Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Esikuva

Karl Marxin syntymästä 100 vuotta ja Suomen Vapaussota - vuonna 1918

Uutiset kertoivat eilen 5.5.2018 miten kommunismin pääideologin ja filosofi Karl Marxin syntymästä tuli kuluneeksi 200 vuotta.

Tämähän kertoo siitä, että Suomen Vapaussodan savuavilla raunioilla toukokuussa 1918 Marxin teoria proletariaatin diktatuurista ja maailmanvallankumoksesta oli juuri kärsinyt ensimmäisen tappionsa Suomessa - vieläpä oppi-isänsä 100-vuotissyntymäpäivään mennessä. Toki "menestystä" vallankumouksien saralla oli vielä odotettavissa.

Yhdysvallat oli maailman esikuva ja poliisi – Jumalan armosta?

TIEDE -lehti onnistui pääkirjoituksessaan ”Yhdysvallat oli muita parempi jo syntyessään” |1 erinomaisesti West trolling -periaatteella nostaa amerikkalaista henkeä tänne peräpohjolaan, missä olemme kaukaa idästä vaikuttavan mantereen läntinen niemeke – Jumalan armosta.

[ … kansalainen Erkki kokee Yhdysvallat kaukaisena, ja mieltää hyvin sanonnan ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – kiinalaisen vuosituhantisen ajatusmaailman perinteen mukaisesti

Aikamme sankari – miten hän heijastaakaan meitä ja aikaamme?

Aikamme sankari – miten hän heijastaakaan meitä ja aikaamme?

Katalysaattori vai aikakautensa elävä prisma?

*

Mistä tunnemme, kuka tai ketkä ovat aikamme sankareita?  Yksi tapa on tehdä päivälehteen juttu, jossa tunnetuilta kansalaisilta kysytään keitä he pitävät omina sankareinaan. 

Tällaisen kyselyn järjesti Aamulehti kesällä 1930, ja näin vastasi kysymykseen Ikaalisissa, vähäisessä töllissä 1893 syntynyt teatteriohjaaja Eino Salmelainen:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä