Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Perjantain suurmielenosoitus

Ammattiyhdistysliike näyttää muskeleitaan

Ihmiset aktiivivoimalla töihin – alentamalla työttömyyskorvausta ajatellaan työttömien tehtailevan riittävästi työhakuja, jotta jokin järkevä – niin itselle, yhteiskunnalle kuin työnantajallekin – tehtävä ja työ löytyisi. Työpaikat vähenevät pidemmällä jänteellä tuottovaateiden ja robotiikan aikaansaaman automaation myötä.

 

Millaista työelämää haluamme?

Vuonna 1905 työläiset järjestivät rautatientorilla mielenosoituksen, johon myös ylioppilaat ja teekkarit yhtyivät. Mielenosoittajat vaativat yleistä äänioikeutta ja hallitusvallan antamista senaatille niin, että tätä kautta päästäisiin yhteisvoimin rakentamaan uutta suomalaista yhteiskuntaa.

Vuonna 2015 SAK järjesti rautatientorilla mielenosoituksen, johon myös Akava ja STTK yhtyivät. Mielenosoittajien vaativat parlamentaarista enemmistöhallitusta olemaan tunkeutumatta etujärjestöjen tontille niin, että palkansaajat joutuisivat luopumaan vanhoista etuuksistaan.

Jälleen virtaa Vantaa

Heureka, Vantaa virtaa jälleen. Ilmeisesti mitään vahinkoa ei vesistölle tapahtunut vaikka Vantaa pysähtyi päiväksi. Aivan kokonaan Vantaata ei saatu seisahtumaan, mutta Arolammin kohdalla oleva pieni laskujoki oli kyllä lähes koko päivän kuivillaan, kunnes rankkasade senkin avasi.

Nyt siltainsinööri Lulu, sanoo, että me näytimme niille ja saimme jatkoaikaa kuun loppuun neuvotella. Niin tosiaan näytittekin, - näytitte tyhmyytenne.

Pakolaismatematiikkaa ja mielenilmauksia muuten vaan - Tuhon tiellä

Heidänkö puolesta mieltä osoitettiin: IS 800 pakolaista saapuu tänäänTornioon. Kun Sipilä sanoo "tilanne haltuun", mitä ihmettä se tarkoittaa. Sipilähän oli itse (minimaalisesti tosin) kutsumassa tulijoita lupaamalla kodin. En tiedä kuinka iso koti herra pääministerillä on, mutta epäilen, että tämän YHDEN AINOAN päivän saalis ei sinne mahdu - sehän vapautuukin vasta vuoden vaihteessa.

Pakolaistulvan on povattu jatkuvan ja kiihtyvän. Hyvä, että olemme valmistautuneet aiheeseen liittyen koko kesän

 

Juha Sipilä ja Lauri Lyly - hehän ovat kuin kaksi marjaa!

Peruuttakaa perjantain suurmielenosoitus! 

Oheisesta kuvasta ei valitettavasti näy onko herrojen Sipilä ja Lyly ranteessa molemmilla Rolexit vai kenties joku muu sveitsiläinen laatumerkki - Etelärannan ja Hakaniemen suunnalta jos valaistaisiin presidenttiehdokas Hirvimäkeä ja muitakin kansalaisia, niin tiedetään taas paremmin miten maa makaa, kiitos! 

Niinpä niin. 

Hallitus jallittaa, kansa valittaa

Myötätuntotyötaistelutoimenpiteet mielessä, uudissanat kielessä, hallituksen hommat pielessä.

Sivilisaation sisäinen kitka on vähitellen saavuttamassa lakipisteensä, minkä myötä jopa meillä Suomessa joku uskaltaa jättää kauniitjarohkeat perjantaina väliin. Kleptokraattisen status quon mekanistinen pakkoylläpito luo kaikkialla niin paljon eliitin legitimiteettivajetta, että rinnakkaisvallan sienirihmastot itävät väistämättä esiin jopa täällä korvalukkomuumilandiassa.

Mistä perjantaina osoitetaan mieltä?

On mielenkiintoista miten mielialat Suomessa ovat nyt paljon tulehtuneemmat kuin esimerkiksi ennen vaaleja.

Kansalaiset vastustavat työehtojen huonontamista ja koulutukseen kohdennettavia leikkauksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä