Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Evoluutio on kaikkialla

[ ... ihmiset kipristelevät ilmastonmuutoksessa 2/, joka sekin on evoluutiota. Neljän - viiden asteen nousu 2080 mennessä aikaansaa hankaluudet, joissa itse luonto toimii vaikka ei ihmistä enää olisikaan. Hitaat muuttujat 3/ kiihtyvät meille ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. Evoluutio ei ole riippuvainen itsessään meistä ... ]Ihminen hakkaa metsiä. Ihminen ryöstökalastaa. Ihminen polttaa vuosimiljoonaiset varastohiilidioksidit niin kiihtyvästi, että arviokatastrofiin riittävä ilmaston ka. 3~5 asteen nousu saavutetaan peruuttamattomasti jo tällä vuosisadalla.

 

...

 

2009 ---  Ihmiskunta ei ole oppinut säästämään - aikomusvauhti siihen on aivan liian hidas. Meneillään oleva muutosprosessi jo itsessään pitää käynnissä muutoksia, joiden vääjäämättömyys ajaa meille tuntematonta evoluutiota - meille ihmiskuntana miltei mahdottomana yhtälönä. Harvennus ja harventuminen ovat myös evoluutioita.

 Ihminen on yksinkertaisesti jo nyt liiaksi sormeillut materia- ja energiakiertoja

 

Ihmisen mukavuudenhalu kokee paluun arkeen - evoluutio järjestää ilman adjektiiveja ja inhimillisyyttä olosuhteet, jotka ovat aina suosiollisia joillekin, eikä enää välttämättä ihmiselle itselleen. Nyt on kyse ihmiskunnan mukautumiskyvyn ylityksestä - paluu ei tapahdu vaurioittamatta meidän elossapitojärjestelmiä - vaan ne muuntuvat tuntemattomaan suuntaan.

 

Evoluutio reagoi hitaasti, mutta myös nopeasti. Hitaus on momentiltaan järjestäytyneempi, kun taas kiihtyvä nopeus aikaansaa kaaosta, jossa evoluutio on tuntemattomien yhtälöiden muutosprosessissa. Suuri luomakunnan mallinnuskaava on vielä tietämättömissä - ainakin meiltä ihmisiltä - kiihkeästä etsinnästä huolimatta. Olisiko se lähempänä kuin arvaammekaan?

 Ihminen itsessään on säilyttäjäna kasvattaja

 

Yhteiskunta työtätekevänä ilmiönä on saavutetusta irtautumaton - ikiaikaista ei ole silti kuin evoluutiossa, jossa seurausta edeltää aina syy. Aikaansaamamme syy on ylittänyt meille "varatun osuuden elintilasta". Nyt tuo meistä "ulkopuolinen osuudenhaltija" ottaa osansa - ilman adjektiiveja ja kaltaistamme suuntaavaa itsekkyysinhimillisyyttä.

 Luonto muuttuu, se on varma

 

Varmuuteen kuuluu vaiheistus, jossa elolokeromme kaventuu uuteen mittakaavaamme - asteikkoon, jossa määrämme on suhteutunut lajiharmonian asettamaan mittakaavaan. Luonto ei rankaise - vain ihminen on rangaissut. Eläinkunta ei kosta, vain ihminen on kostanut - eläinkunta vain syö pysyäkseen evoluutionsa suosiollisuudessa.

 Ihmiskunnan biomassa vastaa muurahaispopulaatioiden määrää

 

Maapallon biomassasta ihmiskunnan osuus on hyvin pieni - miltei olematon. Evoluutiossa muualla kuin ihmiskunnassa on tapahtumakertymä, jonka mittakaava ei satu edes samoille asteikoille kanssamme.

 Evoluutio raivaa soveltuudelle ja sopeumalle tilaa

 

Voisi arvata, että hallitsemattoman nopeassa ihmisvaikutteisessa tilanneavaruudessa suurimmat biomassat määräävät hitaan varmasti evoluution suunnan seuraten kokonaisharmoniaa, vahtimatta aina. Evolutiivinen harmonia kasautuu kuin palapeli, jossa kuvana ei ole ihminen. Tuo kuva on jo määrätty jossain - se on jo tietona olemassa, kuten tieto kaiken alusta on joka hetki läsnä.

 Lopullisen loputtomuuden avaa eliöistä massiivisin

 

Virukset ovat aikakoneita, joilla on "tehtävä". Virukset istuuvat isäntäänsä ja huolehtivat tasapainosta - suurimmatkin ovat kaatuneet, mikäli harmonia on ylittynyt liiaksi. Viruksilla on oma evoluutio, jonka rakenne ja päämäärä on meille tuntematon.

...

 

Ihminen evaluoi itsensä apuvälineidensä kautta massiivisen ympäristötuhon rajalle. Se ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta eliökunnan tasapainoaistimuksissa. Voisimme odottaa luomakunnan vastaiskua - ilman rankaisua, ilman kostoa - ainoastaan paluuna tavoiteltuun tasapainoon. Kaikella on aikansa, ja kaikella on loppunsa. Vain kierto on varmaa. 

0/

http://www.tieteenpaivat.fi

1/

http://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio

2/

http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=ilmasto+muuttuu+ihmisen+kanssa

3/

http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=hitaat+muuttujat+voivat+kiihty%C3%A4

 

 

Ilkka Luoma

...

 

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot~

Tieteen päiviltä 8. ja 9. tammikuuta 2009 - kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä

-Copyright by Ilkka Luoma 2009. 

Kansio 1 - 1. päivä evoluutiota

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2baoe+ilkka-luoma-tieteen-paivat.html   ---Kansio 2 - 2. päivä evoluutiota

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bbcu+ilkka-luoma-science-days.html   ---

 KATEGORIAT: 

 

ENERGIA , YMPÄRISTÖ , GLOBALISAATIO , MAATALOUS ,YMPÄRISTÖONGELMAT , EVOLUUTIO , 

ILMASTONMUUTOS

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei! Ihminen on luomakunnan kruunu! Kaikkivoipa! Kaikkihyvä! Kaikkipaha! Jos esität muuta, olet vääräuskoinen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Aatamin kylkiluusta vaillinaisena ;)

Ilkka Luoma

Evoluutio kehitti myös ominaisuuden olla itsekäs - se on elämän jatkumisen ehdoton edellytys. Muurahaisilla se on mennyt äärimmäisyyksiin - itsekkyys on totaalikonsensusta!

mikael torppa

Itsekkyys on syy siihen miksi kuolema tuli maailmaan. Ihmisen itsekäs teko toi evoluution (muuntelu/sopeutuminen) joka on rappeuttava tapahtuma maailmaan ja tämän vuoksi kaikki rappeutuu ja kulkee kohti kuolemaa. Eliöiden geeniperimä todistaa sen ettemme suinkaan kehity vaan rappeudumme ja tämä on itsekkään teon ja elämän seurausta.

Kehitysoppi uskonnossa itsekkyys onkin elämän jatkumisen edellytys. Voimakkaimmat voittakoot heikot elämän kamppailussa. Kehitysopillinen ajatusmalli onkin täysin rakkaudeton ja ohjaa ihmistä ajattelemaan itsekkäästi koska oma etu jopa toisten kustannuksella on muka elämän jatkumisen edellytys.

Maailman katsomus kehitysopillisen uskomuksen kautta johtaakin itsekeskeiseen ajatteluun elämän kamppailussa. Raamattu opettaa täysin päinvastaista ajattelumallia.

1.Kor.10:24 Älköön kukaan katsoko omaa parastaan, vaan toisen parasta.

Raamattu opettaa todellista lähimmäisen rakkautta jossa ihmisen tulee hylätä itsekeskeisyys. Kun taas kehitysopillinen katsomusmalli suosii itsekeskeisyyttä sillä se kuulemma on edellytys elämän jatkumiselle.

Nämä kaksi maailman katsomusta ovat yhtä paljon toisiaan vastaan kuin Jumala ja saatana ovat toisiaan vastaan. Tämä on täysin loogista sillä se oli juurikin saatana joka ihmisen houkutteli ajattelemaan ensikertaa itsekkäästi. Itsekkyys on saatanasta lähimmäisen rakkaus henkilöön katsomatta on Jumalasta.

Itsekkyys ei suinkaan siis ole elämän jatkumisen ehdoton edellytys vaan päinvastoin se johtaa ihmisen kuolemaan. Lähimmäisen rakkaus on elämän edellytys.

Room.13:8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.
13:9 Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."
13:10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.

Room.2:5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
2:6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
2:7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
2:8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.

Ilkka Luoma

Raamattu on viisaiden lakimiesten kasaama kirja, jolle on saatu korkein mahdollinen suositus. Jokainen saa päättää Raamatun siunauksellisuuden ja pyhyyden ja se päätös on kullekkin se juuri oikea ja ohjattu tulkinta laeista, minkä myötä pitäisi elää. Evoluutio on taas keino ylläpitää jatkumoa "kuolemattomuudesta" ...atomistiikan tasolta kuolemattomuus on miltei täysin totta - kunnes se ikuinen superaukko nielaisee ---

Hieno vastine, kiitos Mikael.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Komppaan alla olevaa Luoman näkemystä viisaiden lakimiesten käsikirjasta - Raamatusta! Maailman eri uskonnot antavat tälle lakikirjalla vain erilaisia yhteyksiä sen "henkeyttäjään"!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kollektiivista proletariaatin diktatuuria!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hannu, miten erottelet yksilön päätöksen ja ryhmän alitajuntapäätöksen?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Lopulta kaikki luonnon "järjestämät" muutokset ovat jossain määrin rangaistuksia kaikille!

Toimituksen poiminnat