Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Niinistö - piikki Kataisen takapuolessa

Sauli Niinistö ilmoitti sen, mikä tiedettiin. Ylivoimainen tämän hetken ennakkosuosikki haluaa viedä nuorikkonsa Itsenäisyyspäivän juhliin Linnan emännäksi. Nuoruus opastaa Saulia ymmärtämään yli Kokoomuksen perinteellisten ja vanhahtavien aatteiden ohi ja ylitse.

 

Raha ei enää ratkaise kaikkea, vaan kansan yhtenäisyys, tunnustettu identiteetti ja päämäärä, jonka suuri joukko allekirjoittaa. Presidenttikilpa on alkanut – ja persujen timo Soini saa todellisen vastustajan.

 

Erikoista sen sijaan on se, että kansan suursuosikki on arvoitus Nato –kannassaan, Vähintäänkin Euroopan Natoa kannattava Niinistö on uhka sille, että Suomi oikeasti liittyy Natoon – suuren kansan enemmistön vastaisesti. Äänestääkö kansakunta presidentin, joka pettää kansalaisten luottamuksen ja odotukset?

...

 

 

(18022008 -- Kansanedustajat ja juuri tietyt poliittiset piirit innostuivat yrittämään presidentin valtaoikeuksien purkua - vastoin kansalaisten mielipidettä – onnistuen siinä)

[ ... - ENNUSTE - Kokoomus etunenässä ajaa Saulille pienempiä valtaoikeuksia mitä hän itse haluaisi. Valintademokratialla ei ole oikeutta puuttua sellaisiin asioihin, joilla on merkittävää yhteiskunnallista, periaatteellista ja valmiudellista merkitystä koko yhteiskunnalle, erityisesti kriisiaikoina - näistä asioista kansa päättäkööt suoraan ...]

Suomi valitsi presidentin tiukassa kansanäänestyksessä jakaantuen kahtia. Suomi sai ihmisen mitan mukaista huomioimista ideaalisena toimintana ilman kovia arvoja. Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin.


Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa

EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut.


Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa

Tällä valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman, jota voi myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä. Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan.Presidentti Urho Kaleva Kekkonen nautti vallasta,

mutta niin pitikin, koska vain epänormaali ei niin olisi tehnyt. Kekkonen ennen kaikkea muisti velvollisuutensa ja vastuunsa kansakuntaa kohtaan. Kekkosen perinnön raiskauksena meillä on nyt lähinnä kokoomuspoliitikkojen johdattelema vallasta riisuuntuminen - uskotaan 200 viisaaseen ihmiseen.

 

Hädän hetkellä ei ole kompromisseja, johon 200 henkilöä työllistävä eduskunta on tottunut. Kriisissä vastuu, päätös ja teot ovat yksinäisen ihmisen tekoja - ei ole mahdollisuuksia aikaa vieviin komiteamietintöihin.


Jos katsomme maailman suuria ja vahvoja maita –

kaikissa niissä on vahva valtiomies, niin miehenä tai naisena. Suomi on elänyt ennätyspitkän aikakauden yltäkylläisyydessä - valmiutemme ymmärtää, ottaa vastaan ja elää vaikeuksissa on hämärtynyt. Sanotaankin, että jokainen sukupolvi vaatii sotansa ja kriisinsä. Kriisit vaativat aina luotettavaa vastuukarismaa ja sen mukaista johtajaa.

Mielenkiintoista on se, että presidentin valtaa purkavat tahot ovat usein samoja, jotka puuhaavat kansan vastaisesti Suomea USA johteiseen Natoon. Vahva presidentti ilmeisesti Nato-uskovaisten taholta halutaan korvata sotilasliitolla, joka jättäisi vaikean yhdistelmän nouseville sukupolville.

 

 

’Kekkosmyllyyn’ joutuneet kostavat nyt kansalle?

On suureksi hankaluudeksi tämä Kekkosmyllyyn jääneiden Nato-intoilijoiden kohkaus Natoon liittymisestä ja valtaoikeuksiltaan kuristetun presidentin ominaisuuksista. Äänestäjät sen sijaan eivät hyväksy liittymistä eikä valtaoikeuksien purkamista.

...

Valveutunut politiikan hoitaja kuuntelee mitä kansakunta tahtoo - se voisi osaltansa lisätä puoluepolitiikankin uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Politiikka on sananmukaisesti yhteisten asioiden hoitoa ja siihen kuuluu kansalaisten, vallanantajien kuunteleminen. Meidän pitää muistaa, että presidentti vaihtuu varmasti seuraavalla kerralla.


JK.
Pientä historiallista jossittelua - entä jos Paavo Lipponen olisikin ollut nykyinen presidentti? Ja sitten ei niinkään jossittelua, ... kuinka sitten, kun Sauli Niinistö tuon Linnan avaimet ottaa haltuunsa?

Muuten, ...presidentin saapuessa eduskuntaan esim. Valtiopäivien avajaisiin - kannetaan hänelle varastosta täsmälleen samanlainen ja -kokoinen tuoli kuin eduskunnan puhemiehellä on - tällä symboloidaan valintademokratian ja suoran kansalaisvaikuttamisen tasa-arvoa - (YLE:n ohjelma kansalnvallan tuoleista, la. 22.12.2007).Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No tuo Nato, siis mie en missään tapauksessa kannata resitenttiä, joka suhtautuu myönteisesti Natoon ja ydinvoimahan on toinen asia. Enkä mie nyt siittäkhään tiä sanoa, ratkaseeko Niinistöllä raha vai ei ensimmäisenä, ettei vain ole kylmäverisesti laskelmoinu puhheensa, en tiä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ihmettelen miksei kansan suuren enemmistön kielteistä Nato -kantaa haluta huomioida päättäjien keskuudessa? Kansa on suurena joukkona yli 60% sanonut jatkuvasti ein Natolle. Vain noin 26 prosenttia kannattaa Natoa.

Ilkka Luoma

Vain Kokoomus on natottaja puolue, huom! vain reilu 13 prosentin todellisella kansansuosiolla, laskettuna kaikista äänioikeutetuista!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kysyttiinkös siltä Niinistöltä eilen siinä tillaisuuessa siittä kansanäänestyksestä natotuksen kans ja eilen sei ennää niin kannattanukhaan, vai mitä se sano?

Ilkka Luoma

Niinistö jättää todennäköisesti kommentoimatta koko Nato- ja natotus asian, mutta siihen tuossa tilanteessa kätkeytyykin suuri miina!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mielenkiintoista nähdä mikä media tai kuka toimittaja kysyy Niinistöltä ensimmäisenä kohtalokkaan kysymyksen: Liitytäänkö Natoon tai mikä on kantanne sotilasliitto Natosta, toimittajan alustuksella, jossa todetaan, että kansan suuri enemmistö ei halua Natoon!

Ilkka Luoma

Veikkaampa, ettei Hesari ole likikään ensimmäisten joukossa, vaikka kysymys ja siihen vastaus kiinnostaa eniten juuri suurta kansaa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niin, Hesarin mediajohto haluaa ajaa Suomea Natoon, Wirkkusen johdolla.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuten monen muunkin printtimedian johto, heidän ymmärtämättä mikä on kansan todellinen tahto.

Ilkka Luoma

Niinistö on kuitenkin ollut raha- ja kasvunhokemapuolueen puheenjohtaja, mutta on ottamassa etäisyyttä kykyilyyn ja kasvujargoniaan - tukeutumalla suoraan suureen kansaan. Tämä on se uhka piikkinä Kataisen takapuolessa. Niinistö saattoi huomata jo aiemmin, että hänen tuellaan puheenjohtajaksi nostettu Katainen ei täytäkkään niitä mittoja, mitä häneltä odotettiin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin, että oisko Niinistö tietosempi, että ei meile ihan mitä vain saa tehä eikä meän elämää myydä. Kattainenhan on täysin bilderbergerpoika ja niitten voiminhan se jatkaa ei sillä ole kethään kotona oikeasti ittessään, son sielunsa myyny. Ja Niinistö on niin välkky, että ossaa varoa myymästä ihan kokohnaan itteään.

Ilkka Luoma

Kataisen kulutusveroteesit ovat oikein, mutta silti Jykän pääministeriys saattaa olla ohi jo ennen ensi kevättä!, ellei...?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niinistöä on jatkuvasti ihmetyttänyt Kataisen kohtalokas uutissammakko jo joululta 2007, jolloin hän nuorena valtiovarainministerinä totesi ykskantaan, että 'amerikkalaisten sub-primekriisi ajaa Suomen ohi, ja juuri samaan aikaan Suomen Pankki oli varoittanut suomalaisia tulevasta uhasta'.

Miksi Katainen syyllistyi näin ankaraan virheeseen? Tätä Niinistö ei ole sulattanut vieläkään, koska Jyrkin virhepäätelmä maksoi ja maksaa kansakunnallemme paljon, erittäin paljon ja koko ajan!

'x' lainaus toisaalta.

Ilkka Luoma

Aiheesta on kirjoitettu paljon, ja tuntuu siltä, että tavallinen kansa tietää siitä enemmän kuin media!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Toisaalta täällä informoituna, oppii Usarinkin merdiajohto huomaamaan Kataisen kömmähdykset. Joskus media tosiaan Manun sanoin juoksee sopuleina silmät kiinni juorujen perässä!

Jukka-Pekka Vasara

Pressalla ei ole juurikaan valtaa. Parhaiten sale toimii jos vetää kauppamiehiä ympäri maailmaa sahtivaarin tapaan. Nykyisen "koko kanfan pefitetti" kun oli enempi kiinnostunut rahan jakamisesta kun hankkimisesta, siis veronmaksajien rahojen EI TIETENKÄÄN omiensa, kaviaarisosialistien perinteiseen tapaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

On totta, että pressan valtaoikeudet pääsevät kunniaan nimenomaan kauppavaltuuskunnissa!

Ilkka Luoma

Erityisesti Kiinassa arvostetaan presidenttien johtamia kauppavaltuuskuntia! Edellinen oli Kiinassa, kun Halonen vei mm. prof. Eero Paloheimon allekirjoittamaan Beijing-Mentougou Ecocoty -sopimuksen (kaupallinen arvo noin 4,5 mrd USD) ... Suomeen ehkä kaikkinensa noin 5-10 prosenttia arvosta seuraavien 10 vuoden aikana.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ecocity ?? Kerrotko tarkemmin, millainen projekti Suomella on Kiinassa. Ympäristörakentamistako?

Ilkka Luoma

Ecocity ideologia synnytettiin 1.10.2005, nimen oman Suomesta Kiinaan projektina. myöhemmin asian pohjalta on synnytetty yhtiö: http://www.ecocity.fi - Toivotan menestystä yhtiölle. Markkinat ovat pelkästään Kiinassa jättiläismäiset. Suurimmat projektit enemmän kuin koko valtiomme vuoden kulubudjetti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä konkreettisia caseja suomalaisilla on Kiinassa, liittyen ecocity -projekteihin? Tuottavatko ne rahaa?

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Seuraavan vastuullisen, ja Suomen eduista huolehtivan presidentin velvollisuus on Suomen liittäminen Naton jäseneksi.
Myös Karjalan palautusneuvottelut saatava asialistalle.
Kyllä pitää Suomen ja Venäjän välissä oltava selvä hajurako, sillä mitään yhtäläistä meissä ei ole, sen näkee jo "ryssien " korvien asennosta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomalaiset ovat geneettisesti, tavoiltaan, kulttuuriltaan ja kieleltään niin idästä kuin lännestä. Mitä edemmäksi Turusta mennään itään, sen enemmän muistutamme karjalaisten kautta idän vaikutteita.

Ilkka Luoma

Dna hablo-ryhmien tutkimuksissa on löydetty yhtäläisyyksiä Etelä-Amerikan intiaaneista ja suomalaisista - tästä voitaisiin päätellä yhteisen (ainakin yhden) esi-isän olleen itävaikutteena Etelä-Kiinasta lähtöisin noin 12000 vuoden takaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuka löysi, mistä löysi ja kuinka analysoitu. Todisteet ja raportit?

Ilkka Luoma

Miten mahdollinen Natoon viejä perustelisi Suomen kansan suurelle enemmistölle päätöstään, joka on vastoin suuren kansan tahtoa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tämä on Niinistölle hyvin vaikea rasti, sillä jos hän haluaa presidentiksi, on hänen irtauduttava Kokoomuksen natolinjauksesta.

Ilkka Luoma

Tämän vuoksi Niinistö ei ole vain piikki Jykän takapuolessa, vaan myös Haaste-Jyrin ja "pommitamme" Alexin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Haaste-Jyri on Suomen kansalle kolminkertainen uhka.

Ilkka Luoma

Eikö kansan suuri enemmistö ymmärrä omaa parastaan? Maksaahan juuri tämä suuri enemmistökansa lopulta kaikki viulut ja hoitaa politikkojen tekemät virheet nahoistaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kyllä ymmärtää, ja nimenomaan ymmärtää, siksi ei halua Natoon!

Ilkka Luoma

Kekkosen aikana kansalta ei kyselty mitään, puhumattakaan Natosta. Nyt kysytään ja kansa vastaa systemaattisesti - Ei Natoon!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kekkosen aikana oli myös Varsovan liitto, kaatui ensin ja myöhemmin tulee näin käymään Natollekin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niinistö ei uskalla tutkailla suurta kansaa vastaan - presidentin valtaoikeudet riittävät torppaamaan Natoon liittymisen.

Ilkka Luoma

Niinistö joutuu olemaan varovainen Nato -kannoissaan, tosin ei Soinikaan ole tuossa Nato asiassa niitä selkeimpiä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onkohan Soini edes ymmärtänyt, mistä Natossa on kyse?

Ilkka Luoma

Soini ymmärtää Nato-kortin arvon vaaleissa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Soini on vaalipopulistipeluri, mutta kuinka on todellinen vastuunotto?

Ilkka Luoma

Protestiäänien määrä kertoo hyvin osaamisen tason!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Soini ainakin kannattaa vahvaa omaa armeijaa asevelvollisuuden kera. Voisimme nostaa varusmiesajan 1-2 vuoteen, riippuen aselajista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Naton rooli kiinnostaa suomalaisia ja nimenomaan siinä, että torppaamme Naton, koska emme halua terroristeja Suomeen. Natojäsenyys tuo vääjäämättä terroristit myös Suomeen ja metroomme Helsinkiin.

Ilkka Luoma

Muistamme terroristien iskut Nato maihin Espanjaan ja Englantiin - metroihin ja juniin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuinka paljon Nato-joukot Libyassa ovat tappaneet siviilejä? Entä kaikkiaan viimeisten 20 vuoden aikana?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jos Suomi liittyy Natoon, on todennäköistä, että saamme ensimmäiset kuolleet siviilit kotosuomessamme, terroristien toimesta.

Ilkka Luoma

Niinistön irtiotto Kokoomuksesta liittyy juuri rahaan ja sen hoettuun kaikkivoipaisuuteen. Mikäli Sauli aikoo presidentiksi, on syytä karistaa kokoomuskypärä pois, muutoin valinta jää haaveksi. Nato on unohdettava, ja kasvunhuuto - oleellista olisi keskittyä yhtenäisyyteen, kansalliseen henkeen ja suomalaisuuteen, unohtamatta minkään rajan takana olevia naapureitamme.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Niinistö ymmärtää, että Kokoomuksen todellinen kokonaiskannatus on vain noin 13 prosentin luokaa.

Ilkka Luoma

Persujen ja demujen kannatus samalla asteikolla on reilu 12 prosenttia.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kolme miltei tasaväkistä, entä jos Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit yhdistyvät, varsinkin nyt, kun kaksi vasuria on karkaamassa Soinin joukkoihin...

Toimituksen poiminnat