Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Homot ovat lisääntymättömiä ihmisiä

  • Helsingin keskustan Annankadulla suosittu "kansainväliset mitat" täyttävä baari, jossa viihtyvät kaikki ihmiset. DSC_11504.JPG
    Helsingin keskustan Annankadulla suosittu "kansainväliset mitat" täyttävä baari, jossa viihtyvät kaikki ihmiset. DSC_11504.JPG

Homous, kirkosta eroaminen ja pilakuvat Muhammedista olivat ja ovat hyvin pienien vähemmistöjen esille huutoa suhteettomana ilmiönä verrattuna suuriin enemmistöihin, jotka lisääntyvät normaalisti, haluavat uskoa johonkin ja kunnioittavat vieraita uskontoja kuten omaansa. Demokratia nykyisyydessään on enemmistövaltaa, jossa vähemmistöille annetaan enemmän kuin heille suhteellisesti kuuluisi – jopa palstamillimetreinä, elämmehän moniarvoisessa maailmassa. Kuitenkin kutkin reviireillänsä*].

...

 

 

[12042006] YLE puhututti pilakuvista, kirkosta eroamisesta ja homoudesta. Pilakuvat olivat herkkyyttä loukatuksi tulemisesta, erot kirkosta kirkollisveron laistamisesta ja homous on vaikea luonnoton rasti, varsinkin miehille.

 

Miltei jokainen mies pelkää homouden periaatetta, sillä jokaisessa meissä asuu pieni mieltymyksen tuntu mukaviin ystäviin. Homous on jonkun määrityksen mukaan geenibugi perintörihmastossa, ikäänkuin bitti hypänneenä pystyyn muistukseksi luonnon innovaatiokyvystä tai virhetapahtumasta.


Ruotsi on hyväksynyt homoparit,

homopapit ja taitavat antaa homoille adoptio-oikeudenkin. Länsimaat ovat elintasossaan joustavoituneet ja muuttuneet enemmän "suvaitsevaisiksi". Mitä lähemmäs menemme ympäröivää luontoa, sen vaikeammaksi käy "evoluutiovirhe" mieltymyksestä samaan sukupuoleen.

 

Kirkko saarnaa ihmisesta Jumalan kuvana ja saarnaa ikiaikaisesta saavutetusta edusta ja oikeudesta lisääntyä. Toistaiseksi tiede ei ole vielä keksinyt keinoa saada samanparisista suvunjatkajia. Länsimaalainen kulutusfilosofia jaloudessaan esittää adoptio-oikeutta myös homopareille, ehkä pitää saada hedelmöityshoitoakin sille vieraalle ja tuntemattomalle siittiölle.

 

 

Kasvatuksellisesti homot ja lesbot voisivat olla helliä ...

ja huomaavaisia niin itselleen kuin hoidettavalleen, mutta kuinka "molempien vanhempien" esimerkki? Samasukupuolisuus kylläkin nokkelasti vähentäisi syntyvyyttä, toisi helpotusta liikakansoitukseen.


Ihminen hyväksyy samankaltaisuutta,

ja ihminen pelkää keskimäärin muutosta ja epänormaaliutta. Homous on epänormaalia, ainakin julkisesti kysyttynä. Moni sanoo pienessä piirissä, että olkoot, kunhan eivät minulle asioitaan esitä. Joukossa tuomitsemme pontevasti nuo luonteeltaan mukavat ja ystävälliset ihmiset.

 

Homous on rakennevika henkisyydessä, jos tunnastamme tärkeimmäksi ominaisuudeksi lisääntymisen. Homous on taas onni osallistumisesta ja rauhantahtoisuudesta, sillä homot ovat tunnetusti väkivallottomia ihmisiä, jotka keskittyvät keskinäiseen kanssakäymiseen ja toisen huomioonottamiseen.


Vapaana elävä eläinmaailma,

mihin mekin ihmisinä kuuluimme, ei suosi homoutta. Moni on huomannut mm. kotikoirissa nylkyttämistä niin naarasta, koirasta kuin omistajan jalkaakin kohtaan. Nylkytys sitä paitsi onnistuu yhtälailla nartulta kuin urokseltakin.

 

Kotibuudeli on niin erkaantunut normaalista luonnosta, että sille tekemättömyyden puute aikaansaa luonnottomia liikkeitä "tositoimien" puutteessa. Vapaa luomakunta suosii kiimaa ja sen myötä lisääntymistä. Homous on vähemmistöliike. Raamattu tulkittuna haluttavalla tavalla, ei myöskään tunnusta eloa ilman suvun jatkantaa; kehoittaahan Suuri kirja lisääntymään ja täyttämään maan.


Elintason noustessa,

siis aikaa jäädessä enemmän vapaa-ajan viettoon, kasvava "suvaitsevaisuus" antaa hyväksyntää homoutta kuten muitakin vähemmistöliikkeitä kohtaan. Hyväksyntä ja vapaa-ajattelu on aina vaikeampaa niukkuuden ja konfliktiuden koittaessa. Ihmisille jää enemmän aikaa filosofoida, kun ei ole tarvetta puolustaa reviiriään tositoimissa.


Homous on luonnotonta sen lisääntymättömyyden vuoksi

Ilmiöinä on havaittavissa myös mm. lesbojen synnyttävän liittoonsa lapsia, jolloin on haettu vieraalta mieheltä siittiöt. Herää oleellinen kysymys lapsen huolehtimisesta, koska se toinen verenperintö puuttuu arkielämästä (herää myös laajempi kysymys kulutusyhteiskunnan tulo- ja kykykilpajuoksun kotona osallistumattomuudesta). Luonnollinen "vanhemmat - lapset -suhde" jää pois, koska geenistöllistä kytkentää ei ole kuin toiseen osapuoleen (YLE:n dokumentti 7.4.).

 

Jälkikasvun kyky ja mahdollisuudet hoitaa myös oma parisuhde ja lisääntyminen on voimakkaasti kiinni opitusta, tuntemuksista ja kyvystä sekä miljoonavuotisesta geeniperimästä.

Onko homous lisääntynyt kulutusyhteiskunnan kasvaessa ja yksinolon lisääntyessä tuloskilpailussa? Onko lisääntyvä homous ilmentymää elomme pinnallistumisesta ja maallistumisesta, vai puhummeko siitä nyt enemmän kuin aikaisemmin?Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Teitpä sitten kerralla päätepisteen koko keskustelulle. "Tulin, kirjoitin ja totesin". Ei jättänyt juurikaan polemisoinnille tilaa, entä inhimillisyys? Sanoisinpä, että homous ei ole katoava luonnonvara, vaan ripaus suolaa arkiseen enemmistökeittoon.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Homot eivät liene juuri sen väkivallattomia kuin muutkaan, yl. lesbot ovat varmaankin suunnilleen sen verran väkivaltaisempia kuin homomiehet ovat iisimpiä, noin suhteellisesti ottaen. Homoseksuaalisuus ei ole mikään yksittäinen geneettinen ilmiö, vaan monimutkainen ja monitahoinen psykososiaalisbiologinen ilmiö.
Stereotyyppinen "neitimäinen" homo, tai trasvestiitti, syntyy kohdussa saatujen "hormoonipiikkien" määristä ja ajoituksista, vaikka sukupuoli määräytynyt mieheksi, aivot ovat kehittyneet naiseksi. Tämä on sitä todennäköisempää, mitä useampi isoveli lapsella jo on,jokainen isoveli muistaakseni kasvattaa mahdollisuutta n.20%(siis jostakin 3% tasosta) hupaisaa ajatella että suhteellisesti suurin osa "biologisista" homoista Suomessa on lestadiolaisia ja islamilaisia.
Ilmiöön on mielestäni helppo keksiä lajin säilymiseen sopivia selityksiä. Homoseksuaalisuus on yksilön kannalta tuhoisa valinta, mutta geenien kannalta kysymyksessä on todennäköisesti leviämistä edistävä juttu. Kun puhuu luonnonvalinnasta, kannattaisi ensin selvittää mitä sillä tarkoitetaan..

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Luonnonvalinta on pyrkimys saavuttaa paras mahdollinen konstruktio jatkamaan geenien eteenpäin menoa.

Jorma Soukka

Sinulla ei ole mitään "oikeutta kirjoittaa tällä palstalla koska olet parantumattomasti SAIRAS!
Onneksi sinunkaltaiset liorot ovat lisääntymis kelvottomia.. Lestadiolaisille Rukoilen Paljon lisääntymistä ja valtaa, varsinkin Pohjanmaalla ja Lapissa!! Itse olen Perus Luterilainen.. Jeesukseen uskova..

Ilkka Luoma

Jorma, miten perustelet homouden sairaudeksi, eikä vain bugivirheeksi perimässä - vai syntyykö homoajatus omaehtoisesta miellyttävyysjatkumosta?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Homoudesta voi "parantua", kun iskee se oikea kipinä, minkä lajikehitys on meille luonut vuosimiljoonien aikana ;)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mitä sikiäväisempää porukkaa niin sitä enemmän syntyy homoja, uskoisin että se on luonnon oma tapa säädellä syntyvyyttä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Normaalisti terveen ihmisen suurin vietti on jatkaa sukua, eli tehdä itsestään "kuolematon".

Ilkka Luoma

Mille tasolle määrität elämän ja kuoleman rajan?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Luonto ei varsinaisesti "sääntele" syntyvyyttä, useat pojat tosin tuottavat paljon jälkeläisiä joiden hoivaamisessa tarvitaan apua, homot ovat vapaita hoitamaan sisarusten jälkeläisiä ja tätä kautta edistävät geeniensä leviämistä ehkä tehokkaammin kuin tuottamalla lisää resurssien jakajia. Naisten menopaussi palvelee varmaankin samaa asiaa, muutoinhan nainen kuolisi heti kun tulee lisääntymiskyvyttömäksi, kun tosiasissa naiset elävät miehiä pitempään.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ovatko muurahaistyöläiset homoja? Kirjoituksesi perusteella voisimme päätellä, että ihmishomoja voidaan rinnastaa ahkeriksi muurahaistyöläisiksi, hehän huolehtivat synnytyskoneen jälkeläisistä, jotka kaikki ovat saman geeniperimän jatkajia!

Ilkka Luoma

Kasvikunta, joka on koko muun elämän peruslähtökohta, koettaa lsääntyä maksimaalisesti. Vastavoimaksi muodostuu toisten lajien samanlainen "kilpajuoksu", ja näin syntyy monimuotoisuus ja lajikirjo harmoniassaan. "Syö tai tule syödyksi" - epäkelvot eliminoituvat.

Ilkka Luoma

Niin, tunnetustihan homot eivät lisäänny, mutta edustavat keskimäärin inhimillistä samankaltaisuuspyrkimystä.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Lesbous lienee ollut, ja useissa maissa varmaan vieläkin on, lapsien saannin kannalta merkityksetöntä, moniavioisissa kultuureissa sen jopa luulisi olevan eduksi..
Antiikin ajalla homoutta ei pidetty epänormaalina, miesten mieltymys poikien kehoa kohtaan oli myös yleisesti tunnustettu, nykyisinhän sitä pidetään pervona, nykyiset käsitykset kohoavat lähinnä "kirjan" uskonnoista eikä niitä ennen tämän syövän leviämistä, esim antiikin kreikassa, tunnettu. Muutoinkin olisi luonnollisempaa jaotella miehet varmaankin aktiivisiin(top), joilla hyvinkin on myös perhe ja lapsia, sekä passiivisiin(bottom). Mielenkiinto homoseksiä kohtaan varmaan sitten "toppien" kohdalla vaihtelee nollan ja 100% välillä.

Ilkka Luoma

Kaikkihan eivät halua jälkeläisiä (tosin toiset eivät edes voi saada) - olisiko se alitajuntainen tunnustus täyden huolehtimisen puutteesta/(kyvyttömyydestä), jolloin ei ole arkijärkevää saattaa perillisiä maailmaan?

Jorma Soukka

En ole Lestadiolainen enkä Islamistilainen Saatanallinen petetty yksilö!
Sinulle Idiootti kerron että ÄIDIN KOHDUSSA kasvaa vain normaaleja ihmisen alkuja! Sinä ITSE TEET VALINNAN kiinnostutko pojista vai tytöistä.. Jos sinä olet kiinnostunut kaverisi peniksestä tai jonkun tytön "pillusta, niin se on SINUN VALINTASI! Kerron kokemuksesta!!
Jos sinulla on vähääkään järkeä ja "normaalia seksuaalisuutta tallella niin suuntaa se oikein miehen ja Naisen väliseen seksuaaliseen kanssakäymiseen!!

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Sinä, Jormaseni, olet hyvin tietämätön ja typerä yksilö. Minä vetoan siihen mitä tiedetään, sinä siihen mitä uskot ja luulet. Mutta meitä on moneen junaan ja jotkut jormat jäävät laiturille.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ettei vain ole jorma kipeenä.

Jorma Soukka

Jani pulkki.. Sinä olet vielä lapsi, eli täällä aikuisten kirjoitus palstalla sinulla ei ole mitään oikeutta kirjoittaa homofantastioistasi.. Sinä olet vielä räkänokka jonka seksuaalisuus on vielä kadoksissa.. Älä vahingoita kaveritaisi sairaalla mielikuvituksellasi..
Terveisin Jallu

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Sinä, kuka lienetkin, olet idiootti. Minä todellakin olen äitini lapsi, syntynyt 38 vuotta sitten. Aivan sama mitä paskaa kirjoitat, tuolla ad hominemilla(anteeksi sivistysanojen käyttö, voinet googlata koska typeryyttäsi tuskin termejä tunnet) et saa ketään vaikuttumaan kuin omasta sietämättömästä yksinkertaisuudestasi jota haluat vielä esitellä kaiken kansan nähden, voisitko vielä laittaa valokuvan jotta näkisimme millainen mörkö olet.

Ilkka Luoma

Niin, evoluutio "suuressa viisaudessaan" on järjestänyt meille ja kaikille biosfäärin osasille vain yhden todellisen tehtävän - ja se on lisääntyminen - lopulta jatkuvan sukupolvikasvun toteuman, jossa lajinvalinta säätää epäkelvot pois materiakiertoon hyödynnettäväksi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Menkää jä täyttäkää maa" -kehote on mennyt hyvin perille!

Ilkka Luoma

Ei voi väkisin suunnata, pitää olla kipinää :) Kipinä voi tosin joskus suuntautua evoluution vieroksumaan suuntaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Kasvatuksellisesti homot ja lesbot voisivat olla helliä ..."

Tähän ei ole mitään perusteita..koska lapsen oma äitikään ei monessakaan tapauksessa ole hellä.

"Ihminen hyväksyy samankaltaisuutta, "

Ihminen suorastaan hakee itsetehostusta samankaltaisuuksista.Saadaan vahvempi sana kuin minä..eli me ja taas on voimaa takana.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Liittykö tämä päättelyketju nyt siihen että tuohon vedoten voidaan kahden isukin olevan ihan ok, kun kerran olet onnistunut todistamaat että äidit ovat kelvottimia kasvattajia?
Mietihän nyt ihan omilla pikku aivosillasi, onkohan omia lapsia omaamaton parempi vai huonompi valinta pitämään huolta esim. kuolleen veljen lapsista? Etenkin kun eletään ilman sosiaaliturvaa ja ravinto pitää kerätä luonnosta..

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Luonto on vuosimiljoonien aikana j'rjest'nyt nerokkaasti uroksen ja naaraan ja luonut niiden välille kiinnostusta herättäviä jännitteitä, jotka päätyvät kliimaksiin ja suvun jatkumiseen :)

Ilkka Luoma

Osittainenkin verenperintö saattaa kasvatuksessa edesauttaa huolehdintaa ja kasvattajan tahtomia periaatteita.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kannattaa seurata nuorten sopulointia!

Ilkka Luoma

Voidaanko nyt siis päätellä, että homous on eräänlainen markkinatalous- ja media-ilmiö, ...se on siis muotia?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ainakin on menossa jonkinlainen mainoskamppanja prideineen, jotka nostavat normaaleissa suurta ärtymystä, jopa ylilyövää.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

"Ainakin on menossa jonkinlainen mainoskamppanja prideineen, jotka nostavat normaaleissa suurta ärtymystä, jopa ylilyövää"

Kuinka se on mahdollista? "Normaali" ihminen ei piittaa siitä mikä ei kiinnosta eikä kosketa. Minulle on täysin yhdentekevä asia esim. suviseurat, niihin kokoontuu varmaankin liki 100 000 ihmistä, jotka mielestäni ovat stereotyyppisesti harhaisten kuvitelmien vallassa olevia vastenmielisen ahdaskatseisia pedofiileja suojelevia laumasieluja. Silti tämä lessujen "pride-kokoontuminen" ei herätä minussa mitään tunteita. Miksi Gay-priden pitäisi herättää?

Kysymys: olenko normaali, nim "epätietoinen"

Ilkka Luoma

Kun ilmiö saavuttaa out -tilanteen, niin ainakin osa-aikahomot katoavat katukuvasta :)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tuo vapaa-ajan ja minkähän muun elintason lissäävä vaikutus minua eppäilyttää, ko vanhat yli 80v ihmiset, siis minun tutut muistelee, ettäkö het oli nuoria, oli sillonki homoja ja lespoja ja sitä olthiin aivanko ei huomattu.

Jokku vanhat piiatki asu yhessä ja otti kylältä lapsia kasvattilapsiksi, ko sillon oli niin paljon lapsia, että joutivat vähemmäksi, kuka vain huoli.

Niin ja eikös vaikka soijjan ole sanottu vaikuttavan pikkupoikien hormooneihin ja siis minusta ei pitäs osotella homoja mitenkkään. Vai onko meillä liikaa aikaa ja energiaa, että alama jopa rakkauselämästä jaarittelheen, rakastakhoon ja hyväkö rakastavat, siis homot ja lespot. Minun mielestä.

Jorma Soukka

Hilkka Laronia..
Olen muutaman illan aikana lukenut sinun typeriä mielipiteitä.. Sinä olet-täyspaska, epäisänmaallinen vahingollinen otus Suomalaisessa yhteiskunnassa!
Mutta siitä olen kuitenkin vilpittömästi iloinen että homot ja lesbot eivät voi jatkaa sukua.. ja myös siitä että ADOPTIO-OIKEUS poistetaan näiltä SAIRAILTA "ihmisiltä!
Hilkka Laronia.. Jos sinä et osaa kirjoittaa suomen kielellä niin sulje tiotokone!!
Terveisin Jallu

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ilahtunu kiitosko oletta kiinnostunheita siitä, mitä tämmönen olematon paska on ja kannattaakos minua nyt niin erikoisesti kytätä. Mie olen mitä olen ja rakastan teitä ja Nikille rakastavia terveisiä, mie en tiä koitanko mie olla hauska, molen tosikko ja yksinkertanen pöllö, oletta oikeassa.

"Ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista.
On hyvyys sisällä jokaisen, vaan se aina ei esille loista.
Oi ihmiset toistanne suvaitkaa, ja uudeksi luokaa taivas ja maa.
Oi ihmiset toistanne rakastakaa, ja suuri ja kaunis on maa"
(Eino Leino; Hymyilevä Apollo)

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

matelijat ja sammakkoeläimet ovat hyvin yllättäviä otuksia kuten suomalainen ihminenkin, lajimme osaa vääntää murretta yleensä syntymäpaikkakuntansa lisäksi useampaa kieltä, kirjoitappa Sinä yksilönä lempinimimerkki jallu seuraava teksti esperantoa soveltaen ja takaperin niin muutkin lajisi edustajat näkee mihin pystyt. Keep On Rocking In the Free World joku amerikklainen neil nuori

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Ei ole toistaan pahempaa eikä toistaan huonompaa - on vain juuri itselle sopivia" ;)

Ilkka Luoma

Ainakin Suomessa vallitsee sanoilla hersyttelyn ja lauseilla ilakoinnin täysvapaus - toistaan loukkaamatta :)

Ilkka Luoma

'Ennen vanhaan' lapset tehtiin parhaaseen lisääntymisaikaan eli heti jo alle 20 -vuotiaana, ei jäänyt siten nuorillekaan turhaa vapaa-aikaa ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Afrikassa nuoret naiset näyttävät sikiävän jo jopa 15 -vuotiaina!

Ilkka Luoma

Tarvittiin ja tarvitaan paljon väkeä pelloille ja lapsikuolleisuus on suuri + nuoret ovat kaikkein hedelmällisimpiä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Väkiluku on pysynyt kurissa aiemmin, kun ihminen ei ole liiaksi säädellyt sairauksien hoitoa tai ennaltaehkäisyä!

Tavallinen maisteri

En varmaan ymmärtänyt kirjoitusta. Eiköhän homoja synny heteroseksin tuloksena ihan luonnollisesti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko homous geeni- vai oppimisbugi?

Ilkka Luoma

Uinuvien ominaisuuksien esille tulo sopivasta ärsykkeestä tai virikkeestä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Homous on evoluution koekappale ja prototyyppi luotaessa uutta uljasta ihmistä.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Lainaan itseäni:

"Todellinen epäkohta, johon toivoisi parannusta erityisesti varhaisnuorten kannalta on eri uskonnollisten yhteisöjen suhtautuminen homoseksuaalisuuteen. Ironinen jo huolestuttavakin tieto on se, että suhteessa eniten homoseksuaalisuutta esiintyy juuri niissä perheissä, joissa se on uskonnollisista syistä selvästi keskimääräistä tuomittavampaa. Toki nämäkin kristityt kaikessa suvaitsemattomuudessaan ”rakastavat” homoja lähimmäisinä.

” Kohtuvaikutuksen puolesta puhuivat ensi kerran 1990-luvun lopulla tehdyt havainnot, joiden mukaan jokainen isoveli lisää homoseksuaalisuuden todennäköisyyttä noin kolmanneksella.”

(http://www.tiede.fi/artikkeli/978/homoksi_ei_kasv_...)

Blogini kokonaisuudessaan: http://kuoppari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50622-por...

Ilkka Luoma

Synnyttääkö "tiukkapipoisuus" pakoreitiksi homoseksuaalisuutta, vai asuuko jokaisessa aina pieni homo, vaikkapa piiloilmiönä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tuon mukaan maailma olisi täynnä homoja ja ei olisi näin väestöräjähdysongelmaakaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

"Homous on luonnollinen ihmispopulaation vähentäjä"

Ilkka Luoma

Ei ole, kuten eivät ole sodatkaan - ovat niin marginaalisia eriä, erityisesti homot.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sodat tuovat loputtuaan syntymispiikin.

Ilkka Luoma

Otsikon "ihmisiä" -sanalla tarkoitetaan ihmisen inhimillisyyttä; tämä tarkennuksena lukijoille.

Toimituksen poiminnat