Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämän todellisuus

No onko hiilidioksidi saaste

Hiilidioksidista käydään keskustelua sen haitallisuudesta ilmakehässä. Sen haitallisuutta näissä nykyisissä lukemissa (400 ppm) ei ole voitu osoittaa.

Jotta hiilidioksidi muuttuisi haitalliseksi ihmisille ja eläimille suljetussa tilassa, tarvitaan satakertainen määrä hiilidioksidia nykyisiin ilmakehän pitoisuuksiin verrattuna. Silloinkin hapenpuute muodostuu ongelmaksi, ei hiilidioksidi.

Ilmakehässä on lisääntynyt hiilidioksidi saanut kasvit kasvamaan. Voidaan siis puhua tältä osin, että ihmiskunta on hyötynyt pienestä hiilidioksidin lisäyksestä ilmakehässä.

Tietoisku:Kannabis

Tietoisku:Kannabis Ihminen tylsistyy ja menettää mielenkiintonsa ympäröivään maailmaan.― Tietoisku vuodelta 1973

Putkosen pelastusrengas

Konsultilla on huippuosaamista omalta alaltaan. Siksi niitä palkataan.

 

Kunta- ja valtionhallinnossa näyttää olevan hyvin yleistä tällainen konsulttiin luottaminen. Tietysti päätöksenteko on edelleen poliitikoilla ja virkamiehillä.

 

Meluun liittyvien asioiden suhteen samat konsultit tekevä nyt liikaa päätöksiä kuntien ja valtion puolesta?

 

Itä ja länsi?

Kovasti ihmettelen uutisointia Idän ja Lännen kylmenneistä suhteista. Mikä on Itä ja mm. Itä-Eurooppa? Ja mikä on Länsi? Olisiko jo aika supistaa nimike ”Itä” vain yhteen plus sen muutamaan vasallivaltioon? Kiina, Intia, Japani plus monet saman suunnan maat elävät omaa tulevaisuuttaan.  Turvallisuuspoliittisesti ei mielestäni ole Itää ja Länttä. Paremminkin demokratiaa puolustavat vastaan Autoritaariset ja Totalitaariset. Näin maallikon näkökulmasta

Elämän kiertokulkuun liittyy myös materiaalien kierto

 ... polttaminen kuumentaa tunteita … biosfäärin polttaminen liike- ja lämpöenergiaksi autoihimme ja asuntoihimme, on kuin ”polttaisit vasenta jalkaasi” – hiukan karrikoiden, mutta todellisuutta myötäillen – hiilielämäämme ajatellen …

Mitä yhtenäistä maailman ihmisillä on?

Kaikilla ihmisillä yhtenäistä maailman päällä on, heidän luonnolliset aistit.

Ihminen on monipuolinen elävä olento, mikä seuraa ympäristöä luonnollisesti viiden aistien avulla.

Tieto mikä tulee aistien kautta (äänet, tuoksu, näky, tunne, maku), antavat ihmiselle mielessä ymmärrys koostuman ja selvän kuvan mitä on lähiympäristössä.

Jos kaksi tai enemmän ihmisiä tapaa yhdessä paikaa, he voivat jakaa sitä tietoa mitä ovat saaneet aistien kautta.

 

Onko ihmisten aistien välillä mitään erimielisyyksiä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä