Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vallaton presidentti

  • Rahalla saa ja jahdilla pääsee - Kokoomus on materiaali- ja näyttötalouspuolue. Tarkempi kuvateksti [1]
    Rahalla saa ja jahdilla pääsee - Kokoomus on materiaali- ja näyttötalouspuolue. Tarkempi kuvateksti [1]

Vain vuosi ja presidentti vaihtuu. Presidentti on riisuttu, näin halusi puolueet. Mitä kansa olisi halunnut, sitä ei kysytty – ehkä äänestävä kansa puolivahingossa tämänkin ilmaisi päättyneissä protestivaaleissa – Soini haluaa vahvaa presidenttiä [?] ~  Jyrki Katainen haluaa riisua presidentiltä loputkin, mitä presidentille kuuluu kansalaisten mielestä. Kuinka kauan Kokoomus saa repiä kansakuntaa kahtia?

 

 

[21052006] Kokoomuksen ei kannattaisi "kostaa" äänestäjille heidän valintaansa. Kansa toivoi vaikuttajapresidenttiä. Halosella on nyt valtuuksiensa puitteissa avaimet käsissään – vuoden päivät. Olisiko Katainen yhtä innokkaana julistamassa valtavähennyksiä, jos työväen presidenttiehdokas Sauli Niinistö olisi saanut enemmistön kansalaisista taakseen?

 

Niinistöä kannatettiin karismaa omaavana ihmisenä yli puoluerajojen ja Kokoomuksella puolueena ei ollut suurta osuutta Saulin menestykseen. Sauli kuitenkin yhdisti Kokoomuspuoluetta yhteishengen nimissä. 


On kansallissurullista,

että kykyilypuolue tutkailee valtaoikeuksia näkemättä metsää puilta. Kansalaiset eivät riisuisi presidenttiänsä liiaksi vallasta. Monien tutkimuksien mukaan äänestäjät laajasti haluavat vaikutusvaltaista presidenttiä ja ilman valtuuksia pelkkä seremoniallisuus ei riitä.

 


Kokoomus on markkinapuolue,

jonka aate ja ideologia perustuvat tehosekoittimen lailla voittoihin, markkinointiin, mainontaan, materialismiiin ja ostovoimaan. Kokoomus on aineellisen elämänlaadun vertailupuolue, joka ei nykyisessä kokoonpanossaan ota osaa aatteelliseen arvokeskusteluun.

 

Kokoomuksen kannattajissa on paljon osaajia, joissa oikeasti kyky kohtaa toisiansa. On liiallista aliarviointia jäsenistöä ja kannattajia kohtaan tempaista puheenparreksi presidentin valtaoikeusvähennykset. Kykyilykin vaatii kaitsijansa liiallisen ahneuden patoamiseksi. 


Taloudellinen kasvutuottoisuushokema värittää kaupallista aatekeskustelua,

jossa Kokoomus säestää kulutuksen kaikkivoipaisuutta ja tuloskäyrien miehekästä kasvua. Kokoomus on kasvupuolue, jossa äänestäjä herää kysymään sen ideologiaa ja "kansakuntansa" henkistä kaapin paikkaa.

 

Kansallinen Kokoomus menetti 1970-luvun alussa edesmenneen puheenjohtajansa Juha Rihtniemen myötä kykynsä aatteelliseen keskusteluun. Nyt Kokoomus on materiaalipuolue, jonka päämäärinä ovat kulutuksellinen hyvinvointi ja vertailutalous perhekohtaisesti kunkin ostovoimakyvyistä. 


Presidentti tarvitsee lisää valtaoikeuksia ...

ja näin kävisi jos kansa saisi päättää asiasta itse. Tosiasiassa maailmanmeno tarvitsee juuri nyt kansalaisjohtajia poistamaan raakaa vastakkainasettelua talouden tuotoksien ja siihen joukkotyöpanoksia antavien ihmisten väliltä.

 

Kokoomuskin on unohtamassa peruskuluttajan roolituksen markkinamekanismissa. Yksikään tuotantovoitto, yksikään johtajien optio ja palkkio kuin omistajien osingotkaan eivät lohkea, ellei ole suuren peruskansalaisjoukon kysyntää. Kaikki lähtee tavallisesta kuluttajasta. Kiihkeä voittotalousajattelu ei kohtaa Suomessa työntekijää ja kuluttajaa.


Talouselämä ja julkishallinto tehokkuusinnoissaan automatisoi voitontavoittelussa

... ja tehokkuusdynamiikassa, per tuotosyksikkö, työt koneille, ymmärtämättä, että koneiden takana on kuitenkin ihminen. Helsingin kaupungin päätös ilman kuljettajaa toimivasta metrosta on oiva esimerkki, jossa tuotos-panos ajattelu on tehnyt lyhytnäköisen päätöksen ihmisten työpanoksien kustannuksella.

 

Kokoomus on ollut tehotalouden nykykehityksen vankka kannattaja. Konservatiivinen ja aatteellisesti päämäärätön ostovoimaindividualismi on kohtaamassa nousevien idän talousmahtien kollektiiviset yhteenkuuluvuusideologiat. 


Kokoomuksen kannattaisi kuunnella kansaa

... ja muotoilla puolueensa keskinäishyvinvointiteesit vastaamaan nykypäivää. Kahtiajako repii kansakuntaamme ja kuilua kuromaan tarvitaan vahvaa vaikuttajapresidenttiä. Presidentin toimintakykyä ei paranna Kataisen julistama seremoniallisuus. Ranska ei ole purkamassa vahvan presidentin valtaa, eikä USA, Venäjä kuin Kiinakaan. Suomea ei tarvitse "ajaa" Kokoomuksen lailla EU:n "osavaltioksi". 

 


Valtion koolla ei ole merkitystä presidentin/ valtiojohtajan valtuuksia määritettäessä

Suomalaiselle mentaliteetille ei sovi presidentittömyys. Suomi tarvitsee johtajaa, joka osaa sanoa painavasti, kun sen aika on. Kokoomukselle on hyväksi katsoa totuutta silmiin ja havaita repeämä ihmisyyden ja talousajattelun välillä. Kaikkea ei mitata rahassa.

 

 

Keskipisteessä on ihminen itse osana luontoa

... ja Kokoomusta äänestävä on myös Ihminen luonnosta. Ihmisyyteen kuuluu myös heikomman huomioiminen. Kokoomuksen edellisellä presidentillä Juho Kusti Paasikivellä oli vahvat valtaoikeudet; aika oli silloin sen arvoinen, kuten se on nytkin, katsomatta presidentin puoluetaustaan. Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

...

 

 

[1] Kuvateksti

 

Kokoomus on kykyily- ja rahapuolue, jossa kulutus ja näyttöhalu on omaa luokkaansa. Kuvan viimeisen päälle hieno huvijahti vie energiaa pienen voimalaitoksen verran. Luonnonkulutus ei voi tapahtua yhden toimesta muiden kustannuksella. Maapallo on yhteinen lähde ja elämisen tyyssija. Kokoomus edustaa ns. hyvin toimeentulevaa väestönosaa. Kokoomuksella ei ole ideologiaa, vaan se markkinatalouden pelikassara. Markkinamekanismi, luonnon varojen ryöstökäyttö ja talouden kasautuminen harvojen taskuihin on kapitalismin päämäärä. Jokainen voi olla rikas, mutta tällöin maapallo puhaltuu tyhjäksi ja elottomaksi. 

Vauraus voi olla myös henkistä; Kokoomuksen olisi syytä perehtyä myös henkisiin arvoihin ja luonnon ymmärtämiseen. Kuitenkin on mukavaa näyttää miten meillä ja kuinka hevosella pääsee. Ihmisissä on luontainen näyttämisen halu, kuka milläkin tavalla. Kateus on menestystä ruokkiva ominaisuus ja kateutta esiintyy meillä kuten muuallakin. Kuvan huvijahti lienee Suomen suurin ja äveriäin. Paatti on Helsingin Katajanokalla 26.5.2006. DSC_12186.JPG. Klo 17:07. 1/320s, f9., 82 mm. Photo by Ilu 2006. Nikon D70. Jäljelle jää kysymys aiheellinen:

 

Ostaisinko jos olisi tuohon riittävästi rahaa? ...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Tuomas Hako

Kammottava ajatus, että Halosella olisi valtaa.

Ilkka Luoma

Mauno Ensimmäien aloitti vallan kavennukset, Maralla oli vielä jotain sanottavaa ja Tarjalla ei sitten lautastakaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Entä ensi vuonna valiintuva Soini tai Niinistö? Milloin alkaa presidentin valtaoikeuksien takaisinnosto, kun Suomesta ei tulekkaan EU:n osavaltiota?

Ilkka Luoma

Niinistö valiintuu, jos käy ehdokkaaksi, mutta äänestävä kansa ei tiedä mikä on Salen Nato -kanta - kansahan suurena enemmistönä ei halua Natoon ja presidentti on asian viimeinen lukko.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niinistö kannattaa Eurooppa-natoa, jossa ei ole Yhdysvaltoja mukana.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomen kansa on alimmillaankin kallupeissa kannattanut yli 65 prosenttisesti Haloskaa...

Ilkka Luoma

Yllättäen kansan enemmistö on ollut presidentteihinsä tyytyväinen kymmenien vuosien ajan - oikeastaan itsenäisyytemme alusta lukien!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Yllättäen suosistuista pressoista Kekkonen saattoi olla aika-ajoin epäsuosituin!?

Ilkka Luoma

Tarja Halosen valta:

LINK
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/03/metsteollis...

...
Meneillään olevassa presidentinvaalissa on puheita, selostuksia ja kosiskelua niin vähäosaisia, veteraaneja, maaseutuväestöä kuin työtätekeviä kohtaan. Presidenttimme valtuudet kohdistuvat armeijamme ylipäällikkyyteen, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä kaupalliseen edustamiseen maamme hyväksi ja eduksi. Odotamme lisäksi presidentiltämme korkeaa moraalia ja arvomaailmaa, jossa annetaan mm. kunnioitusta maamme Itsenäisyydelle ja heille, jotka tekivät mahdottomasta mahdollisen.

Suomen viimeinen sini-valkoinen ääni poistui viimeiselle iltahuudolle 26.helmikuuta 2004. Koko kansan kunnioittama, jalkaväen kenraali Mannerheim-ristin ritari, Aadolf Ehrnrooth poistui tuolloin riveistämme.

Kenraali Ehrnrooth muistetaan rintamamiesten uskollisena puolustajana ja Suomen Itsenäisyyteen vannoneena herrasmiehenä, joka asetti Suomen toivon nuorisoon. Kenraali nautti varauksetonta kunnioitusta läpi koko Suomen kansan. Hän oli Suomen Itsenäisyyspäivän presidentinlinnan vastaanoton etuoikeutettu avaaja, ollen aina ensimmäisenä Ritarien harvenevassa rivistössä gentlemannina tervehtimässä tavallansa Suomen tasavallan presidenttiä.

Viimeisen matkan koittaessa, presidentin kansliasta pyydettiin kohteliaasti saada täyttää kenraalin toive viimeisestä matkastaan tykinlavetilla. Pyyntö on ollut oikeutettu, sillä kenraali Ehrnrooth oli viimeinen sotiemme kenraali ja hänen tinkimätön taistelutahtonsa oli aina esimerkkinä sotilaille, jotka tekivät mahdottomasta mahdollisen. Hän oli pelastamassa osaltansa Suomelle Itsenäisyyttämme.

Suomen Tasavallan presidentin kansliasta ilmoitettiin pyyntöön lyhyesti: "tykkilavetti haluttiin säästää valtionpäämiestason hautajaisiin". Sotilaskäskyasioissa viimeisen tahdon sanelee armeijamme ylipäällikkö, joka on tunnetusti istuva presidentti, tapahtumasta on nyt kulunut kaksi vuotta.

Voi arvailla mitä Suomen kansalaiset olisivat vastanneet, mikäli heillä olisi ollut mahdollisuus sanansa sanomiseen. Kuka voisi olla sellainen valtiomies, joka tänä tai huomispäivänä olisi ansaitsemassa sotilaallista, pyydetyn kaltaista kunnianosoitusta, viimeiselle matkalleen? Miksi tätä pyyntöä ei voitu toteuttaa, olisihan se ollut virallisen Suomen kunniakysymys ja jopa velvollisuus.

Suomen kansa seurasi kenraalin hautajaisia paikan päällä ja televisioista. Tapahtuma oli koruton ja lämmin, sillä kyseessä oli Suomen suuri mies, johon luotettiin horjumattomana Isänmaansa puolustajana niin sodassa kuin rauhassa.

Kirjoittaneella oli kunnia tavallisena Suomen kansalaisena olla läsnä Helsingin Suurkirkossa hiljaisena todistamassa koko kansan kenraalin viimeista matkaa. Isänmaamme ääni oli vaiennut. Tämä tarina oli tosi.

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tylyä käytöstä Haloselta, pitäneekö täysin paikkansa?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Vaikka Kekkosslovakian aikaisella ilmapiirillä on kriitikkonsa, niin kyllä kysymys vahvasta presidentistä on aiheellinen. Halonen olisi voinut käyttää kriittisempiä puheenvuoroja, mutta onko niin, että vallan karsiminen on tuonut esille vain tarkoituksettoman piikittelyn ilman kummempaa vastuun tunnetta?

Kaikki puolueet ovat enemmän tai vähemmän sitoutuneet kokoomuslaiseen pinnallisuusajatteluun ja keskittyneet vain jakamaan yhteistä pottia mitä kummallisempiin tarkoituksiin. Poliitikkojen keskeisin tehtävä pitäisi olla mikrotalousyksiköiden toiminnan edellytysten takaaminen pitkällä tähtäimellä. Kyllä ne yksiköt etsivät sitten sopivimman tavan toimia muuttuvissa olosuhteissa.

Nyt haetaan makroratkaisuja, joihin kaikkien pitäisi sitoutua, vaikka ne olisivat täysin omia periaatteita vastaan. On jokseenkin parlamentarismin konkurssi, että vahvan hallituspolitiikan kautta opposition roolina on pelkkä räkyttäminen ja presidentistä muokataan edustuksellinen keulakuva ilman mitään valtuuksia.

Päätöksentekokoneiston hajanaisuutta vielä korostaa EK:n ja AY:liikkeen ylikorostuneet roolit ja toisaalta virkamiesten korostama EU-politiikka. Kyllä kansakunta tarvitsee näiden vastapainoksi vahvan henkisen johtajan. Eihän se merkitse mitään diktaattorin mandaattia avoimen tiedonvälityksen aikana.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Erinomainen kommentti, varsinkin viimeinen kappale! Kansa on aina halunnut voimakasta presidenttiä. Mannerheim (tosin jo ennen presidenttiyttään) nautti kansalaisten miltei täydellistä luottamusta, kuten Saksa, joka osaltaan pelasti Suomen nälältä vuosina 1942-1944.

Ilkka Luoma

Paasikivi oli sanonut 1944 Mannerheimille, että "Sinä olet ainoa henkilö Suomessa, johon kansa luottaa täydellisesti. Ratkaisut ovat Sinun käsissäsi" - näin tuumasi myöhempi presidentti tulevasta presidentistä 1944.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mannerheim vaati Rytiä tekemään sopimuksen Hitlerin kanssa kesällä 1944!

Ilkka Luoma

Näin. Nyt ei enää auta näpertely - olisi viisasta varautua jo mm. palkanalennuksiin, työajan suhteuttamiseen odotettavissa olevaan keskimääräiseen ja terveeseen eliniänodotteeseen sekä eutanasialakeihin. Niin kauan kun meidän täytyy tuoda, on meidän myös pakko viedä - siis huolehdittava oikeasti vientikilpailukyvystä sellaisella hinnalla, jolla ylläpidämme hiukan madaltuvan elintason ja vastineeksi nousevan elämisentason.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kommentti viennistä on tylyä totuutta, se tuo hyvinvointimme. Mutta kuinka hyvin ymmärrämme sen, mm. kustannuskilpailukyvyn osalta? Tajuammeko, ettemme ole parhaita kaikilla aloilla, ja jos emme ole, niin silloin ratkaisee luottamus ja hinta sekä valtiojohdon aktiivisuus omalta osaltaan olla edesauttamassa vientiponnisteluja!

Ilkka Luoma

Monissa markkinatalousmaissa on edessä palkkojen totaalinen alennuskuuri ja -talkoo. Muutoin emme pärjää kaukoidän jättiläisille, lähinnä Kiinalle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomessa se on jo alkanut, kun olemme rahdanneet tänne sellaista ulkomaalaista työvoimaa aloille, joissa emme halua itse työskennellä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nick, kyse ei ole välttämättä halusta tai haluttomuudesta. Keskiluokkaisen elämäntyylin kustannukset ovat melkoisen korkeat matalapalkka-aloilla, joten yhteismajoituksessa asuva tuontityövoima on erittäin kilpailukykyistä, kun vielä kotimaan elinkustannukset ovat varjo suomalaisesta.

Yleensä putoaminen työmarkkinoiden ulkopuolelle romahduttaa talouden niin pahoin, että harvan motivaatio riittää nousemaan takaisin voudin odotellessa osuutta palkasta vuosikausia.

Kuluttajamarkkinoille pitäisi perustaa "heimoja", tuollaisia 50-100 hengen yhteisöjä, jotka kilpailuttavat kaikki isommat hankinnat ja palvelut. Osan ostettavista palveluista voisi korvata talkootyöllä.

Infran sisällä oleva hintakupla pitäisi kyllä purkaa ensin, mutta eiköhän se tässä järjesty, kun isot pojat järjestelee velat uuteen malliin.

Ilkka Luoma

Hyvä esimerkki on Helsingissä perustettu Vihannesosuuskunta, jossa noin 500 perhettä perusti omakustanneosuuskunnan viljelemään omat vihannekset. Osuuskunta vuokrasi Vantaan Korsosta pellot ja palkkasi osapäiväisen "maanviljelijän" + osuuskuntalaiset lupasivat talkootyötä riittävästi. Onhan intressi tehdä sitä mitä syö! Saapi nähdä, kuinka pitkälle kannatettava idea kantaa!

Ilkka Luoma

[ORIG. MAANANTAI, HELMIKUU 18, 2008]

Aika-ajoin tuleva kriisi tarvitsee aina keskitettyä valtaa ja voimaa
(Kansanedustajat ja juuri tietyt poliittiset piirit innostuvat yrittämään presidentin valtaoikeuksien purkua - vastoin kansalaisten mielipidettä)

[ ... - ENNUSTE - Kokoomus etunenässä ajaa Saulille pienempiä valtaoikeuksia mitä hän itse haluaisi. Valintademokratialla ei ole oikeutta puuttua sellaisiin asioihin, joilla on merkittävää yhteiskunnallista, periaatteellista ja valmiudellista merkitystä koko yhteiskunnalle, erityisesti kriisiaikoina - näistä asioista kansa päättäkööt suoraan ...]

Suomi valitsi presidentin tiukassa kansanäänestyksessä jakaantuen kahtia. Suomi sai ihmisen mitan mukaista huomioimista ideaalisena toimintana ilman kovia arvoja. Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin.

Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa. EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut.

Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa. Tällä valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman, jota voi myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä. Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan.

Presidentti Urho Kaleva Kekkonen nautti vallasta, mutta niin pitikin, koska vain epänormaali ei niin olisi tehnyt. Kekkonen ennen kaikkea muisti velvollisuutensa ja vastuunsa kansakuntaa kohtaan. Kekkosen perinnön raiskauksena meillä on nyt lähinnä kokoomuspoliitikkojen johdattelema vallasta riisuuntuminen - uskotaan 200 viisaaseen ihmiseen. Hädän hetkellä ei ole kompromisseja, johon 200 henkilöä työllistävä eduskunta on tottunut. Kriisissä vastuu, päätös ja teot ovat yksinäisen ihmisen tekoja - ei ole mahdollisuuksia aikaa vieviin komiteamietintöihin.

Jos katsomme maailman suuria ja vahvoja maita - kaikissa niissä on vahva valtiomies, niin miehenä tai naisena. Suomi on elänyt ennätyspitkän aikakauden yltäkylläisyydessä - valmiutemme ymmärtää, ottaa vastaan ja elää vaikeuksissa on hämärtynyt. Sanotaankin, että jokainen sukupolvi vaatii sotansa ja kriisinsä. Kriisit vaativat aina luotettavaa vastuukarismaa ja sen mukaista johtajaa.

Mielenkiintoista on se, että presidentin valtaa purkavat tahot ovat usein samoja, jotka puuhaavat kansan vastaisesti Suomea USA johteiseen Natoon. Vahva presidentti ilmeisesti Nato-uskovaisten taholta halutaan korvata sotilasliitolla, joka jättäisi vaikean yhdistelmän nouseville sukupolville.

On suureksi hankaluudeksi tämä Kekkosmyllyyn jääneiden Nato-intoilijoiden kohkaus Natoon liittymisestä ja valtaoikeuksiltaan kuristetun presidentin ominaisuuksista. Äänestäjät sen sijaan eivät hyväksy liittymistä eikä valtaoikeuksien purkamista.

Valveutunut politiikan hoitaja kuuntelee mitä kansakunta tahtoo - se voisi osaltansa lisätä puoluepolitiikankin uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Politiikka on sananmukaisesti yhteisten asioiden hoitoa ja siihen kuuluu kansalaisten, vallanantajien kuunteleminen. Meidän pitää muistaa, että presidentti vaihtuu varmasti seuraavalla kerralla.

JK.
Pientä historiallista jossittelua - entä jos Paavo Lipponen olisikin ollut nykyinen presidentti? ja sitten ei niinkään jossittelua, ... kuinka sitten, kun Sauli Niinistö tuon Linnan avaimet ottaa haltuunsa?
Muuten, ...presidentin saapuessa Eduskuntaan esim. Valtiopäivien avajaisiin - kannetaan hänelle varastosta täsmälleen samanlainen ja -kokoinen tuoli kuin Eduskunnan puhemiehellä on - tällä symboloidaan valintademokratian ja suoran kansalaisvaikuttamisen tasa-arvoa (YLE:n ohjelma kansalnvallan tuoleista, la. 22.12.2007).

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

On mielenkiintoista, että osaa nykynuorista kiinnostaa mystinen UKK, vaikka nuo nuoret eivät olleet edes syntyneet, kun Kekkonen hallitsi, ja voidaan oikeasti sanoa: hallitsi kansaansa.

"En vaihda kansaa, vaan vaihdan kansan mielipiteen" - presidentti Urho Kekkonen.

Ilkka Luoma

Kekkonen osasi sisäpolitiikan siten, että tavallinen suuri kansa koki itsellään olevan puolustajan "herrojen juonittelua vastaan".

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuuluisimmat kaksi Kekkosen koko kansan toimenpidettä olivat rautatielakon purku ylimääräisillä kertausharjoituksilla ja Pohjois-Karjalaan rakennettu puhelinlinja yksinäisen mummon mökkiin.

Ilkka Luoma

Kuuluisa rautatielakon purku 1960-luvulla meni noin, mutta puhelinlankojen veto korpeen lienee cityurbanialegendaa ;)

Toimituksen poiminnat