Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Käyttääkö Väyrynen kekkoskorttia hyväkseen?

  • Tässä istuivat nuori Väyrynen ja iäkäs Kekkonen - monien keskustelujen sisällöstä ei ole tietoa.
    Tässä istuivat nuori Väyrynen ja iäkäs Kekkonen - monien keskustelujen sisällöstä ei ole tietoa.
  • Kuva Kekkosen yksityiskirjastosta - lukiko Urho Isaac Deutcherin Stalin kirjan - se ei ole tiedossa.
    Kuva Kekkosen yksityiskirjastosta - lukiko Urho Isaac Deutcherin Stalin kirjan - se ei ole tiedossa.

Paavo Väyrynen parantaa juoksuaan. Ehdokkaista Väyrynen uskaltaa olla aidosti omaa mieltänsä ja kertoo asiat kiertelemättä, tuntien historian ja tietäen mihin Suomi on nyt menossa.

 

Väyrynen oli tunnetusti presidentti Urho Kekkosen valittu ja Paavo kantaa nk. kekkosperintöä. Kansa haikailee voimakasta isähahmoa, tietäen sekin mihin nykyhallitus on maatamme viemässä. Milloin Väyrynen ottaa "kekkoskortin" hihasta ja tuo esille jotain sellaista, joka nostaa hänet presidentiksi - Kekkosen voimalla, kesken jääneen viillon*] loppuun viemiseksi?

...

 

[2005]  Presidentin vaalin lähestyessä on hyvä palauttaa mieliin presidentti Kekkosen aikakausi. Kekkosesta on kulunut yhtä paljon aikaa, kun oli hänen valtakausi Suomessa, siis saman verran kuin sosialidemokraatit ovat Suomen presidentin virkaa hoitaneet, 24 vuotta.

 

Meillä on kokoaan uusi sukupolvi, joka ei elänyt Kekkosen aikakautta. Meillä on lisäksi sukupolvia, jotka väkevästi muistavat vallankäyttäjän, jolla oli särmää, karismaa ja auktoriteettia. Kekkosen henki elää edelleen kansan piirissä, kuten vuorineuvos Kari Kairamon Nokiassa.

...

Suomeen rakennettiin nykyisen sosiaali- ja hoivayhteiskuntamme pohjabetoni oikeistolaisten presidenttien aikana; ns. Paasikiven-Kekkosen linjana. Ammattiyhdistysliike hoiti oman osuutensa ja elintaso nousi. Lähitulevaisuudessa olemme tosiasioiden edessä, kun joudumme reivaamaan kurssiamme huolenpitoyhteiskunnasta useamman piirun verran oman yrittämisen ja huolehdinnan yksilösuuntaan.

Joudumme myös uudelleen tarkastelemaan presidenttimme valtaoikeuksia takaisin; vaikka Suomi muodostuisi seuraavalla Suomen 24 vuositaipaleella EU:n itsenäiseksi osavaltioksi, tarvitsemme silti vahvan identiteettijohtajan. Lähes kaikki kansalaiskyselyt viittaavat vahvemman päämiehen tarpeeseen. Hyvin monet muistavat Kekkosen aikakauden ajanjaksona, jolloin "talossa oli isäntä".

 

Virhe ei ollut presidentin valtaoikeuksien kavennus; virhe syntyy siinä, jos emme näe yhteiskuntamuutoshalukkuutta sisältä ja -tarvetta ulkoa. Seuraava presidentin vaali tulee antamaan kansalaisilta selvän suunnan, onko valinta vahvuutta vai edustuksellisuutta. Suurin toivomus on korkea äänestysprosentti, sillä tulevassa äänestyksessä mitataan kansalaisten viestiä poliitikoillemme. 


Presidentti Kekkonen nautti aikoinaan luottamusta Neuvostoliitosta

Nyt olemme EU-jäsen ja toimintamalli on toinen. Venäjän presidentti ja muut meille tärkeiden maiden päämiehet ovat vahvoja ja he rakentavat mielellään hyviä henkilökohtaisia suhteita päätöskoneistoon, joka istuu yhdellä tuolilla. Demokratia ei asiassa kärsi; myös Kekkosen aikana meillä oli kansanvalta yhtälailla valinnoissa kuin nytkin, nyt on asia vieläkin paremmin: kansa valitsee presidentin suoraan. Suomi ansaitsee presidentin, johon luotetaan ja joka osaa käyttää valtuuksiaan ja näkee metsän puilta. 

 

Suomi on elänyt vaikeat historian hetket vahvojen presidenttien ja marsalkan aikakausina, auktoriteetin ja karisman ollessa kiistaton. Kekkosen aikakaudessa oli paljon hyvää, josta olisi verrantoa uudelle valittavalle presidentille. Kekkosen aikana ulkomaankauppa kukoisti ja saimme tilauksia kasvattamaan ostovoimaamme ja hyvinvointia (devalvaatio tosin auttoi säätämisessä).

 

Juuri nyt Venäjä on noussut ykköseksi kauppavaihdossamme. Nyt olemme tasa-arvoisessa asemassa Venäjän kanssa ja Kekkosen aikakauden suomalaista nuoralla tanssia ei tarvita. Suomalainen ei pelkää venäläisiä, he ovat meille suuri mahdollisuus ja sitäpaitsi Suomea arvostetaan siellä tiukkana kisakumppanina jo historian ajoilta - näin muodoin emme tarvitse myöskään myöhemmin purkautuvan Naton "sateenvarjoa". 


Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

*] Kekkosen hautakivessa on kuuluisa viilto, joka jäi kesken. Kansa tuntee tämän Suomen kuuluisimman kynnösviillon erinomaisen hyvin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Petteri Sahinjoki

Pahoin pelkään että Väyrynen kalastelee vain ääniä eurokriittisyydellään?
Toivottavasti olen väärässä.

Miksi noista uusista pienpuoleista ei ole ehdokkaita ? Olisi ihan tervettä, jos mielipiteitä tulisi laatikon ulkopuoleltakin.

Esim. euron velkakriisissä hoidellaan pelkkiä oireita, kun sairauden varsinaisia syitä ei haluta tunnustaa.
Syyt ovat velkasaturaatio (kuten Suomen 90-luvun lamassa) ja koko rahan syntymekanismi, vailla kunnollista kontrollia.

"Karkeasti pelkistäen heidän tulkintanaan voinee tiivistää, että talouden eri toimijoiden velka voi kasvaa talouskasvua nopeammin vain aikansa, mutta ennen pitkää mitta tulee täyteen"

Lähde:

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2009/12/30/m...

"Yksityisellä velalla viimeiset vuosikymmenet luotu kysyntä ei kuitenkaan ole palautunut. Yksityisen velan otossa ollaan jo ehkä tultu kriittiselle rajalle. "

Lähde:

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/205386...

"Karkeasti pelkistäen heidän tulkintanaan voinee tiivistää, että talouden eri toimijoiden velka voi kasvaa talouskasvua nopeammin vain aikansa, mutta ennen pitkää mitta tulee täyteen."

Lähde:

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/05/2...

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=1096

Miksi noista asioista ei puhuta vaalitenteissä? Kun tämmöinen taviskin jo löytää ongelman varsinaiset syyt.

Ilkka Luoma

Eräs syy koko läntistä kulutusjuhla- ja markkinatalousmaailmaa ravistavaan kriisiin on materialismiähky, joka näkyy jälleen hyvin tänä Jouluna. Ähkyä on ravittu "painamalla" lisää, ..., lisää ja vielä kerran lisää nk. digitaalirahaa verkkoihin!

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Väyrynen olisi varmasti hyvä presidentti. Luonteva.

Ilkka Luoma

Ainakin Pate on ollut kantoinensa rehellinen, ehkä nyt rehellisempi kuin koskaan aiemmin. Paavo voi laittaa kaikki peliin, Sauli taas kituuttaa "suuren kalluppikannatuksen ansassa"!

Ilkka Luoma

Väyrysen sujuvuus ärsyttää monia!

Kansa kysyy kolmea asiaa presidenttivaalien ehdokkailta. Nuo kysymykset ovat: Kantasi Natoon, kantasi Euroopan unioniin ja kantasi Euroon. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy muutakin.

Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia Kekkosen kanssa jo silloin, kun Soini leikki hiekkalaatikoilla. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ehdokkaista ei saata voida sanoa ehkä samaa.
...

Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Timo Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Timo Soini alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?
....

[U][History] Paavo Väyrynen esiintyi YLE 1:en suorassa haastattelussa kuin valtiomies. Suomi kulkee raskaiden hallitusvirheiden jälkeen niin syvään lamaan, josta nouseminen vaatii johtajaa isolla J:llä. Kekkosen perintöä kantava Paavo Väyrynen on se mies, joka esikuntineen voi tehdä asialle jotain. ---

....
[ ... Tamminiemessä istui kaksi miestä vakavana, kun piti tehdä ratkaisuja Suomen hyväksi ja eduksi - vanha hapuileva presidentti Kekkonen ja terhakasti tanhuava nuorukainen Paavo Väyrynen keskustelivat kahden kesken työhuoneen pienessä neuvottelunurkkauksessa - oli kysymys Suomelle tärkeistä asioista --- näin kertoo sitkeä huhu Tamminiemestä ... ]
.
Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti kokenein, vieläkin nuorekas poliitikko seuraavaksi Keskustan uudeksi vanhaksi puheenjohtajaksi. Väyrynen tietää pelit Suomessa ja Venäjällä - olipa Paavo riittävän kauan myös Brysselin juonitteluissakin mukana - vastustettuaan EU:hun liittymistä miltei henkihieveriin saakka.
.
Nyt Keskustalle on huomattava mahdollisuus päästä lautakasa-ahdingoistaan ja Kokoomuksen varjosta. Vanhanen avasi pelin mahdollisesti tietäen värisuoran odottavan jo seuraavista presidentinvaaleista.
.
Pääministeri Vanhanen vetäytyy puheenjohtajuudesta ja pääministeriydestä. Tänään Vanhasen vieressä valtioneuvostossa istuu kuin odottaen hetkeä - ulkomaankauppaministeri Väyrynen - politiikan ikäkausinestori, ja vain 63 -vuotiaana.
.
Suomessa kansa kaipaa vahvaa presidenttiä - Kekkosta, koska hän oli karisma ja kannatti väkeviä arvoja yhteiskunnallisesti, kuten kansalaisten täystyöllisyyttä. Jos homma ei toiminut Kekkonen hajotti hallituksen ja päätti järjestää lopulta uudet eduskuntavaalitkin. Tänään se ei onnistu. Tänään onnistuu kuitenkin moni asia presidentilta - mm. Natoon liittymättömyys, lopullisesti.
.
.
Paavo Väyrynen on kuin onkin uudistaja - koska kokemus ymmärtää uuden ajan virheet
.
Paavo Väyrynen on tänään uudistaja, koska hän haluaa suomalaisten tekevän Suomessa työt. Väyrynen ymmärtää kehitysavun vastuun ja ulkomaankaupan merkityksen maallemme. Väyrynen muistaa opetuksen vaikutuksen kansakunnan osaamisen ja sivistyksen takaamiseksi. Aitosuomalainen työvoima on Väyrysen erityisessä suojeluksessa - näin uskotaan.
.
Jos Keskusta valitsee Väyrysen puheenjohtajaksi, tulee hänestä automaattisesti tämän hallituksen loppuajan pääministeri - hänen arvovalta riittää operoimaan kataiset ja sinnemäet ruotuun, jolloin Keskusta ei ole takaa huutajan asemassa. Väyrysen kokemus on miltei yhtä suuri kuin muiden valtioneuvoston jäsenten yhteensä, jos Mauri Pekkarinen (Kesk.) unohdetaan.
.
.
Väyrynen on Keskustan pelastaja seuraavissa eduskuntavaaleissa?
.
Väyrysen pääministeriys antaa Keskustalle aivan oivan paikan seuraavissa eduskuntavaaleissa, koska Väyrynen on uusi poliitikko sadoille tuhansille äänestäjille, kun mitataan osaamista vaalikamppailussa televisiokameroiden ääressä.
.
Lisäksi Väyrysellä on yksi ominaisuus ylivoimaisena ja se on Kekkosen perintö, mitä hän ainoana nykypoliitikoista kantaa dementoitumattomassa muistissaan. Väyrynen muistaa kuinka Kekkonen ohjasi poliitikkoja isällisen kovalla kädellä - ja tästä suuri Suomen tavallinen kansa tykkäsi ja edelleen tykkää.
.
Mikäli Keskusta voittaa seuraavat eduskuntavaalit Väyrysen johdolla, avaa se aivan uskomattoman värisuoramahdollisuuden Keskustalle. Presidentin vaalit (2012) ovat vuoden päästä eduskuntavaaleista (2011).
.
Väyrynen käy presidentti taistoon ollessaan pääministerinä hallituskauden alun ja voittaessaan vihdoin presidentinvaalit (demarit hyväksyvät Väyrysen todennäköisesti herkemmin kuin Kokoomuksen Sauli Niinistön) - on Keskustalla sekä pääministerin että presidentin tuolit ja tämäkös Keskustan kenttäväkeä riemastuttaisi - paluu Kekkosen aikoihin.
.
Matti Vanhanen avasi tietämättään (todellisista syistä voidaan vain arvailla) puolueellensa jokerikäden, jossa ässät ovat luonnostaan ja juuri nyt, koska ennen kansaa jakanut tohtori Väyrynen oppimisen myötä osaakin olla yhdistäjä, ... kuin Kekkonen aikoinaan.
.
.
Juonikas professori Tatu Vanhanen?
.
Keskusta on toki perinselvästi joskus niin juonikas, että saattoihan tämä suunnitelma olla sittenkin Matti Vanhasen isän professori Tatu Vanhasen käsialaa, koska hän haluaa pitää Suomen suomalaisena ja aitosuomalaisille ilman liiallista geenijalostumista.
.
Tässä tapauksessa juonikkuus sallitaan, jos Keskusta uudistaa kertarysäyksellä itsensä myös sisältä ja ottaa oppimestarinsa presidentti Kekkosen teesit ja arvot käyttöön - nimenomaan työllisyydestä, poliitikkojen ja virkamiesten "valvonnasta" ja maan liittoutumattomuuspolitiikasta, unohtamatta kansan kaipausta vaikuttaja presidentistä. Suomi on tarkoitettu suomalaisille itselleen.
....
.
Adressi Paavo Väyrysen valinnasta Keskustan puheenjohtajaksi ---
--- http://www.adressit.com/puheenjohtajapaavo ---
.
Facebook -ryhmä Paavo Väyrysen kannatukseksi ---
--- http://www.facebook.com/group.php?gid=268846828055... ---
...
.
Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
.
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...
.
.
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot
- kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2004, 2007 ja 2008.
.
Kuvakansio 1
UKK - Tamminiemi 27. lokakuuta 2004
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/282br+ilkka-luoma-... ---
.
Kuvakansio 2
UKK - Tamminiemi 04. lokakuuta 2008
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2aj2u+ilkka-luoma-... ---
.
Kuvakansio 3
NATO/NRF - Eduskunta 11. maaliskuuta 2007, Väyrysen myötä Suomen kansan enemmistö saisi samalla sielunrauhan Nato-kortista, sillä se keskustelu loppuisi turhana, koska kansa on siitä jo riittävästi keskustellut ja vakaan mielipiteensä sanonut. Kokoomuspiina tältä osin päättyisi.
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-... ---

Ilkka Luoma

Väyrysen sujuvuus ärsyttää monia - yleensä heikkolahjaisempia!?

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30354-p...

Toimituksen poiminnat