Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Jytkyn edeltäjä oli hymypoika

Kansa on puhunut – tulos oli sittenkin ”yllättävä”, vaikka myrskytuuli oli selvästi voimistunut jytkyjullikkana kannattamaan Väyrystä - yhdistäen samalla Keskustaa. Kansa teki vastaiskun ja pudotti Soinin pahnoille ymmärtämään, ettei mikään ole ikuista - jytkykään! – Nyt tehtiin tilaa yllättävälle muutosvoimalle, joka tulee masinoimaan pudonneelle Väyryselle Niinistö-palkkion, minkä Sauli sai eduskuntavaaleista 2007, kun hävisi presidentinvaalit 2006 Tarja Haloselle.

 

Nyt sunnuntaina saamme myös päätöspisteen homokeskustelulle - koska:

 

Kansa saa nyt päättää valiintuuko maan äidiksi nuori kaunis suomalainen nainen viestintäammattilaisena vai valiintuuko nuori komea ecuadorilainen mies kampaaja-ammattilaisena - kättelemään itsenäisyyspäivän vieraita Linnaan, puolisonsa viereltä.

 

Varmaa on kuitenkin se, että Paavo Väyrynen ei heitä hanskoja tiskiin - vaan hänelle puuhataan jo kansanliikettä hänen nostamiseksi Keskustan puheenjohtajaksi, ensi kesänä.

 

...

Näin me kirjoitimme viisi vuotta sitten – 23 maaliskuuta 2007

[hakasulkeisiin on lisätty vuoden 2011 eduskuntavaalien vastaavat luvut ja tekstit ovat tältä vuodelta kursiivilla]

 

(23032007  ...  Sauli Niinistö henkilönä nousi historialliseen tulokseen, 60.498 ääntä [-]; hänen henkilökohtainen persoona ja karisma veivät mukanaan joukon kokoomuslaisia Arkadianmäelle nostaen suurelta osin Kokoomuksen hallitusvastuuseen, kansa antoi luottamuksen nimenomaan Niinistölle... )Kansa on sanonut painavan sanansa äänestysprosentissa, v. 2007  67,8% - v. 2003  69.7% [70,4%] - suurimman tappion sai [perinteellinen] puoluepolitiikka, joka on jäämässä maapallollisen kehityksen jalkoihin niin työn uudelleen jaossa kuin ympäristön todellisessa huolehtimisessa. Vedenjakajuus eduskuntaan syntyy koko ajan suurentuvasta vähäosaisten määrästä verrattuna kulutusyhteiskunta-aktivisteihin. Kansakunta tarvitsee voimaa johtajiltaan sekä yrittämisen- ja luottamuksen tuulia elämänsä keskipisteeseen.


Sauli Niinistön panos merkitsi hyvin kiusallista tilannetta Kokoomuksen puheenjohtajalle. Kansa on ilmaissut halunsa kuka on pääministeri ja kuka on Matti Vanhaselle , 24.037 [- , Mari Kiviniemi 8.772] oikea vaihtoehto - Sauli kuitannee oikeutetusti vähintään valtiovarainministerin salkun. Niinistölle sopisi myös ulkoministerin salkku, hoitaisi Putinin kaltaiset henkilöt sopivalla karismalla ja otteella. Olisi mielenkiintoista laskea tarkoin, kuinka monta edustajaa Sauli vei mukanaan suureen saliin.


Toinen voittaja varjoisalta puolelta on Kokoomuksen voiton takaa perussuomalaiset

Kansa antoi pienoiskoossa uuden ajan esialun kansalaisliikkeiden nousulle. Perussuomalaiset ovat hyvä pohja neljän vuoden päähän nahan uudelleen luonnin kautta merkittäväksi aktiivikansalaisliikkeeksi. Perussuomalaiset voisivat vaikeiden asioiden toteuttajaeduskunnassa vuoden 2011 vaalien jälkeen olla osaltansa vastuunkantaja heille, jotka eivät uurnille nyt menneet valintavaikeuksien, syrjäytyneisyyden tai sopivien ehdokkaiden puutteen vuoksi.Keskusta sai "voiton" häviöstään huolimatta 

Matti Vanhanen kuivuudellaankin vetoaa tavallisiin suomalaisiin ja hänestä tullee myös uusi pääministeri. Vanhanen tulee varmasti Niinistön kanssa toimeen ja Jyrkille lohkeaa vaalivoitosta ilmiselvästi kauppa- ja teollisuusministerin paikka. Paavo Väyrynen , 10.937 [2.998 , putosi eduskunnasta] palaa ulkoministeriöön tai paavoksi Paavon paikalle suuren äänisaaliinsa kanssa ja lisäksi hän pystyy Kekkosen miehenä hoitamaan suhteita Venäjälle.


Tukipuolueet – vihreät ja ruåttalaiset


Tukipuolueiksi suomalaisten vuoksi pitäisi saada pääomia edustavat ruotsalaiset sekä ilmastomuutosta torjumaan vihreät. Ympäristöministeriksi sopii Anni Sinnemäki  , 7.680 [7.525] ja opetusministeriksi Stefan Wallin ,11.107 [12.323]. Vihreiden kansalaispalkka tulee hallitusohjelmaan purkamaan valtion ja kuntien virkabyrokratiaa - tosin kansalaispalkkaan sidotaan soveltuva työvelvollisuus.Keskusta ja Kokoomus sopivat hyvin yhteen,

koska tämä vedenjakajaeduskunta valmistelee pohjia vaikeille päätöksille neljän vuoden päähän - nuo vaikeat asiat ovat maapallollinen työn uudelleen jako, varttuneen väen huolehdinta ja tulontasauksen täysin uudelleen arviointi. Lisäksi koko koulutusjärjestelmä pitää pohtia uudelta pohjalta ja puolustus rakentaa liittoutumattomuudelle ja sitoutumattomuudelle. EU keskeinen yhteispuolustusperiaate nostaa Saksan johdolla päätään ja koko EU ottaa hiljalleen irtiottoa USA:sta.Suomi elää viennistä

Kaupallisesti uudet nousevat maat Kiina edellä [Kiina on noussut Suomen neljänneksi suurimmaksi kauppakumppaniksi] ovat Suomen mahdollisuus. Me elämme viennistä ja jos halutaan pitää kiinni hyvinvointiyhteiskunnasta on kaupan ja kilpailukyvyn vastattava kiristyvään kansainväliseen kilpailuun, myös kustannuksien osalta.

 

Joudumme pohtimaan täysin uudelleen palkka- ja yrittäjäpolitiikkaa. Yrittäjyyden tietä on tasoitettava ja kannustettava ottamaan päätöskykyä myös pieniin tiimeihin, jotka ovat riittävän notkeita kilpailutilanteeseen ja tuotekehitykseen.


Kokoomus nousi nuoren johtajansa innolla Saulin voimakkaasti avustamana

 

Jyrki Kataisen , 10.796 [23.941] Kokoomus , 616.000 [598.000/13,6%*] – ”vain” 23.000 [37.000] enemmän kuin demarit - ansaitsee onnen toivotukset; erityisesti Sauli Niinistö [nyt Alexander Stubb 41.766] - Kokoomuksen uuden identiteetin ja karisman luoja saa palkkionsa ja nousee käytännössä tasa-arvoiseen asemaan hallitustyöskentelyssä Matti Vanhasen kanssa.Matti Vanhasen Keskusta,

640.000 kokonaisäänimäärällä [463.000/9,9%*] ansaitsee onnittelut torjuntavoitosta, Vanhasen perustotinen persoona viehätti suomalaisia - Matti on rehellinen kuusen kaataja Joulujuhlaan ja kädentaito on huomisen Suomea palvellessamme toinen toisiamme, pitääksemme itsemme työstä aktiivisina.


Perussuomalaisten,

112.000 [559.000/12,7%*] kokonaisäänimäärällä Timo Soini, 19.690 [43.212] ansaitsee Vuoden hymypoika patsaan taistelusta vähäväkisen kansanosan puolesta. PS:sta voisi syntyä uusi kansalaisliike, josta kansalaisaktiviteetti saadaan uuteen nousuun neljän vuoden kuluttua ratkaistaessa kansakunnan suuria asioita.


Demarien,

593.000 kokonaisäänimäärällä [561.000/12,8%*] Eero Heinäluoma, 10.849 [9.419 ja Jutta Urpilainen 11.668] on kiltti ja rehellinen ammattiyhdistysjyrä, joka ei nyt onnistunut - Suomi jatkuu myös SAK:n pyöröovien jälkeenkin. Demarit aloittavat itsetutkiskelun, onkin muistettava, että demareissa on vankka koko politiikan älykkö, Erkki Tuomioja, 12.885 [10.035], jolle sälyttyy nyt ratkaisijan rooli uudistettaessa Sosiaalidemokraattista puoluetta, vanhan menneen ajan vähäverisiä pitkäaikaisia edustajia mm. Itä-Suomesta putosi  [nousi uudestaan eduskuntaan äänimäärällä 5.748] aika oli ajanut ohi - nyt on rakentamisen aika.


Johtopäätös vuoden 2007 eduskuntavaaleista

Suomi valmistautuu torjumaan yksinäisyyttä, osallistumattomuutta sekä ajelehtimista; tavoitellen hyväksytyksi tulemista, tunnustetta ja tarpeelliseksi tuntemisen hyvää oloa - ja nyt nimenomaan kansalaisen näkökulmasta. Kansakunnan äänestysprosentti jäi alle odotusten ja se oli viesti valtaa pitäville - suurimmaksi puolueeksi valittiin jälleen nukkuvien puolue - se oli huolestuttavasti voittaja näissä vedenjakajavaaleissa.


Johtopäätös vuoden 2011 eduskuntavaaleista

Soini-slougan puri lippalakeista banaaneihin ja herneen kokoisiin meloneihin. Perinteelliset karkoitettiin kuin hauet kaislikoista ja kypärän remmit kireällä ryhdytään ylivoimaisina vaalivoittajina hallitusneuvotteluihin, joista saattaa syntyä suuri yllätys – hallitseeko meitä äijäenergisoituneita suomalaisia seuraavat kaksi vuotta - persut, demarit, Arhinmäen uuskommunistit vahvistettuna Räsäsen kristillisillä ja  ..., oppositioon jätetään niin Kokoomus kuin Keskusta -  ruotsalaiset pääsevät mukaan,kun hyväksyvät pakkoruotsin poiston.

 

*/ prosenttiluku kertoo puolueen kannatuksen kaikista äänioikeutetuista 4,39 milj. (myös ulkomailla asuvat) - 2,93 milj. äänesti ja vajaat 1,5 miljoonaa jätti äänestämättä.

 

 

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
ilkka.luoma@keskipiste.fi
KESKUSTELU --- TIEDE

 

___________________________
Linkit:

Puolueiden äänimäärät 2011, abs. ---

http://192.49.229.35/E2011/s/tulos/tulos_kokomaa.html  ---
Ehdokkaiden äänimäärät 2011, abs. --- 

http://192.49.229.35/E2011/grtulos/grtulos_fi.html  ---
_______________________________________

Kuva:
DSC_4616.JPG
. 17. elokuuta 2006, klo 14:59. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki:
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/425842557/ ---

Kuvateksti:
Uusi eduskunta on valittu. Kansa on sanonut painavan sanansa - huolestuttavinta on puoluepolitiikan häviö ja kansalaispassivismi uurnien laistamisena ja äänestämättömyytenä (67,8%). Uudet kansanedustajat tulevat ajalemaan ylös ja alas vallan ja suosion hisseissä - kansa katsoo vierestä ja odottaa tekijöitä, jotka kuuntelevat ja lopulta tarttuvat myös vaikeisiin puhumattomiin aiheisiin. Kuvassa eduskunnan uuden osan modernit suomalaisvalmisteiset hissit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn
Ilkka Luoma

"Ilkka Luoman kielitoimisto" päätti hyväksyä yksikkömuodon "jytkyt" -sanasta, siis "jytky", jota voidaan myös synonymisoida jyhkeä, jyreä, järeä, (ronski), muhkea ja pliisummin valtava ;)

Nyt kansa odottaa näitä lupauksia:
-Ei Portugal
-Ei Kreikka, lisää
-Ei pakkoruotsi
-Ei Nato
-Ei lisää maahanmuuttoa
-(Ei) lisäydinvoimaa
-Ei eläkeikänostoa
-Ei lisää "tasaveroa"

Mitä muuta "ei"?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kun Soini sanoi Iisalmen suuren miehen, Seppo Kääriäisen lanseeraaman sanan jytky, niin se on sitten siinä, hyväksymme yks.muodon :)

Ilkka Luoma

Kuka on se Soinin takana oleva "kuiskaaja", joka mm. näkyi lyhyen hetken hyvin, kun Timo asui omiensa eteen vaalivoiton varmistuessa - "kuiskaaja" sanoi Soinille korvaan jotain, kuusi sekunttia ja ilmoille lanseerautui toistamiseen sana "jytky" - olettamusta "kuiskaajan roolista, vai ..."?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Soini sai yksikkönä jytkyvoiton puolueena ja itsenään, mutta moninaiset voitot kaikkina läpi menneinä ehdokkaina (jytkyt voitot/jytkyvoitot) ?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Aina ei voi voittaa. Muistamme myyntialalta ikuisuuspositivismin: "Joka aamu markkinat jaetaan uudestaan", sinnikkäät palkitaan.

Ilkka Luoma

"Paavokin totesi pudotuksestaan, että hänen ei olisi pitänyt kuunnella puoluetoimistoa" - olisi itse halunnut olla ehdokkaana Lapista, Keminmaalta (sai yli 10.000 ääntä sieltä) - Pate ei tee virheitä ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Muistanko oikein, että Soini diggasi Kekkosta?!

Ilkka Luoma

Näin on joissain haastatteluissa ilmaissut - sen sijaan edesmenyt oppi-isä Veikko Vennamo oli täysin välit poikki Kekkoseen, vaikka 1950-luvulla olivat hyvät ystävät!

Ilkka Luoma

Muistamme hyvin tuon eduskuntavaalin, jossa Kokoomus ja Katainen nousivat eduskuntaan Sauli Niinistön historiallisen äänivyöryn ansiosta. Sauli sai yli 60.000 ääntä ja demarit taas hävisivät kokoomukselle hallitusmandaatin vain reilu 20.000 äänellä. Oli siis Niinistön ansiota, että Jyrki kuittasi valtiovarainministerin pallin vuonna 2007.

Nyt Väyrynen presidentinvaaleista 2012 yhdisti uudelleen Keskustan valtavalla äänimäärällä ja eheällä kannatuksella alueilta, joihin Kokoomuksen kuntauudistus iskee tosissaan.

Näemmekö todellakin Väyryselle nk. Sauli-palkinnon kuitiksi erinomaisesta presidentinvaalista, jossa hänet erotti jatkokamppailusta vain 37.000 ääntä! ---

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Vain Hertta Kuusinen (kom.) on saanut enemmän ääniä eduskuntavaaleista kuin Niinistö!

Toimituksen poiminnat