Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Libya, Palestiina ja Syyria -- missä mennään YK:n turvaneuvosto?

YLE-AamuTV:n uutiset meuhkasivat Kiinan ja Venäjän olevan uskollisia ystäviä Syyrialle, aivan kuten USA on uskollinen ystävä Israelille --- veetto-oikeus estää muutoksia ja ajaa suurvaltojen omaa kansainvälistymispolitiikkaa eteenpäin, heikkojen haitaksi.

[ ... Gazan kaistalla palestiinalaislapset ja -siviilit elävät jatkuvassa kuoleman uhassa, talvella 2009*/ juutalaiset sotilaat kehottivat siviilejä hakeutumaan turvaan sairaaloihin - meni hetki ja perään tuli ohjusisku - runsaasti tapettuja siviilejä. Libanonissa siviilit juoksevat karkuun niin kapinallisia kuin Gaddafille uskollisia joukkoja - tuloksena jälleen eniten - juuri siviiliuhreja ... ]

Libyassa länsimaat äänestivät YK:n turvaneuvostossa de facto sodan julistuksen puolesta**/ - Kiina äänesti tyhjää, ei halunnut sekaantua itsenäisen maan omiin sisäisiin asioihin. Tänään juuri kukaan ei tiedä tarkasti ketä nämä kapinalliset Libyassa todellisuudessa ovat. Syyrian osalta Venäjä ja Kiina käyttivät veetto-oikeuttaan - näin Syyria saa rauhassa kurittaa omia kapinoivia kansalaisiaan nykylaillisen esivallan kautta.

USA on ahkera veetto-oikeudenkäyttäjä, kun on kyseessä esimerkiksi Israelin ja juutalaisten edut. Viimeeksi USA esti palestiinalaisten itsenäistymispyrkimykset - Kiina ei kommentoinut, kuten ei kommentoi muutoinkaan toisten itsenäisten ja suvereenien valtioiden sisäisiä asioita - eikä liioin pidä suotavana, että sen omiin sisäisiin asioihin puututaan..

USA ja länsi sen sijaan innolla levittävät oppiaan vapaasta kaupasta ja markkinataloudesta, verhoten sen läntiseen kasvuhakuiseen "näyttötalousdemokratiakäsitteeseen". Syyriaan olisi lännen mukaan pitänyt puuttua, mutta palestiinalaisille ei sallittu itsenäisyyttä ja suvereeniutta, koska se olisi ollut haitaksi Israelille ja juutalaisille.

 

Läntinen tapa sekaantua muiden asioihin

Valkoinen mies on kautta aikain sekaantunut muiden asioihin talous- ja valtapyyteidensä vuoksi. Jo espanjalaiset ryöstivät Väli- ja Etelä-Amerikat kullan himossaan täydentääkseen kuninkaansa aarrekammioita. Valkoinen mies ahdisti Pohjois-Amerikan intiaanit reservaatteihinsa degeneroitumaan. Valkoinen mies ahdisti Australian alkuperä-aboriginaalit pienille aavikkokaistaleille riutumaan ja katoamaan genetiikan kartoilta.

USA sekaantui Koreioiden nimimaalle, USA sekaantui Vietnamiin - ajatuksena padota vapaata maailmaa "riistävä" kommunismin leviäminen. USA kurmootti Saddamia kaksi kertaa, jolloin toisella kertaa saatiin diktaattori hengiltä. USA röykyttää afgaaneja ja nimenomaan talibaaneja, jotka karkottivat venäläiset aikoinaan, niin kuin brititkin vielä aikaisemmin.

 

Turvaneuvosto - USA:n käsikassara, nyttemmin myös Venäjän ja Kiinan

YK edustaa miltei kaikkia maailman maita ja kansoja. YK on yhdyselin, jolla pitäisi olla voima toteuttaa sodan jälkeiset kuuluisat sanat: "Ei enää koskaan" - näin ei kuitenkaan käy, koska ihmisissä asuu sotimiseen ja tappamiseen kiihdyttävä "stimulanttigeenibitti".

YK mandatoi USA:n ja Naton moukaroimaan Libyan yhteiskuntakoneistoa maan tasalle, jotta saadaan tilaa miltei tuntemattomille kansannousijoille, jotka huomasivat "facebookkien" toimivan kiihdyttimenä, niin Tunisiassa kuin Egyptissäkin. Onko todellisuudessa suurelle hiljaiselle kansalle saatu näin mitään todellista parannusta, kuin vain hengenkohotukset, kun valtapyyteitä on ottajilleen täytetty?  Seuratkaamme Tunisiaa, Egyptiä ja Libyaa - toimiiko läntisen maailman "vapautuskoneisto" tuhoelementteineen.

 

USA on menettämässä maailmanpoliisin roolinsa,

ainakin taloudessa ja myöhemmin sotilaallisestikin. Kiina nousee ja jos Kiina ja Venäjä lähentyvät - maailma napaistuu kahteen leiriin; raaka-aineiden ja maailmantehtaan Kiina-Venäjä allianssiin ja USA johteiseen läntiseen markkinatalouskoneistoon***/. Asetelmat ovat jo hahmottumassa. EU-Euroopalla on tässä irtiotonpaikka, jossa Saksan johdolla voidaan rakentaa oma EU-Venäjä vakauttamisallianssi, myös sotilaallisesti - se olisi paras tae yleiseurooppalaiselle rauhalle.

Valkoinen mies valtasi miekoin ja ristein. Kiina asemoituu maailmalle rahalla ja tavaralla. Kumpiko parempi? Kyseessä lienee maailmanhistorian suurin johdettu tasaistusprojekti, jossa resurssit ja raaka-aineet koetetaan jakaa väkilukujen suhteessa käytettäväksi [?]

 

Epätasapaino - mikä käytäntö ja malli vakiintuu yleismaailmalliseksi?

Kiina on sanonut, ettei yksikään valtio tai kansa voi olla toistaan korkeammalla, kukaan ei voi sanella toisten suvereenien asetelmia omien valta- ja talouspyyteiden vuoksi. Mikään maa ei näin voisi esimerkiksi ryöstökalastaa somaleilta ikiaikaisia kalansaaliita - mikään maa ei voisi ryöstöviljellä rahan voimalla Botswanan pelloilta ravintoraaka-aineita Eurooppaan, nyppäämällä ateria itse botswanalaisten suusta. Nigerian öljynkin pitäisi tuottaa laajempi hyöty itse nigerialaisille.

 

Turvaneuvosto on rikkaiden ja voimakkaiden käsikassara

YK:n turvaneuvostossa ajetaan viime kädessä suurvaltojen etuja. Siellä ei pysyvinä jäseninä, veetto-oikeudella ole kuin voimakkaimmat - vahvemman oikeudella. Suurvalloilla on etupiirinsä - USA ajaa juutalaisten uskollisena ystävänä Israelin etuja, jo vuosikymmenet ja on näin torpannut mm. käytännössä Israelia kohtaan osoitetut yksiselitteiset vetäytymislauselmat rajoille ennen 1967 kesäsotaa.

Nyt Kiina ja Venäjä estivät USA:n ja Naton sekaantumisen Syyrian valtion sisäiseen kapinointiin - koska kapinoivilla ei ole mitään tunnettua statusta tai humanitääristä tavoitetta, kuin poliitikoille ominaiset hokemat demokratiasta ja vapaudesta. Kiina ja Venäjä saattavat tosin pelätä moissa maissaan vastaavia "kansannousuja" - ja näin hakevat "hyväksyntää" omille mahdollisille toimilleen. Emme voi unohtaa myöskään USA:ssa nousevaa kapinahenkeä ahneutta ja riistoa vastaan.

 

Missä mennään valkoinen mies ja lahoamassa oleva nykymallinen läntinen markkinatalous?

Maailmalla on käynnissä globaali työn uudelleenjaon taistelu. Ostovoima- ja kulutuserot ovat revenneet - todetusti jo todettu "rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät" on muuttumassa "rikkaat lihovat ja köyhät laihtuvat". Mistä löytyy se voima, jolla resurssit, ravinto, raaka-aineet ja energiat saadaan jakoon väkilukusuhteisina - esim. Kiina 1,35/6,95, USA 0,35/6,95 ja Suomi 0,0053/6,95****/.

Mistä löytyy se YK:n voima, jolla ihmiskunnan läpeensä turvottama ahneus saadaan tasaistettua kaikille yhtäläiseksi, kun aatteellista heräämistä ymmärrykseen luontovarojen loppumisesta ei saada tajuntajakeluun - saataisiin edes ahneus tasavertaiseksi, niin kansojen kesken kuin kansojen sisällä!


*/ Kansannousu Gazassa - YK ei kyennyt estämään osittaista kansanmurhaa"

---   http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/GAZA   ---

**/ Suomalaiset eturivin natomaanikot ja läntisen tappamisen hyväksyjät huusivat "Me pommitamme, Me tuhoamme" ...

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-loukkasiko-ahtisaari-suomen-kansaa-nato-puheissaan   ---

***/ Markkinatalouskoneisto on mekanismi, joka itsesanotusti tasaa ostovoimaeroja - pitkällä tähtäyksellä, mutta syventää elintaso- ja elämisentasokuiluja lyhyellä tarkastelujaksolla - köyhdyttäen myös sisäisesti materiaalisia kulutusjuhlatalouksia, näyttötalouden hiipuessa ostovoiman puutteeseen ja haluttomuuteen olla jatkuvasti lisäämässä kasvua kasvulle. Kiina oppimassa läntisen markkinatalouden [?]

---   http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/N%C3%84YTT%C3%96TALOUS   ---

****/ Luvut kuvastavat asianomaisen valtion/ kansakunnan väkilukumäärää per koko maapallon yhteinen väkiluku - tämän suhdeluvun puitteissa pitäisi tapahtua paljon puhuttu " WGND - World Global New Deal"

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

Sent:

Cc: martti.ahtisaari@cmi.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; stefan.wallin@defmin.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Wednesday, October 05, 2011 9:26 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - YK:n turvaneuvosto - maailmanpolitiikan raadollinen näyteikkuna

 

YK:n turvaneuvosto - suurvaltojen käsikassara

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Stimulanttigeenibitti! :)

Selostatko?

Ilkka Luoma

Niilo -
Ihmiskunta on aina vaatinut annoksen sotimista - kerrallansa, kunnes hengästyy ja sanoo: "ei enää koskaan" ---

...

Ihmiskunta vaatii aina sotansa - olemmeko valmiina?

('Ei enää koskaan' - huutavat voittajat, häviäjät ja tiedotusvälineet, kun selkkaus, sota tai yhteenotto on saatu selvitettyä - yl. voittajan ehdoin - ja reviirirajat uudelleen piirrettyä)

[ ... ihmiset huutavat kansallismielisyyttään, kun armeija näytöstilaisuudessa vyöryy ja marssii paratiissa 'omastaan' ylpeiden kansalaisten ohi. Armeija on voimainpullistus ja armeija on turva reviirirajataisteluihin, joita niin ihmiskunta kuin kaikki eläinpopulaatiot ovat vuosimiljoonat keskenään käyneet. Maahanmuutto on reviiripuolustusta. Armeija on hyökkäystä ja puolustusta varten ... ]

Hymistelemme kauhistuneena sotia. Tuomitsemme varmuuden vuoksi tappamisen. Kirkko julistaa käskyissään jumalan välittäneen meille tiedon - "Älä tapa". Kirkko siunaa sodat ja sotaan lähdön. Kirkko puolustaa omiaan ja uskontonsa reviirejä. Armeija on politiikan ja kirkon sanan jatke. Me tarvitsemme armeijan, koska tarvitsemme sodan purkamaan ylivoimaisia ja hallitsemattomia painekasaumia.

Sota opettaa tappamaan. Sodassa tapetaan. Aseiden tuotekehitys kohdistaa ja massivoi tuhoamista ja vastustajan tappamista. On kehitetty aseita, jotka eivät tuhoa rakenteita, mutta tuhoaa vihollisia - ihmisiä. Jokaisessa sodassa on vihollinen, joka 'vääryydellä kohtelee puolustajaa'. Sodassa on aina hyökkääjä. Olemme jatkuvassa reviiritaistelussa - olemme jatkuvasti reviiripuolustuksessa.

Euroopassa ei ole suuremmin sodittu, kohta 70 vuoteen - se on pitkä Pax Europa aikakausi

Balkanilla sodittiin - Jugoslavia hajosi, kun voimamies poistui. Kun ei ollut staattisuutta ylläpitävää karismaattista johtajaa - uskonnot ottivat vallan ja kansallismielisyydet revähtivät. Kansallismielisyys on reviiritaistelua. Olemme valloittajia ja olemme puolustajia - näin syntyy sota, joka on aina edessä, puhuttiin kuinka paljon tahansa - "Ei enää ikinä".

Jokainen on ärsytettävissä sotaan, siis puolustukseen - selitykset osaamme keksiä, joilla perustelemme oikeuttamme vihollisen tappamiseen. Armeijoissa on aina pappinsa, jotka siunaavat tuhoamisen - onhan siinä usein uskonnonkin reviireistä kysymys. Olemme yksinkertaisesti sotaisia, kun reviirimme ovat riittävästi uhattuna - sisältä tai ulkoa. Ennen konfliktia ja sotaa on sanallinen reviiripuolustus, jota tänään meillä kutsutaan mm. maahanmuuttokriittisyydeksi.

Psyykkinen paine kasvaa uhan edessä - kiihotamme itseämme taisteluun

Ennen uhkaa valmistaudutaan mm. yleisellä asevelvollisuudella, joka on suunniteltu turvaksi ja kansallismielisyyden kasvattajaksi tilanteeseen, jossa reviirillisesti laillinen valta ja uskonto julistavat tarvittavan väkivallan hyväksyttäväksi, koska puolustus asuu meissä sisällä. Sota on rakennettu sisäämme - jo kehommekin käy sisäistä sotaa jatkuvasti, ollen puolustusasemissa jatkuvia hyökkäyksiä vastaan.

Ilman puolustusta, joka on sodan esiaste - emme kykyne huolehtimaan omasta yhteenkuuluvuusryhmämme elinkelpoisuudesta ja yksilöllisyydestä. Ryhmä, kieli- ja kulttuurialue kuin kansallisvaltiokin ovat massallista yksilöllisyyttä, jotka tarvitsevat uskottavan puolustuksen. Armeija on se viimeinen keino, joka yrittää huolehtia selviytymisestämme.

Mikäli uskottava armeija puuttuu, tulee myös puuttumaan kansakunnan puolustus ja tämä altistaa toiselle alistumiseen, joka taas on kansakunnan häviämisen ensimmäinen merkki. Reviiritaistelut hävitään ilman määrätietoista ja vahvasti johdettua puolustusta.

Sota on 'pakollinen' tapahtuma - aika-ajoin, se tulee perinnöstä. Joka hetki on maailmalla menossa taistelu, josta uhkaantuu täyssota, vain hetkellinen itsesuojeluvaisto epävarmuudessaan ajaa neuvottelemaan. Vain ryhmien täyskeskinäisriippuvuus toisistansa estää sodan, ja aina ei sekään. Ainoa täysyhdistävä tekijä maapallolla on ulkoinen avaruudesta tai muualta kuin ihmispopulaatiosta luontuva uhka, vain nämä yhdistävät ihmispopulaation puolustamaan yhteistä maapalloreviiriä.
...

"Suomalaiset eivät halua Nato-kytkentää, eivätkä halua purkaa yleistä asevelvollisuutta. Puolustustahto on perittyä elämän eliksiiriä äidin maidosta ja vanhempien tarinoinnista. Ihmiskeskeiset sodat ovat siinä vaiheessa lopullisesti ohi, kun jäljellä on se viimeinen ihminen".

--------------------------------------------------------------------------------

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Sent:
Cc: alexander.stubb@formin.fi ; pekka.haavisto@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; olli.nepponen@eduskunta.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@europarl.europa.eu
Sent: Friday, September 24, 2010 10:11 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ihmiskunta vaatii aina sotansa - olemmeko valmiina?
----

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitä tapahtuisi, jos tuo väkivaltabitti saataisiin nujerrettua?

Ilkka Luoma

Niilo,

hiukan kornisti kaukaan hakien raflaten:
"Mitä tapahtuisi, jos miehiltä vietäisiin testosteronit?" ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kävikö niin, että YK:n turvaneuvoston siunaamalla päätöksellä USA tappoi Gaddafin? Länsimaalainen etiikka ja arvomaailma, tietääkö edelleenkään kukaan ketä ovat nämä uudet Libyan "hallitsijat" ja heidän todelliset vaikutteet?

Ilkka Luoma

HS: Libyan sovintohallitus saapui Tripoliin – sai käskyn poistua tai antautua
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1459388320244 -

…. ... Kansannousu ei kaatanut Gaddafia, vaan USAF rynnäkköpommitukset. Toisaalta medioidussa kirjoituksessa sanottiin, että muiden, ulkopuolisten asettama ja hyväksymä hallinto, kukaan ei vaan hoksannut kysyä libyalaisilta itseltään!

Ilkka Luoma

... Edellisellä kerralla, kun USA' n rinnalle Englanti liittyi Libyan massiivisiin pommitusrynnäköinteihin vuonna 2011, meidän silloinen ulkoministeri Alexander Stubb haukahteli haupitsin lailla: "Me pommitamme, me tuhoamme ... ". Tuon jälkeen Libya on ollut sekasorron vallassa. Nyt USAF on palannut rynnäkköpommituksineen.

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_on_tehnyt_ensimm... -

Ilkka Luoma

... Nyt tiedetty ja Suomessakin tarkoin analysoitu todellisuus rävähti pintaan. Jo toinen raskas USA & Englanti virhe. Ensimmäinen oli Irak ja myös entinen pm. Tony Blair. Joutuvatko nyt myös USA' n presidentit vastuuseen, kysyvät irakilaiset ja libyalaiset.

~ http://yle.fi/uutiset/britannian_libyan_operaatio_... -

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016091422311241_... -

...
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykypa... -

.

Ilkka Luoma

"Brittiparlamentti syyttää Cameronia Libyan romahduksesta – sotilasoperaatio perustui virheellisiin tietoihin ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002920747.html -
.

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, LOKAKUUTA 16, 2017

Merkittävä tunnustus – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!

Englannin entinen pääministeri Tony Blair jatkaa tunnustuksiaan [1. Nyt Tony paljasti, että tehtiin raskas virhe, kun tuomittiin Gazan alueella Hamasin demokraattinen vaalivoitto – vuonna 2006.

Jälkiviisaus on turha kuin paavin pallit tai nunnan nännit, mutta tässä kohtaa on hyvä tuoda esille kansalaisnäkemyksiä yli 10 vuoden takaa – liittyen juuri tähän Hamasin vaalivoittoon, joka tuomittiin nopeasti niin Israelin kuin Yhdysvaltainkin toimesta ---
...
[1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171015220046202... -

Ote linkin alta:
” … Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää ensimmäistä kertaa, että Hamasin vastainen boikotti Palestiinan vuoden 2006 vaalien jälkeen oli virheliike … ” -Iltalehti

Kommentoimme myös tuota hätkähdyttävää uutisointia:
” … ... Eng. ent. PM Tony Blair on tunnustanut muitakin laittomuuksia ja virheitä, kuten US taisteluhyökkäyksen ilman mitään mandaattia, jopa valhein, Irakiin vuonna 2003 [2. Näin tällä Irakiin rajusta hyökkäyssodasta muodostui osaltansa maaperä ISIS-järjestön synnylle [3. Onneksemme Nato-sotilasjohtaja USA' n maailmanpoliisiroolin aika on tiimalasissa valumassa loppuunsa … ”

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cnn-... -
[3 ~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/merkittava-... -
.

Ilkka Luoma

Syyria-sopua hieroneet Putin, Erdogan, Macron ja Merkel haluavat Idlibiin pitävän tulitauon -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005879390.html -

Ilkka Luoma 28.10.2018 - 3:00

Pieni paluu lähihistoriaan: US CIA aloittaa Syyrian kapinallisten aseistamisen ja rahoittamisen jo vuonna 2013 - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, salaisesti. USAF aloittaa Syyrian massiiviset ilmapommitukset vuonna 2014, jälleen ilman mitään mandaattia - pommituskohteiden sanottiin olevan ISIS- järjestön rakenteita.

Vuonna 2015 Venäjän tulee mukaan Syyrian sisällissotaan Syyrian laillisen hallinnon kutsumana. US-pr. Trump lopettaa vuonna 2017 Syyrian kapinallisten CIA aseistamisohjelman, tai ainakin sanoi niin.

Historiaa kauempaa: 100 vuotta sitten ranskalaiset ja englantilaiset piirsivät omin päin koko suuralueen rajoja, kyselemättä juuri mitään paikallisilta - puhutaan Sykes ja Picot sopimuksesta*.

Toimituksen poiminnat