomia, kun kun pisteiskuina rynnäkkökoneet napsi niitä.
Arabisotilaat riisuivat heti kenkänsä, että pääsevät taivaaniloihin, koska se tapa on kun pelkäävät.
Siis Suomi Natoon, tätä pelotettakin Venäjä varoo.
Mitä kauppaa meidän väkisin pitää tehdä Karjalan varkaiden kanssa, moraali sanoo, että saavat pitää pläkkisankonsa.
Varaskansaa on turha puolustaa, ennenkuin itse oikaisetvat virheensä.
Mikä on virallinen galluptulos, että Natoa enemmistö vastustaa, ei missään.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saksa suunnittelee USA vapaata Eurooppa-Natoa, johon jäseneksi tulisi myös Venäjä. Paras eurooppalainen ratkaisu!

Ilkka Luoma

Virallista kalluppia ei ole, on vain virallinen kansanäänestys. Natoon menosta päätettäessä - on järjestettävä virallinen päättäjiä sitova kansanäänestys.

Risto Koivula

5.4.2011 13:31 Viiru Rajakontu: " Venäjä pelkää huomaavansa olevan hampaaton Naton edessä. "

Ei suinkaan ole avuton, vaan ampuu alas USA:n "tähtien sodan" ja strategisten ydinohjusten ohjaussatelliitit sodan syttyessä, josta syystä Euroopan NATO.n itärajalle ollaankin uudestaan varsutamassa TAKTISIA ydinohjuksia, joita ohjataan tutkalla!

" Irakissa ja Libyassa Venäjän lentokoneilla ollut mitään asiaa ilmaan, tai ne välittömästi alasammuttiin. Samaten venäläiset panssarivaunut, oli täysin avuttomia, kun kun pisteiskuina rynnäkkökoneet napsi niitä.
Arabisotilaat riisuivat heti kenkänsä, että pääsevät taivaaniloihin, koska se tapa on kun pelkäävät.

Siis Suomi Natoon, tätä pelotettakin Venäjä varoo. "

Suomea ei oteta NATOon.

" Mitä kauppaa meidän väkisin pitää tehdä Karjalan varkaiden kanssa, moraali sanoo, että saavat pitää pläkkisankonsa.
Varaskansaa on turha puolustaa, ennenkuin itse oikaisetvat virheensä.
Mikä on virallinen galluptulos, että Natoa enemmistö vastustaa, ei missään "

NATOn kannatus on vähentynyt tämän vuoden aikana 25%:sta 19%:n.

Se seuraa Kokoomuksen kannatuslukua, vaikkei ne ihan nappiinsa samat henkilöt olekaan...)

Ilkka Luoma

Niin kauan kuin Saksalla on hyvät välit Venäjän kanssa - ei Suomella ole mitään hätää velivenäläisen osalta. Nyt jälleen Venäjän kauppa on kääntynyt meille suurimmaksi - jos käy aktiivisesti kauppaa, ei ole aikaa sotimiseen :)

Ilkka Luoma

Venänjän atomiaseet eivät ole hampaattomia, ja sen tietävät niin Kiina kuin USA.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaiset Nato-kiihkoilijat innoissaan teroittavat kynsiään Libyan ristiretkeä varten. Miksi me menemme sinne, onko molemmat osapuolet pyytäneet?

Ilkka Luoma

Kapinalliset ovat pyytäneet - on kuin pienen pieni sipoolaisten vähemmistö olisi pyytänyt kunnanjohdon selän takana Helsinkiä apuun, jotta saadaan valloitettua koko Sipoo. Helsinki tuli ja vei mehukkaimmat osat ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

2.3.2011 16:45 V:
--- mm. Saksa ei enää usko, etä nykymallinen Nato pysyy kasassa pitkään, siksi suuret paineet on saada oma eurooppalainen "nato", sisältäen myös Venäjän ja kaukojäsenenä Kiinan.

Ilkka Luoma

Kiina? Saksan ymmärrän, koska Saksa ja Venäjä ovat käyneet keskenään maailman historian kovimman, julmimman ja kuluttavimman sodan 1941-1945.

Tauno O. Mehtälä

Ymmärsin, että Uusi Suomi olisi lähtenyt Puheenvuoro-uudistuksessaan siltä linjalta, että kaikki kirjoittavat tänne omilla nimillään. Olenko ymmärtänyt oikein vai väärin?

Nyt tähänkin blogiin kommentteja on kirjoitettu nimillä Tulikivenkatku ja Viiru Rajakontu, joiden oikea henkilöllisyys ei ole paljastunut ainakaan minulle.

Eli lipsuuko linja näiden natomaanikkojen osalta?

Itse kannatan omalla nimellä esiintymistä.

Rohkaistakseni näitä vielä epäröiviä haluaisin paljastaa hs.fi:n nimimerkin Tavallisen maisterin takana olevan henkilöllisyyden ja koko sen todennäköisen taustakuvion.

Oletko Ilkka valmis sen julkaisemaan blogisi kommenttina?

Vaalien alla poliittisen vallankäytön monenkirjavat kuviot herättänevät eniten kiinnostusta.

Menestystä vaalityöllesi!

Ilkka Luoma

Olen kirjoittanut oikealla nimelläni blogissani, palstoilla ja mm. täällä Puheenvuorossa alusta lähtien - Tiede -palstalla jo yli viisi vuotta. Kannatan oman nimen käyttöä ja Natoa vastustan.

Ilkka Luoma

Kiitos kannustuksesta. Kannatan myös oman nimen käyttöä, kuten jo edellä ilmaisin ;)

Tavallinen maisteri

Tauno Mehtälän ristiretki meitä totuuden puhujia vastaan jatkuu, ja nyt Mehtälä kannustaa Ilkka Luomaa rikollisuuteen.

Informoin Uuden Suomen väkeä jälleen.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

...meitä totuuden puhujia...

Ohhoh! No oletpa "vaatimaton"...

Käyttäjän teemumyllarinen kuva
Teemu Myllärinen

Poukkoilevan ja rautanaulamaisen logiikan sekä kritiikinkeston omaavan kirjoituksen jälkeen on pakko esittää muutama oma argumentti ja kysymys

1) Kansa sanoo sitä ja tätä ja kansa tietää. Onko todella näin? Onko kansalaisten Nato mielikuva edelleen kylmän sodan aikainen vai ymmärtääkö kollektiivinen kansa Naton uuden roolin YK operaatioissa ja kriisinratkaisuissa? Olemmeko sokeita talvisotaglooriamme keskellä vai ymmärrämmekö sotilaallisen voimamme? Aiheesta myös HSn kolumni viime viikolta: http://www.hs.fi/juttusarja/simila/artikkeli/Torju...
Mitä mieltä tästä?

2) Nato ei luo turvaa. Onko todella näin? Pystytkö todistamaan etteikö Naton jäsenmaat saa enemmän mm. tilannekuvia ja tiedustelutietoja kuin sen ulkopuolella olevat maat? Entä ovatko turvatakuut sinusta puutaheinää, vaikka yhteenkään Nato jäsenmaahan ei ole koskaan hyökätty sotilaallisesti? Jokaisessa maassa on aina ollut terroria, ymmärtääkö kansa tämän?

3) Suomen pojat sinkkiarkuissa, pakko-osallistuminen sotilaallisiin operaatioihin. Tiesithän että jokainen maa tekee itsenäisen päätöksen jäsenmaiden ulkopuolisiin maihin kohdistuviin operaatioihin osallistumisesta? Vain hyökkäysjäsenmaata kohtaan on velvoittava. Sama koskee myös kantahenkilökunnan osallistumista, täysin vapaaehtoista. Voiko sinusta Suomi olla kansainvälisenyhteisön vapaamatkustaja ja nautti omasta hyvinvoinnistaan? Kansanedustaja ehdokas kun olet..

4) Natoeliitti ja Kokoomus. Kokoomuksella on selkeä Nato kanta, joka on määritelty Joensuun puoluekokouksessa vuonna 2006. Jäsenyys olisi oma etumme mutta koska asiallista keskustelua ei käydä ja kansantahtotila ei riitä, sitä ei voida tuoda esim. hallitusohjelmaan. Nykyisellään pidämme yllä monipuolista ja ohutta puolustuskykyä, vaikka kenraalikuntammekin myöntää Naton väistämättömyyden. Mitä mieltä olet tästä asiasta, onko kansan tahto enemmän kuin kenraalien asiantuntevuus? Samaa mieltä olen kanssasi että asiasta tulee järjestää kansanäänestys, tosin vasta älyllisen keskustelun jälkeen.

Ja loppuun muutama laajempi kysymys. Minkälaista olisi Itsenäisyyspuolueen ministerin johtama ulkopolitiikka? Minkäläiseksi arviot meidän humaaninvastuumme ja kansainvälisenroolimme? Entä miten järjestäisit sekä sotilaallisen puolustuksen että sotilaallisen/ viranomaisten tiedustelutiedon keräämisen ja uskotko niillä olen tekemistä kansallisen turvallisuuden kanssa mitään yhteistä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kerrankin hyvä vastine Nato myönteisyyden puolelta. Tarkoitettu varmaan alustajalle, mutta 2) -kohtioon haluan tuoda esille sen, ettei koko Naton olemassa olon aikana olla Suomeenkaan hyökätty. Toinen tosiasia turvatakuista on sen negatiivisena heijastumana, joka räjähti Madridin ja Lontoon siviilien silmille.

Ilkka Luoma

Nato-jäsenenä saisimme suurella todennäköisyydella terroripommittajat Hgin metroon - olemme niin "sinisilmäisiä" ja osaamattomia erottamaan pommia hernerokkapurkista.

Rug Head

Vastauksia.

Kohta 1:

Suomen kansa ymmärtää aivan hyvin sen, minkä he ymmärtävät. He tajuavat sen, että pienen maan on pysyttävä isojen maiden aseiden kalistelun ulkopuolella. Jatkosota oli järkyttävä virhe, millaisiin ei pidä enää koskaan ryhtyä. Meidän on omaksuttava Paasikiveltä suuria viisauksia. Joista ensimmäinen on tosiasioiden tunnustaminen. Suomen kannattaa pysyä itsenäisenä, omana valtionaan, sotilaallisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti itsenäisenä.

Hesarin propagandaan en vaivaudu edes kommentoimaan. En tilaa tuota NATO-lehteä, enkä lue heidän tarinoitaan.

Kohta 2:

NATO-maihin on kohdistettu kauhistuttavia terroristi-iskuja, jos nyt oletamme virallisen genren mukaisesti, että ne on Al Qaidan tekemiä:
USA 2001, Espanja 2003, UK 2007. Irakin ja Afganistanin sotaan sekaantuminen väsyttää paatuneimmankin warmongerin.

Kohta 3:

Suomen ei kannata lähteä leikkimään sotaa alueille, jotka eivät kuulu Suomelle millään tavalla, kuten Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Iran. Meidän tehtävä on rakentaa rauhaa ja ympäristöystävällistä maailmaa, esimerkkinä muille.

Kohta 4:

Pahoin pelkään, että "älyllinen keskustelu" on vastaavaa tasoa kuin 1994 ennen EU-kansanäänestystä. Propaganda oli niin mittavaa, että sen havaitsi aivan tavallinen suomalainenkin.

Itsenäisyyspuolueen ministerin johtama ulkopolitiikka olisi varmasti tervettä, realistista ja tosiasiat huomioonottavaa. Suomen ei tarvitse pakottaa yhdessä NATOn kanssa rauhaan yhtään maata. Me voimme toimia rauhantahtoisesti, ja laittaa aktiviteettimme ympäristö-, energia, ja talousasioihin, huolehtimalla samalla omista köyhistämme, vanhuksistamme ja lapsistamme niin hyvin kuin mahdollista.

Tavallinen maisteri

"NATO-maihin on kohdistettu kauhistuttavia terroristi-iskuja"

Tuo nyt on suomettuneisuutta surkeimmillaan. Jos ei anneta Kremlin miehen päättää Suomen turvallisuuspolitiikasta, niin annetaan jonkun ihan virallisen terroristin päättää Suomen turvallisuuspolitiikasta.

Ovatko muuten vaikkapa Sveitsi, Indonesia ja Intia mielestäsi Naton jäsenmaita?

"Suomen ei kannata lähteä leikkimään sotaa alueille, jotka eivät kuulu Suomelle millään tavalla, kuten Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Iran. "

Miten tuo liittyy Suomen jäsenyyteen Euroopan puolustusliitossa Natossa? Ja miten Irak, Syyria ja Iran liittyvät puolustusliitto Natoon?

Ei puolustusliiton jäsenyys velvoita osallistumaan YK:n rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin, vaikka YK olisikin antanut johtotehtävän puolustusliitolle. Ja osallistuuhan Suomi operaatioihin nytkin.

Teikäläisten kanssa on hieman hankala käydä älyllistä keskustelua, kun ette tunne edes perusasioita.

"Pahoin pelkään, että "älyllinen keskustelu" on vastaavaa tasoa kuin 1994 ennen EU-kansanäänestystä."

Pahoin pelkään, että se on vastaavaa tasoa kuin ennen 30.11.1939.

Ilkka Luoma

On totta, että Eurooppaan suunnitellaan Euroopan omaa "Natoa" - se on saksalaisten päämäärä, mutta ilman USA:ta ja Venäjä mukaan kutsuen, kuulostaako hyvältä ja turvalliselta koko Eurooppaa ajatellen?

Ilkka Luoma

Naton rooli nähdään nyt hyvin Libyassa ja Afganistanissa - missä amerikkalaisin asein tapetaan lähinnä siviilejä ja autetaan kapinoivaa osapuolta, jossa aloitteen tekijöinä olivat al-Qaidaa lähellä olevat piirit! (?)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää Libyassa kapinalliset haukkuneen nyt Naton, oliko al-Qaidakin saanut pyyhkeitä, kun oli ensimmäisenä kapinallisia laittomuusjoukkoja auttamassa? Mihin suomalaiset ovat sotkeutumassa? Myikö kapinalliset, saadakseen rahaa yksityisille tileille, kemiallisia ja tavanomaisia aseita al-Qaidalle, Hizbollahille ja Hamasille?

Käyttäjän teemumyllarinen kuva
Teemu Myllärinen

Rigel, itseasiassa terrorismi sekä Britaniassa että Espanjassa on vähentynyt maan sisäisten liikkeiden (vasemmistoradikaalit) sitouduttua rauhaan. Väitän että sekä Lontoon että Madridin iskut ovat vain jäänvuorenhuippu niistä tapauksista joita tiedustelu ja tiedonjakaminen ovat estäneet. Myös Suomestahan lähteneitä terroriyhteyksistä epäiltyjä ihmisiä on pidätetty Britaniassa.

Odotan Luoman vastauksia kysymyksiin, kerro samalla mistä retorinen ja homogeeniseksi maalaama "kansa" tietonsa saa esim. Natosta tai kansainvälisestä yhteistyöstä?

Ilkka Luoma

Teemu, Suomen tavallinen kansa on luku- ja ajattelutaitoinen. Afganistan, Irak x kaksi, esim. Bosnia, Vietnam, Korea ja mm. Panama, Mogadishu ja Grenada kertovat amerikkalaisten sotapelihimon, ja kansa tietää kuka todellisuudessa johtaa Natoa - on vaarallista olla Venäjän kyljessä sellaisen maan kelkassa, joka kuskaa taisteluohjuksia Venäjän naapuriin - muistamme vastineen Kuuban ohjuskriisin ajoilta ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Teemu, kirjoituksessasi on paljon perää. On varmaa, että ilman tiedustelupalveluja olisi Nato-jäsenmaihin isketty lukuisasti enemmän, paljon suuremmin siviiliuhrein, tämäkin todistaa Natossa olon vaarallisuuden, olkaamme siis liittoutumattomia YK-rauhanturvaajia ;)

Eno Le Nuija

5.4.2011 22:00 Teemu Myllärinen

3) Suomen pojat sinkkiarkuissa, pakko-osallistuminen sotilaallisiin operaatioihin. Tiesithän että jokainen maa tekee itsenäisen päätöksen jäsenmaiden ulkopuolisiin maihin kohdistuviin operaatioihin osallistumisesta? Vain hyökkäysjäsenmaata kohtaan on velvoittava.

Tiedossa on... Ei pidä kuitenkaan olla niin naivi, että uskoisi siihen, ettei Naton suurin jäsenmaa tarvittaessa ole valmis käyttämään suuriakin taloudellisia painostuskeinoja saadakseen haluamansa päätöksen. Kaiken lisäksi suomalaisessa "demokratiassa" tiukkana puoluekurimaana riittää, että painostaa hallitusta. Kokoomuspojat tuntuvat olevan erityisen alttiita painostukselle/pelottelulle.

Näille hel...tin tuuliviireille ei pidä edes antaa mahdollisuutta moiseen sekoiluun. Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Sama koskee myös kantahenkilökunnan osallistumista, täysin vapaaehtoista.

Uskotkohan tähän itsekään - noin käytännön tasolla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Koko eduskunta vasureita ja persuja lukuun ottamatta ovat lähettämässä suomalaisia Libyaan EU:n nopean toiminnan taistelujoukkojen mukana - jopa kristillisten Räsänen heilui Raamattu kädessä ristin ja miekan voimalla, ollaan sitä kauas eletty "Älä tapa" -käskystä!

Ilkka Luoma

Kirkot ja papit ovat usein kautta historian saaton siunanneet sodan oikeutuksen ja toivottaneet omille sotilaille suojaa ja taisteluonnea, joka tarkoittaa tappamisen onnea ja onnistumista.

Tavallinen maisteri

Ilkka Luoma: "Mm. kansaneduataja Jaakko Laakso (vas.) käytti nimitystä "Nato-uskovaiset" YLE-radion haastattelussa..."

Jaakko Laakso on toiminut KGB:n kykyjenetsijänä Suomessa.

Ilkka Luoma

Oletko esittänyt väitteesi myös Jaakko Laaksolle, jos niin - mitä hän vastasi? Mihin lähteeseen viittaat kun noin väität?

Tavallinen maisteri

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Jaakko+Laakso...

" Jaakko Laakso "Jan" – KGB:n kanta-asiakas

27.8.2009 11:00

Helsingin Sanomat
Pentti Nissinen / IS

Nykyisen kansanedustajan Jaakko Laakson (vas) rooli KGB:n kykyjenmetsästäjänä oli iso. Kimmo Rentola kuvaa Laaksoa KGB:n "kanta-asiakkaaksi", jolla oli peitenimi "Jan". Laakso rekisteröitiin Supon kortistoihin jo 1960-luvun lopussa ja myöhemmin Laaksosta syntyi kokonainen mappi.

Laaksolla oli rooli muun muassa silloin, kun KGB värväsi toimittaja Mats Dumellin lähteekseen ja postilaatikokseen 1970-luvun puolivälissä. Rentolan mukaan Supo ei kuitenkaan ryhtynyt toimiin Laaksoa vastaan, koska esittely ei ole rikos eikä enemmästä ollut varmaa näyttöä. "

Tavallinen maisteri

Eikös K-Kaupan Väiskikin ole CIA-agentti?

Kehotan muuten Ilkka Luomaa siistimään palstaa. Mehtälä on jälleen laittomalla asialla, ja yrittää sotkea Luomankin hämäräpuuhiinsa.

Tauno O. Mehtälä

Meillä on natomyönteisen median toimin synnytetty harhainen tilanne, jossa rikollistetaan kyllä KGBn kanssa yhteistyötä tehneitä, mutta ei CIAn kanssa yhteistyötä tekeviä.

Suomen maanpetosrikoslainsäädäntö ei tee mitään eroa näiden ilmansuuntien välillä.

Aina välillä syntyy myös epäilys, että kokoomusmiehitetty Supo käyttäytyy samalla tavalla kuin media, eli sulkee silmänsä CIAn kanssa yhteistyötä tekevien toimilta. Mielisinpä nähdä Supon Tavallisesta maisterista laatiman kansion. Jollei sitä ole, Supo on lyönyt laimin tehtävänsä. Niin tiitterästi maisteri on hämmentänyt Kreml- ja Nato-soppaansa.

Voisihan se olla kivaa nähdä myös K-kaupan Väiskistä tehty Supo-selvitys.

Omakin mahdollinen Supo-kansioni kiinnostaa. Tavallinen maisteri on hs.fi:ssä tavan takaa syyttänyt minua Kremlin asiamieheksi. Tällekin täytynee olla jotkin reaaliperusteet; muutoinhan kyseessä on vähintäänkin solvaus.

Omat touhuni ja kirjoitteluni ovat kaikkea muuta kuin hämäriä; kirjoitan edelleenkin omalla nimelläni jota tässäkin blogissa kommentoineet himonatottajat eivät edes rohkene tahdä.

Tekonimen takaa tehtyä tekopeliä, sitähän tämä suomalainen natottaminen on.

Tavallinen maisteri

Millähän logiikalla Suomen jäsenyyden kannattaminen Euroopan puolustusliitossa Natossa tekee ihmisestä CIA-agentin?

Hauska lipsahdus muuten Mehtälältä, että suomalaisen ihmisen epäileminen KGB-agentiksi on solvaus - tai GRU:stahan tässä pitää puhua - mutta CIA-agentiksi epäileminen ei. Kertoo siitä todellisuudesta, mikä meillä täällä Suomessa on; kukaan ei vakavissaan kuvittele, että Yhdysvallat olisi Suomea kohtaan mikään uhka, mutta jokainen tajuaa, että Kreml on Suomen ainoa potentiaalinen sotilaallinen uhka.

Varautua täytyy silloin, kun asiat ovat hyvin. Sillä logiikalla ne myös pysyvät hyvin.

Tauno O. Mehtälä

Tavallinen maisteri: "Hauska lipsahdus muuten Mehtälältä, että suomalaisen ihmisen epäileminen KGB-agentiksi on solvaus - tai GRU:stahan tässä pitää puhua - mutta CIA-agentiksi epäileminen ei."

Maisterilla on semantiikka hakusessa. Nimittely ja epäileminen on kaksi eri asiaa. Maisteri nimittelee (= solvaa) eri mieltä olevia Kremlin asiamiehiksi, minä puolestani epäilen maisterin toimivan yhteistyössä CIAn kanssa.

Tavallinen maisteri

Ilkka Luoma hei, kiinnitäpä vähän huomiota tähän "Tauno Mehtälään" jolla tuntuu olevan pikkuisen vaikeaa;

"Maisterilla on semantiikka hakusessa. Nimittely ja epäileminen on kaksi eri asiaa. Maisteri nimittelee (= solvaa) eri mieltä olevia Kremlin asiamiehiksi, minä puolestani epäilen maisterin toimivan yhteistyössä CIAn kanssa."

En nimittele eri mieltä olevia miksikään. Sinä nimittelet eri mieltä olevia niin törkeillä sanoilla, että en ilkeä toistaa. Lisäksi yrität kiristää ja uhkailla aivan sivullisia tahoja häiriintyneellä tavalla ja mielipuolisilla perusteilla.

Ne kaikki viestit ovat minulla tallessa. Usealla eri serverillä ja CD-levyillä. Tajuatko? Haluatko että lähetän ne poliisille?

Hesarin keskusteluissahan ystäväsi "Timo" (Suomea ja meitä suomalaisia vihaava USA-NATO -lässyttäjä Pahapaavali ja ss-ss ja Paul ja OikeaPaul ja 3h ja hessu hoopo ja sanna s ja kaakelimies ja asioihin perehtynyt ja HERA ja hezbeach ja Neuvostoajan ihminen ja puppe ja tinde ja pysti ja Pshapaavali ja Suuret aivot ja humppapaavali ja Karelin ja ribbentrop ja rippentroppi ja ribbstone ja Polin trukki ja kapun natsat jne... poliisi kyllä selvittää sen valehtelijan käyttämät IP-osoitteet) on aivan selkeästi Kremlin asialla. Sehän valehtelee täsmälleen samalla tyylillä kuin Moskovan Tiltu aikoinaan. Et kai sentään kehtaa tätä kieltää?

Olet selkeästi tuon häikäilemättömän valehtelijan puolella, ja nimittelet meitä tosiasioiden esittäjiä milloin miksikin kun koetamme hillitä järjetöntä valehtelemista. Enkä minä ole ainoa teikäläisten irrationaalisen vihan ja nettikiusaamisen kohde.

Jos kerran Euroopan puolustusliiton Naton jäsenyyden vastustaminen ei missään tapauksessa tarkoita Kremlin asialla olemista, niin miksi sitten Euroopan puolustusliiton Naton jäsenyyden kannattaminen vie vainoharhasi CIA-agentteihin?

Miksi Mehtälä et pysty keskustelemaan kuin normaali aikuinen ihminen?

Suomessa apua saa köyhäkin. Venäjällä näin ei ole.

Ilkka Luoma

"...joskus mielikuvituksen laukkaaminen yllättää positiivisimankin realistin..." :)

Ilkka Luoma

Koppalakkiministeri Stubb vipuaa suuren kansan vastaisesti Suomea Naton kammereihin, Kokoomuksen 13 prosentin todellisella kannatuksella. Kokoomuksen natohaukat ovat valinneet brysselministerin käsikassarakseen - mitä sanoo kokoomusälykkö ja kansakunnan "rihtniemi" Sauli Niinistö, joka ymmärtää, että Saksa haluaa nimenomaan Euroopan oman "Naton", jossa ei ole kytköstä amerikkalaisten sotapeleihin. Saksa halua kytköstä Venäjään ja Venäjän Eurooppanatoon!

Shemu P

Hassuja nämä Luoman vanhat kirjoitukset. Kommentoi yksinään kuukausia vanhoihin kommentteihin.

Silti ihmettelen Luoman halveksuntaa asiantuntijoitamme kohtaan. Suomen kenraalikunnasta yli 70% kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Jotenkin sotilasasioissa luotan enemmän kenraaleihimme kuin Luomaan tai kansaan.

Tauno O. Mehtälä

Harrastat Shema P typerää demagogiaa. Ei Luoma halveksi "asiantuntijoita" eli kenraalikuntaa, vaan päin vastoin lähtee perustuslakimme asettamuksista, joissa sotilailta on nimenomaan kielletty poliittinen osallistuminen.

Me emme halua Suomen johtoon sotilasjunttaa missään tilanteessa.

Turvallisuuspoliittiset perusratkaisut, eli tässä päättäminen sotilaallisesta liittoutumisesta, on jätetty selkeästi puhtaan poliittisen päätöksenteon asiaksi.

Halveksitko sina Shemu P Suomen perustuslakia?

Shemu P

Myönnän olleeni hieman kärkäs kommentissani. Halusin korostaa sitä, että kansa ei tiedä vaikeista ja monimutkaisista asioista juurikaan mitään. Kansan mielipiteen taakse verhoutuminen on vastuun pakoilua poliittista asioista päätettäessä. Joskus kansan etu vaatii kansan mielipiteen vastaisia päätöksiä.

Kun minulla on sydänongelmia, luotan alan asiantuntijoihin. Kun auto on rikki, harva kansalainen sitä itse korjaa vaan antaa alan ammattilaisten hoitaa sen. Kansan mielipiteen kysyminen fuusioenergiasta, puolustuspolitiikasta tai kansainvälisen kaupan juridiikasta on lähes yhtä tyhjän kanssa. Enkä tällä vähättele kansaa tai sen tietämistä, tosiasia on että monia ei asiat kiinnosta ja vain harva voi olla asiantuntija usealla eri saralla. Siksi meillä on eri alojen asiantuntijoita ja heitä on syytä kuunnella.

Ilkka Luoma

Mitkä ovat nuo kansan ymmärtämättömät vaikeat asiat?

Ilkka Luoma

Voidaan sanoa, että suomalaiset luottivat Mannerheimiin ja Mannerheim vasten tahtoisesti Saksan kolmanteen valtakuntaan ja suomalaiseen jermuun. Suomalainen jermu huusi Tali-Ihantalassa nähtyään Saksan hakaristit lentokoneiden peräsimissä, että aseveli tuli apuun - ja taistelutahto nousi uudelleen - kyseessä oli Kuhlmeyn lento-osasto. Hitlerin suoralla määräyksellä osastoa täydennettiin koko ajan, prioriteetti ykkösellä.

Seuraavan kerran eräänä 1992 vuoden aamuna pörssisalissa Helsingissä kuului huuto: "Otto on tullut apuun" - Saksan pankki pelasti Suomen selvitystilalta ja Maailmanpankin holhoukselta.

Ilkka Luoma

Jotenkin luottaisin enemmän tavalliseen suureen kansaan joka maksaa aina johtajiensa ja harhaanjohtajiensa päätökset. Aihe ja alustus muuttui todella ajankohtaiseksi, koska Kokoomus Kataisen suulla lupasi ENNEN vaaleja, ettei Nato-asia Suomen näkökulmasta edes kokkareiden näkökulmasta muutu. Nyt Jykä laittoi Stubb-brysselohjuksen liikkeelle ja jenkaa jälleen suurta Natoon haluamatonta Suomen kansaa USA:n vasalliksi mm. Afganistaniin.

Että näin tällä kertaa :)

Tavallinen maisteri

Suomalaiset virkamiehet ovat tehneet monia asiallisia selvityksiä Suomen jäsenyydestä Euroopan puolustusliitossa Natossa. Havainnot ja arviot ovat poikkeuksetta myönteisiä ja kannustavat jäsenyyteen. Katsotaanpa:

"NATO:n johtavia toimintaperiaatteita ovat solidaarisuus ja
strateginen yhtenäisyys. Jäsenten turvallisuus on jakamaton, mikä
tarkoittaa, että hyökkäys yhtä jäsentä kohtaan on hyökkäys kaikkia
kohtaan. Washingtonin sopimuksen 5 artiklan mukaisesti liittokunnan
yhteisten asevoimien on kyettävä ennaltaehkäisemään mitkä
tahansa mahdolliset vihollisuudet. Jos hyökkäys siitä huolimatta
tapahtuu, on kyettävä pysäyttämään hyökkääjän eteneminen
mahdollisimman alkuvaiheessa siten, että jäsenmaiden poliittinen
itsemääräämiskyky ja alueellinen koskemattomuus säilyvät."

"Puolustusliiton tavoitteena on perustamisestaan lähtien ollut luoda turvallinen Eurooppa, joka perustuu demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion periaatteisiin. NATO perustettiin vuonna 1949 puolustusliitoksi Neuvostoliiton uhkaa vastaan."

"Valtaosa Euroopan unionin maista on järjestänyt turvallisuutensa NATO-jäsenyyden kautta. Näiden maiden suhteellinen osuus kasvaa EU:n ja NATO:n laajentuessa."

"Natolla on turvallisuutta ja vakautta ylläpitävä ja edistävä vaikutus. Samalla kun kriisinhallintatehtävät ovat korostuneet, kollektiivinen puolustus on säilynyt liittokunnan ydintehtävänä. Naton perussopimuksen 5. artiklan mukaisesti hyökkäys yhtä jäsentä kohtaan on hyökkäys kaikkia kohtaan."

"Yhdelläkään muulla järjestöllä ei ole yhdistettyä sotilaallista komentorakennetta, joukkosuunnittelu- ja arviointiprosessia tai yhteisharjoituksia, jotka käytännössä mahdollistaisivat turvatakuun toteuttamisen."

"EU:lle ei tulla rakentamaan NATO:a vastaavia sotilaallisia rakenteita, joten sillä ei myöskään tule olemaan varteenotettavaa NATO:sta erillistä kykyä turvatakuiden toteuttamiseen."

"Puolustusliiton tavoitteena on perustamisestaan lähtien ollut luoda turvallinen Eurooppa, joka perustuu demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion periaatteisiin. NATO perustettiin vuonna 1949 puolustusliitoksi Neuvostoliiton uhkaa vastaan."

"NATO ei ole asettanut puolustusmenoja koskevia vaatimuksia nykyisille eikä tuleville jäsenmaille. Puolustusmenojen tason määrittäminen on aina kansallinen päätös."

"NATO ei edellytä jäsenmailtaan tiettyä puolustusjärjestelmää. Näin ollen liittokunta ei myöskään aseta esteitä esimerkiksi asevelvollisuusarmeijan ja alueellisen puolustuksen ylläpitämiselle."

Ja niin edelleen.

Ilkka Luoma

Miten estetään vihollisuudet, kun vihollisuuksien käytännön aloittajana on Nato itse - kuten Afganistan ja Libya?

Onko solidaarista tappaa näissä Naton sodissa joukoittain asemamaan siviilejä?

Tavallinen maisteri

Voi herran jumala sentään... Ihan kuin keskustelisi murrosikäisten kakaroiden kanssa. Tai uhmaikäisten paremminkin.

Afganistanin tapauksessa vihollisuudet aloitti al-Qaida ja sitä suojellut Taliban-hirmuhallinto. Afganistanin laillisen hallinnon Pohjoisen liiton, Yhdysvaltain ja Australian syrjäytettyä Taliban-hirmuhallinnon YK:n peruskirjan 51. artiklan valtuutuksella YK perusti joulukuussa 2001 maahan väliaikaishallinnon ja kansainväliset ISAF-rauhanturvajoukot, jotka aloittivat toimintansa tammikuussa 2002 Yhdistyneen kuningaskunnan johdolla. Johtovastuu kiersi puolivuosittain ISAF-joukkoihin osallistuneiden maiden kesken, kunnes YK pyysi puolustusliitto Natoa joukkojen johtotehtävään elokuussa 2003.

Libyassakin YK perusti operaation jäsenmaansa Ranskan aloitteesta. Vihollisuudet oli aloittanut tyranni Gaddafi. Johtovastuuta ei mikään yksittäinen maa pystynyt tai halunnut ottaa, joten lopulta YK kutsui tähänkin tehtävään puolustusliitto Naton.

Miksi muuten Suomen Nato-jäsenyyden vastustajat eivät saa aikaan EDES YHTÄ PAIKKANSA PITÄVÄÄ LAUSETTA?

Ilkka Luoma

Nato -jäsenyys edellyttää täyttä aseteknologiayhteensopivuutta, jolloin aseistus määritetään valtion ulkopuolella. Natossa olo taas velvoittaa - mm. virolaiset Afganistaniin, kuinka monta kuollutta ja mikä on muutunut? USA:kin pyrkii jo pois, mitään saavuttamatta, mutta tuhansia kuolleita - kalliiksi käy asekokeilut ja asetuotekehitys, USA:n ohjeiden ja määritysten mukaisesti.

Tavallinen maisteri

Äläs nyt höpötä omiasi. Puolustusliiton jäsenyys ei velvoita osallistumaan rauhanturva- tai kriisinhallintaoperaatioihin.

Ilkka Luoma

Voidaan muskettisoturien tavoin todeta, että "kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta" - lähinnä USA johteisesti ja jenkkivedolla.

Tavallinen maisteri

Suomihan osallistuu Naton johtamiin YK:n rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin nytkin. Mitä asiaa tai ketä poliitikkoa keksit siitä syyttää? On se teikäläisten mielestä varmaan hirveä vääryys, kun suomalaisetkin menevät ulkomaille asti suojelemaan siviilejä terroristeilta ja murhaajilta.

Ilkka Luoma

Kuinka paljon Nato-joukot, USA johteisina, ovat tappaneet suoraan ja epäsuorasti siviilejä Afganistanissa, Irakissa ja nyt Libyassa?

Tavallinen maisteri

Puolustusliitto Nato ei ole osallistunut Irakin sotaan eikä edes sen jälkeiseen, YK:n valtuuttamaan MNFI-operaatioon Irakissa.

Libyassa ja Afganistanissa Nato johtaa YK:n pyynnöstä YK:n perustamia rauhanturva- / kriisinhallintajoukkoja siviilien suojelemiseksi Talibanin ja Gaddafin murhamiehiltä. Kumma juttu, että Suomen Nato-jäsenyyden vastustajat ovat AINA diktaattorien, tyrannien ja terroristien puolella.

Ilkka Luoma

Natokriittiset eivät ole "diktaattorien" puolella, vaan haluavat estää kaikin keinoin Nato jäsenyyden mukanaan tuomat terroristit Suomeen ... tässä suurin syy olla liittymättä Natoon, toinen on se, että Suomen kansan suuri enemmistö ei halua Naton sotiin.

Tavallinen maisteri

Puolustusliitto Naton jäsenmaat voivat hankkia aseistustaan mistä haluavat, tai valmistaa itse jos se on järkevää.

Ilkka Luoma

Miksi Viro joutui Natoon liityttyään uusimaan lähes kaiken, tehden asiassa velkaa ja saaden rahan puutteen vuoksi amerikkalaiset sotakoneet kentilleen - vuorovuosin muiden Nato-maiden kanssa.

Tavallinen maisteri

"Miksi Viro joutui Natoon liityttyään uusimaan lähes kaiken, tehden asiassa velkaa ja saaden rahan puutteen vuoksi amerikkalaiset sotakoneet kentilleen - vuorovuosin muiden Nato-maiden kanssa."

Teikäläiset esittävät koko ajan niin älyttömiä väitteitä, että asiallinen keskustelu on lähes mahdotonta.

Minkähänlainen kalusto Virossa muuten oli vuosikymmeniä kestäneen Kremlin miehityksen jäljiltä.

Ilkka Luoma

Niin. Tosiasiaksi jää kuitenkin se, että Nato vaati Viroa muuttamaan täysin aseistuksensa Nato-vastaavaksi ja yhteensopivaksi.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Hyvin sanottu!!

Ei NATOon!!

Ja jos siitä on päätettävä, niin kansanäänestyksellä sitten!

Ilkka Luoma

Suomessa arviolta 22-27 prosenttia toivoo liittymistä Natoon - ovat suurelta osin Kokoomuksen koppalakki- ja rautakypäräosastoa - remmit kireällä itäsuuntaan.

Arto Lauri

Suomea ruhjotaan NATO- jäseneksi v a i n yhdestä selkeästä syystä. Jonka jo TVO:n toimitusjohtaja Pertti Simola suoraan sanoi näin:

"Suomeen on saatava isotooppijalostamot Askolaan tai Olkliluotoon. Jotta voimme itse tehdä EU:n tänne tuotavista ydinjätteistä sotilaskäyttöön käyvää 1 000- kertaa nyky- uraania vaarallisempaa Pu-239 plutoniumtalouteen sopivaa polttoainetta. Koska muuta EI enää ole saatavissa ydinvoimaloihiomme. Ja Euroopan reaktorit sammuu ilman sitä 5 - vuodessa energiapositiivisen uraanin loputtua 2008. Jotta tämä sota- materiaalin tuotanto ylipäätään sallittaisiin IAEA vaatii meiltä takuuksi NATO jäsenyyden. +9kpl lisäreaktorit tähän 3 000MW energianegatiivisen plutoniumtalouden hirviöön , jonka pinta- alatarve on 3 000ha!"

Ilkka Luoma

Näinköhän IAEA vaatii nimenomaan Nato -kytköstä!?

Markku Kanniainen

Suomea ei viedä NATOon ilman kansanäänestystä - ei ainakaan ilman onnistunutta false flag operaatiota. Liittyminen NATOon kansan enemmistön sitä vastustaessa tulee nähdä poliittisen eliittimme lopullisena korruption vahvistuksena ja aseellisen kapinan oikeutuksena. Ei NATOlle. Kyllä kaupalle.

Ilkka Luoma

Aivan. Suomi elää viennistä. Kiina on jo 4. suurin kauppakumppani ja Venäjä suurin. Saksa on liittolaisemme ja on pelastanut meidät neljästi: 1918, 1940, 1942-1944 ja 1992. Että näin - tarvitsemme nimenomaan kaupankäyntiä, emmekä puutu muiden sisäisiin asioihin. Huolehdimme sen sijaan sen minkä lupaamme ja annamme hiukan enemmän - näin turvaamme meille elintärkeän vientitoiminnan!

Tavallinen maisteri

Suomalaisten virkamiesten mukaan puolustusliitto Naton jäsenyys ei ole aiheuttanut suhteiden huononemista tai estänyt hyviä suhteita Venäjän kanssa.

Ehkä sinäkin olet niitä, jotka kuuntelisivat mieluummin Kremlin propagandavirkamiehiä? No sitähän varten ei tarvitse ainakaan venäläisiin viestimiin tutustua.

Ilkka Luoma

Mihin me tarvitsemme Natoa? Sen sijaan siihen menemättömyys taannee ettei meille pesiydy Helsingin metroon pommiterroristeja ... (?)

Tavallinen maisteri

" Mihin me tarvitsemme Natoa? Sen sijaan siihen menemättömyys taannee ettei meille pesiydy Helsingin metroon pommiterroristeja ... (?) "

Jahas, kun Kremlillä pelottelu ei tehonnut, aloit pelotella terroristeilla.

Minä en mielelläni anna sen enempää Kremlin miehen kuin muidenkaan terroristien päättää Suomen politiikasta.

Euroopan puolustuliiton Naton jäsenyys takaa Suomen itsenäisyyden maailman tappiin ilman sotimista. Jo tässä on aivan riittävästi syytä lähettää jäsenyyshakemus.

Euroopan puolustusliiton Naton jäsenmaana Suomen maine Koillis-Euroopan kummajaisena päättyy, ja Suomesta tulee oikea eurooppalainen länsimaa, jonka sanomisia kuunnellaan ja josta muiden ei tarvitse arvailla, ollaanko tässä sitouduttu johonkin vai eikö olla. Suomen painoarvo maailman ja Euroopan politiikassa nousee monta pykälää. Suomen maine rauhanturvaamisen suurvaltana alkaa saada jotain katetta. Kremlin mies voi unohtaa luoteiset hyökkäysskenaarionsa ja keskittyä vaihteeksi Venäjän massiivisten ongelmien ratkomiseen. Koillis-Euroopan vakaus lyödään lukkoon, kun Suomi liittoutuu Euroopan maiden kanssa Euroopan puolustusliitossa Natossa.

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Nyt on vahva epäily, että Venäläinen hämäräpankki Bankirsky Don sijoittaa rikollisrahaa Suomeen Nordean hyvällä avulla.
Bankirs´ky Domilla on rupla- ja eurotilit, joiden avulla pestään satoja. ehkä tuhansia miljoonia ruplia.
Suomalaisille hämäräyrittäjille annetaan lainaa, jonka ehkä Nordea on ruplista muuntanut euroiksi, ja Suomalainen bulvaani maksaa korotontakin laina Bankirskyn Domin eurotilille, pääasia on että rahaa pestään.
Venäläisten toiveena on lomakylät, vanhat sairaalat ja yleensä majoitukseen soveltuvat tilat (miehitystäkö varten).
Siksi tarvitsemme voimakkaan Naton turvaksemme, JOS SE ON EPÄSELVÄÄ.
Tämä on ymmäretty jo aikaa Suomessa, vasemmisto on tyhmyyttään toista mieltä. Suomen ylin johto on varmaan tän siunannut tapahtuvaksi, ei meitä mutkan kautta valloiteta.

Ilkka Luoma

Venäjä ei käy yhdenkään EU -maan kimppuun, ainakaan niin kauan kuin Saksa on EU:n veturi ja suurin maksaja.

Tauno O. Mehtälä

Meilläpäin tuo Viiru-nimi on muodossa Viiro ja tässäkin sopisi paremmin.

Tässäpä tämä viiro tarjoilee salaliittoteorioiden isoäidin. Eli Nordea maamme ylimmän johdon siunaamana pesee venäläistä rikollista rahaa ohjattavaksi tulevan miehityksen majoitustilojen hankkimiseksi.

Kerropa vielä, missä päin olet hoidossa ja onko teillä kiinteät vierailuajat? Suljetulla osastolla vierailut saattavat olla hankalia, mutta ihan tämän huikean salaliittoteorian kunniaksi voisimme järjestää vaikka bussilastillisen vieraita juhlistaaksemme hengentuotettasi.

Toki venäläistä rikollista rahaa on pesty Suomessakin, kunnes Italian pojat menivät paikan päälle omistamaan venäläisiä pankkeja. Ja pesukone on sen jälkeen käynyt ylikierroksilla.

Ilkka Luoma

Meilläkin on pesty rahaa, jopa pulverilla, kun Afrikan pojat myivät värjättyjä seteleitä hyväuskoisille suomalaisille suurliikemiehille - myivätpä vielä konkreettisesti "likaisten" setelien puhdistusaineetkin - "seteliomoa" ... ja suomipoika meni botswanalaisten "halpaan" - liottivat seteleitä pesukoneessa, mutta setelien kaikki värit liukenivat pesuveteen - "lapsi meni pesuveden mukana". ;)

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Olet oikeassa, täällä koko A-sellikäytävä on minun lisäkseni Sukulaisiani.
Mutta tämä on totta, kun eräs Suomaisfirma jolla on 5-7 milj vuosittainen liikevaihto rakentaa yhtäkkiä yli 100 milj. projekteja, niin mätää on.
Firman osakkaina on venäläisnimiä, jotka on samoja, jotka näitä rahamyllyjä pyörittää.
Pian hoitaja tuo lääkkeet, mutta en taho saada alas, kun on isot nielurisat.
Mutta vielä lopuksi, mikä on Venäjänmaa, johon oma väki ei luota omaan ruplaan, se on pelko.
Venäjällä on ollut isoja ja laajoja mieleosoituksia Vladivostokista Pietariin, mutta niistä Putinin määräyksestä yritetään salata.
Suomi on oikeusvaltio, mihin Venäläisetkin pahat pojat luottaa.
Kuten sanottu, ei liikaa rosvorahaa tänne, kissakin tukehtuu silakkaan, kun liikaa syötetään.
PS: Näiltä konniltakin on Karjala vielä palauttamatta.

Ilkka Luoma

Karjala palautuu kokonaisena täysin itsenäiseksi.

Ilkka Luoma

Suomessa on onneksi todella suuri enemmistö - noin 3,2 miljoonaa ääntä, jotka haluavat pysyä visusti erossa Natosta :)

Tavallinen maisteri

3,2 miljoonaa? Oho.

No, kun presidentti tai joku johtava poliitikko ensimmäisen kerran sanoo, mitä todellisuudessa ajattelee, kääntyy monta miljoonaa tuulipuvun takkia lennossa oikein päin.

Toimituksen poiminnat