Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulutusyhteiskunta

Se kaiken kysymys – miten onnellisuutta mitataan!

Media kirjoittaa hätkähdyttävästi kodin muuttamisesta [1 – kodin tavaroiden muuttamisesta. Suomalaisessa kodissa on keskimäärin 30 – 50 000 esinettä. Entä sinun kodissasi? Niin, nehän ovat tarpeellisia, haluamme omistaa ja helpottaa kaikin tavoin elämäämme. Tuovatko tavara ja raha, millä niitä hankitaan - onnellisuutta?

[1 ~ https://www.hs.fi/koti/art-2000005653935.html -

 

Vallataan sunnuntai takaisin!

Eduskuntamme päätöksestä olemme vuoden alusta saakka olleet yhteiskunnassa, jossa kauppojen aukioloa ei ole enää lailla rajoitettu. Samalla olemme menettäneet lopullisesti ajatuksen siitä, että edes yksi päivä viikossa voisi olla pyhitetty korkeammille arvoille kuin kuluttaminen ja jatkuva talouskasvu.

Osta vain kerran - Buy it once

Kun ikää tulee lisää, niin (eräänä hauskana sivutuotteena) lisääntyy myös tieto. Paljon siitä tiedosta on turhaa kamaa, mutta joukossa myös hyödyllistä sellaista. Riittävä valppaus ilman muuta palkitaan eikä koskaan pidä mennä mukaan markkinointiväen vouhotuksiin. Niin lännessä kuin idässä tapahtui sillä tavalla "ylilyöntejä", että tehtiin yksinkertaisesti liian hyvää kamaa. Huonot tuotteet ovat jokaisen tiedossa, mutta lähimenneisyyden loistotuotteet ei ehkä niinkään. Tässä siis erään bloggaajan (täysin mielivaltainen) lista loistovehkeistä.

Jos TES:n yleissitovuus OUT, niin vähimmäispalkka IN?

 

Työmarkkinat ovat selvästi taas muutostilanteessa. Iltalehti uutisoi (26.8.) Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan uhitelleen, että "Suomi pysähtyisi", jos hallitus yrittäisi työehtosopimusten yleissitovuuden romuttamista.

 

Suomi tuhoaa omaisuuttaan piittaamattomasti Venäjän malliin

Tienpidossa vääränlainen säästäminen tulee todella kalliiksi.

Tiet rapautuvat, eivätkä määrärahat tule riittämään tämän hölmöilyn takia.  

Lähitulevaisuudessa ei ole pientäkään toivoa tiemäärärahojen riittämiselle, sillä valtion velan maksu alkaa pian ja  tiemäärärahaylitykset pannaan rahanpuutteessa varmasti kuriin.

Bitumin hakkautuminen irti kiviaineksen väleistä, syntyy kuoppa, joka täyttyy sateisena aikana vedellä.

Hesarin näkemys bloggauksesta heijastelee ajan henkeä

Tänään 6.9.2014 Helsingin Sanomat ”uutisoi” seuraavasti: Suomen parhaat bloggaajat tienaavat kuin lääkärit. Jutusssa esitellään niin sanottuja ”huippubloggaajia” joiden blogit käsittelevät muotia, elämäntapaa ja tyyliä. Tyypillisten vaatteita, meikkejä, yms.

Lamassa on helpointa ottaa ensi askeleet (vahvan) kestävyyden tiellä

Tieteessä tapahtuu -lehti ei taaskaan petä. Kestävyyden käsiteistöä inventoroivassa artikkelissa päästään samalla myös poliittisten illuusioiden ytimeen: todellista, vahvaa kestävyyttä ei ole ilman kulutuksen vähentämistä. Tai ei ainakaan ilman luonnonvarojen käyttöön liittyvän kulutuksen vähentämistä.

Kasvua huudetaan - mikä on riittävästi?

Espanja rypee kasvufilosofian jälkeisessä velkaturbulenssissa. Kreikka äänestää kasvun jälkeiseksi ajaksi velkojensa maksamattomuutta. Me kaikki söimme itsemme näyttötalouden vertailubuumissa turpeiksi, velalla. – Suomikin velkaantuu koko ajan lisää, koska pitää myös saada lisää ja vielä kerran lisää. Mikä on muuten se riittävä määrä?

 

Työ on mittari, ja työn pitää tuottaa lisää työtehtäviä – koska työ on meidän eliksiiri ja oikeus kuin velvoite. ---

...

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä