Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

EU on vastentahtoinen liitto

Eurooppa ei ole yhtenäinen alue. EU on sulatusuuni, jonka muokkaaminen ja valaminen on lähes  ylivoimainen tehtävä, siksi paljon on erilaisia kulttuureja, kieliä, talousajattelua ja filosofiaa ymmärtää sääntöjä kuin tajua noudattaa niitä. EU on huomenna pienempi kuin Kiina, jossa kieli on yhteinen, ja jossa on rautainen ydin, jolla on visio, päämäärä ja keinot ajaa ne läpi.

 

Mikä kohtalo on varattu eurooppalaisille ja EU:lle? Saksalaismallinen ja –tapainen EU nousisi maailman huipulle. Italialaiskreikkalainen tapa ajaisi liittomme velkasaneeraukseen. Pohjoismainen hyvinvointiajattelu tulonjakamismekanismeineen romahduttaisi kilpailukykymme, itse työnä ja tehtävinä – öljyä ja vesivoimaa on merkittävästi vain norjalaisilla – eivätkä ole edes eurossa.

 

Mikä meitä odottaa, kun jahkailemme ja annamme EU –kehityksen ajelehtia ajopuun lailla ja katsoa vierestä kuinka Kiina määrätietoisesti syö meidän mielestä ”eväitämme” ja ottaa väestöpohjaisen osuutensa yhteisestä maapallostamme.

...

 

 

[U] EU on vastentahtoinen liitto pakosta olla kykenevä

 

Suomalainen on luonnostaan herkästi vastaan tuntemattomia kohtaan. Suurelta osaa EU on mystinen kompleksi, jossain muualla kuin me. Olemme tottuneet puolustamaan maatamme. Tiedämme, minkä hinnan olemme yksin ollessamme maksaneet itsenäisyydestämme. Ei ole ihme, että olemme epäuskoisia, koska kukaan ei ole vielä uskottavasti kertonut, mitä me lopultakin hyödymme jäsenyydestämme, toistaiseksi alhaisia korkoja lukuunottamatta.


EU on järkälemäinen isojen pikkupoikien hiekkalaatikko,

jossa kukaan ei ole oikeasti valmis liittovaltioksi. Euroopan Yhdysvallat tuo vasta kokonaishyötyä, myös Suomelle - joka olisi tuolloin osavaltio. USA on liittovaltio, mutta heillä on yhteinen kieli, vaikkakin sulatusuuni kansallisuuksien ja synnyinmaiden osalta. EU kokoonpanossaan on niin uusi, että kitkaa ja hankausta syntyy koko ajan. USA kävi sisällissotansa ja sen jälkeen vasta syntyi eheämpi kokonaisuus nimelta Amerikan Yhdysvallat.


Euroopan Yhdysvallat on se lopullinen tavoite tai sitten löyhä markkinaliitto,

joka ei tuota yhtäläisyyttä ja keskinäisvoimaa turvallisuuden, ulkopolitiikan ja tulontasauksen osalta. Euroopassa on samalla tavalla rikkaita alueita kuin on Suomessakin alueellisesti suuria eroja mm. pääkaupunkiseudun ja vaikkapa Kainuun välillä. Kainuussa ja Helsingissä kuintenkin puhutaan samaa kieltä. Talvisodassa rintamalla seisoi niin Pohjanmaan talonpoika kuin turkulainen laivanvarustajan vesa - yhdessä he turvasivat Isänmaansa. Heillä oli yhteinen tehtävä. Mikä on EU:n yhteinen tehtävä?


EU on kaunis rakenteellinen luomus ideaalisella tavoitteella,

direktiiveillä ja pienillä olemattomilla pohdinnoilla syötävän kurkun muodosta. Asia on hyvin yksinkertainen; suuret kansallisvaltiot, jotka myöhemmin olisivat osavaltoita, eivät ole valmiita antamaan suuria päätöksiä vielä Brysseliin. Luottamus yhteiseen hallintoon ei ole kypsä. Nyt on menossa EU-evoluutio, jossa hiotaan maailman moderneimman liittovaltion perusrakenteita. Työ kestää vuosikymmeniä. USA:kin on jo kohta 300-vuotias, mutta jälleen - yhteisellä puhutulla kielellä.


EU:n suurin haaste ja tarve jäsenillensä on taistelu maapallollisesta työn uudelleen jaosta

 

EU:n kilpailijoita ovat USA ja Kiina. Kumppaneitamme voisivat olla mm. Venäjä ja Ukraina energia- ja raaka-ainevarojensa vuoksi. Eurooppa hajanaisena ei tule pärjäämään Kiinan haasteisiin. Myöskin USA taipuu 20 vuoden kuluessa Kiinan edessä.

 

1.340 miljoonaa kiinalaista on enemmän kuin EU, Venäjä ja USA yhteensä. EU on ainut turva Euroopan kansallisvaltioille pärjätä uudessa maailman tilanteessa, USA:n napa kallistuu kaukoitään; siellä ovat suurimmat markkinat. EU on luontaisempi kumppani Kiinalle, koska USA on nyt hegemonia maailmassa ja Kiina on virallisestikin ilmaissut, ettei yksikään maa voi olla toistaan manipuloivampi.


EU on mahdollisuus ja uhka

 

Suurin uhka on tietämättömyys, etääntyminen ja Brysselin lausekieli, joka ei kansalaisille aukea. Bryssel ei ole itseisarvo, vaan palvelija toteuttamaan kansallisvaltiot järjestyksessä autonomisiksi osavaltioiksi (hyvin pitkällä aikavälillä). Välimuotoja ei juuri ole - meillä on huomisen liittovaltio tai eroamme takaisin itsenäiseksi valtioksi, kuitenkin pysyen eurossa, koska siitä on muodostunut meille konkreettinen hyöty, alhaiset ja vakaat korot.

...[LÄHIHISTORIASTA] Suomen pitäisi viimeisinä puheenjohtajuuskuukausina sopia Euroopan veturin Saksan kanssa (seuraava puheenjohtaja), että EU-perustuslaki otetaan lopullisesti käsittelyyn ja ajetaan läpi tai jos ei, niin Suomi tehköön omat itselliset päätöksensä...


EU:ssa ei ole vuosisatoihin yhteistä kieltä, puhumattakaan yhteistä kulttuuria. Kiinassa ja USA:ssa nuo kutakuinkin ovat. Kaikkialla maailmassa jokaisella ihmisellä on oma kotimaa, jossa suunnilleen ymmärretään toinen toisiansa.

 

Jokaiselle on se paras kotimaa, jossa tulee toimeen omalla äidinkielellä. Eurooppa eurooppalaisille, Afrikka afrikkalaisille ja Kiina kiinalaisille.

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.com

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hyvin oivallettu jo vuosia sitten. Aihe on ajankohtainen juuri nyt, kun pelastetaan (?) eteläisiä eurovelkaisia maita "konkurssilta".

Ilkka Luoma

Suomen ja demari Urpilaisen vakuusvaade tulee olemaan meille suuri ongelma (EU tasolla), tämä oli nähtävissä jo ajat sitten. Ei yksi voi saada erioikeuksia - ilmoitus Suomelta olisi pitänyt olla, ettemme osallistu tukipakettiin lainkaan, se olisi ollut rehellisempää ja suoraselkäisempää. Katainen ja Urpilaisen koukussa - muutoin hallitus hajoaa, ja Soini voittaa ennenaikaiset e.vaalit.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Merkel on ainoa poliitikko jota Katainen kuuntelee, jopa pelon ilmapiirissä.

Ilkka Luoma

Jatkoteksti päättäjäjakeluun:

"Suomi teki itselleen suurimman uhkansa vaatimalla poikkeuksellisesti vakuuksia - oli selvää, että se nosti pienemmät euromaat vastahankaan idealla - "meille myös". Suomi saa kielteisen henkisyyshabituksen vastaansa eripurana maataloustukineuvotteluissa ja mitä muuta ...? Suomen hallitus ja Urpilainen voivat joutua syömään sanansa vakuuksista. Pääministeri on valtiovarainministerin talutushihnassa - tähän myös Kataisen hallitus tulee kaatumaan [?]"

Ilkka Luoma

Jakelu:

Cc: erkki.tuomioja@formin.fi ; teija.tiilikainen@upi-fiia.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; paivi.lipponen@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jyri.hakamies@tem.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi
Sent: Tuesday, August 23, 2011 7:16 AM
Subject: EU-liittovaltiomielipide - EU on vastentahtoisesti liitto pakosta olla kykenevä

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tästäkö syntyi uusin kirjoitus, jossa päädyit suosittamaan valuutaksemme Kiinan yuania!?

IL:
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Toimituksen poiminnat