Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Miksi nato-uskovaiset demonisoivat Venäjän?

  • Natomaa Ranskan Mirage ja sotilaallisesti puolueettoman Suomen amerikkalaisvalmisteinen Hornet "pussaavat"
    Natomaa Ranskan Mirage ja sotilaallisesti puolueettoman Suomen amerikkalaisvalmisteinen Hornet "pussaavat"
  • Natomaiden ja ei-natomaan hävittäjät sulassa sovussa - uhkana USA:n ilmatankkauskoneen siipi "suojelevasti" yläpuolella.
    Natomaiden ja ei-natomaan hävittäjät sulassa sovussa - uhkana USA:n ilmatankkauskoneen siipi "suojelevasti" yläpuolella.

[ ... Venäjä ja Saksa tekivät energiasopimuksen kaasun toimituksesta Itämerta pitkin - se onkin nyt uhka Itämeren rauhalle. Puola vakavoitui, kun Venäjä korvaa vanhentuneita käyttökelvottomia aseita Leningradin puolustusalueella. Venäjän sukellusveneet ovatkin nyt suuri uhka, kun niitä sijoitetaan puolalaisten mukaan miltei EU:n sisämerelle ... ]

...

 

[2007] Vaalit lähestyvät. Miksi YLE - kansalaisten lupamaksuin rahoittama radio- ja televisiotoiminta - aloitti systemaattisen Nato-pohdiskelun juuri varsinaisen vaalipäivän alla. Vain Kokoomus on liputtanut Naton puolesta vastoin enemmistökansan mielipidettä. Suuri omat asiansa lopulta itse maksava kansa sanoo jyrisevän ein Natolle - kansakunta on lisäksi keskustellut Natosta enemmän kuin Nato fanaattiset poliitikot ja median puolisokeat päätoimittajat.

Tunnetusti Neuvostoliiton armeija jäi Reaganin jalkoihin tähtien sodassa. Nykyisen Venäjän armeija on vain muisto siitä 1970- ja 1980-luvun todellisesta iskukunnosta, suurin osa silloisista moderneista amerikkalaisillekkin hanttiin tarvittaessa panevista aseista on umpiruosteessa käyttökelvottomina. Entiselle suurvallalle se on kuin potenssittoman miehen mieli elämänsä haaremissa. Mainittakoon, että USA käyttää yli puolet koko maapallon asevarustelusta ylläpitääkseen maailmanpoliisi rooliaan.

Nyt Venäjästä tehdään uhkaa urakalla, apuun hälytettiin Suomen suurlähettiläät arvioinnilla huippuasiantuntijuudesta. Eilisen asiantuntemus ei sovi enää tämän päivän suurvalta- ja suurvallaksi pyrkimyspolitiikan arviointiin. Mooses Lipponen isällisesti rauhoitteli kekkosmaiseen sävyyn sopuisuutta ja harkintaa olla tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä. Lipponen kasvoi valtiomiesmittoihin valtansa viimeisenä päivänä.

YLE jopa ilmaisi vajaamittaisena ilakointina, että "sokeat reetat" luulevat nukkuvansa läpirauhallisen Venäjän karhun käpäläkehdossa tuuditellen rauhaa ja rakkautta maiden keskinäisyydessä. Tästäkin piti saada tölväisy enemmistökansan käsityskykyyn nykytilanteesta. Näyttäisi siltä, että suuri kansa osaakin ajatella maatiaisjärjellä huomaten, ettei Venäjällä ole mitään järkevää syytä Suomen alistamiseen. Venäläiset liikemiehet ja varakkaammat kansalaisetkin kärräävät rahaa ja ostovoimaa kovina valuuttoina suomalaiselle elinkeinoelämälle viestien haluaan tehdä kauppaa ja näyttää kykyään. Kaupallisesti aktiivinen maa ei ehdi sotia. Sitoutumaton maa saa päinvastoin erityishuomiota luotettavana kauppakumppanina ollen rajoittamatta toimiaan mihinkään sotilasblokkiin. Suomen tie vapaudessa on sitoutumattomuus ja liittoutumattomuus.

YLE hoksasi vieläpä haastatella erään Pietarin alueen oppikoulun nuorkoululaisia, joille oli sopivasti syötetty sanat suuhun jo 1990-luvun sotilasopeista, joissa Suomi kategorioitiin Nato-maaksi - olematta sitä. Meiltäkin saa tarvittaessa vaikka millaisia lausuntoja - tilauksesta. Mielenkiintoista on se, että Venäjän eittämätön voimamies Vladimir Putin ei ole koskaan näin sanonut.

Tunnetusti Putinin sana on "laki" Venäjällä. Venäjä on vahvojen johtajien maa ja he tunnetun mieluusti neuvottelevat tyylillään vahvojen vastinkumppaneidensa kanssa - muistamme Saksan Schröderin ja Putinin läheisen liiton - vaikka luulisi, että juuri nämä olisivat taistelukumppanit, tappoivathan ne toisiaan muutamia miljoonia viimeisessä tosikoitoksessa.

YLE onnistui löytämään lähes kaikesta uhkaa, vakavaa pohdintaa ja miltei vihaa - ymmärtämättä, että Venäjä hakee vain asemaansa uudessa energiasuurvaltasemassaan. Venäjä on aina ollut tsaareista lähtien Eurooppalainen suurvalta - suoraviivaisen reipas esiintyjä (myös eräät armeijan upseerit, kuten kaikissa muissakin maissa), jonka kanssa tulee toimeen kun ymmärtää, että kaikki muiden sisäiset asiat eivät kuulu meille länsimarkkinamekanismi eurooppalaisille.

Suomi on tunnetusti maa, joka laittoi suurelle Neuvostoliitolle hanttiin toisen suuren, Saksan itsekkään merkittävällä avustuksella (1944 kesä). Suomalaisten paras rauhan- ja kaupankäynnintakuu on välittömät suhteet niin Venäjälle kuin Saksaankin. EU, Saksa veturinaan, hiljalleen muodostaa eurooppalaiset voimat - irtiotto USA:sta sotilaallisesti voi tapahtua jo 10-20 vuoden kuluessa, jonka aikana USA saa pohdittavaa idän jättiläisestä - Kiinasta. Kiina ei mm. hyväksy USA:n lausuntoa toimiensa vapauteen ketä tahansa kohtaan avaruudessa, merellä ja ilmassa, jos se kokee uhkaa omalle kansakunnalleen.

Saksa ja Venäjä ovat sidotut yhteen - tässä liitossa sopuisuuden takaa historiallinen arvostus ja voima - Venäjä tuntee Saksan kyvyt ja Saksa tuntee äitivenäjän voimat ärsytettynä. Puolaiset, virolaiset, liettualaiset ja muutkin läpijuostut pelkäävät, heidät miehitettiin mennen tullen, Suomi seisoi pystyssä ja Venäjän voimamies Putin tietää erinomaisen hyvin tämän asian. Ei tarvitsisi kuin haastatella tiettyjä turkulaisia, niin he tietäisivät mikä on Putinin todellinen arvio Suomesta - sieltä ei löydy mitään Suomen valloitusintohimoa. Putin peräänkuuluttaa kauppaa ja yhteistoimintaa. Mistä YLE saa tuntumaa Venäjän uhkakuvasta Suomea kohtaan?

Suomen suurin uhka on liittyminen NATOon - meidän ei tarvitse kulkea sopulilauman mukana USA:n talutushihnassa. USA on osa uhkakuvaa koko maailmalle. Muistatteko sellaisen aikakauden viimeisen sadan vuoden aikana jolloin USA ei olisi sotimassa, ja mikä mielenkiintoisinta - se on aina tapahtunut heidän omien rajojen ulkopuolella. Syykin on selvä - USA haluaa olla maailman poliisi "vapauden ja vapaan kaupan" esitaistelijana turvaten oman raaka-aineiden, energiavarojen saannon sekä omien kauppatuotteiden vapaan kulkemisen - vaikka väkisin. USA harjoittaa jatkuvasti agressiivisesti armeijaansa päämääränä kyetä iskemään mihin tahansa maapallolle.

Suomen ja Venäjän keskinäinen, tavanomainen sekä suhteellinen sotilaallinen tasapaino on paljon lähempänä tosiaan kuin oli muinoin Vietnamin ja USA:n - muistamme kuinka koitoksessa kävi. Oman maansa puolustajat ajoivat USA:n pois isiensä mailta. USA:n kotirintama kyllästyi turhaan tapattamiseen kaukana kotoa, ilman mitään järkevää syytä. Kuinka on muuten nyt Irakissa? Mitä seuraavaksi?

USA on NATOn kiistaton johtaja. USA menetti monia poikiaan Vietnamin viidakoissa - kuolleina, rampoina, skitsoina ja huumeriippuvaisina - miltei saman määrän kuin Suomi isänmaansa puolustustaistelussa 1939-1940 ja 1941-1944. Vietnam jäi valloittamatta samoin kuin Suomi. Todellinenkaan suurvalta ei kykene murskaamaan yhteishenkeä ja puolustustaistelun motivaatiota, kun isät ja pojat ovat taistelemassa omasta vapaudestaan, perheiden puolustamisesta ja oman maansa koskemattomuudesta.

Venäjä ei ole uhka Suomelle, halusivat sitä niin Sanoma Oy:n Helsingin Sanomat, Janne Virkkusen kynällä, tai eräiden maakuntalehtien päätoimittajat. Nyt tähän kansalaisten enemmistön vastaiseen koalitioon liittyi myös verhotummin YLE - jonka kustannukset haetaan juuri sieltä kansan syvistä riveistä, jotka tavallisina kansalaisina nyt sunnuntaina ratkaisevat vedenjakajaeduskunnan kokoonpanon.

Lopuksi:

Suomen paras puolustus on vahva itsenäinen armeija. Meillä on puolustusvoimien ylläpitoon rahaa, kansalla on tahto ja nyt se pitää siirtää uudelle eduskunnalle. Armeija saakoon kaikki järkevät aseensa ja varansa, mitä se tarvitsee ylläpitääkseen uskottavaa puolustusta ja yleistä asevelvollisuutta. Armeija saakoon myös rahansa sellaisiin aseisiin ja joukkoihin, että mikä tahansa vihollinen jättää Suomen rauhaan jo suunnitteluvaiheessa - vaikka voisikin sen valloittaa, mutta liian kalliilla hinnalla. Kansakunta voi pysyä lujana ja pitää Suomen kaiken sen todellisen uhan ulkopuolella mitä neljä kirjainta - NATO - merkitsevät. Suomen tulevaisuus on suoraviivaiset kauppasuhteet mm. niin Saksaan, Venäjälle kuin huomisen uudelle supervallalle Kiinaan.

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka  
http://ilkkaluoma.blogspot.com

 

 

KESKUSTELU --- TIEDE

 


___________________________
Kuva 1.:

--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/422263550/ --- [B0002238.JPG]

Kuvateksti 1.:

Ranskalainen Nato-kone [ Dassault Mirage ] on laskeutunut ja suomalainen [ McDonnell-Douglas ] lähdössä nousuun. Samalla tavalla Naton tähti lähtee laskuun ja suomalainen liittoutumattomuus ja sotilasliittoihin kuulumattomuus lähtevät nousuun. Kauppa pitää Suomen pystyssä ja monet suuret kauppakumppanimme arvostavat sitoutumattomuuttaamme NATO-yhteensopivuudesta huolimatta.

Kuva 2.:

--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/422263582/ --- [B0002220.JPG]

Kuvateksti 2.:

Kansainvälisissä lentonäytöksissä eri maiden ilmavoimien lentäjät mittelevät taidoillaan - suomalainen hävittäjälentäjä ei häpeä minkään maan kolleegoidensa joukossa. Kuvassa amerikkalaisen Stratotanker tankauskoneen siiven alla Falconit, Miraget ja Suomen Hornetit, takana vielä kurkistelee Suomen harjoitushävittäjät Hawkit.

Kuvia saa linkkien alta käyttää vapaasti ylläolevan tekstin yhteydessä. 2. heinäkuuta 2005, Lappeenranta. Copyright by Ilkka Luoma 2005.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Keijo Koponen

Vaikka Suomi ei ole Natossa, niin Venäjällä Suomi luokitellaan joka tapauksessa vihollisvaltioksi ihan koulukirjoista lähtien.
Miksi Venäjä-uskovaiset eivät halua myöntää tosiasioita?

Ilkka Luoma

Kumpiko on ollut agressiivisempi ja tappanut enemmän muiden itsenäisten maiden siviilejä vuosina 1945 - 2011, USA vai Neuvostoliitto-Venäjä?

Ilkka Luoma

Hannu, sillä on suuri merkitys Suomelle - USA on Naton kiistaton johtaja, ja lisäksi agressiivisin hyökkääjä maailmassa - kannattaa tutkia historiaa tarkasti, aina 1945 lähtien.

USA:n ilmavoimat (USAF) on tappanut ylivoimaisesti eniten itsenäisten maiden siviilejä viimeisten 70 vuoden aikana!

Martti Kauppila

Koska se on ainoa valtio, mikä voi muodostaa Suomelle sotilallisen uhkan. Mikään muu valtio ei ole hyökännyt itsenäisen Suomen kimppuun valloitustarkoituksessa. Se pitää myös hallussaan Neuvostoliiton Suomelta hyökkäyssodalla ryöstämiä alueita.

Mitään uhkaa ei ole Suomen liittymiselle NATOon. Se uhkaa ainoastaan ja vain Venäjän laajentumispyrkimyksiä. Miksi NATO-Norja ei ole Venäjälle uhka? Tai NATO-Tanska? Suomi on ainoa tie, mistä Venäjä voi laajentua länteen päin. Tämän takia Venäjä vastustaa Suomen jäsenyyttä, koska silloin sille menee kaikki tiet tukkoon laajenemiselle. Luomakin voisi lopettaa vihdoin tuon sinisilmäisen NATO-vastaisen höpöyksensä.

Ilkka Luoma

Hesarikin yrittää kammeta Suomea Natoon ja jengata natokoppalakkia Suomen kansalle, joka osaa sanoa pitkään pohdittuaan suuren ein koko Natolle - kyllä kansa tietää ;)

Hesarin aiempaa natojenkailua Olli Kivisen katkeroituneella kynällä Helsingin Sanomien luottonatottajana ...
---

Kuinka Suomea ajetaan pyssyn piippuun - Nato, pakkopulla?
ORIG - 12. syyskuuta 2007 -
(HS-uutisointi tiistaina 11.9. - "vieläkin enemmistö Natoa vastaan")

[ ... Helsingin Sanomien vakiokolumnisti Olli Kivinen riemuitsee historian takaa perinteen painolastit nilkoissa Kekkos-vihaisena ajoilta, "jolloin puhuminen oli kielletty". Onko leukojen louskuttelu vapauden ja kriittisen keskustelun arvopohjaa, ymmärtämättä mitä kielellinen muotoilu voi kokonaisvahinkona aiheuttaa ...]

Helsingin Sanomat innostui mittauttamaan Nato-asenteita sekä mielipiteitä Venäjästä. Se oli rehellistä peliä se. Mutta mitä oli se peli, mitä otsikoilla ja bouldauksilla haluttiin sanoa: "Vieläkin Nato-vastaisuutta, --- epävarmojen kansalaisten määrä noussut".

Todellisuudessa pidemmällä tarkastelujaksolla Hesarin mittauksessa ei epävarmojen määrä ollut muuttunut nimeksikään. Todellisuudessa kansakunta äänestäjinä ilmaisee koko ajan vuodesta toiseen selvää viestiä poliitikoille: "Pitäkää sormet erossa Natosta, ja ei Venäjä meille niin paha karhu ole", - sitä vastoin poliitikot annettua mandaattia vastaan Russia kolmanteen ilmaisuilla pikkunäppärästi lohkoilevat, kosiskellessaan omia mieltymyksiään.

Tosiasia on se, että niin Helsingin Sanomat kuin huippukolumnisti menneiltä aikakausilta yrittää ahtaa suomalaisille Nato-viestiä kuin käärmettä pyssyyn. Kansa ei Suomessa Natoa halua. Kuinka monta kertaa se täytyy tarkistaa ja mitata? Onko tilanne sama kuin aikoinaan "kaikenmaailman kivisten" ilakointi, kun Urho Kekkonen ystävyyttä alvariinsa todisteli villasikajahdeissa tovereille Neuvostoliitossa? No, jos galluppeja jaksaa tehdä jatkuvasti niin saattaa sinne tilastovirheen kautta pujahtaa otsikointi: "Suomen kansa muutti linjansa, nyt halutaankin Natoa enemmän".

Venäjän karhua herätellään kaikesta pienestäkin, venäläinen sotilaskone lensi liki Norjan rajaa - se on uutinen ilmaistavaksi turvallisuushaasteena. Miksi media on mennyt pienen klikin vipuun tekemällä Venäjästä pelotetta ja Natosta pelastajaa. Maailmanlaajuisesti ajatellen Nato/USA lienee suurempi uhka kuin Venäjä. Ketkä ovat juuri nyt Irakissa, onko Irak ollut menestys? USA:n kansa haluaa sotilaansa Irakista pois. Milloin presidentti George W. Bush kuuntelee kansaansa?

Kuunteleeko Suomessa nykykykyhallitus milloin valitsijoitaan? Kansa ei antanut mm. Kokoomukselle mandaattia sormeilla kysymyksiä Natosta pakkopullana. Kokoomus tietää, että vaalivoitto tuli pitkälti Sauli Niinistön äänestäjiltä, ja se ei riitä korskeiluun nokkeluuksilla turvallisuushaastepuheina USA:ssa. Niin huomion kipeitä me ei olla kansakuntana, että rähmällään tarvitsisi olla (kuten ennen) - ei USA:n suuntaan, kuin ei Venäjänkään.

Miksi muutamat suuret mediat yrittävät kaikin keinoin survoa ajatuksia kansan mieliin? Eikö media luota heidän kulunsa maksaviin lukijoihin? Tarkkaavainen lukija huomasi heti tiistain Helsingin Sanomista, että otsikointi, 2.sivun kolumni menneitä ajoilta oli tarkoitushakuista häivemanipulointia tehden Venäjästä uhan ja Natosta pelastajan. Meillä suuri kansa on tiennyt koko ajan mikä on vapaata arvokeskustelua mm. Venäjästä, kuin myös USA:sta.

Nyt voidaan sanoa - kuuluisan sanotun sanan mukaisesti: "Kyllä kansa tietää..." - se on juuri niin. Iloksemme vikuroivista kolumneista ja otsikoista huolimatta HS ilmaisi jutuissaan koko totuuden kunhan jaksoi kaikki rivit lukea. Kyllä kansa "luki" ja ymmärsi Häkämiehenkin koko jutun - se vain oli ytimeltään niin häkellyttävän lyhyt - muu oli pehmennystä, kun huomasi ylittäneensä normioituneet rajat. Kansainväliseen politiikan hoitoon ei kuulu pontevoituminen kerkeäksi suuren edessä kieli sinipunaisena. Suurta viisautta on katsoa kaikkiin suuntiin pyllistämättä kenellekkään.

Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE [22446]

............

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
( kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007 )

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/4580389 --- [892kB]

Teksti
Suomi jäi Talvisodassa yksin 1939. Jatkosodassa Kolmas Valtakunta auttoi omista lähtökohdista myös Suomea ratkaisevasti Neuvostoliittoa vastaan. Kuvan rynnäkkötykkivaunu osallistui kesän 1944 ratkaisutaisteluihin. Suomi pelasti viime kädessä itse itsensä, taitavasti. Emme tarvitse Natoa tänään - ja tämän suuri kansa tietää.

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/4580403 --- [706kB]

Teksti
Helsinkiä puolustettiin Neuvostoliiton pommikoneita vastaan mm. saksalaisten toimittamilla 88-millisillä ilmatorjuntatykeillä. Sulkutuli toimi erinomaisesti ja pääkaupunki säilyi hyvin helmikuun 1944 pommituksista huolimatta. Pienenä kansana Suomen oli luotettava itseensä. Niin on nytkin: Turvaamme itseemme, osaamiseen ja riittävän vahvaan ja moderniin armeijaan, joka pohjaa taistelutahtonsa asevelvollisuuslaista. Suomen ei tule "koskaan" luopua varusmiesarmeijasta. Suomi ei tarvitse Natoa.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/4580445 --- [659kB]

Teksti
Suomi sai muutamia Hawker Hurricane II C hävittäjiä Englannista, mutta nämä koneet eivät suuria saavutuksia taisteluissa saavuttaneet. Pääpaino erityisesti 1944 ilmataisteluissa oli Saksasta ostetuilla/ saaduilla Messerschmitt Bf-109 hävittäjillä. Kuvan kone on todellinen harvinaisuus, se on alkuperäisessä kunnossa! Moni ulkomaalainen kuvautti itsensä jostain syystä sinisen hakaristin vieressä. 19. elokuuta 2007 - Senaatin tori, Hki - Veteraanijärjestön 50 vuotisjuhla.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/4580468 --- [822kB]

Teksti
Kaukoidästä tullut nousevan Kiinan kansalaista kiehtoi suomalainen sotilas täysissä varusteissaan - halusi kuvauttaman itsensä juuri tuossa paikassa. Suomalainen itsenäisyys, riippumattomuus ja puolueettomuus sotilasliitoista lähtevät riittävän suuresta asevalvollisuusreserviarmeijasta, moderneista varusteita ja aseista sekä kansallisesta hengestä kuin myös erikoisjoukoista. Suomi ei pelkää Venäjää, Suomen ei tarvitse kumarrella USA:ta, eikä Suomen tarvitse liittyä USA:n johtamaan Natoon. Tämän Suomen kansa tietää, lukuisat gallupit sen todistavat vuodesta toiseen kolumnistien ja Helsingin Sanomien jupinoista huolimatta.

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/4580492 --- [861kB]

Teksti
Saksalaisen Zundapp sotamoottoripyörän erikoisasiantuntija selostaa YLE:lle mitä tuo pyörä on historiassaan nähnyt. Pyörä on alkuperäinen ja tuolloisen maailman parhaaksi kehuttu. Suomi sai runsaaasti apua Saksasta kun hätä oli suurin 1944 kesällä. Tuolloin Suomi ei ollut yksin, ei ollut myöskään tiukasti liittoutunut, vaan piti "pienen hajuraon saksalaiseen hapankaaliin" - ollen kuitenkin aseveli aina Lapin sodan alkuun saakka. Tänään Saksa on Natossa, mutta halunnee rakentaa EU:lle hiljalleen oman liittonsa ottaen "hajuraon" USA:n Natoon... Suomen ei tarvitse enää loppusuoralla olevaan Natoon liittyä.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/4580513 --- [558kB]

Teksti
Neuvostoliitto aseisti armeijaamme kymmeniä vuosia, mm. kuvan kevyt panssarivaunu on entisen Neuvostoliiton arsenaaleista, oli esillä Senaatintorilla 19.elokuuta 2007. Suomella on kautta aikain ollut erityissuhde itään, niin myös tänään. Ei auta pullistella nokkelilla sanan käänteillä maapallon toisella puolella, kun realismimme on itäisellä rajalla välittömästi. Suomalainen on osannut arkipolitiikan itään ja Venäjä on meidän taloudellinen mahdollisuus, mutta ympäristöllinen haaste, jopa uhka, johon voimme antaa oman panoksemme myymällä maailman parasta ympäristöosaamistamme, mm. Pietariin. Kauppa sujuu hyvin, kun emme huoli sen hidastajaksi Nato-kytköstä.

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/4580534 --- [623kB]

Teksti
Suomen hallituksen ei tarvitse kosiskella USA:ssa. Kuvan kolmiyhteys on ollut rautaa, verta ja hätää, mutta myös maailmanhistorian suurimpia taisteluita. Saksalaisen rynnäkkötykin takana on Venäjän tsaarin patsas ja tämän takana Suomen Valtioneuvoston linna. Saksalla on suuri kohtalonyhteys Suomeen, historiassa. Tänäänkin kauppamme Saksan kanssa on merkittävää ja Saksa on EU:n ainut maa, joka voi sanoa juuri kuten haluaa Venäjälle. Venäläinen tietää mitä Saksa osaa ja mihin se pystyy. Suomen etu on pitää hyvät suhteet niin Saksaan kuin Venäjälle.

Kuva 8
--- http://www.panoramio.com/photo/4580557 --- [630kB]

Teksti
Kuvassa esiintyy kaikki se mihin Suomen kansa luottaa vakaasti: Armeija, poliisi, koulutuslaitos ja suomalainen henki, joka vie läpi "vaikka harmaan kiven" Suomi muistaa tahtotaistelunsa 1944 ja pienoisen ihmeen - Ihantalan ihmeen, jossa ainut ulkoinen auttajamme oli Kolmas Valtakunta, erityisesti Kuhlmeyn lento-osasto, jonka suorituksia ei vieläkään tarkasti arvosteta ja laajasti tiedetä.

Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/4580582 --- [972kB]

Teksti
Senaatin torilla tarjottiin filmidokumenttia Ihantalan ihmeestä kesältä 1944 19. elokuuta 2007, jossa Suomen mies teki mahdottomasta mahdollisen - Neuvostoliitto ei pystynyt tuolloin käsittämättömällä ylivoimallaankaan lopullisesti lyömään Suomen sotilasta. Taistelussa kerrotaan saksalaisten lentäjien tuoneen taistelutahtoa, siksi tehokkaita he olivat. Suomi ei ollut liitossa, mutta sillä oli aseveli, joka auttoi ratkaisevalla hetkellä - syntyi Ihantalan ihme, jota kansalaiset kuvassa hiiren hiljaa katsoivat. Tunnelma oli harras ja kunnioittava. Olisi suuri loukkaus sotiemme veteraaneja kohtaan viedä kansakuntaa väkisin pienen klikin voimalla Natoon ja liittoutumaan, jolloin oma itsenäinen päätösmahdollisuus romutettaisiin. Suomi luottaa itseensä, ei väärin vikoroiviin hallituksiin tai menneen aikakauden kolumnisteihin ja mediaan.

Kuva 10
--- http://www.panoramio.com/photo/4580594 --- [383kB]

Teksti
Erittäin yksityiskohtainen kuva amerikkalaisesta USAF ohjuksesta - Sidewinderistä, jolla on tuhottu vihollisten lentokoneita Vietnamista Irakiin. Ohjusta on tehty kymmeniä versioita ja osoittaa USA:n maailman mahtia ja suurinta uhkaa koko ihmiskunnalle vapauden messiaana, jossa kaupallisuus materia- ja energiavirtoineen uudelle mantereelle on koko systeemin sielu. Sota on väline turvaamaan kauppa - hyödyiltään yksipuolinen kauppa ja suunta. Sidewinder kulminoittaa hyvin amerikkalaisen valtahegemonian ja todellisen päämäärän - tuleeko meidän liittyä USA:n johtamaan Natoon, jossa olisimme vain yksi pieni osa valtakoneistoa ilman omaa päätösvaltaa?

Tunnisteet: ARMEIJA, KIVINEN, MANIPULAATIO, MEDIAUSKOTTAVUUS, NATO, PUOLUSTUS, VIRKKUNEN

Martti Kauppila

Kansa ei tiedä tosiasioita ja se elää vielä siinä samassa halvaannuttavassa suomettuneessa ilmapiirissä, josa sinäkin koko ajan elät. NATO on koko Euroopan ja EU:n puolustuksen ydin ja on edesvastuutonta ja suorastaan maanpetturuutta torjua tämä Euroopan yhteinen puolustus ja turva Suomen osalta, joka on arvaamattoman ja kiihkeästi varustautuvan Venäjän rajanaapuri.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Martti,

mitkä ovat ”Nato- tosiasiat”? Kaikki kielteisiä. Sensijaan kansa tietää sekä ne että myönteiset tosiasiat liittymättömyydellemme ilman edesmennyttä suomettumisen ilmapiiriä. Mm. perussuomalaisethan ja aidot alkiolaiset keskustalaiset ovat nimenomaan tuulettamassa tuota ummehtunutta edesmennyttä ”suomettumista” – elävöittämässä sitä isiemme, sotaveteraaniemme viitoittamalle itsenäiselle ja riippumattomalle tielle EU:stakin huolimatta - joka on eräiden suurnationalistien haaveilemana taas muuttunut ”natotukseksi” – onneksi osittaiseksi, yritykseksi vain…

EU:llakin pitäisi olla oma yhteinen Natosta (USAsta) riippumaton puolustuksen ydin. Molempien ikään kuin rinnakkain toimiessa jompikumpi on rempallaan tai helposti molemmat.

Edesvastuuttomuus ja maanpetturuus piilee nimenomaan vielä Natoonkin liittyessämme – mitä turvaa Nato-EU on tähänkään asti tarjonnut? – ilmeisesti jo nyt vain lisää joukkojen haalimisia itäisen rajamme taakse…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Luuleeko Martti voivansa vähentää tai estää tuota Venäjän muodostamaa uhkakuvaa mukamas vielä oikein Naton uhkakuvalla ”raukolilla rajoillamme”? Sehän lisää vain asevarustelua ja asekeskittymiä alueellemme – aivan kuin vain lisää ruutia ja bensaa allemme - kun siitä ylen vahingollisesta tilanteesta nimenomaan pitäisi päästä pois rauhoittaaksemme alueemme, tyynnyttääksemme Venäjän mahdolliset ”pullistelut” alueellemme, käydäksemme bilateraalista myönteistä kauppaa naapurimme kanssa monilla osaamisalueillamme, jotka Nato torbedoisi hamaan tulevaisuuteen tai hyödyntäisi Natosta huolimatta tai juuri sen vuoksi sillanpääaseman Suomen ja Pohjalahdella sekä Perämerellä saavuttaakseen – kiitos löperön Ruotsin ”armeijan”. Luuleeko Martti tosiaankin niin sinisilmäisesti, etteikö Venäjä pystyisi valloittamaan koko Pohjoismaatkin – läheisestä ”Natosta” – USA kaukana – huolimattakin jos vain tahtoisi ja niin todellakin vaatisi?? -On aivan turha usutella ja pullistella Venäjän ”nukkuvaa karhua”.

Mitä siis Nato-Norja tai Nato-Tanska siis mahtaisivat tosipaikan tullen Venäjälle? Täysin sama olisi tilanne Nato-Suomenkin suhteen – hiukan isompi haaste ja kostotoimenpide Suomelle vain – jopa syy ja motiivikin olisi selvempi. - ”Mitäs ryhdyitte hoopoilemaan”…

Ilkka Luoma

Pahin provokaatiouhka Venäjälle on Suomen natokytkös. Virosta ei ole vaaraa, natokytköksestä huolimatta - mutta Suomi on hyvin lähellä Pietaria. Suomen luontainen asema on sotilaallinen liittoutumattomuus ja vahvat omat asevoimat, mieluummin varustettuna venäläisten parhaalla kalustolla! Yllätys ...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kun Natokin uhittelee Venäjää ohjuspuolustusjärjestelmällään, niin mites meidän uhittelun sitten kävisi - ei tartte paljoa kyselläkään! :

"Venäjä itse on kokenut erityistä uhkaa Yhdysvaltain ajamasta Euroopan ohjuspuolustushankkeesta ja se on käynnistänyt neuvotteluiden katkettua suorat sotilastoimet vastatakseen Lännen muodostamaan uhkaan. Venäjän hallinto on toistuvasti vaatinut pitäviä takeita siitä, että ohjuspuolustushanke ei ole osoitettu Venäjää vastaan. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut ja Venäjällä on parhaillaan käynnissä nopeutettu ja mittakaavaltaan valtava asevarusteluohjelma, joka julkistettiin kesällä 2011."

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=2224

Ilkka Luoma

Suurin "uhka" Suomelle on siinä, että venäläiset turistit tuovat liikaa rahaa Suomeen, nimittäin, jos se tyrehtyy äkisti. Itä-Suomi miltei elää venäläisten turistirahasta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Jos asetat itsesi venäläisen Läntisen sotilaspiirin kenraalin rooliin ja tarkastelet Läntisen sotilaspiiriä ja sen ympäristöä, havaitset mielenkiintoisia asioita.

linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Military_dis... ja siinä suurenna kartta.

Kuolan niemimaan tukikohta- ja kauppamerenkulun strategiset satamat sijaitsevan Suomen, Norjan ja Ruotsin välittömässä läheisyydessä. Pietari elintärkeine satamineen sijaitsee Suomenlahden pohjukassa ja meritie sinne pitkin Itämerta kulkee Nato -maiden, Ruotsin ja Suomen välittömässä läheisyydessä.

Mitä kuvittelet ao. kenraalin miettivän, kun hän pohtii kriisitilanteen varalle erilaisia vaihtoehtoisia toimenpiteitä ? Tässä pohdinnassa ei välttämättä hyvät kaupalliset ja kulttuurelliset suhteet paina kovinkaan paljoa. Mutta toki kenraali ottaa huomioon Ruotsin sekä Norjan ja Suomen puolustusvoimien tilan ja kapasiteetin.

Mihin kenraali sijoittaisi Venäjän luoteisrajan suunnasta torjuttavien strategisten ohjusten torjunta-asemat ? Millä kenraali amiraalikolleegansa kanssa varmistaisi venäläisten ydinsukellusveneiden pääsyn Atlantille ? Millä varmistetaan merenkulun yhteydet Kaliningradiin ?

Nämä ovat vain pohdintoja, mutta varmasti niitä tehdään Venäjällä kuin muissakin maissa joissa puolustusvoimat ovat olemassa. Pohdinnat tuottavat yleensä suunnitelmia ja suunnitelmat voidaan panna toimeen tarvittaessa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...ja Nato - Natoon liittymisemmekö - sen mahdollisuuden ja uhan muka estäisi?? - vähäväkinen Lappeenranta - Oulu- väliin asti vain tarvittaisiin ilmeisesti heille heti ja helposti Naton lisää uhitellessa -ei muutoin - hoi "Natot" hoi...

Ilkka Luoma

Suomen kansan suuri enemmistö sanoo topakasti ein Natolle ja venäläiset tuovat kahmaloittain turistirahaa, erityisesti Itä-Suomeen. Sahaammeko oksaa, jolla istumme?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juuri niin kaima -emme me niin ... paljon viisampia - miksi kaivelisimme verta nenästämme kun minkään valtakunnan uhkaa ei ole mistään vinkkelistä - muussa kuin siinä, että lähtisimme natotuksilla isottelemaan veli-venäläisille, jotka tuovat elämää tänne Jämijärvellekin! - Lappia myöten...

Ilkka Luoma

Maapallokoordinaatistossa Venäjän toiseksi suurimmasta kaupungista on lyhin matka Yhdysvaltoihin ja niiden hyökkäysohjustukikohtiin, siis ohjukset tulisi sijoittaa juuri Leningradin sotilaspiiriin.

Jos taas Suomi liittyisi Natoon, on 100 varmaa, että torjuntaohjukset sijoittuisivat Suomen rajalle + suuret taktiset asevoimat, nythän siellä on alueen tärkeyteen nähden hyvin vähän asevoimaa, koska sotilaallisesti liittoutumaton Suomi ei ole hyökkääjä - mainio status quo :)

Ilkka Luoma

Jos asetat itsesi venäläisen kenraalin housuihin - huomaat, että Nato on kuristanut Venäjää, tullen koko ajan lähemmäksi Venäjän ydinalueita. Onko Venäjä laajentunut sotilaallisesti? Onko Venäjä sijoittanut hyökkäysohjuksiaan uhaksi lännelle - autan vastauksessa: "Ei ole".

Ilkka Luoma

Kaima, mikäli Suomi pysyy EU:ssa, olisi viisasta tukea Saksan pyrkimystä muodostaa omat EU-asevoimat, jonka strategiseksi liittolaiseksi pitäisi saada Venäjä ja kaukojäseneksi Kiina - näin EU turvaisi parhaiten omat turvallisuuspäämäärät! Yllätys tämäkin...

Ilkka Luoma

Martti Kauppila:

Suomen kansa juuri tietääkin todelliset realiteetit. Kansa on rintamalla, kun poliitikot tekevät tyhmiä päätöksiä. Kansa maksaa laskut, jotka poliitikot ymmärtämättömyyttään tekevät. Kansa ymmärtää hyvin, kun kauppa soljuu kiihkeänä venäläisten turistien kanssa - ethän Sinäkään sahaisi oksaa, jolla istut ;)

Toimituksen poiminnat