Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ketkä ovat peruskansalaisia?

Kuka on peruskansalainen tai oikeastaan perussuomalainen, joka ryhmänä ilman ohjattua kuria tai johdatusta teki kansalaisliikkeen Timo Soini julki-ilmentymänään. Persuja äänestäneet eivät ole puolueuskollisia, mutta he ovat uskollisia muutokselle, joka jatkuu - suurempi muutos on odotettavissa neljän vuoden kuluttua. Nyt on voittaneiden etsikkoaika - takin kääntöön ei ole varaa - peruskansalaisten kansaliike rankaisee viimeistään neljän vuoden kuluttua kääntäjiä ... mutta mitä Me kirjoitimme jo vuosia sitten ---

...

 

[04092007  ... perussuomalaiset kasvavat päättäjien asemaan ja sosiaalidemokratia käy omaa kamppailua puoluepolitiikan ja kansalaisliikeajatuksen rajoilla ... ]

"Maassa kaikki hyvin ja tuleva kuningas eläköön kauan". Elintasolintukotomme on yhteiskuntapoliittisessa "vaikutekriisissa" - kansa ei laajasti tue perinteellistä puoluepolitiikkaa. Kansakunta vaikuttaa nyt suoraan ja keskustelee keskenään - ohi puolueapparaattien. Suomi on syönyt hyvin, vaikka nälkä kulutuksen kasvussa onkin ohittanut vyön viimeisenkin solkireiän. Nälkä on myös tietämättömyydessä, mitä huominen tuo tullessaan.

Suomalainen on keskimäärin perusihminen, joka ei kannata Natoa, mutta kannattaa varusmiesarmeijaa ja poliisia peruskansalaisten turvaksi mm. maahanmuuttajien varalta. Tavallinen kansa uskoo Jumalaan, ei käy kirkossa, mutta maksaa verot.

 

Suomalainen on epäluuloinen vierasta kohtaan, olemme tottuneet saloseutuihin ja olemme yksi Euroopan harvaan asutuimmista valtioista. Reviirimme istuvat mielissämme, aidoissamme ja suojauksissamme - kuitenkin kilttiä ja hyväuskoista luonnettamme puolustaessamme.

Suomi oli puolueiden maa - niitä meillä riittää, olemmahan aatesirpaloituma ilman aatetta. Meillä on kolme suurta, mutta aatekriisissä olevaa - kansa ei enää laajasti luota puoluepolitiikaan. Kansalaiset valitsevat ihmisiä, siis tekijöitä, joihin toivottavasti voisivat luottaa. 'Puolue pettää aina', näin me useasti ajattelemme.

Perussuomalaiset saivat suuren vaalivoiton, kiitos mm. hyvän Uusimaa menestyksen. Vanhempi ikäpolvi muistaa vielä Veikko Vennamon suurvoiton, jossa Suomi ja eduskunta saivat 17 kansanedustajaa unohdetulta kansalta, joka tiesi mitä halusi. Veikko loi henkeä ja siihen kulminoitua aate, mies ja tahto. Kyllä kansa sen tiesi.

 

Perussuomalaiset, jotka ovat Veikon, Einon ja Pekan jälkeläisiä, valmentautuvat uuteen suurvoittoon, samalla kun demarit pohtivat minne jäi aate, henki ja johtajan karismaattinen voima - Tannerista ja vanhemmasta Paasiosta on jo kulunut pitkä aika.

Puolueet muuntuvat vääjäämättä kansalaisliikkeiksi. Kansalla on nyt suoravaikuttamisen kanavia käytössään, me osaamme viestiä, löytää tietoa ja mielipiteitä verkosta. Olemme verkottumassa ja bloggaamme, keskustelemme anonyymeinä sekä kerromme mistä voi ostaa ja mistä sai mitäkin palvelua.

 

Kansalaiset siirtyvät suoravaikuttamiseen. Puolueiden on muututtava siinä mukana, jos mielivät pysyä tavallisen perussuomalaisen kelkassa. Puolueiden ja kansan etäisyys toisistansa on nyt saavuttanut rajansa.

Tämän päivän pieni puolue kansalaisliikkeenä voi olla huomisen suuri vaikuttaja. Aate on heräämässä uudelleen. Arjen pienkuluttaja on huomannut tapahtumassa olevat ympäristömuutokset niin henkisenä oravanpyöränä kuin talouskiihkeytenä, mutta ennen kaikkea muutoksina ympärillämme, mistä kuintenkin ammennamme kaiken elinvoimamme.

Haemme muutosta ja odotamme suunnannäyttäjää, mikä kulminoituu myös henkilönä, joka sanoo ja pitää sen mitä lupaa. Suurin lupaus on yhteenkuuluvuuden viesti - vaikuttavin lupaus on välittäminen ja osallistuminen, ei välttämättä katteeton palkankorotus, verojen alennus, vaan oikeudenmukaisuus jaossa, tuessa ja huomioimisessa.

Huomisen aate ei ehkä ole puoluepolitiikkaa, vaan se saattaa olla kansalaistoimintaa, jossa osallistumisen riemu ja yhteenkuuluvuus nostavat ihmiset vaikuteryhmiin kukin mieltymystensä mukaisesti. Yksinäisyys, osallistumattomuus ja sivuraiteelle jäänti pelottavat eniten.

 

Vaatimatonkin toimeentulo hyväksytään, kunhan on tunne tarpeellisuudesta ja joukkoon kuulumisesta. Vaikeina aikoina ihminen osoittaa parhaan taistelutahtonsa ja tuolloin yhteishenki ratkaisee.

Kansalaisliike on ryhmätoimintaa, missä on päämäärä. Päämäärä kristalloituu johtotähtenä, suunnalla pitää olla näyttäjä - näyttäjä tulee olla keulakuva johon luotetaan. Johtaja antaa ryhmälle ja liikkeelle kasvot - kasvot ovat elämää suurempi asia, kun ratkaistaan tahdon lujuus ajaa omiensa asioita.

 

Vahvin asiaansa uskova saavuttaa voiton. Muutokset ovat nyt lähempänä kuin miesmuistiin jämähtäneiden puolueapparaattien aikana, jolloin meitä "hallitsemaan" valiintuivat henkilöt, jotka kasvoivat ulos aivan tavallisen kansalaisen elämisen arkitodellisuudesta.

Seuraavat vaalit ovat yllättäen pienen ja suuren mittelö, jossa kirkastuu uusi aatteen tie, missä kansalainen saa sijansa vaikuttajana myös muulloin kuin vaaliuurnilla. Suoran kansalaisvaikuttamisen aikakausi on alkanut ja tämä edellyttää aktiivisuutta, näkyvyyttä ja määrätietoisuutta kansanjohtajilta.

 

Lupaus huomisesta on niukkuus, josta joudumme maksamaan velkaa sinne, mistä ympäriltämme ylettömällä kulutuksella, vain oman lyhytnäköisen etumme vuoksi, ryöstimme. On velanmaksun aika.Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE [21685]

______________________________________
Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus -
kuvia saa käyttää vapasti ylläolevan kirjoituksen kanssa. Copyright by Ilkka Luoma 2007.

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/3900903 --- 28072007098.jpg 915kB

Teksti
Suomi muutti kaupunkeihin ja autioitti maaseutua. Miltei meidän kaikkien tavallisten suomalaisten juuret ovat mullassa. Pysähtynyt juna ilman veturia Kallislahden asemalla. Ratakenttä on ruohottunut, mutta voisiko lisääntyvä kotimainen puukauppa jälleen virkistää maaseutua, junaliikennettä ja paluumuuttoa juurillemme, jonne joka kesäviikonloppu kymmenet tuhannet kaupunkilaiset suuntaavat hermojaan lepuuttamaan. Nykyiset sivuraiteet voivat olla huomisen väyliä, jotka tuovat toimeliaisuutta syrjäseuduille - Suomi on suuri maa, jossa on hyvä asua.

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/3900907 --- 28072007126.jpg 928kB

Teksti
Tai kuinka se sitten meneekään? Kuitenkin kaikissa tilanteissa aivan tavallinen perussuomalainen on aina maksumies/ -nainen, kun päätöksille rahoittajaa haetaan. Onko nykyinen puoluebyrokratisoitunut apparaattijärjestelmä huomisen päättäjä, jää suuren kansa ratkaistavaksi. Tämän päivän pienet puolueet voivat olla huomisen suuria kansalaisliikkeitä - kansa ottaa vaikutusmahdollisuuksia enenevästi käsiinsä, ei vain vaaleissa, vaan jatkuvina vaikutekanavina valitsemilleen.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/3900911 --- 28072007131.jpg 1013kB

Teksti
Suomalainen aivan tavallinen kylätaiteilija ilmineerasi mielipiteensä suoraan kuvina, patsaina ja teksteinä. Tämäkin on suoraa kansalaisvaikuttamista. Vekaranjärvellä suuren varuskunnan vieressä kantaa ottava suoravaikutetaiteilija osoitti ajatuksensa kaikille ohikulkijoille (Onnela).

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/3900923 --- DSC_8751.jpg 2802kB

Teksti
Perussuomalaisen intohimo on sauna ja usein siihen liittyvä olut ja sahti. Kaikkea kohtuudella, on vanhan kansan viisaus, joka pätee myös tunteiden ravitsemisessa. Suomalaiseen elämäntyyliin kuuluu sauna ja ranta, mistä uida. Kohtalomme alkoi vedestä ja siihen se myös joskus päättyy. Millaisia ovat tämän päivän suurien puolueiden kohtalot, kun kansakunta huomaa voivansa tehdä kansalaisliikkeinä omia päätöksiään suoraan ohi byrokratisoituneiden puolueapparaattien?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/3900933 --- DSC_8776.jpg 2986kB

Teksti
Meille monille aivan tavallisille perussuomalaisille riittää ruismoottorinen aitosuomalainen puuvene mökin rantaan. Vuosituhannet saloseuduillamme vesistöt ylitettiin ruuhilla, veneillä ja nimenomaan ihmisvoimalla, joka ei rasittanut luontoa, vaan ravitsi sitä väkevinä eloperäisinä luontopäästöinä. Olisiko huomisen uudet kansalaisliikkeet myös väkeviä todisteita vastuidemme kasvusta?

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/3900944 --- DSC_8780.jpg 3097kB

Teksti
Kiihkoutuva kulutusjuhlamme vaatii lepoa ja rauhoittumista. Usko huomiseen ladataan rannoilta ja vedestä - meillä tavallisilla suomalaisilla on suuri veto veden ääreen, sieltä mistä vuosimiljoonia sitten nousimme jatkamaan sukuamme maan päälle. Tavalliselle perussuomalaiselle riittää uskottava ja luottamusta herättävä valtion ohjastaminen - syntyykö tämän päivän pienet puolueet huomisen suuriksi kansanliikkeiksi ohjastamaan meitä luontoystävällisempään suuntaan?

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/3900952 --- DSC_8824.jpg 2798kB

Teksti
Tyven sisäsuomalainen järvi, jossa pienet veden kareet laajenevat tyyntyäkseen lopulta. Tyyntä myrskyn edellä - olemme kuluttaneet luontomme elinvoimaa siihen tahtiin, että huomisen rajuilmat odottavat jo tyvenen takana. Meillä suomalaisilla on valitettavasti yksi maailman suurimmista ekologisista jalanjäljistä, siis kulutamme henkeä kohti valtavat määrät energiaa.

Kuva 8
--- http://www.panoramio.com/photo/3900960 --- DSC_8828.jpg 2560kB

Teksti
Tavallisen suomalaisen ydinperheen pyyde ja toive on terveet lapset ja ilo niiden kasvattamisesta niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Leikkiviä lapsia kirmailee pienen järven rannalla; kaikki leikit eivät vaadi kalliita laitteita, vekottimia ja vempeleitä - joskus riittää pelkkä ilo lämpimästä vedestä ja omien vanhempien läheisyydestä.

Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/3900966 --- DSC_8861.jpg 2867kB

Teksti
Juuri tavallinen suomalainen kaipaa rauhaa, omaa rantaa ja pientä saunaa, jossa voi hikoilla pois arkipäivän murheet oman perheen kesken. Kaikki ilot ja mukavuudet eivät maksa paljon, tarvittaisiin vain yritteliästä mieltä. Tavallisen suomalaisen ikioma sauna jossain järvisuomessa.

 

Tunnisteet:

 

, , , , ,

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Persujen kestovaltti kannatuksen säilyttämiseen on siinä että muut puolueet ovat juuri sellaisia kuin ne ovat: 100% suomalaisvastaisia viherkommunistisia RKP apupuolueita. Eipä siis hääviä politiikka tarvitse tehdä..

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Persut ovat puolueena edelleen hyvin pieni, mutta kansanedustajia hajanaisella ryhmällä nimeltä Perussuomalaiset on paljon! Kaikilla puolueilla on sama tauti, ei ole kansalaisten laajasti hyväksymää päämäärää ja käytännön tavoitetta.

Ilkka Luoma

Seuraavien neljän vuoden aikana se ratkaisee, joka saa eniten aktiivisia jäseniä puolueelleen tai kansalaisliikkeelleen.

Ilkka Luoma

Voisi arvata, että nokkelat uudistajakansalaiset menevät nyt Keskustaan konsultoimaan suoraa kansalaisvaikutetta ja markkinoinnillista "iholla oloa" ;)

Jukka-Pekka Vasara

Kepu turvannee seuraavissakin vaaleissa valtavaan joukkoon kk palkattuja äänestäjiään, jatkkuvaan persujen ilkkumiseen aiheesta tai ilman aihetta yhdentekevää ja tietysti jonkun mainostoimiston keittämään "uuteen" kampanjaan.

Jos uusi hallitus leikkaa nimen omaan nyt poissaolevan kepun virkarälssiä ja persut eivät jostain syystä floppaa täysin voi kepun alamäki, siis sulaminen 2 -5% eurokokoon olla iloinen tosiasia. A Merisalo ei jostain syystä julkaissut vastaavaa analyysiäni :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näinköhän Merisalo olisi Keskustan uusi ideologihai, joka tuulettaa maakuntien puhurilla puolueen myrskyvaroitukseksi muille ideologiastaan köyhille?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Keskusta on nyt hyvin houkutteleva puolue sellaiselle ihmiselle, joka haluaa rakentaa todellista uutta, mutta ottaako perin pinttynyt puolue uudistajaa/uudistajia vastaan?

Ilkka Luoma

Keskustankin on syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen! :)

Ilkka Luoma

Millään puolueella ei ole toistaiseksi modernia aate- ja tavoiteohjelmaa - sanotaanko niin, että "pallo on hukassa ja hukka metsässä". Ideologiat ovat rapautuneet, jos niitä on ollut alkuunkaan. Jokaisella puolueella pitäisi olla pääideologi, joka hakee koko ajan tuntumaa kansalaisyhteiskuntaan - jopa testaa erilaisia suuntauksia ja hakee palautetta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Entisessä Neuvostoliitossa viimeinen kommunistisen puolueen pääideologi oli Mihail Suslov, onnistuiko työssään, vai jäikö kesken?

Ilkka Luoma

Kommunismi ideaalisena aatteena ei sovi kilpailevalle näyttötalousihmiselle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Muiden puolueiden on aiheellista miettiä mikä on tämä "peruskansalainen" ilmiö, sillä he ovat sitä patoutunutta "kansakunnan liike-energiaa", joka tulee vaikuttamaan suuresti huomisen päivän Suomeen.

Peruskansalaiset ovat ryhmänä ei puolueuskollisia, ja lähtevät mihin tahansa kelkkaan, joka on vastoin perinteellistä puoluepolitiikkaa.

Ilkka Luoma

'Peruskansalainen' -ilmiönä on hyvin yksinkertainen - petrimaljan reuna ylittyi vain roimasti ja syntyi protesti, ja nyt se kohdistui kanavanaan Timo Soinin "melonin kokoiset herneet periteellisten nenissä"! ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Karkasivatko melonit nenästä haukien tavoin kaislikosta? :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nyt persut käyvät hallitusneuvotteluihin rähinäremmit sinapissa, vauhtia otettiin Bottalta kirkkaiden siivittämänä ;)

Ilkka Luoma

"Rähinäremmit piukeina paukkuvat", kun 2. eduskunnan puheenjohtajapallista persut käyvät tuimaa arvovaltasotaa kepulaisten kanssa ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jonninjoutava taistelu, kannattaisi antaa Kepulle, 2. puhemiehen tittelillä ei ole juuri mitään käytännön valtaa, on muita tärkeämpiä kädenvääntöjä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

25.4.2011 07:08 ...pitäisikö lukea Karl Marxin Pääoma?

Ilkka Luoma

Kommunismi vaatii uudistusta ja tuotekehitystä - se ei sellaisenaan sovi ihmiskunnalle. Geenien kehityssota on perinteellistä kommunismia vastaan ja syvältä.

Ilkka Luoma

26.4.2011 20:20 Nick Rigel
VAST
Vastuut jaetaan kansalaisten äänien mukaisesti - ratkaisut ovat täynnä kompromisseja, koska Suomessa ei ole yhtään todellista suurta puoluetta - suurimmankin kansansuosio jää alle 14 prosentin!

Toimituksen poiminnat