Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueohjelma

Mitä vasemmisto haluaa?

On sen niminen elokuva kuin 'Mitä nainen haluaa'? Pääosissa Mel Gibson ja Helen Hunt. En tiedä oikeastaan elokuvan juonta. Saman verran koen tietäväni suomalaisen vasemmiston agendasta.

Minulle tuli presidentinvaalien aikana Merja Kyllösen vaaliesite. Siitä jäi mieleen näin ulkomuistista tasa-arvo ja jonkinlaiset ilmastoasiat. Kutsuisinko sitä nimellä “ilmastohöttö”? Kovin on samantapaista Vihreiden kanssa. Ehkä siinä olisi jonkinlainen erottautumisen paikka Vasemmistolla Vihreisiin nähden(?). Vai haluavatko seurata Vihreiden jalanjäljissä?

Harakka isolla asialla

Lapsena luimme satukirjasta, miten harakalle kävi vasta tervatulla sillalla: kun nokka irtoaa niin pyrstö tarttuu, ja kun pyrstö irtoaa niin nokka tarttuu. Hesarin sunnuntailiitteessä 21.2 kansanedustaja Timo Harakka esittää ajatuksia, jotka palauttivat tämän sadun mieleeni.

Huolellisuutta siinä, mitä laitetaan puolueohjelmiin!

Valistuneimmille äänestäjille ja politiikan toimittajille tärkein yksittäisen puolueen linjaa ja asemoitumista poliittisella kentällä kuvaava dokumentti on puolueohjelma. Virallisissa ohjelmissaan puolue antaa osviittaa siitä, millainen on sen ihanneyhteiskunta ja pääasialliset kohderyhmät.

"Soiniintuneet halla-ahojen hakkaraiset"

 

(Median luoma känkkärankkäinen lempilapsi on persupuolue ja sieltä kumpuava tavallisen kansan näköinen esilletulo suorasävelineen ja arkihuumoreineen - Helsingin Sanomat otti verrannoksi jääkiekon ja arkipolitiikan - Granlund [HIFK] ja Halla-aho [Ps] -  toimittaja Lauri Malkavaara -

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä