Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomen puolustus on koko kansan asia

Nyt katsotaan todellisuudessa Timo Soinin voima – kuinka käy Suomen armeijan – niistetäänkö puolustusvoimien määrärahoja? Kansa hakee identiteettiä - myös armeijasta, omasta armeijasta – joka on aina se viimeinen lukko, niin ulkoisissa kuin sisäisissä kriiseissä.

 

Suomessa on yleinen asevelvollisuus ja suuri reserviarmeija, ja niistä täytyy pitää kiinni. Olemme erityisasemassa - Naton ulkopuolella, kansa tahdosta – meillä on velvollisuus turvata kaikki rajamme, kaikilta osilta. Meillä on myös oikeus reviiripuolustukseen.

....

 

11102010 - Suomen puolustusvoimat - kansanomaisesti armeija, on koko kansan asia, ei pelkästään kansanedustajien, ei hallituksen saati sitten Kokoomuksen vaalikeskusteluestolistan ja sen kielletyn aiheen. Suunnitteleeko Kokoomus salaa hilaavansa Suomen Natoon suotuisan vaalituloksensa myötä?

Kokoomuksella on realistinen mahdollisuus vaalivoittoon ja pääministeripuolueeksi, niin kauan kuin hätää kärsiviä kansalaisia on vähemmän kuin 25 prosenttia kansasta ja hehän eivät tunnetusti uurnille eksy - ellei sitten perussuomalaiset saa aikaiseksi todellista kansainvaellusta*/.


Olisiko maanpuolustus- ja armeijakeskustelusta demareille vaalioljenkorsi?

Demarit ovat oikeassa puolustuspolitiikan ja armeijan kehityskeskustelun avaamisesta nyt heti - sillä kansalaisten on hyvä tietää ennen äänestystä, mikä on minkäkin puolueen kanta seuraavalle vaalikaudelle - ettei kansalta "salaa" Suomea yritetä ujuttaa ja ängetä Natoon. Kokoomus on rehdisti ja kirkkaasti Natoon liittymisen kannalla - kansasta taas noin 27 prosenttia haluaa Natoon ja Natoon ei halua - kallupista toiseen - selkeä ja yksinkertainen suuri kansakunnan enemmistö.

Häkämiehen, Stubbin ja Kataisen aikomukset salata vaalikeskustelusta natokysymys, verhottuna hallitusohjelmaan jengatusta armeijaselonteosta kehitysoptioineen on estettävä kansalaisten toimesta jo vaaliuurnilla. Hallitusohjelmaa ei voida tehdä ennen kuin kansa on päättänyt ketkä Arkadianmäelle kiipeävät päättämään hallituksesta ja sen ohjelmasta.

Suomi elää omasta identiteetistä, omasta omintakeisesta luonteenlaadusta ja omasta puolustuksesta. Meillä ei ole varaa jättää armeijaamme ja sen kehitystä pelinappuloiksi vänrikki nappuloille. Armeija on väkevä kansallinen kysymys ja kansakunta kokonaisuudessaan sen kulut maksava rahanlähde. Puolustuksemme ydin on armeija sekä siihen liittyvät rakenteet ja nämä ovat koko kansan asioita!

...

20042011 - Tänään vaalit on käyty, ja vain persut olivat voittajia. Timo Soini on puhunut vahvasti armeijamme tarpeista ja kansakunnan odotuksista omaan armeijaan. Puolustusta ei ylläpidetä pelkillä puheilla – pitää olla ’rautaa’ ja rautaista tahtoa riittävästi, etteivät luulottelijat pääse pohtimaan turhia mietintöjä kyvyistämme.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.kuvat.fi/
http://www.facebook.com/first.ilkka


*/
---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u-aanestamattomyys-kimpoaisi-kansan-omaan-nilkkaan    ---
...
Puolustukseen liittyvä NRF-kuvakansio eduskunnasta -
---   http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Eduskunta%20p%E4%E4tti%20.../    ---
(Kansion jokaista kuvaa on käynyt katsomassa ~ 400 henkilöä)

Kiinnostuneille Nato -asiaa kansalaisten näkökulmasta 'tuutin täydeltä':
---   http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/NATO   ---
 
 
Sent:
Cc: liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; heidi.haavisto@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; haavisto@fin.la

Sent: Friday, October 08, 2010 10:08 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Puolustus on koko kansakunnan asia - ei vain hallitusohjelman tai edes hallituksen

...

Tunnisteet:

ARMEIJA, asevelvollisuus, EI NATO, maanpuolustus, PUOLUSTUS, puolustustahto, puolustusvoimat, yleinen asevelvollisuus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Tulikivenkatku ----

Suomi ei pysty turvamaan riittäväsyti omaa turvallisuuttaan yksinään.´Tarvitsemme aina ajanmukaista aseistusta ja turvatakuita. Tämän pystyy turvamaan vain NATOn jäsenyys.

NATO koostuu kuitenkin pääasiassa sen jäsenmaiden omista joukoista, jotem oma armeija ja asevelvollisuus on sen lisäksi välttämätön. Sen lisänä tosiaan koko sotilasliiton materiaalinen ja aseellinen tuki.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tarvitsemme kauppapolitiikkaa, jossa muut vierusmaat huomaavat Suomen käyttökelpoisuuden taloudellisesti, ja meille suomalaisille hyödyksi! Elämme viennistä.

Ilkka Luoma

Kuka tai mikä on meidän vihollinen, jonka torjumiseen tarvitaan Natoa? Olisiko Ahtisaari nyt Korean niemimaalla, jos kuuluisimme Natoon - ei ikinä, sillä Kiina olisi sanonut ei, ja valinnut päätunnustelijaksi jonkin muun kuin Ahtisaaren.

Ilkka Luoma

Natoa emme tarvitse, siinä jäsenenä oleminen houkuttelee terroristeja siviiliemme kimppuun, kuten on nähty mm. Espanjassa ja Englannissa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nato on hyökkäyspolitiikkansa ehtoossa, Natoa ei tarvita. Kiina ja Intia tulevat täyttämään Naton jättämän olemattoman tyhjiön.

Ilkka Luoma

Kiina on sanonut, ettei mikään yksittäinen maa voi olla pallollamme määräävässä asemassa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi media pitää itsestään selvänä, että USA saa tuhota, pommittaa ja tappaa? Nytkin Natojohteisesti USA suuntaa, omia tappioita minimoidakseen, miehittämättömiä sotakoneita libyalaisten sotilaiden ja siviilien kimppuun. Onko nimenomaan USA:lle "lupa tappaa"?

Toimituksen poiminnat