Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Rehellinen väkivalta?

Ammattilaisnyrkkeilijä Robert Helenius voitti hakkaamalla venäläisen. Aina sotien jälkeen sanomme: "Ei enää koskaan". Kirkko siunaa sodat ja televisiosta ihailemme väkivaltaa. Olemme sisältämme väkivaltaisia - tavalla tai toisella. Ihailemme voimaa ja massiivisuutta. Katsomme televisiosta kun toista hakataan hyväksytysti (YLE-TV2 nyrkkeily 28.8.) ja katsomme televisiosta kun pommitamme siviilejä (Nato Libyassa) ja tapamme lapsia (israelilaiset Gazassa) ... missä mennään väkivallan ihailu?

...

 

[U] Suomalainen tyrmäsi itsensä rehellisen väkivallan kartalle – samaan aikaan suomalaiset ovat päättämässä osallistumisesta väkivaltaan, jossa tapetaan siviilejä ja jossa selvitellään välejä meille kuulumattomissa asioissa – Libyassa. --- Robert Helenius nyrkkeili itsensä kansalaisten tietoisuuteen ja poliitikot ovat pohtimassa millaiseen suoraan tai epäsuoraan väkivaltaan osallistumme.

 

Robert Helenius saa kansan sympatiat ja koko kansakunnan kannatuksen. Robert harjoittaa valvottua ja rehellistä väkivaltaa, jossa on kyseessä säännöt tunteva taistelu toistaan kohtaan – pelissä on erotuomari.

 

Suomalaisten osallistuminen sen sijaan Libyan - meistä nähden ulkopuoliseen, väkivaltamaaotteluun ei saa kansalaisten hyväksyntää eikä kansakunnan laajaa kannatusta. Vain A. Stubb ja M. Ahtisaari ovat maininneet meille arveluttavat sanat: ”ME pommitamme ja ME tuhoamme”. Libyan pelissä ei ole erotuomaria – vaan siellä on tavoitteena tappaa!

 

Helenius ei tuhoa, hän lyö rehellisesti sääntöjä kunnioittaen. Suomalaiset voivat saada nyrkkeilystä voittamisen tyydykettä. Sen sijaan Libyasta emme voi saada mitään tyydykettä olla taisteluissa, joissa vihollista ei tunneta eikä edes ymmärretä minkä todellisen asian puolesta ollaan lippua liehuttamassa. Libyassa ei kunnioiteta sääntöjä.

...

 

 

17102006 - Suomi on saamassa huipulle ammattilaisnyrkkeilijän, tämä on harvaista maassamme. Nyrkkeily on joidenkin mielestä niin alkukantainen laji, että toimittajatkin pukeutuvat smokkiin. Nyrkkeilyssä ratkaisee sisu ja pelisilmä. Formuloissa voi aina selittää menestymättömyyttään syyttämällä autoa, rataa tai huoltohenkilöstöä. Nyrkkeilyssä ollaan omilla; housut, kengät, hanskat ja hammassuojat ainoina 'apuvälineitä'.

USA:ssa nyrkkeily on yksi suosituimmista lajeista ja kuuluisuudet käärivät sievoiset summat jopa muutaman minuutin työstä - Mike Tyson, 2 minuuttia, tyrmäys ja 10 M$. Nyrkkeily on puhdas kontaktilaji, jossa lopputuloksena voi olla massiivinen mestaruusvyö osoituksena voitosta tai aivovammat, verenpurkaumat, kukkakaalikorvat ja muhkeä tuulenhalkaisija noin keskellä, poskien välissä.

 

Uutisointi on myös suuressa maailmassa ottanut mielellään hanskaan ammattilaisnyrkkelijöiden siviiliasiatkin, väkivallantekoineen ja väkisinmakaamisineen.

Ehkä kuuluisin raskaan sarjan maaailmanmestari Cassius Clay (Muhammed Ali) elää vakavasti sairaana ja ei ole missään nimessä osoitettu, että saadut iskut päähän eivät olisi aiheuttajina. Moni nyrkkeilijä on vammautunut loppuiäkseen, mutta harvemmin kuollut.

 

 

Sodissa kuollaan – urheilussa harvemmin

 

Formula 1 sarja kautta-aikain on kohdannut kymmenien kuljettajien kuoleman radoilla (erityisesti 1960-70 luku). Mainittakoon, että nyrkkeilijöillä on amatööritasolla päässään iskuja vaimentava päänsuojus, ammattitasolla tuo suojaväline katsotaan turhaksi.

[Historiaa vuodelta 2006] - Suomi sai oman ottelunsa perjantaina iltamyöhään, suomalaisen Amin Asikaisen kohdatessa saksalaisen vastustajan, Asikainen voitti pistein, ei tyrmäyksellä, joka on muodostunut hänen tavaramerkikseen ammattilaisotteluissa (14/19).

 

 

Tyrmäyksessä ihminen vaipuu tajuttomuuteen tai lähelle sitä

 

Jääkö tyrmäyksistä aivovammoja, jää aina myöhempään nähtävaksi. Kaikki ammattilaisnyrkkelijät nousevat kehään vapaaehtoisesti voiton- ja/tai rahantavoittelu mielissään, kuten missä tahansa muussakin maailmanluokan urheilutapahtumassa.

Osa sanoo nyrkkeilyä brutaaliksi saalistukseksi, jossa urokset (myös naiset) jahtaavat toistaan tavoitteena hyväksytyn 'sääntöjen mukaisen katutappelun' lopputulokseksi euforinen olo vahvuudesta ja voittamisen voimasta.

 

 

Tavoitteena on aina voitto!

 

Arkisemmin voitaisiin todeta, että tavoitteena on voitto, kuten missä tahansa kaksinkamppailussa, käyttäen kaikkia taitojaan mahdollisimman tehokkaasti. Nyrkkeily on yleisölaji ja näkymä kehään on erinomainen. Formula 1:ssä näkyvyys on vain murto-osa todelliseen tilanteeseen. Nyrkkeilyssä näet jopa joka hikipisarankin.

Ihminen on koko historiansa ollut myös väkivaltainen, ottelu kehässä on sallittua taistelua. Voidaan sanoa, että nyrkkeilyssä on jalostettua ja hallittua 'väkivallan' ominaisuutta.Nyrkkeily kiinnostaa yhtälailla naisia kuin miehiä

 

Naisia saattavat kiinnostaa uroiden ottelut voimakkaana alitajuntatunteena. Luonnossakin naaraat usein katsovat vierestä, kun urokset kamppailevat reviiristä ja suvunjatkantaoikeudesta. Naaras valitsee voittajan. Nyrkkeilyssä on voimakkaita emotionaalisia tuntemuksia pelissä.

 

 

Näky kehästä villitsee

 

ja se aiheuttaa mielen kiihoitusta vahvana adrenaliinipurskeena. Kadullakin ihminen kiihtyy, kun nyrkit tulevat näkyviin ja alkaa kamppailu, jopa hengestä. Katujen väkivalta on säännötöntä taistelua ilman tuomaria, nyrkkeilyssä on sitä vastoin tarkat säännöt ja mm. perjantainen ottelu oli siisti ja vauhdikas.

Nyrkkeilyssä liikkuvat suuret rahat, sikarimanagerit ja huoltajat pyyhkeineen ja agressiivisine kannustehuutoineen. Vedonlyönti on myös pesiytynyt lajiin. Yleisö elää vahvasti mukana, on kyseessä ihmisen vanhimmalla tavalla mittelö paikasta saada menestys ja vaikutusvalta, mutta sääntöjen vallitessa kehässä.Nyrkit tuovat rahaa, mainetta ja ihailijoita.

 

 

Yleisön on helppo samaistua, ei ole selityksenä mitkään apuvälineet, on vain oma voima, nokkeluus, nopeus ja päämäärä iskeä toinen kanveesiin. Nyrkkeilijän paalupaikka on tyrmäys, koska siitä aukeaa lähes aina voitto. Tosissaan kehissä nyrkkeilevät ovat harvemmin kehän ulkopuolella agressiivia. Laji on myös saanut hyväksynnän naisten puolelta ja tässäkin on suomalaista menestystä odotettavissa.

...

 

 

Jälkikirjoitus tältä päivältä

 

Robert Helenius sai voittonsa rehdisti – mies miestä vastaan. Ottelun päätteeksi kisailijat paiskasivat reilusti kättä ja asia oli loppuun saatettu ja suomalaiset saivat tyydykettä kun pienen valtion suuri mies tyrmäsi itsensä ja Suomen maailman kartalle.

 

Päätös osallistua Libyan tunnuksettomaan ja epärehelliseen sotaan, jossa lähinnä tapetaan siviilejä – ei sen sijaan tuo meille mitään kunniaa, eikä mainetta. On kansalaisiamme kohtaan väärin lähettää Libyaan mitään muuta kuin humanitääristä apua ja/tai YK-johteisena rauhanturvaajiamme, jos sisällissodan MOLEMMAT osapuolet pyytävät sotilaallisesti liittoutumattomia rauhanturvaamisjoukkojamme Libyan maaperälle.Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

"Päätös osallistua Libyan tunnuksettomaan ja epärehelliseen sotaan, jossa lähinnä tapetaan siviilejä "

On tosi väärin ja moraalitonta.

Ja tuo teeskentely, niinko ei muualla ois vääryyttä ja hättää! Libya vaan on kaikkien suomalaisten silmillä, niin monet muut paikat on pimennossa aivanko niitä ei ois. Miksikähän met ei olla menossa niihin muihin paikkoihin?

Ilkka Luoma

Onko Libyassa Vietnamin sodan aineksia?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suurin vaara on "sodan" leviäminen Gazan kaistaleelle, Libanoniin, Golanille ja Länsirannalle. Joutuuko Israel käyttämään atomiasettaan. Helenius käytti oikeaa suoraansa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Norsunluurannikko ja Helsingin kalasatama!

Ilkka Luoma

Libya saa 80% uutisisajasta ja 20% ruumiista, Norsunluurannikko toisin päin!

Ei mediaa kiinnosta sekään, että joka päivä kuolee 4300 lasta aikuisten pilaamaan juomaveteen, joka päivä - vuosien ajan!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Elämme median informaatiotulvan vankina, kunnes otamme tiedottamisen omiin käsiimme "kännöskoneiden" ja "naamakirjojen" myötä, suoraan!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Helenius taisteli rehdisti sääntöjen mukaan. Kuinka rehtiä on Nato-johteisena tappaa siviilejä suvereenin valtion sisäisiin asioihin puuttumalla? Luoma yhdisti kaksi asiaa nerokkaasti, kukahan ymmärtää kätketyn viestin? ;)

Ilkka Luoma

Lukijat ovat ymmärtäneet, suorista sähköposteista ja muista yhteydenotoista päätellen!

Shemu P
Ilkka Luoma

Kiitos korjauksesta! Pahoitteluni väärästä etunimestä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Erehtyy se Ilkka Luomakin :)

Ilkka Luoma

Tahaton, uskoin nimen olleen Roger, virhe oli siinä, etten tarkistanut - olisi ollut helppoa ... sorry vielä kerran.

Ilkka Luoma

Edustaako mm. Suomessa armeija rahellisen ja hyväksytyn väkivallan esiastetta? Onko väkivalta ainut purkukanava eri tyyppisille "paineille"?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä armeijassa upseerin virkaa hallitseva kenttäpiispa toteaa Raamatun käskyyn: "Älä tapa"?

Ilkka Luoma

Tiukka kysymys, uskonpa, ettei yksikään pappi anna tähän vastausta, kuten ei anna Soinikaan 15 vuotiaana raiskatun tytön abortistakaan.

Jukka-Pekka Vasara

Samaa mieltä, sahtivaarin ja stubidon voisi lähettää sinne vaikka heti. Kolera-altaaseen vaan jotta molskis!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei, vaan Libyaan Al-Qaidan puolelle tappamaan ja tuhoamaan, kuten näemmä puheissaan ovat vaatineet. Oletetaan, että uutinen Al-Qaidan osallissuudesta kapinallisten puolelle pitää paikkansa.

Ilkka Luoma

Rankka arvio, luulenpa, että USA:n erikoisjoukot kävivät ensimmäisenä likvidoimassa nämä Al-Qaidan apujoukot kapinallisten puolelta, kun asia vuoti julkisuuteen ...

Ilkka Luoma

Mielipiteethän Suomeen sallitaan, mutta mistä tämä sotimisen kiihko?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Amerikkalaiset osaavat vastata tähän. Miltei jatkuvaa sotaa II Maailmansodasta lähtien!

Ilkka Luoma

4.4.2011 13:05 Nick Rigel
VAST
Israel seuraa hyvin tarkaan tapahtumia, ja eivät epäröi mitään vastareaktiota, muistamme juutalaisten kommandojen murhat kansainvälisillä vesillä siviilejä kohtaan ulkopuolisen suvereenin valtion laivassa (Turkki)...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Muistamme myös juutalaiset Mossadin agentit Norjasta, kun he siellä murhasivat syyttömät ja viattomat arabipojat, vieraan valtion alueella. Ei edes rangaistu.

Ilkka Luoma

Lyhyt kysymys:
Mikä erottaa väkivallan nyrkkeilykehässä ja Libyassa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kehässä erotuomari lopettaa "sodan" heti kun se on liian vaarallista toiselle. Libyassa ei ole erotuomaria.

Ilkka Luoma

Libyassa valtaa käyttää testaava aseteollisuus - elävän materiaalin käyttö testitilanteissa antaa realistisimman kuvan aseiden toimivuudesta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Euroopan Natomaat ovat suorittaneet 22.000 taistelulentoa Libyaan. Mm. englantilaiset ovat tunnustaneet, että alussa oli ongelmia, mutta nyt harjoitusten myötä homma sujuu kuin rasvattu. Tämähän on parasta sotaharjoitusta elävillä vieraan valtion siviileillä - ei tarvitse käyttää harjoitusmaaleja, kaikki on realismia. Sillälailla.

Ilkka Luoma

Stubbin ja Ahtisaaren mielestä erotuomari on, ja se on Nato! Mielipiteesi?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Timo Soini slougan: "Missä Nato, siellä ongelma".

Ilkka Luoma

4.4.2011 15:22 Nick Rigel
VAST
Kukaan ei ole ikinä antanut älykästä vastausta siihen, miksi amerikkalaiset haluavat aina sotia ja olla mukana tappohommissa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA on maailman suurin aseteollisuus ja USA on ylivoimaisesti maailman suurin aseiden viejä. Jenkit haluavat testata ja tuotekehittää aseitaan elävien demonstraatioiden kanssa!

Ilkka Luoma

USA on lisäksi tappanut II Maailmansodan jälkeen ylivoimaisesti eniten siviilejä maailmassa. Lisäksi USA on käyttänyt ylivoimaisesti eniten särkemis- ja tuhoamisenergiaa vieraiden valtioiden infrastruktuuri-järjestelmien tuhoamiseen.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

En kyllä todellakaan käsitä, miksi meillä olisi MITÄÄN aihetta tai intressejä sekaantua Libyan asioihin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Samaa mieltä. Sanoo Niko ;)

Ilkka Luoma

Noin ajattelee suurin osa suomalaisista ;)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mistä näitä sivareita oikein tulee?

Ilkka Luoma

Suomalaisen sotilaan paikka on Suomessa, puolustamassa omaa valtiota ja omaa kansaa. YK-johteiset rauhanturvaamistehtävät ovat asia erikseen - kutsujina pitää olla aina molemmat osapuolet, ei vain yksi! Sivarit palvelevat yhteiskuntaammee tärkeissä siviilitehtävissä, kun toiset ovat asepalveluksessa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Perustaisitko uudelleen Suojeluskunnat?!

Ilkka Luoma

Sivareitakin tarvitaan kotirintamalla :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sotaväki on aina vain pieni osa kansaa, kovissakin sodissa. Siviiliväestö ylläpitää sotalaitosta niin rauhan kuin sodan aikana ja sotaväki on siviiliväestön turva ja suoja.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nämä "sivarit" olivat ja ovat niitä jotka seisoivat ja myöhemminkin seisovat "juoksuhaudoissa", kun Isänmaa on vaarassa ja kun sitä pitää puolustaa. Ei sen kummempaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ihmiset menevät rallikisoihin nähdäkseen tapahtumia, joihin kuuluu näyttävät ulosajot, ja niistä halutaan yhä rajumpia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Yhdyn Ilkka Luomaan, heh, heh.....Mutta vain hänen mielipiteeseensä.
Heh, heh, eihän tässä mitään sateenkaariporukkaa olla, vaan pesunkestäviä heteroita.

Juu, tuota, kyllä on kova kaveri tämä Porvoon poika kertakaikkiaan.

Ja, onhan se niin, että tuo nepotismin,- ja yksinvaltiuden pesäke, Gaddafien pesä, on saatava selvitettyä.

Helenius on reilu nyrkkeilyurheilija, mutta Gaddafista ei taida paljoa reiluutta löytyä.

Tosin, Gaddafit saivat paljon myönteistä julkisuutta, kun ne toimivat Jolon saaren panttivankikiistassa välittäjinä.
Muistattehan Vahasen,- ja Fräntin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuuluuko elämäämme tietoinen toisen vahingoittaminen?

Ilkka Luoma

Millaista väkivaltaa ja millaisin syin eläinkunnassa tätä harjoitetaan? Onko ihmisen ja eläimen väkivalloilla millaista eroa? Lisääkö lisääntyvä vapaa-aika väkivallan tekojen mahdollisuuksia?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eläinkunnassa on paljon vähemmän vapaa-aikaa, paitsi lemmikkieläimillä, joilla on aivan liikaa vapa-aikaa...

Jorma Laine

"Ehkä kuuluisin raskaan sarjan maaailmanmestari Cassius Clay (Muhammed Ali) elää vakavasti sairaana ja ei ole missään nimessä osoitettu, että saadut iskut päähän eivät olisi aiheuttajina. Moni nyrkkeilijä on vammautunut loppuiäkseen, mutta harvemmin kuollut."

Kuolemantapauksiakin on.

Mitä tulee Alin sairauksiin, ei ole käsittäksen todistettu myöskään, että ne nimenomaan johtuvat iskuista päähän.

"Helenius ei tuhoa, hän lyö rehellisesti sääntöjä kunnioittaen. Suomalaiset voivat saada nyrkkeilystä voittamisen tyydykettä. Sen sijaan Libyasta emme voi saada mitään tyydykettä olla taisteluissa, joissa vihollista ei tunneta eikä edes ymmärretä minkä todellisen asian puolesta ollaan lippua liehuttamassa. Libyassa ei kunnioiteta sääntöjä."

En ole tiennytkään, että Suomen valtio on menossa taistelemaan Libyaan. Mielenkiintoinen tieto. Ainoa asiaan edes kevyseti liittyvä asia on Erkki Tuomiojan lausunto siitä, että ehkä Suomen RAUHANturvaajien kokemuspohjaa voisi hyödyntää Libyassa sitten kun taistelut ovat ohi. Rauhanturvaamistoiminnan periaatteet tietysti löytyy YK:n sivuilta jos on viitseliäisyyttä etsiä.

"Vain A. Stubb ja M. Ahtisaari ovat maininneet meille arveluttavat sanat: ”ME pommitamme ja ME tuhoamme”.

Olisi äärimmäisen mielenkiintoista kuulla koko keskustelu, mutta aina kun koitin sitä googlata, törmäsin erään Ilkka Luoman postaamiin kirjoituksiin aiheesta - noin 10-20 eri saitilla...
Lause itsessään kuulostaa jo lähtökohtaisesti asiayhteydestään irrotetulta, mutta tietämättä mitä muuta tuossa kohtaa on sanottu tai että mistä edes on keskusteltu. Luulempa että tuossa ei kuitenkaan ole koko totuus, vaan yritys -kömpelö sellainen- kampittaa omaan aatemailmaan soveltumattomat poliitikot.

Onko Sinulla, Ilkka Luoma, siis jokin ideologinen kampanja menossa Stubbia vastaan? Onko tämä sydämen asia sinulle ja jos on, niin miksi?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Alex heitti nuo lauseensa useaan otteeseen jo siinä vaiheessa, kun YK ei ollut tehnyt vielä lopullista päätöstään. Asiasta käytiin laajaa polemiikkia mediassa. Stubb pyörsi ja pehmitti sanojaan myöhemmin. Sahtivaari kommentoi myös nuo sanansa uutisissa, suunnilleen samoihin aikoihin kuin Alex, tosin hiukan "säädyllisemmin", vain mainiten: "tuhoamme".

Jorma Laine

Edelleenkin se asiayhteys on hukassa. Voisiko joku joka tietää, mitä etsiä, laittaa minulle raukalle sen linkin? Tänks!

Koskapa syvästi epäilen että siinä on ollut ainakin tarkoitus sanoa jotain ihan muuta sillä suomalaiset RT joukothan ei varsinkaan pommita, eikä edes tapa muuten kuin pakon edessä.

Joten mistä tuossa onollut kyse?

Ilkka Luoma

Ei ole mitään Stubb alennuskampanjaa, oli vain toteamus lauseista mitä Stubb useaan otteeseen uutisoinnissa mainitsi, melkolailla sanatarkasti. YLEn arkistoista ainakin löytyy nuo lauseet.

Poistettu Poistettu

Mitä tähän nyt sitten sanoisi? En halua että sotkeennumme tähän Libyan fiaskoon, en halua että Suomi kansakuntana tai instituutiona(ihan miten vain) lähtee tappamaan ketään. Tietenkin jos riitaiset osapuolet sanovat että "ei koskaan enää, auttakaa meitä ettei koskaan enää" niin kyllä sitä on pakko auttaa. Tai jos sanovat että "Ranskalaiset ja britit jenkkien kera pommittivat infrastuktuurimme, öljynjalostamomme, kommunikaatioverkkomme ja terveydenhuoltomme jonka lisäksi ruokatuotanto on romahtanut. Lääkkeitä ja ruokaa, apua!" Niin, no perkele, annan sitten sen puolet bruttotuloistani jotka ovat pienet ja syön perunaa perunalla kuukauden jos on takeet että rahat menevät ruokaan ja lääkkeisiin.

mutta onko mielipiteilläni tai teoilla merkitystä?

a)Kyllä
b)Ei sitten pätkääkään?

arvatkaas kumpaan vaihtoehtoon uskon?

p.s. Ette muuten usko kuinka ikävää on syödä pelkkää perunaa. 4 päivän kohdalla nälkä ei enää lähde vaikka maha on täynnä ja sitten ne viimeiset 26 päivää, voi luoja. En kyllä oikeastaan haluaisi mutta miten voin elää itseni kanssa jos en...?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaisten ei tulisi sotkeentua vieraiden asioihin. Me olemme viennistä riippuvainen maa, ja meidän olisikin viisasta keskittyä kaupankäyntiin parhaalla tarmollamme.

Miksi Naton pitää pommittaa suvereenin valtion alueita ja siviilejä? Eikö Nato tiedä, että Libyan vallankumoukselliset edustavat al-Qaidaa lähellä olevia piirejä, jotka muodostavat kansasta vain muutaman prosentin. ... emme huomanneet Saksan emmekä Kiinan koneita Libyan ilmatilassa pommitamassa siviilien rakennuksia ja itse siviileitä ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaisten ei tulisi sotkeentua vieraiden asioihin. Me olemme viennistä riippuvainen maa, ja meidän olisikin viisasta keskittyä kaupankäyntiin parhaalla tarmollamme.

Miksi Naton pitää pommittaa suvereenin valtion alueita ja siviilejä? Eikö Nato tiedä, että Libyan vallankumoukselliset edustavat al-Qaidaa lähellä olevia piirejä, jotka muodostavat kansasta vain muutaman prosentin. ... emme huomanneet Saksan emmekä Kiinan koneita Libyan ilmatilassa pommitamassa siviilien rakennuksia ja itse siviileitä ...

Ilkka Luoma

Libya on euronatoilijoiden todellinen sotaväen ja erityisesti lentoaseen harjoituskenttä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sotakoneet vaativat harjoitusta onnistuakseen tehokkaasti tappamisessa ja tuhoamisessa. USA:n sotavoimat on harjoitellut miltei jatkuvasti aidoilla sodilla aina I Maailmansodasta lukien, siksi se on maailman voimakkain.

Ilkka Luoma

USA:n armeija on tappanut maailmassa ylivoimaisesti eniten siviilejä ...

Ilkka Luoma

Ilta-Sanomat: 17-vuotias nyrkkeilijälahjakkuus romahti maahan tajuttomana ottelun jälkeen – kuoli myöhemmin sairaalassa

~ http://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000005142592.html -

. ... Väkivaltaurheilua, miksi sitä katsotaan?

.

Toimituksen poiminnat