Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kasvun jälkeen neutraalitalous

Poliitikot, kansanedustajaehdokkaat, talousmiehet ja ostovoiman makuun päässeet julistavat kasvun autuutta ja kaikkivoipaisuutta niin hyvinvoinnille kuin elämän materialistiselle helpottamiselle – Herää vain yksi ainoa tavallisen kansalaisen kysymys: ”Kuinka kauan rajallisuudesta voidaan nyhtää, sen romahtamatta?”  --- 

 

Miksi me sumutamme kasvunhypetyksellä itseämme? Miksi me emme halua ymmärtää, että ympäröivä luonto voi antaa vain tietyn määrän elinvoimaa per vuosi?

 

[fil.&kosmologia 18012009 ... alussa oli vain olematon piste, se räjähti Big Bang´ina - syntyi jostain täysin meille käsittämättömästä syystä alkutihentymä kahden olemattoman välille1/. Kasvun fysiikka oli näin synnytetty. 13 miljardia vuotta onkin sitten kasvua, räjähdystä ja uudelleen kasvua - mitattuna, koettuna ja ahdistuneena ... ]

 

Läntinen markkinatalous huomasi hyödylliseksi etsiä kustannustehokkainta valmistusta suurimpien markkinoiden keskeltä. Syntyi Kiina ilmiö - maailmanhistorian suurin kasvurykäys on koettu 30 vuoden aikana Kiinassa, jossa edesmennyt pieni suuri mies Deng Xiaoping2/ vapautti kiinalaiset "rikastumaan".

 

Taloustieteilijöiden ennustama ja varoittama globaali kriisi on nyt läsnä kaikkialla. Länsi-ihminen väsyi ja väsytti myös yhteiskuntajärjestelmänsä3/. Japanissakin huomattiin, että kahden hengen talouden kahteen toilettiin ei voinut enää hankkia viidettä ja kuudetta sähköhammasharjaa.

 

Suomessa mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen valoi uskoa kansalaisiin kasvun autuudesta4/  ~ onneksi kuluttamisen jalolle näyttötaloussäädylle. Oli usko loputtomaan kasvuun, sen aikaansaamaan työhön ja siitä kehkeytyvään ostovoiman lisäykseen ~ onneksi valmistusjärjestelmille lisäämään investointeja suurempiin lukujen ja massojen määriin. Kasvu oli kaiken mittari.

 

 

Kasvu on luontaista

 

Dinosaurukset kasvoivat yli mittojensa - vielä, täysin varmistamattomista syistä kasvu saavutti huipun, ja tyrannosauruksia kohtasi loppu. Pieni lajisto - nisäkkäät jäivät sopivan pieninä eloon, aloittaen oman kasvunsa.

 

 

Nisäkkäänä ihminen on saavuttanut kasvunsa rajat –

 

niin omansa (länsihousujen vyönreiät ovat loppuneet) kuin manipuloimansa ympäristön. Ihminen siirsi, muunsi, räjäytti ja yhdisteli materioita ja energiaa suuremmat määrät kuin aikaisemmat lajistot koko historiansa aikana yhteensä. Kulutimme mm. 150 vuodessa muuntunutta historiaelämää öljynä, hiilenä ja kaasuna sen määrän, jonka valmistamiseen ympäristöltä meni 15 miljoonaa vuotta.

 

 

Kasvu on läntisen talouselämän perushokema ja päämäärä

 

Kasvua on aina saatava, sillä kasvuosalla entiseen nähden suoritetaan investoinnit, jotta aikaisempi tuotanto säilyy ja lisääntyy budjettiprosenttien mukaisesti. Lopulta markkinatalous hoksasi, että on tehokasta valvoa mittareilla kasvua kvartaalivuosittain. Näyttötalousmaailma ja ihminen neljännesvuosittuivat.

 

 

Me paketoimme jo paketteja paketeihin!

 

Markkinamekanismit oppivat pakkaamaan kaiken pakkauksiin. Valmistus, hyötysuhde ja kate olivat säännöstö, josta saatiin parametrit huomisen kasvulle ja sen lisääntyvälle tavoittelulle. Ikiaikainen esillepano kuin tyrkylle laitto loivat mainonnan, jossa luvattiin löytää tarpeita yli elämän tarpeiden.

 

Ihminen maalasi itsensä5/ kuten eläinkunnan urokset loivat ulokkeet, lihakset, näyttövälineet ja harjakset kiinnittämään naaraiden huomion taisteltaessa ikiaikaisesta lisääntymisestä. Näin mm. syntyi oppi tuplapakoputkista, leikkimökin kokoista pihagrilleistä kuin heinäladon mittaisista citymaastureista.

 

 

Koko elävä biosfäärijärjestelmä on luotu lisääntymiselle,

 

ja hallitsemattomana se on kasvua jatkumolla, jonka estää vain vihollisen hyökkäys tai raivoava viruksien valtakunta6/, joka jostain ohjatusti ottaa vallan ja suorittaa sopivan likvidoinnin terminoiden liiaksi elintilaa harmoniasta vallanneet.

 

 

Kasvu onkin luontainen termi neutraalitaloudessa!

 

Luonnossa se toimii, koska estolääkitys syntyy tasapainosta nähdä kokonaisuus. Elämällä on vihollisensa. Ihminen loi systeemit ja tarpeen kasvattaa ikäänsä, elämän helpottamista ja itse itselleen suotuaa ikiaikaista oikeutta olla luomakunnan herra, vieläpä siunattuna. Kasvu sai hegemonia-arvon.

 

 

Lopulta aina, ja todella aina,

 

kasvua seuraa räjähdys; joko se on henkinen päättöhoito tai sitten se on aikajaksottainen liian massiivisen massakeskittymän lopullinen tuho (supernova) atomitasolle muodostuakseen jälleen kasvuksi. Aivan alun Big Bang ongelmasta, selittämätön kahden olemattoman hiukkasen yhtymisestä seuraa vuosimiljardinen "synti", jota kasvuksi voidaan sanoa - yksiselitteisesti. Lohtu on toki se, että liian suuret ovat aina pirstoutuneet.

 

Talous on kasvun huumassa nyt globaalissa kriisissä. Kiinalla on suuri rooli, mitä huomenna tapahtuu. Mitä Kiinan Deng Xiaoping todella tarkoitti sanoessaan kansalaisilleen: "Menkää ja rikastukaa" - tarkoittiko hän maallista vai henkistä rikastumista?

 

Huomaako Kiinan kansa, makeaa länsihedelmää riittävästi maistettuaan, että heidän vuosituhantinen historia ohjaakin henkiseen täyttymykseen, ajatuksen ja mielen tasapainoon ja ymmärrykseen suurimmasta voimasta, jota voidaan kutsua harmonian rikkaudeksi ympäristönsä kanssa? Mitä neutraalitalous tarkoittaakaan?

 

...

Numeroselitteet [Link]

1/   http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkur%C3%A4j%C3%A4hdys  

2/   http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=yksil%C3%B6suoritus+j%C3%A4i+el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n  

3/   http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1718091  

4/   http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Taloudessa+tapahtuu+-+kulutamme%2C+s%C3%A4%C3%A4st%C3%A4mme+ja+j%C3%A4lleen+tuhlaamme  

5/   http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Ihminen+kautta-aikojen+on+halunnut+erottautua+ja+olla+my%C3%B6s+kokemassa+samankaltaisuutta  

6/   http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Virukset+kilpajuoksevat+kuten+ihmisetkin+  

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

...

 

Mielipidekirjoitukseen liityvät kuvakansiot ~

[kuvia linkkikansioista saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma]

 

Kuvakansio 1

Kasvun keskittymää Kiinassa - yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä, tuleeko rajat vastaan?

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28k7s+ilkka-luoma-china---maailman-korkein-rakennus.html   ---

 

Kuvakansio 2

Harmoniaa luonnosta ilman ihmistä, miltei - kuitenkin vesi aina läsnä, alkukotimme rajattomuudessa, mutta silti mitattavissa

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/29caz+ilkka-luoma-maisemat-ja-saat-vaihtelevat-.html   ---

...

 

Sent:

Kasvun julistaminen lopulta räjähtää uudeksi kasvuksi

18.01.2009 - 13:34

Cc: liisa.hyssala@stm.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi

Sent: Monday, December 29, 2008 11:21 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kasvun julistaminen lopulta räjähtää uudeksi kasvuksi

 

Kategoriat:

 

ENERGIA , TALOUS , YMPÄRISTÖ , GLOBALISAATIO , PÄÄOMATALOUS , KANSANTALOUS , NÄYTTÖ- JA VERTAILUTALOUS , YMPÄRISTÖONGELMAT

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Ilkka Luoma

Neutraali monismi - ja nyt varmistetaan, että neutraalitalouden välillinen määritelmä "sekoittaa" kaikkien ajatukset ;) - [fil.]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Neutraali_monismi

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eilen YLE:n suuressa vaalitentissä Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen hurmiossa maalasi lisää kasvua, jopa kasvulle kasvua! Samoin kuin aiemmin Alex Slubb ulkoministerinä maalasi pommittavansa Libyan lentokenttiä, ilmatorjunta-asemia ja Gaddafin panssarivaunuja ja oli vähän aikasemmin sanonut, ettei edes tiedä keitä nuo Gaddafin vastapuolella olevat ryhmät ovat! Kokoomuksen vaarallista politiikkaa Suomen kansalle!

Ilkka Luoma

Tänään sitten Stubbin ennustamat pommitukset ovat lännen Nato-sotakoneen kanssa mahdollisia, on se hyvä, ettemme ole jäseninä ;)

Mitenhän erottavat viholliset ja ystävät kuin sotilaat ja siviilit - ehkä vielä huligaanit ja valankumoukselliset! Afganistanissa on kuollut huomattavasti enemmän Naton tulon jälkeen siviilejä kuin "vihollisia" - tiedetäänkö sielläkään keitä kutkin ovat?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuten toteat, Stubb hehkuu telkussa: "ME pommitamme, ME räjäytämme ... jne, aivan kuin Suomi olisi sodassa mukana!

Ilkka Luoma

ADRESSI Stubbin sanojen asettamisesta vastuuseen:
http://www.adressit.com/stubb

Ei kait sitä aivan mitä tahansa voi laukoa?

Ilkka Luoma

Markkinaliberalismi
[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Classical_liberalism - ]
Nyt halutaan kaikki kaupan esteet pois, ainakin siten, että tuotannollistaloudellinen sujuvuus ei koe häiriötekijöitä miltään tuotannontekijän taholta. Kaikki valjastetaan lisääntyvään kasvuun, tuotantoon – ja lisäkulutukseen, jotta liukuhihnat automatisoituina puskevat täysillä materiaaleja ja tavaroita kulutusnälkäisille kansalaisille – ympäri maailman.
Tosin nyt markkinaliberalistit ovat huomaamassa, ettei uuden kulutus ole niin vahvaa kuin on laskettu. Toisen kierroksen kauppa |8, kierto- sekä sopeumatalous [neutraalitalous] |9 että kulutusvähentäminen |10 ovat myös tätä päivää – ihminen herää [?] suojelemaan ympäristöään |11 – liianko myöhään?

Toimituksen poiminnat