Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Itä-Ukrainan kriisi ja Venäjän uhka

Länsi aseistaa Itä-Ukrainan venäjämielisiä kapinallisia?

Elämme mielenkiintoisia aikoja, sillä median mukaan Italian äärioikeistolta on takavarikoitu amerikkalaisia, ranskalaisia ja itävaltalaisia aseita, joiden epäillään olevan peräisin Itä-Ukrainan venäjämielisiltä kapinallisilta.

"Takavarikoitu ohjus on ilmeisesti ollut aiemmin Qatarin armeijan hallussa. Muut aseet ovat peräisin Itävallasta, Saksasta ja Yhdysvalloista." (Yle)

Mitä Ukrainan uusi koomikkopresidentti aikoo?

Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä tämä uusi Ukrainan koomikkopresidentti aikoo. En tiedä onko kellään muullakaan asiasta mitään tietoa, mutta toivon että jos jollain joka tämän lukee on sitä tietoa, niin kirjoittaisi siitä mitä tietää, eikä kuten minä, siitä mitä kuvittelee.


Minulla on vain aavistuksia, pelkoja tai toiveita, joista aion jotain tässä blogissa vallattomasti ja vailla mitään vastiuuta esiin tuoda.

Uusi koomikkopresidentti aikoo tunnustaa Krimin kuuluvan Venäjälle.

Oi Ukraina

Mistä Ukrainan kriisin uudessa kärjistymisessä on kyse? Vladimir Putin syyttää Ukrainan presidenttiä Petro Poroshenkoa oman asemansa pönkittämiseksi järjestämästä tarkoituksellisesta provokaatiosta, ja hänen tulkintansa näyttää uponneen myös joihinkin ulkomaisiin kommentaattoreihin.

Poroshenko tuskin on kuitenkaan määrännyt Venäjää tulittamaan ukrainalaisia aluksia, kaappaamaan kolmea niistä miehistöineen, pakottamaan hänen maanmiehensä ”tunnustamaan” medioille rikoksensa ja alistamaan aiemmin kaikkien käytössä olleen Asovan meren omaan hallintaansa.

Kansanedustaja Packalén, joko nyt uskot Venäjän syyllisyyteen hermomyrkkyiskussa

Kansanedustaja Tom Packalén ei edelleenkään usko, että Venäjä oli hermomyrkkyiskun takana - 'Venäjän kyvyn aliarviointia'".

Oheinen uutisotsikko oli Iltalehdessä viime keväänä, kun Iso-Britannia syytti Venäjään Salisburyn myrkkykaasuiskusta (Iltalehti 17.4.2018).

Solutuskuvio Babtshenkon murhalavastuksen selityksenä?

Ukrainalaisen asetehtaan osakkaan Boris Hermanin status attentaattihankkeen epäiltynä valmistelijana ja toisaalta viranomaisten tiedonantajana tai yhteistyökumppanina herättää äkkipähkäilyn ohella pidemmälle jäsentyneitä kysymyksiä. Mistään pelkästä julkisuustempusta sen itsensä vuoksi ei selvästikään ole kysymys enää vangitsemisuutisen jälkeen: mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/oikeus-maarasi-babtshenkon-salamurhan-s

Suomi, suklaamousse ja karkotukset

Suomi, suklaamousse ja karkotukset

Suomi karkottaa yhden venäläisdiplomaatin vastalauseena Iso-Britannian myrkytysiskuun.

Tilanne muistuttaa Krimin valtauksen ja Ukrainan kriisin aikana tehtyjä päätöksiä. Me olimme silloin solidaarisia ja uhrasimme omat vientimarkkinamme - noin 500 miljoonaa - Ukrainan puolesta.

Ja rauhaa ei tule

SDF (Syyrian demokraattiset joukot) valtasivat kurdien johdolla Isisin pääkaupungin Raqqan 17.10.2017. Joulukuussa Putin vieraili Syyriassa ja ilmoitti Venäjän alkavan vetää joukkojaan Syyriasta, koska taistelu Isisiä vastaan on voitettu. Turkki käynnisti FSA:n avulla suurhyökkäyksen kurdien aluelle Afriniin 20.1.2018. FSA on Syyrian hallitusta vastustavien arabijoukkojen liitto, jota USA tuki sodan alkuaikoina, kunnes FSA osoittautui epäluotettavaksi. FSA sotii nyt Turkin liittolaisena kurdeja vastaan pohjoisessa. Siinä on mukana ääri-islamilaisten järjestöjen asemiehiä.

Venäjä massiivisen kyberhyökkäyksen kohteena

Lännessä on puhuttu paljon Venäjän trollauksesta ja kyberterrorismista. Mielenkiintoista onkin, että nyt Venäjä itse on massiivisen kyberterrorismiaallon kourissa.

Hyökkäys  alkoi syyskuussa pari päivää ennen tarkasti seurattua Zapad 2017-harjoitusta. Viranomaiset saivat ilmoituksia kätketyistä pommeista, joutuivat evakuoimaan kohteen ja tutkimaan sen pommin varalta. Yhtään pommia ei ole löytynyt, mutta ymmärrettävästi kynnys olla välittämättä ilmoituksista on korkea – niinpä joka uhkaus ottettiin tosissaan.

Disinformaatio, valhe ja itsenäisyyspäivä

Disinformaatio, valhe ja itsenäisyyspäivä

Suomen 100-vuotisjuhlien mielenosoituksissa harrastettiin ilmeisesti kunnon hybridivaikuttamista.

Hybridisodan tuntomerkkinä ovat aina valhe ja disinformaatio.  

Näyttää siltä, että kaikkia näitä harrastettiin ja että mukana oli myös mystinen tuntematon henkilö – joka oli naamioitunut ”NTV” toimittajaksi. Olisi hyvä tietää kuka tämä henkilö oli ja mistä hän oli saanut toimeksiantonsa. Ehkä Supo on alkanut jo tiedustella tätä?

Zapad 2017 ja kenraalien oudot kohtalot Venäjällä

Sotaharjoitus ja kenraalien salaperäiset kohtalot itänaapurissa

Viime kuun itänaapurin suuresta sotaharjoituksesta Zapad 2017:stä on puhuttu jo riittämiin. Tässä vielä muutama huomio.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä