Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Muokkaako Saksa Eurooppaa mieleisekseen?

  • Kremlin muuri - vuonna 2005 lasketetut seppeleet Suuren Isänmaallisen sodan päättymisen kunniaksi - 66 vuotta sitten 1]
    Kremlin muuri - vuonna 2005 lasketetut seppeleet Suuren Isänmaallisen sodan päättymisen kunniaksi - 66 vuotta sitten 1]

Saksa on EU:n ja koko Euroopan veturi, jota Venäjän massiiviset energiavarat ravitsevat. Saksan ja Venäjän suhteet ovat kunnossa. Saksa kävi Neuvostoliiton kanssa maailmanhistorian suurimman ja verisimmän sodan 1941-1945 – sen loppumisesta on nyt kulunut 66 vuotta. Kuka voitti ja kenet?

 

Missä mennään nyt Eurooppa, kun osa euromaista söi itsensä ylivelkaisiksi? Kuka ja ketkä kantavat vastuuta – Saksa kantoi vastuuta yli 70 vuotta sitten, kun Eurooppaa muokattiin kovalla ja raa´alla kädellä. Ottaako Saksa nyt sen rahalla, mitä ei aseilla saanut?

...

 

 

60 [66] vuoden jälkeen historian näkökulma voisi laajentua

11122005 - Vuosi 2005 on useiden juhlien aikaa. 1945 päättyi eräs aikakausi, josta ei ole ollut lupa puhua kuin yhdellä tavalla. Kansallissosialistinen Saksa antautui liittoutuneille, lähinnä venäläisille ja amerikkalaisille. 66 vuotta sitten alkoi laaja yksipuolinen vuoropuhelu voittajien tahdon mukaisesti. Tänä vuonna tullaan todennäköisesti kokemaan uusi lähestyminen arkoihin tapahtumiin. Olisi tasapuolisen tutkinnan aika.


30-luvulla Saksan kansa valitsi defacto suvereeniin asemaan kansallissosialistisen liikkeen, joka oli palauttamassa kansallista identiteettiä Saksalle. Tapahtumien ilmentymistä on puhuttu ja kirjoitettu runsaasti; vähemmän on tarkasteltu niitä toimenpiteitä, joilla kohotettiin Saksan kansalaisten elinmahdollisuuksia, parannettiin työllisyyttä, aikaansaatiin kansallista eheyttä ja toisaalta kavennettiin ilmaisunvapautta.

 

Vaalitulos, joka 1933 saavutettiin, ei kokonaan voinut olla manipuloitu, vaan reilu enemmistö-miinus halusi muutosta. Toinen maailmansota käytiin tunnetuin seurauksin. Ne epämiellyttävät tapahtumat, joihin tuolloinen valloittaja syyllistyi, tiedetään myös hyvin. Saksa on nykyisyydessään osoittanut tahtoa hyvittää tapahtumat ja nyt on aika antaa myös hyvitys nykyiselle Saksan kansalle hautaamalla menneet.


Kuinka historia kirjoitetaan?

Nyt olisi hyödyllistä perehtyä tämän päivän epäoikeudenmukaisiin tapahtumiin, mm. Palestiinan kysymykseen ja lisäksi niihin lukemattomiin epäinhimillisiin tapahtumiin, joissa lähes aina siviilit ovat suurimman kärsimyksen kohteena. Valttina saavuttaa äänestyksien jälkeistä valtaa, on käyttää osin samanlaisia retoriikan helmiä kuin jo 1930-luvulla.


Suomen tapahtumat ja kohtalo on useasti liittynyt Saksaan

 

Tänä päivänä mm. vientimme ja tuontimme on Saksan kanssa merkittävän suuressa asemassa. Suomalaisille Saksa on merkinnyt mahdollisuuksia ja turvaa kuin myös epätietoisuutta. Aikoinaan oli meille tulossa myös saksalainen kuningaskin.

 

Saksalaisten sotilaallinen ja taloudellinen apu kesällä 1944 oli eräs ratkaisu itsenäisyytemme säilymiselle. Tämänkin tosiasian esilletuloa piti odottaa lähes 60 vuotta, mutta nykyisin asia on laajasti hyväksytty ja tunnustettu. Tiedämme myös senkin, että ilman Saksan viljaa, olisi sotamme Neuvostoliittoa vastaan päättynyt jo talvella 1942 – ruoka oli miltei lopussa.


Nyt olisi aika nähdä asioita objektiivisemmassa valossa;

 

vanhojen hokemien toistelu ei tuo menetettyjä syyttömiä sieluja takaisin. Jo EU-yhtenäisyyden nimissä olisi huomioitava saksalainen identiteetti; kaikilla on oikeus omaan identiteettinsä, kuten Suomessakin eri maakunta-alueilla on omat piirteensä, niin myös liittoutuvassa Euroopassa on eri mailla omat "omituisuutensa". --- Saksalle, joka on merkittävä nettomaksaja yhteisessä Euroopassamme, olisi annettava sille kuuluva arvonsa.


Tämän vuoden yli 66 vuotta sitten tapahtumien julistuksille paremmasta maailmasta ja muistutuksista historian virheistä, antaa kysymyksiä herättävän olon, koska nyt aikoinaan kärsineet viljelevät uutta kärsimystä uusille kärsiville itsensä puolustamisen ja vapauden nimissä.

 

 

Voittajat ovat aina määränneet linjat,

 

häviäjän on tyytyminen ajan kuluun ja unohdukseen. Voittajat tänäkin päivänä sanelevat virallisen totuuden ja julistuksen. On vain yksi hyväksyttävä tapa muistella vanhoja; historian virheistä tulisi muidenkin oppia kuin vain historiassa virallisia virheitä tehneiden. Objektiivisuuteen kuuluu myös historian näkökulmien valaisu kaikilta tahoilta; myös häviäjien näkemyksien ja tutkimusten osalta.


Eurooppa EU:na ei ole yhtenäinen;

 

eikä se synergioidu hyödyllisyydeksi kaikille, ellemme ota huomioon myös kaiken kattavaa historiatutkimusta ja hyväksyntää, että virheitä on tapahtunut kaikilla puolilla. Maailma voisi olla tasa-arvoisempi ja harmonisempi, mikäli emme lietso liiaksi kansallista erinomaisuutta ja vain omien kulutusetujemme oikeutuksia. Tulemme kohtaamaan uudentyyppisiä uhkia; saastuminen, energian riittävyys, puhdas vesi sekä ilmastomuutokset vaativat yhteisiä ponnisteluja.


Tästä vuodesta  ei saisi tulla liiaksi historian muisteloa, vaan niiden ominaisuuksien löytymistä, jolla nykyiset epäinhimillisyydet vähennettäisiin minimiin. Saksa on hieno ja moni-ilmeinen kansakunta. Historiamme on meillä kaikilla ja sen kanssa tulee voida elää.

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

 

 

1]

KUVATEKSTI  - KUVALINKKI ---   http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/DSC_5786.jpg 

 

”Kuvassa näkyvät kukkalaitteet olivat Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin, Kiinan presidentin Hu Jin Tao:n ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin laskemat + mukana on myös Saksan liittokanslerin Gerhardt Schröderin seppele ja muitakin, mm. Suomen. Tässä vietettiin II-maailmansodan päättymisen 60-vuotisjuhlia herkimmillään vuonna 2005/ toukokuu. Muuri on Moskovan Kremlin muuri.

Saksan Kolmas valtakunta oli vain tykinkantaman päässä näistä muureista joukukuussa 1941. Maailma on nyt muuttunut. Kiina on noussut maailman kärkikaartiin, Neuvostoliitto romahtanut ja Saksa yhdistynyt. USA on tätä kirjoitettaessa maailman ainoa sotilaallinen supervalta, toistaiseksi. Saksassa ei ole vielä aloitettu historian pyykinpesua siltä toiselta kannalta, häviäjän kannalta, sen aika odottaa vielä...”

Kuva otettu 23. toukokuuta 2005, kello 20:11. DSC_5786.JPG. 1/80s, f4.5, 105mm. Nikon D70. Photo by Ilu 2005.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saksa "Euroopan keskusvaltana" on historiansa ajan muokkaillut Eurooppaa, aina Suomea myöten ...

Ilkka Luoma
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä ei saanut aseilla ja voimalla, niin nyt se otetaan rahalla ja työllä.

Ilkka Luoma

Oli kuningaskin lähellä, ja vararikko vuonna 1992 Suomelle, ellei Saksa tullut apuun - meiltä olivat rahat lopussa ja vain Saksa auttoi - entä nyt?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä yhteistä löydetään Saksan auttaessa Suomea 1992, ja nyt Portugalin tilannetta, jossa Suomen pitäisi auttaa ylivelkaantuneita "löytöretkeilijöitä"?

Ilkka Luoma

Stubbilla on ollut etsikkoaikansa, ja ainakin uusmaalaiset ovat sen pitkälti hyväksi havainneet! [?]

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Stubb on vaarallinen osaamattomuudessaan, muistamme hänen Libya lausunnot: "Me tuhoamme, me tapamme..." Mitä olet noista mieltä?

Ilkka Luoma

Korskuvan hevosen lailla ylilyönti, jota on myöhemmin korjailtu. Lapsus.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Korjailu on ollut tarpeen, sillä länsi natoineen on häviämässä Libyassa, ainakin moraalisesti, sillä kukaan ei tiedä tarkasti kuinka paljon libyalaisia siviilejä on natopommituksissa kuollut!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

66 vuotta sitten päättyi Euroopan II Maailmansota :)

Ilkka Luoma

Kiitos korjauksesta - korjattu alustukseen :)

Tänään on muuten Eurooppa -päivä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Oli Eurooppapäivä synkkien varjojen edessä, mutta mitä huomenna? Kuka lopulta tekee oikeita päätöksiä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juuri tulleet Saksan talousluvut maaliskuulta rikkovat kaikki ennätykset: Vienti kasvoi 7,3%, ennuste oli 0,8% (!)

http://www.wiwo.de/handelsblatt/deutscher-aussenha...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kiinan kauppa vetää! Ennen oli saksalainen sotakone, nyt on saksalainen talouskone!

Ilkka Luoma

Saksan ylivertainen insinööritaito mm. tuotantojärjestelmien valmistajana on ylivertainen - Eurooppalaisista kiinalaiset luottavat saksalaiseen ja suomalaiseen insinööritaitoon.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miten perustelet tuota Suomen asemaa noin? Mitä erikoista Suomi on tehnyt Kiinassa, jotta tuo asema on lohjennut?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Meidän tulee muistaa, että Saksa ja saksalaiset ovat taipuvaisia järjestyksen tielle, jossa päätösvaltaa käyttää koneisto, missä on kuri ja valovoimainen johtaja. Maailma muuttuu "eskoseni" :)

Jari Vuorinen

Tää on sitten mun omaa fiktiota.

Geldensraum suunnitelmassa Saksa vie meidät Suomen hieman rikkaampana kuin moni muu valtio-siis myöskin suomen-kaikki samalle tasolle.

Geldensraumissa saa ol vain yksi rikas ,valtaapitävä ydin eli Saksa ja ympärillä kaikki samanarvoiset periferiat.Eisim.Suomalaisuttaa ei ole.Kansaaliset erityipiirteet kielletään ja kaikilla periferioillaa on yhtä paljon rahaa ja Saksa säännöstelee.

Kun kaikki on sitten Geldensraum koneiston alla,on tiukka ohjaus helpompsaa ja se syö vähemmän byrogrtiaa,tai on ylipäätään mahdollista.

Sanomalla EI nyt Portugalille me sanomme ei myöskin tuolle suunnitelmalle.Jos kyseesssä olisi vielä Lebensraum,niin Saksalainen haluaisi meidän kodin ja maita.Geldensraumissa Saksan taloudella töytyy olla vallattuna alistettavan maan talous ja alistettava.Sanomalla ei meille aukeaa tie omaan onneen ja menestykseen,juuri sellaiseen kuin haluammekin ja meillä on oikeus luoda.

Jos me emme anna tukipakettia ja nöyrästi osallistu kriisitykseen kohti omaa köyhyyttämme ja taspaisyyttä esim.vaikka kreikan Puolan ja muiden sen kaltaisten köyhempien valtioidenkanssa,niin meitä rangaistaan jollain tapaa.Se kuuluu tähän.

Saksa todellakin muokkaa Eurooppaa mieleisekseen.

Taitaa se Aatu jossain luurata.

Jari Vuorinen

Portugal kriisihän,nin kuin ne aikaisemmatki kreikka ja Irlanti ovat EU-kriisiä,osa kokonaisuuttaa.EU:ta.

Saksa ja EU voisivat helposti lakaista kaikki tämmäiset kriisit maton alle mutta se ei halua tehdä niin,koska tällöin ei mennä ohjelman mukaan ja niin kuin ohjelma sanoo.,Tuo ohjelma on,että kaikki EU Periveriat ovat yhtä pikässä ja paksussa lieassa ja nöyrinä alamaisina valtioina hallittavissa Rahalla.Ja lopuksi jopa pelotteella.

Mikäli Geldensraum toteutuu kuin Lebensraum aikanaa,nyt vain talousnatsien toimesta,meisät on tullut ja tulee sitten muutamsaa vuodessa kuin mikä tahansa köyhempi EU:n valtio.Saksalaiset eivät kykene EU:n avulla toteuttman EU:n ylivaltaa,jos jaloissa pyörii muutama rikkaampi valtio.kaikki valtiot on kriisitettävä vuorollaan.
Rötöspankkeja on jo meilläkin riskisijoituksia.Täällä pohjustetaan Suomeenkin jo kovaa vauhtia kriisiä meillekin tulevaksi,jolloin taspäistäminen onkin jo melko lähellä loppuruostraan ja alkaa sen jälkeen paljon kovemmat otteet kuin kriisittäminen.Tekis mieli sanoa Kaasuttaminen niin kuin Lebensraumissa.Sakaslainen on simissä Invaasiosika,ei muuta.

Geldendsraumissa on vain yksi rikas mahti,Saksa ,ja muut ovat alamaisia tiukassa ohjauksessa.

Tämä Kriisittäminen on vain yksi keino monista ,joilla Geldensraum ideologiaa toteutetaan.Kriisittämistä voidaan luonnehtia pikkuhiljaa nakertamiseksi,kovemmat konstiti on vielä tulossa ja ne tulee jos aina vaan suostumme maksumiehiksi sanomalla,kyllä herra saksa.

Kriisittäminen on vain eräs EU:n keino mitata uskollisuuttaa ja vahvistaa alamaisuutta.Samalla siinä aina sopivasti pikkuhiljaa köyhtyy.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko Saksa nieleskellyt voittajien ohdakkeita jo riittävästi. Sehän tiedetään, että Saksa haluaa perustaa omat Euroopan puolustusjärjestelyt - Euroopan jenkittömän Naton.

Ilkka Luoma

Mitä sanoo lopulta EU-Euroopan veturi Saksa - sieltä syntyy lopullinen päätös euron eduksi tai lopuksi.

Toimituksen poiminnat