Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Jyrki Katainen - pelottavan kallis mies!

Kokoomuksen pääministeri Jyrki Katainen maalaa ei-suomalaisesti kulutusjuhlasta rapulaansa kärsiville euromaille solidaarista velkahuolehdintaa - ja peräänkuuluttaa uhkauksin vastuuta meiltä suomalaisilta ~ Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?

 

[ ... pankinjohtaja oli jameloinut maksamattomien velkojen vuoksi syliin tulleen komean omakotitalon tuttavalleen - itse "omistaja" oli hirttänyt itsensä - velkataakka oli ylittänyt maallisten kärsimysten sietokykyrajan. 1990-luvun alun lama, jonka syiksi sanottiin mm. pankkisektorin vapauttamista, oli tuon aikaista hallittua riskinottoa*] - ent. Kokoomuksen pääministeri Harri Holkeri ... ]

 

Kansan enemmistö sanoo, ettei meillä ole velvollisuutta ottaa osaa Jyrki Kataisen "hallittuun riskinottoon" ja taata erilaisin järjestelyin itsellemme mahdollisuutta omaan velkasaneerauksen uhkaan, joka oli muuten lakiuudistus, jolla kahlasimme osin pois 1990-luvun alun laman jälkipuhureista - tuolloin velkajärjestely tehtiin pelastamaan inhimillisesti tavallisia ihmisiä - suomalaisia ihmisiä.

 

Jyrki Katainen huutaa ei-suomalaisuutta, koska kehotamme hänen mukaan olemaan maksamatta velkoja - kannattaessamme velkajärjestelyjä. Velka syntyy, kun halutaan hankkia jotain nopeasti, kun ei ole aikaa odottaa. Hallitsematon velka syntyy silloin, kun otetaan yli maksukyvyn velan kuukausieriä, joille ei ole tulopuolen reaalivastaavuutta. Näin kävi yksityisille ihmisille Suomessa ja näin on käynyt nyt euromaille, jotka elivät yli varojensa. Velanantajallakin on riskinsä ja vastuunsa, siksi niitä korkoja vastapainoksi otetaan.

 

 

Katainen kantaa vastuuta tavallisten suomalaisten selkänahasta ja -nahalla

 

Katainen kantaa solidaarista vastuuta muiden veloista perustellen uhkauksilla, joissa suomalaisilta viedään eläkkeet ja huomisen hyvinvointi - dominopelinä. Peli on ainut oikea sana - Katainen käy samaa uhkapeliä, kuin jouluna 2007, jolloin hän maalasi kansalle turvallista huomista 1] , jossa ennusti amerikkalaisperäisen sub-primekriisin ajavan Suomen ohi. Ei ajanut ohi, vaan osui - talous romahti, ja syntyi todellisuudessa työttömien armeijat, jotka ovat edelleen olemassa - osa erilaisille loputtomuus-kurssituksilla ja pätkätöissä.

 

 

Miksi Katainen ei ole selittänyt virhesammakkoaan joululta 2007?

 

Miksi Jyrki ei huomioinut Suomen Pankin varoitusta, jossa samaisena jouluna 2007, erityisesti alleviivaten varoitettiin julkisesti amerikkalaisten roskalainojen tulevasta 'tsunamista' - joka nousikin meille Suomeen maihin jo keväällä 2008. Oliko demarijohteinen Suomen Pankki liian kova pala nieltäväksi ja tunnustettavaksi uudelle innokkaalle markkinatalouden loputtomaan kasvuun uskovalle valtiovarainministerille? Nyt on vastuunkannon aika, vaalit ovat ovella.

 

 

Euro takasi meille ylihalvoilla koroilla materiaalisen ylielämisen mahdollisuuden

 

Euro on pitänyt maamme korot alhaalla, synnyttäen harhaluulon helpoista lainoista, joita maksetaan kuin 'tanssi' - olemattomalla korolla. On vain reaaaliomaisuuslyhennyksiä ja näin asuntojen koot ja laatutaso ylittivät perheen tai henkilön todellisen reaalimaksukyvyn. Euro on (ainakin ollut) vakauspeli. Euron kummisetä on suurin nettomaksaja Saksa. Saksan sanoessa kyllä omalle rakkaalle D-markalleen, on se euron tarun loppu. Tällöin Suomikin saa takaisin oman pelivälineensä - devalvaatiomarkan, jolla säädellään meille elintärkeää vientiä.

 

 

Jyrki pelottelee surutta kansaa!

 

Katainen pelottelee kansaa leviävästä talouslamasta, jos euromaa toisensa perään kaatuu. Muistamme hirsipuuhun kaatuneet 10.000 yrittäjää/ylivelkaista Suomessa 1990-luvun yltiökulutuslaman jälkilaineissa. Harri Holkeri tiesi pääministerinä kahvia juodessaan, että riski voi olla hallittua - todellisuudessa se muuttui hallitsemattomaksi - jälkipyykkiä maksetaan vielä vähintään 10 vuotta tästä eteenpäinkin. Kallis hinta - elämän mittainen hinta.

 

 

Mikä on Kataisen hallittu riski?

 

Mikä on Kataisen hallittu riski, kun hän, ei-suomalaisesti, syyttää meitä "älkää maksako velkoja" viestinnästä mm. portugalilaisille, jos kansa sanoo vaaleissa suuren ein eurotakauksille ja lainoituksille? Jaksaako tuleva, pääministeri Holkerin "jälkeläinen", Jyrki Katainen juoda kitkerän vastuukahvinsa? Jyrki ei ole vieläkään kantanut vastuuta onnettomista lausunnoistaan joululta 2007 - voisiko mies muuttua, vai kulkeeko Katainen Holkerin jalanjäljillä?

 

 

Tietääkö Katainen, että Kiinassa on mielenkiintoa auttaa tavallansa kulutusjuhlaeuromaita?

 

Katainen "unohtaa" [?] maailman toiseksi suurimman rahavallan - Kiinan "loputtomat" kassavarat, joista suuri osa on tosin kiinnitettyinä mailman vakauden turvaksi USA:han - luvattuun maahan, jossa syntyy ylikulutuksella talous- ja ympäristöongelmia vienniksi saakka. Kiinan osallistuminen voisi vähentää "vakaiden" euromaiden taakkaa pelastettaessa Etelä-Eurooppaa.

 

Kiina on kiinnostunut "pelastamaan hulabaloo-euromaita" omalla lainoituksella - erillisehdoin. Kiina tekee totaalista maihinnousua kaupallisesti Eurooppaan (kuten Afrikkaankin), luottaen erityisesti kahteen maahan: Saksaan ja yllätys - Suomeen! Mikä onkaan kiinalaisten pelastusoppi kiinalaisten tavaroiden kulutusmaille?

 

 

Suomi elää viennistä - nyt on meneillään totaalinen työn uudelleenjaon taistelu!

 

Elämme totaalista ja maailmanlaajuista työn uudelleenjaon taistelua. Kiinankin on työllistettävä kansansa, jos aikovat nostaa itsensä suhteelliseen maapalloluokkaan, joka on suhdeluku 1,35/6,2 - väkilukunsa suhde maapallon väkilukuun. Kiinalainen oikeudenmukaisuus jakaa maapalloa juuri tällä väkilukusuhteella - oikeudenmukaista?

 

 

Vedenjakajavaalit ovat ovella, "kansa päättää"

 

Nyt vaaleissa ratkaistaan "islannit", sillä erolla, että me emme jätä velkojamme maksamatta, vaan katsomme onko meillä oltava solidaarisuutta muita kohtaan, vai huolehdimmeko ensin itsemme - joka tuntuisi oikeudenmukaiselta. Miksi me kannamme vastuuta, jos autettavien maiden omat kansalaiset eivät kantaneet kulutusjuhlaa viettäessään omaa vastuuta? Me kävimme oman taistelumme 1990-luvulla - Holkerin perintönä. Millaisen perinnön me mahdollisesti saamme, jos valitsemme Jyrki Kataisen pääministeriksi?

 

 

Kun Suomi oli selvitystilassa

 

Lopuksi on hyvä muistaa eräs 1990-luvun alun työpäivän aamu, jolloin suomalaisissa pörssisaleissa kaikui huuto: "Otto on tullut apuun" - tämä tarkoitti sitä, että Suomelta olivat valuutat lopussa, olimme syöneet itsemme ähkyyn ja oli syntynyt puolipaniikki - olimme selvitystilassa ja Maailmanpankki kolkutteli oviamme.

 

Valuuttojemme loppuessa 1992, Saksan Pankki avasi tilin Suomelle. Tehtiin sopimus, jolla Suomi pelastettiin, kuten Saksa teki sen jo kolme kertaa aiemminkin - 1918,1940 ja 1942-1944. Saimme rahoitusjärjestelyt todelliselta aseveljeltä, kaupallisin ehdoin. Maksoimme velkamme Saksalle, määräajassa korkoineen. Tuolloin kannoimme todellista vastuuta ystävillemme. Suomea autettiin ja pelastuimme.

 

 


*] "Hallittu riskinotto", kuuluisa Harri Holkerin lausuma, kun talouttamme vapautettiin voimakkaasti 1980-luvun lopulla. Rahaa tarjottiin kansalaisille kottikärrymainoksin (mm. eräät Säästöpankin, joista tuli myöhemmin ruumiita) - LINK 1 ja LINK 2

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54749-politiikan-luovuuskato   ---

---   http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/42567-painakaa-paniikkinappulaa   --- [lainaus US-Niklas Herlin, LINK 2]

 

1] Joulun jälkeen 2007 valtiovarainministeri (kok.) Jyrki Kataisen ollessa "varma", että amerikkalaisten aiheuttama sub-primekriisi menee turvallisesti Suomen ohi - ohjasi Kokoomus ja Katainen verotuksen linjauksen oikealla periaatteella, mutta väärään aikaan. Verotusta muutettiin tasaverojen suuntaan, vastuullisiksi "ympäristö- eli kulutusveroiksi" -  juuri tuolloin ei pitänyt puuttua verotukseen, piti aloittaa valtakunnallinen työllisyysmobilisaatio niillä vapautetuilla verovaroilla (työveron alennukset), jotka siirtyivätkin kulutuksen sijasta "hyväosaisten" sijoituksiin ja tileille - "pahan päivän varalle".

...

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

Espoo - Suomen kansalainen

 

 

Sent:

Cc: lauri.lyly@sak.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; antti.pesonen@ipu.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; paavo.arhinmaki@vasemmisto.fi ; jutta.urpilainen@sdp.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; antti.kalliomaki@eduskunta.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; jyrki.katainen@vm.fi

Sent: Tuesday, April 12, 2011 9:42 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Velka veli otettaessa - velipuoli maksettaessa"

...

 

Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (121 kommenttia)

Tuula Hölttä

Ilkka: "Jyrki Katainen - Harri Holkerin perillinen?"

Maybe. YYA-Suomen Kremlin Beljakovin 70-luvun ohjeiden mukaisesti ylimmästä poliittisesta päätöksenteosta Kremlin tuella poissuljetun Kokoomuksen nuoremman sukupolven edustajana hän tuskin on osannut Harri Holkeria paremmin varautua tilanteeseen, jonka eteen joutui.

Holkerin hallitus oli demarienemmistöinen. Jyrki Katainen ei ehka tiennyt Holkeria paremmin Stasi-listojen tms. YYA-Suomen vakoiluepäilyjä tai 90-luvun laman todellisia "tekijöitä" sisältävien Koiviston konklaavin asiakirjoja salaisiksi julistaneiden ja maassa ylintä "sdp-sailas-valtaa" perinteisesti käyttäneiden demareiden porvareille rakentamista "poliittisista miinoista".

Mielestäni on todella surullista, jos demareiden salailupolitiikan ja laeista piittaamattoman käytännön omaksuneet "lappubackmanit" tms. palaavat poliittisina päättäjinä eduskuntaan entisten "maan tapojen" jatkajiksi".

Ilkka Luoma

Holkeri teki nuo pankkien vapautuspäätökset ja Suomen kansa kärsi nahoissaan, kun pankkiirit opettelivat myymään. Mistä nyt kärsimme,kun Jykä tulee opettelemaan pääministeriyttä ;)

Meinaatko, että savonlinnalaiset äänestävät "lappubackmannin" takaisin eduskuntaan? :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jäämme odottamaan Kataisen meriselitystä hänen 2007 lausuntoon, jossa amerikkalaisten roskalainakriisin piti purjehtia Ahvenanmaan länsipuolitse ohi Suomemme, niin vain ei käynyt.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Holkeri oli tuolloin "hallitun riskin" aikana ymmärtämätön mitä huominen tuo tullessaan, niin on myös Jyrki Katainen tänään. Muuttuuko Kataisen "hallittu riski" hallitsemattomaksi kaaokseksi?

Ilkka Luoma

Se jää nähtäväksi, mutta on todettava, että Katainen pitää linjansa!

Tuula Hölttä

Ilkka: "Holkeri teki nuo pankkien vapautuspäätökset ja Suomen kansa kärsi nahoissaan, kun pankkiirit opettelivat myymään."

Demarit ovat kuin kommunistit, jotka ovat ulkoistaneet kaikki tekemänsä ideologiset virheet ja rikokset maksettaviksi meille, jotka olemme heidän vasemmalla olevien "toveriensa" näkökulmasta voimassa olevan Pariisin rauhansopimuksen mukaisesti koskaan vanhenemattomiin rikoksiin syyllistyneitä "natseja, fasisteja ja tsuhna-äpäriä", jollainen mm. itse olen saanut kuulla olevani, kun olen puolustanut maata puolustaneita vanhempiamme tai pitänyt kiinni siitä, että pakkoluovutetuilta alueilta paenneiden vastoin valtioiden velvoitteita epäselväksi jättämä ja kansalaisten ihmisoikeuksiin kuuluva omistusoikeus pakkoluovutetulle alueelle jääneisiin omaisuksiin on vihdoinkin selvitettävä.

Kun pankkiirit "opettelivat" ennen 90-luvun alkua myymään, olin sen pankkitiskin takana. Meidän "tulostavoitteemme" oli "valuuttakoreiksi" muodostettujen valuuttalainojen myyminen, ja vaikka tarjosimme FIM-vakuuksin valuuttalainoja ottaneille asiakkaillemme turvaksi sopimuksia valuutan kurssimuutosten varalta, vain harvat turvautuivat niihin, koska ne nostivat halpakorkoisten valuuttalainojen kustannuksia, ja me kaikki uskoimme ylimpien vallankäyttäjien vakuutteluja siitä, että "markka kestää".

Kun n. 30% yliarvostettuna silloiseen laskutusvaluutta-ecuun sidottu markka oli pakko devalvoida yliarvostuksesta johtuneen viennin tyrehtymisen elvyttämiseksi, kaikkien valuuttalainoja ottaneiden asiakkaiden [joita arvioitiin 80-luvun lopussa olleen n. 80% lainaajista] lainan pääoma kasvoi devalvaatioprosentin verran. En ikinä unohda sitä, kun postitin pankissa kirjeitä, joissa luotonottajia pyydettiin välittömästi maksamaan "vakuudettomaksi jäänyt" lainan pääomansa pois tai toimittamaan lisävakuuksia lainalle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Itä-Uusimaan Säästöpankki oli tuonut kottikärryllisen rahaa pankkinsa eteen, siis mainoksessa ja "huuteli", että täältä sitä saa. No sai aikansa, nyt koko pankkia ei ole enää olemassa, kuinka moni tämän takia ripusti itsensä narun jatkoksi?

Ilkka Luoma

Aika moni muukin Säästöpankki hairahtui markkinatalouden autuaisiin metsästysmaihin, tunnetuin seurauksin! Arvellaan tuhansien pelkästään hirttäneen itsensä - mutta kuka oli syyllinen? Yli-innokkaat pankinjohtajat myymisen autuudesta vai helppoon rahaan hullaantuneet kuluttajat?

Ilkka Luoma

Jos nyt lähdemme täysillä Kataisen vastuukelkkaan mukaan, niin millaisia kirjeitä me postittelemme myöhemmin, Tuula Hölttä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Käräjoikeuksien takavarikkokirjeitä.

Ilkka Luoma

Konkurssi-ilmoituksia... ja pääomapiirien rahaa valuisi entistä enemmän ulkomaille.

Tuula Hölttä

Ilkka :"Jos nyt lähdemme täysillä Kataisen vastuukelkkaan mukaan, niin millaisia kirjeitä me postittelemme myöhemmin, Tuula Hölttä?"

It's up to you. Henk.koht. en aio enää lähteä valtaeliitin luomaan vastuukelkkaan millään tavalla, vaan jätän ensimmäisen kerran elämässäni kokonaan äänestämättä. Joku ehkä sanoisi, että "boikotoin vaaleja".

Mielestäni olen jo yhteiskunnallisissa keskusteluissa osallistunut riittävästi Lipposen vastuukelkkaan, kun olen jo vuosikausien ajan ennen nykyistä hallitustakin kuunnellut yhteiskunnan tukea eniten tarvitsemien puolesta esittämiini pyyntöihin ilmeisesti "vakaumuksellisia" demarivastauksia, joiden mukaan "Kansa on sanansa sanonut. Pulinat pois."

Ilkka Luoma

Tuula Hölttä, oletko miettinyt tyhjää äänestyslipuketta uurnaan pukattavaksi - jos näitä tulee paljon on se merkki jostain!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tyhjät "asialliset" lipukkeet luokitellaan samaan kastiin kuin kumi- ja kirkkoveneet, siis hylättyjä, vaikka tyhjällä on aivan eri merkitys kuin Akun Ankan auton rekisterinumerolla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juuri nyt äänestäminen on valttia. Olisi jo kansalaisvastuun kannalta erinomaista, jos nukkuvien puolue olisi saamassa "rökäletappion" ;)

Ilkka Luoma

Kaikkien etu, ja nimenomaan Suomen etu on korkea äänestysprosentti!

Ilkka Luoma

12.4.2011 14:31 Nick Rigel
VAST
Olisiko vaikeaa erotella tyhjät "raapustuksista"?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei, niille tehdään vain oma pino per vaalitupa, ja uusi sarake lomakkeeseen, olisikin mielenkiintoista tietää kuinka paljon näitä aitoja tyhjiä olisi!

Ilkka Luoma

Vaalia, lopputulosta ja filosofiaa ajatellen, mikä ero on tyhjällä ja töherryslipukkeella? Miten se peilaa tietoa tarpeista ja kansan halua?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 14:53 Mutta, onko tuo linja kohtalokas, kuten oli Kataisen verolinjaus alkaen keväältä 2008!

Ilkka Luoma

Tänä päivänä, pitkälti perhesyiden ja hallituksen politiikan vuoksi, meillä on noin 40.000 nuoren ajelehtiva joukko, joka ei tiedä mitä tekee.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mikä on työttömien todellinen määrä Suomessa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen totesi tentissä, että hän uskoo Suomesta löytyvän fiksuja ja ajattelevia ihmisiä, jotka ymmärtävät Kokoomuksen linjaa.

Ilkka Luoma

Kokoomusta on tituleerattu osaajien joukkueeksi; parempi koulutus, parempi ansainta jne ... mutta keiden selkänahasta - onko aiheellinen kysymys, vai torpataanko se työllistämisfunktiolla?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eikö Kokoomus ole se kuuluisa kykypuolue?

Anni Loren

YLE ykköseltä tuli eilen mielenkiintoinen Kalle Haatasen ohjelma jossa hän haastatteli Teppo Eskelistä, toivottavasti meni nimi oikein. Eskelinen on tutkinut kansantaloutta ja hän kertoi valaisevasti kuinka 90-luvun alun laman yhteydessä valtiovarainministeristä muotoutui se nykyisin tuntemamme loppumattoman ankara ja syyllistävä "isähahmo".
Suomalaiset tuntevat olevansa jatkuvasti tuomiolla valtiovarainministeriön kannanottojen kautta: milloin halutaan liian aikaisin eläkkeelle, tai napistaan turhaan alhaisista palkoista. Yleissävy on aina tuomitseva mikä on hullua koska suurin osa kansasta on hyvinkin kuuliaisen myötämielistä ja katsoo toimivansa paitsi itsensä myös kansantalouden parhaaksi.

Kriisiajat ovat kuitenkin olleet vasta pari vuotta päällä, miksi siis jatkuva syyllistäminen? Mihin kaikki rahat ovat kadonneet? Nyt suomalaisia syyllistetään siitä etteivät he kyselemättä niele heittäytymistä aivan hulluun ja tuntemattomaan kehitykseen jonka lainavakuusbisnes on Euroopassa aiheuttamassa. Katainen ei toimisi yksityistaloudessaan tavalla jota nyt olettaa Suomen kansalta. Pankaamme hanttiin. Älkää äänestäkö Kokoomuksesta Suomen suurinta puoluetta, se on hyvä alku.

Ilkka Luoma

Kokoomuksella on uskollisimmat äänestäjät, veikkaus 20,2 prosenttia äänistä - siis noin 16-17 prosentin kokonaiskannatus Suomen kansalta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Aika täydellinen veikkaus!!!!

Ilkka Luoma

Niin, meillä on seuraavanlainen kokoomusvitja valtiovarainministereinä: Viinanen-Niinistö-Katainen. Mitä seuraavaksi, kansa päättää! Entä jos se olisi Timo Soini?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Timo Soinin substanssi talous- ja verotusasioista ei riitä tuohon tehtävään, mutta urheilu- ja kulttuuriministerin paikka kyllä.

Ilkka Luoma

Olen ymmärtänyt, että Soinia kiinnostaa puolustusministerin palli.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Siellä Uudellamaalla olisi persuissa kovaakin osaamista talousasioissa: Timo Rope, yksi Suomen kokeneimpia yrityskonsultteja. Ei muuten tule sailakset tai kataiset sanelemaan. Kaveri on siitä harvinainen talousmies, että ymmärtää numeroiden takaa löytyvän ihmisen, ei tilaston.

Anni Loren

Ei voi mennä huonommaksi, Soini olisi varmaan ihan mies paikallaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko se sitten niin, että todellisuudessa VM:ssä virkamiehet osoittavat kaapin paikkaa, siis onko melko sama kuka on itse ministeri?

Ilkka Luoma

Voimakastahtoinen ministeri vie läpi hallitusneuvotteluissa sovitut linjaukset, toki yhteistyökyvyllä virkamiehistön johdon kanssa.

Ilkka Luoma

Haluaakohan Timo valtiovarainministeriksi?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomen kansan hyvinvointia ajatellen Timon oikea paikka on oppositio, ainakin vielä seuraavat neljä vuotta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Annilla hyvä pointti tuo syyllistäminen. Katainen vetoaa pelkästään pelotteluun ja syyllisyydentuntoon, joka Suomessa onkin lähes ehtymätön luonnonvara.

Halavatun rinssit ja rinsessat, herätys! Ihan tavallinen suomalainen mies tai nainen on maailman paras. Ei täällä mitenkään muuten olisi voitu paikata huonon herraonnen seurauksia. Nyt ei enää pystytä, joten äänestäkää niin helkkaristi!

Työtahdin voi huoletta nykyisestä puolittaa, kun keskittyy tekemään oikeita asioita. Sanon tämän nyt 30 vuoden kokemuksella yritysmaailmasta.

Jos jotakin pelkään yhtä paljon kuin Kokoomuksen "rehellisyyttä", niin se on SDP:n tarjoama "vaihtoehto". Valitettavasti AY-liikkeen käsikassaran vastuu ja osaaminen rahankäytössä on rehellisen toheloa (Haka, Elanto jne.) Keskustaa en pidä minään. Ne hylkäsivät peruskannattajansa ja siellä on pelkkiä kumartelijoita. Vistottaa.

Ilkalle iso plussa positiivisesta hengestä, joka välittyy kaikista kirjoituksista.

Ilkka Luoma

Kiitos huomiosta ja kannustuksesta :)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kiitos myös Timolle näkemyksellisistä kommenteista. Luen ne vakiona.

Ilkka Luoma

Samma här - näin pakkoruotsin väkevältä vastustajalta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olisiko demarit olleet kovempi vastus Kokoomukselle, jos Erkki Tuomioja olisi ollut puheenjohtaja?

Ilkka Luoma

Kyllä. Tuomiojaa ei pyöritellä, Tuomioja mieluumminkin pyörittelee, mutta osaako tehdä päätöksiä? Onko liian filosofinen? Sai suurta tunnustusta ollessamme EU-puheenjohtajamaa, Erkki oli tuolloin ulkoministeri. Onko sittenkin tulossa vielä väliaikainen Tuomiojan SDP-kausi, kun Jutta eroaa vaalien jälkeen?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Demujen maakunta-Suomen edustajat eivät ikinä hyväksy liian terävää Tuomiojaa puolueensa puheenjohtajaksi, valitettavasti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 17:05 Otetaanpa Timo Rope syväanalyysiin :)

Ilkka Luoma

Tunnetko tapauksen, kun noin ilmaiset?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tunnen, mutta jokainen saa muodostaa käsityksensä: www.timorope.fi

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kytköksiä Arto Lahteen! :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 16:59 Kuinka arvelet Soinin pärjäävän hallitus-neuvotteluissa, kun eivät kuitenkaan pääse suurimmaksi puolueeksi?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Se on sen ajan murhe.

Armoton inttäminen luultavasti saa jatkoa. Toivotaan, että joku yhteinen linja löytyy, muuten meitä ei hyvä peri.

Ilkka Luoma

Eduskunnan puoluekartta pirstaloituu entisestään, mukaan tulee yksi uusi eduskuntapuolue. Yhteistyötä tarvitaan entistä enemmän, siis vastuuta osata kuunnella kaveria ja toveria ;)

Ilkka Luoma

Eivät pääsekään, mutta ovat selviä voittajia. Osaavat hallitusneuvottelut uutuuden viehätyksen vetovoimalla, kuten ovat muutkin osanneet.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ennustan, että persulandia pirstaloituu alta aikayksikön, halla-laholaiset liukenevat äärioikealla jne ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 14:57 Kuka kantoi tai ketkä kantoivat vastuun 1990-luvun alun talouskriisistä, vai oliko tavoitteena kollektiivinen kärsimys, jossa onnekkaat ja ketmut voittivat!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Googlaa Heikki Urmas ja katso videot. Menee SDP:n piikkiin aika lahjakkaasti. Eipä siellä kyllä iippo vinetto tai e. pula-aho paljoa pidätelleet.

Ilkka Luoma

Ottiko Harri Holkeri liian suuren riskin aikoinaan, entä Katainen nyt?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Oliko Kokoomus hallittuine riskinottoineen mitenkään osallinen tragediaan?

Ilkka Luoma

Velkaneuvojat ovat olleet tulessa vuosikausia, käytännön tosiasioina.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Romahtaneiden perheet ovat kantaneet valtavan taakan, pisimmillään jo 20 vuotta!

Ilkka Luoma

12.4.2011 19:23 Tuon ratkaisee kansa viimeistään sunnuntaina!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Pidämme peukkuja roimalle äänisaaliille! ;)

Ilkka Luoma

Kiitos - näin unen: Sain 103 ääntä :/

MUTTA! ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kullbergin eron järjesti Esko Aho.

Ilkka Luoma

Tuossa tilanteessa elinkeinoasiamies erotti pääjohtajan ja tohtorin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kannuksen elinolojen keinottelumies on nyt Nokia johtoryhmän jäsen ja vastaa yhteiskuntasuhteista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 19:56 Mikä uusi pienpuolue astuu mäelle? ;)

Ilkka Luoma

Varjovaalit antoivat 0,8 prosenttia - varsinaisista vaaleista tarvitaan aritmeettisesti yli 0,5% äänistä - IPU saa yhden kansanedustajan ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Pidetään peukkuja kahdelle ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

KD:n ja ruåttalaisten joukkoon.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 20:06 Kataisen riskit maksaa kansa, joka käy vaaliuurnille sunnuntaina.

Ilkka Luoma

Eilinen MYV-Vaaliväittely ei tuonut mitään uutta, vanhan inttämistä. Mettiäänestys kertoi aktiivisten netinkäyttäjien mielipiteen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nyt on menossa hallitusneuvotteluväittely!

Ilkka Luoma

Eilinen MYV-Vaaliväittely ei tuonut mitään uutta, vanhan inttämistä. Mettiäänestys kertoi aktiivisten netinkäyttäjien mielipiteen.

Ilkka Luoma

12.4.2011 19:23 Nick Rigel
VAST

Kyllä Soini ansaitsee paikan hallituksessa, hän aloitti uuden aikakauden ja eduskunnan ravistuksen vahvalla äijäenergialla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Riittääkö käytännön kyvyt ja taito tehdä kompromisseja, pettämättä äänestänyttä kansaa?

Ilkka Luoma

Sanoissa Soinin takki viuhuu jo ympyrää, mutta teoissa ei vielä näy mitään.

Ilkka Luoma

13.4.2011 09:38 Nick Rigel
VAST
Kiitos

271 Uusimaa.

Ilkka Luoma

12.4.2011 20:50 Nick Rigel
VAST
1990-luvun nk. Harri Hermanni -lama oli kooltaan vielä pieni siihen mikä epäonnistuneen yhteisvaluuttakriisin seurauksena on syntymässä [?]

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jyrki Goebbels pääsi eilen saarnaamaan tarkoin valitun taloususkovaisyleisön tuella vastuusta ja rehellisyydestä.

Mun ymmärtääkseni rehellisyys ja vastuu edellyttää tosiasioiden tunnustamista, eli pankkisektoriin on ladattu sellainen mätäpaise, joka puhkeaa meidän toimistamme riippumatta.

Harri Hermannin lama oli kotona virkattu pikku harjoitus tähän tulevaan verrattuna. Tämä kun ei koske vain Eurooppaa, vaan USA ja Japani sukeltavat samaan aikaan. Itse asiassa ne ovat jo edellä, mutta kulisseja pidetään pystyssä epätoivoisesti.

Ilkka Luoma

Äänestämmeko ME Jyrki Goebbelsin pääministeriksi?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Harri Hermannin aikana Neuvostoliiton kauppa romahti ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä maailman toiseksi rikkain maa, Kiinan keskushallinto voisi tehdä?

Ilkka Luoma

Lainoittaa Portugalin ja vastavuoroisesti Lissabon päästää kiinalaisen busineksen maahan.

Ilkka Luoma

Näyttää sama Jykän ralli jatkuvan - mitä hän teki armon vuonna 2007, kun oli kokematon valtiovarainministeri - onnettoman virhearvion jenkkien subbariroskalainakriisistä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jykähän teki oikein, siirsi kannattajiensa taskuihin lisää verotonta rahaa. Kokoomus on ostovoima- ja näyttötalouspuolue ytimeltään.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jyrki teki kylläkin nyt oikein, hän ei voi odotuttaa kaikkia muita, ja voihan Jykä mennä sanomaan, että sorry boys, no money.

Ilkka Luoma

Jykä haluaa säilyttää kasvonsa EU:n sisällä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hiki Jykän otsalla kertoo, että niin rahapallo kuin pissapoika ovat hukassa :)

a. rahikainen

Väistyvä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) korosti tänään MTV3 uutisissa hymyssä suin kuinka Suomi on niin pieni tekijä Euroopassa.

Jäi kuva, että Anttila oli väkevästi sitä mieltä, että meidän suomalaisten on syytä olla nöyriä ja kiitollisia kaikesta huomiosta mitä EU meille pienokaisille hyvää hyvyyttään almuina antaa.

— Nyt seurataan, mitä Suomessa tapahtuu. Miten me tähän asiaan suhtaudumme, ja erityisesti, millä perusteilla. Suomi on kuitenkin niin pieni maa EU:ssa - ihan oman henkilökohtaisen kokemuksen pohjalta voin sanoa - että me emme siellä seitsemällä äänellä ministerineuvostossa saa yhtään mitään aikaan.

Siis, emme yhtään mitään.

Jos kerran olemme niin pieniä emmekä oikeastaan yhtään mitään, miksi sitten ylipäätään olemme siellä, ostamassa hyväksyntää ja vaikutusvaltaa, maksamassa toisten laskuja?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomen väestöllinen suhde EU:ssa on noin 5,3/500, ostovoimallisesti hiukan enemmän.

Ilkka Luoma

a.rahikainen:

Erinomainen pointti. Hakeeko Jykä näin 'nuoleskelulla' jotain asemaa EU:sta - myöhemmin? Vai onko se sittenkin vastuuta saada todellinen vastaus sovittuun aikatauluun mennessä - ja metsien miesten äijäenergian taivuttelua ...?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Toistaiseksi Soinin remmit pitävät kireänä vielä takin nappeja berberissä kiinni.

Ilkka Luoma

26.4.2011 20:13 Nick Rigel
VAST
mutta HHH oli siihen osaton.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

entä jos pankkisektoria olisi avattu hitaammin ja hallitummin?

Ilkka Luoma

12.4.2011 20:49 Nick Rigel
VAST
Mauno Koivisto maalasi liiiiian piiiitkän markan toipumisajan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

ei Mauno "maalannut", vaan kertoi sen suoraan ja ymmärrettävästi koko kansalle uutisissa useaankin kertaan. Toipumisajalla tarkoittanet tuolloisen markan ulkoisen arvon palautumista "oikeaan asentoon"?

Ilkka Luoma

12.4.2011 14:26 Nick Rigel
VAST
Emme saa sitä, ja onko nyt neljän vuoden jälkeen syntymässä toinen onneton junttaus Kataiselta, Portugalin suhteen, vai onko meillä sittenkin velvollisuus solidaarisuuteen?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kerrotko tarkemmin, ei olla nyt täysin kartalla?

Ilkka Luoma

Suomi sai hiukan samanlaisessa tilanteessa 1992 avun Saksalta - velka maksettiin takaisin ajassa ja sovitulla korolla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

12.4.2011 15:00 Ilkka Luoma
VAST
Pitääkö tosissaan säätää liukkaasti liikkuvalle rahalla jarruvero?

Ilkka Luoma

Jarruvero on hyvä oivallus - sitä tarvitaan, varsinkin kun tutkitaan miten varallisuus ja voitot muodostuvat. Onko oikeutta siirtää yhteistoiminnassa tehtyjä voittoja tuottamaan VAIN siirtäjälle?

Ilkka Luoma
Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Rituaalinomaiset soidinmenot ja Jyrki kulkee Jutan stringeissä. Jutta on vaikka ilman pöksyjä, jos saa sopivan ministeriön käsilaukun. Merkkituote sen olla pitää. Huoraaminen on sallittua, vaikka toisten rahoilla, kunhan sen tekee tyylikkäästi.

SDP:lta vakava laskuvirhe. Luottavat AY-liikkeen voimaan, joka murenee alta aivan saletisti. Sillä ei tietysti ole suurta merkitystä, jos nämä olivat viimeiset eduskuntavaalit, joilla oli mitään merkitystä.

Ilkka Luoma

Käykö nyt iloinen ylpeys ja omahyväisyys lankeemuksen edellä?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Aika pahvi pitää olla että vielä sossuja äänestää.

Kommentoin Jaakonsaaren blogiin vaatimuksen 100 000 virkamiehen erottamisesta jo kuluvana vuonna ja muita ultimaatumeja leegion, jotta saadaan tuhlarin ja morsiamen hääkulut maksettua.

Ilkka Luoma

Kulkeeko suomalainen virkamies saman palkanmaksualennuskuurin kuin kolleegat Portugalissa ja Kreikassa, ja milloin?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos mitään mullistavaa ei tapahdu, niin aivan sama kuuri on edessä viimeistään 2013, mutta täällähän tumpuloidaan pikkuasioiden kanssakin vuosikausia, että mene ja tiedä. Budjettivaje on jo nyt sellainen, että pitäisi toimia heti.

Mun mielestäni voitaisiin tehdä jonkinlainen yleislakkoa vastaava saarto, jotta talous saataisiin tasapainoon. Valitettavasti näyttää siltä, että sitä ei ole edes tarkoitus tasapainottaa, vaan pakottaa yhteiskunta luopumaan omistuksistaan yksityisten tahojen hyväksi.

Kyllä tässä on grande finale, eli suuri kusetus meneillään. Lopputulema voi kyllä olla jotain aivan muuta kuin isot pojat ovat suunnitelleet.

Ilkka Luoma

Palkkapolitiikasta sen verran, että Pöyry Oyj 'yyteisti' 400 insinööriä Suomesta uusiin haasteisiin - tilalle huhun mukaan Pöyry saa samanlaisia insinöörejä Kiinassa 800 ja säästöä jää vielä 20 prosenttia, että näin ...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tuota lääkettä tullaan saamaan oikein huolella. Olen kehottanut kaikkia kavereita myymään velkavetoisen kämppänsä äkkiä, eikä ole tarvinnut paljoa yllyttää. 90-luvun uusjako oli tulevaan verrattuna nappikauppaa.

Aika navakka tuuli on ollut Siperian suunnalta, mutta ei taida muisti ja älli riittää tulkintoihin useimmilla. Vai unelmoiko jengi jo omasta beachista Algarvessa tai Kreikan saaristossa?

Ilkka Luoma

Mm. Suomen asunnoissa muhiin noin 20-40 prosentin ylihinta, kunhan se napsahtaa vakuusarvoihin ... myin juuri asuntoni ja siirryin vuokralle - katselemaan halpenevia kohteita rauhallisesta Suomesta :)

Keijo Koponen

Niinpäs onkin. Mä kerkesin jo ihmetellä, että kuinka muutamassa minuutissa on tullut yli 120 kommenttia.
No, ei se mitään. Vanhan kierrätys on luonnonvarojen säästöä.

Ilkka Luoma

Onko media sokeutunut tähän miinaan? Miksi media ei haastattele Kataista joulun 2007 lausunnoista, joista syntyi historiamme pahin nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys. Kun Katainen otti vastaan valtiovarainministeriän - alkoi valtion velkaantuminen, ja jatkuu yhä kiihtyvästi.

Ilkka Luoma

Hyvin ajankohtainen. Olemmeko menossa Katais-kokoomuksen kansantalousmiinaan!

Pekka Manner

Suomen kansa rakastaa Kokoomusta ja niin tekee myös mediakin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokoomus repii Suomen kansaa kahteen osaan.

Ilkka Luoma

Edellisissä eduskuntavaaleissa Kokoomus sai reilu 13 prosentin kannatuksen kaikista äänioikeutetuista. Sauli Niinistö sai noin 43 prosentin kannatuksen kaikista äänioikeutetuista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kokoomus on tehokkain markkinoinnissaan! Ajaa rujosti vain omiensa etuja - on kuin edunvalvontaliike!

Toimituksen poiminnat