Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tunnustamme Saksan aseveljeyden?

  • Tuolla tehtiin päätös, jolla Stalin tapasi Hitlerin - Mannerheimin avustuksella! *]
    Tuolla tehtiin päätös, jolla Stalin tapasi Hitlerin - Mannerheimin avustuksella! *]

Vihdoin uudenvuodenlupaus - Suomi tunnustaa avoimesti Saksan kolmannen valtakunnan kanssa operoidun aseveljeyden vuoden 1941 kesästä aina 1944 kesän loppuun. Merkittävä lupaus on tunnustaa Saksa auttajaksemme ja takuumieheksi, jonka avulla aikoinaan kansamme pysyi leivässä, aseissa ja itsenäisenä. Saksan apu oli merkittävä lisä Itsenäisyystaistelussamme 1944. Olisi rehtiä tuoda asiat vihdoin esille ja tunnustaa tosiasiat.

 

Voimme myös luvata epäileville vähemmistöpoliitikoille, ettemme pelkää Venäjää, emmmekä Putinia - olemme reaalikansaa, joka ymmärtää Venäjän taloudellisen merkityksen maallemme. Tässä lupausta kerrakseen  ---

...

 

[2005] Presidenttimme lohkaisi jälleen mielenkiintoisen väittämän suomalaisten pelosta Venäjää kohtaan. Edellinen presidenttimme väittämä oli erillissota, joka lohkaistiin Keski-Euroopan johtajille. Kuinka äänestäjät tammikuussa reagoisivat tälläisiin väläytyksiin? Suomalainen sanasto on rikasta ja pelko, epäluuloisuus ja varauksellisuus ovat kaikki eri sanoja. Suomalainen voisi olla epäluuloinen ja varauksellinen, mutta pelko on ehdottoman väärä sana.

Suomella on erityisen värikäs ja monipuolinen historia itäisen naapurimme kanssa. Venäjä "vapautti" Suomen Ruotsista. Näin päättyi ruotsalaisten suurvalta-aika sotineen, koska hakkapeliitat eivät olleet enää käytettävissä. Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden vaikeiden autonomia-aikojen päätteeksi ja yleisen vallankumouksen kiinnittäessä venäläisten huomion kotimaahansa.

Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim luotsasi Suomen takuumiehenä maamme kuiville Saksan avustamana 1944. Presidentti Kekkonen operoi tavallansa Neuvostoliiton kanssa ja nosti mm. bilateraalisella kaupalla idänkauppamme selvään ykkösasemaan ja yhdeksi osalliseksi maamme vaurauden nousuun 60- ja 70-luvuilla. Kekkonen oli historiamme toinen takuumies Neuvostoliiton suuntaan. Kekkonen oli työväenliikkeen tulotason nousun paras edusmies neuvotellessaan milloin saunailloissa ja milloin metsänuotioilla Neuvostoliiton johtomiesten kanssa ja useasti reippain ranneheilautuksin milloin jomman kumman maan kansanlaulujen innoittamana.

Nykyinen Venäjä presidentti Putinin aikana on jälleen nostanut maidemme välisen kaupan uusiin ennätyslukemiin. Venäjä on joustava kumppani tavallansa ja meidän tulee muistaa sen vaurauden kasvu; he ovat meiltä ostajia ja myyjä on länsimaalaisessa markkinataloudessa ja kilpailutilanteessa "nöyrä" varman maksajan maineessa olevaa ostajaa kohtaan. Vanhat Neuvostoliiton velatkin tulevat ennakkoon jo maksuun, ja menetämme hyvät korkotulot ko. veloista.

Suomi tai suomalainen ei ole pelännyt Venäjän tsaareja eikä Leninin uutta Neuvostoliittoa. Stalin sai pientä värettä housunpunttiin kiihkeinä vuosina 1939-40 ja 1944. Ehkä Presidentti Paasikiven ja Kekkosen aikana junamatkailu Moskovaan oli kukoistuksessaan, mutta nyt Putinin aikana kysymys on meille suuresta mahdollisuudesta eikä pelosta. Kauppamiehemme liikkuvat Venäjällä jatkuvasti ja on olemassa keskinäistä luottamusta. Ei Venäjä muutu, Venäjä on edelleen kasvava suurvalta atomiaseensa ja verrattomien raaka-ainevarojensa vuoksi.

On turhaa puhua äidillisesti pelosta; olisi tarpeellisempaa olla edesauttamassa kaupallisia pyrkimyksiä. Venäläiset arvostavat kahdenkeskisiä suhteita presidenttien välillä. Seuraavissa vaaleissa suomalaiset pääsevät päättämään, kuinka hyvin kaupallisuutta tuetaan. Kuinka hyvin Sauli Niinistö voisi tulla toimeen Vladimir Putinin, Hu Jintao´n ja Saksan kanslerin kanssa?


Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

*]

Hyvin tyypillinen kuva Moskovasta. Tässä kaupungissa kävi Suomen rauhan ajan suurmies presidentti Urho Kekkonen kymmeniä kertoja junailemassa asioita maamme ja hänen itsensä hyväksi ja eduksi. Kuva otettu hotelli Rossijan aamiaishuoneesta, 13. kerroksesta. Kuvan utuisuus johtuu siitä, että se on otettu läpi likaisten ikkunalasien. Kuvattu 24. toukokuuta 2005, klo 9:07. DSC_5805.JPG. 1/250s, f10, 105mm. Photo by Ilu 2005

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sitä sanotaan, että hiljaisuus on myöntymisen merkki.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Luoma

Uusi presidentti voisi tämän kohteliaan ilmaisun esittää Saksan liittokanslerille, jo ensi vuonna!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Juu, kyllä sanavalinnoilla voi paljon vaikuttaa.

http://www.youtube.com/watch?v=xd7VV7iLOuI

Taituri Jurvakin se sitten kuoli jatkosodan aikana, mikä ei naamaa vilkaistaessa valitettavasti ole yllätys.

Hyvää Uutta Vuotta!

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Luoma

Suomea revitään tänään Kokoomuksen toimesta rajusti kahtia - vähäosaisiin ja hyvin toimeentuleviin. Saattaa siinä lietsoontua vanhat haavat auki, jolloin sanavalinnoille tulee erityinen merkitys.

Martti Kauppila

Samalla Venäjä voisi tunnustaa N:liiton liittolaisuuden Saksan kanssa.

Ilkka Luoma

Ei Neuvostoliitto, siis nykyinen Venäjä ole koskaan kiistänyt M-R sopimusta - halusivat toki pitää salassa lisäpöytäkirjan - joka sekin on nyttemmin tunnustettu.

Jan Gustafsson

Saksalaiset ehkä pitäisivät meitä hieman outoina, jos nyt rupeaisimme heitä erikseen kiittelemään sodan aikaisista toimistaan. Nähdäkseni Suomi ei ole kenellekään, ei edes Saksalle, mitään velkaa.

Ilkka Luoma

Ei ole kysymys velasta, on kysymys kunniasta. Saksa on pelastanut Suomen moneen kertaan; 1) 1918 (katsantokannasta riippuen) 2) 1940 3) 1944 ja 4)1993. Emme pyytele anteeksi, vaan hienotunteisesti toteamme, ja tämä on uuden tulevan presidentin tehtävä. Tarvitsemme Saksan tukea päästäksemme lujasti maailman suurimmille markkinoille - Kiinaan.

Aarne Tolonen

Kysymys ei ole velasta eikä kunniasta.

Saksa tarvitsi Suomea sekä 1918, 1940 että 1944 Venäjän vastaisiin operaatioihinsa.

Suurvalta Saksan taitavalle diplomatialle oli perin helppo juttu saada kokematon ja sinisilmäinen Suomi toimimaan Saksan etujen mukaisesti näinä kriisiaikoina ja saada se vielä näyttämään siltä että Suomi olisi ollut saavana osapuolena.

Ilkka Luoma

No, siinä sivussa heiveröinen itsenäisyytemme varmentui 1918 kahinoissa, joissa saksalaiset joukot valkoisten pyytämänä nousivat maihin Helsingissä ja etenivät aina Lahteen saakka.

Toimituksen poiminnat