Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Reviiripuolustus loi kansakunnat!

Apina löi kivellä toista otsaan – kaiken alku, mutta minne? --- Lauantaina YLE:n TV1 lähetti merkittävän luonto-ohjelman kiinnostuneille ja riittävän uteliaille katsojilleen. Kiehtova Maailma dokumentissa oranki kopautti kätensä jatkeella, kivellä, pähkinän kuoren kappaleiksi saadakseen herkullisen sisuksen tyydyttämään ateriallisia mielihalujaan. Samassa kivi napsahti myös naapuriorangin otsaan aiheuttaen melkoisen kalabaliikin kahden orangin välille.

18122005 - Ihminen on pitänyt itseään ainutlaatuisena ilmiönä maapallon biosfäärissä. Esitetty dokumentti haki vastausta ihmiskunnan kehitykseen ja tulevaisuuteemme. Ohjelmassa oli havaittavissa, toki ihmisen pohtimana, yhtäläisyyksiä simpanssien nykyisyydestä meidän menneisyyteen sekä enemmän tai vähemmän alitajuntaisiin tapoihimme vielä tänä päivänäkin.

Vallitseva biosfääri hakee ruokansa lähialueelta vastoin ihmisten edestakaisin kuljettelua markkinatalousehdoin. Eläinkunnan päällimmäinen tehtävä on ruokailu, loikoilu, reviiripuolustus ja itsensä monistaminen uusiksi sukupolviksi. Evoluutio, asioiden helpommaksi tekeminen ja yksinkertaisempi ruoan saanti kehitti ihmisestäkin yhteisöllisen. Ihminen kasautui jo historiassa yhteen ryöstäen ympäristönsä mahdottoman yhtälön kautta rappioon ja unohduksiin (muinaiset suurkaupungit, mm. Maya- ja Ankhor-kulttuurit).

Tänä päivänä on myös meneillään kiihtyvä kaupungistuminen niin Suomessa, muissa kehittyneissä länsivaltioissa kuin myös kehittyvissä mm. Aasian tiikeri- ja jättiläismaissa. Kiehtovassa maailmassa käsiteltiin osuvasti lukumääräisesti kasvavan ihmispopulaation ja ruoansaannin helpottamisen yhteyttä luonnon liialliseen riistoon ja lopulta eroosioon, joka imee kasvutekijät olemattomiin.

Parlamentaarisesti valvottu YLE tuottaa kansalaisille ajattelemisen aihetta, tositv-robinson-juhlapäiväseikkailujen vastineeksi, tutkittuna ihmistietona luonnosta, missä tositv on arkipäivää.

EU kiemurtelee maataloustukien kimpussa, huomaamatta sitä, että lähialuetuotanto ja elinkelpoinen maaseutu on tulevaisuutemme. Päämäärämme kulutuksen vähentämisen ohella on tasaisemmin jakautunut väestötiheys. Tulevat sukupolvet, joille jää tuottamamme ongelmat, ovat ratkaisijan roolissa. Luonnonläheinen kasvuympäristö on ymmärryksen herättäjä näkemään luonto kokonaisuutena, missä olemme vain yksi osanen.

Päämäärämme ei ole loputon työn ja ruoansaamisemme helpottaminen, samalla enenevästi fyysistä työtä tekemättöminä lihoen yli äyräidensä. Aitoa hyvinvointia ei mitata auton koolla, asumisneliöillä, Tournedous-pihveillä eikä kulutusjuhlalla, missä mittarina on vain verottajatiedot iltalehdissä.

Lauantain Kiehtovassa maailmassa nähty ihmisapinan kivellä napautus toista lajikumppania otsaan jäi tavoitteeltaan arvoitukseksi. Oliko otsaankopautus vahinko vai tarkoitus?Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://edustajaehdokas.blogspot.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä se Raamattu sanoi? Siis ihmisen rooli luomakunnan kruununa!

Ilkka Luoma

Kyllähän kristinusko siunasi Amerikoiden intiaanien lahtaamisen - ristin ja miekan tiellä ja hyväksynnällä. Espanjan kuninkaan piti saada konkurssikypsään hallintoonsa inkojen kulta-aarteet, papit siunasivat hävittääkseen pakanauskonnot. 'Mitähän Raamattu olisi siihen tuumannut?'

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Toisessa maailmansodassa papit molemmin puolin rintamaa siunasivat tappamisen, ei sen kummempaa.

Ilkka Luoma

Muurahaispopulaatioilla on yhtä suuri biomassa kuin ihmiskunnalla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näin Pääsiäisenä arvostamme yhden uskontokunnan epistolaa, mutta samaan aikaan 3/4 maapallon ihmisistä ei tiedä asiasta mitään, ei yhtikäs mitään. Minkä luomakunnan kruunuja me olemmekaan?

Ilkka Luoma

Kiinassa on jo nyt enemmän kristinuskoisia kuin Suomessa asukkaita.

Pieta Leonardo

Kiinassa on hurja herätys päällä. Siellä kuolleet herätetään Jeesuksen nimessä elämään, kaikenlaisia huimia juttuja tapahtuu, olen nähnyt muutaman videoleikkeen, jos löytyisi juutuubista niin voisi yrittää linkittää - mutta elävää ja huimaa on meno todellakin Kiinassa, koska siellä vainotaan kristittyjä.

Usko on ihmisten ainoa toivo siellä.

Ilkka Luoma

Kiinassa on uskonnonvapaus. Kiinassa on lisäksi ankarat lait yhteiskunnan horjuttajille ja lietsonnalle - 1350 miljoonaa ihmistä ei voi hallita kuin 5 miljoonaista kansaa ero on 250 kertainen. Tätä meidän on hyvin vaikea ymmärtää.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kiinassa nimenomaan kongfutselaisuus nostaa jälleen päätään, ja se valitaankin keskushallinnon toimesta uudeksi tieksi kohti uutta vuosisataa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kansakunnat ovat samankaltaisten (jonkin yhdistävän tekijän) suku- ja perheyhteisöjen monikertoja. Ydinasia on perhe, joka lisääntyy.

Ilkka Luoma

Tämä asia on yhtäläinen uskontokunnasta tai kulttuurista riippumatta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaikki uskontokunnat hyväksyvät lisääntymisen ja siihen tarvitaan ihmisfilosofiana perheyhteys.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Schengen natisee, Ranska haluaa siitä ulos. Alkaako tästä EU:n järjestelmien alas-ajo?

Ilkka Luoma

Tunnetuin tokaisu väkivallan päätteeksi on: "Ei enää koskaan" - alkaakseen kohta uudelleen.

Ilkka Luoma

Tuleva USA' n presidentti Trump näyttäisi olevan reviiripuolustaja.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170115220005416... -

.

Toimituksen poiminnat