Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Mr.Euro kiinalaisen Ms.Yuanin kukkarolle

Helsingin Sanomat julkisteli euromaiden aikomuksia Saksan johdolla mennä kiinalaisten kukkarolle - mutta miksi tämä on yleensä mahdollista? --- Mehän elimme yli varojemme, ostimme "kiinalaisuutta" ja näin kiinalaiset säästivät maailman suurimman "käteisvaluuttavarannon"

...

[ ... maalta kaupunkiin tullut kiinalaistyöläinen lähettää joka kuukausi rahaa kotikylään vanhemmilleen. Suomalainen Nokia maksaa kiinalaiselle toverille hiukan parempaa palkkaa kuin naapurissa oleva kiinalainen yhtiö. Nokia meni Kiinaan kolmen syyn vuoksi ... lopputulemana tänään Kiinassa on 250 miljoonaa nokiakännykän käyttäjää ... ]

 

Kiina on tänään maailman liukuhihna ja massatyökoneisto. Kiinassa on toistaiseksi vielä "loputon" työvoiman tarjonta - tosin se hupenee vauhdilla. Nokia, Kone sekä mm. UPM ja Metso menivät Kiinaan kolmen syyn vuoksi - suuret markkinat, halpa ja ahkera työvoima sekä olematon ympäristölainsäädäntö - joka on vauhdilla kiristymässä - osaksi suomalaisten konsultoimana!

EU-Eurooppa, euromaat ja USA - siis kulutussuuntautuneet rikkaat maat ostivat itsensä turvoksiin kiinalaisista tavaroista - oli niin halpaa. Näin siirsimme maailman massatuotantomaahan vapaaehtoisen kehityspurskeen, voimme sanoa sitä myös jopa businesskehitysavuksi - liiketoiminnallisen ahneuden ajamana.

 

Kiina vaurastui, koska sillä oli ylivoimaisen halvat T-paidat

Kiinalaisen tavaran laatu kasvoi ja samalla hinta nousi, mutta ollen koko ajan halvempaa kuin meillä tuotettu. Suomessa valtiovalta saa kiinalaisesta T-paidasta Suomessa laillisesti myytynä absoluuttisesti enemmän arvonlisäverona, kuin kiinalainen tehdas rahana, koko paidasta! Lisäksi kiinalainen toveri ei toistaiseksi lakkoile, ja hänellä on vain alle kymmenesosapalkka meihin nähden ja hän on vielä säästäväinenkin.

 

Kiinassa äitimaa on suuri business valtiolle/ aluehallinnolle - rahan kerääjänä

Kiinassa valtio kerää paljon rahaa maanvuokrauksesta 1] [Kiinassa maaperä on yksiselitteisesti valtion, ei kenenkään muun], erilaisista veroista ja maksuista. Kiinaan on kertynyt maailman suurin valuuttavaranto 2], josta tosin on rahoitettu amerikkaisten aloittama ostobuumi, juuri Kiinasta. Amerikkalaiset ja myöhemmin eurooppalaiset kehittyneet maat ostivat itsensä ähkyksi kiinalaisten massatuotteista. Rahaa kertyi "pekingin kassaholveihin" niin paljon, että nyt eurolaiset hamuavat kiinalaisten pussille.

 

Globaali työn uudelleenjaon taistelu!

Maailmassa on meneillään globaali työn uudelleen jaon taistelu, ja olemme siinä sodassa häviöllä - Kreikallekin pitäisi keksiä jotain sellaista tekemistä, jonka tuotoksia voisi myydä muualle. Nyt hoetaan kilpaa Brysselin kokouslinnojen käytäviltä ikuisesti jatkuvaa kasvua, kasvua ja sillekkin kasvua - ymmärtämättä, että rajallisesta ei rajatonta saa kirveelläkään.

 

On alkanut maapallollisen resurssoinnin uusjako

Kiina ottaa oman osansa maapallon resursseista - ja se osa on populaatiosuhde 1,35/6,9, kun esimerkiksi meillä suomalaisilla se on 0,0054/6,9 ja amerikkalaisilla noin 0,34/6,9. Nythän USA kuluttaa eurooppaveljiensä kanssa niin paljon, että jos kiinalaiset ja intialaiset tekisivät samoin, ei meille sitten mitään jaettavaa jää. Nyt tuo kiinalaisten meiltä tuotettu raha kelpaa takaisin Kataisenkin markkinoiman hyvinvointiyhteiskunnan maksamiseksi. Oletko Sinä valmis alentamaan palkkaasi - hyvinvointiyhteiskunnan hyväksi ja sen säilyttämiseksi?

 

Luottako Kiina euroon ja EU-Eurooppaan?

Luottaako Kiina hyökkäyshaluiseen maailmanpoliisi USA:han? Kiina on rahoittanut eniten USA:n liittovaltion massiivista alijäämää, yhdessä Japanin kanssa. Mikäli Kiina lainoittaa ylensyöneitä EU-euromaita, vaatii se jotain ja tämä vaade on vielä pimennossa. Varmaa on se, että toista USA epävarmuutta Kiina ei enää ota.

Kiina elää viennistä, jonka se tosin suuren sisämarkkinansa vuoksi voi jopa puolittaa. Kiina on kohta riippuvainen vain raaka-aineista 3], ravinnosta 4], energiasta ja vedestä, kaiken muun se huomenna osaa tehdä itse ja vedenkin se tuo pohjoisosiinsa Venäjän Siperiasta - Baikal järvestä, joka muuten oli osa Kiinaan jo useita satoja vuosia sitten.

 

Kiinalaisten on myytävä satoja miljoonia T-paitoja,

jotta se voi ostaa yhden Airbus matkustajakoneen 5] EU-euroopasta. Me ostamme T-paidat Kiinasta, koska ne ovat halpoja ja nyt jo laadukkaitakin. Kiina ostaa Airbusseja, koska se ei niitä itse toistaiseksi osaa suunnitella ja valmistaa, mutta kohta valmistaa.

Tianjinissa on jo Airbus-kaupunki, koska eurooppalaiset siirsivät Kiinan tilaamien Airbussien kokoonpanon Kiinaan, Kiinan tahdon mukaisesti. Kohta kiinalaiset lentävät täysin itse suunnitelluilla ja rakentamilla omilla "airbusseilla" - tarve on 8000 matkustajakonetta vuoteen 2030 mennessä - nuo kannattaakin jo tehdä itse - niin tekisi eurooppalaisetkin, vastaavassa tilanteessa.

 

Palkkarakenteemme kestämätön valuvika

Media ja eräät puolisokeat eurooppalaiset ihmisoikeusaktivistit ovat ottaneet omaksi hengenpönkityslääkkeekseen Kiinan ihmisoikeustilanteen 6]. Nyt nuo toisten sisäisiin asioihin puuttujat ovat käsi ojossa saadakseen rahaa ylensyöntinsä velkojen maksuun. Ylensyönnin, joka on aiheuttanut runsaasti meidän omia sisäsyntyisiä  "ihmisoikeuskysymyksiä". Esimerkiksi kansalaisen perusoikeus työhön on liipasimella, siksi muodikasta on käydä tiiviisti yt-ralleja ulkoistaen, maasta vieden ja pois potkien - ymmärtämättä, että muun muassa palkkarakenteessamme on kestovaluvika. Terve mielikin olisi osa meidän ihmisoikeuksista! 7]

 

Toverit meillä ovat liian kalliita, kuten johtajatkin

Ehkä Kiina tuo seuraavaksi yhtiöidemme omistajien riemuksi ahkeria, lojaaleja ja halpoja toimitusjohtajia kannustamaan alaisiaan palkkatalkoisiin, jotta pärjäisimme Aasian tiikereille.

Ensin meni Salcomp, sitten meni peruspaperinvalmistus - nyt viime keväänä meni paljon jopa suunnitteluvoimaa Pöyryltä. Nyt kaatui Elqotec Oyj, Nokian lempilapsi, ja lopulta kohtuullisen huhun mukaan kiinalainen mobiliteettiallianssi ostaa Nokian Microsoftin nenän edestä --- ZTE, Baidu, Lenovo ja China Mobile, kummina, ovat jo liikkeellä rakentaakseen maailman suurimman liikkuvan yhteisöllisyyden ja informaatiologistiikan verkoston.

 

Informaatiologistiikan verkostoallianssi - ekosysteemi

Vain yli-ukkojumala Kungfutse tietäisi mikä tämän kiinalaisliittouman takana on. Lenovo, (ostettu IBM:n läppärivalmistus) ja Tsinghua yliopiston kautta tukevasti kiinan keskushallinnon käsissä - keskushallinnon, joka vuosi vuodelta muistuttaa enemmän historiallisten keisareiden hallintoa - "yksi voimakas ja 1000 lojaalia" -mentaliteetilla. Ylinjohto Kiinassa vaihtuu ensi helmi-maaliskuussa.

 

Raha on jatkuvassa kierrossa

- kierrätys on ympäristöpolitiikan mallioppilas, koska kohta siihen ei tarvita paperiakaan. Raha liikkuu bittivirtoina ja nuo bitit ovat nyt paljolti Kiinan "keskuspankissa" ja ylimmän "johtobyroon käsissä" tai amerikkalaisten joukkovelkakirjalainoissa, joiden luotettavuutta kiinalaiset jo arvioivat, vakavasti ...  

Kiinalaiset sen sijaan luottavat Saksaan, jo historian hakaristilipusta 8] aina Shanghain levitaatiojunaan 9] , jonka Saksan voimakansleri Gerhardt Schröder [Lipposen ja Putinin kaveri] ymmärsi Siemensin tekniikkana "myydä" kiinalaisille käyntikortiksi saksalaisesta huippuinsinööritaidosta.

 

Putinin avoin houkuttelu Kiinaa liittoon Venäjän kanssa

Saksa tietää, että Kiina voi tehdä monien syiden summana liiton Putinin houkuttelemana Venäjän kanssa - onhan Venäjälle se, mikä Kiinalta puuttuu - valtavat raaka-ainevarat ja riittävästi nuoria koulutettuja ja edustuskelpoisia naisia kiinalaisille nuorille miehille, jotka jäisivät ilman aviovuodetta, koska yhden lapsen politiikka on purrut ja puree huomenna vieläkin ahdistavammin, ellei ...

 

Saksa tietää muutakin

EU-eurooppa, aikaisempana kolonnialisaation kotina, on häviämässä hajanaisena joukkona kilpailun mm. Kiinalle, jolle 1800 -luvulla eurooppalaiset julistivat sodan - oopiumsodat, koska Kiinan silloinen keisari olisi halunnut säästää alamaisiaan huumeiden perisynneistä, kieltämällä oopiumin maahantuonnin - tänään huumeiden vaikutteet käsinkosketeltavina riivaavat juuri nyt meitä länsimaita. Huumeiden vastainen taistelu vaatii yhteistä ponnistelua - kaikkien maiden kanssa - yhdessä. 

Oopiumsodissa 10] kysymys oli tuotoisasta eurooppalaisesta busineksesta, joka oli vaarantumassa, kun Kiina olisi suitsinut Intiassa tuotetut, englantilaisten omistamien huumepeltojen jatkotuotteet pois kansalaisiltaan - että se siitä eurooppalaisesta humaaniudesta ja ihmisoikeuskäsityksestä.  Kiinalaisilla on tunnetusti pitkä muisti.  

 

VIITTEET ja AIHEESEEN LIITTYVÄT MUUT LINKIT

1] - Suomalaisille tarjottiin maanvuokrausoikeutta businesskeskuksiin kehittyvistä kiinalaisista kaupungeista - jopa 70 vuoden vuokrasopimuksella - kukaan ei ryhtynyt, toistaiseksi

2] - 3197 mrd $ - Suomen Pankki/BOFIT -tilastot 6/2011 CN - http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/kiinatilastot/Pages/default.aspx   ---!

3] - Suomen Pankki/BOFIT - 20.10.2011 CN - http://www.suomenpankki.fi/bofit/tutkimus/tutkimusjulkaisut/online/Pages/bon0711.aspx   ---!

4] - Kiina on mm. ostanut keväällä 2011 ensimmäiset 80 hehtaaria peltomaata Suomesta - tarpeen arvellaan olevan kuitenkin jo Suomesta noin 50.000 hehtaaria, jo lähi vuosina - olisiko "pelastus" maataloudellemme - meidän ei ole syytä myydä maata, vaan vuokrata.

5] - Kiina on ostanut EU-euroopasta jo noin 400 Airbus matkustajalentokonetta

LINKKI] - KIINAN VUOSISATA - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-kun-kiina-ja-usa-kattel... ---!

LINKKI] - KIINALAINEN JUTTU - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78114-aika-kiinalainen-juttu   ---!

6] - YHTEISKUNTAVASTUU - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85645-kiinalainen-ihmisoikeus... ---!

6] - KUVASARJA - From Anhui Province - Women´s Federation visiting in Finnish Parliament 10-2011 - http://www.kodakgallery.com/gallery/sharing/shareRedirectSwitchBoard.jsp?token=949988777212%3A59561951   ---!

7] - HENKINEN EPÄTASAPAINO - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83915-ollilan-kadotettu-sukup... ---!

8] - 1930 -luvulla, kun Japani rusikoi mm. ilmapommituksilla Kiinan silloista Mantshuriaa - laittoivat kekseliäät kiinalaiset siviilikattojensa päälle Saksan Kolmannen valtakunnan hakaristilipun ja näin saksalaisten "liittolaiset", japanilaiset pommikonelentäjät eivät uskaltaneet pommittaa noita kohteita, koska eivät tienneet ...

9] - Magneettiratainen juna Shanghaissa - Panoramio/IL - http://www.panoramio.com/photo/8976900   --- [WIKI] - http://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Maglev_Train   ---!

LINKKI] - GLOBALISAATIO ja YHTEISKUNTAVASTUU sekä KIINA [KUVASARJA - kansanedustaja Päivi Lipponen, SDP ja Pikkuparlamentti] - http://www.kodakgallery.com/gallery/sharing/shareRedirectSwitchBoard.jsp... ---!

10] - Oopiumsodat [WIKI] - http://fi.wikipedia.org/wiki/Oopiumisodat   ---!

---

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

SENT

Cc: teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; Brax Tuija ; paivi.lipponen@eduskunta.fi ; mikko.pukkinen@ek.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; jyrki.hakamies@tem.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Monday, October 24, 2011 10:59 AM

Subject: MIELIPIDE - Euro-eurooppa on menossa kiinalaisten kukkarolle [?]

...

 

Euro-eurooppa käy kiinalaisten kukkarolle

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Yli 3000 miljardia USD on Kiinan valuuttavaranto, joista lienee kiinni amerikkalaisten joukkovelkakirjoissa noin 700 miljardia - kuinka paljon on Yhdysvaltojen sotilaskoneiston vuotuiset kustannukset ja paljonko kiinalaiset "rahoittavat" sitä?

Ilkka Luoma

Kiina tietää tämän dilemman "rahoittaessaan" USA:n armeijaa välillisesti. Kiinan sotilasmenot ovat noin 15-20 prosenttia USA:n vastaavaan nähden - on huomattavaa, että USA:ssa armeijalla on suuret palkkamenot verrattuna kiinalaiseen armeijaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Entä jos Kiina ja Venäjä tekisivät sotilasliiton?!

Ilkka Luoma

Se on pienen pieni mahdollisuus, sen sijaan kauppaliitto on enemmänkin mahdollista! Saksa on tästä hyvin tietoinen.

Ilkka Luoma

Italiaa ei saa opettaa - mutta 'opettaako' Kiina?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kirjoitustesi mukaan Kiina ei opeta, vaan kertoo vertauksin.

Ilkka Luoma

"Kulkee tuntemattomien jokien yli tunnustellen jalallansa yksitellen pohjan kiviä" -Deng Xiaoping

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Googlaus tuotti Dengin kuuluisat kissat, ei värillä väliä, kunhan tappavat hiiret!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Oppiesi mukaan Kiina ei puutu muiden sisäisiin asioihin, mutta valvoo tiukasti omiaan - kun varsinkin rahasta on kysymys. Jenkkilainat on jo nyt niin suuri riski kiinalaisille.

Ilkka Luoma

Ei puutu, siksi esti Naton ilmahyökkäykset YK:ssa Syyriaan (Venäjän kanssa). Kiina haluaa painoa USA:n sijasta enemmän EU-Euroopalle, ja laski yhteen EU maat ja sai näin itselleen "uuden" suurimman kauppakumppanin, USA:n sijasta :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jos Arabiliiton ratkaisu puree Syyriassa, on se suuri voitto Venäjälle ja Kiinalle, sillä hehän estivät Naton pommituksien alkamisen Syyriaan.

Ilkka Luoma

Noh, ei hätää - juutalaiset houkuttelevat USA:ta hyökkäämään Iraniin, ei huolta, ei meiltä sodat lopu :) ... tähän tulee oma kirjoitus aivan lähiaikoina.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näytti tulleen. Hyökkääkö Israel, ja mitä tuumaavat muslimimaat!? Menevätkö öljyhanat kiinni länneltä, mutta ei Kiinalta, joka esti Syyrian Nato-pommitukset...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kiina ilmoitti juuri äsken, etä ovat mahdollisesti mukana rahoittamassa eurokriisimaita - Saksa joutunee takuumieheksi, siksi Merkel on tarkkana ja vaateliaana. Alustaja kertoi tästä Kiina kortista jo yli puoli vuotta sitten! Mistä tiesit tämän?

Ilkka Luoma

Kiinan varapääministeri vierailu Etelä-Euroopan maissa, ja tuki markkinoita, kuinka voidaan turvata kaupankäynnin jatkuminen - tämä uusi varapääministeri on ensi vuonna Kiina uusi pääministeri - Li Keqing, Kiina on hakenut eurokonsultaatioita myös Suomesta, jo yli vuosi sitten.

Ilkka Luoma

Luotettava tietolähde kertoo pääministerin vaihtuvan, olisi erikoista, jos valtakolmikkoon kuuluvista myös toinen vaihtuisi samalla kertaa, mutta jos näin käy, niin Hu jää kuitenkin "isoveljeksi" puolueen johtoon ja asevoimaneuvoston puheenjohtajaksi, määräajaksi (kiinalainen tapa) ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hu´n mielenliikkeet ja habitus olivat huolestuttavia, eikä G20:ssä Hu´ta televisiossa juuri näytettykään - olisiko Kekkosen tauti menossa?!

Ilkka Luoma

Nuo populaatiosuhdeluvut 6,95 pitäisi päivittää 7,0:ksi :) Maapallon ihmispopulaatio on turvonnut 7 miljardiin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko alkustatus juuri se, että me kaikki syömme suunnilleen saman verran, pysyäksemme hengissä?

Ilkka Luoma

Riippuu siitä mitä teemme, lähtökohdiltaan jokainen tarvitsee noin samaa fyysisyyttä tehden noin saman määrän ravintoa - ME syömme täällä lännessä fyysiseen työhön nähden sellaiset määrät, että ylijäämällä voisimme lopettaa nälänhädän noin 500 miljoonalta "nälkää näkevältä" ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tiedämme kuitenkin, että saavutetusta vatsasta ei hevillä luovuta :)

Ilkka Luoma

Aivan tämä tiedetään - noin 7 kilon ylipainolla :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Luoma, onko mahdollista, että kiinalaiset ovat auttamassa Kreikkaa ohi euromaiden, silloinkin, kun Kreikka luopuu eurosta ja siirtyy drakhmaan!

Ilkka Luoma

On mahdollista, ja Kiina pystyy siihen yksinkin. Muistamme Maon aikaisen Kiinan auttaneen erikoista Euroopan ystäväänsä, tuolloin erakoitunutta Albaniaa Hoxhan aikana.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mistä Kiina on todellisuudessa riippuvainen?

Ilkka Luoma

Itseasiassa vain puhtaasta vedestä, ja sen tekemisestä!

Ilkka Luoma

Viimeinen tieto - Kiina on jo auttanut Kreikkaa, itseasiassa usean kuukauden ajan. Miksi siitä ei ole puhuttu, lienee "hygienia-asia" ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tavoitteleeko Kiina Kreikasta uuden ajan omaa albaniaa?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kiinassa br.kansantuote on 4000 euroa per nenä.

Ilkka Luoma

Ja euro-euroopassa noin 38000 euroa, miettikää mitä tapahtuu, kun kiinalaiset yltävät samaan - loppuuko energia vai tietyt materiat ensin?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näin tulisi velkaongelmaamme ratkaisu, meidän olisi pakko vähentää reippaasti kulutustamme vastaamaan lähemmäksi maapallokeskiarvoa! :)

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Mielenkiintoista, erittäin mielenkiintoista. Erityisesti kiinnostavat nuo Kiinalaisten maakaupat Suomessa.

Entä sitten ruuantuotanto? Suomalaiset ovat nyt alkaneet viedä sianlihaa Kiinaan, mutta kannattaako Kiinan ostaa ruokaa Euroopasta?

Suomalainen sianlihantuotanto on nyt vaikeuksissa ja pysyy pystyssä vain EU-tukien ansiosta. Paikallislehdessä oli juuri tällä viikolla juttu, jonka mukaan monet paikalliset sianlihan tuottajat ovat jo lopettaneet tai lopettamassa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sian sisäfilee on aika-ajoin halvempaa kuin lauantaimakkara, se kertoo koko tarina, onnettoman tarinan!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Lainaako Kiina rahaa eurooppalaisille, jotka velkaantuivat mm. siitä, että ostivat Kiinasta kaikenlaista tavaraa, hyödytöntäkin ja turhaa!

Toimituksen poiminnat