Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sotaisat kokoomuslaiset sovittavat rautakypärää päähämme?

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja (ent. toimittaja/ kok.) Pertti Salolainen ei pidä siitä, ettei Suomi ole sotapöydissä päättämässä milloin mm. isketään tuntemattomien kapinallisten puolesta siviilien sekaan, tällä kertaa Libyassa.

 

[ ... Kokoomuksen ulkoministeri A.Stubb uhosi: "ME pommitamme, ME tuhoamme*]"; puhuiko brysselinmies suomalaisella vai eurooppalaisella EU-suulla? Kokoomuslaiset ovat rehellisesti nato-jenkaajia, jotka haluavat viedä suomalaiset Natoon - Afganistaniin, Libyaan ja minne seuraavaksi? Mitä sanoo Suomen hiljaa oleva suuri enemmistökansa? Mitä sanovat äänestäjät muutaman hetken  päästä? ... ]

 

Kuuluisa edesmennyt taiteilijaprofessori Kari piirsi aina kokoomuslaiset papin mustanpuhuvaan kaapuun liperit kaulassa ja rautakypärä päässä. Miksi Kokoomus ajaa suomalaisia Naton tykkien piippuihin kuin käärmettä pyssyyn? Miksi meidän pitää olla konflikteissa sotivana osapuolena? Miksi meidän pitäisi Stubbin sanojen mukaan pommittaa ja tuhota?

 

Stubb ja Salolainen saavat yllättävää sivustatukea demarileiristä; rauhannobelisti, presidentti M. Ahtisaari ja demareiden naisälykkö, brysselinnainen Liisa Jaakonsaari puhaltavat samaan sotaisaan Nato-torveen. Kuten Jaakonsaari on todennut, on Suomessa puhe- ja mielipiteenvapaus - juuri näin. Saa kannattaa Natoa ja saa puhua siihen liittymisestä, mutta mitä kansakunta vastaa?

 

 

Miksi meille jengataan natokypärää päähämme? 1]

Miksi pieni vähemmistö jenkaa suomalaisille Nato-koppalakia päähän, miksi meitä työnnetään vieraiden maiden sisäisiin sotiin, miksi me olemme Afganistanissa, miksi meidän pitäisi mennä Libyaan? Miksi sotilaitamme pitää rahdata maailman ääriin, lähinnä amerikkalaisten sotiin ja taisteluihin - miksi meidän pitäisi olla Naton kautta jenkkien käsikassaroina tappamassa usein käytännössä vain siviilejä?

 

 

USA on maailman suurin sotapoliisi

USA on sotinut vuoden 1945 jälkeen miltei jatkuvasti - ainoana maana. USA on tappanut Korean niemimaalta alkaen eniten siviilejä - unohtamatta Vietnamia ja Irakia. USA on maailman suurin aseviejä, erityisesti kehitysmaihin. USA on käyttänyt ylivoimaisesti eniten särkemis- ja räjähdevoimaa, tässäkin lähinnä siviilikohteisiin. USA on ainut valtio, joka tappoi kerralla 80.000 siviiliä atomipommilla vuonna 1945, vieläpä kaksi kertaa. Pitääkö meillä olla tälläinen sotisopakaveri?

 

 

Rauhanturvaamistehtävien pieni suurvalta 2]

Suomi voisi olla YK-johteisten rauhanturvaamistehtävien pieni suurvalta. Suomi on kansan enemmistötahdon mukaisesti sotilaallisesti liittoutumaton maa, johon luotetaan ja jota voidaan tarvita konfliktien ratkontaan - neuvotteluista aina rauhanturvaamisjoukkojen lähettäjäksi saakka, mutta vain konfliktin molempien osapuolten pyytämänä.

 

Nyt kun Venäjäkin on rauhoittunut, ja kun jälleen kerran on todettu, ettei se uhka tule edes sieltä - niin nyt keksimällä keksimme kokoomuslaisten taholta sotatantereita, jonne kansalaisiamme voisimme lähettää - niitä kansalaisia, joiden isänmaallinen tehtävä on puolustaa vain Suomea ja olla pyydettäessä YK-rauhanturvaamistehtävissä siellä, mistä kaikki osapuolet valvontatehtäviin pyytävät.

 

 

Suomi on tarkoitettu suomalaisille,

ja Suomen paras puolustaja on aitosuomalainen itse (mukailtu edesmenneen kenraali A. Ehrnroothin sanoista 4] ). Suomalaiset ovat kauppakansaa. Me elämme viennistä ja me tarvitsemme kaupallisia suhteita, ja näihin suhteisiin kuuluu se, ettemme puutu suvereenien maiden omiin sisäisiin asioihin. Meidän tulee keskittyä omiin asioihimme ja niihin lupauksiin, mitä voimme antaa kauppakumppaneillemme, jotta kaupallisia transaktioita syntyisi vähintään tuontimme verran.

 

 

Avoimet kysymykset kokoomuslaisille sotahaukoille:

"Miksi meidän pitää sekaantua muiden sotiin, joihin meillä ei ole mitään todellista annettavaa, kun eivät edes sotivat osapuolet meitä pyydä?" - "Miksi meidän pitää jenkaantua Natoon, kun todistettavasti Nato-jäsenmaat keräävät todennäköisyyksiä saada terroristit omien siviiliensä niskaan 3] (esim. Madrid ja Lontoo)?" - Edelleen; " ... olisimmeko uskottavampi YK-johteisten rauhanturvaamistehtävien pieni suurvalta, jos olisimme sotilaallisten liittojen ulkopuolella?"

...

 

Kansa päättäkööt asemamme 'sodassa ja rauhassa' - äänestäkää runsaasti, sillä se ratkaisee mitä ME oikeasti haluamme!

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...

 

"Isänmaan asialla - omiemme puolesta, omalla maaperällä"

 


*]

... A.Stubb´in lausunnot mm. YLE -Uutisissa ennen Libyan Nato- ja EU-pommituksia ...

...

 

1]

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-suomea-natoon-jenkaava-vahemmisto

2]

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html

3]

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62759-nato-tuo-terrorismin-maahamme 

4]

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/01/tasavaltamme-presidentin-arvomaailma.html

 

….

 

Sent:

Cc: erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; olli.nepponen@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@kd.fi ; jutta.urpilainen@sdp.fi ; paavo.arhinmaki@vasemmisto.fi ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; antti.pesonen@ipu.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi

Sent: Tuesday, April 05, 2011 10:27 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Isänmaan asialla, omiemme puolesta - omalla maaperällä"

...

 

Sotaisat kokoomuslaiset sovittavat rautakypärää päähämme

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Henry Bjorklid

NATOa esitellään aian puolustusliittona - P*skan marjat.
Tanskakin on sotinut NATO-joukoissa yhtä soittoa vuodesta 1992.

"Vapaaehtoisia", no juu, mutta veronmaksajat maksavat "vapaaehtoisia veroja" kun sotilaita joudutaan hoitaa, joko haavoittumisen vuoksi tai henkisten sairauksien vuoksi.

Eli NATO hyökkää ja on puolustusliitto - kuka siihen uskoo? No Kokkaret tietenkin...

Henry

Ilkka Luoma

Onko Nato hyökkäävä puolustusliitto vai puolustava hyökkäysliitto? ;)

Milloin amerikklaiset saivat selville, että "kapinallisten" puolelle on soluttautunut al-Qaidan joukkoja?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saksalaiset eivät osallistu Libya operaatioon, muistavat El-Alameinin ja Tobrukin. Der Spiegel (saksal.lehti) nimenomaan vakavasti otettavasta printtimediasta paljasti tuon al-Qaidan mukanaolon Libyassa, mutta kenen puolella?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Hiekkalaatikon kuninkaat" pullistelevat hienoilla aseillaan ja käyvät sankarillisesti "ritsakansojen" kimppuun.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Vesi keskustelussa Lars heitti pienen lisämausteen joka sopii Libya aiheeseen. Öljyä ja vettä... Sinko Salolainen, Sapeli Sasi, Haukka Häkämies ja muut korporaatiokypäräpäät. Tunsin Karin kun hänen poikansa Valtteri oli luokkakaverini. Kyllä taitaa pyöriskellä haudassaan.

"Lars Osterman
Libyan vedestä : "Then there is the water. Quaddafi's project to make Libya's vast desert bloom, has been dubbed by some "The eighth wonder of the world." A succinct over view cites: " .. the large quantities of water in Libya deep beneath ...the desert ... Libya’s Great Man-Made River Project. A project worth 33 billion dollars. The value of the small reservoirs is about 70,000,000,000,000 dollars." (xv) When the project was announced in September 1991, London and Washington were reported to be "ballistic." At a ceremony attended by Arab and African heads of state, foreign diplomats and delegations, including President Mubarak of Egypt, King Hassan of Morocco, Quaddafi called it a gift to the Third World. He also said: "American threats against Libya will double." (xvi)"

Ilkka Luoma

Maapallo ei saa uutta vettä käytännössä mistään, joskin sitä ei myöskään käytännössä juurikaan häviä, vain "sotkeentuu" - seuraavan suuren sodan aiheuttajaksi mainitaan vesi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

puuttuu vain majavakivääri-Katainen ;)

Ilkka Luoma

Jyri Häkämies selittää meidän kuuluvan Natoon jo senkin vuoksi, että olisimme ainoa Nato-maa, joka tuntee Venäjän, voisimme pitää suitsia muiden natohaukkojen osalta, etteivät suin päin karkaa Venäjän kimppuun! ;)

906567.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näinkö Häkämies kolminkertaisena haasteena olisi estämässä omia kokkarehaukkojaan käymästä Venäjän kimppuun luulolla, että Naton isot pojat tulevat selän taakse...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ehkä sinne voitaisiin kokoomuspataljoona lähettää. Kun he ovat ratkaisseen Afrikan tilanteen rauhanomaiseen suuntaan, niin Rauhan Nobel ilman muuta. Kotouttaminen sitten kun projekti on valmis.

Kataisen ja Stubbin johtamisosaaminen on ilman muuta militanttia perua, joten maamme saavuttaisi varmasti Napoleonin vertaista kunniaa ja mainetta.

Puolueen hyökkäykset selustasta työväen pariin ovat ainakin olleet perin ovelia. Ketä sitten kukkahatun ja slipoverin käyttö hämäävät...

Nato on suurvaltapolitiikan väline, jonka mahtipontiset isännät ovat haudan partaalla. Suomi on pieni ja puolueeton, mikä pukee sitä parhaiten.

Ilkka Luoma

Näin. Suomi on sotilaallisesti liittoutumattomana uskottavin YK-johteisissa rauhanturvaamisoperaatioissa, joissa konfliktin molemmat osapuolet pyytävät rauhaturvaamisapua.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nyt räjähti:
Juuri uutisissa eilisestä vaaliväittelystä Soini tokaisi kuolemattomat sanat Anni Sinnemäelle: "Johan teillä on jo nyt kypärän remmit yhtä tiukalla kuin Kokoomuksella"

... (puhuttiin EU:n nopean toiminnasn taistelujoukkojen lähettämisestä Libyaan) ...

Ilkka Luoma

Der Spiegel kirjoittaa Al-Qaidan olevan libyassa, soluttautuneena kapinallisten puolelle! [?] ---

lainaus...

05.04.2011

Schmuggel aus Libyen
Al-Qaida greift nach Gaddafis Waffen
Von Markus Becker, Yassin Musharbash und Ulrike Putz

Fotostrecke: 7 Bilder
AP
Experten warnen seit Wochen, nun scheint der Ernstfall eingetreten: Waffen aus geplünderten libyschen Depots sind womöglich bei Qaida-Gruppen in Mali gelandet. Schmuggler sollen den Terroristen auch Luftabwehrraketen gebracht haben - sie eignen sich zum Abschuss von Kampf- und Passagierjets.

Seit dem Ausbruch der libyschen Revolution Mitte Februar hatten internationale Waffenexperten dringlich davor gewarnt: Angesichts der Plünderung von in Rebellenhand gefallene Kasernen und Waffendepots der libyschen Armee bestehe die Gefahr, dass auch komplexe Waffensysteme auf den Schwarzmarkt und dadurch in die Hand von Terroristen gelangen könnten. Dies scheint sich nun bewahrheitet zu haben: Vor einigen Tagen sei ein Konvoi von acht mit Waffen beladenen Kleinlastern aus Ost-Libyen über den Tschad und Niger nach Nord-Mali gefahren, berichtete die Nachrichtenagentur Reuters unter Berufung auf eine Quelle in algerischen Sicherheitskreisen. Dort seien die Waffen mit höchster Wahrscheinlichkeit in die Hände islamistischer Terrorgruppen geraten.
ANZEIGE

Es sei undenkbar, dass die Vertreter der nordafrikanischen Qaida-Gruppe AQIM (al-Qaida im Maghreb) in Mali "diese Gelegenheit nicht genutzt haben", so der algerische Beamte. Die Gruppe verfüge über exzellente Verbindungen zu den örtlichen Schmugglern. Diese überquerten nach Belieben die südlibysche Grenze. Laut dem Informanten soll AQIM bei den Schmugglern regelrechte Bestellungen von Waffen aus geplünderten libyschen Kasernen und Waffenlagern aufgegeben haben. "Und wir wissen, dass das nicht der erste Konvoi ist und die Sache weitergeht", sagte der Beamte.
Unter der gefährlichen Fracht der Pick-Ups seien unter anderem panzerbrechende Granaten, schwere Maschinengewehre, Sturmgewehre, Sprengstoff und Munition gewesen, hieß es. Doch auch russische Flugabwehrraketen des Typs "Strela-2" (Nato-Bezeichnung: SA-7 "Grail") seien auf den Lastern geortet worden: Experten warnen bereits seit Jahren davor, dass Terroristen versuchen könnten, mit tragbaren Flugabwehrraketen Militärflugzeuge und Passagiermaschinen vom Himmel zu holen. In Libyen wären in den kommenden Wochen und Monaten in erster Linie die Transportflugzeuge und Hubschrauber der Alliierten durch mobile Raketen bedroht - denn sie sind vor allem für langsam und niedrig fliegende Flugzeuge eine Gefahr.
Wie tödlich die "Strela-2" sein kann, zeigt auch in Blick ins Geschichtsbuch: In der Endphase des Vietnamkriegs etwa soll sie von 1972 bis 1975 knapp 600 Mal gegen US-Flugzeuge eingesetzt worden sein und 204 Mal getroffen haben. Eine ähnliche Quote ist aus dem Nahen Osten überliefert: Die ägyptische Armee soll mit 99 Raketen 36 Treffer gegen israelische Flugzeuge gelandet haben.
Libyen wurde vom russischen Waffenhersteller beliefert
Im ersten Golfkrieg gelang es einem irakischen Soldaten, mit einer "Strela-2" ein US-Kampfflugzeug vom Typ AC-130H "Spectre" abzuschießen. Alle 14 Besatzungsmitglieder kamen ums Leben. Die "Spectre" ist gut mit einem Passagierjet bei Start oder Landung zu vergleichen: Sie ist ähnlich groß und fliegt tief und langsam. Allerdings besitzt die "Spectre" im Unterschied zu zivilen Flugzeugen Schutzmaßnahmen gegen Flugabwehrraketen, darunter Hitzetäuschkörper. Doch selbst die konnten die im Januar 1991 abgeschossen Maschine nicht schützen.
Im November 2002 dann wurde eine Boeing 757 der israelischen Arkia Airlines mit 271 Passagieren an Bord über der kenianischen Hafenstadt Mombasa beschossen. Die beiden "Strela-2" verfehlten ihr Ziel nur um wenige Meter. Der Anschlag wurde später al-Qaida zugeschrieben.
Als noch gefährlicher als die "Strela" gilt die russische "Igla-S", von der Nato als SA-24 "Grinch" bezeichnet. Ende März entdeckte ein Experte die auf einem Lkw montierte Rakete auf Bildern des US-Nachrichtensenders CNN aus Libyen. Tagelang wurde gerätselt, wie die hochmodernen Waffen in das Arsenal von Diktator Muammar al-Gaddafi gelangen konnten. Ende März bestätigte dann der russische Hersteller KBM die Lieferung von "Igla-S" in das nordafrikanische Land. Ein Sprecher spielte die Gefahr allerdings herunter: Die Raketen könnten lediglich auf Lkw montiert werden. Um die "Igla-S" von der Schulter abzufeuern, sei ein anderer Auslösemechanismus notwendig - und der sei nicht nach Libyen gelangt.
Die USA machen die Rebellen auf die Gefahr aufmerksam
Die "Igla-S" soll Flugzeuge aus einer Entfernung von sechs Kilometern angreifen und in einer Flughöhe von bis zu 3500 Metern treffen können. Ihr Ziel findet die mehr als 2000 km/h schnelle Rakete mit einem Infrarot-Wärmesensor und per Bilderkennung. Unklar ist, wie viele "Igla-S" Libyen in seinen Arsenalen hat. Auch ist ungeklärt, ob wie die "Strela-2" auch die "Igla-S" aus den Depots der Militärs in die Hände von Rebellen und weiter in die von Terroristen gelangt ist.
Das US-Außenministerium reagierte besorgt auf den Bericht, algerische Sicherheitskreise hätten libysche Waffen in Mali geortet. Die USA hätten die Rebellen in Ostlibyen auf das Problem aufmerksam gemacht, sagte Außenamtssprecher Mark Toner am Montag. "Wir haben unsere Sorgen sehr deutlich gemacht, und sie haben versprochen, sich darum zu kümmern."
In Algerien haben die jüngsten Ereignisse im Nachbarland größte Sorge ausgelöst, dass Libyen zur neuen Terroristenhochburg in Nordafrika werden könnte. "Es ist sehr leicht, Libyen in ein neues Somalia zu verwandeln", schrieb Samer Riad, Redakteur bei der algerischen "El-Khabar" Zeitung. Die in Libyen kämpfende Koalition müsse die Aktivitäten von AQIM in Libyen genauestens beobachten.
Erste Qaida-Führer nach Libyen eingesickert
ANZEIGE
Einige Nordafrika-Experten warnen jedoch vor Hysterie: Es sei zumindest vorstellbar, dass Algerien aus eigenem Interesse heraus die Gefahren in Nordafrika übertreibe, so der Nordafrika-Experte Andrew Lebovich in einem aktuellen Blog-Eintrag. Algerien kämpft seit fast zwei Jahrzehnten gegen radikale Islamisten. Die Sicherheitskräfte des Landes überwachen auch die Aktivitäten extremistischer Muslime außerhalb Algeriens.
Libyen ist für al-Qaida aus mehreren Gründen interessant: Angesichts der chaotischen Verhältnisse dort ist es ein ideales Operationsgebiet für Terrorgruppen. Zudem floriert der Schwarzmarkt mit Waffen, und Libyen kann als strategisches Sprungbrett für Operationen in Ägypten dienen. Es ist deshalb naheliegend, dass al-Qaida versuchen wird, sich in Libyen festzusetzen.
Bislang hatte AQIM nicht in Libyen operiert. Zwar tauchten immer wieder libysche Dschihadisten an Kriegsschauplätzen in Irak oder Afghanistan auf. Doch habe al-Qaida "wenige, wenn überhaupt" aktive Kader in Gaddafis Reich, so der Londoner Analyst und Ex-Dschihadist Noman Benothman in einem aktuellen Papier. Dies könnte sich ändern: Am 15. Januar, so Benothman, seien erstmals zwei AQIM-Führer von Mali aus nach Libyen eingesickert, um die Situation auszukundschaften. Jetzt, wo Gaddafi so gut wie aus dem Weg geräumt sei, werde die die Qaida-Zentrale versuchen, eine libysche Dependance zu errichten, schreibt Benothman. So wolle al-Qaida sich durch die Hintertür den Zugang nach Ägypten erschließen.

... lainaus päättyy.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tietävätköhän Anni, Jykä ja Mari kenen puolella tuo al-Qaida huseeraa Libyassa?

Ilkka Luoma

Eivät tiedä. Niin Gaddafi kuin hirtetty Saddam vihasivat Osama bin Ladenia.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Syntyi legenda:

"Kypäränremmit kireällä"

Timo Soini lohkaisi juuri Anni Sinnemäelle, että "vihreillä on jo nyt kypäränremmit yhtä kireällä kuin kokoomuslaisilla" ... samaan aikaan Paavo Väyrynen kulkee maailmalla kauppaamassa suomalaisia tuotteita, on jättiero politiikan hoidossa!

Toiset sotii ja toiset tekevät kauppaa!

Tulikivenkatku ----

Luoma, sille asialle et voi yhtään mitään, että lähes koko EU on NATO:ssa ja pysyy. Niin kauan NATO on olemassa Euroopassa, kun on epävakaa Venäjäkin olemassa. Tämä asia ei tunnu Luoman päähän uppoavan.

Se, että haluat Suomen pysyvän irrallaan puolettomana muun Euroopan ulkopuolella epävakaan Venäjän vieressä ilman BATO:n suomia turvatakuita, on mielestäni anteeksiantamatonta typeryyttä.

Ilkka Luoma

Kansa on sitten tulikivenkatkuisesti anteeksiantamattoman typerää, kun suurena enemmistönä torppaavat Naton :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei tunnu myöskään Suomen kansan päähän uppoavan, sillä jatkuvasti kysyttäessä kansan suuri enemmistö vastustaa liittymistä Natoon.

Ilkka Luoma

Suomen kansasta, tutkimuksesta riippuen, Naton kannattajia on noin 25-27 prosenttia - se on muuten Kokoomuksen maksimikannatus, jossa demarit olivat vuosikaudet takavuosina.

Tavallinen maisteri

Artiklan 5 ulkopuoliset operaatiot - kuten rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatiot - eivät ole puolustusliitto Naton jäsenmaita velvoittavia. Afganistanin ja Libyan operaatioihin - joiden johtoon YK on pyytänyt Natoa - osallistuu lukuisia maita, joista osa on puolustusliiton jäsenmaita, osa muita maita.

Suomen Nato-jäsenyyden vastustajilla on ikävä tapa sotkea asioita keskenään. Asiaa tuntemattomien kannattaisi ensin yrittää perehtyä asiaan, ennen kuin kommentoivat asiaa. Asiasta hieman perillä olevien taas kannattaisi yrittää pysyä totuudessa eikä sotkea tahallaan.

Me Suomen vuorenvarmaa itsenäisyyttä ja käytännössä vuorenvarmaa rauhantilaa kannattavat suomalaiset olemme aina sotahullujen kommunistien ja fanaattisten nationalistien vihan ja pelon kohteena.

Ilkka Luoma

Tosiasia on se, että Naton jäsenmaat ovat houkutteleva kohde (tapahtumat todistavat) terroristien pommi- ja murhaiskuille siviilien sekaan mm. metroihin.

Tavallinen maisteri

Venäjä, Indonesia, Thaimaa, Meksiko jne. eivät ole puolustusliitto Naton jäsenmaita.

Ja tuollainen argumentti osoittaa kyllä jälleen Suomen Nato-jäsenyyden vastustajien moraalin. Jos ei kumarrella Kremlin miehelle, niin sitten kumarrellaan terroristeille.

Suomi tekee ratkaisunsa eduskunnassa, eikä sinne ole kutsuttu Kremlin miestä eikä terroristeja.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Milloin nuo terroristien attentaatit siviilejä kohtaan tapahtuivat, miksi ja kuinka niissä iskuissa kuoli viattomia ulkopuolisia ihmisiä, olivatko nuo kohdemaat Naton jäseniä? Ottivatko osaa mm. Irakiin?

Ilkka Luoma

7.4.2011 08:52 Tavallinen maisteri
VAST
Totta - Nato on laajentumishaluinen, muistamme miten USA reagoi, kun Neuvostoliitto herätteli Fidel Castroa 1963.

Suomen rooli Venäjälle on aivan eri mittakaavassa kuin esim. Viron, jonka raja on Nato-raja. Suomen merkitys Pietarille on eri dekadeissa - meidän rooli on jo tärkeä Venäjälle, ja totta puhuaksemme Virolla ei ole suurta merkitystä entiselle isännälleen, joka rakensi paljon Viron infraa vuosikymmenien kuluessa. Viro on saanut itsenäisyytensä - ja se hyvä, näin piti olla ja venäläiset jäivät merkittävään vähemmistöön Eestin maahan.

Tavallinen maisteri

Nato laajentuu siksi, että monet maat haluavat yhteisen liittokunnan turvan piiriin. Niistä useimmat ovat Venäjän naapurimaita - syytä voi kysyä Kremlistä, kuten Olli Rehn taannoin sanoi Ykkösaamussa.

Pietarin turvallisuus lyödään lukkoon heti, kun Suomesta tulee Euroopan puolustusliiton Naton jäsenmaa. Kreml ei ikinä uskalla hyökätä Nato-Suomeen eikä Nato-Viroon, joten Koillis-Euroopan pysyvä vakaus takaa, että Pietari ei joudu konfliktin keskelle. Sitten Kreml voi keskittyä Venäjän valtavien ongelmien ratkaisuyrityksiin sen sijaan, että varustautuu aggressioihin pieniä ja liittoutumattomia naapurimaitaan vastaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Amerikkalaisen elokuvan (ja politiikan) kommunismikamppailun yhdistäminen omaan sotakokemukseen on työnnetty poliittiseen painekeittimeen, jossa pelkojen lietsominen tuottaa aina halutun lopputuloksen.

Siis haloo, pelottelu ja uhkailu aiheuttaa ainoastaan epäluuloa, vihaa ja muita negaatioita. Nato on nyt "turvaamassa" läntisen hyvinvoinnin energian tarvetta, joka todellakin aiheuttaa pitkäaikaista närää, kaikkialla.

Suomi on idän ja lännen välissä sijaitseva rauhanomainen valtio, jonka keskeinen tehtävä on hoitaa omat asiansa kuntoon ja sen jälkeen auttaa muita resurssiensa mukaan. Siinä ei auta pokkurointi tai pyllistely, vaan selkeät päämäärät ja kova työnteko.

Nyt on käynnissä kaikkien aikojen perseennuolemiskilpailu, mikä on itsenäiselle maalle häpeällistä. Suomi ei tarvitse keinotekoisia esikuvia Euroopasta tai Amerikasta, vaan voisi toimia itse esikuvana. Niin kauan kuin nöyristely jatkuu, ei tule tapahtumaan mitään hyvää kehitystä.

Ilkka Luoma

Miten syntyivät:
-Kuuba 1963
-Vietnam 1965
-Korean niemimaa 1951
-Irak 1990
-Irak 2002
jne ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mien tuo 1963 Luoman edellä esille tuoma Kuuban halu saada laajennus Varsovan liittoon, USA esti sen vedoten oman maan läheisyyteen. Olisiko Venäjän pitänyt estää samoin periaattein Viron liittyminen Natoon?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA - Kuuba (Venäjä/Varsovan liitto)
Venäjä - Viro (Nato ja USA)

Mitä eroa?

Tavallinen maisteri

Timo Isosaari: "Siis haloo, pelottelu ja uhkailu aiheuttaa ainoastaan epäluuloa, vihaa ja muita negaatioita."

Anteeksi vain jos pelottelin ja uhkailin. En tiennyt, että pelkäät Suomen itsenäisyyttä ja rauhantilaa ja Koillis-Euroopan vakautta ja Pietarin turvallisuutta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei, vaan Nato on se taho, jonka valta perustuu pelon ylläpitämiseen. Se on jo nyt hajauttanut kontrollinsa akanoiksi ympäri pallukkaa ja Kiina ynnä Venäjä eivät voi loputtomiin katsoa sormien lävitse sen öykkäröintiä.
Naton aseylivoiman käyttö synnyttää vain terrorismia, jolle ei ole loppua näkyvissä.

Sotavoimien käyttö ei saa tukea kohta edes perusjenkiltä. Kyllä siellä äidit alkavat syystä ihmetellä, miksi tuli synnytettyä tykinruokaa.

Nato on vain elitistisen nykyrooman väkivaltakoneisto, joka tukehtuu omaan mahdottomuuteensa. Jos jo EU-jäsenmaksut ovat tehneet hirmuisen loven budjettiin, niin en uskalla edes ajatella Nato-jäsenyyden hintalappua.
Naton suoman "turvallisuuden" hinta on niin kova, että oikeasti kukaan meistä ei sitä halua maksaa. Sitä hintaa ei rahassa voi edes mitata.

Tavallinen maisteri

Viittaat varmaankin YK:n rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin Afganistanissa ja Libyassa. Osoita valituksesi siis YK:n päämajaan New Yorkiin, älä Naton päämajaan Brysseliin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nato on itseasiassa ainoa sotilasliitto joka käy sotaa tarvittaessa kaikilla mantereilla, sillä toista liittoa ei ole edes olemassa.

Ilkka Luoma

Luetteleeko joku kaikki Naton käymät ja käynnissä olevat sodat, joissa erikseen mainitaan lisäksi USA:n läsnäolo - huomaammeko jotain?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vaikea rasti, sillä joskus on vaikea erotella todellisuudessa USA:ta ja Natoa. Räikein USA:n sotaan ujuttautuminen tapahtui 1973, jolloin US. Navyn taistelukoneet ottivat suoraan Israelia avustaessaan osaa taisteluihin egyptiläisiä vastaan. Israel oli häviämässä JomKippur sotaa -73.

Ilkka Luoma

Totta, ja sotaanlähtökäskyn 1973 antoi kuuluisa Henry Kissinger, aika oli lopussa ja juutalaiset häviämässä ilmasodan - jenkkien koneiden kylkeen liimattiin Daavidin tähdet ja näin juutalaisvaltio pelastettiin.

Tavallinen maisteri

Et varmaan itse halua luetella niitä "Naton käymiä sotia"?

Suomen Nato-jäsenyyden vastustajat vetoavat jatkuvasti "Naton sotiin". Mutta aina, kun kysytään että mitä ne sellaiset sodat oikein ovat, niin vastausta ei tule.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kikkailua, Nato on yhtä kuin sen jäsenvaltiot. Kun sodassa on enemmän kuin yksi Nato-maa, on se tällöin Naton sota. Koko Jugoslavian revohka, Irak, Afganistan ja nyt Libya, ehkä muitakin, kuka kertoo?

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

7.4.2011 12:59 Tavallinen maisteri
VAST
YK:sta käsin on vaikea ampua Afganistanin siviilejä - leikkijuridiikkaa, nyt on kyse käytännöstä - kuka tappaa ja kene komennosta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

NATO ja USA, II Maailmansodan jälkeen yli 1,3 miljoonaa siviiliä.

Ilkka Luoma

Pelkästään ent. pohjois-vietnamilaisia kaatui yli miljoona (suurin osa siviilejä)...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juuri uutisoitiin, vain 6% kansalaisista lähettäisi Hornetteja Libyaan, mitä teki hallitus?

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Stuppi uhosi: "ME pommitamme, ME tuhoamme", kansa toppuuttelee kiihkohilpareessa olevia vänrikki nappuloita - sentään 24-27 prosenttia haluaa Natoon.

Ilkka Luoma

Hallitus pani sotakamreerit suunnittelemaan sinkoiskuja libyalaisiin rantalomakohteisiin ;)

Tavallinen maisteri

Suomen Nato-jäsenyyden vastustajista tulee väkisinkin mieleen murrosikäiset kakarat, jotka vain länkyttävät ja haistattelevat ja heittelevät täysin asiattomia ja paikkansa pitämättömiä letkautuksia, eivätkä edes halua ottaa aivojaan käyttöön, puhumattakaan että uskaltaisivat vilkaista todellisuuteen. Murrosikäisillä kakaroilla sentään on toivoa, sillä heidän asenneongelmansa hoituu yleensä parissa vuodessa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää siis siltä, että noin 65% suomalaisista on murrosikäisiä haistattelevia kiukuttelijoita, mutta he kantavat sen todellisen vastuun maan puolustamisesta, kuten aina ennenkin. Kansa tietää useat asiat paremmin kuin pieni vähemmistöpoliitikko-natokiimailijoiden joukko.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vieläköhän Slubb "pommittaa ja tuhoaa", kun al-Qaidakin löytyi "kapinallisten" puolelta, ja CIA:nkin osuus on aukeamassa taustajärjestelijänä!

Tavallinen maisteri

8.4.2011 05:32 Nick Rigel

NATO ja USA, II Maailmansodan jälkeen yli 1,3 miljoonaa siviiliä.

8.4.2011 08:37 Tavallinen maisteri

Lähde.ru?

8.4.2011 20:12 Ilkka Luoma

Pelkästään ent. pohjois-vietnamilaisia kaatui yli miljoona (suurin osa siviilejä)...

_____________________

Voi pyhä Sylvi... Miten Vietnamin sota liittyy Euroopan puolustusliittoon Natoon??? Minkäs maan itsenäisyyttä "Itsenäisyyspuolue" oikein ajaa?

Ilkka Luoma

Libya

[2016] PR Obama USA:

Ilta-Sanomat: Obama pitää Libyaa kautensa suurimpana virheenä
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011566... -

. ... Miksi piti mennä pommittamaan Libya "kivikaudelle"? Gaddafin aikana maassa vallitsi rauha ja järjestys, tosin kovalla kurilla ja yksinvaltiudella.

Ilkka Luoma

... Libya ajautui sekasortoon, koska Nato, EU-Englanti ja USAF aloittivat massiiviset rynnäkköpommitukset. Voisiko HS-toimittaja kertoa totuuden, eikä muunnella sitä salarakkauden jenkausmielessä?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463456454864 -

...

Alkoi kun USAF aloitti ilman mitään mandaattia rynnäkköiskut ... alkuperäinen syy oli vuosisadan kuivuus, joka ajoi kymmeniä tuhansin maaseutuväestöä kaupunkeihin ... - muistamme, kun Nato- ja USAF massapommitukset olivat kiihkeimmillään silloisen ulkoministeri Alexander Stubin kuuluisdat sanat TV-Uutisssa Suomessa: "ME pommitamme, ME tuhoamme ..." - myöhemmin Alex katui kun ei mennyt rynnäköihin mukaan ~

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykypa... -

...

~ http://www.globalresearch.ca/confirmed-u-s-armed-a... -

~ http://www.washingtontimes.com/news/2015/feb/1/hil... -

...

Ilkka Luoma

Libya on sekasortoisessa tilassa, miksi? USA massapommitukset vuonna 2011, jolloin muun muassa silloinen ulkoministerimme Alexander Stubb haukahteli: "Me pommitamme, me tuhoamme ... " - muistatko uutisoinnin, jossa Alex mahtaili, kun Englanti liittyi USA' n rinnalle pommittamaan Libyaa.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072021934665_... -

.

Ilkka Luoma

... Edellisellä kerralla, kun USA' n rinnalle Englanti liittyi Libyan massiivisiin pommitusrynnäköinteihin vuonna 2011, meidän silloinen ulkoministeri Alexander Stubb haukahteli haupitsin lailla: "Me pommitamme, me tuhoamme ... ". Tuon jälkeen Libya on ollut sekasorron vallassa. Nyt USAF on palannut rynnäkköpommituksineen.

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_on_tehnyt_ensimm... -

.

Ilkka Luoma

... Libya vuonna 2011: "Me pommitamme, me tuhoamme ... " -Stubb ulkoministerinä.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9741269 -

Sovinto Libyassa Ranskan uuden presidentin ohjastamana!?
.

Ilkka Luoma

... HS tunnustaa viimein syyn miksi Libya on kaaoksessa. Pisteet Hesarille!

...
" ... Libya vajosi sekasortoon sen jälkeen kun diktaattori Muammar Gaddafi syrjäytettiin vuonna 2011 osana niin sanotun arabikevään kansannousuja. Libyassa Gaddafin kaatamisella oli sotilasliitto Naton tuki.

Sittemmin Libyaa ovat pitäneet vallassaan ja kaaoksessa aseelliset kapinallisryhmittymät, joista ainakin osa kilpailee keskenään. Ryhmittymät surmaavat ja kiduttavat ihmisiä mielensä mukaan, ja Libyassa on humanitaarinen kriisi, totesi esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch tammikuussa julkaisemassaan raportissa. ... "

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005360176.html -
.

Ilkka Luoma

Alexilta muutamia hienoja oivalluksia kotimaassa tehtyjen kömmähdyksien jälkeen. Mutta Libyan pommittajaksi toivonut Stubb on toivottomasti väärässä NATOn suhteen - vieläpä hyvin vaarallisesti isänmaataan kohtaan, ellei sitten EU-Bryssel ole hänen tosiasiallinen isänmaa

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005710713.html -

.

Toimituksen poiminnat