*

Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Aatepolitiikka

Aikamme on päättymässä?

[U]* Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin, salissa olematta merkittäviä ohjelmallisia eroja huomisen hoitamisesta, huomioon ottamisen menetelmillä. [e]

 

Mieluumminkin voitaisiin sanoa yhtäläisyyksistä, joissa vain lauseiden sanallisten pieneroavaisuuksien hiuksen hienot erot erittelevät vasenta oikeasta. Ehkä eniten erottava asia on kilpailukyvyn vaaliminen ja toisaalta ostovoiman lisääminen!

De Gröna voi käynnistää aaltoliikkeen!

Mitä se tarkoittaa? Yllättävästi se on yhteinen aallonpituus vasemmistolaisen aatemaailman kokonaisyhdistämisestä ympäristöasioiden aktiiviseen ajamiseen – unohtamatta sosiaalisuutta, yhdenvertaisuutta ja toistemme huomioimista. Liian vaikeaa -ko? Ehkä --- mutta kengistään mies tunnetaan ;-)

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200215607_pi.shtml -

 

Suuret asiat

Vaalit Jyväskylässä voitti Halla-aho. Onnittelut

Tänään pohdin suurempia asioita, tollee globaalististi, kansainvälisesti siis.  Herätteen antoi eräs aikaisempi kirjoittaja, joka sanoi fasistien nyt saavan hallitusvaltaa ja sitä tulee rajoittaa.

Jotain hyvää perussuomalaisten fasistien voitosta saattaa olla.  Korvattakoon  ministeri Berner Huhtasaarella, sukupuolitasa-arvoakaan ei vaihto heilauta, niin junat alkavat kulkea aikataulussa kuten Italiassa Mussolinin aikana.

Politiikan vinoutuneet kannustimet

Olen aikaisemmin kirjoittanut miten vallan ja vastuun eriytyminen on mielestäni suurin yksittäinen tekijä monen tämän hetken ongelman takana. Samoin olen kirjoittanut miten talousjärjestelmässämme pankeilla on vinoutuneet kannustimet toimia niin, että kuplat ja niiden puhkeamiset eivät pitäisi olla yllätys kenellekään. Tässä tekstissä on osittain tarkoitus yhdistää noita, ja pohtia miten meidän politiikassa on myös vinoutuneet kannustimet. Näiden myötä ei vastuullinen ja ennakoiva toiminta välttämättä ole kannattavinta politiikassamme, valitettavasti.

Mitä kristillisdemokratia on?

Tämän vaalikamppailun aikana minulta on usein kysytty, mitä on kristillisdemokratia tai mikä on oma suhteeni kristillisyyteen? Olen tarjonnut vastaukseksi omaa subjektiivista näkemystäni, joka voi olla joissakin asioissa eri kuin puolueen "virallinen" linja. Vastaan vain  omista puheistani.

 

Ontuva Eriksson

Palaan eutasasia -keskusteluun, vaikka olen jo kirjoittanut aiheesta eikä minulla ole enää muuta sanottavaa kuin joitakin hajanaisia huomioita. Ikävää, että abortti ja eutanasia usein niputetaan yhteen, vaikka molemmissa on omat erityiskysymyksensä. Emme pääse mihinkään siitä, että usein puolustajat ja vastustajat ovat samoja ihmsiä.

http://tuokko.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/98434-tuokko-viel%C3%A4-...

http://tuokko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90807-tuokko-soraiselle-ja-alsiol...

Valtalehdistön vaalityöt jälleen alkaneet

Valtalehdistö on vihdoin aloittanut vaalityöt maakunnissa. Suunnatuilla uutisanneilla pyritään vaikuttamaan lukijakuntaan. Näin on tapahtunut kautta aikojen merkittävien vaalien aikaan. Toiminta on kellosepän tarkkaa työtä. Lukijoiden vastarekyylin vuoksi, se ei saa olla liian räikeää. Joskus silläkään ei ole niin väliä. Esimerkiksi viime eduskuntavaalien aikaan eräs maakuntalehti uutisoi vielä vaalipäivänäkin tunnetun paikallispoliitikon tekemisistä ruusukimppu kädessään. Näin journalistisin keinoin esille nostetut uutiset ovat tehokkainta mielipidevaikuttamista.

Tehokkuusko ratkaisee kaiken; Suomessa?

Joutuu kysymään alla oleviin puheen vuoroihin liittyen?

Onko raha ja tehokkuus ainoa arvo 100 vuotiaassa Suomessa?

Tehokkuusko ratkaisee kaiken; Suomessa?

Joutuu kysymään alla oleviin puheen vuoroihin liittyen?

Onko raha ja tehokkuus ainoa arvo 100 vuotiaassa Suomessa?

Empatiakurssi osa 4 - Anarkismin reunalla

Demokratia on siinä mielessä hyvin tavanomainen järjestelmä, että yleensä sen toimivuutta kehuvat eniten ne, joiden asema on hyvä. Toisaalta demokratiaa arvosteleville on pakko todeta, että parempaakaan ihminen ei ole vielä keksinyt. Tai on keksinyt, mutta se toimii vain sattumalta, eli valistunut itsevaltius. Ainoa suhteellisen toimiva valistunut itsevaltius on tietääkseni Singaporessa. Mutta epäilen, että jos ihmisiltä siellä saisi ihan rehellisen vastauksen, niin ei sekään täydellinen järjestelmä olisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä