Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansakunta kaipaa yhteenkuuluvuutta

YLE/ AamuTV haastatteli 18.5. filosofian professori Timo Airaksista. Professori totesi, että yhteisten tunneasioiden mielenkuohuista ja yhtenäisyyden kaipuusta saattaa ponnahtaa ”vaarallisia ilmiöitä yltiöisänmaallisuutena”. Näin voi todellakin tapahtua. Kansa kaipaa yhteenkuuluvuutta ja nyt urheilu sen teki ”sallittuna sotana vihollisiaan” vastaan – ’voitto tai ei mitään’ – saattaa olla osa suomalaista perusidentiteettiä, joka pelasti muun muassa maamme 1939-1940 Talvisodassa.

 

 

Ihmiskunta ja ihmiset ovat aina ”vaatineet” sotansa 1]. Meillä ihmisillä on eräänlainen sapetuspaineiden säiliö, joka on aika-ajoin tyhjennettävä. Tyhjennys tapahtuu purkautuvana (ohjattuna/ohjaamattomana) valtaenergiana eli ”sotaan lähtönä” – puolustamaan tai hyökkäämään. Pian sotimisen jälkeen pääsemmekin aina sanomaan: ”Ei enää koskaan”.

 

Urheilu on sallittua ja hyväksyttävää ”sotimista”, se on voiton tavoittelua. Kansakunnat osoittavat sotivuuspuolensa maallisilla näyttövälineillä, lipuilla, rummutuksilla, kasvo- eli intiaanien sotamaalauksilla ja marseilla (lauluilla). Jääkiekossa tuli ansaittu voitto, ilman uhreja (ellemme huomioi ruotsalaisten mielenjärkytystä) ja tästä voiton hurmiosta kansa ryntäsi toreille 2] lippuineen ja lauluineen. Hyvä näin.

 

 

Elämme taistelussa heti ensi hetkistä lukien –

miljoonat siittiöt taistelevat paikasta elämään, yleensä vain yksi voittaa – ja se olet Sinä, joka esimerkiksi luet tätä kirjoitusta. Olit jo tuolloin voittanut yhden kisan tai sodan. Ihmisten kuten kaikkien elävien olioiden ainut tehtävä on lisääntyä ja huolehtia lisääntymisen jatkumisesta jälkeläisten kasvatuksena. Ravintokin on vain keino ylläpitää energiaa lisääntymiseen.

 

 

Sota syntyi, kun puhe loppui

Sota alkoi, kun paine piti purkaa. Sota hävittiin, kun voimat ja tahto loppuivat. Aina on hävinnyt ja voittanut osapuoli. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Joukkue on pienoiskansa, se on ryhmä, joka osoittaa yhteistä tahtoa ja päämäärää. Kansakunnallakin pitäisi olla yhteinen tahto ja päämäärä.

 

 

Suomessa ei ole nyt toistaiseksi kansakuntana poliittista yhteistä tahtoa

Hävinneet muodostanevat maallemme hallituksen ja ainut voittaja jää kansan suosikkina oppositoon (vai jääkökään?). Voisi arvata, että nyt ”paineastiastaan” päässyt äijäenergia 3] nostaa voittaneen persuaihion seuraavista vaaleista suurimmaksi – ja aihion pohjalta syntyy se toinen päävoima, kun seuraaviin eduskuntavaaleihin ryhdymme – ehkä jo parin vuoden kuluessa.

 

 

Äijäenergia on lippupuolue,

jolle isänmaa merkitsee turvaa sekä jatkuvuutta ja tämän reviirin puolustus on sille ensiarvoinen asia. Ei meillä ole rasismia, meillä on reviiripuolustus 4]. Reviiri on luomakunnassa vuosimiljoonainen ilmiö, joka takaa ja turvaa kaltaisemme omaleimaisuuden ja identiteetin – siihen muun muassa meillä suomalaisina on täysi oikeus. Erikoisuutemme ovat kummunneet niin idästä kuin lännestä. Meillä on erikoisasema, ja olemme tottuneet puolustamaan sitä – itsenäisesti, usein Saksan avustuksella.

 

 

Olemme voittajaorientoituneita, olemme huonoja häviäjiä

Palkitsemme kullan ja hylkäämme hopean. Näin se vain on – meidän voittajia ovat Matti Nykänen, Mika Häkkinen ja jääkiekko kuin historian hiihtäjätkin. On paljon muitakin lajeja ja henkilöitä – kunhan saavutuksena on vain voitto.

 

Voimme jo nyt arvata kuka on seuraava kansallissankari – hän on Robert Helenius 5], kun iskee itsensä maailmanmestariksi. Heleniuksen nyrkit ovat suomalaisen alkuvoiman symboli, jolla tätä maata on puolustettu suurempiaan vastaan.

 

 

Meidän identiteettiä ovat mm. Irwin, Juice, Pekka Puupää, Uuno ja Duudsonit –

hymyilemme lisäksi Viiville ja Wagnerille kuin myös Vingerporille. Pilapiirtäjä, professori Kari sai ikuisen paikan suomalaisen kansanpolitiikan sydämissä. Näissä tekijöissä kohtaantuu se tavallisten suomalaisten kansallisuusajattelu, joka yhtenäistää ja loi esimerkiksi ”kekkosmyytin” vailla vertaa.

 

Tavalliset suomalaiset haluavat vahvan presidentin, ja valitsemamme parlamenttipoliitikot taas haluavat päinvastoin – milloin syntyy kansalaisten vastarekyyli? Helppo arvata – seuraavista ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

 

Kansan mitta-astia täyttyy – sen paineastian purku voi olla vielä kivulias ja se voi nostaa voimia, joilla on todella eheyttävä tahto nostaa kansakunta tavallisina ihmisinä oman kaappinsa ja identiteettinsä päälle.

...

 

 

1] . US Puheenvuoro: http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina   ---

 

2] . KodakGallery: MM-Juhla Kauppatorilla http://www.kodakgallery.com/gallery/sharing/shareRedirectSwitchBoard.jsp?token=950481595212%3A327316706&sourceId=533754321803&cm_mmc=eMail-_-Share-_-Photos-_-Sharer  ---

 

3] . ”Kypäränremmit kireällä”  http://edustajaehdokas.blogspot.com/2011/04/kyparan-remmit-kirealla.html  ---

 

4] . ”Reviirien ja rajojen avaaminen...”   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html  ---

 

5] . ”Rehellinen väkivalta” – nyrkkeily:  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67978-rehellinen-vakivalta  ---

...

 

Itsenäisyytemme 90 – vuotiskirjoitus [06122007]

http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/983610/hyvaa-itsenaisyyspaivaa-0-vuotta-kehitysta-parhaaksi-maaksi-suomalaisille/

...

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.com

 

...

 

[JK]

 

Hallitusneuvottelut käynnistyvät 6]. Hävinneet neuvottelevat. Ainoa suoraselkäinen joukkue, persut – jäivät ”vapaaehtoisesti pois”. Soinilaiset eivät halunneet rikkoa lupaustaan äänestäjille. Vääräleuat syyttävät Soinia vastuun pakoilusta. Ehkä puolue ei ole vielä valmis suuriin tehtäviin, mutta aihio on jo sellainen, jota suuri kansa rakastaa.

 

Saattavat ”nukkuvat” nostaa äänestysprosentin seuraavissa vaaleissa ennätysluokkaan, varsinkin jos euroministeri Kataisen väkipakolla junnaama nk. portugal-tuki menee melonin kokoisena herneena kansakunnan nenään. Soini pääsee tällöin toteamaan: ”Näin tuli varoitettua” – ja ryntäys uurnille valitsemaa uudistunut persupuolue, on tosisasia. Entä toisin päin, jos Katainen onkin oikeassa ja euro virkistyy ja asiat hoituvat kuntoon?

...

 

6] . Jutta selätti Jyrkin?  http://edustajaehdokas.blogspot.com/2011/05/jutta-selattaa-jyrkia-vihkikaavaan.html  ---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Ja Ruotsin valtiolla pyyhkii erittäin hyvin, mutta heitä ei olekkaan viety EU:n alasajettavaksi.

Ilkka Luoma

Suomelle riittää se, että seurailee Saksan liikkeitä - se on kytkös omien suhteiden vahvistukseksi niin Venäjälle kuin Kiinaankin. Venäjä on mailman suurin raaka-aineaitta ja Kiinan maailman suurin yhtenäinen markkina-alue sekä valmistamo.

Ilkka Luoma

Filosofia on 'tieteistä' vanhin ja ilman sitä eläisimme onnellisesti apinoina puissa. Filosofia loi tuskan tiedostamisesta ja sen kautta tietämisen ankeuden voimattomuudesta vaikuttaa aidosti.

Enni Kulovaara

Melkoista äijäilyä koko kirjoituksesi.

Ilkka Luoma

Eikös ;) Kirjoitus, joka kerää yksityissähköpostiin kommentoinnit, koska isänmaallisuuden tunnustamisesta leimataan - uskomatonta! Mutta rehellistä...

Enni Kulovaara

Onko isänmaallisuus mielestäsi samaa kuin äijäily? Koko juttusi kertoi vain taistelusta ja sotimisesta.

Ilkka Luoma

Isänmaallisuus on me-hengen tunnetta sellaista kohtaan, josta on ammennettu perusarvot ja jonne on juuret. Juuria ja perusarvoja puolustetaan. Reviiriajattelu on pulolustamista. Reviirien rajoilla on aina taistelut, jos on ollakseen ja historia kertoo, että useammin kuin harvoin. Siitä kumpuaa isänmaallisuus.

Toimituksen poiminnat