Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeläisten verotus

Keskituloisten palkansaajien ja eläkeläisten verokurittaminen lopetettava

Keskituloisten kurittamista ja heidän ylikireää ansiotulojen verotusta on välttämätöntä hellittää. Tulevan eduskuntakauden painopiste on oltava keskituloisten palkansaajien ja eläkeläisten verotuksen kohtuullistamisessa. Keskituloiset ovat hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka eikä heillä voi maksattaa kaikkea. Työn ja eläkkeiden verotusta on maltillisesti kevennettävä ja ostovoimasta on huolehdittava. Tämä on erityisen tärkeää lähes sietämättömän korkeiden asumisen ja elämisen kustannusten Helsingissä. Tavallisella helsinkiläisellä on oltava mahdollisuus asua kotikaupungissaan.

Suuri kateuspäivä – verotiedot julki!

Laatumedia käy kuumana, nyt halutaan tietää sietämättömällä uteliaisuudella mitä kukin on tienannut – jopa niin, että tässä esimerkkeinä kaksi mediatorvea, jotka seuraavat kansanjuhlaa koko ajan – [1. ja [2.

Vanhat ukot ja nuoret naiset

Ystäväni melkein putosi tuoliltaan. No sehän ei ole uutinen, mutta uutinen on se, että jäädessään nyt vanhuuseläkkeelle ja bruttotulojen pudottua noin 20 000 euroa vuodessa, hänen tuloveroprosentti pompahtaa isommaksi, mitä ansiotuloista on verotettu. Kaikki muut asiat ovat ennallaan, kahden aikuisen taloudessa ei velkoja eikä vähennyksiä.

Eläkkeensaajan asumistuki vs. eläkkeen verotus

Hallituksen linjaukset eläkeläisten veroalennuksiin kuuulostavat ennemminkin kosmeettisilta yhdenvertaisuuden silittelyiltä kuin oikeilta, rohkeilta ratkaisuilta.

Laskeskelin tässä hyödyn ja vastuun eroja. Samaan aikaan, kun maksan eläkkeestäni tietyn prosentin veroa, saan samaan aikaan saman verran asumistukea. Eli plusmiinusnolla.

Mihin tämänkaltainen rahojenkierrätys perustuu?

Nyt, kun asumistukipäätöksiä tehdään, usein päädytään siihen, että homma jatkuu entisenlaisena.

Hauskanhullu verottaja

Hauskanhullu verottaja

Viikko sitten kerrottiin lehdistössä Verohallinnon ja Kansainvälisen valuuttarahaston yhdessä tekemästä tutkimuksesta Suomen alv-järjestelmästä.

Ensin huonot uutiset: Noin 5 % arvonlisäverosta jää keräämättä pääosin huonosti menevien yritysten jättäessä verot maksamatta. Eikä Verohallinto haluaa ihan hevillä pistää niitä konkurssiinkaan, sillä mitä se auttaisi? Loput kertyy pienistä rippusista, kun pienet purot jäävät keräämättä. Esimerkiksi moni yhdistys välttelee verottamista vaikka sen liiketoiminta jo edellyttäisi arvonlisäveron maksua.

Matti. Äiti kutsuu. Tuu takas.On toukokuun toinen sunnuntain 2010. Äitienpäivä. Olemme juhlistamassa Keskon  Helsingin taidemuseolle lahjoittaa patsasta. Patsas on kolmimetrinen veistos, Kaivopuistossa, nimeltään Odotus, jossa äiti tähyää merelle. Kuuntelen pääjohtaja Matti Halmesmäen  erittäin hyvän puheen, koska Keskohan haluaa veistoksella viestiä vastuullisuutta ja kunnon kansalaisuutta. Juhlaa värittää kolea tuuli ja  sadepisaroitakin ripsahtelee, mutta sehän tietää juhlien onnistumista.

Eläkeasiat yritetään sivuuttaa vaaleissa

Vaikka Suomessa on 1,5 miljoonaa eläkkeensaajaa, eläkekysymykset on jätetty varjoon vaaleissa. On kummallista, että näkyvimmissä vaalikeskusteluissa ei käsitellä koko aihetta ja vaalikoneissa ehdokkailta kysytään mielipidettä ainoastaan eläkekatosta.

Vaalitilaisuuksissa kuitenkin tapaa paljon eläkeläisiä, jotka ovat syystäkin vihaisia ja huolestuneita. Keskeisintä on eläkeläisten ostovoima arjessa. Puheenaiheina ovat eläkeindeksit ja poikkeuksellinen verotus.

Eläkeläisille roima veronalennus

Puolueet julkaisevat yksi toisensa jälkeen vaaliteemansa. Lähes jokainen puolue näyttää olevan valmis alentamaan palkansajien tuloveroa, viimeiksi Keskusta esitti haluavansa valien jälkeen korottaa palkansaajan työtulovähennystä.

Keskustan paperissa ovat eläkeläiset jälleen unohtuneet täysin. Ainoatakaan sanaa yhdestä maan suurimmista kansanryhmistä ei Keskustan verolinjauksessa ole.

Pieneläkeläistä lyödään säälimättä

Pientä eläkettä nauttivien suomalaisten elintaso laskee jälleen rajusti ensi vuonna, kun hallitus leikkaa eläkkeitten indeksikorotuksesta pois yli kaksi kolmasosaa.

Palkat ovat keskimäärin kasvaneet vuosituhannen vaihteesta tuplavauhtia eläkkeellä olleen tuloihin nähden. Tästä johtuen eläkkeellä olleen tulot ovat jääneet joka vuosi jälkeen ainakin prosentin vuodessa, useimpina vuosina enemmän.

Hallituksen päätös, jolla eläkkeiden vuosikorotusta leikataan, kasvattaa palkansaajien ja eläkeläisten tuloeroja entisestään.

Valtiolle tilintarkastus

Voike YKlta pyytää valtion tilintarkastusta?  Euroopan Unioniin  en luota.  Maamme elää jatkuvasti velkarahalla.  Rahaa ei kuitenkaan löydy elinehtojen edellytyksiin, huomisiin avustuksiin,  koulutukseen ja  maanteidemme hoitoon.  Rahaa ei riitä omiin tarpeisiin kun vuosikymmeniä tehdään afrikkalaisista avustuksillamme kädettömiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä