Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Militarismi politiikkana

Suomi militaristisin valtio per capita?

USA:n presidentti Trump vihjaisi tuossa pressojen tapaamisessa sattumoisin, että Suomi on militaristisin valtio, kun asiaa katsotaan per capita. Ei siis ihme, että Trump pitää noita uusia hävittäjäkauppojakin maamme kanssa lukkoon lyötyinä. Onhan meillä varsin miltarismiin taipuvainen perusporvarihallitus ja kokoomuslainen presidenttikin. Kyllä tällaisella koalitiolla yksi salskea "sotilasvallankaappaus" aina aikaansaadaan Suomessakin. Perinteitähän meillä taitaa olla ainakin vuodesta 1918 lähtien.

Palvelijalla on aina suuri valta hallitsijaansa

Palvelijalla on aina suuri valta hallitsijaansa, mutta tämä ei läheskään aina tiedä tai tajua sitä. Viimeisessä kädessä kaikki hallinto perustuu siihen yksinkertaiseen parasiittimaiseen perusajatukseen kerätätä ahkerien ihmisten tuottamassa työssä ja muussa toiminnassa syntynyt ylijäämä joidenkin harvojen tuhlattavaksi ja kulutettavaksi. Poikkeuksen tästä tekee vain hyvinvointiyhteiskunta, joka ainakin periaatteessa toimii vapaan sopimisen pohjalta. Suurinkaan herra ei ole jokaisessa asiassa lainkaan mahtavampi kuin vähäarvoisin palvelijansa.

Kenraali Philip M. Breedlove, kiitokset putinpelottelusta!

Putinilla pelottelu on mennyt jo veriin ja erityisesti Setä Samulin marabuhaikaroilla, sotahaukoiksikin sanotuilla militanteilla politiikan tekijöillä.

Tokihan USA:lla on nyt mahtava olo, kun huomenissa 6.8. juhlitaan kautta maailman USA:n kovasti onnistunutta ydinkokeilua Hiroshimassa, oikein 70-vuotisjuhlat tulossa! Jotta ilo ei heti laantuisi, saamme vielä jälkinäytöksenä tyydyttää ihania sotakulttuurin tarpeitamme Nagasakin näyttävän hävittämisen plutoniumpommin 9.8.vuosipäivällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä