Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta öljyn hinta

Venäjän reservirahaston hupeneminen on kiihtynyt – varat ehtyvät 2017 lopulla?

Olen seurannut Venäjän reservi- ja kansallisen hyvinvoinnin rahastojen varojen kehitystä kuukausittain vuoden 2015 syksystä lähtien.

Kuka heiluttaa maailman turvallisuuspoliittista tilannetta?

Venäjä perustaa kolme uutta divisionaa läntisille alueilleen vuonna 2016. Näin kertoo puolustusministeri Sergei Shoigu tänään. Hän luonnehti sitä äärimmäisen tärkeäksi tehtäväksi tänä vuonna. Shoigun mukaan Venäjän puolustusministeriö jatkaa myös vuonna 2016 äkillisiä valmiudentestauksia, joissa pääpaino on "joukkojen muodostaminen uhatuilla alueilla sekä ilmapuolustuksen testaus". Lisäksi Venäjä asettaa taisteluvalmiuteen vuonna 2016 viisi ydinohjusrykmenttiä, jotka varustetaan nykyaikaisilla aseilla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1452584377283.html

Venäjän talous tänään

Öljyn hinnanlasku aiheuttaa jälleen ongelmia Venäjän taloudelle. Viimeisten kolmen kuukauden aikana öljyn hinta on taas laskenut runsaat 20% ja on tänään taas alle 50$ tynnyriltä. Samaan aikaan on Moskovan pörssin RTS-yleisindeksi laskenut parikymmentä prosenttia ja on nyt 830 pistettä. Samoin on käynyt myös ruplan kurssille. Eurolla saa taas yli 70 ruplaa, vaikka myös euron arvo on selvästi heikentynyt dollaria vastaan.

Öljynporauslauttojen alasajo alkanut

Halvan öljyn hinta rupeaa vaikuttamaan muuallakin kuin Venäjällä. Öljy-yhtiö Shell ilmoittaa, että se aloittaa Pohjanmeren öljynporauslauttojen purkutyöt. Ensimmäisenä puretaan Brent Delta, joka on tullut tunnetuksi useista vuodoista ja turvallisuusongelmista, Brent Charlien tapaan. Jo aiemmin Shell halusi luopua tästä öljynporauslautasta, mutta perääntyi kun nousi julkinen kiista sen upottamisaikeista..

Öljyn hinta, Venäjän talous

Raakaöljyn hinta jatkaa laskuaan. Tänä aamuna WTI-viitelaadun hinta oli 45,54 dollaria ja Pohjanmeren Brent-laadun 46,59 dollaria tynnyriltä.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/01/13/raakaoljyn-halpeneminen-ja...

Myös investointipankit Goldman Sachs ja Societe General ovat alentaneet ennustettaan öljyn hinnan kehityksestä. Goldman Sachs arvioi keskeisen öljyn viitelaadun Brentin hinnan laskevan 42 dollariin kolmessa kuukaudessa.

Venäjän talous taas koetuksella

Muutaman päivän talousvakaus näyttää taas olevan Venäjällä ohi. Tänään klo 14.22 oli Moskovan pörssin RTS-indeksi 3,46%:n laskussa (Kauppalehti) ja ruplan kurssi dollariin nähden laskenut 4,5% ja euroon nähden 2,4%.

Tämä johtunee siitä, että öljyn hinta laski maanantaina jälleen alimmilleen yli viiteen vuoteen. Yhdysvalloissa käytetyn raakaöljyn hinta kävi maanantaina barrelilta 51,4 dollarissa  ja pohjanmeren Brent-laatu 55,25 dollarissa.

http://www.hs.fi/talous/a1420428112570

Venäjä harkitsee raakaöljyn tuotannon supistamista

Venäjä tuottaa raakaöljyä noin 500 miljoonaa tonnia vuodessa. Öljy- ja kaasutulojen merkitys maan taloudelle on korvaamaton.  Lähinnä Ukrainan kriisistä johtuvista syistä öljyn maailmanmarkkinahinta on pienessä ajassa laskenut yli kolmasosan ja suistanut koko Venäjän talouden syksykierteeseen.

Varapääministeri Arkadi Dvorkovits kertoo Venäjän harkitsevan öljyntuotannon supistamista maassa noin 10 prosentilla alhaisten maailmanmarkkinahintojen takia. Öljyn hinta on nyt noin kolmanneksen halvempaa kuin Venäjä haluaisi. (Postimees, Viro)

Venäjän talouskriisin suurimpia häviäjiä ovat oligarkit

Ruplan ja Moskovan pörssin syöksy ovat syöneet maan rikkaimpien omaisuudesta yksistään tällä viikolla yli 10 miljardia dollaria.

Taloussanomat on listannut joukon suurimpia häviäjiä. Joukossa ovat myös venäläis-suomalainen Gennadi Timtshenko ja suomalaisten hyvin tuntema Arkadi Rotenberg. Jotkut Taloussanomien listaamista ovat tämän vuoden aikana puolet tai jopa enemmän omaisuudestaan.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2014/12/17/kriisi-iskee-putinin-kave...

Öljymarkkinoilla kuohuu: hinta laskee – panokset kovenevat

Öljymarkkinoilla kuohuu: hinta laskee – panokset kovenevat

 - miten tämä kaikki vaikuttaa naapuriimme Venäjään?

*

Energiamarkkinoilla kuohuu.  Tarkemmin sanoen öljymarkkinoilla.  Maailmanmarkkinahinta on pudonnut.  Panoksen sen kuin kovenevat.  http://www.nesteoil.fi/default.asp?path=35,52,107,6683,6689

*

Putinin umpimähkälaukaus

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä